agurčikas
2005 10 20, 15:32
Neradau tokios temos, gal kur ir yra Vis kalbama apie akles: jos tokios, anokios, yra gerų yra ir blogų. O kaip su šeimininkais? Mano mama buvo įsidarbinusi Lazdynuose vienoje šeimoje aukle. Vaiko mama dėsto anglų kalba, tėvas medikas. Ji teišdirbo ten tik dvi dienas, o trečią dieną, galima sakyti, pabėgo. O buvo taip. Antros dienos pabaigoje, grįžusi namo, vaikučio mama apuostė savo mylimiausiąjį (vaikutį), bet mano mamai nieko nepasakė. kitą rytą atėjusi į darbą, mano mama išgirdo keistą klausimą: ar jūs nieko nenorite pasakyti? Aišku, mama labai nustebo, sako gal kokios lėkštės neišploviau. Bet ją apkaltino vaiką prigirdžius toksinėmis medžiagomis. Atseit, šlapimo tyrimą padarė. Tačiau paprašyti jo neparodė. MANO MAMA BUVO ŠOKE. Šeimininkai taip nusprendė, nes mano mama be jokių vaiko ožiukų jį užmigdė pietų miego. Ir vaikutis ramiai sau miegojo. JŠeimininkams tai buvo neįprasta. Aišku, darbas šioje šeimoje baigėsi tą pačią minutę. Dar norėjo užmokėti už tas kelias dienas, bet jau mano mama nieko nenorėjo iš nei imti, nei juos matyti. Ka aš noriu pasakyti. Visos mamtytės ir tėveliai savo vaikams ieško žmogaus, kuris atitiktų jų norus, pageidavimus. Bet apie save ne visada pagalvoja: kaip kartais elgiasi. Man labai nesuprantama kaip galima palikti namie įjungtą vaizdo kamerą, kad filmuotų kas darosi namie. Daug kas kaltina, kad auklės žiūri televizorių. O ką, jos ne žmonės. Aš ir pati ir patys tėveliai grįžę namo vos ne iš karto jungiam televizorių. Dažnai net nežiūrėjaimui, o garsiniam fonui palaikyti. O jei auklė ištiesia kojas ant lovos, tai jau didžiausias nusikaltimas. lyg patys to nedarote. na ir prirašiau. Turiu bėgti
Constansa
2005 11 13, 00:53
kol mano mažylei dar tik puse metų, šiam postui dalinai pritarčiau. vaikas kartais nori ramiai pabūti vienas. kartais ji kalbinama, sodinama ir t.t. pradeda zirsti. palieku ramybėje ir nurimsta. tuo metu aš, mama, žiūriu televizorių, naršau internete ar užsiimu kitais darbais. todėl manau, kad užtikus auklę žiūrint televizorių ar skaitant knygą labai piktintis nereiktų. visi mes žmonės
niekas geriau nei mama vaikelio neprižiūrės, todėl reikia stengtis kuo ilgiau su juo pabūti... nemanau, kad ta šeimynėlė kažkokius tyrimus per naktį darė. greičiausiai tavo mama tokiu būdu atsikratyti norėjo. norėjo ir atsikratė
Kita mama
2005 11 20, 21:49
Zinai, sutinku, kad buna seimininku irgi siaip sau. Ale, kai pradejom zymeti, kiek alkoholio buvo ir kiek liko (atsirado itarimu todel ant butelio pazymejom)  , paskui man kilo itarimu del kai kurios buitnes chemijos. Man net buvo nepatogu moteriskei sakyti. Vaikas prizuretas, viskas ciki. As ir pati jai sakydavau, netvarkykit namu, neplaukit indu, verciau pati prigulkit, kol vaikas miega. bet kazkaip tas alkoholis ir smulkemnu vagimas, man nepatiko. Kai randi tokius dalykus, tada kula kruva klausimu atsirnada nepasitikejimas ir gali prisigalvoti be galo daug baisiu dalyku. Kameros nebuvom palike, ale pateisinu kai kuriuos tevelius taip darant. man dabar labai noretusi darzelyje palikti kamera ijungta.
spyglele
2005 12 20, 00:29
Draugės motina pasakojo apie vieną šeimą, kur ji prižiūri 2 vaikus.Vienas mažiukas, kitas darželinukas, kartais nueinantis į darželį. Tėvai neblogai uždirba, bet taupo ant vaikų. Pvz. palieka visai dienai valgyti 2 dešreles, o daugiau nieko šaldytuve nėra, nes tėvai su biznio partneriais valgo restoranuose. O ir pampersai visi suskaičiuoti, vienai dienai 2 vnt. Ir daryk ką nori. Ji pati sau atsineša pietus, bet dalijasi su tais vaikais. O jei kuris suserga, tai dar turi rūpintis jų gydymu, nes biznis nelaukia. Bandė ne kartą kalbėtis su šeimininkais apie visa tai, bet tie nesupranta, kame problema - juk visko yra - ir pampersų ir dešrelių. Tai dabar draugės motina dusinasi tik iš gailesčio tiem vargšam vaikeliam. Sakė pabus kol mažius į darželį eis. Taip kad būna situacijų, kai tik auklės ir rūpinasi vaikais, nes tėvai turi svarbesnių reikalų.
agurčikas
2005 12 21, 10:40
Pazistu viena aukle, kuri irgi visa maista nesdavosi pas seimininkus ir su vaikuciu dalindavosi maistu. Nes pas juos tuscias saldytuvas, nieko valgomo, bet kazka gaminti reikia. Grizta po darbo su maiseliu is parduotuves, jame cipsai vaikui. Vaikas pusantru metu, jam tik cipsus ir pirkti. Na as tikrai nesuprantu tokiu tevu.
Chikipiki
2006 03 06, 22:28
 Neko sau teveliai!! Siaubas
nu turejau net keturias seimininkes, bet nesiskundziu labai nuostabus zmones  su kuriais puikiai sutariau ir kurie mane vertino  neisdirbciau nei vienos dienos seimoj kurioje su manim nesiskaitytu  vos i tokia nepapuoliau, bet dar nesu tokia durna ir moku atpazint zmones
tikrai gera tema užvesta,nes aš irgi žinau vieną panašią istoriją apie tokius 'tėvelius'.Atrodo tėvai iš pažiūros labai rūpestingi ir mylintis,bet kai įsigilini pamatai,kad tai toli gražu netaip.Mano pažystama dirba pas vienus tokius šeimininkus.Atrodo piniguose maudosi,o šaldytuvas pastoviai tuščias,auklytė vaikui valgyt daro iš atliekų.Pvz;jei mergaitė pietų su aukle išmiega 3val,o su tėvais tik 1val,tai jai liepė mergaite žadinti po valandos,nes atseit ji persimiega.Neleidžia maisto gaminti su jokiais prieskoniais,taip pat ir druskos naudot neleidžia ,net kompota verdant cukraus negalima duoti,nes pasak mamos turi būti viskas natūralu.Mergaitė prieš pradedant dirbti auklytei išvis nieko nevalgydavo,o kai ji padarė maista su druska viska valgė ka tik padarydavo..žinoma mamai apie tai pasakė,bet ji iki šiol sako,kad nesupranta kodėl vaikas kai būna per išeigines su tėvais nieko nevalgo ir blogai miega.Mergaitė turi problemėlių su inkstukais tai dažnai šlapimo tyrimai yra daromi,kai auklytė juos nuneša ir daktarai pasako,kad tyrimai geri,tai mama netiki ir liepia pakartotinai juos daryti ir daro iki tol kol nepasako,kad jie blogi.Tokiu pvz galėčiau daugybe išvardinti,bet jums skaityt atsibostų
knielita
2006 03 09, 18:49
QUOTE(VILGRA @ 2006 03 08, 10:44) tikrai gera tema užvesta,nes aš irgi žinau vieną panašią istoriją apie tokius 'tėvelius'.Atrodo tėvai iš pažiūros labai rūpestingi ir mylintis,bet kai įsigilini pamatai,kad tai toli gražu netaip.Mano pažystama dirba pas vienus tokius šeimininkus.Atrodo piniguose maudosi,o šaldytuvas pastoviai tuščias,auklytė vaikui valgyt daro iš atliekų.Pvz;jei mergaitė pietų su aukle išmiega 3val,o su tėvais tik 1val,tai jai liepė mergaite žadinti po valandos,nes atseit ji persimiega.Neleidžia maisto gaminti su jokiais prieskoniais,taip pat ir druskos naudot neleidžia ,net kompota verdant cukraus negalima duoti,nes pasak mamos turi būti viskas natūralu.Mergaitė prieš pradedant dirbti auklytei išvis nieko nevalgydavo,o kai ji padarė maista su druska viska valgė ka tik padarydavo..žinoma mamai apie tai pasakė,bet ji iki šiol sako,kad nesupranta kodėl vaikas kai būna per išeigines su tėvais nieko nevalgo ir blogai miega.Mergaitė turi problemėlių su inkstukais tai dažnai šlapimo tyrimai yra daromi,kai auklytė juos nuneša ir daktarai pasako,kad tyrimai geri,tai mama netiki ir liepia pakartotinai juos daryti ir daro iki tol kol nepasako,kad jie blogi.Tokiu pvz galėčiau daugybe išvardinti,bet jums skaityt atsibostų O gal mama ir nenori, kad maistas butu gaminamas su druska, jei vaikui buvo problemos us inkstais? Arba deti cukraus jei mazyle dar pakankamai maza  As irgi nenorejau maziui mazam deti cukraus ar naudoti daug druskos. Simboliskai dedavau, vos vos  O ir saldainiu stengiuos duoti kuo reciau, nes nelaikau juos labai reikalingais, o ir taip mazasis ju atsivalgo pas senelius
knielita
2006 03 09, 19:56
Man keista ir visai atrodo neetiska plepeti apie tai kokie blogi ir ka kur ir kaip padare seimininkai. Juk visi esam zmones, tad as tikrai nepagirciau savo aukles jei rasciau jos smaikstu pasipasakojima ar jos drauges parasyta pasakojima kas ne taip pas mane seimoje. Juk buna, kad nebespeji ir palieki lekste kriaukleje ar puodeli. Pareikalauji, kad aukle pusryciams vaikui neduotu kotletu, o kasyte  Pasakai, kad su vaiku neitu i parduotuve vien tam, kad paspoksutu i prekes, o laika leistu lauke O ir pati ne vienoje darbovieteje esu pasirasiusi, kad neskleisiu informacijos apie imone: joje egzistuojancia tvarka, atlyginimus, darbuotojus ir atliekamus darbus. Tai manyciau butu teisinga jei sioje temoje butu ivardinami ne seimininku keisti paprociai ar kartais ne vietoje padeti daiktai, ju turtu perteklius, bei (tariamai ar net tikrai) tuscias saldytuvas, o tokie seimininkai kurie kazkaip "nuskriaude" aukles: nesumokejo atlyginimo, neteisetai apkaltino ir pan.
Lamija;)
2006 04 15, 11:31
Aha, va kalbeti apie tėvelius, kad yra ner8pestingi ar blogai su aukle elgiasi, yra neeti6ka. O tėveliams kalbėti apie aukles blogai ar net apšmeižti, yra etiška ir normalu. Tokia logika?
QUOTE(jurgituke @ 2006 04 15, 11:31) Aha, va kalbeti apie tėvelius, kad yra ner8pestingi ar blogai su aukle elgiasi, yra neeti6ka. O tėveliams kalbėti apie aukles blogai ar net apšmeižti, yra etiška ir normalu. Tokia logika?   Kaip tik pagalvojau ta pati... Nepritariu informacijos apie kitus zmones skleidimui... taciau kas uzdraus zmogui kalbet "bendrom frazem", neivardijant vardu, pavardziu... Priimdamas i savo seima zmogu vistik ziuri kas jis toks, koks ir kaip elgiasi. Ka issirenki, ta ir turi. O jei kas paskaites pasakojimus pagalvos apie save ar bent panasius i save, gal susimastys, kad, galbut, kazkas ne taip. Tobulu zmoniu nebuna. Kaip tevai turi nuoskaudu del aukliu blogo darbo, taip ir aukles turi nusiskundimu tevais. Sutinku, kad yra blogu aukliu, bet yra ir teveliu... kad oij... Pamasciau... kai buvau sugalvojus, kad reikia auklytes, laaabai intensyviai "studijavau" aukliu sarasus forume ir mamu bei auklyciu pasisakymus kokios buna "gerietes", kokios "blogietes", ka veikia su vaikiukais, kiek joms moka ir t.t.  Radau daug man labai naudingos informacijos  Bet as i visa tai ziuriu is mamos puses, kad kokios blogietes savo maziui neatvesciau... atrodo, visos priemones geros... O is kitos puses... idomu, kokia butu teveliu reakcija, jei aukles forume "juodaji teveliu sarasa" sudarinetu su adresais, telefonais... Aulytems tai naudinga informacija. Speju, is teveliu pasipiktinimas nerealus butu
QUOTE(Adile @ 2006 04 15, 12:03) matut reiketu to sarasiuko! as ten tokiu nerealiu situaciju prisiskaiciau!!!! nu suanudojo daugiau indu ploviklio ar kitos valymo priemones, na ir kas!!!! ACIU kad sutvarket! juk i aukles darba namu kuopimas neieina. jei palygint kaip aukles lietuvoj engiamos su likusia Europa, is viso stebuklas kad jus dar ju randat! is karto uzbegant uz akiu- kiekada nedirbau aukle uz pinigus ir nei vienos nesamdziau. kai sunus buvo mazas, abu studijavom norejau pasamdyt tokia moterele, tai mano tetis pasisiule viak padet augint, ir augino, 3 metus. ACIU jam uz tai. Aukle yra samdoma tam, kad su vaiku bendrautu, ji lavintu, priziuretyu kad jis saugiai zaistu, pamokintu bendraut su kitais vaikasi ir suaugusiais, paduotu valgyt, pakeistu drabuzelius. visiem kitiems darbas- reiktu samdyt tarnaite! p.s. mano sesuo turi aukle. jau 10 metu ta pacia. nors vaikai jau dideli, ir aukles jiem 5 jau nebereik, vis samdo, sako, negi gaila geram zmogui??? va tai ji namus priziuri kai seima atotogauja, nuperka vaikams drabuzeliu ar nusiveda i kina. jei siemininkai su auklemisgraziuoju tai ir aukles neatsimokes piktu. kaip sauksi- taip atsilieps.....ar ne?
knielita
2006 04 24, 18:52
Aukles darbas is anksto numatomas. Juk pati sutinka ta ir ana daryti. Musiske nedaro valgyti, netvarko kambariu, nelygina, netvarko vaiko drabuziu. jos pareiga - priziureti ir zaisti su vaiku, ji pavalgydinti, paguldyti miegoti ir isseiti i lauka. Maistas musu (beje pagamintas), jai suteikta teise naudotis internetu, ziureti televizoriu ir pan. (kai vaikas miega) Nenoriu girtis, bet dabar pastebiu, kad atsirado pakites poziuris i darba. Indai neplaunami (ne musu, bet pacios aukles), meluoja del ejimo i lauka. Istisiniai pokalbiai internetu su draugais. Kai pasakai ka nors, pasimato pasipiktinimas, kad jai draudziame kalbetis darbo metu per skype, kad kai geras oras reikalauju, kad vaikas butu lauke po 2 valandas ir daugiau o ne 0.5 val. Ji piktinasi del per mazo atlygio, nors pati anksciau pasisiule, kad dirbs uz 450 per menesi  Manau jos poziuriu, mes bjaurus seimininkai esam  Nors jauciuosi visiskai teisi. Todel ir rasiau, kad tema galetu buti apie tevus kurie elgiasi nesaziningai, tai butu naudinga ieskancioms darbo auklems. O juodasis ir baltasis sarasas manau ne problema. Jei jie apgavo, manau turite teise zinoti ir nepakliuti pas juos Papildyta:QUOTE(lil @ 2006 04 15, 12:18) jei siemininkai su auklemisgraziuoju tai ir aukles neatsimokes piktu. kaip sauksi- taip atsilieps.....ar ne? Piktu aukles neatsimokes, tik naudotis tuom prades  ir daugiau sau leis. Manau reikia su auklemis elgtis graziai, bet dalykiskai, nes kitaip gali atsirasti labai dideliu nesusipratimu
Manau, kad juodasis ir baltasis auklių sąrašai populiaresni, nei tarkim tėvų sąrašai, dėl tos priežasties, vaikas, pasilikęs vienas su aukle, jeigu ji netinkamai elgiasi, negalės apsiginti. Auklė yra suaugęs žmogus, ji sudarydama sandėrį auklės darbui, yra lygiavertė tėvams, tai yra turi ir teises, ir pareigas kaip ir tėvai. Auklė pasilieka ne su tėvais. Jei pasiliktų su jais, tai turbūt ir tokių sąrašų nebūtų. Vaikas yra silpnesnė pusė ir kad juos apgintų, tėvai ir sudarinėja tokius sąrašus. Čia panašus procesas, kaip kad organizacijos ar firmos yra kaltinamos dėl klientų nuskriaudimo. Tos įmonės skelbiamos pačių klientų viešai (internete net tam puslapis sukurtas), o klientų pavardės dažnai lieka paslapty. Taip ir su auklėm, nes jos yra stipresnioji pusė savo darbe su vaiku.
O dėl tėvų elgesio sutinku, kad ir jie ne visada elgiasi su savo vaikučiais taip, kaip iš tikrųjų turėtų elgtis. Pati esu pridarius klaidų, žinau savo nuodėmes. Dažnai savo netobulumą tėvai gali pateisinti, bet svetimų žmonių - ne, nes jų nepažįsta ir tada atsiranda objektyvus požiūris. Save tėvai vertina subjektyviai, auklės savo darbą taip pat.
knielita
2006 06 01, 10:07
QUOTE(ababa @ 2006 05 05, 09:57) Manau, kad juodasis ir baltasis auklių sąrašai populiaresni, nei tarkim tėvų sąrašai, dėl tos priežasties, vaikas, pasilikęs vienas su aukle, jeigu ji netinkamai elgiasi, negalės apsiginti. Auklė yra suaugęs žmogus, ji sudarydama sandėrį auklės darbui, yra lygiavertė tėvams, tai yra turi ir teises, ir pareigas kaip ir tėvai. Auklė pasilieka ne su tėvais. Jei pasiliktų su jais, tai turbūt ir tokių sąrašų nebūtų. Vaikas yra silpnesnė pusė ir kad juos apgintų, tėvai ir sudarinėja tokius sąrašus. Čia panašus procesas, kaip kad organizacijos ar firmos yra kaltinamos dėl klientų nuskriaudimo. Tos įmonės skelbiamos pačių klientų viešai (internete net tam puslapis sukurtas), o klientų pavardės dažnai lieka paslapty. Taip ir su auklėm, nes jos yra stipresnioji pusė savo darbe su vaiku. O dėl tėvų elgesio sutinku, kad ir jie ne visada elgiasi su savo vaikučiais taip, kaip iš tikrųjų turėtų elgtis. Pati esu pridarius klaidų, žinau savo nuodėmes. Dažnai savo netobulumą tėvai gali pateisinti, bet svetimų žmonių - ne, nes jų nepažįsta ir tada atsiranda objektyvus požiūris. Save tėvai vertina subjektyviai, auklės savo darbą taip pat. Kiekvienas padarom klaidų. Tik auklių darbas yra vaikus prižiūrėti, juk jos gauna atlyginimą už tai. Ar mums darbe atleidžia daug klaidų? Mums būdavo gerokai atskaičiuoja nuo atlyginimo už menkiausią klaidą  O ir maitinti už dyką mūsų nemaitino ir transporto išlaidų neapmokėdavo Kad ir kaip tėvai auklėtų savus vaikus jie yra tėvai, o samdytas žmogus turi stengtis atlikti savo darbą be priekaištų. Kas kita yra jei tėvai blogai elgiasi su aukle, jai nemoka atlygio, apgaudinėja ir pan.
Limcamca
2006 06 15, 14:30
Man tai visai netrukdytu jei jos turetu net atskira savo skyreli "auklems"  o jei toks sarasas butu, tai irgi nemanau, kad labai jau cia kam kenktu, nes ir tevu yra kurie ir negraziai elgiasi, ir algos nesumoka, o ir siaip bendrai "pasaulio Dievais" jauciasi
Ramunita
2006 06 25, 23:42
QUOTE(knielita @ 2006 03 09, 20:56) Man keista ir visai atrodo neetiska plepeti apie tai kokie blogi ir ka kur ir kaip padare seimininkai. Juk visi esam zmones, tad as tikrai nepagirciau savo aukles jei rasciau jos smaikstu pasipasakojima ar jos drauges parasyta pasakojima kas ne taip pas mane seimoje. Juk buna, kad nebespeji ir palieki lekste kriaukleje ar puodeli. Pareikalauji, kad aukle pusryciams vaikui neduotu kotletu, o kasyte  Pasakai, kad su vaiku neitu i parduotuve vien tam, kad paspoksutu i prekes, o laika leistu lauke O ir pati ne vienoje darbovieteje esu pasirasiusi, kad neskleisiu informacijos apie imone: joje egzistuojancia tvarka, atlyginimus, darbuotojus ir atliekamus darbus. Tai manyciau butu teisinga jei sioje temoje butu ivardinami ne seimininku keisti paprociai ar kartais ne vietoje padeti daiktai, ju turtu perteklius, bei (tariamai ar net tikrai) tuscias saldytuvas, o tokie seimininkai kurie kazkaip "nuskriaude" aukles: nesumokejo atlyginimo, neteisetai apkaltino ir pan. kodėl keista ir neetiška? gal ir juokinga būtų skaityti kaip kokia auklė skundžiasi,kad šeimininkė nespėjo ir savo lėkštės neišplovė...bet namanau,kad čia kalbama apie tokius pašnekesius ir tokias šeimininkų nuodėmės  o jei šeimininkai nevykdo savo įsipareigojimų, tai manau auklė turi pilną teisę pasiskųsti ir kitiems pranešti,kad vengtų tos šeimos...Juk kad ir kokią konfidencialumo sutartį tu pasirašinėtum darboviesėte tikrai nedarytum jokio nusikaltimo,jei pasiskųstum dėl to,kad darbdavys nevygdo savo įsipareigojimų...
Limcamca
2006 06 27, 07:57
QUOTE(Ramunita @ 2006 06 25, 23:42) kodėl keista ir neetiška? gal ir juokinga būtų skaityti kaip kokia auklė skundžiasi,kad šeimininkė nespėjo ir savo lėkštės neišplovė...bet namanau,kad čia kalbama apie tokius pašnekesius ir tokias šeimininkų nuodėmės  o jei šeimininkai nevykdo savo įsipareigojimų, tai manau auklė turi pilną teisę pasiskųsti ir kitiems pranešti,kad vengtų tos šeimos...Juk kad ir kokią konfidencialumo sutartį tu pasirašinėtum darboviesėte tikrai nedarytum jokio nusikaltimo,jei pasiskųstum dėl to,kad darbdavys nevygdo savo įsipareigojimų... Šeimininkės tai skundžiasi, kad auklė nevala, kodėl negali būti atvirkštinio varianto?? Apie savo vadovą darbe tik baltomis mintimis galvoji?
širdulė
2006 06 27, 20:45
knielita
2006 07 17, 11:32
QUOTE(Ramunita @ 2006 06 25, 23:42) kodėl keista ir neetiška? gal ir juokinga būtų skaityti kaip kokia auklė skundžiasi,kad šeimininkė nespėjo ir savo lėkštės neišplovė...bet namanau,kad čia kalbama apie tokius pašnekesius ir tokias šeimininkų nuodėmės  o jei šeimininkai nevykdo savo įsipareigojimų, tai manau auklė turi pilną teisę pasiskųsti ir kitiems pranešti,kad vengtų tos šeimos...Juk kad ir kokią konfidencialumo sutartį tu pasirašinėtum darboviesėte tikrai nedarytum jokio nusikaltimo,jei pasiskųstum dėl to,kad darbdavys nevygdo savo įsipareigojimų... Paskaicius pirmus pasisakymus susidariau kitoki ispudi  Pasisakymai, kad vaikai marinami badu, kad seiminikai nesuplove indu ir pan.  Na tai kokie cia juodieji seiminikai? Jei jie nereikalauja aukles pripirkti savo saskaita maisto ar plauti, sveisti ju namus? Na netvarka, tai netvarka... Bet jei taip zmones gyvena lai gyvena, jei del to nekencia aukle. Suprantu ir pateisinu toki dalyka, kai tevai nemoka, skriaudzia, engia ir kitaip kenkia auklei, bet kad rasyti pasakas apie tai kaip gyvena, kur puodelius laiko ir kaip kose verda Jei tik tokie skundai ir daugiau jokiu, kodel lai raso aukles apie tai. Tik nelabai tikslinga ir jokios naudos tada neduos tas sarasas  Pvz: Petro tevai puodelius laiko spintoje ir anadien paliko neisplauta kavos puodeli Papildyta:QUOTE(Limcamca @ 2006 06 27, 07:57) Šeimininkės tai skundžiasi, kad auklė nevala, kodėl negali būti atvirkštinio varianto?? Apie savo vadovą darbe tik baltomis mintimis galvoji? Apie dabartini nieko blogo negaliu pasakyti Apie buvusi darbdavi tureciau ka pasakyti, ne viena asara teko nubraukti, bet... Apie tai nekalbu ir nepasakoju, jo pavardes bei firmos neviesinu. Kodel? Visu pirma manau tai neetiska apie zmogu visur pradeti rasyti ir jo ydas bei jo pelgius nagrineti. Esu pasirasius, kad neskleisiu informacijos apie imone bei jos vidine tvarka. Kai pajutau, kad negaliu daugiau toje imoneje dirbti tiesiog isejau. Dabar dirba jau kita mergina, kuri pakeite dar kelias po manes dirbusias merginas. Siai toje imoneje patinka, ja tenkina darbas ir vadovas atrodo labai geras zmogus... Gal todel, kad zmones visi skirtingi, kiekvienas vertinas vis kitus dalykus... Ir manau galvoti bei viesai rasyti apie zmogu ir ji konkreciai ivardinti jau du skirtingi dalykai.
lorkyte
2007 04 27, 17:15
Kazkada ir as buvau aukle (ne Lietuvoj) ir gyvenau su ta seima. Buvo sudarytas ir kontraktas ka man reikejo daryti ir ko sulaukti is seimininku. Jau po poros savaiciu man buvo prideta daugiau darbu daryti, negu kad kontrakte buvo surasyta... tokiu kaip visus namus vayti ir plauti, kadangi vaikai po visus kambarius eina ir man rekia rupintis jais ir visu kitu kas susije su jais... kazkaip nelogiska buvo, bet budama darbsti, nesiskundziau per daug. Nesunku man buvo isplauti ar sutvarkyti kambarius, kai vaikai mokykloje budavo keleta valandu. Taciau veliau, pakalbejus su kitomis apylinkes auklemis, supratau, kad klaida darau taip lepindama savuosius seimininkus, kurie net atsilyginti padoriai uz tai nenoredavo... o kartais ir "pamirsdavo". Istverusi tris menesius, daugiau tverti nebenorejau, o ir sirdis neleido buti taip isnaudojama. Pasiskundziau konsulei, kuri priziurejo mus visas aukles toj vietovej. Ji greitai mane is tu namu iskrapste ir kuo nuostabiausia seima man surado, su kuria virs triju metu prabuvau. Ji mane gyre, kad saunuole buvau jog taip ilgai iskenciau toj seimoj, kadangi pries mane buvusios aukles isbudavo tik kelias savaites... Taciau man ir iki siol kyla klausimas... Kodel as nebuvau perspeta i kokia seima as "einu"? Kodel tokiai seimai dar leidziama aukles tureti, jeigu daug aukliu pabegdavo? Todel juodam sarasiukui apie seimininkus ir apie aukles pritariu. Nei vienas nei kitas neturetu kenteti ar buti apgauti.
Limcamca
2007 06 14, 20:45
QUOTE(knielita @ 2006 07 17, 12:32) Ir manau galvoti bei viesai rasyti apie zmogu ir ji konkreciai ivardinti jau du skirtingi dalykai. Bet mamytės turi teisę rašyti tiek baltajame tiek juodajame auklių sąraše. O ten būna net su visomis pavardėmis ir net šeimos sudėtimi nurodyta  Kodėl tada galima joms?
Crassula
2007 06 20, 13:06
Na, man tai aukles ganetinai pabodo, tai dabar mazute pati iki darziuko auginu. Sunku.
o apie tevus pasakysiu- jei vaikui per mazai maisto palieka- tai gal pasakyti reiktu?? Juk gi - ne visi tevai "pamato" kiek vaikas suvalgo.
O jei matote , kad vaikas tikrai skriaudziamas- reikia ieskoti vaiku tarnybos, ar policijos ar ko ten dar, o ne internete rasyneti. Tai taip ir vaikui padesit.
Manyciau, kad aukle bet kas dirbti negali, ir jei buvusi pardaveja ateina pas jus i aukles vieta... tai kodel ne savo darbo vieta??
O dar- juk jus esat suauge zmones, ir jei jauciates ujamos, tai ir keliaukit is tos seimos. Tikrai neverta kenteti.
nuostaba
2007 08 15, 16:46
Dirbau menesi iar as auklyte.tai kai pirma karta atvede mergyte priziuret(budavo pas mane,nes pati pusmetini leliu jau turejau  )buvo idejusi cipsu,i buteliuka su soskyte ipylusi kolos  ,jogurto indelisir banas.Visai dienai dvieju metu vaikui.Na tai daviau savo maista ir nenubiednejau.paskui svelniai pasakiau kad gal ta ir ana pabandyt duot.o pasirodo mamyte visai apie vaiko mityba nenutuoke
Elzbieta
2007 08 16, 13:30
Na ir idomu pasiskaityti kokiu mamyciu buna! Kosmaras... As savo penkiametei neperku nei kolos nei cipsu iki pat dabar... jooo... IR KAIP NET LABIAUSIAI NEISPRUSUSIAI MAMAI KYLA MINTIS TOKIU MAISTU SAVO (!!! net ne svetima) PYPLI MAITINTI?! Ir nors pati aukliu isvengiau beveik.. nusisamdziau kaimyne tik kai maze jau i darzeli zinksniuodavo, kad parvestu ir priziuretu kol grisiu (tuo metu turejau reikalu ir po darbo, o vaika noredavau, kad iskart po pavakariu paimtu).. Bet is tokios kuklios patirties, bei studentavimo laikais pacios isbandytos aukles duonos.. galiu pasakyti, kad be reikalo mamytes piktinasi, kad apie jas aukles parasyti gali... juk elkis zmoniskai ir ji tikrai nepasakys nieko blogo, o tuo labiau nepasiskus del tokiu nieku, kaip neplauti indai... Viena mamyte cia vis piktinasi, kiek spejau perskaityt, kad neetiska ir t.t., o as manau, kad jai pasiskaicius ko gero nejauku pasidare! Juk JOS aukle taip pat mirksta prie interneto... ir gali irgi pasisakyti!  "spaudos laisve" cha cha... Tarkim as nebijociau kad apie mane ka parasytu.. nes pamaitindavau ir aukle ir vaika, leisdavau daryt ka jos nori, o jei palikdavau betvarke namie, tai net jei rasciau apie tai parasyt, tik smagiai nusijuokciau! Na ir kokia gi cia nuodeme?! Aukle pati neprasoma man grindis praplaudavo... O as nepamirsdavau jai uz tai atsidekoti... manau taip problema ir buvo isspresta.. Kur kas baisiau suprasti, kad dirbi pas tironus ar neismanelius, kurie nezino ka ir kiek ju vaikas valgo! Tai tas pats, kaip dirbti pas bukesni virsininka... supranti kad, bukas, bet turi nutyleti ir klusniai vykdyti jo absurdiskus sprendimus... Nors istiesu, as paranojiskai bijojau dukra, kol buvo maza palikti su svetimu zmogumi, todel ir auginau pati... Bet gal prie tu mano baimiu prisidejo issamus aprasimai apie visokias blogietes?
QUOTE(nuostaba @ 2007 08 15, 16:46) Dirbau menesi iar as auklyte.tai kai pirma karta atvede mergyte priziuret(budavo pas mane,nes pati pusmetini leliu jau turejau  )buvo idejusi cipsu,i buteliuka su soskyte ipylusi kolos  ,jogurto indelisir banas.Visai dienai dvieju metu vaikui.Na tai daviau savo maista ir nenubiednejau.paskui svelniai pasakiau kad gal ta ir ana pabandyt duot.o pasirodo mamyte visai apie vaiko mityba nenutuoke
homodepresicus
2007 11 10, 13:28
QUOTE(agurčikas @ 2005 10 20, 16:32) Daug kas kaltina, kad auklės žiūri televizorių. O ką, jos ne žmonės. Aš ir pati ir patys tėveliai grįžę namo vos ne iš karto jungiam televizorių. Dažnai net nežiūrėjaimui, o garsiniam fonui palaikyti. Man labai įdomu, kur dar darbo vietoje ir darbo metu galima žiūrėti televizorių? Aš, pvz, samdau ir moku žmogui ne už tai, kad ji mano namuose teliką pažiūrėtų, o kad užsiimtų su mano vaikais. O tv žiūrėti galima ir namuose, po darbo, kaip ir kiekvienam iš mūsų. O šiiap labai nesunku įvertinti ir nuteistii: va, jie švaistosi milijonais, o vaikus badu marina. O iš kur jūs taip gerai žinote tos šeimos finansinę padėtį? Sąskaitą matėte ar kaip? O dėl druskos ir cukraus, tai ta mama teisi. Ir mano sūnus, jei jį maitinsi šokoladais ir sausainiais, valgys apsilaižydamas. Bet pabandyk jam sumaitinti tikrai sveiką ir naudingą maistą  Aš tokią auklę iš karto atleisčiau - vaikui, turinčiam problemų su inkstais, prikiša druskos ir cukraus ir dar giriasi, kad pas ją viakas valgo, o pas mamą - ne
Pangasija
2007 11 16, 15:40
QUOTE(Elzbieta @ 2007 08 16, 13:30) Viena mamyte cia vis piktinasi, kiek spejau perskaityt, kad neetiska ir t.t., o as manau, kad jai pasiskaicius ko gero nejauku pasidare! Juk JOS aukle taip pat mirksta prie interneto... ir gali irgi pasisakyti!  "spaudos laisve" cha cha...  man irgi pasirodė, kad moteriškė matyt išsigando apie save perskaityt, kad taip dėl etikos sunerimo. o šiaip -- pasiskaičius už kokius dalykus mamos varo ant auklių, tai pasidaro nei tai linksma, nei tai liūdna. tik dėl etikos niekas nepriekaištauja. o auklėm tarp savęs turėt skyrelį kur viena kitą perspėtų apie pretenzingas šeimas -- visai logiška. tik gal dėl šventos ramybės nereikėtų to daryti mamų forume.
Sniega1
2007 11 27, 08:38
QUOTE(nuostaba @ 2007 08 15, 16:46) Dirbau menesi iar as auklyte.tai kai pirma karta atvede mergyte priziuret(budavo pas mane,nes pati pusmetini leliu jau turejau  )buvo idejusi cipsu,i buteliuka su soskyte ipylusi kolos  ,jogurto indelisir banas.Visai dienai dvieju metu vaikui.Na tai daviau savo maista ir nenubiednejau.paskui svelniai pasakiau kad gal ta ir ana pabandyt duot.o pasirodo mamyte visai apie vaiko mityba nenutuoke tikras kosmaras, o ne maistas
gal kas zinote,kokie dabar auklių darbo valandų įkainiai? pvz. Kaune,už valandą?
Elzbieta
2008 05 28, 00:10
QUOTE(olė @ 2008 05 25, 23:00) gal kas zinote,kokie dabar auklių darbo valandų įkainiai? pvz. Kaune,už valandą? Vilniuje tai 7 Lt uz val. ................ As kaip moketoja rasau..
QUOTE(Elzbieta @ 2008 05 28, 01:10) Vilniuje tai 7 Lt uz val. ................ As kaip moketoja rasau.. ačiū. o Kaune kiek valanda? Gal maziau ...
due drops
2008 06 06, 16:41
QUOTE(ababa @ 2006 05 05, 10:57) Manau, kad juodasis ir baltasis auklių sąrašai populiaresni, nei tarkim tėvų sąrašai, dėl tos priežasties, vaikas, pasilikęs vienas su aukle, jeigu ji netinkamai elgiasi, negalės apsiginti. Auklė yra suaugęs žmogus, ji sudarydama sandėrį auklės darbui, yra lygiavertė tėvams, tai yra turi ir teises, ir pareigas kaip ir tėvai. Auklė pasilieka ne su tėvais. Jei pasiliktų su jais, tai turbūt ir tokių sąrašų nebūtų. Vaikas yra silpnesnė pusė ir kad juos apgintų, tėvai ir sudarinėja tokius sąrašus. Čia panašus procesas, kaip kad organizacijos ar firmos yra kaltinamos dėl klientų nuskriaudimo. Tos įmonės skelbiamos pačių klientų viešai (internete net tam puslapis sukurtas), o klientų pavardės dažnai lieka paslapty. Taip ir su auklėm, nes jos yra stipresnioji pusė savo darbe su vaiku. O dėl tėvų elgesio sutinku, kad ir jie ne visada elgiasi su savo vaikučiais taip, kaip iš tikrųjų turėtų elgtis. Pati esu pridarius klaidų, žinau savo nuodėmes. Dažnai savo netobulumą tėvai gali pateisinti, bet svetimų žmonių - ne, nes jų nepažįsta ir tada atsiranda objektyvus požiūris. Save tėvai vertina subjektyviai, auklės savo darbą taip pat. Prisijungiau tik šiandien,todel nelabai žinau kaip papildyti juodąjį auklių sąrašą,nes tema,kaip suprantu,uždaryta.Tai va pas mus dirbo tokia Rita Borisova iš Vilniaus.Moteris yra kleptomanė.nepastebimai išnešė ilgiausia sąrašą daiktų(per 2 darbo mėn).Pradedadant mūsų Aistės drabužėliais,baigiant mano apatiniais  (nejuokauju).Bandėm dar su ja aiškintis.Atsakymas:kas kaip moka tas taip sukasi.Net neneigė,kad vogė.Iki šiol skaudu
rainiukas
2008 07 13, 19:36
QUOTE(Elzbieta @ 2007 08 16, 13:30) Aukle pati neprasoma man grindis praplaudavo... O as nepamirsdavau jai uz tai atsidekoti... manau taip problema ir buvo isspresta.. As tai manau, jei aukle praplove grindis, o seimininke grizus namo pasake nereikejo, kam jus cia, tai zenklas, kad daugiau grindu plauti nereikia. Nesuprasciau tokios aukles, kuri piktintusi internete, kad jai uz grindu plovima matot nesumokejo  Neprivalo, nes nesitare del tokio darbo. O jei patinka grindis plaut-prasom. Net valytojos darbu tokiu zinokit yra. Ir vaiku ziuret ten nereikia-pratrini skuduru ir alga gauni
mylimuke
2008 08 09, 15:27
QUOTE(agurčikas @ 2005 10 20, 16:32) Man labai nesuprantama kaip galima palikti namie įjungtą vaizdo kamerą, kad filmuotų kas darosi namie. O kas čia tokio?  Ar jūs ramia širdim paliktumėt savo brangiausią turtą svetimam žmogui, kad ir su puikiausiomis rekomendacijomis, ir nesijaudintumėte dėl to?  Juk net įvairiuose biuruose, pc, degalinėse ir visur kitur kameros yra, o čia TAVO namai, TAVO VAIKAS. Papildyta:QUOTE(Sidabrinė @ 2006 03 08, 11:44) tikrai gera tema užvesta,nes aš irgi žinau vieną panašią istoriją apie tokius 'tėvelius'.Atrodo tėvai iš pažiūros labai rūpestingi ir mylintis,bet kai įsigilini pamatai,kad tai toli gražu netaip.Mano pažystama dirba pas vienus tokius šeimininkus.Atrodo piniguose maudosi,o šaldytuvas pastoviai tuščias,auklytė vaikui valgyt daro iš atliekų.Pvz;jei mergaitė pietų su aukle išmiega 3val,o su tėvais tik 1val,tai jai liepė mergaite žadinti po valandos,nes atseit ji persimiega.Neleidžia maisto gaminti su jokiais prieskoniais,taip pat ir druskos naudot neleidžia ,net kompota verdant cukraus negalima duoti,nes pasak mamos turi būti viskas natūralu.Mergaitė prieš pradedant dirbti auklytei išvis nieko nevalgydavo,o kai ji padarė maista su druska viska valgė ka tik padarydavo..žinoma mamai apie tai pasakė,bet ji iki šiol sako,kad nesupranta kodėl vaikas kai būna per išeigines su tėvais nieko nevalgo ir blogai miega.Mergaitė turi problemėlių su inkstukais tai dažnai šlapimo tyrimai yra daromi,kai auklytė juos nuneša ir daktarai pasako,kad tyrimai geri,tai mama netiki ir liepia pakartotinai juos daryti ir daro iki tol kol nepasako,kad jie blogi.Tokiu pvz galėčiau daugybe išvardinti,bet jums skaityt atsibostų Ir kas čia blogo? Aš irgi nedėjau nei druskos, nei cukraus niekur, nei prieskonių, ir taip iki metų ir kelių mėn. Viskas čia normaliai su tuo natūralumu Papildyta:QUOTE(jurgituke @ 2006 04 15, 12:31) Aha, va kalbeti apie tėvelius, kad yra ner8pestingi ar blogai su aukle elgiasi, yra neeti6ka. O tėveliams kalbėti apie aukles blogai ar net apšmeižti, yra etiška ir normalu. Tokia logika?  Papildyta:QUOTE(lil @ 2006 04 15, 13:18) jei siemininkai su auklemisgraziuoju tai ir aukles neatsimokes piktu. kaip sauksi- taip atsilieps.....ar ne? Siūlau pasiskaityt "juodųjų auklių sąrašą". Įdomu, kokiu gerumu tėvai galėtų "išmušti" iš auklių alkoholizmą, veidmainiavimą, vogimą, smurtavimą prieš vaiką... Papildyta:QUOTE(knielita @ 2006 07 17, 12:32) Pasisakymai, kad vaikai marinami badu, <...> Bet jei taip zmones gyvena lai gyvena, jei del to nekencia aukle. Auklė tai nekenčia, o vaikas?  Na, kad ir svetimas, bet juk gaila.
Elzbieta
2008 08 10, 18:55
Manau, idealiu santykiu sukurti neimanoma... Ar apie savo anyta, broli, senelius ar savo vyra nerastumet ko pasakyti?! Visus juos mylime tikrai tukstanti kartu labiau nei zmogu is gatves, kad ir su kokiom rekomendacijom... Bet pykteleje del kokio mazmozio galetumet ko gero pasakyti: ai, tas brolis ar sesuo va pasigimde vaika ir "mano akimis ziurint" neteisingai ji maitina, o kai nuvezu savo ar vyro tevams vaikiuka, tai neteisingai ji aukleja, lepina per daug ar dar ka daro... Taigi lygiai tokios mintys kyla pasiskaicius cia... Tiesiog visi turi skirtinga supratima apie tai kaip reikia vaikus auginti... Dar nemaciau visiskai patenkintos aukles ir visiskai patenkintu tevu. Bet tikrai sutikau nemazai TOLERANTISKU IR INTELIGENTISKU ZMONIU kurie gerbdami vieni kitu nuomone, susigyvena kazkaip ir galu gale kai tenka skirtis... lieja asaras apsikabine! Cia juk darbuotojo ir darbdavio santykiai! Linkiu visoms kantrybes ir supratingumo...
svajone*
2008 09 15, 14:16
Tikrai gera tema, Sutinku,kad buna "keistu" seimininku,BET kokia teise turi aukle pirsti savo nuomone apie vaiko maitinima pvz.,jei as nusprendziau savo vaiko nenuodyt iki metu cukrum ir druska,tai yra mano sprendimas ir kokia teise svetimas zmogus turi,ta mano sprendima pakeist??? Apskritai ,bent jau pirmus pora menesiu reikia stebet aukle,kokiu budu jau galimybiu reikalas,nes palieki su ja pati didziausia turta,savo vaika,o kiek visko nutinka,tikrai girdejom,matem,skaitem. cia pasisakancios,kaikurios,tai supras,kai tures savo vaiku.
sena niekšė
2008 09 15, 19:06
QUOTE(mano_svajone @ 2008 09 15, 15:16) Tikrai gera tema, Sutinku,kad buna "keistu" seimininku,BET kokia teise turi aukle pirsti savo nuomone apie vaiko maitinima pvz.,jei as nusprendziau savo vaiko nenuodyt iki metu cukrum ir druska,tai yra mano sprendimas ir kokia teise svetimas zmogus turi,ta mano sprendima pakeist??? Apskritai ,bent jau pirmus pora menesiu reikia stebet aukle,kokiu budu jau galimybiu reikalas,nes palieki su ja pati didziausia turta,savo vaika,o kiek visko nutinka,tikrai girdejom,matem,skaitem. cia pasisakancios,kaikurios,tai supras,kai tures savo vaiku. nelygu kaip tą nuomonę reiškia. jei mandagiai išsako kokį patarimą -- kas negerai?
Lukrecij@
2008 11 04, 16:58
Na tema tai super, bet manau reiketu ne kalbet kas kaip bet tikrai pradet rasyt kokie teveliai, oi tureciau ka prirasyt patikekit yra tooooooooookiu teveliu kad stogas kilnojasi, bet siam kartui patylesiu
Meškinija
2008 11 06, 12:53
QUOTE(Lukrecij@ @ 2008 11 04, 16:58) Na tema tai super, bet manau reiketu ne kalbet kas kaip bet tikrai pradet rasyt kokie teveliai, oi tureciau ka prirasyt patikekit yra tooooooooookiu teveliu kad stogas kilnojasi, bet siam kartui patylesiu  Nu parasyk, tikrai idomu butu isgirst  Perskaiciau viska, nors ir neturiu jokiu problemu su aukle, kuria turime, bet - esu labai savikritiska, ir skaitydama ieskojau "ydu", kurias as galbut turiu....  neradau
knielita
2008 11 26, 17:30
QUOTE(Elzbieta @ 2007 08 16, 13:30) Viena mamyte cia vis piktinasi, kiek spejau perskaityt, kad neetiska ir t.t., o as manau, kad jai pasiskaicius ko gero nejauku pasidare! Juk JOS aukle taip pat mirksta prie interneto... ir gali irgi pasisakyti!  "spaudos laisve" cha cha... Nei bijojau nei ka, tesiog laiko nebeliko tokias temas skaitineti  Piktintis nesipikinu, tiesiog manau tema tam skirta, ad butu galima kalbetis auklems nukentejusioms nuo seimininku, nors jei kitoms noras kyla kalbet apie seimininku ydas, paprocius na kodel ir ne  Svarbu dirbtusi po to geriau joms O apie mane lai raso nebijau  Atsiskaitau visada, stengiuos gerbti mano vaikus priziurinti zmogu. O svarbiausia supratau, kad aukliu yra pasaulyje visokiu  QUOTE(olė @ 2008 05 28, 09:11) ačiū. o Kaune kiek valanda? Gal maziau ... Uz viena vaika apie 5 Lt. uz du 8 Lt./val. QUOTE(mylimuke @ 2008 08 09, 15:27) Auklė tai nekenčia, o vaikas?  Na, kad ir svetimas, bet juk gaila. Bet jei parasys cia tai nuo to tam vaikui juk nebus geriau  Gal tada reiketu kokiu priemoniu imtis, kazkam pranesti o ne vien SM parasius stebetis
vvaidot
2008 12 02, 16:17
QUOTE(Lukrecij@ @ 2008 11 04, 16:58) Na tema tai super, bet manau reiketu ne kalbet kas kaip bet tikrai pradet rasyt kokie teveliai, oi tureciau ka prirasyt patikekit yra tooooooooookiu teveliu kad stogas kilnojasi, bet siam kartui patylesiu  Turejau tris aukles: pirma grizo i darba, kai pensininkams leido uzdirbti ir mokejo pensija, antra deja po keliu savaiciu darbo turejo akmenliges priepoli ir po to operacija, su trecia bendravome 2,5 metu iki kol isleidau i darzeli. Visom auklem keliau tuos pacius reikalavimus - svarbiausia vaiko prieziura ir jokio namu ukio tvarkymo. Vaiko prieziura sudare rytinis koses isvirimas, pietums mesiskos darzovines sriubos isvirimas (man turedavo palikti truputi - zinodavau, kad vire ir, kad maistas tinkamas) bei eiti i lauka ir migdyti. Darbas trukdavo 10 valandu, nes man dar reikedavo nuvykti i darba ir grizti. Stebedavau kaip vaikas jauciasi vakare. Aciu dievui ne viena aukle negere, nemuse vaiko ir nevoge, gal kad visada sazinigai ir be maivymosi mokejau sutarta suma. Kiekviena aukle, kaip suauges zmogus nesunkiai gali suderinti savo ir vaiko dienos gyvenima. Jei vaikas vakare normaliai nusiteikes, o ryte be isteriju jus isleidzia (gal isskyrus pirma savaite pasikeitus auklei) - reiskia viskas gerai. Turejau galimybiu statyti kameras, bet to nesiemiau, nes vaiko elgesys buvo normalus. Dar ir siandien su visom trim susitikus pasisveikinu, dvi is ju buvo uzsuke i velesnius vaiko gimtadienius. Beja trecioji aukle, kuri pas mus isdirbo iki galo, po to dar keliose seimose dirbo, bet neistvere - iseidavo. Dazniausia priezastis - tuo paciu metu namie esantys kiti seimos nariai, nes tada vaikai neidavo miegot ar tik isgirde namiskius, begdavo pas juos, o pastarieji neturedavo jiems laiko. Ko gero pas mus tai auklei buvo geriausia - mes iseidavom visai dienai. Be to as stengdavausi visada elgtis graziai su aukle, pasakyti neizeidzianciai, kad man patiktu, jog butu gerai jeigu jus darytumetete taip ir taip. Taip be nuoskaudu galima viska issiaiskinti, net jeigu tai liecia druska ar cukru, aukles linkusios isiklausyti, nes tai jusu vaikas, jusu pageidavimai, kaip vaika priziureti. 
juta2007
2008 12 10, 01:40
Man tai baisu įsileist svetimą žmogų.
Ksesanko
2008 12 18, 14:26
QUOTE(knielita @ 2006 03 09, 19:49) O gal mama ir nenori, kad maistas butu gaminamas su druska, jei vaikui buvo problemos us inkstais? Arba deti cukraus jei mazyle dar pakankamai maza  As irgi nenorejau maziui mazam deti cukraus ar naudoti daug druskos. Simboliskai dedavau, vos vos  O ir saldainiu stengiuos duoti kuo reciau, nes nelaikau juos labai reikalingais, o ir taip mazasis ju atsivalgo pas senelius  Druskos daug dėtis nereikėtų. Bet visiškai be druskos valgį duoti irgi blogai nes vaiko organizme nepalaikoma homeostazė ir būtent dėl to gali atsirasti problemėlių su inkstais, o ne atvirkščiai dėl druskos naudojimo. Tikrai nereikėtų eksperimentuoti su vaikų sveikata. Prisiskaito madingų žurnalų ir atsisako druskos....pasitarti su gydytojais reikėtų.
Geikutux
2008 12 19, 17:23
Pirma karta skaitau sia tema. Maniau, kad cia aukliaujancios dalinasi karcia patirtimi apie jas skriaudusias seimas - nesumokejo, apsauke, dar kas blogo... Bet problemos matau tikrai neadekvacios - seimom su auklem ir auklem su seimom. Siuo metu LT padetis su auklem tikrai svelniai tariant, nekokia. Turbut didesne dalis dirba visai tam darbui netinkamu zmoniu . Poziuris "ai, ka cia paziuresiu ta vaika" yra labai stiprus. Ir stebint aplinkiniu, giminaiciu, bei turint savo seima- matau dideli abejinguma, aukliaujanciu moteru/merginu savo atliekamam, darbui ir, kas svarbiausia, priziurimam mazajam zmogui. Pulkite brangiosios ir sakykite , kad taip nera. Labai noriu tuo tiketi..Tuolab kaledos stebuklu metas!
knielita
2009 04 27, 12:14
QUOTE(Ksesanko @ 2008 12 18, 14:26) Druskos daug dėtis nereikėtų. Bet visiškai be druskos valgį duoti irgi blogai nes vaiko organizme nepalaikoma homeostazė ir būtent dėl to gali atsirasti problemėlių su inkstais, o ne atvirkščiai dėl druskos naudojimo. Tikrai nereikėtų eksperimentuoti su vaikų sveikata. Prisiskaito madingų žurnalų ir atsisako druskos....pasitarti su gydytojais reikėtų. Iki metu visi gydytojai, visi zurnalai teigia kad druska nereikalinga yra  Ekspermentuoti su vaiku nesiruosiu, auginu taip kaip manau esant geriausia, nesiremiu viena nuomone, bet stengiuos kuo daugiau ju isgirsti. Jus esate pirmoji, kuri patare vaikui druska deti, na nebent nesusikalbejom, vyresniam pradejau deti, kalba ejo apie maziuka vaika, metuku neturinti. Nesiruosiu auginti vaiko be druskos, be mesos ar kazkaip kitaip nei visi. Valgo jis viskas, o vat broliams druskos dar neduodu, nors arteja tas laikas kai pradesim ragaut
VisadaNiekada
2009 05 02, 01:27
seimininku irgi buna kuku, nors dazniau aukliu buna blogu
QUOTE(agurčikas @ 2005 10 20, 16:32) Neradau tokios temos, gal kur ir yra Vis kalbama apie akles: jos tokios, anokios, yra gerų yra ir blogų. O kaip su šeimininkais? Mano mama buvo įsidarbinusi Lazdynuose vienoje šeimoje aukle. Vaiko mama dėsto anglų kalba, tėvas medikas. Ji teišdirbo ten tik dvi dienas, o trečią dieną, galima sakyti, pabėgo. O buvo taip. Antros dienos pabaigoje, grįžusi namo, vaikučio mama apuostė savo mylimiausiąjį (vaikutį), bet mano mamai nieko nepasakė. kitą rytą atėjusi į darbą, mano mama išgirdo keistą klausimą: ar jūs nieko nenorite pasakyti? Aišku, mama labai nustebo, sako gal kokios lėkštės neišploviau. Bet ją apkaltino vaiką prigirdžius toksinėmis medžiagomis. Atseit, šlapimo tyrimą padarė. Tačiau paprašyti jo neparodė. MANO MAMA BUVO ŠOKE. Šeimininkai taip nusprendė, nes mano mama be jokių vaiko ožiukų jį užmigdė pietų miego. Ir vaikutis ramiai sau miegojo. JŠeimininkams tai buvo neįprasta. Aišku, darbas šioje šeimoje baigėsi tą pačią minutę. Dar norėjo užmokėti už tas kelias dienas, bet jau mano mama nieko nenorėjo iš nei imti, nei juos matyti. Ka aš noriu pasakyti. Visos mamtytės ir tėveliai savo vaikams ieško žmogaus, kuris atitiktų jų norus, pageidavimus. Bet apie save ne visada pagalvoja: kaip kartais elgiasi. Man labai nesuprantama kaip galima palikti namie įjungtą vaizdo kamerą, kad filmuotų kas darosi namie. Daug kas kaltina, kad auklės žiūri televizorių. O ką, jos ne žmonės. Aš ir pati ir patys tėveliai grįžę namo vos ne iš karto jungiam televizorių. Dažnai net nežiūrėjaimui, o garsiniam fonui palaikyti. O jei auklė ištiesia kojas ant lovos, tai jau didžiausias nusikaltimas. lyg patys to nedarote. na ir prirašiau. Turiu bėgti Visai neetiska tema.. pletkai ir tiek.. kas kaip nori taip gyvena, kaip nori taip augina savo vaikucius.. Juk atejas i bet koki darba susitari del konfidencialumo .. O aukle cia eina i darba ir turi vykdyti tai kas prasoma, pageidaujama daryti o ne svarstyti kaip jai butu geriau. Ir tos kameros nieko cia bloga juk daug kas dirbam prie kameru.. gyvenimas parodo kiek yra zmoniu kureis galima pasitiketi.. juk niekam neskauda kad kamera ijunkta (net turetumet geriau, saugiau jaustis kad niekas jusu neapkaltins kad kazka netinkamo darete) o televizorius  kas dar darbe ziuri televizoriu? ka veikia tevai tai ju reikalas, ne jusu. Kur moka pinigus uz televizoriaus ziurejima.. koks dar fonas - gal nezinoma kad ijunktas televizorius skleidzia neigiamus spindulius kad sudaro neigiama magnetini lauka.. na ir prirašiau
|
|