1 tema
2 tema
3 tema
Meduoliukai:
Pagal bea
Pagal Owly
Pagal Askulia
Pagal Cipciuka
Glajai meduoliams
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas
Kalėdinis pyragas
Kalėdinis namukas
Šiltų Jums švenčių!
Artėja šventės, tad dalinkimės toliau skanėstų receptais
![]() 1 tema 2 tema 3 tema Meduoliukai: Pagal bea Pagal Owly Pagal Askulia Pagal Cipciuka Glajai meduoliams Japoniškas aguonų - obuolių pyragas Kalėdinis pyragas Kalėdinis namukas Šiltų Jums švenčių!
Aciū! Aciū! Taigi dalinames dalinames ir as sią nuostabę temą tūrėsių garbės pradėti
Taigi: "Leipcigo bobelės" ![]() Papildyta: Turiu gėdingą reikalą prisipažinti, jog nesu šių receptų bandžiusi, bet manau ,kad jie tikrai nera lb sudėtingi ir pavyks Beja bobeles kepkite keksiukų formelėse, nes amerikičiai turi tvirtesnės folijos, tai jiems papraščiau, nes nereikia formelių pirkti [SIZE=7]"Figūriniai meduoliai" ![]() Papildyta: "Dangiškoji duonelė" ![]() ![]() "Sluoksniuotas meduolis" ![]() ![]() Papildyta: "Kalėdinių obolių tortas" ![]() ![]() Papildyta: "Migdolinis pyragaitis su apelsinais" ![]() ![]() "Acheno piršteliai ir figūriniai sausainiai" ![]() ![]() Papildyta: "Kokosinis keksas"
"Domino pyragaičiai"
![]() ![]() "Pyragaičiai su vynu ir migdolais" ![]() ![]() "Žvaigždžių piramidė" ![]() ![]() ![]() "Žvaigždžių tortas" Papildyta: ![]() ![]() Papildyta: "Pasuku keksas" ![]() ![]() Stai ir viskas O receptai is knygos Kalėdos visai šeimai. Dirbiniai, dekoracijos, dovanos, receptai, Elizabeth Berthauer, 1999, Lektūra.[COLOR=blue]
Beje merginos
O MEDUOLIUS JAU KVIEČIU PRADĖTI KEPTI!! Juos iskeptus sudedame į dėžutes pvz kartotines. Zinokit, tada atsiskleidzia tikrasis meduoliu skonis ir kvapas, jie suminksteja ir labai skaniai kvepia, o tika iskepti meduoliai, tokio kvapo neturi
Labu
jau pradedu planuotis Kaledinius kepinius Susidomejau Kalediniu nameliu: (receptas pirmoje zinuteje pilnas) Kalėdinis namukas Kad kurdamos nameli nepavargtumete , visa si darba siulau atlikti per tris vakarus: 1 vakaras minkome tesla - Teslai reikes : 1kg miltu ; 0,5 kg cukraus; 300 g medaus; 6 kiausiniu; saukstelio kepimo milteliu; ivairiausiu maltu prieskoniu: imbiero , kvapiuju pipiru , gvazdikeliu , muskato riesuto ,cinamono , tarkuotos citrinos zieveles ir t.t. ----------------------------------------------------------------------------------------------- I puoda suberkite cukru , medu ir prieskonius.Maisydamos kaitinkite ,kol cukrus istirps.Mase atvesinkite .Tada imaisykite kiausinius, kepimo miltelius ir miltus.Isminkykite vienalyte tesla.Uzdenkite ir palikite para kambario temperaturos patalpoje. Man cia truksta sviesto! Radau komentara, kad kazkuri mama, bekaitindama cukru+medu gavo saldainiu mase, i kuria negalejo ikisti sauksto tai va, kad taip nenutiktu, as sia tesla papildyciau 200 g. sviesto. ir dar pazymeciau, kad kiausinius pradziai isplakti iki puromo ir tik tada supilti i atvesusia medaus mase. Atleiskit uz pastebejimus
oi kiek laukiau sios temeles.
As jau irgi pradejau kalediniu kepiniu sezona. Vakar iskepiau kaledini pyraga ir imbierinius sausainius pagal Beata Nikolson
Mamytes, į kaledinius namelius nesideda sviestas, kad sienos nesuluztu!!
[quote=Domi95,2009 10 25, 00:08]
Aciū! Aciū! Taigi dalinames dalinames ir as sią nuostabę temą tūrėsių garbės pradėti Jatau kaip faina kad pradeta si temele
Kalėdų eglė, yra ir iškarpos http://www.dansukker.com/default.aspx?ID=4...amp;GroupID=744
Gal galite pasidalinti kalėdinių pyragų ar meduolių receptais, kuriuos būtų galima kepti jau dabar
QUOTE(ugne_11 @ 2009 10 25, 17:09) Gal galite pasidalinti kalėdinių pyragų ar meduolių receptais, kuriuos būtų galima kepti jau dabar As tai pasirupinau is anksto su formelem meduoliams Papildyta: QUOTE(daividija @ 2008 12 01, 19:28) parasysiu,nes jau nepamenu mur radau,o narsiau tai ilgai 20 kiausiniu, 1kg sviesto, 1kg cukraus, 3,5kg miltu, 0,5l grietines, 2a.s.sodos, 1 a.s citrinos rugsties, 1pakelis vanilino, truputis citrinos sulciu. Glajui(zvaigzdutems klijuoti): 0,5kg cukraus, 2 stiklines vandens, 200g sviesto, 1 pakelis kakavos(cia nesupratau kokio dydzio,bet bandysiu is akies deti), Glajui(eglei puosti) 4 kiausiniu baltymai, 1kg miltinio cukraus, 0,5a.s citrinos rugsties. Kiausiniu trynius su cukrumi ir sviestu sukti,kol pasidarys puri mase.I grietine sudeti soda ir citrinos rugsti,supilti trynius,suberti vanilina,issijotus miltus ir greitai suminkyti tesla.ja 5 val padeti saltai,kad sutvirtetu.Paskui kocioti 1-1,5cm storio lakstais.Is popieriaus iskirpti sesiakampes zvaigzdutes:30,28,26,24,22,20,17,13,10cm skersmenspo viena.Popierine zvaigzdute deti ant iskociotos teslos ir ispjautikiekvieno dydzio po penkias.jas deti i skarda ir kepti vidutinio karstumo orkaiteje,kol paruduos.Atvesusias klijuoti glajumi pagal dydi. Glajui vandeni su cukrumi virinti,kol,ilasinus i salta vandeni,lasas sustings.Tuomet sudeti sviesta,kakava,pavirinti ir karstu klijuoti zvaigzdutes.Virsunei maziausia zvaigzdute perpjauti i 4dalis.Suklijavus nejudinti 3 dienas.Po to puosti baltu glajumi.baltam glajui baltymus issukti su cukraus pudra ir citrinu sultimis.egle galima laikyti ilgai,tik neleisti sudrekti. As manau cia gaunasi milzinisko dydzio egle,todel as is karto sumazinau produktus per puse.Ir jau issikarpiau zvaigzdutes,net nezinau kokio dydzio. Sekmes,jei rysiesi daryt,mano drauge kepdavo,jau tokia skani budavo Jei vistik dar turesiu jegu, ir "nesprogusi" busiu, tai noreciau iskepti sia egle
bet aš ten nerandu būtent sausainių formelių imbieriniems žmogeliukams
QUOTE(Domi95 @ 2009 10 25, 16:43) Mamytes, į kaledinius namelius nesideda sviestas, kad sienos nesuluztu!! aciu as visada meduolius pagal "Meducio" lakstu recepta kepu, kazkaip nepagalvojau, namukui juk kietesniu reikia... QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 19:31) As tai pasirupinau is anksto su formelem meduoliams Papildyta: Jei vistik dar turesiu jegu, ir "nesprogusi" busiu, tai noreciau iskepti sia egle Rugiagele- būtinai kepk meduolius Papildyta: Beto turiu pasūlima dėl namelių kepimo.[COLOR=blue] Kepkit namelius jau dabar!!! Meduolių receptuose nesideda daug riebalų, nes jie savaime suminkštėje kai būna ilgą laiką laikomi dėžutėse. Jūs iškepkit dabar namelius ir juos supakuokit pavyzdžiui į sviestinį popierių. Iki Kalėdų jie įgaus nepakartojamą kvapą (žinoma, jei jūs įdėsite prieskonių). O aš niekaip neapsisprendžiu, ar geriau kepti meduolius, ar meduolinį namelį QUOTE(Domi95 @ 2009 10 25, 21:50) Rugiagele- būtinai kepk meduolius Jei mazasis pilvelio gyventojas anksciau nesugalvos pasirodyt siam pasauly, tai tada butinai kepsiu QUOTE(Domi95 @ 2009 10 25, 22:55) ir meduoliukus ir namelį QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 22:55) aš ir mėgstu dovanot meduoliukus O su namuku aš visad suvargstu su sienom, kol aš jas sulipdau O meduoliukai man patys skaniausi pagal bea ir Nerytė. Pagal cipciuką man praeitais metais nesigavo, nes nemoku cukraus palydyt Laurindre, o kur čia receptas tavo mėgstamiausių
Štai nemelių lipdytojoms, per google vaizdus nameliai.
http://images.google.lt/images?hl=lt&u...l=1&start=0 O ginger bread- tai imbierinio skonio tesla QUOTE(ugne_11 @ 2009 10 25, 18:09) Gal galite pasidalinti kalėdinių pyragų ar meduolių receptais, kuriuos būtų galima kepti jau dabar Visokių formelių , tarp jų ir žmogeliukų buvo prieš pora savaičių AREVITOS YRANGA , Kaune , ir komplektėlių ir atskirai , tikrai ne mažas pasirinkimas . QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 17:31) Jei vistik dar turesiu jegu, ir "nesprogusi" busiu, tai noreciau iskepti sia egle Aš ir turiu planuose šią eglę. Ten kažkur buvo rašyta, kad ji laaaabai didelė gaunas
Kažkas klause, ką jau glaima kepti kalėdoms: tai galime meduollius kepti jau
Galima daividijos kalėdinį pyraga, aš kepiau praitais metais, man labai patiko, buvo laaaaaabai skanu
Nuorodoj radau step-by-step namuko gamybą http://www.bonappetit.com/magazine/1996/12...ead_house_dough
Yra receptas, iškarpos. QUOTE(davija @ 2009 10 25, 22:50) ir meduoliukus ir namelį aš ir mėgstu dovanot meduoliukus O su namuku aš visad suvargstu su sienom, kol aš jas sulipdau O meduoliukai man patys skaniausi pagal bea ir Nerytė. Pagal cipciuką man praeitais metais nesigavo, nes nemoku cukraus palydyt Laurindre, o kur čia receptas tavo mėgstamiausių O as nieko nekepinau... as lygtai dejau paprasta cukru, ar tai ta rudaji Ta egle skaiciau kazkur, kad gaunasi apie 7 kg, tai as is puses normos darysiu. QUOTE(Domi95 @ 2009 10 26, 09:05) Kažkas klause, ką jau glaima kepti kalėdoms: tai galime meduollius kepti jau Galima daividijos kalėdinį pyraga, aš kepiau praitais metais, man labai patiko, buvo laaaaaabai skanu Sita jau issikepiau
Tai gal galite kas nors man pasakyt, pries kiek laiko ta egle galima kepti?
Vistik dar pasidariau viena 25 cm skersmens
labas vakaras
Kodel kaikurios rasote, kad jau dabar kepsite kazka kaledoms, juk dar jos toli!?? Man patiko meduoliai, bet tikrai nezinau, kada juos daryti. As kazkaip galvoju likur kelioms dienoms iki Kaledu. QUOTE(IsaDora* @ 2009 10 26, 16:44) labas vakaras Kodel kaikurios rasote, kad jau dabar kepsite kazka kaledoms, juk dar jos toli!?? Man patiko meduoliai, bet tikrai nezinau, kada juos daryti. As kazkaip galvoju likur kelioms dienoms iki Kaledu. Matai,yra tokiu pyragu, kurie tik pastoveje du menesius buna isigere kvapu ir subrende valgymui, todel jie kepami taip anksti. Meduoliukus irgi galima pries koki menesi issikepti - jie taip pat pribresta ir buna labai skanus. O va del egles nezinau, pries kiek laiko kepti. O torta, tai zinoma pries kokias pora, viena diena
ta egle ne meduoline ir is puses normos man gavosi nelabai grazi egle, ilgiausiai ja as laikiau apie savaite laiko ,nes produktai greitai gendantys .
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...5913&st=324
Iš čia galima pasidaryti formą žmogeliuko Bet labai norėčiau įsigyti formelę to žmogeliuko, jei kas kur pamatytute pirkti, praneškit QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 26, 19:06) Matai,yra tokiu pyragu, kurie tik pastoveje du menesius buna isigere kvapu ir subrende valgymui, todel jie kepami taip anksti. Meduoliukus irgi galima pries koki menesi issikepti - jie taip pat pribresta ir buna labai skanus. O va del egles nezinau, pries kiek laiko kepti. O torta, tai zinoma pries kokias pora, viena diena bet tai kaip tie meduoliai visvien nesugenda? QUOTE(IsaDora* @ 2009 10 26, 18:28) Medus yra konservantas Papildyta: Kam reikia zmogelio iskarpos cia QUOTE(laurindre @ 2009 10 26, 13:02) nerealus pyragas , tik siems metams dar neiskepiau iseisiu i dekreta ir nuo kitos savaites kepsiu kaledinius gardumynus Papildyta: QUOTE(Vaidullka @ 2009 10 25, 19:05) aciu labai uz nuorodele bet as norejau meduoliuko iskarpos nu kaip kad zmogeliukas kad buvo idetas, gal kas turite o suiaip tai reikes piesti....
As esu kepus Daividijos pyraga pries kelis metus, bet nebepamenu
Dabar vel klausiu - ar i ji nesideda medus? Gvazdikeliai, cinamonas ir kiti kvapai? Dziovintu vaisiu nereikia pamirkyti? QUOTE(saide @ 2009 10 27, 09:13) nerealus pyragas , tik siems metams dar neiskepiau iseisiu i dekreta ir nuo kitos savaites kepsiu kaledinius gardumynus Papildyta: aciu labai uz nuorodele bet as norejau meduoliuko iskarpos nu kaip kad zmogeliukas kad buvo idetas, gal kas turite o suiaip tai reikes piesti.... Tai zmogeliuko iskarpa dvi zinutes auksciau tavo idejusi buvau QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 15:31) As tai pasirupinau is anksto su formelem meduoliams Papildyta: Jei vistik dar turesiu jegu, ir "nesprogusi" busiu, tai noreciau iskepti sia egle is sitos normos gaunasi laaabai didele,as pernai kepiau is puses ir tai gavosi didele Kociot reikia storokai,nes trapi tesla,ploniau suluzines.As iskarpas sumazinau,ir kepiau gal po 4 kiekvienos Sita egle menesi tai drasiai gali stovet,bet pas mus neisstovetu,nes "kandys" QUOTE(Shalimar @ 2009 10 27, 08:24) As esu kepus Daividijos pyraga pries kelis metus, bet nebepamenu Dabar vel klausiu - ar i ji nesideda medus? Gvazdikeliai, cinamonas ir kiti kvapai? Dziovintu vaisiu nereikia pamirkyti? Koki pyraga kepusi? ups,radau apie koki pyraga kalbat,ten ne mano receptas QUOTE(daividija @ 2009 10 27, 11:01) is sitos normos gaunasi laaabai didele,as pernai kepiau is puses ir tai gavosi didele Kociot reikia storokai,nes trapi tesla,ploniau suluzines.As iskarpas sumazinau,ir kepiau gal po 4 kiekvienos Sita egle menesi tai drasiai gali stovet,bet pas mus neisstovetu,nes "kandys" Koki pyraga kepusi? ups,radau apie koki pyraga kalbat,ten ne mano receptas Tai gruodzio pirmom dienom kepsiu. Iskarpos jau padarytos. Taip ir pagalvojau, kad iskart kepsiu po kokias 3 zvaigzdes, o paksui dasikepsiu, jei liks teslos. Aciu QUOTE(*Aušrė* @ 2009 10 26, 16:21) http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...5913&st=324 Iš čia galima pasidaryti formą žmogeliuko Bet labai norėčiau įsigyti formelę to žmogeliuko, jei kas kur pamatytute pirkti, praneškit tokia formele maciau siandien pirkti Arevitoje. veliau galesiu nufotkinti ir foto ideti Papildyta: va kokia naujiena atsirado arevitoje ir dar daug visokiu garziu dalykeliu kaledoms, na formeliu visokiu sokolado liejimui http://www.arevitosiranga.lt/?cat=products...oup=3&id=28 QUOTE(Shalimar @ 2009 10 27, 10:24) As esu kepus Daividijos pyraga pries kelis metus, bet nebepamenu Dabar vel klausiu - ar i ji nesideda medus? Gvazdikeliai, cinamonas ir kiti kvapai? Dziovintu vaisiu nereikia pamirkyti? As dali cukraus pakeiciau medumi, tamsesnis pyragas gaunasi, o medaus aromatas man visai patinka. Prieskoniu irgi dejau nemazai. Pikantiskai gaunasi QUOTE(Angel1203 @ 2009 10 27, 19:04) Mielos mergaites kurios jau kepe meduoliukus gal galit pasakyti kokiu receptu naudotis kad pasidaryciau tokias dovaneles, siandien prisidariau formeliu (gal greiciau sablonu) visokiu, pirkti man gaila pinigu Na.. pirmame sio forume pasisakyme yra nuorodos i meduolius, be to ten yra nuorodos i senesnes temas, kurias paskaitineti dar tikrai yra pakankamai laiko iki svenciu. O del formeliu... jom tikrai nereiktu gaileti pinigeliu, nekainuoja jos daug. Vien jau del to, kad pjaustyti peiliu meduoliukus yra toks gan... letas ir nezavintis uzsiemimas...
Pernai mergaites kepe pagal Cipciuko meducio recepta
As pati megstu kietus imbierinius sausainius, tai kepiau pagal Bea ir Beatos Nikolson recepta, tai man jie visi super kietuciai- traskuciai Imbieriniai sausainiai (Beatos) 125g sviesto 5 šaukštai grietinėlės 3 black treakle (t.y. jei nėra, dedam medų) 150g cukraus (pageidautina kuo rudesnio, idealiu atveju - tamsus mascovado, jei nėra, tai bent jau dermerara arba jei ir to nėra, dėkite baltą paprastą cukrų, tik sausainiai bus tokie labai jau pablyškę) 1 arb škšt cinamono 1 arb škšt imbiero malto (sauso, bet jei nėra, tai tiks ir šviežias) 1 arb škšt maltų gvazdikėlių 8 kardamono pumpurėlių šviežiai maltos sėklos (jei nėra sveikų ir patys nemokate/negalite jų sugrūsti, naudokite jau sumaltą kardamoną) 1 arb škšt tarkuotos apelsino žievelės 375g miltų 0.5 arb škšt sodos prieskoniai čia yra labai svarbu, nors sausainiai vadinasi imbieriniai, bet tą būtent jiems būdingą skonį ir kvapą suteikia daugiausiai kardamonas ir gvazdikėliai. Aš asmeniškai prieskonių dėjau daugiau nei nurodyta recepte.... na, gal trečdaliu daugiau, čia jau skonio reikalas... gamyba viso šito dalyko nėra labai sudėtinga, bet reikia kantrybės nemažai, tešlai šaldyti ir kočioti.. 1. sviestą,cukrų, grietinėlę, medų (ar black treakle) visus prieskonius sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol ištirps. Ištirpo ir nuimkite nuo ugnies. 2. miltus persijokite ir sumaišykite su soda.... Jei neturit ūpo ir laiko, nebus pasaulio pabaiga, jei miltų ir nepersijosite.... Sijot reikia, kad daugiau oro patektų į miltus... 3. Miltus pilkite į skystą masę ir viską išmaišykite, kol pasidarys minkšta, minkoma tešla. Ją trumpai pakočiokite. tešla bus minkšta, lipnoka ir šilta, taigi daug ten su ja nieko negalėsite padaryti... svarbu, sukabinkite viską į vieną gražų pagranduką, kurį, įvynioję į celofaną, dėkite į šaldytuvą, kad nusiramintų.... t.y. - atšaltų.. Šaldytuve laikykite bent valandą.. galit ir dvi dienas, bet ne ilgiau... 4. išimkite iš šaldytuvo ir dabar jau darysit tuos sausainius. kai jau pradėsite kočioti tęšlą, įjunkite orkaitę. (180 C) 5. jei tešla šaldytuve buvo ilgiau nei valandą, tai reikės jai duoti laiko priprasti prie kambario temperatūros.... nes ji bus pakankamai kieta. Kočioti ir sausainius formuoti reikės kantrybės ir laiko.... na, bent jau man reikėjo. Nes čia tikrai nepavyks iškočioti didžiausio lakšto kaip kokiem virtiniam.... Maximumas, kokį man pavyko pasiekti, buvo dviejų knygų dydžio.... nes tešla labai lengvai skyla... tešlą kočiojam kuo plonesnę, t.y. maždaug monetos plonumo, bet ne storesnę nei dvi monetos viena ant kitos padėtos... aišku, galite ir labai storą tą tešlą palikt... bet sausainiai nebus tokie skanus:) tai va, darykite iš sausainių širdutes, elniukus, eglutes ir t.t., jei turite formeles sausainių, jei ne, tai naudokite stiklinę... 6. dėmesio, nesudeginkite, nes man pavyko sudeginti vieną padėklą labai sėkmingai... Kepti apie 10- 12 minučių, ne ilgiau.... jei orkaitė jūsų kaip mano ir mėgsta kaitinti labiau nei reikia, tai mažinkite karštį iki 160 C. 7. žmonės sakė, kad visai nieko tie sausainiai:) Sitie Sonatinos Imbieriniai sausainiai su medumi 1/2 puodelio cukraus 3 puodeliai persijotų miltų 2 a. š. sodos 1 a. š. druskos 2 a. š. malto imbiero 2 a. š. cinamono ½ a. š. maltų gvazdikėlių ½ a. š. malto muskato riešuto 225 g sviesto, supjaustyto kubeliais 1/2 puodelio skysto medaus Sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatą. Sudėti sviestą ir pirštais trinti, kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai. Supilti medų ir gerai išmaišyti, paminkyti, kol susiformuos tešla. Šaldyti bent valandą. Tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki 3 mm storio. Išpjauti norimos formos sausainius. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 15 min. Išimti iš orkaitės, o po minutės perkelti ant grotelių ir ataušinti. P. S. puodelis 237 ml. Sausainiai labai skanūs |