QUOTE(Porcelianinė @ 2009 12 12, 14:52) P.S. kad nepagalvotumet, kad man negerai su galva, tai cia kur gyvenu reik pasikonsultuot su daktare apie tai kas vyksta ir tik jei jinai leidzia tada vaziuoti  Oi kaip idomu, o kur gyveni? Pas mus tai galima varyti i ligonine jei kyla itarimas.
Indrushacka
2009 12 12, 15:07
QUOTE(ingins @ 2009 12 12, 14:56) Oi kaip idomu, o kur gyveni? Pas mus tai galima varyti i ligonine jei kyla itarimas. NO, tai ir cia galima, niekas neisvarys, bet 30 km nuvaziuosi, paziures ir parsius namo  tai todel patariama skambinti
QUOTE(Porcelianinė @ 2009 12 12, 13:52) na dar esu namie, susidejau daiktelius, bet jau maudimas pereina i tokius kaip ir spazmus, tai jeigu tesis taip ir toliau vakare skambinsiu i ligonine Tai tau gal jau ir prasideda,as jau seniai tase susikrovus,bet pas mane dar jokio veiksmo nevykta,sianakt gal ir jutau kazkoki maudima bet labai trumpai,o dabar nieko,laukiam toliau.
Man sunku patikėt, kad už dviejų savaičių jau susitiksiu su savo vaikeliu. Atrodo neįtikėtina, kad jis pilvely jau toks didelis ir išsivystęs  Nekantrauju
Turbut cia visas tokie jausmai uzplusta, kazkoks nerimas mane pradeda imti  Kazkaip gyvenam dabar dviesia su pilveliu ir ramu, o po to jau turesiu atskira zmoguti  su savo charakteriu ir poreikiais. Jetus kokia atsakomybe, kaip reikes su tuo susidoroti  Tikiuosi mums pavyks
QUOTE(ingins @ 2009 12 12, 16:17) Turbut cia visas tokie jausmai uzplusta, kazkoks nerimas mane pradeda imti  Kazkaip gyvenam dabar dviesia su pilveliu ir ramu, o po to jau turesiu atskira zmoguti  su savo charakteriu ir poreikiais. Jetus kokia atsakomybe, kaip reikes su tuo susidoroti  Tikiuosi mums pavyks  Aš irgi apie tai galvoju... Bet pavyks tikrai, jokių net kalbų kitokių negali būt
 Aišku, kad pavyks  Mes jau net neįsivaizduojam kaip gyventume be šio mažo žmogeliuko, nors jis dar negimė
Labas mergaites? Kaip jauciates? Dar nei viena negimdot? Sianakt buvo durna mintis uzejus  Pagalvojau: "Greiciau pagimdyti, tai nors nereikes naktimis keltis i tulika lakstyti." Po to sekanti mintis: "Na as ir blondine  Gi vistiek reikes kelitis leliuka maitinti." Arba kartais galvoju, kaip as pasiimsiu savo stebukleli maitinti ant rankuciu ir pasidesiu ji ne ant pagalves, o ant pilvo. Bet gi pilvo tai jau nebus !!!!  Nu zodziu nelogiskos mintys lenda i galva
Oj su tuo ilvu tai man visada tokios mintys kyla. Dabar kai siurbiu namus ar šiaip ką buitiško dirbu vis galvoju: "Dieve, o kaip bus kai pagimdysiu, dabar taip sunku, o tada dar lelius ant rankų". Ir vis pamirštu, kad aš jau nebeturėsiu pilvo  Kažkaip net pamiršau ką reiškia laisvai nesisaugant judėti, lankstytis, vartytis... Pasiilgau
Indrushacka
2009 12 13, 14:03
as dar namuciuose, saremiai jau stiprus ir uztrunka po minute, bet poilsio laikas dar nesutrumpejo iki 4 minuciu  jau greiciau atitikciau normas ir galeciau lekt ligoninen, laukiu vaistuku
QUOTE(Porcelianinė @ 2009 12 13, 15:03) as dar namuciuose, saremiai jau stiprus ir uztrunka po minute, bet poilsio laikas dar nesutrumpejo iki 4 minuciu  jau greiciau atitikciau normas ir galeciau lekt ligoninen, laukiu vaistuku  Ojei kokios gražios kaimirkos tau šiuo metu  Tai sėkmės jums gimstant! Lauksim su geriausiom naujienom  Tik kodėl lasuki 4 min? Aš manau lėksiu kai 10 min bus...
QUOTE(Porcelianinė @ 2009 12 13, 14:03) as dar namuciuose, saremiai jau stiprus ir uztrunka po minute, bet poilsio laikas dar nesutrumpejo iki 4 minuciu  jau greiciau atitikciau normas ir galeciau lekt ligoninen, laukiu vaistuku   Kaip laukiu ir as tokiu pojuciu. Bet jauciu vietoj taves tai jau buciau seniai i lignine nuvarius. Nebent arti gyvenat labai. O del tu saremiu po minute, tai man net nebutu rodiklis, nes pas mane paruosiamieji pora minuciu uztrunka, todel man rodiklis butu tarpai tarp saremiu arba nubege vandenys. Jetus kaip visoms skirtingai
QUOTE(Porcelianinė @ 2009 12 13, 13:03) as dar namuciuose, saremiai jau stiprus ir uztrunka po minute, bet poilsio laikas dar nesutrumpejo iki 4 minuciu  jau greiciau atitikciau normas ir galeciau lekt ligoninen, laukiu vaistuku  Kaip as tau pavydziu,jau greitai susitiksi su savo mazyliu ir kaip tu taip ilgai iskenti,as jau seniai buciau ligoninej su epiduru
O aš planuoju be epidūro gimdyti... Aš daug planuoju, tik nežinau kiek iš viso to liks
karalaiti
2009 12 13, 20:24
sveikos. kaip smagu, kam jau prasideda.. na o ka, mes laukiam, visokiu minciu i galva lenda... o jums taip sakant tos vieteles neskauda? man kartais kai spiria tai net asaros istryksta.... nelabai kur noriu eit, nes tokiu momen tu norisi prisesti...
Skauda ir man putikaulį, bet tik naktimis vartantis, dieną kažkaip išsivaikštau. O šiaip kai vaikštau būna kažkaip skausmingai tempti makštyje... Va tada tai nermalonu ir norisi prisėsti...
QUOTE(Esha @ 2009 12 13, 18:24) O aš planuoju be epidūro gimdyti... Aš daug planuoju, tik nežinau kiek iš viso to liks  As irgi taip planavau,bet man nepadejo nei dujos,nei nuskausminamieji i raumeni,tai paprasiau epiduro,nes nebegalejau iskesti skausmo,sakiau ir si kart tik nuvaziavus i ligonine is karto prasysiu,nebesikankinsiu daugiau. Man irgi skauda visi kaulai,ne tik stovint ir vaikstant,bet ir sedint,o ypac nugara.
Man toj vietelej skauda, bet daugiau giliau ir net ne skausmas, o lyg dilgciojimas, bet nepastovus, sakau, gal ten kokie procesai vyksta  O del epiduro tai as pati jo nenoriu, bet mane daktare labai ikalbineja. Pasimetus esu labai, mama apie savo gimdymus kai pasakojo, tai sake, kad skaudejo labai, bet ne taip, kad negaletu iskenteti, o sako dukros panasiai gimdo. Tai va lieku tuo klausimu neapsisprendus
Nu va, man mama ir sakė, kad tą skausmą tikrai galima iuškęsti. Sakė skauda, bet su pertraukom, todėl tikrai galima iškęsti, O tik pagimdžius iškart dingsta visi skausmai ir užlieja neapsakoma palaima
karalaiti
2009 12 14, 00:00
aina sau, kiek dar teks patirti... na, bet del tokio dziaugsmelio viska iskesim.  mes kai buvom su vyru apziureti gimdyklu, daktare pasakojo, kad pradzioje visos atvaziuoja ir sako, kad gimdys pacios, be jokio nuskausminimo. bet po to...praso kad tik kuo greiciau ka nors suleistu. bet cia kiekvienai individualu, as kai pirma gimdziau iskenciau, tikiuos ir dabar istverti. o tos, kurios gimdot pirma syki, - pasitikekit savimi, savo kunu, viskas bus gerai, tikrai pakeliamas tas skausmas...
as tai sakiau pakentesiu is pradziu , o paskui jau ziuresiu ar reikia nuskausminamu. nes jei trumpai gimdysiu, tai neverta leist tu vaistu, o jei ilgai prognozuos gimdyma, tai turbut galvosiu apie vaistukus..
DaivaVe
2009 12 14, 11:24
Sveikos merginos, prisijungsiu ir as prie jusu  as irgi labai jau laukiu leliuko gimimo  tik va paskaitau, kad jus jau jauciate visokius artejancio gimdymo pozymius, o as jokiu  o gimdymas jau kaip ir ant nosies  tai galvoju, kad matyt man veluos kokiu pora savaiciu
QUOTE(DaivaVe @ 2009 12 14, 11:24) Sveikos merginos, prisijungsiu ir as prie jusu  as irgi labai jau laukiu leliuko gimimo  tik va paskaitau, kad jus jau jauciate visokius artejancio gimdymo pozymius, o as jokiu  o gimdymas jau kaip ir ant nosies  tai galvoju, kad matyt man veluos kokiu pora savaiciu  Sveika prisijungus, nepergyvenk tu del tu pojuciu, gi visos mes skirtingos. Mano drauge pasakojo, kad visa nestuma nesijaute nescia ir tik ta para kai prasidejo gimdymas pajuto pozymius. Sakyciau tau netgi pasiseke, kad nereikia vargti del to. Dziaukis ir megaukis lengva pabaiga
QUOTE(ingins @ 2009 12 13, 23:39) Man toj vietelej skauda, bet daugiau giliau ir net ne skausmas, o lyg dilgciojimas, bet nepastovus, sakau, gal ten kokie procesai vyksta  O del epiduro tai as pati jo nenoriu, bet mane daktare labai ikalbineja. Pasimetus esu labai, mama apie savo gimdymus kai pasakojo, tai sake, kad skaudejo labai, bet ne taip, kad negaletu iskenteti, o sako dukros panasiai gimdo. Tai va lieku tuo klausimu neapsisprendus  As manau nesileisk ikalbinejama darytis epidurine nejautra, jei jos nenori..  As va buvau pries epiduri ir jo nesidariau, istveriau, ir labai tuo dziaugiuosi  Pamatysi eigoje pati, ar tau jos reikia ar ne..
DaivaVe
2009 12 14, 12:25
O as dar va norejau pasiklausti, kaip skaiciuoti tarpus tarp saremiu?  Ar nuo vieno pradzios iki kito pradzios, ar nuo vieno pabaigos iki kito pradzios?  Aisku gal ir kvailas klausimas, bet kai man pirmas gimdymas priesaky, tai nelabai isivaizduoju
QUOTE(DaivaVe @ 2009 12 14, 12:25) O as dar va norejau pasiklausti, kaip skaiciuoti tarpus tarp saremiu?  Ar nuo vieno pradzios iki kito pradzios, ar nuo vieno pabaigos iki kito pradzios?  Aisku gal ir kvailas klausimas, bet kai man pirmas gimdymas priesaky, tai nelabai isivaizduoju  Na cia ir uzdavei klausima, as tai visada galvojau, kad nuo vieno pabaigos iki kito pradzios, bet dabar jau pasimeciau  Gal gimdziusios patars ka nors
QUOTE(karalaiti @ 2009 12 14, 01:00) pasitikekit savimi, savo kunu, viskas bus gerai, tikrai pakeliamas tas skausmas...  Tokie žodžiai mane labai drasina QUOTE(DaivaVe @ 2009 12 14, 12:24) Sveikos merginos, prisijungsiu ir as prie jusu  as irgi labai jau laukiu leliuko gimimo  tik va paskaitau, kad jus jau jauciate visokius artejancio gimdymo pozymius, o as jokiu  o gimdymas jau kaip ir ant nosies  tai galvoju, kad matyt man veluos kokiu pora savaiciu  Sveikute  Tai gal paimsi ir sporgsi be jokių išankstinių požymių nerimo ir mastrymu  Ir aš taip save guodžiu
Merginos,as norejau paklausti,o kodel jus labai priesepidurine nejautra?
QUOTE(Damena @ 2009 12 14, 13:55) Merginos,as norejau paklausti,o kodel jus labai priesepidurine nejautra? As tai del ivairiu priezasciu: 1. Dar nera galutinai istirtos jo panaudojimo pasekmes; 2. Jau turejau panasia procedura kai operavo koja, kazkas nelabai pavyko, tai para laiko turejau guleti kaip malka, net galvos pakelti negalejau, apie toleta pasvajot! 3. Nenoriu po to gailetis, kad galejau ir pati pagimdyti, vis delto pirmas vaikas. Kai antra gimdysiu gal kitaip galvosiu; 4. Kai nuvaziuosiu gimdyti gali buti ir taip kad pati prasysiuosi tos nejautros, juk nezinau kaip istikruju jausiuosi ir tada visi "prieš" gali netekti prasmes
Pasidomėjau dėl sarėmių skaičiavimo. Tai skaičiuot reik nuo pradžios iki pradžios. Nes kada yra sarėmio pabaiga suprasti yra sunku.
O dėl epidūrinės nejautros. Labiausiai nenoriu dėl leliuko, nes jis ir gauna dozę, gimęs būna mieguistas ir t.t. Na gimdymo metu stengsiuos, kad kuo lengviau būtų mažiukui. Juk jam sunkiausia...
Nu nezinau,man tai nieko blogo neatsitiko nuo to epiduro, galvos neskaudejo ir jau po poros valandu vaiksciojau,tik aisku kai gryzom namo,kuri laika nugara skaudejo,bet su laiku viskas sugijo ir dabar nieko nejauciu,gal jis veikia kiekviena skirtingai. Esha,gerai kad parasei apie saremiu,as irgi nezinojau kaip skaiciuot,nors jau ir antras man  Dabar zinosiu.
O kaip pas jus reikalai su apetitu? As tai valgau tik todel, kad reikia, kazkaip nesinori man
Dėl epidūro, tai aš nuspredžiau, kad žiūrėsiu, kaip pagal situaciją bus. Jei reikės, tai ir prašysiu, nesu nusiteikus nei už, nei prieš Aha, apetitas ir mano suprastėjęs...
apetitas pas mane irgi labai suprastejes, valgau del to, kad reikia ir silpna buna jei nepavalgau, ypac ryte jei laiku bunu nepavalgius. del epidurio tai nzn, gal del to kad pas tokius gydytojus papuolu, kurie drasina paciai geriau gimdyt, sako padesiu kuo galesiu, jei matysiu kad ilgas gimdymas tada spresi ar nori epidurio.. siandien buvau klinikose, prabuvau keturias valandas, snekejau su gydytoju kuris turbut priims gimdyma, tai sake tokios kaip siandien dienos seniai nebuvo, nera kur guldyt gimdyviu, visos visiskai palatos pilnos, jau i gimdykla zadejo guldyt viena..tai nzn kuom baigesi. ir dar ryt darysiu fermentu tyrima, sake jei bus padidejes kiekis, tai reikes skatint gimdyma anksciau.. man ketvirtadieni 37 sav. tai jei ka kita savaite gali tekti gimdyti...
QUOTE(jusku @ 2009 12 14, 17:58) apetitas pas mane irgi labai suprastejes, valgau del to, kad reikia ir silpna buna jei nepavalgau, ypac ryte jei laiku bunu nepavalgius. del epidurio tai nzn, gal del to kad pas tokius gydytojus papuolu, kurie drasina paciai geriau gimdyt, sako padesiu kuo galesiu, jei matysiu kad ilgas gimdymas tada spresi ar nori epidurio.. siandien buvau klinikose, prabuvau keturias valandas, snekejau su gydytoju kuris turbut priims gimdyma, tai sake tokios kaip siandien dienos seniai nebuvo, nera kur guldyt gimdyviu, visos visiskai palatos pilnos, jau i gimdykla zadejo guldyt viena..tai nzn kuom baigesi. ir dar ryt darysiu fermentu tyrima, sake jei bus padidejes kiekis, tai reikes skatint gimdyma anksciau.. man ketvirtadieni 37 sav. tai jei ka kita savaite gali tekti gimdyti... O kas cia per fermentu tyrimas??? Pirma karta apie toki girdziu. Jis privalomas, ar tau daro del kazkokiu pozymiu? Negi kazka praziopsojus busiu
QUOTE(ingins @ 2009 12 14, 19:00) O kas cia per fermentu tyrimas??? Pirma karta apie toki girdziu. Jis privalomas, ar tau daro del kazkokiu pozymiu? Negi kazka praziopsojus busiu  tyrimas nera privalomas. as apie toki suzinojau,kai pradejo niezeti rankas, kojas, visa kuna labai. niezti taip kad atrodo oda nusidraskysi. galvojau alergija, bet tai gali buti vadinama nesciuju cholestaze, kazkaip taip vadinasi. cia su kepenim susije, pati tiksliai visko nezinau. jei buna padidejes tu fermentu kiekis, sake geriau vaikui anksciau gimti ir skatina gimdyma.
Santrauka. Intrahepatinė nėščiųjų cholestazė IIIII nėštumo trimestrą pasitaikanti liga, kuriai būdinga niežulys, tulžies rūgščių, aminotransferazių kiekio serume padidėjimas, nuo 1 iki 10 proc. antenatalinė vaisiaus žūtis, apie 40 proc. priešlaikinis gimdymas. Kadangi etiopatogenezė nėra pakankamai ištirta, todėl iki šiol nebuvo optimalaus gydymo. Jau pradėta gydyti ursodeoksicholine rūgštimi, 1416 mg/kg, kuri sumažina niežulį, pagerina biocheminius rodmenis, neturi nepageidaujamo poveikio vaisiui, o, tyrimų įvertinančių mažos (810 mg/kg) dozės veiksmingumą, nėra.
Aš turiu bėdų su niežuliu... Jis kažkoks neprognozuojamas, tai aprimsta, tai suaktyvėja. Tyriausi tuos kepenų fermentus dviejose skirtingose vietose, viskas norma. Konsultavausi su dvejais dos gydytojais, abu tik pečiais patrukčiojo- maždaug nėštumas pats hormonų prisigamina todėl ir niežti. Šian buvau pas ginę, tai ji mane siunčia pas trečią odos gydytoją. Sako tegul bent kokio kremo išrašo palengvint daliai toms dviems savaitėms. O jau visą mėnesį kankinuosi
Homonoja
2009 12 14, 20:07
QUOTE(DaivaVe @ 2009 12 14, 12:24) Sveikos merginos, prisijungsiu ir as prie jusu  as irgi labai jau laukiu leliuko gimimo  tik va paskaitau, kad jus jau jauciate visokius artejancio gimdymo pozymius, o as jokiu  o gimdymas jau kaip ir ant nosies  tai galvoju, kad matyt man veluos kokiu pora savaiciu  esu girdejusi, kad nestukes jokiu artejancio gimdymo simptomu nejaucia, viskas ivyksta staiga ir netiketai, gal tu viena is tokiu
QUOTE(Esha @ 2009 12 14, 20:13) Aš turiu bėdų su niežuliu... Jis kažkoks neprognozuojamas, tai aprimsta, tai suaktyvėja. Tyriausi tuos kepenų fermentus dviejose skirtingose vietose, viskas norma. Konsultavausi su dvejais dos gydytojais, abu tik pečiais patrukčiojo- maždaug nėštumas pats hormonų prisigamina todėl ir niežti. Šian buvau pas ginę, tai ji mane siunčia pas trečią odos gydytoją. Sako tegul bent kokio kremo išrašo palengvint daliai toms dviems savaitėms. O jau visą mėnesį kankinuosi  labai padeda toks naujas losjonas Excipial Pruri, jis mazina niezejima ir tarsi saldo kuna. man gydytoja rekomendavo ji ir tikrai man padejo
QUOTE(Homonoja @ 2009 12 14, 21:07) esu girdejusi, kad nestukes jokiu artejancio gimdymo simptomu nejaucia, viskas ivyksta staiga ir netiketai, gal tu viena is tokiu  Tai ar aš būsiu viena iš tokių Papildyta:QUOTE(jusku @ 2009 12 14, 21:37) labai padeda toks naujas losjonas Excipial Pruri, jis mazina niezejima ir tarsi saldo kuna. man gydytoja rekomendavo ji ir tikrai man padejo Žinau aš jį, kaip ir žinau, kad jis nerealus. Bet kur tu jį perki? Aš aplėkiau beveik visas Kauno vaistines, niekas jo netutri. Tik Litfarmoj radau pirmą kartą, paskui kai nuvažiavau jau neturėjo. Dar turiu šiek tiek jo, tai taip taupant tepuosi. Būtų didesnė nauda, jei galėčiau geriau išsitept...
Va je, tai niezulys gali buti blogai  O man tai vis kartai pilva paniesti, tai as pasitepu kremu nuo striju, bet negalvojau, kad cia kazkokia liga yra. O siaube, ko tik pas nesciasias nebuna. Gerai, kad ryt eisiu pas daktare, tai pasakysiu, kad pilva niesti, nes nebuvau sakius, galvojau, kad oda tempiasi ir niesti.
Ziuriu, kad jau temeles psl. skaicius baigiasi. Kas apsiims atidaryti naujus namucius? As tai nemoku
QUOTE(ingins @ 2009 12 14, 21:16) Va je, tai niezulys gali buti blogai  O man tai vis kartai pilva paniesti, tai as pasitepu kremu nuo striju, bet negalvojau, kad cia kazkokia liga yra. O siaube, ko tik pas nesciasias nebuna. Gerai, kad ryt eisiu pas daktare, tai pasakysiu, kad pilva niesti, nes nebuvau sakius, galvojau, kad oda tempiasi ir niesti.  Jei tik pilva niezti,tai tikrai ne liga,man irgi niezti,oda tempiasi,tikrai nepergyvenk del to Papildyta:O kur yra mergina,kuri sukure sia tema,ji nebendrauja cia?Galeciau ir as sukurti,bet man nepatogu,gal ji gali supykti kad savivaliauju
na ji jau senokai pagimde, dabar bendrauja kitur, tai nemanau, kad supiks  Jei gali sukurk.
QUOTE(Damena @ 2009 12 15, 01:37) Galeciau ir as sukurti
Tikrai visos būtume labai dėkingos
Homonoja
2009 12 15, 14:45
Kaip jums, mergaites, su tinimu? Man labai istino kojos ir rankos.
QUOTE(Homonoja @ 2009 12 15, 15:45) Kaip jums, mergaites, su tinimu? Man labai istino kojos ir rankos.  Šiek tiek patinę pirštai ir čiūrnos. Na su tuo bėdų rimtų neturiu
SuperMama
2009 12 15, 15:06
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|