QUOTE(Sanita @ 2009 05 27, 12:25) Visai neetiska tema.. pletkai ir tiek.. kas kaip nori taip gyvena, kaip nori taip augina savo vaikucius.. Juk atejas i bet koki darba susitari del konfidencialumo .. O aukle cia eina i darba ir turi vykdyti tai kas prasoma, pageidaujama daryti o ne svarstyti kaip jai butu geriau. Ir tos kameros nieko cia bloga juk daug kas dirbam prie kameru.. gyvenimas parodo kiek yra zmoniu kureis galima pasitiketi.. juk niekam neskauda kad kamera ijunkta (net turetumet geriau, saugiau jaustis kad niekas jusu neapkaltins kad kazka netinkamo darete) o televizorius  kas dar darbe ziuri televizoriu? ka veikia tevai tai ju reikalas, ne jusu. Kur moka pinigus uz televizoriaus ziurejima.. koks dar fonas - gal nezinoma kad ijunktas televizorius skleidzia neigiamus spindulius kad sudaro neigiama magnetini lauka.. na ir prirašiau  O as manau,kad labai gera tema (nesu aukle pati). Lygiai taip pat, kaip apie darbdavius rasomi skundai ir sudaromi juodieji sarasai, tai kodel apie tevelius negalima?kiekvienas turi teise eiti pas normalius zmones dirbti, o apie priedurnius zinoti. Apie aukles tai yra skiltis:) Si tema sveikintina.
aushra1
2011 11 20, 11:59
QUOTE(Sanita @ 2009 05 27, 12:25) Visai neetiska tema.. pletkai ir tiek.. O aptarinėti aukles nėra tokie pat pletkai? Juk aptariant darbdavius nėra akcentuojamas konkretus darbdavys, yra akcentuojama tendencija, kuri verčia susimąstyti. QUOTE(Sanita @ 2009 05 27, 12:25) O aukle cia eina i darba ir turi vykdyti tai kas prasoma, pageidaujama daryti o ne svarstyti kaip jai butu geriau. Auklė neatėjo į teismo instituciją, kur turi be išlygų vykdyti nuosprendį. Daugeliu atveju ji gali būti daug labiau už jus patyrusi. Kai neįmanoma suderinti požiūrių ie vienai, ir kitai pusei tenka ieškoti kito varianto. QUOTE(Sanita @ 2009 05 27, 12:25) gal nezinoma kad ijunktas televizorius skleidzia neigiamus spindulius kad sudaro neigiama magnetini lauka.. O kodėl tada laikote namie televizorių? Įjungtas ar neįjungtas tą jūsų vadinamą magnetinį lauką jis skleidžia. Ypač miegamajame.
Foto4You
2011 12 07, 15:13
Oi paskaiciau apie spindulius.. kas ju dbr neskleidzia.. mes tiesiog apsupti jais
Germinė
2012 01 01, 13:49
Tai ir aš įkišiu trigrašį:tėvai nori,kad auklė mylėtų jų vaikelį,nežiūrėtų "valdiškai" bet pati jaustųsi kaip įstaigoje...Aš tv įsijungdavau per vaikų pietų miegą,kai reikėdavo lyginti skalbinius,arba kai tekdavo daug gaminti virtuvėje.Turėdavau tiek darbo,kad ištiesus kojas paspoksot nebuvo kada.Darbas yra darbas,viskas gerai.Pikčiausia tai,kad visos šeimos,samdydamos pabrėžia,kad prioritetas vaikui,jo poreikiams,ugdymui.Buitis-tik pašildyti pietus ir po to išplauti lėkštę.O realybėj pasirodydavo,kad per darbus nėra kada paskaityt vaikui pasakos prieš miegą
danguole.m
2012 01 12, 19:05
Paskaitinejau. Dirbu senai. Nezinau, ar sekasi man, bet visada teko susidurti su tikrais gerais zmonemis. Gal vienas tetis labai "pasikeles"  , kitur mama su trim aukstaisiais  , na pabuk mazesne, jei myli si darba, myli vaikus. Su laiku viskas issilygina.  Pamenu , vienas tetis neramiai ziuredavo, pavydedavo sunelio, juk vaikas prisirisa, kartais net skirtis vakare nenori. Zodziu, viskas priklauso nuo musu. Kaip sauksi, taip atsilieps. O siaip, merginos, nuostabus aukles darbas, jei tikrai myli vaikus!  Ypac jei augini nuo metuku. Kiekviena diena kazkas naujo, ir tau patiketa tam leliukui tapti geriausiu draugu, kol nera teveliu.
salunja
2012 01 12, 22:31
o as vat klausima turiu...mamos,aukles,ka Jus manot-ar yra gerai laikyti aukle susipazinimo metu koridoriuje,ant slenkscio,nepasikvietus kazkur i kambary,nepaziurejus kaip vaikas reaguos i nauja zmogu?turejau tokia situacija,paskambino mamyte ir paklause ar tiktu man jos siulomos salygos.atsakiau,kad viska galima derinti susitikimo metu,tad nutarem,kad as atvaziuosiu ir pasisnekesim.apie 20 minuciu pralaike koridoriuje,prie uzdarytu duru,tik kad bute,nei striukes neturejau galimybes nusiimti,nei batu,stovejau atsakinejau i klausimus,pasakojau kur dirbau su kokiais vaikais ir t.t.buvo pati pasakiusi,kad kadangi man iki ju reikia pavaziuoti,tai ji man apmokes kelione +4lt uz diena,nes ir taip valandos mokestis 5lt.dingo mamyte kaip i vandeni keliom savaitem.dabar parsirado,reikia pagalbos su mazyte.pasakiau,kad padeti galiu,sake,kad mokes 5lt uz valanda.na kazkaip lyg ir tenkina  bet kai as pasakiau,kad buvo sutarta,jog man apmokes kelione,is karto atsirado skelbimas,kad ieskoma aukle butent is to rajono  as dar gal suprasciau,jei tai butu mano ideja ar moketu daugiau.bet kad ji pati pasisiule...ir dabar nezinau ka daryt-leisti jai ieskotis ir dirbti,o paskui sulaukti spyrio i uzpakali,ar tiesiog atsisakyti to darbo,tegul ramiai ieskosi pigesnio varianto
aushra1
2012 01 12, 22:36
QUOTE(salunja @ 2012 01 12, 23:31) o as vat klausima turiu...mamos,aukles,ka Jus manot-ar yra gerai laikyti aukle susipazinimo metu koridoriuje,ant slenkscio,nepasikvietus kazkur i kambary,nepaziurejus kaip vaikas reaguos i nauja zmogu?turejau tokia situacija,paskambino mamyte ir paklause ar tiktu man jos siulomos salygos.atsakiau,kad viska galima derinti susitikimo metu,tad nutarem,kad as atvaziuosiu ir pasisnekesim.apie 20 minuciu pralaike koridoriuje,prie uzdarytu duru,tik kad bute,nei striukes neturejau galimybes nusiimti,nei batu,stovejau atsakinejau i klausimus,pasakojau kur dirbau su kokiais vaikais ir t.t.buvo pati pasakiusi,kad kadangi man iki ju reikia pavaziuoti,tai ji man apmokes kelione +4lt uz diena,nes ir taip valandos mokestis 5lt.dingo mamyte kaip i vandeni keliom savaitem.dabar parsirado,reikia pagalbos su mazyte.pasakiau,kad padeti galiu,sake,kad mokes 5lt uz valanda.na kazkaip lyg ir tenkina  bet kai as pasakiau,kad buvo sutarta,jog man apmokes kelione,is karto atsirado skelbimas,kad ieskoma aukle butent is to rajono  as dar gal suprasciau,jei tai butu mano ideja ar moketu daugiau.bet kad ji pati pasisiule...ir dabar nezinau ka daryt-leisti jai ieskotis ir dirbti,o paskui sulaukti spyrio i uzpakali,ar tiesiog atsisakyti to darbo,tegul ramiai ieskosi pigesnio varianto  Ramiai sau ieškokitės darbelio aplink namus, tikrai surasite. Tokia mama neverta, kad galvotumėte apie jos problemas, juk ji apie jūsų problemas nesusimąsto nė sekundei.
salunja
2012 01 12, 22:44
QUOTE(aushra1 @ 2012 01 12, 23:36) Ramiai sau ieškokitės darbelio aplink namus, tikrai surasite. Tokia mama neverta, kad galvotumėte apie jos problemas, juk ji apie jūsų problemas nesusimąsto nė sekundei. kad ir ne savo rajone ieskotis,bet vis tiek,jeigu apmoka kelione,galima ir pavazineti.bet kai taip-is karto cia pat,forume,atsirado skelbimas-tai ka as zinau...
aushra1
2012 01 12, 22:52
QUOTE(salunja @ 2012 01 12, 23:44) kad ir ne savo rajone ieskotis,bet vis tiek,jeigu apmoka kelione,galima ir pavazineti.bet kai taip-is karto cia pat,forume,atsirado skelbimas-tai ka as zinau...  Pasiskelbkite, kad ieškote savo rajone ar aplink, kiek truktų nueiti 15-20 min. - iš karto pasijusite geriau, sutaupysite porą valandų, kurios paprasčiausiai bus jūsų. Ir nenusipiginkite taip. 6-7 lt/val yra normalus atlygis. Venkite tokių neprognozuojamų mamų, kurios atsiranda kai sugalvoja - jos bet kada gali pasakyti, kad turi kitą auklę, net jei ir dirbsite pas ją.
salunja
2012 01 12, 22:54
QUOTE(aushra1 @ 2012 01 12, 23:52) Pasiskelbkite, kad ieškote savo rajone ar aplink, kiek truktų nueiti 15-20 min. - iš karto pasijusite geriau, sutaupysite porą valandų, kurios paprasčiausiai bus jūsų. Ir nenusipiginkite taip. 6-7 lt/val yra normalus atlygis. Venkite tokių neprognozuojamų mamų, kurios atsiranda kai sugalvoja - jos bet kada gali pasakyti, kad turi kitą auklę, net jei ir dirbsite pas ją. vat ir as taip galvoju,kad viena diena man su ta mamyte taip ir pasibaigs...parasys zinute " rytoj neateikit,mes susiradom kita aukle"
prie dubysos
2012 01 13, 10:23
QUOTE(knielita @ 2006 06 01, 11:07) Kiekvienas padarom klaidų. Tik auklių darbas yra vaikus prižiūrėti, juk jos gauna atlyginimą už tai. Ar mums darbe atleidžia daug klaidų? Mums būdavo gerokai atskaičiuoja nuo atlyginimo už menkiausią klaidą  O ir maitinti už dyką mūsų nemaitino ir transporto išlaidų neapmokėdavo Kad ir kaip tėvai auklėtų savus vaikus jie yra tėvai, o samdytas žmogus turi stengtis atlikti savo darbą be priekaištų. Kas kita yra jei tėvai blogai elgiasi su aukle, jai nemoka atlygio, apgaudinėja ir pan. Musu KILOVOS kaime viena seima taip pat tikrai ne kaip augina ir aukleja savo atzalas ( neturi geru auginimo igudziu,yra problemu su alkoholizmu,vaikai- beveik patys sau), siuo metu tai seimai padeda vaikus ziureti kaimyne( ka ten ziureti- tvarko rubelius; daznai maitina juos;daznai,kai teveliai"uzsvencia'',pasiima nakvoti- nes kaimynes vaikai eina su mazaisiais tos seimos vaikais i mokykla)- zodziu ,kaip ir aukle tiems vaikuciams.  Del uzmokescio-tai jei teveliai turi tuo metu pinigu ir dosnus po" laispsniu"-sumoka kazkiek,nes kaimyne tikrai be priekaistu  ir niekada vaiku pries tevus nenustatineja,kad ir kokie tie tevai...
aushra1
2012 01 13, 10:41
QUOTE(prie dubysos @ 2012 01 13, 11:23) Musu KILOVOS kaime viena seima taip pat tikrai ne kaip augina ir aukleja savo atzalas ( neturi geru auginimo igudziu,yra problemu su alkoholizmu,vaikai- beveik patys sau), siuo metu tai seimai padeda vaikus ziureti kaimyne( ka ten ziureti- tvarko rubelius; daznai maitina juos;daznai,kai teveliai"uzsvencia'',pasiima nakvoti- nes kaimynes vaikai eina su mazaisiais tos seimos vaikais i mokykla)- zodziu ,kaip ir aukle tiems vaikuciams.  Del uzmokescio-tai jei teveliai turi tuo metu pinigu ir dosnus po" laispsniu"-sumoka kazkiek,nes kaimyne tikrai be priekaistu  ir niekada vaiku pries tevus nenustatineja,kad ir kokie tie tevai... Tiesiog motina Teresė.
prie dubysos
2012 01 13, 10:45
QUOTE(aushra1 @ 2012 01 13, 11:41) Na,moteris- krikscione( ne " siaudine"),pati skurdziai augusi alkoholiku seimoje...retai dabar tokiu zmoniu yra,kita sakytu-" ka as cia,tegu vaikus i globos istaigas atiduoda",.arba imtusi zygiu pati pasiimti vaiku globa...
Lukrecij@
2012 01 13, 11:19
QUOTE(salunja @ 2012 01 13, 00:31) o as vat klausima turiu...mamos,aukles,ka Jus manot-ar yra gerai laikyti aukle susipazinimo metu koridoriuje,ant slenkscio,nepasikvietus kazkur i kambary,nepaziurejus kaip vaikas reaguos i nauja zmogu?turejau tokia situacija,paskambino mamyte ir paklause ar tiktu man jos siulomos salygos.atsakiau,kad viska galima derinti susitikimo metu,tad nutarem,kad as atvaziuosiu ir pasisnekesim.apie 20 minuciu pralaike koridoriuje,prie uzdarytu duru,tik kad bute,nei striukes neturejau galimybes nusiimti,nei batu,stovejau atsakinejau i klausimus,pasakojau kur dirbau su kokiais vaikais ir t.t.buvo pati pasakiusi,kad kadangi man iki ju reikia pavaziuoti,tai ji man apmokes kelione +4lt uz diena,nes ir taip valandos mokestis 5lt.dingo mamyte kaip i vandeni keliom savaitem.dabar parsirado,reikia pagalbos su mazyte.pasakiau,kad padeti galiu,sake,kad mokes 5lt uz valanda.na kazkaip lyg ir tenkina  bet kai as pasakiau,kad buvo sutarta,jog man apmokes kelione,is karto atsirado skelbimas,kad ieskoma aukle butent is to rajono  as dar gal suprasciau,jei tai butu mano ideja ar moketu daugiau.bet kad ji pati pasisiule...ir dabar nezinau ka daryt-leisti jai ieskotis ir dirbti,o paskui sulaukti spyrio i uzpakali,ar tiesiog atsisakyti to darbo,tegul ramiai ieskosi pigesnio varianto  siaubas kazkoks  ,jei per pokalbi net prie duru laiko  ,ar tokia mamyte neuzsimanys kad aukle ir vaika ziuretu prie tu duru budama manau neturetu kilti toks klausimas dirbti ten ar ne, nejaugi norit kad jus visiskai isjuoktu, gal mamyte nestabilios psichikos, jei prie duru laiko, dingsta vel atsiranda, jei taip patikekit,bekit nuo tokiu kuo toliau, nes tikrai turesit bedu, yra tu vaiku, kur gyvenate, galeciau pasiulyt jei Kaune,nes daznai sulaukiu pasiulymu,nors darba jau turiu ir tikrai nesiruosiu niekur eiti, esu labai patenkinta ir vaikeliu ir namiskiais papasakosiu viena istorija is savo patirties kai viena mamyte supsichavo, po nuoisrdaus darbo, bei poziurio i seima, kai gaudavau tik pagyrimus bei dovaneles o po to staiga pasidariau bloga, neslepsiu ta mamyte sirgo depreija, bet as juk nesu kokia nevisaverte kad kesciau nepagrystus priekastus,bei priekabes,nors daugeliu atveju atsiprasydavo bet vis tiek, visko buvo per daug tada padaviau skelbima naujai kad ieskau aukles darbo, skambuciu sulaukiau, nuvaziavau i kelis pokalbius, bet vienas pokablis buvo idomiausias,tai va, mamyte paraso adresa mano prasymu sms zinute,sutartu laiku nuvykau, stoviu prie apsiurusiu duru prinersktoj laiptinej, net patikrinau adresa ar tikrai tas, na tikrai tas, atidare duris susivelusi, i naktine plastake panasi moteris, pasidorodo tai darbdave iejau nedrasiai, butas apleistas tapetai apdraskyti, 2 vaikuciai, 2 metuku,kitas 9men, tai pasirodo mamai reikia zmogaus nors kelioms valandoms, kad pabuti su vyesniu vaiku, bet patikekit, prabuvus 2 valandas ten supratau kad vyresnelis ne tik neturi beveik zaislu, na 4 lego kaladeles ir masinyte su meskinu, bet neturi kuo net per labai apsirengt, o pavalgyt? abejuju vaikas dar toks mazas, o jau ismokes i save atkreipti dideli gailesti ir manau cia ne pacio vaiko naturali reakcija i situacija, bet ir mamos pamokymas, na mama uzsimane kad darbas prasidetu nuo rydienos nesitycioju nei is mamos, nei is vaiko, man jo labai pagailo, bet matant namie skurda, kur nera nei tv, nei skalbiankes, nei kitu butinu siai dienai dalyku, susimastai, ka tokios mamos galvoja apie save, noredamos samdyti aukle, juk visi einam dirbt tam kad uzdirbtume, zodziu sulaukiau ant rytojaus skambuciu ir sms kad neatejau, bet parasiau kad neateisiu tik nepaaiskinau priezasciu, sms siuntinejo tol kol pagaliau ivardijau savo sprendimo priezastis, na buvo pasiteisinimu bet ne man juk ja teist, o as turiu laisva pasirinkima, o neprailgus ir darba kita radau, kuriuo esu labai patenkinta
salunja
2012 01 13, 15:08
QUOTE(Lukrecij@ @ 2012 01 13, 12:19) siaubas kazkoks  ,jei per pokalbi net prie duru laiko  ,ar tokia mamyte neuzsimanys kad aukle ir vaika ziuretu prie tu duru budama manau neturetu kilti toks klausimas dirbti ten ar ne, nejaugi norit kad jus visiskai isjuoktu, gal mamyte nestabilios psichikos, jei prie duru laiko, dingsta vel atsiranda, jei taip patikekit,bekit nuo tokiu kuo toliau, nes tikrai turesit bedu, yra tu vaiku, kur gyvenate, galeciau pasiulyt jei Kaune,nes daznai sulaukiu pasiulymu,nors darba jau turiu ir tikrai nesiruosiu niekur eiti, esu labai patenkinta ir vaikeliu ir namiskiais vat ir as abejoju...buvau siandien pas ta mamyte,vaikas labai fainas,rami mergyte,buvau likusi su ja 5h,bet jau kad taip prabangiai gyvena,zada moket po 5 lt i valanda ir pasykstejo 4 lt kelionej-tai ka as zinau...sumokejo,bet tokiu zvilgsniu nulydejo,kad man net nepatogu pasidare tuos pinigus imti.o ir siaip,5 val bedirbant  sumoket paciai dar 4 lt uz kelione-atleiskit,nepazistu as durniu,kurios Vilniuje dirba uz 4 lt per valanda...tik atejus labai klausinejo ar toli man vaziuot,kai pasakiau,kad su troleibusu apie puse valandos,pradejo dejot,kad toli ir t.t.na ka as zinau,tai mano sprendimas,noriu vazineju,noriu-ne.na bet kadangi ji nenori moket dar +4 lt uz kelione,tai pradejo ieskotis kitos aukles,is savo rajono.
Lukrecij@
2012 01 13, 15:38
QUOTE(salunja @ 2012 01 13, 17:08) vat ir as abejoju...buvau siandien pas ta mamyte,vaikas labai fainas,rami mergyte,buvau likusi su ja 5h,bet jau kad taip prabangiai gyvena,zada moket po 5 lt i valanda ir pasykstejo 4 lt kelionej-tai ka as zinau...sumokejo,bet tokiu zvilgsniu nulydejo,kad man net nepatogu pasidare tuos pinigus imti.o ir siaip,5 val bedirbant  sumoket paciai dar 4 lt uz kelione-atleiskit,nepazistu as durniu,kurios Vilniuje dirba uz 4 lt per valanda...tik atejus labai klausinejo ar toli man vaziuot,kai pasakiau,kad su troleibusu apie puse valandos,pradejo dejot,kad toli ir t.t.na ka as zinau,tai mano sprendimas,noriu vazineju,noriu-ne.na bet kadangi ji nenori moket dar +4 lt uz kelione,tai pradejo ieskotis kitos aukles,is savo rajono.  na ir tegul iesko, bet Vilniuj 4lt  absurdas, as is Kauno vazineju 25km nuo namu, visa kelione apmoka, bei 7lt i valanda gaunu, na pas mane ir super prabangiai gyvena, tik atmink, tokios moka issityciot, o tuo labaiu issireikalaut kas tau nepriklauso, jei del 4lt taip elgiasi tai kas toliau buurs, o jei prabanga, kas sudus turesi nuostuolius atlygint, tai pagalvok ar verta, na as susimokejau, aisku is manes to nereikalavo bet daiktas suduzo, man ji naudojant, pati jauciau pareiga atlygint nuostolius ir tai buvo 250lt  tai cia tai poniutei su RavenBlack nicku?
salunja
2012 01 13, 16:14
QUOTE(Lukrecij@ @ 2012 01 13, 16:38) na ir tegul iesko, bet Vilniuj 4lt  absurdas, as is Kauno vazineju 25km nuo namu, visa kelione apmoka, bei 7lt i valanda gaunu, na pas mane ir super prabangiai gyvena, tik atmink, tokios moka issityciot, o tuo labaiu issireikalaut kas tau nepriklauso, jei del 4lt taip elgiasi tai kas toliau buurs, o jei prabanga, kas sudus turesi nuostuolius atlygint, tai pagalvok ar verta, na as susimokejau, aisku is manes to nereikalavo bet daiktas suduzo, man ji naudojant, pati jauciau pareiga atlygint nuostolius ir tai buvo 250lt  tai cia tai poniutei su RavenBlack nicku?  tai paciai
margustas
2012 01 13, 16:22
visos nori uz minimala kaina gaut auksciausia klase,negaliu sakyt kad su vaikais dirbu tik del pinigu,bet kaip ir visos megstu jog mano darbas butu vertinamas.viena irgi siule i uzmiesti pas ja atvaziuot autobusu,tai tiek ji apmoketu,bet uz kura jai brangei gautusi
Lukrecij@
2012 01 13, 16:40
 na cia derybu klaussimas, mes susitareme, labai puikiai ir as patenkinta ir mama, o kad degalus naudot kad i minusa eit tai uz ka dirbt?
margustas
2012 01 13, 17:03
ji nesuprato kodel ji turi brangiau moket,nei gyvenancios centre.na bet iki jos namu nuo centro tai 15km,ir vaziuoja tik 1 autobusas.aisku man patogiau su savo masina ,nes irgi gyvenu uzmiesti,bet.....
salunja
2012 01 13, 18:26
QUOTE(margustas @ 2012 01 13, 18:03) ji nesuprato kodel ji turi brangiau moket,nei gyvenancios centre.na bet iki jos namu nuo centro tai 15km,ir vaziuoja tik 1 autobusas.aisku man patogiau su savo masina ,nes irgi gyvenu uzmiesti,bet..... na tai ir gali priziureti savo atzala pati
Lukrecij@
2012 01 13, 21:31
 tai jau tikrai
QUOTE(salunja @ 2012 01 12, 22:31) o as vat klausima turiu...mamos,aukles,ka Jus manot-ar yra gerai laikyti aukle susipazinimo metu koridoriuje,ant slenkscio,nepasikvietus kazkur i kambary,nepaziurejus kaip vaikas reaguos i nauja zmogu?turejau tokia situacija,paskambino mamyte ir paklause ar tiktu man jos siulomos salygos.atsakiau,kad viska galima derinti susitikimo metu,tad nutarem,kad as atvaziuosiu ir pasisnekesim.apie 20 minuciu pralaike koridoriuje,prie uzdarytu duru,tik kad bute,nei striukes neturejau galimybes nusiimti,nei batu,stovejau atsakinejau i klausimus,pasakojau kur dirbau su kokiais vaikais ir t.t.buvo pati pasakiusi,kad kadangi man iki ju reikia pavaziuoti,tai ji man apmokes kelione +4lt uz diena,nes ir taip valandos mokestis 5lt.dingo mamyte kaip i vandeni keliom savaitem.dabar parsirado,reikia pagalbos su mazyte.pasakiau,kad padeti galiu,sake,kad mokes 5lt uz valanda.na kazkaip lyg ir tenkina  bet kai as pasakiau,kad buvo sutarta,jog man apmokes kelione,is karto atsirado skelbimas,kad ieskoma aukle butent is to rajono  as dar gal suprasciau,jei tai butu mano ideja ar moketu daugiau.bet kad ji pati pasisiule...ir dabar nezinau ka daryt-leisti jai ieskotis ir dirbti,o paskui sulaukti spyrio i uzpakali,ar tiesiog atsisakyti to darbo,tegul ramiai ieskosi pigesnio varianto  begciau nuo tokios kuo toliau, nes: ziauriai nemandagi, tokie zmones be vidines kulturos daznai ir moraliniu principu neturi, todel be kada ir bet kokia forma gali kita isnaudoti, pakramtyti is ispjauti. dingo - atsirado  irgi rodo nepatikimuma. geriau susirasti normalia seima ir ramiai sau dirbti, o ne isvirsti viena ryta is klumpiu, isgirdus - mums nebereikia aukles
danguole.m
2012 01 14, 15:00
QUOTE(aushra1 @ 2012 01 13, 00:36) Ramiai sau ieškokitės darbelio aplink namus, tikrai surasite. Tokia mama neverta, kad galvotumėte apie jos problemas, juk ji apie jūsų problemas nesusimąsto nė sekundei. Sutinku.  As savo rajone jau penktoj seimoj dirbu. Tai yra labai patogu ne tik man, bet ir teveliams. Bet kuriuo metu galiu atbegti. Kad ir paleisti vakarais. Tikiuosi ir toliau draugauti su pilaitiskiais.
salunja
2012 01 15, 18:23
♥mylimukai♥
2012 01 15, 19:46
QUOTE(salunja @ 2012 01 15, 19:23) niekaip neičiau pas tokią  jai jau pinigus moka tai vadinasi galima jai negerbt jos vaikiuką saugančio asmens?  nesižeminkit...
salunja
2012 01 15, 20:16
QUOTE(♥mylimukai♥ @ 2012 01 15, 20:46) [size=1][/size] niekaip neičiau pas tokią  jai jau pinigus moka tai vadinasi galima jai negerbt jos vaikiuką saugančio asmens?  nesižeminkit... tai jau parase:aisku,aciu jusu paslaugu nebereikia  sakau-sekmes susirandant aukle savo rajone
aushra1
2012 01 15, 22:02
QUOTE(salunja @ 2012 01 15, 21:16) tai jau parase:aisku,aciu jusu paslaugu nebereikia  sakau-sekmes susirandant aukle savo rajone  Tą ir buvo galima numatyti. Tokiai mamytei dar teks pakeisti keletą auklių, kol pati susitupės ir supras, kad auklės nėra gaisrininkai, kurie paskambinus lekia į įvykio vietą. Auklė yra toks pat žmogus, kaip ir ji, su savo planais ir lūkesčiais, galinti duoti daug, jei yra vertinamas jos darbas ir pastangos. Aišku, nekalbėsime šiuo atveju apie tokias, kurios yra susikompromitavusios savo elgesiu, visuose darbuose tokių yra.
salunja
2012 01 15, 22:07
QUOTE(aushra1 @ 2012 01 15, 23:02) Tą ir buvo galima numatyti. Tokiai mamytei dar teks pakeisti keletą auklių, kol pati susitupės ir supras, kad auklės nėra gaisrininkai, kurie paskambinus lekia į įvykio vietą. Auklė yra toks pat žmogus, kaip ir ji, su savo planais ir lūkesčiais, galinti duoti daug, jei yra vertinamas jos darbas ir pastangos. Aišku, nekalbėsime šiuo atveju apie tokias, kurios yra susikompromitavusios savo elgesiu, visuose darbuose tokių yra. tai jau tikrai.as jau ir buvau nusiteikus tokiam posukiui
Lukrecij@
2012 01 16, 06:07
danguole.m
2012 01 19, 20:32
QUOTE(Lukrecij@ @ 2012 01 16, 08:07)  Suprantu. Juk taip prisirisi. Tampa tikrai savu......
Lukrecij@
2012 01 20, 07:15
QUOTE(danguole.m @ 2012 01 19, 22:32)  Suprantu. Juk taip prisirisi. Tampa tikrai savu......  butent
wytaute69
2012 01 20, 14:21
QUOTE(danguole.m @ 2012 01 12, 20:05) Paskaitinejau. Dirbu senai. Nezinau, ar sekasi man, bet visada teko susidurti su tikrais gerais zmonemis. Gal vienas tetis labai "pasikeles"  , kitur mama su trim aukstaisiais  , na pabuk mazesne, jei myli si darba, myli vaikus. Su laiku viskas issilygina.  Pamenu , vienas tetis neramiai ziuredavo, pavydedavo sunelio, juk vaikas prisirisa, kartais net skirtis vakare nenori. Zodziu, viskas priklauso nuo musu. Kaip sauksi, taip atsilieps. O siaip, merginos, nuostabus aukles darbas, jei tikrai myli vaikus!  Ypac jei augini nuo metuku. Kiekviena diena kazkas naujo, ir tau patiketa tam leliukui tapti geriausiu draugu, kol nera teveliu. tikiuosi mums pasiseks ir sutiksim va tokia aukle savo mazajai  dziugu kad yra tokiu zmoniu
margustas
2012 01 20, 14:53
siandien sulaukiau skambucio ir pirmas klausimas buvo: -o jus ka gersnio darbo nerandat kad vaikus priziurit?
aushra1
2012 01 20, 16:17
QUOTE(margustas @ 2012 01 20, 15:53) siandien sulaukiau skambucio ir pirmas klausimas buvo: -o jus ka gersnio darbo nerandat kad vaikus priziurit?  Labai lietuviškas požiūris į auklę. Su jos statusu tokioje šeimoje taip pat viskas aišku.
QUOTE(margustas @ 2012 01 20, 14:53) siandien sulaukiau skambucio ir pirmas klausimas buvo: -o jus ka gersnio darbo nerandat kad vaikus priziurit?  O zinokit man irgi keista, kad moterys ilgus metus dirba toki darba ir netgi dazniausiai nelegaliai. Juk nei sveikata apdrausta, nei stazas pensijai gauti eina, o ka jos senatvej darys? Kazkaip neatsakingas poziuris i... save. Ir nezinau ar tiesa, bet girdejau, jog tos, kur legaliai dirba ir moka mokescius, tai ju stazas tik perpus skaitosi. Na, dirbs dirbs aukle 30 metu, sulauks pensijinio amziaus, o sodra paskaiciuos, jog tik 15 metu isdirbus  Ir ka ji tos pensijos gaus? Is ko gyvens?
margustas
2012 01 20, 18:18
QUOTE(Leksa @ 2012 01 20, 17:12) O zinokit man irgi keista, kad moterys ilgus metus dirba toki darba ir netgi dazniausiai nelegaliai. Juk nei sveikata apdrausta, nei stazas pensijai gauti eina, o ka jos senatvej darys? Kazkaip neatsakingas poziuris i... save. Ir nezinau ar tiesa, bet girdejau, jog tos, kur legaliai dirba ir moka mokescius, tai ju stazas tik perpus skaitosi. Na, dirbs dirbs aukle 30 metu, sulauks pensijinio amziaus, o sodra paskaiciuos, jog tik 15 metu isdirbus  Ir ka ji tos pensijos gaus? Is ko gyvens? kol sulauksim pensijos Sodra visikai bankrutuos  ,jei ne visa valstybe<kaip Graikija>.jei kas menesi atsidetum kiek sumokama valstybei mokesciu<iskaitant ir darbdavio>tai senatvej gyventum kai voketis.
salunja
2012 01 20, 19:32
QUOTE(margustas @ 2012 01 20, 19:18) kol sulauksim pensijos Sodra visikai bankrutuos  ,jei ne visa valstybe<kaip Graikija>.jei kas menesi atsidetum kiek sumokama valstybei mokesciu<iskaitant ir darbdavio>tai senatvej gyventum kai voketis.  va,cia tai teisinga mintis butent todel,kad negalvoti kaip paskui pragyventi is tos minimalios pensijos,o ir dabar nesukti sau galvos,kaip isgyventi ir susimoketi uz busta is minimalios algos,as ir isvykau i uzsieni...grizau tik keliems menesiams
QUOTE(Leksa @ 2012 01 20, 17:12) nuvilios turtinga tetuka ir gyvens
aushra1
2012 01 20, 20:49
QUOTE(Leksa @ 2012 01 20, 18:12) O zinokit man irgi keista, kad moterys ilgus metus dirba toki darba ir netgi dazniausiai nelegaliai. Juk nei sveikata apdrausta, nei stazas pensijai gauti eina, o ka jos senatvej darys? Kazkaip neatsakingas poziuris i... save. Ir nezinau ar tiesa, bet girdejau, jog tos, kur legaliai dirba ir moka mokescius, tai ju stazas tik perpus skaitosi. Na, dirbs dirbs aukle 30 metu, sulauks pensijinio amziaus, o sodra paskaiciuos, jog tik 15 metu isdirbus  Ir ka ji tos pensijos gaus? Is ko gyvens? Tikrai ne visos auklės dirba nelegaliai. Yra mokančių mokesčius, taip pat ir pensijų draudimo įmokas. Tik kitas klausimas - su tokiu Sodros modeliu ar bus mokančių pensijos įmokas kai jums ir man ateis 65 metai ir kaip mes už juos galėsime gyventi. Taigi jeigu tik mokate įmokas, bet neatsidedate solidžios sumos kiekvieną mėnesį - jūsų optimizmas nepamatuotas. Papildyta:QUOTE(Jazira @ 2012 01 20, 21:41) nuvilios turtinga tetuka ir gyvens  Ir su tokiu tikslu ateina kai kurios auklės į šeimas. Tad nesidžiaukite šiandienos gerove ir nežiūrėkite iš viršaus į aukles, kad pačiai irgi netektų eiti į aukles.
QUOTE(aushra1 @ 2012 01 20, 20:49) Papildyta:Ir su tokiu tikslu ateina kai kurios auklės į šeimas. Tad nesidžiaukite šiandienos gerove ir nežiūrėkite iš viršaus į aukles, kad pačiai irgi netektų eiti į aukles. vaiku dar neturiu  i aukles neziuriu is auksto, apskritai nesu snobe.
aushra1
2012 01 20, 22:06
QUOTE(Jazira @ 2012 01 20, 22:57) vaiku dar neturiu  i aukles neziuriu is auksto, apskritai nesu snobe. Aš ne jums asmeniškai taikau ką rašau, o "platesniam skaitytojų ratui"  .
QUOTE(aushra1 @ 2012 01 20, 22:06) Aš ne jums asmeniškai taikau ką rašau, o "platesniam skaitytojų ratui"  . Ok
QUOTE(margustas @ 2012 01 20, 18:18) kol sulauksim pensijos Sodra visikai bankrutuos  , jei kas menesi atsidetum kiek sumokama valstybei mokesciu<iskaitant ir darbdavio>tai senatvej gyventum kai voketis.  o jei nebankrutuos? O jei atsidesi, o bankrutuos tas bankas ar nuvertes pinigai?
margustas
2012 01 21, 14:35
QUOTE(Leksa @ 2012 01 21, 13:41) o jei nebankrutuos? O jei atsidesi, o bankrutuos tas bankas ar nuvertes pinigai? o kas bus jei bus? vieni dirba ta darba nes labai patinka<vos ne is idejos>.kiti dirba,nes darboholikai,treti nedirba,nes tinginiai..kiekvienas renkasi pagal savo norus ir galimybes.cia sneku apie visus darbus neiskiriant aukles
aushra1
2012 01 21, 16:08
QUOTE(Leksa @ 2012 01 21, 14:41) o jei nebankrutuos? O jei atsidesi, o bankrutuos tas bankas ar nuvertes pinigai? O kam laikyti banke? Geriau investuoti į nekilnojamąjį turtą, pavyzdžiui senamiestyje. Nėra šansų tokiai investicijai nuvertėti.
QUOTE(Leksa @ 2012 01 20, 16:12) O zinokit man irgi keista, kad moterys ilgus metus dirba toki darba ir netgi dazniausiai nelegaliai. Juk nei sveikata apdrausta, nei stazas pensijai gauti eina, o ka jos senatvej darys? Kazkaip neatsakingas poziuris i... save. Ir nezinau ar tiesa, bet girdejau, jog tos, kur legaliai dirba ir moka mokescius, tai ju stazas tik perpus skaitosi. Na, dirbs dirbs aukle 30 metu, sulauks pensijinio amziaus, o sodra paskaiciuos, jog tik 15 metu isdirbus  Ir ka ji tos pensijos gaus? Is ko gyvens? Su verslo liudijimais dirba begales zmoniu ir ivairios profesijos. Deja del dvigubo stazo jus esate teisi. Bet...kai tokia padetis,tai tikrai nezinia ar ta Sodra isvis egzistuos kai siuo metu dirbantys vidutinio amziaus zmones moka jai mokescius. Papildyta:QUOTE(Leksa @ 2012 01 21, 12:41) o jei nebankrutuos? O jei atsidesi, o bankrutuos tas bankas ar nuvertes pinigai? butent...viskas jei...net ir socialiai uztikrintas zmogus,negali garantuoti sau,kad gaus pensija is kurios gales pragyventi  bet kokiu atveju geriausia investuoti i nekilnojamaji turta..jis gal nuvertes,bet verte vistiek isliks Papildyta:QUOTE(aushra1 @ 2012 01 21, 15:08) O kam laikyti banke? Geriau investuoti į nekilnojamąjį turtą, pavyzdžiui senamiestyje. Nėra šansų tokiai investicijai nuvertėti. kainos ir senamiestyje kritusios ir kaip reikalas.(zinau asmeniskai,nes musu seima ten turi nekilnojamaji turta),bet bet kokiu atveju vistiek tai nemazi pinigeliai,kurie nenuvertes iki 0
jurgacka
2012 01 21, 20:20
QUOTE(aushra1 @ 2012 01 21, 17:08) O kam laikyti banke? Geriau investuoti į nekilnojamąjį turtą, pavyzdžiui senamiestyje. Nėra šansų tokiai investicijai nuvertėti. Tarpukariu tikriausiai atrode irgi, kad nera sansu, bet tik va eme ir nacionalizavo turtus, o seimininkus i Sibira. Nera 100% garantijos niekam, yra tik didesnes ir mazesnes tikimybes kazkam negeram nutikt.
QUOTE(jurgacka @ 2012 01 21, 19:20) Tarpukariu tikriausiai atrode irgi, kad nera sansu, bet tik va eme ir nacionalizavo turtus, o seimininkus i Sibira. Nera 100% garantijos niekam, yra tik didesnes ir mazesnes tikimybes kazkam negeram nutikt. bet tas turtas vistiek isliko  kaip ir i zeme ikastos visos kitos gerybes
Lukrecij@
2012 01 22, 08:30
 nugrybavot i lankas
|
|