diskutuoti apie darbo subtylybes galima forume nuo mkslo iki darbo-darbas-aukliu kampelis
QUOTE(Lukrecij@ @ 2012 01 22, 08:41) Visai ne i lankas,o viskas yra tarpusavyje " surista" Jei dirbi aukle pas fizinius asmenis ir turi issiemusi verslo liudijima(kas ir taip aisku,kad legaluma reiktu iforminti) tai ir tolesnes pasekmes irgi gali buti aptariamos,nes tai darbo dalis. QUOTE(salunja @ 2012 01 15, 19:23) siandien paskambino mamyte,pas kuria jau buvau seniau,vaikas mane prisimena,jai reikia pagalbos rytoj ir poryt.ji paskambino apie 11 val ryto,o mano mamyte,beieskanti aukles savo rajone,parase tokia asmenine zinute forume puse penkiu vakaro...sveika, ateik rytoj 8.20 iki puses 5 kokiu pabusi. Ta "jūsų" mamytė kartais ne iš Žvėryno? QUOTE(wytaute69 @ 2012 01 20, 16:21) Zinot, tikrai nera jau taip blogai, kai cia paskaitai. Kazkada neapsikentus parasiau, kad zodis "aukle" greit taps kaip keiksmazodis. Yra "atsitiktiniu " zmoniu, toks ziaurus gyvenimas.... Palinkeciau visoms mamytems surasti butent savo aukle, dazniausiai tai padaro pats vaikas pirma kart pamates, nors, man buvo ir atvirksciai. QUOTE(danguole.m @ 2012 01 22, 21:41) Zinot, tikrai nera jau taip blogai, kai cia paskaitai. Kazkada neapsikentus parasiau, kad zodis "aukle" greit taps kaip keiksmazodis. Yra "atsitiktiniu " zmoniu, toks ziaurus gyvenimas.... Palinkeciau visoms mamytems surasti butent savo aukle, dazniausiai tai padaro pats vaikas pirma kart pamates, nors, man buvo ir atvirksciai. buna ir taip, juk vaikams kai kuriems reikia laiko prie naujo zmogaus priprasti,mano mazius ir pamates pirma karta verkt pradejo, bet po pusvalandzio susidraugavom, o dabar mama saukia QUOTE(Lukrecij@ @ 2012 01 23, 09:19) buna ir taip, juk vaikams kai kuriems reikia laiko prie naujo zmogaus priprasti,mano mazius ir pamates pirma karta verkt pradejo, bet po pusvalandzio susidraugavom, o dabar mama saukia Idomus tie kliackai. Mano pana tai atsisveikina ir iseina tipo pas mane Vadina vardu, juk mes drauges!
Keista,kai aukles viesai dziaugiasi,kad priziurimi vaikuciai jas kviecia Mama...Mama buna viena ir protinga aukle savo aukletiniui tai visada pabrez ir akcentuos.
QUOTE(JM @ 2012 01 25, 00:16) Keista,kai aukles viesai dziaugiasi,kad priziurimi vaikuciai jas kviecia Mama...Mama buna viena ir protinga aukle savo aukletiniui tai visada pabrez ir akcentuos. Nesidžiaugiu, visada vaikui sakau, kad aš teta Aušra, paaiškinu, kad mamytė grįš, kai tik galės. Būna, sugalvojam mamai siurprizų kaip ją pradžiuginti - išmokstam eilėraštuką ar padarom darbelį. Visada vaikui sakau, kad mamytė pati geriausia, kad jai reikia padėkoti už pateiktą valgį, dovanėles. Neteisinga ir neatsakinga savintis svetimus vaikus. Juk auklė tik tarpininkė tarp vaiko ir mamos. Aišku, susigyveni su vaiku, bet auklės tikslas - ugdyti vaiką, padėti vaikui sutarti su mama, o ne atstoti ją. QUOTE(aushra1 @ 2012 01 24, 22:39) Nesidžiaugiu, visada vaikui sakau, kad aš teta Aušra, paaiškinu, kad mamytė grįš, kai tik galės. Būna, sugalvojam mamai siurprizų kaip ją pradžiuginti - išmokstam eilėraštuką ar padarom darbelį. Visada vaikui sakau, kad mamytė pati geriausia, kad jai reikia padėkoti už pateiktą valgį, dovanėles. Neteisinga ir neatsakinga savintis svetimus vaikus. Juk auklė tik tarpininkė tarp vaiko ir mamos. Aišku, susigyveni su vaiku, bet auklės tikslas - ugdyti vaiką, padėti vaikui sutarti su mama, o ne atstoti ją. Sutinku 100% Labai graziai ir teisingai parasete QUOTE(aushra1 @ 2012 01 25, 01:39) Nesidžiaugiu, visada vaikui sakau, kad aš teta Aušra, paaiškinu, kad mamytė grįš, kai tik galės. Būna, sugalvojam mamai siurprizų kaip ją pradžiuginti - išmokstam eilėraštuką ar padarom darbelį. Visada vaikui sakau, kad mamytė pati geriausia, kad jai reikia padėkoti už pateiktą valgį, dovanėles. Neteisinga ir neatsakinga savintis svetimus vaikus. Juk auklė tik tarpininkė tarp vaiko ir mamos. Aišku, susigyveni su vaiku, bet auklės tikslas - ugdyti vaiką, padėti vaikui sutarti su mama, o ne atstoti ją. visiskai pritariu, okadangi mano dar kudikis, tai kai grizta mama visada sakau ,akcentuoju mamyte grizo,o pagal galimybes pritariu,kad reika kai kada pabrezt mamos svoris be to merginos pasidalinkit ko mokot savo vaikucius, gal koks eilerastukas,pratimas ar daineleir kitoms pravers,as dabarmokausi vaiksciot, tai ligsvaros ir motorikos pratimai QUOTE(Lukrecij@ @ 2012 01 25, 07:39) visiskai pritariu, okadangi mano dar kudikis, tai kai grizta mama visada sakau ,akcentuoju mamyte grizo,o pagal galimybes pritariu,kad reika kai kada pabrezt mamos svoris be to merginos pasidalinkit ko mokot savo vaikucius, gal koks eilerastukas,pratimas ar daineleir kitoms pravers,as dabarmokausi vaiksciot, tai ligsvaros ir motorikos pratimai kaip mama ir aukle nesuprantu zodziu MES,AS.Jus ka dabar mokinates vaikscioti?ar vaikas mokinas? na o jei rimtai visada stengious dirbti tik su ugtelejusiais vaikais,kurie papasakoja tevam ka veike per diena,ka valge,kad tevai matytu vaiko darbelius.kazkaip neteko isgirst jog kazkur yra pasleptas mikrafonas ar kamera,mano nuomone vaikai patys geriausi sekliai.
o mus kartais sumaiso..mane saukia "aklyte", o auklyte "mama"..
na va radu dar viena skelbima
Ieskoma aukle - mamos padejeja pilnai darbo dienai mama visa laika bus namie, reikalingas zmogus galintis padeti priziureti ir lavinti vaika, atlikti kitus namu ruosos darbus Apie darbo pasiūlymą: Reikalavimai Butini reikalavimai: aukle turetu visiskai nenaudoti svaigalu (net ir svenciu dienomis), nesinaudoti kosmetika, kvepalais, darbsti, intelektuali, be antsvorio, sveika, linksma, optimistinis poziuris i gyvenima, kantri, svelni, mylinti vaikus, taisyklinga kalba, skaitanti knygas. Pageidautina: vegetare, muzikali, megstanti rankdarbius, uzsienio ir ypac rusu kalbos mokejimas butu privalumas, Jei zmogus ne is Klaipedos galetu gyventi kartu su seima. Išsilavinimas Kita Atlyginimas 3000 lt per mėnesį Darbo laikas Visas etatas QUOTE(margustas @ 2012 01 26, 12:53) na va radu dar viena skelbima Ieskoma aukle - mamos padejeja pilnai darbo dienai mama visa laika bus namie, reikalingas zmogus galintis padeti priziureti ir lavinti vaika, atlikti kitus namu ruosos darbus Apie darbo pasiūlymą: Reikalavimai Butini reikalavimai: aukle turetu visiskai nenaudoti svaigalu (net ir svenciu dienomis), nesinaudoti kosmetika, kvepalais, darbsti, intelektuali, be antsvorio, sveika, linksma, optimistinis poziuris i gyvenima, kantri, svelni, mylinti vaikus, taisyklinga kalba, skaitanti knygas. Pageidautina: vegetare, muzikali, megstanti rankdarbius, uzsienio ir ypac rusu kalbos mokejimas butu privalumas, Jei zmogus ne is Klaipedos galetu gyventi kartu su seima. Išsilavinimas Kita Atlyginimas 3000 lt per mėnesį Darbo laikas Visas etatas O kas jus stebina / glumina? Normalūs reikalavimai, adekvatus atlyginimas. Tiesa, ne bet kokiai auklei ir ne bet kas (kad ir su tiek reikalavimų) galėtų tiek mokėti. Atsiras ir auklių panašių skelbimų, jei tokių dar nėra. QUOTE(aushra1 @ 2012 01 26, 12:39) O kas jus stebina / glumina? Normalūs reikalavimai, adekvatus atlyginimas. Tiesa, ne bet kokiai auklei ir ne bet kas (kad ir su tiek reikalavimų) galėtų tiek mokėti. Atsiras ir auklių panašių skelbimų, jei tokių dar nėra. pvz be antsvorio<na as jo neturiu,bet atsipalidave pilvo raumenys tai jau kaip ir netikciau QUOTE(margustas @ 2012 01 26, 14:03) pvz be antsvorio<na as jo neturiu,bet atsipalidave pilvo raumenys tai jau kaip ir netikciau Sveikatai patvirtinti yra sveikatos pažymėjimas, nors šiuo atveju gali užsakyti ir platesnį išrašą su daugiau tyrimų. O su antsvoriu, vargu, ar bus sveika. Ne vegetarė kaip išmanys ką gaminti vegetarų tėvų vaikui? O mokymų, panašu, tėvai nesiruošia auklei rengti. Jei svaigalus vartoja auklė po darbo, kažin ar nesusigundys jų paragauti radusi pas auklėtinį namie? QUOTE(aushra1 @ 2012 01 26, 13:12) Sveikatai patvirtinti yra sveikatos pažymėjimas, nors šiuo atveju gali užsakyti ir platesnį išrašą su daugiau tyrimų. O su antsvoriu, vargu, ar bus sveika. Ne vegetarė kaip išmanys ką gaminti vegetarų tėvų vaikui? O mokymų, panašu, tėvai nesiruošia auklei rengti. Jei svaigalus vartoja auklė po darbo, kažin ar nesusigundys jų paragauti radusi pas auklėtinį namie? jei jau toks reikalvimas tai manu kad neras QUOTE(margustas @ 2012 01 26, 12:53) Manau, kad čia ieškoma ne tiek auklė, kiek aplamai nuolatinė namų prižiūrėtoja, pašnekovė mamai, bendramintė "atsilygintinai" ar pan. Jug rašoma kad priimtų gyventi visam laikui, ir jokios darbo valandos čia negaliotų. Juolab, kad pati namų šeimininkė visada bus namie. Nenustebčiau, jei jie namuose turi ir ūkvedį QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 01 26, 15:55) Manau, kad čia ieškoma ne tiek auklė, kiek aplamai nuolatinė namų prižiūrėtoja, pašnekovė mamai, bendramintė "atsilygintinai" ar pan. Jug rašoma kad priimtų gyventi visam laikui, ir jokios darbo valandos čia negaliotų. Juolab, kad pati namų šeimininkė visada bus namie. Nenustebčiau, jei jie namuose turi ir ūkvedį jei darbuotojas tures gyventi kartu ir visa laika,tada dar suprantu,kad salia esantys ir dirbantys zmones visa para turi atitikti tam tikrus reikalavimus. Na o del tu pazistamu,nepazistamu,tai irgi juk ne visi gi gal tinka,kas tinka vienam kita gali visiskai netikti Papildyta: QUOTE(margustas @ 2012 01 26, 12:29) jei jau toks reikalvimas tai manu kad neras manau ne tiek prie meno,kiek turintis nemazas pajamas zmones ir aisku su tam tikrais savais gyvenimo budais,kurie yra ne kasdieniniai. O aukles iesko issialvinusios,muzikalios ir t.t. nes jos darbas ir bus visapusiskai lavinti vaikeli ir turbut kryptingai. Is kur jus tokius idomius skelbimus randate QUOTE(aushra1 @ 2012 01 26, 12:39) as taip nemanau Papildyta: QUOTE(aushra1 @ 2012 01 26, 13:12) liekna tai 100 proc. sveika? O va pvz. su 5 kg antsvoriu, tai jau "ligu maisas". Absurdas. QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 01 26, 19:51) as taip nemanau Papildyta: Jei darbuotoja gyvens visa laika kartu,tai manau normalu,kad ieskosi pagal savo gyvenimo buda darbuotojos. QUOTE(JM @ 2012 01 26, 21:54) Jei darbuotoja gyvens visa laika kartu,tai manau normalu,kad ieskosi pagal savo gyvenimo buda darbuotojos. Kiekvienas turi teisę pats spręsti ką į savo namus įsileisti. Taip pat kiekvienas laisva valia renkamės pas ką eiti. Jei abi pusės sugebėtų aiškiai išsakyti savo reikalavimus ir lūkesčius iš pradžių - mažiau kiltų nesusipratimų paskui. O pasirinkti tikrai turės iš ko, net bus daug besirengiančių prisiderinti prie tų reikalavimų, jei kuris nors kol kas ne taip išreikštas, kaip pageidauja darbdaviai. QUOTE(aushra1 @ 2012 01 26, 20:14) Kiekvienas turi teisę pats spręsti ką į savo namus įsileisti. Taip pat kiekvienas laisva valia renkamės pas ką eiti. Jei abi pusės sugebėtų aiškiai išsakyti savo reikalavimus ir lūkesčius iš pradžių - mažiau kiltų nesusipratimų paskui. O pasirinkti tikrai turės iš ko, net bus daug besirengiančių prisiderinti prie tų reikalavimų, jei kuris nors kol kas ne taip išreikštas, kaip pageidauja darbdaviai. Tai ir issake aiskius reikalavimus busimam darbuotojui. Tik nemanau,kad sioje situacijoje darbuotojas gales isreiksti ir savo reikalavimus Papildyta: QUOTE(aushra1 @ 2012 01 26, 12:12) Jei svaigalus vartoja auklė po darbo, kažin ar nesusigundys jų paragauti radusi pas auklėtinį namie? ilgai galvojau ties situo postu....alhoholikas susigundys,bet kokiu atveju,bet kokioje situacijoje,gali tik laikinai apriboti savo silpnybe,bet jei alhoholikas tai valios trukumas vistiek prasivers. O dabar galvoju kiek pvz aukliu,kurios nera abstinentes,radusios priziurimo vaikelio namuose butelaiti susigundys paragauti,isgerti??? Pvz jus? Juk nemanau,kad visur tokie atsitiktinumai ir nei viena seima net vyno buteliacio per visa jusu praktika nera turejusi?Ar ragaujate,isgeriate? QUOTE(JM @ 2012 01 27, 14:40) ilgai galvojau ties situo postu....alhoholikas susigundys,bet kokiu atveju,bet kokioje situacijoje,gali tik laikinai apriboti savo silpnybe,bet jei alhoholikas tai valios trukumas vistiek prasivers. O dabar galvoju kiek pvz aukliu,kurios nera abstinentes,radusios priziurimo vaikelio namuose butelaiti susigundys paragauti,isgerti??? Pvz jus? Juk nemanau,kad visur tokie atsitiktinumai ir nei viena seima net vyno buteliacio per visa jusu praktika nera turejusi?Ar ragaujate,isgeriate? Aš asmeniškai ir mano šeima nevartojame alkoholio, tad nesusigundyčiau jokiais atvejais pamačiusi. Buvo likę namie iš kažkokių svečių, tai išnešiau kaimynei, tad iki šiol susitikusi nori žemai nusilenkti Kadangi atlieku ir tyrimus su auklėmis bei jų tėvais ir laikas nuo laiko padedu atsirinkti aukles, galiu pasakyti, kad auklės vartoja alkoholį vaiko namuose, o jei tėvai palieka vaikus joms savaitgaliui - netgi dideliais kiekiais, išsineša tuščius butelius savo rankinėse. Daugelis tėvų nepasiges turėtų butelių, nebent buvo koks super gėrimas, bet geriantiems super gėrimo nereikia. Tad jei kam atrenku auklę, visada patariu imti nevartojančią alkoholio. Laisvas auklės pasirinkimas kaip jai gyventi gali atsiliepti mažo vaiko išmetimais iš rankų ir šiaip užtikrinta darbo kokybe išgėrus. QUOTE(aushra1 @ 2012 01 27, 14:31) Aš asmeniškai ir mano šeima nevartojame alkoholio, tad nesusigundyčiau jokiais atvejais pamačiusi. Buvo likę namie iš kažkokių svečių, tai išnešiau kaimynei, tad iki šiol susitikusi nori žemai nusilenkti Kadangi atlieku ir tyrimus su auklėmis bei jų tėvais ir laikas nuo laiko padedu atsirinkti aukles, galiu pasakyti, kad auklės vartoja alkoholį vaiko namuose, o jei tėvai palieka vaikus joms savaitgaliui - netgi dideliais kiekiais, išsineša tuščius butelius savo rankinėse. Daugelis tėvų nepasiges turėtų butelių, nebent buvo koks super gėrimas, bet geriantiems super gėrimo nereikia. Tad jei kam atrenku auklę, visada patariu imti nevartojančią alkoholio. Laisvas auklės pasirinkimas kaip jai gyventi gali atsiliepti mažo vaiko išmetimais iš rankų ir šiaip užtikrinta darbo kokybe išgėrus. na cia man kazkas nesueina. laisvas, kaip suprantu, zmogaus pasirinkimas po darbo, svenciu dienomio isgerti kazkiek ir kuo tai gali atsiliepti mazam vaikui, t.y. darbe? jei darbo metu nevartojamas alkoholis. pas mane darbe yra alkoholio, dirbu globojamu pacientu namuose ir jie turi alkoholio, per kaledines sventes jo buvo daugiau, bet man net mintis nekyla, kad as tureciau gerti, nors laisva iseiginiu vakara kartais isgeriu vyno taure. ar tai reiskia, kad as blogesne darbuotoja uz kitus? QUOTE(sausė @ 2012 01 27, 15:39) na cia man kazkas nesueina. laisvas, kaip suprantu, zmogaus pasirinkimas po darbo, svenciu dienomio isgerti kazkiek ir kuo tai gali atsiliepti mazam vaikui, t.y. darbe? jei darbo metu nevartojamas alkoholis. pas mane darbe yra alkoholio, dirbu globojamu pacientu namuose ir jie turi alkoholio, per kaledines sventes jo buvo daugiau, bet man net mintis nekyla, kad as tureciau gerti, nors laisva iseiginiu vakara kartais isgeriu vyno taure. ar tai reiskia, kad as blogesne darbuotoja uz kitus? ne,tai reiskia,kad seima Jusu nepasirinks,nes Jus ji isvis vartojate absurdas...kas man,laisvam zmogui,uzdraus isgerti po sunkios darbo dienos koki kokteili arba likerio taurele...?siusciau velniop tokius darbdavius,jei man atsakytu,kad netinku,nes laisvalaikiu leidziu sau kazko isgerti QUOTE(aushra1 @ 2012 01 27, 13:31) Aš asmeniškai ir mano šeima nevartojame alkoholio, tad nesusigundyčiau jokiais atvejais pamačiusi. Buvo likę namie iš kažkokių svečių, tai išnešiau kaimynei, tad iki šiol susitikusi nori žemai nusilenkti Kadangi atlieku ir tyrimus su auklėmis bei jų tėvais ir laikas nuo laiko padedu atsirinkti aukles, galiu pasakyti, kad auklės vartoja alkoholį vaiko namuose, o jei tėvai palieka vaikus joms savaitgaliui - netgi dideliais kiekiais, išsineša tuščius butelius savo rankinėse. Daugelis tėvų nepasiges turėtų butelių, nebent buvo koks super gėrimas, bet geriantiems super gėrimo nereikia. Tad jei kam atrenku auklę, visada patariu imti nevartojančią alkoholio. Laisvas auklės pasirinkimas kaip jai gyventi gali atsiliepti mažo vaiko išmetimais iš rankų ir šiaip užtikrinta darbo kokybe išgėrus. Aha, pas abstinentu seima alhoholio revizija reikia padaryti,nepykite nieko asmenisko Tai jus manote,kad tik abstinentai gali susilaikyti nuo alhoholio darbo metu,o tie,kurie nera abstinentai,bet yra normalus zmones,ne alhoholikai gali susigundyti???????? Jus tik vertinate zmones,ju savybes,subegejimus tik pagal save,savo supratima,savo gyvenimo buda..esate siauru paziuriu,kai nematoma toliau saves ir aplinkos? Jus nesusidurete per tiek gyvenimo metu su zmonemis,kurie gali isgerti taure vyno ar alaus bokala ar likerio taurele svenciu metu,bet darbo metu yra pareigingi,atsakinti,pasiekiantys daug savo sferoje,taip pat tokie yra ir asmeniniame gyvenime..juk nei taure vyno,nei alaus bokalas,nei taurele likerio zmogaus dar nei sugadino,nei numoralizavo,nei nusmukde,jei viskas vyksta laiku,su saiku ir vietoje. Jus budama aukle,atrenkate kitas aukles..aukstinate save,o kitas menkinate,renkate pagal save ir savo supratima,savo mastyma Ar jus galvote,kad visos aukles ne abstinentes geria,vagia is vaiko tevu baro gerimus Laisvas aukles darbo pasirinkimas ir laisvas aukles laisvalaikio leidimo budas niekuom nesuristas,jei tai nevyksta po darbo,kai reikia kita diena i darba ir su saiku.Arba jei aukle negyvena kartu su aukletinio seima. Tiesa gal reiketu aukles ir pagal amziaus cenza matuoti Parasiau visa sita su jumoru,kad nenueitumeme iki krastutinumu ir kitu vertinimu tik pagal save ir savo gyvenimo buda. Gera aukle,tai ne tik issilavinusi pedagoge,bet ir tolerantiska,pasaulietiska,atvira naujovems ir kitiems zmonems. na o reikalavimai dar kietesni, nors atlyginimas nemazas, bet manau uz toki atlyginima, tai ir pasokdins, dar mama pastoviai QUOTE(JM @ 2012 01 27, 20:22) Jus budama aukle,atrenkate kitas aukles..aukstinate save,o kitas menkinate,renkate pagal save ir savo supratima,savo mastyma Panašu, kad esate nuomonės, jog auklei nerealu turėti tiek kompetencijos, kad atrinktų kitas aukles. Keistas požiūris. Kadangi atlieku mokslinius tyrimus su auklėmis, vaikų tėvais ir pačiais vaikais, be to dirbu aukle, kompetencijos pakanka. Esu baigusi doktorantūrą, dirbu žmogiškųjų resursų srityje, skaitau verslo seminarus, esu vertėja ir dar lieka laiko dirbti valandine aukle, nes tai patinka. O pasisakyme apie alkoholį rašiau, kad apibendrinu atlikto tyrimo rezultatus, tad nereikia visko priimti taip karštai. Sėkmės visiems teisingai pasirinkti auklę ir darbdavius! QUOTE(aushra1 @ 2012 01 28, 10:16) Panašu, kad esate nuomonės, jog auklei nerealu turėti tiek kompetencijos, kad atrinktų kitas aukles. Keistas požiūris. Kadangi atlieku mokslinius tyrimus su auklėmis, vaikų tėvais ir pačiais vaikais, be to dirbu aukle, kompetencijos pakanka. Esu baigusi doktorantūrą, dirbu žmogiškųjų resursų srityje, skaitau verslo seminarus, esu vertėja ir dar lieka laiko dirbti valandine aukle, nes tai patinka. O pasisakyme apie alkoholį rašiau, kad apibendrinu atlikto tyrimo rezultatus, tad nereikia visko priimti taip karštai. Sėkmės visiems teisingai pasirinkti auklę ir darbdavius! Klystate del mano nuomones.Kam is karto konstatuoti fakta,o ne paklausus Isssilavinusi ir toliau lavejanti savo(ir ne tik) srityje aukle,su didele patirtimi tikrai gali ir turi kompetencijos rinkti kitas aukles.Jei yra toks poreikis. Tik kodel rasiau,kad visu pirma reiketu buti objektyviai,o ne vertinti vien tik pagal savo supratima,atvira naujovems,pasaulietiskai ir t.t. ir t.t.Paskutiniame komentare placiai apie save ir aprasete. Karstai nebuvo priimta,tiesiog idomu diskutuoti ir suzinoti kaip tie tyrimai yra pravedami,kokiu mastu,kokiu principu ir t.t. Juk net ir pvz sakote svaigalus vartojanti aukle issinesa tuscius butelius rankineje.. o kodel to nepadarius pvz elementariau..vaikas miega,isgere ir isnese tiesiai i konteineri ismesti..nei ikalciu niekur nera nei ka..juk tu budu manau begales yra.Todel ir tam ir yra diskusija,kad ji nebutu vien tik siauriai apibendrinta.....ne abstinente tai rizika,kad gali gerti darbdaviu alhoholi...koks procentas,koks zmogiu kontingentas,kokie tai zmones,kokios ju asmenines savybes.Beto begales yra aukliu,kurios issilavinusios,inteligentiskos,islaikytos,ne abstinentes,bet ir ne alhoholikes(kazkaip labai siauriai gaunasi arba abstinentes arba alhoholikes..lyg nera kitokiu variantu Tam kad rasyti,tokius teiginius,reiketu tada ir konkreciu tyrimu rezultatu su visomis smulkmenomis ir aisku reiketu priesingu tyrimu,kad butu atsverta ir parodytas realus vaizdas. QUOTE(margustas @ 2012 01 26, 12:53) na va radu dar viena skelbima Ieskoma aukle - mamos padejeja pilnai darbo dienai mama visa laika bus namie, reikalingas zmogus galintis padeti priziureti ir lavinti vaika, atlikti kitus namu ruosos darbus Apie darbo pasiūlymą: Reikalavimai Butini reikalavimai: aukle turetu visiskai nenaudoti svaigalu (net ir svenciu dienomis), nesinaudoti kosmetika, kvepalais, darbsti, intelektuali, be antsvorio, sveika, linksma, optimistinis poziuris i gyvenima, kantri, svelni, mylinti vaikus, taisyklinga kalba, skaitanti knygas. Pageidautina: vegetare, muzikali, megstanti rankdarbius, uzsienio ir ypac rusu kalbos mokejimas butu privalumas, Jei zmogus ne is Klaipedos galetu gyventi kartu su seima. Išsilavinimas Kita Atlyginimas 3000 lt per mėnesį Darbo laikas Visas etatas QUOTE(aushra1 @ 2012 01 27, 14:31) Aš asmeniškai ir mano šeima nevartojame alkoholio, tad nesusigundyčiau jokiais atvejais pamačiusi. Buvo likę namie iš kažkokių svečių, tai išnešiau kaimynei, tad iki šiol susitikusi nori žemai nusilenkti Kadangi atlieku ir tyrimus su auklėmis bei jų tėvais ir laikas nuo laiko padedu atsirinkti aukles, galiu pasakyti, kad auklės vartoja alkoholį vaiko namuose, o jei tėvai palieka vaikus joms savaitgaliui - netgi dideliais kiekiais, išsineša tuščius butelius savo rankinėse. Daugelis tėvų nepasiges turėtų butelių, nebent buvo koks super gėrimas, bet geriantiems super gėrimo nereikia. Tad jei kam atrenku auklę, visada patariu imti nevartojančią alkoholio. Laisvas auklės pasirinkimas kaip jai gyventi gali atsiliepti mažo vaiko išmetimais iš rankų ir šiaip užtikrinta darbo kokybe išgėrus. aushra1, vadinasi tėvai, auginantys mažametį vaiką ir laikantys bare alkoholį taip pat kelia grėsmę vaikui QUOTE(dange @ 2012 01 30, 12:24) aushra1, vadinasi tėvai, auginantys mažametį vaiką ir laikantys bare alkoholį taip pat kelia grėsmę vaikui Vaiko tėvai patys absoliučiai yra atsakinngi už savo vaiko likimą, tad laisvi pasirinkti ko jiems vartoti ar nevartoti. Auklės atsakomybė nėra absoliuti ir tai iš esmės keičia jų situaciją. Kiekvienų tėvų laisva valia rinktis ką įsileisti į namus, o ko ne, kaip ir auklės - į kokią šeimą eiti jai dirbti. Dažniausiai visi ieško pagal savo gyvenimo būdą ir pažiūras, tad globaliu mastu nematau spręstinos problemos - tiesiog kiekvienas paieškojęs suras ko ieško, ką bediskutuotume tuo klausimu. QUOTE(Lukrecij@ @ 2012 01 29, 07:47) del alhoholio pritariu pilnai....nei is vakar gerusiai,nei ta diena nei suprantama nei patesinama. Bet jei aukle negyvena seimoje ir enra tokio susitarimo,tai ji laisva del savaitgalio praleidimo budo,jei tai..neatsiliepia pirmadienio " galvos skausmais" Papildyta: QUOTE(Lukrecij@ @ 2012 01 29, 07:47) Testuoti kitus del darbo ir padeti susirasti darba yra du skirtingi dalykai Ar diskusija ir domejimasis giliau yra vadinama piktumais?Kadangi buvo diskusija ir konkretus postai apie mokslinius tyrimus,isvadas tai ir noretusi, kad ne tik bendrai butu tai pateikta,bet ir placiau(ka ir rasiau ankstesniame poste ir nebesikartosiu) Kompetencijos sm nares is zodziu tikrai negaleciau ivertinti ar didesne ar mazesne. Papildyta: QUOTE(aushra1 @ 2012 01 30, 13:50) Papildyta: QUOTE(aushra1 @ 2012 01 30, 13:50) Vaiko tėvai patys absoliučiai yra atsakinngi už savo vaiko likimą, tad laisvi pasirinkti ko jiems vartoti ar nevartoti. Tevai ne tik atsakingi uz savo vaikus,bet ir turi pareiga pries savo vaikus.Ir tam tikras pareigas privalo vykdyti,nepriklausomomai nuo savo gyvenimo budo,isitikinimu ir t.t. QUOTE(JM @ 2012 01 30, 20:43) Kadangi buvo diskusija ir konkretus postai apie mokslinius tyrimus,isvadas tai ir noretusi, kad ne tik bendrai butu tai pateikta,bet ir placiau(ka ir rasiau ankstesniame poste ir nebesikartosiu) Kompetencijos sm nares is zodziu tikrai negaleciau ivertinti ar didesne ar mazesne. Kol nėra publikuoti bent jau mokslinis straipsnis iš atlikto tyrimo plačiai ir su išvadomis nėra skelbiani jokie rezultatai. Kai tik išeis straipsnis, įdėsiu jo nuorodą, galėsime padiskutuoti plačiau. O dėl kompetencijos vertinimo - svarbu teisingai įsivertinti savo kompetenciją visų pirma.
iš čia pasisakiusių teorijų galima būtų manyti kad gerti lygu gerti iki pasigėrimo ir ne kitaip
ar pati skaitot ką rašot?
QUOTE(Lukrecij@ @ 2012 02 02, 18:16) o koki cia supratima reikia tureti Jei jus su kai kuriomis sm naremis bendraujate kitoje temoje,tai nereiskia,kad jus turetumete ir ju pozicija perimti,nebent irgi esate abstinente ir tik taip suprantate " ta gyvenima" arba arba..juoda arba balta Papildyta: QUOTE(aushra1 @ 2012 01 30, 20:04) Kol nėra publikuoti bent jau mokslinis straipsnis iš atlikto tyrimo plačiai ir su išvadomis nėra skelbiani jokie rezultatai. Kai tik išeis straipsnis, įdėsiu jo nuorodą, galėsime padiskutuoti plačiau. O dėl kompetencijos vertinimo - svarbu teisingai įsivertinti savo kompetenciją visų pirma. Tai jei negalima nieko nei konkretizuoti,nei aptarti viesai tyrimu rezultatu,kam pradeti kalbeti su ne iki galo baigtais tyrimais. O kompetencija...ar mes patys objektyvus ivertinti savo kompetencija
Gal ne visai i tema-pastebejau toki dalyka,kad daugiausia iesko vairuojanciu aukliu ir galinciu tvarkyti visa buiti,aplinka,soda...
|