Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Turiu vaika 1,4 men ir noreciau jau antro
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2
ViGaMa
Laba diena,

Man labai idomu kaip reikia nesciai susitvarkyti su vaiku, juk reikia ir pakelti, ir i lovyte ikelti, ir ismaudyti, jei su masina isvaziuoti reikia ir i automobiline kedute pasodinti... juk tiek daug reikia maza vaika kilnoti, o nesciai juk negalima g.gif Labai noriu antro vaiko, o pirmam jau 1,4 men, jei pastociau kaip reiktu vaikuti pakelti, vyras ne visada buna namuose gryzta velai is darbo, juk nelauksim kol tetis grys ir tada eisim miegoti ar maudytis. Kitos esu girdejusi kad aukles samdos, bet juk aukle iki velumos nesedes su manim ir nelauks kol vaikas eis miegoti g.gif Tai va laukiu patarimu mamyciu kaip jos susitvarke su tokia problema 4u.gif
@mamyčiukas@
man irgi labai butu idomu suzinoti kaip matytes tvarkosi.mano dukrytei metai ir trys menesiai ir mes jau planuojame antra vaika
country girl
as su treciu vaikeliu pastojau, kai antrajam buvo 11 men., o pirmajam nepilni 3 metai. aisku, labai pergyvenau, kad kas neatsitiktu, nes jau esu turejusi persileidima, bet kol kas sekasi neblogai. mano savijauta puiki, stengiuosi save gerai nuteikti ir neskubedama pasidarau visus darbus, iseinam i lauka, isvaziuojam ir i miesta, ir i svecius. mano mazasis nepataisomas rankinukas, bet kol kas nejauciu dideles nastos juk ir sveria tik 10 kg. tai va, taip ir slenka dieneles tongue.gif
labiau pergyvenu kaip suspesiu kai gims lelius. zinau, kad pirmas menuo bus sunkus, o paskui visi prisitaikysim rolleyes.gif
davilyte
Labutis. Galeciau pasidalinti patirtimi. Auginu du vaikucius tarp kuriu 2 metu skirtumas. Antra karta pastojau, kai pirmajam buvo metai ir 4 men. Kaip ir jus pergyvenau, kaip reikes susitvarkyti, bet man labiau kele nerima, kaip bus kai gims leliukas, kai toks nedidelis amziaus skirtumas. Nestumas buvo lengvas, daug vaiksciojau, teko ir pagaudyti ir pakilnoti vyresneli ir i lovyte guldyti, na viskas kaip iprasta, tik jau su dideliu pilvuku. Nebuvo lenkgva, bet siaip susitvarkiau, tik jei butu sveikatele nekokia, tai net nezinau...svarbu, kad pavyko sekmingai isnesioti antraji leliuka. kai gime mazoji, labai padejo tevelis, bei seneliai, o kai likdavau viena su vaikiukais visai neblogai susitvarkydavau. Dabar vyresnelis jau visas vyras, protingas ir savarankiskas, o mazoji irgi jau paauginta, abu maudosi, zaidzia, krykstauja, grazu ziureti biggrin.gif o svarbiausia, kad turi vienas kita...
Anakondaaz
Aš irgi turiu 2 vaikučius, skirtumas tarp jų - beveik ax.gif metai.
Susitvarkiau mirksiukas.gif Ir viena, nes tėtis mūsų dirbo, tėvai gyvena tolokai, auklės samdyti nesugalvojom, o be to, ir reikalo nebuvo.
Ir didelės baimės nesusitvarkyti, kažkodėl, besilaukdama nejaučiau, labiau jaudinosi mano mama. Ir praeiviai gatvėje lotuliukas.gif
Dabar manau, kad gal buvo ir sunkiau pačioj pradžioj, nei toms, kurios augina vieną, ir tik tol, kol pagavau dienos ritmą, režimą, sistemą, bet dabar man tai tikrai lengviau bigsmile.gif - laisvo laiko sau rasti daug lengviau, nes net ir norint kartu pažaisti su vaikais - ne visada jie į savo žaidimus mus, tėvus, priima lotuliukas.gif - mes jiems tiesiog trukdom, nes jie turi vienas kitą, bendrus interesus, žaidimus, idėjų žaidimams ir t.t.
Deep pink
Kaip ydomu pasiskaityti bigsmile.gif Man labai grazu 2 mazi zaidziantys vaikuciai,bet,beda,kad tai tik grazioji puse,nes abu juk asmenybes su savo ynoriais ir charakteriais...O dar ligos ligeles vienas muo kito kai pasigauna...
acura_maniake
QUOTE(Anakondaaz @ 2009 10 25, 20:21)
*Ir didelės baimės nesusitvarkyti, kažkodėl, besilaukdama nejaučiau, labiau jaudinosi mano mama. Ir praeiviai gatvėje lotuliukas.gif
*Dabar manau, kad gal buvo ir sunkiau pačioj pradžioj, nei toms, kurios augina vieną, ir tik tol, kol pagavau dienos ritmą, režimą, sistemą, bet dabar man tai tikrai lengviau  bigsmile.gif  - laisvo laiko sau rasti daug lengviau, nes net ir norint kartu pažaisti su vaikais - ne visada jie į savo žaidimus mus, tėvus, priima  lotuliukas.gif  - mes jiems tiesiog trukdom, nes jie turi vienas kitą, bendrus interesus, žaidimus, idėjų žaidimams ir t.t.
*

* lotuliukas.gif
*pas mus irgi tas pats buna biggrin.gif tarp maniskiu skirtumas 1m4men ir 1m11men,tai jau ir pati maziausiai zaidzia su kitais kartu ir mamos nereikia beveik biggrin.gif id dabar bus skirtumas vel; 1m4men 4u.gif
ViGaMa
QUOTE(Anakondaaz @ 2009 10 25, 22:21)
Aš irgi turiu 2 vaikučius, skirtumas tarp jų - beveik  ax.gif metai.
Susitvarkiau  mirksiukas.gif Ir viena, nes tėtis mūsų dirbo, tėvai gyvena tolokai, auklės samdyti nesugalvojom, o be to, ir reikalo nebuvo.
Ir didelės baimės nesusitvarkyti, kažkodėl, besilaukdama nejaučiau, labiau jaudinosi mano mama. Ir praeiviai gatvėje lotuliukas.gif
Dabar manau, kad gal buvo ir sunkiau pačioj pradžioj, nei toms, kurios augina vieną, ir tik tol, kol pagavau dienos ritmą, režimą, sistemą, bet dabar man tai tikrai lengviau  bigsmile.gif  - laisvo laiko sau rasti daug lengviau, nes net ir norint kartu pažaisti su vaikais - ne visada jie į savo žaidimus mus, tėvus, priima  lotuliukas.gif  - mes jiems tiesiog trukdom, nes jie turi vienas kitą, bendrus interesus, žaidimus, idėjų žaidimams ir t.t.
*

O tai kaip tvarkeisi kai nescia buvai? Juk esu girdejusi, kad daugiau kaip 10kg negalima kelti, kaip tada elgtis kai reikia ir vaika nuprausti, juk reikia i vonia ikelti, nors dabar savo vaika kuriam yra 1,4 men tai laikydama ant ranku kaip sakant rura ir visa kita nuprausiu o sveria jau virs 10 kg g.gif Ar tokiose situcijose vyras padedavo? Juk ne visada namuose jis yra buna jei dirba. Ar vistiek keldavai vaika ir niekas nenutiko? g.gif
Anakondaaz
QUOTE(ViGaMa @ 2009 10 26, 22:21)
O tai kaip tvarkeisi kai nescia buvai? Juk esu girdejusi, kad daugiau kaip 10kg negalima kelti, kaip tada elgtis kai reikia ir vaika nuprausti, juk reikia i vonia ikelti, nors dabar savo vaika kuriam yra 1,4 men tai laikydama ant ranku kaip sakant rura ir visa kita nuprausiu o sveria jau virs 10 kg g.gif  Ar tokiose situcijose vyras padedavo? Juk ne visada namuose jis yra buna jei dirba. Ar vistiek keldavai vaika ir niekas nenutiko? g.gif
*

Mano mažė smulkutė buvo, nepamenu, kiek ji tada svėrė, bet virš 10 turbūt buvo. Kėliau, o ką darysi mirksiukas.gif kažkaip nesusimąstydavau apie tai tada. Aišku, jei vyras būdavo šalia, tai keldavo jis mirksiukas.gif Ir vežimą nešiojausi (keli laiptukai prie namų būdavo)
čia tas kilojamas svoris neatsiranda staiga, a la va nieko nekeli, nekeli o čia bac, ir pakeli 10 kg ar daugiau - jis yra nuo pat pradžių (nėštumo), tai gal ne taip veikia, nes kaip ir "užsikačialini" po truputį rolleyes.gif
aišku, pagimdžiau šiek tiek prieš laiką, bet tai čia galima daug priežasčių atrasti - gal ir kilojimas, gal per mažas laiko tarpas tarp nėštumų, gal kosulys, kurį turėjau prieš pat gimdymą - nesurado man daktarai priešlaikinio gimimo priežasties...
raimuxe
QUOTE(davilyte @ 2009 10 25, 19:07)
Labutis. Galeciau pasidalinti patirtimi. Auginu du vaikucius tarp kuriu 2 metu skirtumas.

drinks_cheers.gif Labai geras skirtumas tarp vaikiukų thumbup.gif
Raganiute
viską galima, ir nešioti, ir kilnoti. Žinoma, jei nėštumas normalus, be komplikacijų.
Aš su savo 4mečiu rogėm važinėdavau, dūkdavom, o jei pavargus jaučiaus, daugiau gulinėdavom, filmukus kartu žiūrėdavom. Geras laikas buvo thumbup.gif
janneta
sveikutes mirksiukas.gif labai idomu skaitineti jusu pasisakymus nes ir mes planuojame neuzilgo antra leliu ax.gif musu tetukas vazineja i uzsieni ir namie buna ne daznai,bet as kazkaip tikiu kad galeciau susitvarkyti,tikrai nenoreciau kad tarp mano leliuku butu didelis amziaus skirtumas wub.gif o gal iki to laiko ir visi isvaziuosime tada ir tevelis bus su mumis wub.gif
linosska
thumbup.gif Sauni temute. Atrodo visai nesenai pati ieskojau tokios temos, net buvau kazka panasaus sukurus. Kai pirmagymiui buvo virs metuku, sugalvojome , kad jau laikas antram leliukui wub.gif wub.gif wub.gif Pastojau po keliu menesiu, bet deja nesekmingai verysad.gif Taciau ranku nenuleisti padejo gydytojo leidimas vel "kviesti leliuka" mirksiukas.gif Po keliu menesiu vel laukiausi. Didziausias noras buvo- issaugoti zirniuka. Tad teko atsisakyti pirmagymio nesiojimo, o jis mazutis, protingas, po keliu papasakojimu kas, kaip , kodel.. jau zinojo, kad mamyte turi pilvelio gyventoja, kad reikia saugoti ir nebeidavo net pats man ant ranku. Jau tada jis eme savarankisketi, ismoko lipti laiptais, isiropsti i vonia,..aisku daug padejo tetukas. Kazkodel tik pacioje nestumo pabaigoje pradejau nerimauti, kaip reikes susitvarkyti su dviem. Grizus is ligonines menesi tetukas nedirbo, tai dienos ejo gant nesunkiai, jis uzsiimdavo su didziuoju. As su didziule baime laukiau tos dienos kai jis iseis i darba, o as liksiu su berniukais. unsure.gif Oi koks nerimas ir baime tada mane apniko doh.gif bet ta diena atejo ir praejo daug paprsciau ir lengviau negu maniau. Kazkaip viskas tvarkesi savaime. dabar galiu pasakyti, kad du auginti man kazkodel netgi lengviau nei viena. Didysis turi uzsiemima, viska darome kartu. O dabar kai jau mazelis kiek paauges, jau bando abudu zaisti wub.gif wub.gif wub.gif Negaliu atsidziaugti kaip graziai jie draugauja. Nesigailiu nei sekundei kad turiu du vaikucius, ir galiu dabar jais dziaugtis. Didziojo i darzeli dar nevedame, ai ir zaidziame visi trys namuose. Ir tikrai viska suspeju, ir pavalgydinu, ir pati randu sau laiko, net knygas skaityti randu laiko. Ko auginant pirmaji vaikuti, negalejau sau leisti. Taigi drasiau mergaites, viskas bus gerai, viska suspesite thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
-Lilė-
Kaip gražiai aprašyta apie vaikučius, skaičiau ir džiaugiausi, mano dukrytės taip pat labai gražiai žaidžia kartu, bendrauja, vyresnioji piešia mažajai ko ana prašo, spalvina. Gera, kai šeimoje du ar keli vaikučiai, visiems linksmiau ir vaikučiams geriau smile.gif
kartone
didzioji bando zaisti su broliuku,tik broliukas dar per mazas...kai nusijuokia tai bega visiems ir giriasi,kad jau brolis nusypsojo biggrin.gif lb gerai turet du vaikucius thumbup.gif
inius
QUOTE(ViGaMa @ 2009 10 24, 10:40)
Laba diena,

Man labai idomu kaip reikia nesciai susitvarkyti su vaiku, juk reikia ir pakelti, ir i lovyte ikelti, ir ismaudyti, jei su masina isvaziuoti reikia ir i automobiline kedute pasodinti... juk tiek daug reikia maza vaika kilnoti, o nesciai juk negalima  g.gif Labai noriu antro vaiko, o pirmam jau 1,4 men, jei pastociau kaip reiktu vaikuti pakelti, vyras ne visada buna namuose gryzta velai is darbo, juk nelauksim kol tetis grys ir tada eisim miegoti ar maudytis. Kitos esu girdejusi kad aukles samdos, bet juk aukle iki velumos nesedes su manim ir nelauks kol vaikas eis miegoti g.gif  Tai va laukiu patarimu mamyciu kaip jos susitvarke su tokia problema 4u.gif
*

SAUNUOLE!!! nebijok, susitvarkysi. pas mane skirtumas tarp mergyciu yra metai 11men. ir nieko,susitvarkiau.juk ir pirmoji augokartu su pilvuku.paaiskini,suletini tempa,lipant laiptais ir pan. padeda ir tevelis,nebent jureivis butu,ir isplauktu ilgam ar panasiai. buvousnku,bet imanoma,tai sekmytes tiktai tau,drasos planuojant,irviskas bus gerai... thumbup.gif
Piranjai
idomu buvo paskaityti smile.gif tarp mano leliuku skirtumas bus metai ir 2men. dabar antrasis nestumas beveik 6men tai nera labai lengva o dar visokios bobulios aiskina kad sunelio nebenesiociau, taigi vyras yra tam doh.gif pirmasis nestumas lengvas buvo bet vistiek jaudinuosi, kaip bus paskutiniaisiais menesiais, nes svoris auga žaibiškai tai kaip reiks abu iskart panesti? biggrin.gif o paaiskinti vaikiukui kad mamytei negalima jo nesioti dar neimanoma lotuliukas.gif uzsuksiu po keliu menesiu pasibėdavoti kaip sekasi su pametinukais lotuliukas.gif
Agnute123
musu dukrytei metukai. su vyru pagalvojame apie antra leliu wub.gif bet esame gan jauni zmones.. patarkit ar verta planuot antra vaikuti?as isivaizduoju aplinkiuniu reakcija kai suzinos jog laukiames antro vaikeli doh.gif nes jau kai laukemes pirmojo niekas nepagyre uz tai, sake per jauni blink.gif
Mamyteeee
QUOTE(ViGaMa @ 2009 10 24, 10:40)
Laba diena,

Man labai idomu kaip reikia nesciai susitvarkyti su vaiku, juk reikia ir pakelti, ir i lovyte ikelti, ir ismaudyti, jei su masina isvaziuoti reikia ir i automobiline kedute pasodinti... juk tiek daug reikia maza vaika kilnoti, o nesciai juk negalima  g.gif Labai noriu antro vaiko, o pirmam jau 1,4 men, jei pastociau kaip reiktu vaikuti pakelti, vyras ne visada buna namuose gryzta velai is darbo, juk nelauksim kol tetis grys ir tada eisim miegoti ar maudytis. Kitos esu girdejusi kad aukles samdos, bet juk aukle iki velumos nesedes su manim ir nelauks kol vaikas eis miegoti g.gif  Tai va laukiu patarimu mamyciu kaip jos susitvarke su tokia problema 4u.gif
*

Labukas, sutapimas geras, bet mesa taip pat turime dukryte GABIJA, ir tik diena gimusi veliau negu jusu mazyle.Jeigu tik tuirte noro antram mazyliui, manau labai smagu bus vaikuciams augti thumbup.gif
eglute544
manau kad vaikam bus dar geriau kai bus nedidelis skirtumas tarp ju, tures su kuo zaisti ax.gif
dirishka
QUOTE(Agnute123 @ 2009 11 23, 12:18)
musu dukrytei metukai. su vyru pagalvojame apie antra leliu wub.gif  bet esame gan jauni zmones.. patarkit ar verta planuot antra vaikuti?as isivaizduoju aplinkiuniu reakcija kai suzinos jog laukiames antro vaikeli doh.gif  nes jau kai laukemes pirmojo niekas nepagyre uz tai, sake per jauni blink.gif
*

Labukas! Musu suneliui metukai ir 1 menuo ir pradedam planuot antra vaikeli. Man irgi kazkodel baisiausia aplinkiniu reakcija .... atodo, jog smerks kad taip skubame verysad.gif Mes dar irgi jauni smile.gif
O pati tai jau nebijau, suprantu kad sunku bus, bet manau kai toks stiprus noras yra, tai su rupesciais visais susitvarkyt imanoma mirksiukas.gif
3Gmama
Koks kieno skirtumas kas ka pagalvos, juk ne ju gyvenima gyvenat, o savo - tai ir planuokites kaip norit, ir nieko cia baisaus - tarp mano pirmuju vaikuciu skirtumas tera 1 metai ir 4 menesiai - ir nieko - ne tik kad susitvarkiau, bet dar ir universiteta pabaigiau kol jas auginausi mirksiukas.gif
tom_cat
kaip gerai, kad yra tokia tema. ieskojau jos, nes vaje, ir man labai neramu, kaip reikia dabar nesciai nestuke.gif su mazu vaiku tvarkytis. doh.gif stengiuosi nekilnoti daug, bet ne visada iseina, labai bijau persileidimo. blush2.gif dar nelabai supranta vaikas, kodel nenoriu jo ant ranku imti, oj oj, kaip sunku. bet pati zinau, kad veliau dviems vaikams bus daug smagiau, tad tikekimes kad ir man pavyks isnesioti antraji. labai dekoju visoms, kas pasidalina savo patirtimi ir isgyvenimais , mums tai labai naudinga. thumbup.gif
Natuke
Kažkada ieškojau atsakymo knygose ir niekur neradau, kad perseleidimas gali įvykti tik dėl to, kad pakelei vaikelį arba parsinešei maišą iš parduotuvės. Mano vienintelis persileidimas įvyko dėl labai stipraus nuovargio ir streso - sutapo tris bemiegės naktys (pilnos baimės, kai tik persikelėm į naują butą, kambary stovėjo garsiai vidury nakties įsijungiantis šaldytuvas, o man atrodė, kad tai mūsų mažylis negali pas mus atbėgti ir atidaryti durų), plius prasidėjusios paskaitas ir kelimasis aštuntą val, plius įtemptas darbas mokykloje su nepaklusniais vaikais (pirmieji metai, dar nemokėjau jų valdyt), netikėtas pavoduotojos apsilankymas pamokoj ir mano lakstymas per aukštus (išvarė iš mano kabineto) su magnitofonu... daug visko, bendras organizmo nualinimas... rezultate savaitgalis ligoninėje ir valymas pirmadienį....

Tačiau dažniausiai tik vienas dalykas kaip bėgimas, savo vaikučio (kurį visą laiką kelnojai ir tavo kūnas prie to priprato) priglaudimas, net gi kartais nuneštas maišas su maistu iš parduotuvės neštumo neįtakoja - turi būti kažkas daugiau. Ne bent pats neštumas yra su rizika.... Svarbiausiai tik pačiai nepersitempti ir ne pavargti per daug - dėl bendros sveikatos.

Su pirmu vaiku, norint pagimdyt laiku (vėlavo) ant vienos kojos šokinėjau iki septinto aukšto laiptais - ir nieko... pasiskaitykit skyreliuje apie gimdymą, kiek pridaro mamos, norint pagimdyt - išplauna langus, pakabina užuolaidas.... ir nepadėda mirksiukas.gif Mano mama būdama šešis mėn neščia susipyko su vyru ir užlipo ant palangės kabinti užuolaidų. Neišlaikė pusiausvyros ir nukrito ant eglutės (veiksmas buvo prieš šventes:)) Neštumas nenukentėjo biggrin.gif Aš pati nešiojau vaikus, vienu metu teko nešti beveik dvimetį nešioklėje ir du maišus su maistu - patikėkit, ne savo valia.., tiesiog vyras paliko mane viena mėnesiui svetimam mieste su trim vaikais... bet neštumo tai neįtakojo. g.gif
Savvy
O aš prisiminiau mano močiutės pasakojimus, kaip jos mama (mano promočiutė), būdama nėščia ir prie gyvulių dirbdavo, ir laukuose per karščius... juk kaime gyveno, kas kitas darbus benudirbs.
Robertina
Sveikos, Mamyčiukės,

Pati esu iš seserų porelės, tarp mūsų amžiaus skirtumas 2,5 metukų. Galiu pasakyti, kad psichologinės knygos labai teisingai traktuoja tokį skirtumą (2-3m.) kaip kritinį vaikų tarpusavio santykiams.. Mūsų mama negalėjo susitaikyti su mūsų nesuderinamumu. Svajodama apie šeimyninę idilę (tai toks paveikslėlis, apie kurį rašo čia daugumą pametinukų mamų), pastoviai mus kiršindavo savo priekaištais dėl nepildomų jos lūkesčių, nuolat jautėmės nepilnavertės, kad nepatenkiname mamos, o kitaip negalėjome, vaikai nemoka savęs prievartauti. Mūsų santykiai tapo teigiami tik palikus šeimos lizdą, bet abi prisimename ankstesnę patirtį su dalimi nuoskaudos.
Kritinis amžiaus skirtumas reikalauja tėvų supratimo, kad vaikai vos gimę jau yra asmenybės. Gerai, kai jos sueina, tuomet vaikai susivienija prieš būtinybę konkuruoti dėl tėvų dėmesio, yra solidarūs viens kitam, lyg iš paveikslėlio.. bet lygiai taip pat jie gali nesueiti, nesusiderinti, tuomet negalima jų versti... gimdant vaikus vieną po kito nereikia naiviai mąstyti, kad naujas vaikelis bus besąlygiškai mylimas broliuko/sesutės, negalima klaidinti nei savęs nei pirmagymio.. vaikeliui visas pasaulis, jo saugumas, meilė ir laimė yra tėvai ir jų dėmesys, o gimus broliukui ar sesutei, jo pasaulis susiaurėja, o jeigu dar ir su naujuoju broliu ar sesute nuolat kovoja, dėl ko tėvai atima dar daugiau meilės, tai iš viso tragedija.. Tad laukitės, džiaugitės didele šeima, bet būkite protingai jautrūs ir pakantūs smile.gif)
Dalija23
Sveikutes as taip pat turiu dukryte,ir kai pagalvojui lyg ir antro noretusi wub.gif
Pvz tarp manes ir sesers yra 1 metu skirtumas sutariam thumbup.gif tai kazkaip noretusi kad ir antras lelius atkeliautu anksciau.
Wild Pearl
QUOTE(eglute544 @ 2009 11 25, 15:00)
manau kad vaikam bus dar geriau kai bus nedidelis skirtumas tarp ju, tures su kuo zaisti  ax.gif
*

Gerai vaikučiams, tai tikra tiesa tik va tėveliams nemažai rupestėlių nusitamo smile.gif Tik aišku dar didele įtaka turi kaip tėveliai žiūrės i vaiko auginima,jei jiem viskas bus negerai, bus sunku auginti pametinukus jei paprasčiau į sunkumus reaguos,bus daug lengviau mirksiukas.gif

QUOTE(3Gmama @ 2010 03 22, 15:59)
Koks kieno skirtumas kas ka pagalvos, juk ne ju gyvenima gyvenat, o savo - tai ir planuokites kaip norit, ir nieko cia baisaus - tarp mano pirmuju vaikuciu skirtumas tera 1 metai ir 4 menesiai - ir nieko - ne tik kad susitvarkiau, bet dar ir universiteta pabaigiau kol jas auginausi  mirksiukas.gif
*

Mano tokio pačio vaikučiai pametinukai amžiaus biggrin.gif Būna visko namuose, bet bendrame rezultate esu patenkinta kad turiu pametinukus (bendrai tris vaikiukus) ir kuo toliau tuo labiau matau neapsakoma meile tarp vaikučių wub.gif mirksiukas.gif Mažęlis auga ir tas vaiku susibendravimas toks mielas , neapgaulingas wub.gif
camelia1525
QUOTE(Agnute123 @ 2009 11 23, 13:18)
musu dukrytei metukai. su vyru pagalvojame apie antra leliu wub.gif  bet esame gan jauni zmones.. patarkit ar verta planuot antra vaikuti?as isivaizduoju aplinkiuniu reakcija kai suzinos jog laukiames antro vaikeli doh.gif  nes jau kai laukemes pirmojo niekas nepagyre uz tai, sake per jauni blink.gif
*

Sveikute 4u.gif Turiu drauge kuri tai pat jauna pasigimde jai dabar 21 metai turi du berniukus thumbup.gif Sauniai susitvarko ,tevai is pradziu tikrai nepagyre, bet poto patys pasake kad jauniems ir kurti seimas ,daugiau kantrybes turi mirksiukas.gif (O bent cia mano nuomone kad tevai visalaika sakys kad vaikams dar peranksti)
DiJuKe*
Ateikit pas mane ir nebenoresit
mamukas75

labutis, mamytės.
Labai susidomėjusi skaičiau jūsų pasikalbėjimus. Tarp mano sūnukų skirtumas 1 metai ir11 mėnesių.Labai džiaugiuosi tokiu amžiaus skirtumu.Tiesa pirmuosius auginti buvo daug lengviau, nes pirmagimis buvo labai jau draugiškas.Va su antrąja porele jau kyla nemažai problemėlių. Nors amžiaus skirtumas visiškai toks pats, bet peštynės.ko gero todėl, kad Dovydukas buvo didžiųjų brolių palepinamas, o dabar visų dėmesį su Rapolu tenka dalintis. Na , bet aš manau, kad pamažu susitvarkysime su šia problemėle.
Noriu padrąsinti mamytes, du mažiukai namuose -tikrai ne katastrofa!Tik mažiau reikia galvoti apie aplinkinius kurie į mamytę su dviem mažiukais su siaubu ar net pasigailėjimu žiūro.
Žinot, einu per miestą su savo visais keturiais vyrukais aukštai iškelta galva, kadangi jie yra didžiausias mano lobis!
Sekmės visoms!
smile.gif
camelia1525
QUOTE(DiJuKe* @ 2010 10 21, 20:09)
Ateikit pas mane ir nebenoresit
*

O del ko taip sakote kad nebenoresi?
_una_
QUOTE(mamukas75 @ 2010 10 22, 21:30)
Nors amžiaus skirtumas visiškai toks pats, bet peštynės.
*

Pasauliui visokių žmonių reikia - ir karių ir poetų, tik mes, mamos, norime, kad visi būtų meilučiai, geručiai biggrin.gif .
DiJuKe*
QUOTE(camelia1525 @ 2010 10 24, 10:29)
O del ko taip sakote kad nebenoresi?
*

Tarp mano mazuju metai ir 4 men, tai amzinos pestynes, amzinas erzelis, netvarka, galva nuolat isuzta nuo zyzimo, abu mazi ir nevisai dar protingi smile.gif Gyvenimo sau visai nera, gulu 12, keliuosi 6, nes kitaip situacija taptu nevaldoma, zinoma jei turit, kas padeda gal, bet priesingu atveju, tai tikrai prapultis.
mamukas75
[quote=DiJuKe*,2010 10 25, 09:40]
Tarp mano mazuju metai ir 4 men, tai amzinos pestynes, amzinas erzelis, netvarka, galva nuolat isuzta nuo zyzimo, abu mazi ir nevisai dar protingi smile.gif Gyvenimo sau visai nera, gulu 12, keliuosi 6, nes kitaip situacija taptu nevaldoma,

Mieloji, bet juk tu namuose esi protinga! Vienas kitam akių nedrasko- tegul, pasipeš ir partys vėl susitaikys, pilni kampai žaislų- prastumdyk į šalis, kad neapsiverstum pati eidama.Žaidžia ne su visais žaislais, pusę paslėpk.Po savaitės pakeisi- kiek bus džiaugsmo!O tau truputėlis ramybės.Žinoma, reikia tvarkytis, bet nereikia tapti tvarkos vergu.Su mažais vaikais tai yra paprasčiausiai neįmanoma.Ateis netikėtas svečias-jei jis turi savo vaikų, tave supras ir dėl išmėtytų žaislų nepriekaištaus, o jei neturi- tai ir vienas žaisliukas esantis nevietoje jam badys akis.Guldai pietų-pamiegok ir pati. Nors pusę valandos, kitaip tikrai vilku kaukti pradėsi!O vyras-ne mažas vaikas! Nemanau, kad jei nepadarei pietų, nesugebės kiaušinio išsikepli aar dešrelės išsivirti.
Tu neesi pasaulio banba, ir jei tu truputį pailsėsi, dėl to pasaulis tikrai nesugrius.
Sėkmės ir kantrybės. mirksiukas.gif
DiJuKe*
Pietu as senai jau negaminu, namus tvarkau pavirsutiniskai, bet situacija nevaldoma, o musasi iki krauju, nors vienam du, kitam metai, na dar dukra 7, bet ir ta demesio reikalauja, ai bet manau cia mano bedos ir neverta cia viesai rasyti, tiesiog tik kartais pasidaro be gali liudna liudna
camelia1525
[quote=mamukas75,2010 10 25, 12:54]
[quote=DiJuKe*,2010 10 25, 09:40]
Tarp mano mazuju metai ir 4 men, tai amzinos pestynes, amzinas erzelis, netvarka, galva nuolat isuzta nuo zyzimo, abu mazi ir nevisai dar protingi smile.gif Gyvenimo sau visai nera, gulu 12, keliuosi 6, nes kitaip situacija taptu nevaldoma,
Pilnai suprantu doh.gif O vaikuciai turbut kokio bebutu amziaus pasipestu ir dar patriuksmautu kad gerai atidare gerklytes ax.gif Pas mane taip pat pilna zaislu pakampes visur primetita,ankciau sokinedavau aplink vaika ir tvarkydavau jo bardaka o dabar iskuicia savo zaislus ismeto gauna pats ir susitvarkyti.o kaip oziukus rodo biski gauna ir kampe pastoveti biggrin.gif Nors mano lelei jau 4 metukai,noriu jau sesutes bet vis ir bijau kad ir man stogas nuo dvieju vaikuciu nepavaziuotu blink.gif biggrin.gif
_una_
QUOTE(DiJuKe* @ 2010 10 25, 12:10)
tiesiog tik kartais pasidaro be gali liudna liudna
*

Tiesiog pavargai, du nedidukai vienas paskui kitą, jei dar su stipriais charakteriais doh.gif . Bet tai lakinas etapas, kad tik užtektų stiprybės išlaukti ir vėl džiaugsiesi ir savim, ir vaikais, ir gyvenimu. Ar turi galimybę kur nors išeiti be vaikų?
DiJuKe*
QUOTE(Una Li @ 2010 10 25, 22:32)
Tiesiog pavargai, du nedidukai vienas paskui kitą, jei dar su stipriais charakteriais doh.gif . Bet tai lakinas etapas, kad tik užtektų stiprybės išlaukti ir vėl džiaugsiesi ir savim, ir vaikais, ir gyvenimu. Ar turi galimybę kur nors išeiti be vaikų?
*

Neturiu, mes visur vaikstom kartu, na isskyrus i moklus smile.gif, o siaip visur ir keliaujam ir parodas lankom ir draugus ir pan. Ai bet tikrai nenoriu cia lietis, nes paskui gali tekti gailetis, kad per daug prirasiau
_una_
QUOTE(DiJuKe* @ 2010 10 26, 08:06)
Neturiu, mes visur vaikstom kartu, na isskyrus i moklus smile.gif, o siaip visur ir keliaujam ir parodas lankom ir draugus ir pan. Ai bet tikrai nenoriu cia lietis, nes paskui gali tekti gailetis, kad per daug prirasiau
*

Suprantu.
+777+
Jei tik norisi, ir turi jėgų- tai pirmyn. Man tai toks metų skirtumas būtų tragedija, nes tarp dabartinių mano kinderiu didelis metų skirtumas ir tai vyresniajai sakau, kad pati eitu sumuštinius susitept, blynus išsikept, nes kitas dar tik 2,5 mėnesių ir aš nespėju... O dar jei būtų mažius, kuris pats to padaryt nesugebėtų, tai tikriausiai nusišaučiau... doh.gif
ingusemac
Tarp mano pabiručių 5 metų skirtumas, bet bijau, kad truputį perdidelis. Bus toks tarpas gyvenime, kai nesusinekės (10 - 20 m.). Manau , kad 3 metų skirtumas pats tinkamiausias unsure.gif
DiJuKe*
[quote=Una Li,2010 10 26, 12:58]
Suprantu.
*

[/quote

smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ingusemac @ 2010 10 26, 14:39)
Tarp mano pabiručių 5 metų skirtumas, bet bijau, kad truputį perdidelis. Bus toks tarpas gyvenime, kai nesusinekės (10 - 20 m.). Manau , kad 3 metų skirtumas pats tinkamiausias  unsure.gif
*

Penki metai yra idealiausias variantas
camelia1525
QUOTE(DiJuKe* @ 2010 10 26, 16:31)
*

Gal Galite paaiskinti del ko taip manote? smile.gif Man visada kazkaip atrodo kad vaiku bendravimas dar labai priklauso ir nuo tevu..... rolleyes.gif
DiJuKe*
QUOTE(camelia1525 @ 2010 10 26, 17:10)
Gal Galite paaiskinti del ko taip manote?  smile.gif  Man visada kazkaip atrodo kad vaiku bendravimas dar labai priklauso ir nuo tevu..... rolleyes.gif
*

Vaikas jau paauges, gana protingas, padejejas, maziau pavydo, is kitos puses nera toks didelis skirumas, kad ateiyje nevendrautu.
camelia1525
QUOTE(DiJuKe* @ 2010 10 26, 19:50)
Vaikas jau paauges, gana protingas, padejejas, maziau pavydo, is kitos puses nera toks didelis skirumas, kad ateiyje nevendrautu.
*

drinks_cheers.gif
smulan
o as turiu kita problema..
as noriu but neshchia ir man niekaip neisheina..baigiau maitinti savo maziuka jau priesh menesi ir menesiniu dar nebuvo,noriu kad butu vienas po kito nes sako, kad kai paauga taj zaidzia viena su kitu, jokiu problemu..
gal kas zinot kaip isprovokuoti menesines naturaliu budu..be jokiu vaistu..
gal kokia arbateles gert?
NamDa
Aš labai gerbiu tas, kurios pačios pasiryžta turėti daugiau vaikučių, kai pirmas (pirmi) dar visai mažučiai. Na niekaip neįsivaizduoju, kaip tai įmanoma, o jei dar nori mokytis ir dirbti... Gal čia mano perfekcionizmas neleistų man nė vienos srities apleisti, bet tikrai žinau, kad man nepatiktų ko nors nespėti, o tuo labiau - visai neturėti laiko sau... doh.gif
Arvena
Aš supratau, kad būtinai noriu trečio vaiko, kai antrajam net metukų nebuvo.... Pradėjom "gaminti" kai jam buvo metai ir keli mėnesiai. Nėštumo metu buvo momentas, kai negalėjau jo kilnoti..Bet išsisprendėm tą klausimą - nenešiojau, o kai jam reikėdavo manęs - atsisėsdavau ir apsikabindavom. Gimė sesytė. Skirtumas tarp mažių 1,11 mėn. Mažei dabar dar tik mėnesiukas, bet aš labai labai labai laiminga ir kol kas susitvarkom. 4u.gif
Treja
QUOTE(Raganiute @ 2009 10 27, 23:10)
viską galima, ir nešioti, ir kilnoti. Žinoma, jei nėštumas normalus, be komplikacijų.
Aš su savo 4mečiu rogėm važinėdavau, dūkdavom, o jei pavargus jaučiaus, daugiau gulinėdavom, filmukus kartu žiūrėdavom. Geras laikas buvo  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif Būtent. Jeigu nėštumas normalus, nereikia dėl to labai jaudintis. Aš su antrąja pastojau, kai pirmai buvo 7 mėnesiai. Ir kilnojau , ir maudžiau, ir dūkau... na ir sėkmingai išnešiojau ax.gif
QUOTE(DiJuKe* @ 2010 10 26, 14:31)
*

Nesutikčiau biggrin.gif Man , turinčiai pametinukes, idealesnio varianto nėra biggrin.gif . Aišku atvargom savo, bet dabar smagu žiūrėt kaip jos draugauja, žaidžia wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.