Man labai idomu kaip reikia nesciai susitvarkyti su vaiku, juk reikia ir pakelti, ir i lovyte ikelti, ir ismaudyti, jei su masina isvaziuoti reikia ir i automobiline kedute pasodinti... juk tiek daug reikia maza vaika kilnoti, o nesciai juk negalima
Laba diena,
Man labai idomu kaip reikia nesciai susitvarkyti su vaiku, juk reikia ir pakelti, ir i lovyte ikelti, ir ismaudyti, jei su masina isvaziuoti reikia ir i automobiline kedute pasodinti... juk tiek daug reikia maza vaika kilnoti, o nesciai juk negalima
man irgi labai butu idomu suzinoti kaip matytes tvarkosi.mano dukrytei metai ir trys menesiai ir mes jau planuojame antra vaika
as su treciu vaikeliu pastojau, kai antrajam buvo 11 men., o pirmajam nepilni 3 metai. aisku, labai pergyvenau, kad kas neatsitiktu, nes jau esu turejusi persileidima, bet kol kas sekasi neblogai. mano savijauta puiki, stengiuosi save gerai nuteikti ir neskubedama pasidarau visus darbus, iseinam i lauka, isvaziuojam ir i miesta, ir i svecius. mano mazasis nepataisomas rankinukas, bet kol kas nejauciu dideles nastos juk ir sveria tik 10 kg. tai va, taip ir slenka dieneles
labiau pergyvenu kaip suspesiu kai gims lelius. zinau, kad pirmas menuo bus sunkus, o paskui visi prisitaikysim
Labutis. Galeciau pasidalinti patirtimi. Auginu du vaikucius tarp kuriu 2 metu skirtumas. Antra karta pastojau, kai pirmajam buvo metai ir 4 men. Kaip ir jus pergyvenau, kaip reikes susitvarkyti, bet man labiau kele nerima, kaip bus kai gims leliukas, kai toks nedidelis amziaus skirtumas. Nestumas buvo lengvas, daug vaiksciojau, teko ir pagaudyti ir pakilnoti vyresneli ir i lovyte guldyti, na viskas kaip iprasta, tik jau su dideliu pilvuku. Nebuvo lenkgva, bet siaip susitvarkiau, tik jei butu sveikatele nekokia, tai net nezinau...svarbu, kad pavyko sekmingai isnesioti antraji leliuka. kai gime mazoji, labai padejo tevelis, bei seneliai, o kai likdavau viena su vaikiukais visai neblogai susitvarkydavau. Dabar vyresnelis jau visas vyras, protingas ir savarankiskas, o mazoji irgi jau paauginta, abu maudosi, zaidzia, krykstauja, grazu ziureti
Aš irgi turiu 2 vaikučius, skirtumas tarp jų - beveik
Susitvarkiau Ir didelės baimės nesusitvarkyti, kažkodėl, besilaukdama nejaučiau, labiau jaudinosi mano mama. Ir praeiviai gatvėje Dabar manau, kad gal buvo ir sunkiau pačioj pradžioj, nei toms, kurios augina vieną, ir tik tol, kol pagavau dienos ritmą, režimą, sistemą, bet dabar man tai tikrai lengviau
Kaip ydomu pasiskaityti
QUOTE(Anakondaaz @ 2009 10 25, 20:21) *Ir didelės baimės nesusitvarkyti, kažkodėl, besilaukdama nejaučiau, labiau jaudinosi mano mama. Ir praeiviai gatvėje *Dabar manau, kad gal buvo ir sunkiau pačioj pradžioj, nei toms, kurios augina vieną, ir tik tol, kol pagavau dienos ritmą, režimą, sistemą, bet dabar man tai tikrai lengviau * *pas mus irgi tas pats buna QUOTE(Anakondaaz @ 2009 10 25, 22:21) Aš irgi turiu 2 vaikučius, skirtumas tarp jų - beveik Susitvarkiau Ir didelės baimės nesusitvarkyti, kažkodėl, besilaukdama nejaučiau, labiau jaudinosi mano mama. Ir praeiviai gatvėje Dabar manau, kad gal buvo ir sunkiau pačioj pradžioj, nei toms, kurios augina vieną, ir tik tol, kol pagavau dienos ritmą, režimą, sistemą, bet dabar man tai tikrai lengviau O tai kaip tvarkeisi kai nescia buvai? Juk esu girdejusi, kad daugiau kaip 10kg negalima kelti, kaip tada elgtis kai reikia ir vaika nuprausti, juk reikia i vonia ikelti, nors dabar savo vaika kuriam yra 1,4 men tai laikydama ant ranku kaip sakant rura ir visa kita nuprausiu o sveria jau virs 10 kg QUOTE(ViGaMa @ 2009 10 26, 22:21) O tai kaip tvarkeisi kai nescia buvai? Juk esu girdejusi, kad daugiau kaip 10kg negalima kelti, kaip tada elgtis kai reikia ir vaika nuprausti, juk reikia i vonia ikelti, nors dabar savo vaika kuriam yra 1,4 men tai laikydama ant ranku kaip sakant rura ir visa kita nuprausiu o sveria jau virs 10 kg Mano mažė smulkutė buvo, nepamenu, kiek ji tada svėrė, bet virš 10 turbūt buvo. Kėliau, o ką darysi čia tas kilojamas svoris neatsiranda staiga, a la va nieko nekeli, nekeli o čia bac, ir pakeli 10 kg ar daugiau - jis yra nuo pat pradžių (nėštumo), tai gal ne taip veikia, nes kaip ir "užsikačialini" po truputį aišku, pagimdžiau šiek tiek prieš laiką, bet tai čia galima daug priežasčių atrasti - gal ir kilojimas, gal per mažas laiko tarpas tarp nėštumų, gal kosulys, kurį turėjau prieš pat gimdymą - nesurado man daktarai priešlaikinio gimimo priežasties... QUOTE(davilyte @ 2009 10 25, 19:07) Labutis. Galeciau pasidalinti patirtimi. Auginu du vaikucius tarp kuriu 2 metu skirtumas.
viską galima, ir nešioti, ir kilnoti. Žinoma, jei nėštumas normalus, be komplikacijų.
Aš su savo 4mečiu rogėm važinėdavau, dūkdavom, o jei pavargus jaučiaus, daugiau gulinėdavom, filmukus kartu žiūrėdavom. Geras laikas buvo
sveikutes
Kaip gražiai aprašyta apie vaikučius, skaičiau ir džiaugiausi, mano dukrytės taip pat labai gražiai žaidžia kartu, bendrauja, vyresnioji piešia mažajai ko ana prašo, spalvina. Gera, kai šeimoje du ar keli vaikučiai, visiems linksmiau ir vaikučiams geriau
didzioji bando zaisti su broliuku,tik broliukas dar per mazas...kai nusijuokia tai bega visiems ir giriasi,kad jau brolis nusypsojo
QUOTE(ViGaMa @ 2009 10 24, 10:40) Laba diena, Man labai idomu kaip reikia nesciai susitvarkyti su vaiku, juk reikia ir pakelti, ir i lovyte ikelti, ir ismaudyti, jei su masina isvaziuoti reikia ir i automobiline kedute pasodinti... juk tiek daug reikia maza vaika kilnoti, o nesciai juk negalima SAUNUOLE!!! nebijok, susitvarkysi. pas mane skirtumas tarp mergyciu yra metai 11men. ir nieko,susitvarkiau.juk ir pirmoji augokartu su pilvuku.paaiskini,suletini tempa,lipant laiptais ir pan. padeda ir tevelis,nebent jureivis butu,ir isplauktu ilgam ar panasiai. buvousnku,bet imanoma,tai sekmytes tiktai tau,drasos planuojant,irviskas bus gerai...
idomu buvo paskaityti
musu dukrytei metukai. su vyru pagalvojame apie antra leliu
QUOTE(ViGaMa @ 2009 10 24, 10:40) Laba diena, Man labai idomu kaip reikia nesciai susitvarkyti su vaiku, juk reikia ir pakelti, ir i lovyte ikelti, ir ismaudyti, jei su masina isvaziuoti reikia ir i automobiline kedute pasodinti... juk tiek daug reikia maza vaika kilnoti, o nesciai juk negalima Labukas, sutapimas geras, bet mesa taip pat turime dukryte GABIJA, ir tik diena gimusi veliau negu jusu mazyle.Jeigu tik tuirte noro antram mazyliui, manau labai smagu bus vaikuciams augti
manau kad vaikam bus dar geriau kai bus nedidelis skirtumas tarp ju, tures su kuo zaisti
QUOTE(Agnute123 @ 2009 11 23, 12:18) musu dukrytei metukai. su vyru pagalvojame apie antra leliu Labukas! Musu suneliui metukai ir 1 menuo ir pradedam planuot antra vaikeli. Man irgi kazkodel baisiausia aplinkiniu reakcija .... atodo, jog smerks kad taip skubame O pati tai jau nebijau, suprantu kad sunku bus, bet manau kai toks stiprus noras yra, tai su rupesciais visais susitvarkyt imanoma
Koks kieno skirtumas kas ka pagalvos, juk ne ju gyvenima gyvenat, o savo - tai ir planuokites kaip norit, ir nieko cia baisaus - tarp mano pirmuju vaikuciu skirtumas tera 1 metai ir 4 menesiai - ir nieko - ne tik kad susitvarkiau, bet dar ir universiteta pabaigiau kol jas auginausi
kaip gerai, kad yra tokia tema. ieskojau jos, nes vaje, ir man labai neramu, kaip reikia dabar nesciai
Kažkada ieškojau atsakymo knygose ir niekur neradau, kad perseleidimas gali įvykti tik dėl to, kad pakelei vaikelį arba parsinešei maišą iš parduotuvės. Mano vienintelis persileidimas įvyko dėl labai stipraus nuovargio ir streso - sutapo tris bemiegės naktys (pilnos baimės, kai tik persikelėm į naują butą, kambary stovėjo garsiai vidury nakties įsijungiantis šaldytuvas, o man atrodė, kad tai mūsų mažylis negali pas mus atbėgti ir atidaryti durų), plius prasidėjusios paskaitas ir kelimasis aštuntą val, plius įtemptas darbas mokykloje su nepaklusniais vaikais (pirmieji metai, dar nemokėjau jų valdyt), netikėtas pavoduotojos apsilankymas pamokoj ir mano lakstymas per aukštus (išvarė iš mano kabineto) su magnitofonu... daug visko, bendras organizmo nualinimas... rezultate savaitgalis ligoninėje ir valymas pirmadienį....
Tačiau dažniausiai tik vienas dalykas kaip bėgimas, savo vaikučio (kurį visą laiką kelnojai ir tavo kūnas prie to priprato) priglaudimas, net gi kartais nuneštas maišas su maistu iš parduotuvės neštumo neįtakoja - turi būti kažkas daugiau. Ne bent pats neštumas yra su rizika.... Svarbiausiai tik pačiai nepersitempti ir ne pavargti per daug - dėl bendros sveikatos. Su pirmu vaiku, norint pagimdyt laiku (vėlavo) ant vienos kojos šokinėjau iki septinto aukšto laiptais - ir nieko... pasiskaitykit skyreliuje apie gimdymą, kiek pridaro mamos, norint pagimdyt - išplauna langus, pakabina užuolaidas.... ir nepadėda
O aš prisiminiau mano močiutės pasakojimus, kaip jos mama (mano promočiutė), būdama nėščia ir prie gyvulių dirbdavo, ir laukuose per karščius... juk kaime gyveno, kas kitas darbus benudirbs.
Sveikos, Mamyčiukės,
Pati esu iš seserų porelės, tarp mūsų amžiaus skirtumas 2,5 metukų. Galiu pasakyti, kad psichologinės knygos labai teisingai traktuoja tokį skirtumą (2-3m.) kaip kritinį vaikų tarpusavio santykiams.. Mūsų mama negalėjo susitaikyti su mūsų nesuderinamumu. Svajodama apie šeimyninę idilę (tai toks paveikslėlis, apie kurį rašo čia daugumą pametinukų mamų), pastoviai mus kiršindavo savo priekaištais dėl nepildomų jos lūkesčių, nuolat jautėmės nepilnavertės, kad nepatenkiname mamos, o kitaip negalėjome, vaikai nemoka savęs prievartauti. Mūsų santykiai tapo teigiami tik palikus šeimos lizdą, bet abi prisimename ankstesnę patirtį su dalimi nuoskaudos. Kritinis amžiaus skirtumas reikalauja tėvų supratimo, kad vaikai vos gimę jau yra asmenybės. Gerai, kai jos sueina, tuomet vaikai susivienija prieš būtinybę konkuruoti dėl tėvų dėmesio, yra solidarūs viens kitam, lyg iš paveikslėlio.. bet lygiai taip pat jie gali nesueiti, nesusiderinti, tuomet negalima jų versti... gimdant vaikus vieną po kito nereikia naiviai mąstyti, kad naujas vaikelis bus besąlygiškai mylimas broliuko/sesutės, negalima klaidinti nei savęs nei pirmagymio.. vaikeliui visas pasaulis, jo saugumas, meilė ir laimė yra tėvai ir jų dėmesys, o gimus broliukui ar sesutei, jo pasaulis susiaurėja, o jeigu dar ir su naujuoju broliu ar sesute nuolat kovoja, dėl ko tėvai atima dar daugiau meilės, tai iš viso tragedija.. Tad laukitės, džiaugitės didele šeima, bet būkite protingai jautrūs ir pakantūs
Sveikutes as taip pat turiu dukryte,ir kai pagalvojui lyg ir antro noretusi
Pvz tarp manes ir sesers yra 1 metu skirtumas sutariam QUOTE(eglute544 @ 2009 11 25, 15:00) Gerai vaikučiams, tai tikra tiesa tik va tėveliams nemažai rupestėlių nusitamo QUOTE(3Gmama @ 2010 03 22, 15:59) Koks kieno skirtumas kas ka pagalvos, juk ne ju gyvenima gyvenat, o savo - tai ir planuokites kaip norit, ir nieko cia baisaus - tarp mano pirmuju vaikuciu skirtumas tera 1 metai ir 4 menesiai - ir nieko - ne tik kad susitvarkiau, bet dar ir universiteta pabaigiau kol jas auginausi Mano tokio pačio vaikučiai pametinukai amžiaus QUOTE(Agnute123 @ 2009 11 23, 13:18) musu dukrytei metukai. su vyru pagalvojame apie antra leliu Sveikute
Ateikit pas mane ir nebenoresit
labutis, mamytės. Labai susidomėjusi skaičiau jūsų pasikalbėjimus. Tarp mano sūnukų skirtumas 1 metai ir11 mėnesių.Labai džiaugiuosi tokiu amžiaus skirtumu.Tiesa pirmuosius auginti buvo daug lengviau, nes pirmagimis buvo labai jau draugiškas.Va su antrąja porele jau kyla nemažai problemėlių. Nors amžiaus skirtumas visiškai toks pats, bet peštynės.ko gero todėl, kad Dovydukas buvo didžiųjų brolių palepinamas, o dabar visų dėmesį su Rapolu tenka dalintis. Na , bet aš manau, kad pamažu susitvarkysime su šia problemėle. Noriu padrąsinti mamytes, du mažiukai namuose -tikrai ne katastrofa!Tik mažiau reikia galvoti apie aplinkinius kurie į mamytę su dviem mažiukais su siaubu ar net pasigailėjimu žiūro. Žinot, einu per miestą su savo visais keturiais vyrukais aukštai iškelta galva, kadangi jie yra didžiausias mano lobis! Sekmės visoms! QUOTE(camelia1525 @ 2010 10 24, 10:29) Tarp mano mazuju metai ir 4 men, tai amzinos pestynes, amzinas erzelis, netvarka, galva nuolat isuzta nuo zyzimo, abu mazi ir nevisai dar protingi
[quote=DiJuKe*,2010 10 25, 09:40]
Tarp mano mazuju metai ir 4 men, tai amzinos pestynes, amzinas erzelis, netvarka, galva nuolat isuzta nuo zyzimo, abu mazi ir nevisai dar protingi Mieloji, bet juk tu namuose esi protinga! Vienas kitam akių nedrasko- tegul, pasipeš ir partys vėl susitaikys, pilni kampai žaislų- prastumdyk į šalis, kad neapsiverstum pati eidama.Žaidžia ne su visais žaislais, pusę paslėpk.Po savaitės pakeisi- kiek bus džiaugsmo!O tau truputėlis ramybės.Žinoma, reikia tvarkytis, bet nereikia tapti tvarkos vergu.Su mažais vaikais tai yra paprasčiausiai neįmanoma.Ateis netikėtas svečias-jei jis turi savo vaikų, tave supras ir dėl išmėtytų žaislų nepriekaištaus, o jei neturi- tai ir vienas žaisliukas esantis nevietoje jam badys akis.Guldai pietų-pamiegok ir pati. Nors pusę valandos, kitaip tikrai vilku kaukti pradėsi!O vyras-ne mažas vaikas! Nemanau, kad jei nepadarei pietų, nesugebės kiaušinio išsikepli aar dešrelės išsivirti. Tu neesi pasaulio banba, ir jei tu truputį pailsėsi, dėl to pasaulis tikrai nesugrius. Sėkmės ir kantrybės.
Pietu as senai jau negaminu, namus tvarkau pavirsutiniskai, bet situacija nevaldoma, o musasi iki krauju, nors vienam du, kitam metai, na dar dukra 7, bet ir ta demesio reikalauja, ai bet manau cia mano bedos ir neverta cia viesai rasyti, tiesiog tik kartais pasidaro be gali liudna liudna
[quote=mamukas75,2010 10 25, 12:54]
[quote=DiJuKe*,2010 10 25, 09:40] Tarp mano mazuju metai ir 4 men, tai amzinos pestynes, amzinas erzelis, netvarka, galva nuolat isuzta nuo zyzimo, abu mazi ir nevisai dar protingi Pilnai suprantu QUOTE(DiJuKe* @ 2010 10 25, 12:10) Tiesiog pavargai, du nedidukai vienas paskui kitą, jei dar su stipriais charakteriais QUOTE(Una Li @ 2010 10 25, 22:32) Tiesiog pavargai, du nedidukai vienas paskui kitą, jei dar su stipriais charakteriais Neturiu, mes visur vaikstom kartu, na isskyrus i moklus
Jei tik norisi, ir turi jėgų- tai pirmyn. Man tai toks metų skirtumas būtų tragedija, nes tarp dabartinių mano kinderiu didelis metų skirtumas ir tai vyresniajai sakau, kad pati eitu sumuštinius susitept, blynus išsikept, nes kitas dar tik 2,5 mėnesių ir aš nespėju... O dar jei būtų mažius, kuris pats to padaryt nesugebėtų, tai tikriausiai nusišaučiau...
Tarp mano pabiručių 5 metų skirtumas, bet bijau, kad truputį perdidelis. Bus toks tarpas gyvenime, kai nesusinekės (10 - 20 m.). Manau , kad 3 metų skirtumas pats tinkamiausias
[quote=Una Li,2010 10 26, 12:58]
Suprantu. [/quote Papildyta: QUOTE(ingusemac @ 2010 10 26, 14:39) Tarp mano pabiručių 5 metų skirtumas, bet bijau, kad truputį perdidelis. Bus toks tarpas gyvenime, kai nesusinekės (10 - 20 m.). Manau , kad 3 metų skirtumas pats tinkamiausias Penki metai yra idealiausias variantas
o as turiu kita problema..
as noriu but neshchia ir man niekaip neisheina..baigiau maitinti savo maziuka jau priesh menesi ir menesiniu dar nebuvo,noriu kad butu vienas po kito nes sako, kad kai paauga taj zaidzia viena su kitu, jokiu problemu.. gal kas zinot kaip isprovokuoti menesines naturaliu budu..be jokiu vaistu.. gal kokia arbateles gert?
Aš labai gerbiu tas, kurios pačios pasiryžta turėti daugiau vaikučių, kai pirmas (pirmi) dar visai mažučiai. Na niekaip neįsivaizduoju, kaip tai įmanoma, o jei dar nori mokytis ir dirbti... Gal čia mano perfekcionizmas neleistų man nė vienos srities apleisti, bet tikrai žinau, kad man nepatiktų ko nors nespėti, o tuo labiau - visai neturėti laiko sau...
Aš supratau, kad būtinai noriu trečio vaiko, kai antrajam net metukų nebuvo.... Pradėjom "gaminti" kai jam buvo metai ir keli mėnesiai. Nėštumo metu buvo momentas, kai negalėjau jo kilnoti..Bet išsisprendėm tą klausimą - nenešiojau, o kai jam reikėdavo manęs - atsisėsdavau ir apsikabindavom. Gimė sesytė. Skirtumas tarp mažių 1,11 mėn. Mažei dabar dar tik mėnesiukas, bet aš labai labai labai laiminga ir kol kas susitvarkom.
QUOTE(Raganiute @ 2009 10 27, 23:10) viską galima, ir nešioti, ir kilnoti. Žinoma, jei nėštumas normalus, be komplikacijų. Aš su savo 4mečiu rogėm važinėdavau, dūkdavom, o jei pavargus jaučiaus, daugiau gulinėdavom, filmukus kartu žiūrėdavom. Geras laikas buvo QUOTE(DiJuKe* @ 2010 10 26, 14:31) Nesutikčiau |