Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalėdiniai kepiniai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Asseni
Artėja šventės, tad dalinkimės toliau skanėstų receptais smile.gif

user posted image

1 tema

2 tema

3 tema

Meduoliukai:
Pagal bea
Pagal Owly
Pagal Askulia
Pagal Cipciuka

Glajai meduoliams

Japoniškas aguonų - obuolių pyragas

Kalėdinis pyragas

Kalėdinis namukas

Šiltų Jums švenčių! newyear.gif wink_3.gif
Domi95
Aciū! Aciū! Taigi dalinames dalinames ir as sią nuostabę temą tūrėsių garbės pradėti tongue.gif !!!

Taigi:

"Leipcigo bobelės"

user posted image user posted image
Papildyta:
Turiu gėdingą reikalą prisipažinti, jog nesu šių receptų bandžiusi, bet manau ,kad jie tikrai nera lb sudėtingi ir pavyks bigsmile.gif

Beja bobeles kepkite keksiukų formelėse, nes amerikičiai turi tvirtesnės folijos, tai jiems papraščiau, nes nereikia formelių pirkti tongue.gif

[SIZE=7]"Figūriniai meduoliai"

user posted image user posted image user posted image
Papildyta:

"Dangiškoji duonelė"

user posted image
user posted image

"Sluoksniuotas meduolis"

user posted image
user posted image
Papildyta:
"Kalėdinių obolių tortas"

user posted imageuser posted image
Papildyta:
"Migdolinis pyragaitis su apelsinais"

"Acheno piršteliai ir figūriniai sausainiai"

user posted image
user posted image
Papildyta:
"Kokosinis keksas"

user posted image user posted image
Domi95
"Domino pyragaičiai"

"Pyragaičiai su vynu ir migdolais"

user posted image
user posted image

"Žvaigždžių piramidė"

user posted imageuser posted imageuser posted image

"Žvaigždžių tortas"

Papildyta:

Papildyta:
"Pasuku keksas"

user posted image
user posted image

Stai ir viskas O receptai is knygos Kalėdos visai šeimai. Dirbiniai, dekoracijos, dovanos, receptai, Elizabeth Berthauer, 1999, Lektūra.[COLOR=blue]
Domi95
Beje merginos tongue.gif Jei kepat pyragus kuriuos reikia laikyti lb ilgai, pvz: 2 mėn ar pan, tai juos laikykite suviniuotus, (kad neprisigertu kvapu, ir maziau rupetu, skruzdelytems ir kitiems pavojingiems smaliziams, bet ir tia nereikia ,kad butu labai sandariai suvyniotas, smile.gif ) Ir nekiskit i saldytuva, bent as taip patariu, nes pyragai supelys, nes pagaus dregmes ir labai ssandariai suvynioti gali supelyt tongue.gif

O MEDUOLIUS JAU KVIEČIU PRADĖTI KEPTI!!

Juos iskeptus sudedame į dėžutes pvz kartotines. Zinokit, tada atsiskleidzia tikrasis meduoliu skonis ir kvapas, jie suminksteja ir labai skaniai kvepia, o tika iskepti meduoliai, tokio kvapo neturi schmoll.gif
akvadigi
Labu cool.gif

jau pradedu planuotis Kaledinius kepinius rolleyes.gif

Susidomejau Kalediniu nameliu: (receptas pirmoje zinuteje pilnas)

Kalėdinis namukas

Kad kurdamos nameli nepavargtumete , visa si darba siulau atlikti per tris vakarus:
1 vakaras
minkome tesla -
Teslai reikes :
1kg miltu ;
0,5 kg cukraus;
300 g medaus;
6 kiausiniu;
saukstelio kepimo milteliu;
ivairiausiu maltu prieskoniu: imbiero , kvapiuju pipiru , gvazdikeliu , muskato riesuto ,cinamono , tarkuotos citrinos zieveles ir t.t.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

I puoda suberkite cukru , medu ir prieskonius.Maisydamos kaitinkite ,kol cukrus istirps.Mase atvesinkite .Tada imaisykite kiausinius, kepimo miltelius ir miltus.Isminkykite vienalyte tesla.Uzdenkite ir palikite para kambario temperaturos patalpoje.

Man cia truksta sviesto! Radau komentara, kad kazkuri mama, bekaitindama cukru+medu gavo saldainiu mase, i kuria negalejo ikisti sauksto blink.gif

tai va, kad taip nenutiktu, as sia tesla papildyciau 200 g. sviesto. ir dar pazymeciau, kad kiausinius pradziai isplakti iki puromo ir tik tada supilti i atvesusia medaus mase.

Atleiskit uz pastebejimus 4u.gif
Kettim
oi kiek laukiau sios temeles. clap.gif aciu namuciu kurejai. 4u.gif
laurindre
As jau irgi pradejau kalediniu kepiniu sezona. Vakar iskepiau kaledini pyraga ir imbierinius sausainius pagal Beata Nikolson thumbup.gif Sausainiai tirpsta akyse, net vyras, kuris nevalgo saldumynu kirto nesustodamas lotuliukas.gif
Domi95
Mamytes, į kaledinius namelius nesideda sviestas, kad sienos nesuluztu!! bigsmile.gif Bet galima vartoti ir paprastu meduoliu recepta, nors tikrai nesideda 200g sviesto, nes i 500g miltu meduolio recepte tik apie 50g. daugiausia 125g. sviesto dedasi, bet siaip nemanau, kad jis pakenktu, tiesiog butu maistingesni taip sakant. Nes siaip islaikyti kelias savaites dezuteje meduoliai ir taip gan minksti. Tad nepatarciau i kaledu namelio meduoli deti daug sviesto, bus poto sunku sulipdyti, jei sienos bus plonos tongue.gif O Kad neatsitiktu, kad is medaus pasidarys karamele, reikia virti ant mazos ugnies ir per kelias minutes istirps mirksiukas.gif
saide
[quote=Domi95,2009 10 25, 00:08]
Aciū! Aciū! Taigi dalinames dalinames ir as sią nuostabę temą tūrėsių garbės pradėti tongue.gif !!!

Jatau kaip faina kad pradeta si temele thumbup.gif o dar fainiau kad idetos figureles meduoliams, o gal kas gali dar ir kokios eglutes figurele ideti? labai buciau dekinga. 4u.gif
~♥KaipTaiKaip♥~
Kalėdų eglė, yra ir iškarpos http://www.dansukker.com/default.aspx?ID=4...amp;GroupID=744
ugne_11
Gal galite pasidalinti kalėdinių pyragų ar meduolių receptais, kuriuos būtų galima kepti jau dabar 4u.gif Ir gal kur nors matėte imbierinių žmogeliukų sausainių formelių?
rugiagele26
QUOTE(ugne_11 @ 2009 10 25, 17:09)
Gal galite pasidalinti kalėdinių pyragų ar meduolių receptais, kuriuos būtų galima kepti jau dabar  4u.gif Ir gal kur nors matėte imbierinių žmogeliukų sausainių formelių?
*

As tai pasirupinau is anksto su formelem meduoliams biggrin.gif nes pernai viskas buvo ispirkta pries kaledas. Arevitoj man nupirko smile.gif aisku, jei siemet teks man kept meduolius unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(daividija @ 2008 12 01, 19:28)
parasysiu,nes jau nepamenu mur radau,o narsiau tai ilgai doh.gif

20 kiausiniu,
1kg sviesto,
1kg cukraus,
3,5kg miltu,
0,5l grietines,
2a.s.sodos,
1 a.s citrinos rugsties,
1pakelis vanilino,
truputis citrinos sulciu.
Glajui(zvaigzdutems klijuoti):
0,5kg cukraus,
2 stiklines vandens,
200g sviesto,
1 pakelis kakavos(cia nesupratau kokio dydzio,bet bandysiu is akies deti),
Glajui(eglei puosti)
4 kiausiniu baltymai,
1kg miltinio cukraus,
0,5a.s citrinos rugsties.

Kiausiniu trynius su cukrumi ir sviestu sukti,kol pasidarys puri mase.I grietine sudeti soda ir citrinos rugsti,supilti trynius,suberti vanilina,issijotus miltus ir greitai suminkyti tesla.ja 5 val padeti saltai,kad sutvirtetu.Paskui kocioti 1-1,5cm storio lakstais.Is popieriaus iskirpti sesiakampes zvaigzdutes:30,28,26,24,22,20,17,13,10cm skersmenspo viena.Popierine zvaigzdute deti ant iskociotos teslos ir ispjautikiekvieno dydzio po penkias.jas deti i skarda ir kepti vidutinio karstumo orkaiteje,kol paruduos.Atvesusias klijuoti glajumi pagal dydi.
Glajui vandeni su cukrumi virinti,kol,ilasinus i salta vandeni,lasas sustings.Tuomet sudeti sviesta,kakava,pavirinti ir karstu klijuoti zvaigzdutes.Virsunei maziausia zvaigzdute perpjauti i 4dalis.Suklijavus nejudinti 3 dienas.Po to puosti baltu glajumi.baltam glajui baltymus issukti su cukraus pudra ir citrinu sultimis.egle galima laikyti ilgai,tik neleisti sudrekti.
As manau cia gaunasi milzinisko dydzio egle,todel as is karto sumazinau produktus per puse.Ir jau issikarpiau zvaigzdutes,net nezinau kokio dydzio.
Sekmes,jei rysiesi daryt,mano drauge kepdavo,jau tokia skani budavo thumbup.gif As tai bandysiu.
*

Jei vistik dar turesiu jegu, ir "nesprogusi" busiu, tai noreciau iskepti sia egle biggrin.gif tik klausimas blink.gif nu cia tai jau suprantu gigante egle turi gautis, tai daryciau is puses normos. Bet kociot tikrai 1-1,5 cm storiu? g.gif dar issipus vistiek.. g.gif ir net po 5 kept? Ir pries kiek laiko galima si skanesta padaryti?
ugne_11
bet aš ten nerandu būtent sausainių formelių imbieriniems žmogeliukams verysad.gif gal kas matėte kur nors pirkti? unsure.gif
rugiagele26
QUOTE(ugne_11 @ 2009 10 25, 17:34)
bet aš ten nerandu būtent sausainių formelių imbieriniems žmogeliukams  verysad.gif gal kas matėte kur nors pirkti?  unsure.gif
*

Kazkada kazkuri buvo idejusi iskarpa zmogeliukui, tai as issipiesiau, ir kepaiu pagal ja rolleyes.gif
akvadigi
QUOTE(Domi95 @ 2009 10 25, 16:43)
Mamytes, į kaledinius namelius nesideda sviestas, kad sienos nesuluztu!!  bigsmile.gif Bet galima vartoti ir paprastu meduoliu recepta, nors tikrai nesideda 200g sviesto, nes i 500g miltu meduolio recepte tik apie 50g. daugiausia 125g. sviesto dedasi, bet siaip nemanau, kad jis pakenktu, tiesiog butu maistingesni taip sakant. Nes siaip islaikyti kelias savaites dezuteje meduoliai ir taip gan minksti. Tad nepatarciau i kaledu namelio meduoli deti daug sviesto, bus poto sunku sulipdyti, jei sienos bus plonos  tongue.gif  O Kad neatsitiktu, kad is medaus pasidarys karamele, reikia virti ant mazos ugnies ir per kelias minutes istirps  mirksiukas.gif
*

pioneer.gif

aciu 4u.gif

as visada meduolius pagal "Meducio" lakstu recepta kepu, kazkaip nepagalvojau, namukui juk kietesniu reikia...
Domi95
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 19:31)
As tai pasirupinau is anksto su formelem meduoliams biggrin.gif nes pernai viskas buvo ispirkta pries kaledas. Arevitoj man nupirko smile.gif aisku, jei siemet teks man kept meduolius  unsure.gif
Papildyta:
Jei vistik dar turesiu jegu, ir "nesprogusi" busiu, tai noreciau iskepti sia egle biggrin.gif tik klausimas  blink.gif nu cia tai jau suprantu gigante egle turi gautis, tai daryciau is puses normos. Bet kociot tikrai 1-1,5 cm storiu?  g.gif dar issipus vistiek..  g.gif ir net po 5 kept?  Ir pries kiek laiko galima si skanesta padaryti?
*

Rugiagele- būtinai kepk meduolius nestuke.gif Juk cia neapsakomas skonis. Kaip būna gera užuosti jų savitą stebuklingą ir vyliojinti kvapa per Kalėdas, kai ištrauki juos išdėžutės margus, išpuoštus įvairiausiomis spalvomis thumbup.gif
Papildyta:
Beto turiu pasūlima dėl namelių kepimo.[COLOR=blue]

Kepkit namelius jau dabar!!! Meduolių receptuose nesideda daug riebalų, nes jie savaime suminkštėje kai būna ilgą laiką laikomi dėžutėse. Jūs iškepkit dabar namelius ir juos supakuokit pavyzdžiui į sviestinį popierių. Iki Kalėdų jie įgaus nepakartojamą kvapą (žinoma, jei jūs įdėsite prieskonių). mirksiukas.gif

O aš niekaip neapsisprendžiu, ar geriau kepti meduolius, ar meduolinį namelį unsure.gif lotuliukas.gif
rugiagele26
QUOTE(Domi95 @ 2009 10 25, 21:50)
Rugiagele- būtinai kepk meduolius  nestuke.gif  Juk cia neapsakomas skonis. Kaip būna gera užuosti jų savitą stebuklingą ir vyliojinti kvapa per Kalėdas, kai ištrauki juos išdėžutės margus, išpuoštus įvairiausiomis spalvomis  thumbup.gif
*

Jei mazasis pilvelio gyventojas anksciau nesugalvos pasirodyt siam pasauly, tai tada butinai kepsiu smile.gif ir egle dar kepsiu smile.gif kad meduoliai skanu, tai zinau, pernai kepiau thumbup.gif ir kokios mielos dovaneles wub.gif
davija
QUOTE(Domi95 @ 2009 10 25, 22:55)
O aš niekaip neapsisprendžiu, ar geriau kepti meduolius, ar meduolinį namelį  unsure.gif  lotuliukas.gif
*

ir meduoliukus ir namelį mirksiukas.gif

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 22:55)
kokios mielos dovaneles  wub.gif
*

aš ir mėgstu dovanot meduoliukus bigsmile.gif wub.gif
O su namuku aš visad suvargstu su sienom, kol aš jas sulipdau doh.gif Sakau gal sienas reikia daryt storas, kad tos briaunos storesnės būtų. Ir dar, jūs, pirma sienas suklijuojat, ar pirma jas papuošiat g.gif
O meduoliukai man patys skaniausi pagal bea ir Nerytė. Pagal cipciuką man praeitais metais nesigavo, nes nemoku cukraus palydyt doh.gif

Laurindre, o kur čia receptas tavo mėgstamiausių mirksiukas.gif
Domi95
Štai nemelių lipdytojoms, per google vaizdus nameliai.
http://images.google.lt/images?hl=lt&u...l=1&start=0
O ginger bread- tai imbierinio skonio tesla tongue.gif
@adrij@
QUOTE(ugne_11 @ 2009 10 25, 18:09)
Gal galite pasidalinti kalėdinių pyragų ar meduolių receptais, kuriuos būtų galima kepti jau dabar  4u.gif Ir gal kur nors matėte imbierinių žmogeliukų sausainių formelių?
*

Visokių formelių , tarp jų ir žmogeliukų buvo prieš pora savaičių AREVITOS YRANGA , Kaune , ir komplektėlių ir atskirai , tikrai ne mažas pasirinkimas . 4u.gif

~♥KaipTaiKaip♥~
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 17:31)
Jei vistik dar turesiu jegu, ir "nesprogusi" busiu, tai noreciau iskepti sia egle biggrin.gif tik klausimas  blink.gif nu cia tai jau suprantu gigante egle turi gautis, tai daryciau is puses normos. Bet kociot tikrai 1-1,5 cm storiu?  g.gif dar issipus vistiek..  g.gif ir net po 5 kept?  Ir pries kiek laiko galima si skanesta padaryti?
*

Aš ir turiu planuose šią eglę. Ten kažkur buvo rašyta, kad ji laaaabai didelė gaunas g.gif
Domi95
Kažkas klause, ką jau glaima kepti kalėdoms: tai galime meduollius kepti jau smile.gif

Galima daividijos kalėdinį pyraga, aš kepiau praitais metais, man labai patiko, buvo laaaaaabai skanu thumbup.gif va nuoroda: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...mp;#entry657049
~♥KaipTaiKaip♥~
Nuorodoj radau step-by-step namuko gamybą http://www.bonappetit.com/magazine/1996/12...ead_house_dough
Yra receptas, iškarpos.
rugiagele26
QUOTE(davija @ 2009 10 25, 22:50)
ir meduoliukus ir namelį mirksiukas.gif
aš ir mėgstu dovanot meduoliukus bigsmile.gif  wub.gif
O su namuku aš visad suvargstu su sienom, kol aš jas sulipdau doh.gif Sakau gal sienas reikia daryt storas, kad tos briaunos storesnės būtų. Ir dar, jūs, pirma sienas suklijuojat, ar pirma jas papuošiat g.gif
O meduoliukai man patys skaniausi pagal bea ir Nerytė. Pagal cipciuką man praeitais metais nesigavo, nes nemoku cukraus palydyt doh.gif

Laurindre, o kur čia receptas tavo mėgstamiausių mirksiukas.gif
*

O as nieko nekepinau... as lygtai dejau paprasta cukru, ar tai ta rudaji g.gif

Ta egle skaiciau kazkur, kad gaunasi apie 7 kg, tai as is puses normos darysiu.
laurindre
QUOTE(Domi95 @ 2009 10 26, 09:05)
Kažkas klause, ką jau glaima kepti kalėdoms: tai galime meduollius kepti jau smile.gif

Galima daividijos kalėdinį pyraga, aš kepiau praitais metais, man labai patiko, buvo laaaaaabai skanu thumbup.gif  va nuoroda: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...mp;#entry657049
*

Sita jau issikepiau thumbup.gif Tik dejau dali medaus. 4u.gif
rugiagele26
Tai gal galite kas nors man pasakyt, pries kiek laiko ta egle galima kepti? g.gif blush2.gif as jau gyva ja kept biggrin.gif pasidariau iskarpas zvaigzduciu jau. Gavosi 29, 21, 17, 14, 12, 10, 7 cm skersmenu. Ziuresiu pagal situacija, po kiek ten ju kepsiu. Nes is puses normos darysiu.
rugiagele26
Vistik dar pasidariau viena 25 cm skersmens g.gif nes kazkoks labai didelis tarpas tarp 29 ir 21 g.gif
IsaDora*
labas vakaras 4u.gif uztikau gera temele thumbup.gif todel dar kilo keletas klausimu.
Kodel kaikurios rasote, kad jau dabar kepsite kazka kaledoms, juk dar jos toli!??
Man patiko meduoliai, bet tikrai nezinau, kada juos daryti. As kazkaip galvoju likur kelioms dienoms iki Kaledu. g.gif ar ne taip kazka suprantu. O kaip jei sugalvociau daryti Kaledini torta? Irgi galima anksciau? g.gif
rugiagele26
QUOTE(IsaDora* @ 2009 10 26, 16:44)
labas vakaras  4u.gif  uztikau gera temele  thumbup.gif  todel dar kilo keletas klausimu.
Kodel kaikurios rasote, kad jau dabar kepsite kazka kaledoms, juk dar jos toli!??
Man patiko meduoliai, bet tikrai nezinau, kada juos daryti. As kazkaip galvoju likur kelioms dienoms iki Kaledu.  g.gif  ar ne taip kazka suprantu. O kaip jei sugalvociau daryti Kaledini torta? Irgi galima anksciau?  g.gif
*

Matai,yra tokiu pyragu, kurie tik pastoveje du menesius buna isigere kvapu ir subrende valgymui, todel jie kepami taip anksti. Meduoliukus irgi galima pries koki menesi issikepti - jie taip pat pribresta ir buna labai skanus. O va del egles nezinau, pries kiek laiko kepti. O torta, tai zinoma pries kokias pora, viena diena biggrin.gif
Kudle
ta egle ne meduoline ir is puses normos man gavosi nelabai grazi egle, ilgiausiai ja as laikiau apie savaite laiko ,nes produktai greitai gendantys .
*Aušrė*
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...5913&st=324

Iš čia galima pasidaryti formą žmogeliuko thumbup.gif

Bet labai norėčiau įsigyti formelę to žmogeliuko, jei kas kur pamatytute pirkti, praneškit mirksiukas.gif
rugiagele26
QUOTE(Kudle @ 2009 10 26, 17:13)
ta egle ne meduoline ir is puses normos man gavosi nelabai grazi egle, ilgiausiai ja as laikiau apie  savaite laiko ,nes produktai greitai gendantys .
*

Aij, kokia gausis tokia.. bet pas mus 7 kg nesuvalgys nieks... unsure.gif
IsaDora*
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 26, 19:06)
Matai,yra tokiu pyragu, kurie tik pastoveje du menesius buna isigere kvapu ir subrende valgymui, todel jie kepami taip anksti. Meduoliukus irgi galima pries koki menesi issikepti - jie taip pat pribresta ir buna labai skanus. O va del egles nezinau, pries kiek laiko kepti. O torta, tai zinoma pries kokias pora, viena diena biggrin.gif

bet tai kaip tie meduoliai visvien nesugenda? g.gif
rugiagele26
QUOTE(IsaDora* @ 2009 10 26, 18:28)
bet tai kaip tie meduoliai visvien nesugenda?  g.gif
*

Medus yra konservantas wink.gif
Papildyta:
Kam reikia zmogelio iskarpos cia
another
Laukiau šios temos thumbup.gif thumbup.gif
Šįmet labai daug kepti ruošiuosi lotuliukas.gif Kitą savaitgalį jau kepsiu Kalėdų pyragą ax.gif

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 26, 10:31)
Ta egle skaiciau kazkur, kad gaunasi apie 7 kg, tai as is puses normos darysiu.
*

kas čia per eglė? Ta, iš dansukker puslapio blink.gif
saide
QUOTE(laurindre @ 2009 10 26, 13:02)
Sita jau issikepiau thumbup.gif Tik dejau dali medaus. 4u.gif
*

nerealus pyragas , tik siems metams dar neiskepiau iseisiu i dekreta ir nuo kitos savaites kepsiu kaledinius gardumynus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaidullka @ 2009 10 25, 19:05)

aciu labai uz nuorodele bet as norejau meduoliuko iskarpos nu kaip kad zmogeliukas kad buvo idetas, gal kas turite blush2.gif
o suiaip tai reikes piesti....
Shalimar
As esu kepus Daividijos pyraga pries kelis metus, bet nebepamenu doh.gif Tik tiek, kad jis nesulauke nei dvieju menesiu, nei dvieju savaiciu, siom dienom planuoju kepti ir niekam neduoti iki svenciu smile.gif
Dabar vel klausiu - ar i ji nesideda medus? Gvazdikeliai, cinamonas ir kiti kvapai? Dziovintu vaisiu nereikia pamirkyti? g.gif
rugiagele26
QUOTE(saide @ 2009 10 27, 09:13)
nerealus pyragas , tik siems metams dar neiskepiau iseisiu i dekreta ir nuo kitos savaites kepsiu kaledinius gardumynus  smile.gif
Papildyta:

aciu labai uz nuorodele bet as norejau meduoliuko iskarpos nu kaip kad zmogeliukas kad buvo idetas, gal kas turite blush2.gif 
o suiaip tai reikes piesti....
*

Tai zmogeliuko iskarpa dvi zinutes auksciau tavo idejusi buvau blink.gif
daividija
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 15:31)
As tai pasirupinau is anksto su formelem meduoliams biggrin.gif nes pernai viskas buvo ispirkta pries kaledas. Arevitoj man nupirko smile.gif aisku, jei siemet teks man kept meduolius  unsure.gif
Papildyta:
*

is sitos normos gaunasi laaabai didele,as pernai kepiau is puses ir tai gavosi didele doh.gif
Kociot reikia storokai,nes trapi tesla,ploniau suluzines.As iskarpas sumazinau,ir kepiau gal po 4 kiekvienos g.gif pasidaryk iskarpas,tada pasidaryk po kelias zvaigzdes,jei liks teslos dar padarysi po zvaigzde kiekvieno dydzio.
Sita egle menesi tai drasiai gali stovet,bet pas mus neisstovetu,nes "kandys" lotuliukas.gif surastu ir suvalgytu.
QUOTE(Shalimar @ 2009 10 27, 08:24)
As esu kepus Daividijos pyraga pries kelis metus, bet nebepamenu doh.gif Tik tiek, kad jis nesulauke nei dvieju menesiu, nei dvieju savaiciu, siom dienom planuoju kepti ir niekam neduoti iki svenciu smile.gif
Dabar vel klausiu - ar i ji nesideda medus? Gvazdikeliai, cinamonas ir kiti kvapai? Dziovintu vaisiu nereikia pamirkyti? g.gif
*

Koki pyraga kepusi?
ups,radau apie koki pyraga kalbat,ten ne mano receptas blush2.gif negaliu nieko pasakyt.
rugiagele26
QUOTE(daividija @ 2009 10 27, 11:01)
is sitos normos gaunasi laaabai didele,as pernai kepiau is puses ir tai gavosi didele doh.gif
Kociot reikia storokai,nes trapi tesla,ploniau suluzines.As iskarpas sumazinau,ir kepiau gal po 4 kiekvienos g.gif pasidaryk iskarpas,tada pasidaryk po kelias zvaigzdes,jei liks teslos dar padarysi po zvaigzde kiekvieno dydzio.
Sita egle menesi tai drasiai gali stovet,bet pas mus neisstovetu,nes "kandys" lotuliukas.gif surastu ir suvalgytu.

Koki pyraga kepusi?
ups,radau apie koki pyraga kalbat,ten ne mano receptas blush2.gif negaliu nieko pasakyt.
*

Tai gruodzio pirmom dienom kepsiu. Iskarpos jau padarytos. Taip ir pagalvojau, kad iskart kepsiu po kokias 3 zvaigzdes, o paksui dasikepsiu, jei liks teslos. Aciu smile.gif Jau noriu as jos paragaut biggrin.gif
saide
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 27, 12:55)
Tai zmogeliuko iskarpa dvi zinutes auksciau tavo idejusi buvau  blink.gif
*

Tai zmogeliuko as radau tik tokio tipo noreciau eglutes jei kas turite blush2.gif
rugiagele26
QUOTE(saide @ 2009 10 27, 12:34)
Tai zmogeliuko as radau tik tokio tipo noreciau eglutes jei kas turite blush2.gif
*

Aaa doh.gif na neturiu tokio.. bet nesunku nusipiesti manau. Perlenk lapa per puse, ir issipiesk puse eglutes, iskirpk, atlenk, ir bus eglute lygiais sonais smile.gif
saide
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 27, 15:12)
Aaa  doh.gif na neturiu tokio.. bet nesunku nusipiesti manau. Perlenk lapa per puse, ir issipiesk puse eglutes, iskirpk, atlenk, ir bus eglute lygiais sonais smile.gif
*

Tai jau taip ir teks nes kazkaip nelabai randu ir internete bandziau kazkaip nesigavo nusipiesiu ir bus ramu. smile.gif
mamkaa
QUOTE(*Aušrė* @ 2009 10 26, 16:21)
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...5913&st=324

Iš čia galima pasidaryti formą žmogeliuko  thumbup.gif
Bet labai norėčiau įsigyti formelę to žmogeliuko, jei kas kur pamatytute pirkti, praneškit  mirksiukas.gif
*

tokia formele maciau siandien pirkti Arevitoje. veliau galesiu nufotkinti ir foto ideti 4u.gif
Papildyta:
va kokia naujiena atsirado arevitoje ir dar daug visokiu garziu dalykeliu kaledoms, na formeliu visokiu sokolado liejimui
http://www.arevitosiranga.lt/?cat=products...oup=3&id=28
laurindre
QUOTE(Shalimar @ 2009 10 27, 10:24)
*

As dali cukraus pakeiciau medumi, tamsesnis pyragas gaunasi, o medaus aromatas man visai patinka. Prieskoniu irgi dejau nemazai. Pikantiskai gaunasi ax.gif
mamkaa
Niu va nuskenavau. va kokiu groziu yra:
user posted image
*Aušrė* ar tokiu formeliu ieskojai? 4u.gif
Papildyta:
Man tamsuolei vakar Cipciukas parode arevitos kataloga-knygute, tai siandien buvau parduotuvej pirkau formeles ir pasiemiau ta knygele, tai ir varvinu dabar seile ir to ir ano noriu ax.gif
Angel1203
Mielos mergaites kurios jau kepe meduoliukus gal galit pasakyti kokiu receptu naudotis kad pasidaryciau tokias dovaneles,

user posted image

siandien prisidariau formeliu (gal greiciau sablonu) visokiu, pirkti man gaila pinigu doh.gif
Renatelem
Jei tiks, va čia yra eglutė

Eglutės šablonas

Ir dar viena
*tiute*
QUOTE(Angel1203 @ 2009 10 27, 19:04)
Mielos mergaites kurios jau kepe meduoliukus gal galit pasakyti kokiu receptu naudotis kad pasidaryciau tokias dovaneles,

siandien prisidariau formeliu (gal greiciau sablonu) visokiu, pirkti man gaila pinigu  doh.gif
*

Na.. pirmame sio forume pasisakyme yra nuorodos i meduolius, be to ten yra nuorodos i senesnes temas, kurias paskaitineti dar tikrai yra pakankamai laiko iki svenciu. rolleyes.gif

O del formeliu... jom tikrai nereiktu gaileti pinigeliu, nekainuoja jos daug. Vien jau del to, kad pjaustyti peiliu meduoliukus yra toks gan... letas ir nezavintis uzsiemimas... doh.gif Formeles galesi panaudoti ne tik meduoliukam, bet ir visokiem kitokiem sausainukam wink.gif
laurindre
Pernai mergaites kepe pagal Cipciuko meducio recepta 4u.gif Ir nuotraukoje, man rodos, vieni is ju.

As pati megstu kietus imbierinius sausainius, tai kepiau pagal Bea ir Beatos Nikolson recepta, tai man jie visi super kietuciai- traskuciai
Imbieriniai sausainiai (Beatos)
•
• 125g sviesto
• 5 šaukštai grietinėlės
• 3 black treakle (t.y. jei nėra, dedam medų)
• 150g cukraus (pageidautina kuo rudesnio, idealiu atveju - tamsus mascovado, jei nėra, tai bent jau dermerara arba jei ir to nėra, dėkite baltą paprastą cukrų, tik sausainiai bus tokie labai jau pablyškę)
• 1 arb škšt cinamono
• 1 arb škšt imbiero malto (sauso, bet jei nėra, tai tiks ir šviežias)
• 1 arb škšt maltų gvazdikėlių
• 8 kardamono pumpurėlių šviežiai maltos sėklos (jei nėra sveikų ir patys nemokate/negalite jų sugrūsti, naudokite jau sumaltą kardamoną)
• 1 arb škšt tarkuotos apelsino žievelės
• 375g miltų
• 0.5 arb škšt sodos
prieskoniai čia yra labai svarbu, nors sausainiai vadinasi imbieriniai, bet tą būtent jiems būdingą skonį ir kvapą suteikia daugiausiai kardamonas ir gvazdikėliai. Aš asmeniškai prieskonių dėjau daugiau nei nurodyta recepte.... na, gal trečdaliu daugiau, čia jau skonio reikalas...
gamyba viso šito dalyko nėra labai sudėtinga, bet reikia kantrybės nemažai, tešlai šaldyti ir kočioti..
1. sviestą,cukrų, grietinėlę, medų (ar black treakle) visus prieskonius sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol ištirps. Ištirpo ir nuimkite nuo ugnies.
2. miltus persijokite ir sumaišykite su soda.... Jei neturit ūpo ir laiko, nebus pasaulio pabaiga, jei miltų ir nepersijosite.... Sijot reikia, kad daugiau oro patektų į miltus...
3. Miltus pilkite į skystą masę ir viską išmaišykite, kol pasidarys minkšta, minkoma tešla. Ją trumpai pakočiokite. tešla bus minkšta, lipnoka ir šilta, taigi daug ten su ja nieko negalėsite padaryti... svarbu, sukabinkite viską į vieną gražų pagranduką, kurį, įvynioję į celofaną, dėkite į šaldytuvą, kad nusiramintų.... t.y. - atšaltų.. Šaldytuve laikykite bent valandą.. galit ir dvi dienas, bet ne ilgiau...
4. išimkite iš šaldytuvo ir dabar jau darysit tuos sausainius. kai jau pradėsite kočioti tęšlą, įjunkite orkaitę. (180 C)
5. jei tešla šaldytuve buvo ilgiau nei valandą, tai reikės jai duoti laiko priprasti prie kambario temperatūros.... nes ji bus pakankamai kieta. Kočioti ir sausainius formuoti reikės kantrybės ir laiko.... na, bent jau man reikėjo. Nes čia tikrai nepavyks iškočioti didžiausio lakšto kaip kokiem virtiniam.... Maximumas, kokį man pavyko pasiekti, buvo dviejų knygų dydžio.... nes tešla labai lengvai skyla... tešlą kočiojam kuo plonesnę, t.y. maždaug monetos plonumo, bet ne storesnę nei dvi monetos viena ant kitos padėtos... aišku, galite ir labai storą tą tešlą palikt... bet sausainiai nebus tokie skanus:) tai va, darykite iš sausainių širdutes, elniukus, eglutes ir t.t., jei turite formeles sausainių, jei ne, tai naudokite stiklinę...
6. dėmesio, nesudeginkite, nes man pavyko sudeginti vieną padėklą labai sėkmingai... Kepti apie 10- 12 minučių, ne ilgiau.... jei orkaitė jūsų kaip mano ir mėgsta kaitinti labiau nei reikia, tai mažinkite karštį iki 160 C.
7. žmonės sakė, kad visai nieko tie sausainiai:)

Sitie Sonatinos
Imbieriniai sausainiai su medumi

1/2 puodelio cukraus
3 puodeliai persijotų miltų
2 a. š. sodos
1 a. š. druskos
2 a. š. malto imbiero
2 a. š. cinamono
½ a. š. maltų gvazdikėlių
½ a. š. malto muskato riešuto
225 g sviesto, supjaustyto kubeliais
1/2 puodelio skysto medaus

Sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatą. Sudėti sviestą ir pirštais trinti, kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai. Supilti medų ir gerai išmaišyti, paminkyti, kol susiformuos tešla. Šaldyti bent valandą.
Tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki 3 mm storio. Išpjauti norimos formos sausainius. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 min. Išimti iš orkaitės, o po minutės perkelti ant grotelių ir ataušinti.

P. S. puodelis – 237 ml. Sausainiai labai skanūs smile.gif Tik prieskonių bėriau mažiau, ypač sumažinau imbiero (jo bėriau gal ½ a. š. )... Vietoje gvazdikėlių įbėriau kardamono... Tešla gavosi gana trapi (gal dėl to, kad sviesto turėjau tik 200 g...), bet pakankamai neblogai kočiojosi tarp popieriaus lakštų. Glajų padariau iš 1 puodelio cukraus pudros, sumaišytos su 1 a. š. vanilinio cukraus miltelių ir 2 – 3 v. š. vandens....

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.