Ar butu galima jas isgelbeti ?
Labas rytas, gal kas galite patarti ka daryti
Ar butu galima jas isgelbeti ? QUOTE(kris*** @ 2009 10 26, 08:47) Labas rytas, gal kas galite patarti ka daryti Ar butu galima jas isgelbeti ? tai skydamaris, pasistenk visus kiek įmanoma nurinkt, išpuršk actara, tuo pačiu palaistyk žemes ir po 2 savaičių pakartok veiksmus
Mano dracenas irgi buvo užpuolę tokia parazitai.
Labai padėjo paprastas muilas- patar kavau labai smulkiai, išskiedžiau su vandeniu ir nupurškiau vsą žemę tiesšaknimis. Kaipmat dingo ir nebeatsiranda (tfu tfu tfu)
Sveikutes, mano kinini pinigų medelį užpuolė mažos musiukės
mano palme taip pat buvo uzpuoles amaras,tai nusipirkau geliu parduotuvej purskiamo skyscio nuo amaro ir isnyko,augalo nezaloja,net patresia per lapus.
Sveikutės!
Prieš sodinant reikėjo pradžiovinti žemę, nes sodinant į šlapią, ji labiau susispaudžia, supuola ir blogiau džiūsta.
Dantų krapštuku papurenk žemės paviršių. Pateks oro ir gal pmažiau pelys.
Tai persodinti is naujo?
Sunku teisingai patarti nematant, bet jei nepadės purenimas, geriau persodinti.
Ar vazonas ne perdidelis augalui? Keista kad per tiek dienų visai nepradžiūvo. Matyt buvo labai šlapia žemė
na taip labai šlapia buvo..bet pagalvojau kad bus gerai ir laistyt nereikės persodinus
Reikia pagalbos. Mano geles uzpuole kazkokie vabaliukai. Jie veisiasi tik apatinese lapu pusese, lapai geltonuoja, nyksta. Geliu tie parazitai nesirenka - uzpuole visus, vienus labiau, kitus maziau. Sveikas liko tik mazas perdziuves kaktusas. Gal kas esat susidure su tokiais gyviais, gal zinot, kas jie ir kaip juos naikinti. Is anksto dekoju.
Kad butu aiskiau, pridedu nuotrauku: Kenkejai 1 Kenkejai 2
Laba diena,gal patarsite kaip varatinklines erkutes isnaikinti nuo augalo?Nes jau ilga laika kencia ir ploviau ir valiau,nepadeda,lapai nauji uzauge ne ilgai grazus pabuna
Visiems "gyviams" naikinti labai tinka sisteminis insekticidas Actara
Visokiems gyviams naikinti tinka insekticidas, o va erkėms reikia akaricido. Siūlyčiau rinktis Karate Zeon arba NeemAzal
Sveikutės, gal galit pasakyt kas atsitiko mano vėzdūnei??
![]()
Gal kas gali patart kaip isgelbeti gelytes? Rudeni persodinau i pirktine zeme, baigia visos ismirt? Kaktusai persodinti i kaktusinia jau ismire.
Vat mano vėzdūnei tas pats.Nukerpu tuos lapus,nauji atauga ir vėl juoduoja
QUOTE(chasmina13 @ 2010 01 08, 14:55) Vat mano vėzdūnei tas pats.Nukerpu tuos lapus,nauji atauga ir vėl juoduoja gali but, kad nepatinka sausas oras, nes pas mane butent toks ir yra, bet niekad taip nebuvo, nors oras ziema visada sausesnis
Purškiu tik virintu vandeniu
O kartais ne per daug laistote?
Tikrai ne,leidžiu žemei pradžiūti,ypač žiemą.Tik purškiu dažnai,nes oras sausas
pabandyk nupurkšti su TOPU
blogiau tikrai nebus,o gal čia kokia liga,pvz koks puvinys
Ačiū,pabandysiu
QUOTE(Livai @ 2010 01 08, 10:22) Sveikutės, gal galit pasakyt kas atsitiko mano vėzdūnei?? Vėzdūnės šviesiamėgės gėlės, bet labai nemėgsta tiesioginės saulės šviesos, tik sklaidytą. Ypač apdega saulėje jei lapai drėgni. Taip pat nepakenčia skersvėjų ir nemėgsta žemesnės už +20 C temperatūros. Mėgsta silpnai rūgščią, derlingą ir purią dirvą. Bet greičiausiai kaltas oro drėgnumas...
mano fikuselis sia ziema, kaip niekada nupliko ir kazkaip nelabai ruosiasi apsilapuoti, kas galejo jam nutikti?stovi toje pacioje vietoje, tik rudeni persodinau i kiek didesni inda su skylute, ant dugno drenaza dejau
stai koks jis buvo sveikas ir grazus http://img138.imageshack.us/img138/9932/1077240.jpg QUOTE(Nidulia @ 2010 01 13, 14:40) mano fikuselis sia ziema, kaip niekada nupliko ir kazkaip nelabai ruosiasi apsilapuoti, kas galejo jam nutikti?stovi toje pacioje vietoje, tik rudeni persodinau i kiek didesni inda su skylute, ant dugno drenaza dejau stai koks jis buvo sveikas ir grazus http://img138.imageshack.us/img138/9932/1077240.jpg jei neperlaistei,gali būti,kad yra kenkėjų,gal voratinklinė erkutė ar lapus meta nespėjus net nugelsti? QUOTE(Nidulia @ 2010 01 13, 15:40) mano fikuselis sia ziema, kaip niekada nupliko ir kazkaip nelabai ruosiasi apsilapuoti, kas galejo jam nutikti? QUOTE(Nidulia @ 2010 01 14, 00:15) dauguma lapu nepagelte,o zali nukrenta, kasdien saujas prirenku lapu labukas. atėjau rašyt apie savo bėdą ir žiūriu, kad aš ne viena. ta pati problemytė ir su mano smulkiažiedžiu (žaliai- baltas) fikusėliu lapai pagelte nukrenta. jie tokie kaip spalvą praradę.
tikekimes, kad atsigaus jie, karta jau taip buvo man, bet vel suvesejo. Ko gero siais metais oru stiprios permainos atsiliepe ir musu fikuseliams, nes kaip matau musu cia si karta labai daug su ta pacia beda
Ne mano fikusas keistu riebiu vaskuotu padaru prisiaugino ant kiekvieno lapelio. Jie tokie balti. Purskiau actara, tai nesuregavo. Nuploviau juos visus muiluotu vandeniu. Nauju lyg ir ner.
Na, lapai kaip asaros krenta. Bet kas tai per kenkejai? Kaip kovoti?? QUOTE(Crassula @ 2010 01 15, 09:56) Ne mano fikusas keistu riebiu vaskuotu padaru prisiaugino ant kiekvieno lapelio. Jie tokie balti. Purskiau actara, tai nesuregavo. Nuploviau juos visus muiluotu vandeniu. Nauju lyg ir ner. Na, lapai kaip asaros krenta. Bet kas tai per kenkejai? Kaip kovoti?? mano augalus jie irgi uzpuole itariu teks atsisveikinti su visomis gelemis.. nes as su jais jau koki pusmeti nesekmingai kovoju..
stai koks plikas mano fikusas siai dienai,okoks grazuolis buvo. turiu dar maziuka, kuris ant palanges, ne itin taip jau stipriai priziurimas, tai sis mazius nesioziuoja, o didyji, kuri taip priziuriu, visai nupliks tuoj. Daviau vakar sprigta ir pasakiau,-"jei mesi lapus, ismesiu tave lauk", sako padeda pabarimai augalams
Papildyta: sis mazius, ne itin priziurimas, nesioziuoja kitoje foto, didziojo sakeles nuplike is arti Papildyta:
Aktara ne tik purkškit, bet ir laistykit ir efektas bus didesnis. Kadangi per vaškinį sluoksnį nuodai ne visada pasiekia kenkėjus. O kitas kelias tik per skrandį.
Žiemą benjamino fikusai, jei nėra kitų priežasčių, lapus meta dėl šviesos trūkumo. Manau dėl tos priežasties mažesnysis Nidulios fikusas nesiožiuoja, o didesnysis meta lapus. Jei yra galimybė, pastatykit jį šviesiausioj vietoj ir galbūt sulauksit pavasario su mažesniais nuostoliais. QUOTE(minus @ 2010 01 15, 15:20) Aktara ne tik purkškit, bet ir laistykit ir efektas bus didesnis. Kadangi per vaškinį sluoksnį nuodai ne visada pasiekia kenkėjus. O kitas kelias tik per skrandį. Žiemą benjamino fikusai, jei nėra kitų priežasčių, lapus meta dėl šviesos trūkumo. Manau dėl tos priežasties mažesnysis Nidulios fikusas nesiožiuoja, o didesnysis meta lapus. Jei yra galimybė, pastatykit jį šviesiausioj vietoj ir galbūt sulauksit pavasario su mažesniais nuostoliais. didysis stovi prie stiklines sienos, uzuolaidu neuztraukineju , gal reiks ties viduriu to lango pastatyti mergaites, o ziema purksti lapu vainika vandeneliu? ar tik vasara reikia purksti? vasara visada gausiai purskiu i kiema issitempusi, o ziena nebepurskiu
žiemą kambariuose sausas oras,todėl irgi reikia purkšti,ar bent jau drėkinti orą
amariukams naikinti vien muiluotas vanduo nelabai padeda,reikia pataisyti tokį birzgaliuką / į litrą vandens pilti šaukštą indų ploviklio ir šaukštą spirito QUOTE(Nidulia @ 2010 01 14, 14:20) tikekimes, kad atsigaus jie, karta jau taip buvo man, bet vel suvesejo. Ko gero siais metais oru stiprios permainos atsiliepe ir musu fikuseliams, nes kaip matau musu cia si karta labai daug su ta pacia beda teko su viena pažismama pabendraut, tai sako jos namuose irgi skeletas nuo fikuso stovi- beveik visai be lapų. bet ji nepergyvena, sako ir praeitais metais taip buvo, bet pavasarį jis vėl sužaliavo. QUOTE(Nidulia @ 2010 01 15, 14:09) stai koks plikas mano fikusas siai dienai,okoks grazuolis buvo. mano dar plikesnis QUOTE(minus @ 2010 01 15, 14:20) Žiemą benjamino fikusai, jei nėra kitų priežasčių, lapus meta dėl šviesos trūkumo.
Gal čia kas paaiškins kas atsitiko mano aloe?
"Lapai" nuo apatinių pradedant pradėjo geltonuoti ir vysti. Atrodo, kad jų sultis kažkas čiulpia iš vidaus. Dabar vaizdas dar liūdnesnis nei atrodo nuotraukoje. Sveiki "lapai" liko tik keli viršūnėje, kiti tiesiog nusvyro žemyn. Kotas prie pat žemės "sumedėjo", ar kaip čia sakoma. Jau žinau, kad nebeišgelbėsiu. Pavasarį ketinu naują imti iš mamos kai ji persodinės savo, tad noriu kažkaip išvengti tokios klaidos. ![]() ![]()
Tikriausiai perlaistėt ir jis ėmė pūti.Alijošiams žiemos metu reikia labai mažai vandens
Aš dar rečiau.Ir gėlytė puikiai jaučiasi
Laisčiau kai žemė būdavo gerai padžiuvusi. Pas mane karšta būna, tad rečiau laistyti bijojau.
Grįžau namo ir radau alijošių perlužusį per pusę. Teko atsisveikinti.
Tikrai buvo perlaistytas, nes prieš keletą metų esu taip "numarinusi"
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2010 01 18, 23:35) Laisčiau kai žemė būdavo gerai padžiuvusi. Pas mane karšta būna, tad rečiau laistyti bijojau. Grįžau namo ir radau alijošių perlužusį per pusę. Teko atsisveikinti. nepergyvenk, mano galiunas kruva vaiku priaugino, galiu kokius 10 jau paaugusiu padovanoti, tiresi vel vaista pas save namie:) QUOTE(jediara @ 2010 01 19, 06:58) Tikrai buvo perlaistytas, nes prieš keletą metų esu taip "numarinusi" Ką žinau... Laistydavau kai jau tikrai buvo perdžiuvusi žemė. Ir vakar paemiau ji ismesti, tai iskračiau iš vazono žemes. Maniau kokių vabaliukų bus, bet nea. Jis buvo išleidęs tik dvi atžalas dar vasaros pabaigoje. Persodinėjau jį, tai atskyriau, pasodinau atskirai, bet vieną neįsišaknyjo. Kita tik tupi. Nei auga, nei neauga. QUOTE(Nidulia @ 2010 01 19, 09:55) nepergyvenk, mano galiunas kruva vaiku priaugino, galiu kokius 10 jau paaugusiu padovanoti, tiresi vel vaista pas save namie:) QUOTE(Anirin @ 2010 01 16, 00:46) Pastačiau aš savo byrančius fikusus virtuvėje - vienas išvis plikas buvo likęs. Per vasarą nauji lapukai ataugo ir dabar žiemą nebyra. Išeina,kad drėgmės jiems labiau reikia. Vienas net ne ant palangės stovi.
labas mergaites rasau pirma karta ir prasau pagalbos turiu nemazai geliu ir jas visas uzpuole mazos musytes ju pilni namai jau nezinau ka daryti gal kas buvot susidure su sia problema is anksto dekoju
QUOTE(ana-marija @ 2010 01 22, 13:52) labas mergaites rasau pirma karta ir prasau pagalbos turiu nemazai geliu ir jas visas uzpuole mazos musytes ju pilni namai jau nezinau ka daryti gal kas buvot susidure su sia problema is anksto dekoju VA VA šitos kokį pusmetį mane kankino šitie vabalai Nusipirk Actaros pabarstyk ir palaistyk http://www.litagra.lt/get.php?i.5095:w.250:h.250 QUOTE(Nidulia @ 2010 01 15, 14:09) kitoje foto, didziojo sakeles nuplike is arti mano stovi visas plikas ,tikiuosi pavasari atsigaus
pagelbekit ir man ka daryti jei pirkti ne actara nuo muselikiu o ka kita?JAU ISKANKINO NEGYVAI JOS MANE
|