Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 8-9 nėštumo mėnesiukas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ingins
QUOTE(Porcelianinė @ 2009 12 12, 14:52)
P.S. kad nepagalvotumet, kad man negerai su galva, tai cia kur gyvenu reik pasikonsultuot su daktare apie tai kas vyksta ir tik jei jinai leidzia tada vaziuoti  smile.gif
*

Oi kaip idomu, o kur gyveni? Pas mus tai galima varyti i ligonine jei kyla itarimas.
Indrushacka
QUOTE(ingins @ 2009 12 12, 14:56)
Oi kaip idomu, o kur gyveni? Pas mus tai galima varyti i ligonine jei kyla itarimas.
*

NO, tai ir cia galima, niekas neisvarys, bet 30 km nuvaziuosi, paziures ir parsius namo lotuliukas.gif tai todel patariama skambinti
Damena
QUOTE(Porcelianinė @ 2009 12 12, 13:52)
na dar esu namie, susidejau daiktelius, bet jau maudimas pereina i tokius kaip ir spazmus, tai jeigu tesis taip ir toliau vakare skambinsiu i ligonine  thumbup.gif 

Tai tau gal jau ir prasideda,as jau seniai tase susikrovus,bet pas mane dar jokio veiksmo nevykta,sianakt gal ir jutau kazkoki maudima bet labai trumpai,o dabar nieko,laukiam toliau.
Esha
Man sunku patikėt, kad už dviejų savaičių jau susitiksiu su savo vaikeliu. Atrodo neįtikėtina, kad jis pilvely jau toks didelis ir išsivystęs smile.gif
Nekantrauju
ingins
Turbut cia visas tokie jausmai uzplusta, kazkoks nerimas mane pradeda imti rolleyes.gif Kazkaip gyvenam dabar dviesia su pilveliu ir ramu, o po to jau turesiu atskira zmoguti bigsmile.gif su savo charakteriu ir poreikiais. Jetus kokia atsakomybe, kaip reikes su tuo susidoroti doh.gif Tikiuosi mums pavyks ax.gif
melle
QUOTE(ingins @ 2009 12 12, 16:17)
Turbut cia visas tokie jausmai uzplusta, kazkoks nerimas mane pradeda imti  rolleyes.gif Kazkaip gyvenam dabar dviesia su pilveliu ir ramu, o po to jau turesiu atskira zmoguti  bigsmile.gif  su savo charakteriu ir poreikiais. Jetus kokia atsakomybe, kaip reikes su tuo susidoroti  doh.gif  Tikiuosi mums pavyks  ax.gif
*

Aš irgi apie tai galvoju... Bet pavyks tikrai, jokių net kalbų kitokių negali būt thumbup.gif 4u.gif
Esha
drinks_cheers.gif Aišku, kad pavyks smile.gif Mes jau net neįsivaizduojam kaip gyventume be šio mažo žmogeliuko, nors jis dar negimė smile.gif
ingins
Labas mergaites? Kaip jauciates? Dar nei viena negimdot? mirksiukas.gif
Sianakt buvo durna mintis uzejus smile.gif Pagalvojau: "Greiciau pagimdyti, tai nors nereikes naktimis keltis i tulika lakstyti." Po to sekanti mintis: "Na as ir blondine biggrin.gif Gi vistiek reikes kelitis leliuka maitinti." lotuliukas.gif
Arba kartais galvoju, kaip as pasiimsiu savo stebukleli maitinti ant rankuciu ir pasidesiu ji ne ant pagalves, o ant pilvo. Bet gi pilvo tai jau nebus !!!! lotuliukas.gif Nu zodziu nelogiskos mintys lenda i galva ax.gif
Esha
Oj su tuo ilvu tai man visada tokios mintys kyla. Dabar kai siurbiu namus ar šiaip ką buitiško dirbu vis galvoju: "Dieve, o kaip bus kai pagimdysiu, dabar taip sunku, o tada dar lelius ant rankų". Ir vis pamirštu, kad aš jau nebeturėsiu pilvo smile.gif
Kažkaip net pamiršau ką reiškia laisvai nesisaugant judėti, lankstytis, vartytis... Pasiilgau smile.gif
Indrushacka
as dar namuciuose, saremiai jau stiprus ir uztrunka po minute, bet poilsio laikas dar nesutrumpejo iki 4 minuciu verysad.gif jau greiciau atitikciau normas ir galeciau lekt ligoninen, laukiu vaistuku lotuliukas.gif
Esha
QUOTE(Porcelianinė @ 2009 12 13, 15:03)
as dar namuciuose, saremiai jau stiprus ir uztrunka po minute, bet poilsio laikas dar nesutrumpejo iki 4 minuciu  verysad.gif  jau greiciau atitikciau normas ir galeciau lekt ligoninen, laukiu vaistuku  lotuliukas.gif
*

Ojei kokios gražios kaimirkos tau šiuo metu smile.gif
Tai sėkmės jums gimstant! Lauksim su geriausiom naujienom wub.gif

Tik kodėl lasuki 4 min? Aš manau lėksiu kai 10 min bus... ax.gif
ingins
QUOTE(Porcelianinė @ 2009 12 13, 14:03)
as dar namuciuose, saremiai jau stiprus ir uztrunka po minute, bet poilsio laikas dar nesutrumpejo iki 4 minuciu  verysad.gif  jau greiciau atitikciau normas ir galeciau lekt ligoninen, laukiu vaistuku  lotuliukas.gif
*

thumbup.gif Kaip laukiu ir as tokiu pojuciu. Bet jauciu vietoj taves tai jau buciau seniai i lignine nuvarius. Nebent arti gyvenat labai. O del tu saremiu po minute, tai man net nebutu rodiklis, nes pas mane paruosiamieji pora minuciu uztrunka, todel man rodiklis butu tarpai tarp saremiu arba nubege vandenys. Jetus kaip visoms skirtingai doh.gif
Damena
QUOTE(Porcelianinė @ 2009 12 13, 13:03)
*

Kaip as tau pavydziu,jau greitai susitiksi su savo mazyliu ir kaip tu taip ilgai iskenti,as jau seniai buciau ligoninej su epiduru biggrin.gif
Esha
O aš planuoju be epidūro gimdyti... ax.gif
Aš daug planuoju, tik nežinau kiek iš viso to liks biggrin.gif
karalaiti
sveikos. kaip smagu, kam jau prasideda.. na o ka, mes laukiam, visokiu minciu i galva lenda... o jums taip sakant tos vieteles neskauda? man kartais kai spiria tai net asaros istryksta.... nelabai kur noriu eit, nes tokiu momen tu norisi prisesti... g.gif
Esha
Skauda ir man putikaulį, bet tik naktimis vartantis, dieną kažkaip išsivaikštau. O šiaip kai vaikštau būna kažkaip skausmingai tempti makštyje... Va tada tai nermalonu ir norisi prisėsti...
Damena
QUOTE(Esha @ 2009 12 13, 18:24)
O aš planuoju be epidūro gimdyti...  ax.gif
Aš daug planuoju, tik nežinau kiek iš viso to liks biggrin.gif
*

As irgi taip planavau,bet man nepadejo nei dujos,nei nuskausminamieji i raumeni,tai paprasiau epiduro,nes nebegalejau iskesti skausmo,sakiau ir si kart tik nuvaziavus i ligonine is karto prasysiu,nebesikankinsiu daugiau.

Man irgi skauda visi kaulai,ne tik stovint ir vaikstant,bet ir sedint,o ypac nugara.
ingins
Man toj vietelej skauda, bet daugiau giliau ir net ne skausmas, o lyg dilgciojimas, bet nepastovus, sakau, gal ten kokie procesai vyksta g.gif O del epiduro tai as pati jo nenoriu, bet mane daktare labai ikalbineja. Pasimetus esu labai, mama apie savo gimdymus kai pasakojo, tai sake, kad skaudejo labai, bet ne taip, kad negaletu iskenteti, o sako dukros panasiai gimdo. Tai va lieku tuo klausimu neapsisprendus unsure.gif
Esha
Nu va, man mama ir sakė, kad tą skausmą tikrai galima iuškęsti. Sakė skauda, bet su pertraukom, todėl tikrai galima iškęsti, O tik pagimdžius iškart dingsta visi skausmai ir užlieja neapsakoma palaima wub.gif
karalaiti
aina sau, kiek dar teks patirti... na, bet del tokio dziaugsmelio viska iskesim. biggrin.gif mes kai buvom su vyru apziureti gimdyklu, daktare pasakojo, kad pradzioje visos atvaziuoja ir sako, kad gimdys pacios, be jokio nuskausminimo. bet po to...praso kad tik kuo greiciau ka nors suleistu. bet cia kiekvienai individualu, as kai pirma gimdziau iskenciau, tikiuos ir dabar istverti. o tos, kurios gimdot pirma syki, - pasitikekit savimi, savo kunu, viskas bus gerai, tikrai pakeliamas tas skausmas... 4u.gif
jusku
as tai sakiau pakentesiu is pradziu , o paskui jau ziuresiu ar reikia nuskausminamu. nes jei trumpai gimdysiu, tai neverta leist tu vaistu, o jei ilgai prognozuos gimdyma, tai turbut galvosiu apie vaistukus.. ax.gif
DaivaVe
Sveikos merginos,
prisijungsiu ir as prie jusu 4u.gif as irgi labai jau laukiu leliuko gimimo smile.gif tik va paskaitau, kad jus jau jauciate visokius artejancio gimdymo pozymius, o as jokiu doh.gif o gimdymas jau kaip ir ant nosies smile.gif tai galvoju, kad matyt man veluos kokiu pora savaiciu doh.gif
ingins
QUOTE(DaivaVe @ 2009 12 14, 11:24)
Sveikos merginos,
prisijungsiu ir as prie jusu  4u.gif  as irgi labai jau laukiu leliuko gimimo  smile.gif  tik va paskaitau, kad jus jau jauciate visokius artejancio gimdymo pozymius, o as jokiu  doh.gif  o gimdymas jau kaip ir ant nosies  smile.gif  tai galvoju, kad matyt man veluos kokiu pora savaiciu  doh.gif
*

Sveika prisijungus, nepergyvenk tu del tu pojuciu, gi visos mes skirtingos. Mano drauge pasakojo, kad visa nestuma nesijaute nescia ir tik ta para kai prasidejo gimdymas pajuto pozymius. Sakyciau tau netgi pasiseke, kad nereikia vargti del to. Dziaukis ir megaukis lengva pabaiga thumbup.gif
MartaP
QUOTE(ingins @ 2009 12 13, 23:39)
Man toj vietelej skauda, bet daugiau giliau ir net ne skausmas, o lyg dilgciojimas, bet nepastovus, sakau, gal ten kokie procesai vyksta  g.gif  O del epiduro tai as pati jo nenoriu, bet mane daktare labai ikalbineja. Pasimetus esu labai, mama apie savo gimdymus kai pasakojo, tai sake, kad skaudejo labai, bet ne taip, kad negaletu iskenteti, o sako dukros panasiai gimdo. Tai va lieku tuo klausimu neapsisprendus  unsure.gif
*

As manau nesileisk ikalbinejama darytis epidurine nejautra, jei jos nenori.. mirksiukas.gif As va buvau pries epiduri ir jo nesidariau, istveriau, ir labai tuo dziaugiuosi rolleyes.gif Pamatysi eigoje pati, ar tau jos reikia ar ne.. 4u.gif
DaivaVe
O as dar va norejau pasiklausti, kaip skaiciuoti tarpus tarp saremiu? g.gif Ar nuo vieno pradzios iki kito pradzios, ar nuo vieno pabaigos iki kito pradzios? g.gif Aisku gal ir kvailas klausimas, bet kai man pirmas gimdymas priesaky, tai nelabai isivaizduoju blush2.gif
ingins
QUOTE(DaivaVe @ 2009 12 14, 12:25)
O as dar va norejau pasiklausti, kaip skaiciuoti tarpus tarp saremiu?  g.gif  Ar nuo vieno pradzios iki kito pradzios, ar nuo vieno pabaigos iki kito pradzios?  g.gif  Aisku gal ir kvailas klausimas, bet kai man pirmas gimdymas priesaky, tai nelabai isivaizduoju  blush2.gif
*

Na cia ir uzdavei klausima, as tai visada galvojau, kad nuo vieno pabaigos iki kito pradzios, bet dabar jau pasimeciau g.gif Gal gimdziusios patars ka nors g.gif
Esha
QUOTE(karalaiti @ 2009 12 14, 01:00)
pasitikekit savimi, savo kunu, viskas bus gerai, tikrai pakeliamas tas skausmas... 4u.gif
*

Tokie žodžiai mane labai drasina thumbup.gif
QUOTE(DaivaVe @ 2009 12 14, 12:24)
Sveikos merginos,
prisijungsiu ir as prie jusu  4u.gif  as irgi labai jau laukiu leliuko gimimo  smile.gif  tik va paskaitau, kad jus jau jauciate visokius artejancio gimdymo pozymius, o as jokiu  doh.gif  o gimdymas jau kaip ir ant nosies  smile.gif  tai galvoju, kad matyt man veluos kokiu pora savaiciu  doh.gif
*

Sveikute smile.gif
Tai gal paimsi ir sporgsi be jokių išankstinių požymių nerimo ir mastrymu mirksiukas.gif Ir aš taip save guodžiu ax.gif
Damena
Merginos,as norejau paklausti,o kodel jus labai priesepidurine nejautra?
ingins
QUOTE(Damena @ 2009 12 14, 13:55)
Merginos,as norejau paklausti,o kodel jus labai priesepidurine nejautra?
*

As tai del ivairiu priezasciu:
1. Dar nera galutinai istirtos jo panaudojimo pasekmes;
2. Jau turejau panasia procedura kai operavo koja, kazkas nelabai pavyko, tai para laiko turejau guleti kaip malka, net galvos pakelti negalejau, apie toleta pasvajot!
3. Nenoriu po to gailetis, kad galejau ir pati pagimdyti, vis delto pirmas vaikas. Kai antra gimdysiu gal kitaip galvosiu;
4. Kai nuvaziuosiu gimdyti gali buti ir taip kad pati prasysiuosi tos nejautros, juk nezinau kaip istikruju jausiuosi ir tada visi "prieš" gali netekti prasmes smile.gif
Esha
Pasidomėjau dėl sarėmių skaičiavimo. Tai skaičiuot reik nuo pradžios iki pradžios. Nes kada yra sarėmio pabaiga suprasti yra sunku.

O dėl epidūrinės nejautros. Labiausiai nenoriu dėl leliuko, nes jis ir gauna dozę, gimęs būna mieguistas ir t.t.
Na gimdymo metu stengsiuos, kad kuo lengviau būtų mažiukui. Juk jam sunkiausia...
Damena
Nu nezinau,man tai nieko blogo neatsitiko nuo to epiduro, galvos neskaudejo ir jau po poros valandu vaiksciojau,tik aisku kai gryzom namo,kuri laika nugara skaudejo,bet su laiku viskas sugijo ir dabar nieko nejauciu,gal jis veikia kiekviena skirtingai.
Esha,gerai kad parasei apie saremiu,as irgi nezinojau kaip skaiciuot,nors jau ir antras man biggrin.gif Dabar zinosiu.
ingins
O kaip pas jus reikalai su apetitu? As tai valgau tik todel, kad reikia, kazkaip nesinori man g.gif
melle
Dėl epidūro, tai aš nuspredžiau, kad žiūrėsiu, kaip pagal situaciją bus. Jei reikės, tai ir prašysiu, nesu nusiteikus nei už, nei prieš smile.gif

Aha, apetitas ir mano suprastėjęs... blush2.gif
jusku
apetitas pas mane irgi labai suprastejes, valgau del to, kad reikia ir silpna buna jei nepavalgau, ypac ryte jei laiku bunu nepavalgius.
del epidurio tai nzn, gal del to kad pas tokius gydytojus papuolu, kurie drasina paciai geriau gimdyt, sako padesiu kuo galesiu, jei matysiu kad ilgas gimdymas tada spresi ar nori epidurio..
siandien buvau klinikose, prabuvau keturias valandas, snekejau su gydytoju kuris turbut priims gimdyma, tai sake tokios kaip siandien dienos seniai nebuvo, nera kur guldyt gimdyviu, visos visiskai palatos pilnos, jau i gimdykla zadejo guldyt viena..tai nzn kuom baigesi.
ir dar ryt darysiu fermentu tyrima, sake jei bus padidejes kiekis, tai reikes skatint gimdyma anksciau.. man ketvirtadieni 37 sav. tai jei ka kita savaite gali tekti gimdyti...
ingins
QUOTE(jusku @ 2009 12 14, 17:58)
apetitas pas mane irgi labai suprastejes, valgau del to, kad reikia ir silpna buna jei nepavalgau, ypac ryte jei laiku bunu nepavalgius.
del epidurio tai nzn, gal del to kad pas tokius gydytojus papuolu, kurie drasina paciai geriau gimdyt, sako padesiu kuo galesiu, jei matysiu kad ilgas gimdymas tada spresi ar nori epidurio..
siandien buvau klinikose, prabuvau keturias valandas, snekejau su gydytoju kuris turbut priims gimdyma, tai sake tokios kaip siandien dienos seniai nebuvo, nera kur guldyt gimdyviu, visos visiskai palatos pilnos, jau i gimdykla zadejo guldyt viena..tai nzn kuom baigesi.
ir dar ryt darysiu fermentu tyrima, sake jei bus padidejes kiekis, tai reikes skatint gimdyma anksciau.. man ketvirtadieni 37 sav. tai jei ka kita savaite gali tekti gimdyti...
*

O kas cia per fermentu tyrimas??? Pirma karta apie toki girdziu. Jis privalomas, ar tau daro del kazkokiu pozymiu? Negi kazka praziopsojus busiu g.gif
jusku
QUOTE(ingins @ 2009 12 14, 19:00)
O kas cia per fermentu tyrimas??? Pirma karta apie toki girdziu. Jis privalomas, ar tau daro del kazkokiu pozymiu? Negi kazka praziopsojus busiu  g.gif
*

tyrimas nera privalomas. as apie toki suzinojau,kai pradejo niezeti rankas, kojas, visa kuna labai. niezti taip kad atrodo oda nusidraskysi. galvojau alergija, bet tai gali buti vadinama nesciuju cholestaze, kazkaip taip vadinasi. cia su kepenim susije, pati tiksliai visko nezinau. jei buna padidejes tu fermentu kiekis, sake geriau vaikui anksciau gimti ir skatina gimdyma.
jusku
Santrauka. Intrahepatinė nėščiųjų cholestazė II–III nėštumo trimestrą pasitaikanti liga, kuriai būdinga niežulys, tulžies rūgščių, aminotransferazių kiekio serume padidėjimas, nuo 1 iki 10 proc. antenatalinė vaisiaus žūtis, apie 40 proc. priešlaikinis gimdymas. Kadangi etiopatogenezė nėra pakankamai ištirta, todėl iki šiol nebuvo optimalaus gydymo. Jau pradėta gydyti ursodeoksicholine rūgštimi, 14–16 mg/kg, kuri sumažina niežulį, pagerina biocheminius rodmenis, neturi nepageidaujamo poveikio vaisiui, o, tyrimų įvertinančių mažos (8–10 mg/kg) dozės veiksmingumą, nėra.
Esha
Aš turiu bėdų su niežuliu... Jis kažkoks neprognozuojamas, tai aprimsta, tai suaktyvėja. Tyriausi tuos kepenų fermentus dviejose skirtingose vietose, viskas norma. Konsultavausi su dvejais dos gydytojais, abu tik pečiais patrukčiojo- maždaug nėštumas pats hormonų prisigamina todėl ir niežti. Šian buvau pas ginę, tai ji mane siunčia pas trečią odos gydytoją. Sako tegul bent kokio kremo išrašo palengvint daliai toms dviems savaitėms.
O jau visą mėnesį kankinuosi doh.gif
Homonoja
QUOTE(DaivaVe @ 2009 12 14, 12:24)
Sveikos merginos,
*

esu girdejusi, kad nestukes jokiu artejancio gimdymo simptomu nejaucia, viskas ivyksta staiga ir netiketai, gal tu viena is tokiu mirksiukas.gif
jusku
QUOTE(Esha @ 2009 12 14, 20:13)
Aš turiu bėdų su niežuliu... Jis kažkoks neprognozuojamas, tai aprimsta, tai suaktyvėja. Tyriausi tuos kepenų fermentus dviejose skirtingose vietose, viskas norma. Konsultavausi su dvejais dos gydytojais, abu tik pečiais patrukčiojo- maždaug nėštumas pats hormonų prisigamina todėl ir niežti. Šian buvau pas ginę, tai ji mane siunčia pas trečią odos gydytoją. Sako tegul bent kokio kremo išrašo palengvint daliai toms dviems savaitėms.
O jau visą mėnesį kankinuosi  doh.gif
*

labai padeda toks naujas losjonas Excipial Pruri, jis mazina niezejima ir tarsi saldo kuna. man gydytoja rekomendavo ji ir tikrai man padejo
Esha
QUOTE(Homonoja @ 2009 12 14, 21:07)
esu girdejusi, kad nestukes jokiu artejancio gimdymo simptomu nejaucia, viskas ivyksta staiga ir netiketai, gal tu viena is tokiu  mirksiukas.gif
*

Tai ar aš būsiu viena iš tokių biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(jusku @ 2009 12 14, 21:37)
labai padeda toks naujas losjonas Excipial Pruri, jis mazina niezejima ir tarsi saldo kuna. man gydytoja rekomendavo ji ir tikrai man padejo
*

Žinau aš jį, kaip ir žinau, kad jis nerealus. Bet kur tu jį perki? Aš aplėkiau beveik visas Kauno vaistines, niekas jo netutri. Tik Litfarmoj radau pirmą kartą, paskui kai nuvažiavau jau neturėjo. Dar turiu šiek tiek jo, tai taip taupant tepuosi. Būtų didesnė nauda, jei galėčiau geriau išsitept...
ingins
Va je, tai niezulys gali buti blogai blink.gif O man tai vis kartai pilva paniesti, tai as pasitepu kremu nuo striju, bet negalvojau, kad cia kazkokia liga yra. O siaube, ko tik pas nesciasias nebuna. Gerai, kad ryt eisiu pas daktare, tai pasakysiu, kad pilva niesti, nes nebuvau sakius, galvojau, kad oda tempiasi ir niesti. doh.gif
ingins
Ziuriu, kad jau temeles psl. skaicius baigiasi. Kas apsiims atidaryti naujus namucius? As tai nemoku ax.gif
Damena
QUOTE(ingins @ 2009 12 14, 21:16)
Va je, tai niezulys gali buti blogai  blink.gif  O man tai vis kartai pilva paniesti, tai as pasitepu kremu nuo striju, bet negalvojau, kad cia kazkokia liga yra. O siaube, ko tik pas nesciasias nebuna. Gerai, kad ryt eisiu pas daktare, tai pasakysiu, kad pilva niesti, nes nebuvau sakius, galvojau, kad oda tempiasi ir niesti.  doh.gif
*

Jei tik pilva niezti,tai tikrai ne liga,man irgi niezti,oda tempiasi,tikrai nepergyvenk del to lotuliukas.gif

Papildyta:
O kur yra mergina,kuri sukure sia tema,ji nebendrauja cia?Galeciau ir as sukurti,bet man nepatogu,gal ji gali supykti kad savivaliauju blink.gif
ingins
na ji jau senokai pagimde, dabar bendrauja kitur, tai nemanau, kad supiks mirksiukas.gif Jei gali sukurk.
Esha
QUOTE(Damena @ 2009 12 15, 01:37)
Galeciau ir as sukurti

Tikrai visos būtume labai dėkingos 4u.gif
Homonoja
Kaip jums, mergaites, su tinimu? Man labai istino kojos ir rankos. g.gif
Esha
QUOTE(Homonoja @ 2009 12 15, 15:45)
Kaip jums, mergaites, su tinimu? Man labai istino kojos ir rankos.  g.gif
*

Šiek tiek patinę pirštai ir čiūrnos. Na su tuo bėdų rimtų neturiu karsta.gif
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.