Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Epidūrinė nejautra
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
zeme
Sveikutes,
man irgi darė nejautra, kuri visai nepadėjo ir dabar skauda nugara. Mano Miglytei jau tuoj penki mėnesiai, tačiau nugara skauda tik gal šiek tiek mažiau nei du mėnesiai po gimdymo.
String
Man gimdymo metu nejautros netaikė jokios, tačiau nugarą ojoj kaip skaudėjo daugiau nei metus po gimdymo. O šiaip jau nemažai daliai mano draugių darė epidūrinę nejautrą, tai nė viena iš jų nebuvo patenkinta, kadangi nors skausmą ir nuėmė, nejuto normaliai savo kūno, buvo itin sunku išstumti vaikelius, vaikučiai pridusę gimė, pačios arba labai plyšdavo, arba teko daryt epiziotomiją. O dėlnugaros skausmo, gal pasikartosiu, bet manau skauda visoms mamoms, ne tik su nejautra gimdžiusioms... doctor.gif
cafe girl
o pirma gimdziau be nuskausminamuju ,o antra su epidiurine nejautra ir nieko neskaudejo, nieko nejauciau, neplysau ir isstumiau per 8 min. nuo pirmo stumimo ax.gif o del nugaros skausmu tai cia beveik visom buna taip ir nesvarbu ar su nuskausminamaisiai ar naturaliu budu gimdai.o kita gimdysiu tik su nuskausminamaisiais kam save kankinti kai gimdai ir esi laiminga, o ne kaip kanciose ,skausmuose .... cia tik mano nuomone jai ka ax.gif

ai pamirsau pasakyti kad as ne lt. gimdziau o usa smile.gif
Carevna
O man darė epidurinę tik likus geram pusvalandukui iki stūmimo kai turėjo suleist dozikę jau nebeleido todėl viską kuo puikiausiai jaučiau nors dar viskas buvo aptirpę, o kai siuvo tarpvietę dar vaistukų gavau irskausmo nejutau tik paskui geras 5 valandas ant kojų nepastovėjau kai bandydavau stotis krisdavau žemėn.
tause
iki gimdymo ir per gimdyma labiau bijojau, kad man kazka i stubura ibes nei pagimdyti, tai ir gimdziau pati.o del nugaros skausmu, man nieko neskaudejo ir kiek draugiu su nejautra gimde irgi nieko. cia matyt nuo zmogaus priklauso,gal labai per nestuma nugara buvo "apkrauta" g.gif
Veitė
Ir as be jokiu nuskausminamuju gimdziau del ko nesigailiu, o ir nugaros visai neskaudejo...Tik labai nemalonus buvo plysimu siuvimas, kurio skausma prisiminiau ilgiau, nei gimdymo skausmelius...
audroneta

Nors man dare cezari bet dave ta daline nejautra... Tai leliuka ant ranku paemiau tik po savaites- nes net is lovos nepajegiau islipti kaip skaudejo ties sprandu ir zemyn stuburu. Buvo baisu- bet praejo ir dabar nieko nebejauciu. Bet tikriausiai cia kaip kuriai.
Chikipiki
Man labai stuburas skauda. sad.gif Ta vieta kur dure. Seip paskaudedavo anksciau, bet dabar jau savaite nerealei skauda. cry.gif Ka darit? Baisiausia kad neturiu kur dukrite palikt ir nuvaziot ligoninen, viras dirba dienomis.
Jolanta_vaiciul
[COLOR=purple][FONT=Times]Prieš gimdymą senai buvau nusprendusi, jog darysiuosi epidūrinę nejautrą. Ir ką jūs galvojat, ogi puiku. Pagimdžiau, jokių plyšimų, jokių kojų tirpimų ir jokių nemalonumų. Na gal kiek po gimdymo nugarėlę paskaudėjo, bet niekis palyginus su tai, kad gimė sveikas, gražus vaikutis. Daug moterėlių peikė epidūrinę nejautrą, o aš sakau, gimdykit pačios - jeigu esat patriotės, bet tokių labai maža. Manau, kad nelaiku padarytą epidūrinė nejautra nieko nebepadeda. O gal priklauso ir nuo amnesteziologų kvalifikacijos? tongue.gif 4u.gif
vivulyte
Aš ir gimdžiau su nejautra,nes kitaip turbūt nebūčiau išgimdžius.Man nejautra, gydytojos teigimu, paskatino vaikelio gimimą.Jokių nemalonių dalykų po gimdymo nejaučiu, nei plyšau, nei nugarą skaudą. Manau, kad tai priklauso nuo žmogaus fiziologijos, o ne dėl nejautros veiksmingumo. Juk jei ji kenktų žmogui labiau, jos medicinoj nenaudotų.
gabce
QUOTE(vivulyte @ 2005 11 19, 10:58)
Aš ir gimdžiau su nejautra,nes kitaip turbūt nebūčiau išgimdžius.Man nejautra, gydytojos teigimu, paskatino vaikelio gimimą.Jokių nemalonių dalykų po gimdymo nejaučiu, nei plyšau, nei nugarą skaudą. Manau, kad tai priklauso nuo žmogaus fiziologijos, o ne dėl nejautros veiksmingumo. Juk jei ji kenktų žmogui labiau, jos medicinoj nenaudotų.
*

Visiskai su tavimi sutinku. Nejautra tik nuo pat pradziu buvo nekokybiska, o dabar, po tiek metu... Geriausia pasikonsultuoti su gydytoju, man buvo paprasciau, nes vyras medikas, jis man viska isaiskino, todel net neabejojau darytis epidurine nejautra. Skausmu pajutau kaip ir visos, tik ne taip ilgai kankinausi. Manau epidurinis nuskausminimas - puikus isradimas ir nereikia jo taip bijoti.
inazza
Gimdžiau nestuke.gif abu kartus natūraliai, taigi dideliuose skausmuose cry.gif . Na, bet iškenčiama. Mūsų ligoninėje, kai užsiminiau apie epidūrą pasakė, vien tik neigiamus dalykus ir aš jau nebegalvojau, nebuvo ir kada galvoti. Bet tai gal rodo gydytojų neprofesionalumą, o gal lėšų trūkumą. Žodžiu, gimė stebūklas... thumbup.gif wub.gif 4u.gif smile.gif tongue.gif
*Lina*
gimdžiau su epidūru,ir visiškai nesigailiu,nors šiaip gimdymas nebuvo sunkus,bet bent jau sarėmiai nenukankino,kiek jutau jų tai užteko,kai padarė nejautrą sarėmių visiškai nejutau thumbup.gif ir kai reikėjo stumti,buvau nenukamuota ir turėjau daug jėgų,ir nugara visai neskaudėjo mirksiukas.gif
KreKre
As visa laika, net kai nebuvau nescia, sakiau, kad jei tik bus galima gimdysiu su epiduriniu nuskausminimu. Kol buvo imanoma kenteti, neprasiau vaistu, taciau po astuoniu valandu saremiu jau nebeturejau daugiau jegu, norejosi poilsio, nes atvia=iavau nakti ir buvau beveik be miego. Gimdymas nusimate ilgas, nes per ta laika atsidarymas buvo tik du cm. Po epidurinio nuskausminimo viskas pasikeite: pailsejau, ir kaklelis eme atsidarineti sparciau, tad jei ne moteru klyksmai uz sienu is vis buciau pamirsusi kad gimdau. Gavau tris dozes vaistu, o paskui dar apie pusantros valandos pakentejau, nes vaistu nebeleido, kad neslopinti mano pojuciu. Jauciau nora stumti, bet sis skausmas buvo daug lengvesnis nei saremiu skausmai, o be to buvau pailsejus.
Pagimdziau be plysimu, be kirpimo ir nugaros skausmo nejauciau nei ta pacia diena nei kada veliau.
Tiesa, nors apie epidura ir jo poveiki zinojau nemazai (esu studente medike) ivedus kateteri ir suveikus vaistams, buvo apemes baimes jausmas, ar nepakenksiu vaikuciui, tad nieko keista kad dauguma moteru baiminasi.
Fausteja
Visu nestumo laikotarpiu galvojau gimdyti naturaliai. Bet gimdziau su skatinimu, po dozes morfijaus (nes jau netekdavau samones is skausmo), manes niekas labai jau ir neklause ar as noriu epiduro, vyras tik uzsimine gydytojai kad darykit ka norit, bet as jau nebegaliu i ja taip besikankinancia ziureti wub.gif wub.gif Niu tai va, nes po 12 valandos saremiu tebuvo atsidare vos 2 cm. Tai po nuskausminimo, man suleido ir raminanciu, tai as net uzmigau kelioms valandoms, pazadino, kai jau reikejo stumti, Tiesa as plysau ir vaikeli su vakumu istrauke, nes pati nesugebejau istumti, o ir didelis buvo 4.3 kg. Bet nugaros visai neskaudejo schmoll.gif schmoll.gif . ir dabr visus maziukus tik su epiduru gimdysiu!!! user posted image ir visoms mamoms patariu! Nesikankit!!! O kam?
audiga
Aš pirmą vaiką gimdžiau su epidūru o antrą be jo, bet tik todėl kad buvo per vėlu jį daryt. Iš pirmo gimdymo tik geriausi prisiminimai, jokių plyšimų nebuvo, vaikas gimė nepridusęs, ir jokių nugaros skausmų nejaučiau nei gimdymo metu, nei kada nors vėliau. O antras nors ir gimė natūraliai, bet daug sunkesnė gimdymo eiga buvo... Aš tik už epidūrą. thumbup.gif
Manaska
Aciu mamytes uz pasisakymus 4u.gif Man dar du menesiai iki gimdymo,bet jau pradedu nerimauti.Mano gydytojas,kai paklausiau apie epidurine nejautra,atsake tik tiek...."bandysim naturaliai,o jei matysim,kad neiskenti darysime epidura." g.gif
laimulia
kiek kainuoja ep.nejautra?
agniet
as gimdziau su epidurine nejautra. ir galiu pasakyti kad gimdymas mano pats graziausias prisiminimas, tai buvao tiesiog svente!!!! nuotaika visa laika puiki nes epiduras padeda atsipalaiduoti, stumiau su sypsena veide, istumiau per 10min, neplysau ir net paskui labai gerai jauciausi ir pati net vaikscioti galejau!!! o tos kurios bijo nejautros nes bijo kad skaudes kai durs i stubura, tikrai nebijokite nes pries durdamas i stubura anestezistas padaro vietine nejautra, tai gi kai duria adata i stubura nieko nejauti! o nugaros skausmas priklauso nuo moters fiziologijos, vienoms su nejautra skauda kitoms ne, kitoms naturaliai gimdzius skauda kitoms ne...ir dar tikriausiai nuo gydytojo kompetencijos! labai rekomenduoju susitikti su gydytoju pries gimdyma kad paaiskintu viska kaip vyks ir kaip atliekama nejautra ir koks jos poveikis! as gimdziau prancuzijoj, kur epiduras jau nenaujiena jau naudojamas 20metu taigi, gydytojai tikrai profesionalai...ir viska daro pagal moters pageidavimus, jei nori gali vissai nieko nejausti jei nori gali jausti saremius tik skausmas aisku pakeliamas..;zodziu viskas priklauso nuo moters!!!
sekmes ir pries gimdydamos susirinkit visa informacija, nes dazniausiai bijome to ko nezinome!
chriss
As irgi kol buvau nescia galvojau kad gimdysiu tik su epiduriniu.Paskui paskaicius visko ir gero,ir negero apie nejautra nusprendziau darytis tada kai nebegalesiu kentet arba ilgai gimdysiu.Bet atsitiko taip kad pagimdziau kazkur per 2 val.,o ir tie saremiai nebuvo tokie skausmingi,tai nieko ir nesidariau.Ir dabar labai dziaugiuosi kad pagimdziau pati lengvai ir greitai,ir gana neskausmingai biggrin.gif
Papildyta:
Ir beje antra kai gimdysiu tai irgi tik be vaistuku.Nu bet aisku nesu garantuota kaip bus,gal ir prireiks epidurinio biggrin.gif
kaunietuke
mano gimdyme taip pat buvo naudojama epidurine nejautra,bet nieko gero negaliu apie ja pasakyti.kankinausi beveik 13val.daktaras pats stebejosi,kaip man ji nieko nepadejo.per visa laika tai gal kokia val ir buvo kai skausmas buvo mazesnis,bet visu kitu metu kankinausi.
Papildyta:
QUOTE(laimulia @ 2006 03 13, 02:13)
kiek kainuoja ep.nejautra?
*

Mes tai daveme tam daktarui po to i kiseniu 100lt uz epidura.Mums taip patare mano daktaras pas kuri gimdziau.
nerkasa
Visą laiką tik ir masčiau apie epidūrinį nuskausminimą, nes manau kad mamoms skausmo visą gyvenimą tikrai užteks, todėl....kai atvykau į klinikas staiga ir 1,5m4n anksčiau ir išgirdau gimdykloje, jog nuskausminamiesiems nėra net laiko, labai išsigandau.
Skaudėjo, bet viskas įvyko greitai ir tai galima buvo ištverti.
Jei gimdysiu antrą kart, tikrai rinksiuosi nuskausminamuosius.
kristukas00
as gimdziau ne lietuvoje (airijoje) ir man taip pat taike epidiurine, kuria as buvau labai patenkinta.is pradziu kentejau skausmus, kol gimda atsivere 5cm ir tada jau nusprendziau epidiurine durtis( man seseles ir pabreze, kad labai gerai jog islaukiau tiek , nes jei buciau isidurusi anksciau epidurine gali praiilginti laika). buvo taip gera gimdyti thumbup.gif . sedejom su vyru maloniai snekuciavomes ir laukeme vaikucio biggrin.gif kai reikejo stumti sukiaupiau visas jegas ir dukryte labai greitai pasirode. zodziu pasakiau vyrui, kad galeciau ir desimt taip gimdyt tongue.gif pasaka, o ne gimdymas. tiesa reiktu pridurti, kad airijoje sie nuskausminamieji yra nemokamai.O nugara siek tiek skaudejo tik pirmaji menesi.
Nesa
Gimdžiau su epidūrine nejautra, Antakalnio klinikose. Labai geras anesteziologas pasitaikė - puikiai nutaikė kiekius, kad skausmo nejaučiau - na, lbai nedidelį, lyginant su tikruoju - o sąrėmius jaučiau; ir kai stumti reikėjo, dar veikė nejautra, tad skausmas nebudo didelis, nors puikiausiai mažiuką savo išstūmiau - greitai ir nebaisiai.
Gimdydama ir žurnalus pavarčiau, ir mobiliuoju pašnekėjau, ir su vyru plepėjau - aišku, nebuvo taip, kad nieko nejauti, yra toks skausmelis, bet visiškai kontroliuojamas, nebaisus.
Tiesa, kelias valandas po to ant kojų nepastovėjau - viskas buvo aptirpę; ir kilo problemų šlapintis bandant - jauti, kad pūslė pilna, o nieko padaryti negali (baisus jausmas); bet pasak gydytojų, taip gali būti ir ne nejautros, t.y. tai dėl gimdymo proceso.
Nugaros po to man neskaudėjo.
Aš tik už epidūrinę thumbup.gif
Chanson
Na, ir man dare epidura. Nieko ypatingo nejauciu. O nugara skauda ne ka daugiau kaip ir kitom, nesiojanciom 8 kg leliu ant ranku ax.gif
allegro
Smagu skaityti apie nejautros poveikį. Abu kartus gimdžiau ligoninėje, kur nėra jokio nuskausminimo.Tad žinau tikrąjį gimdymo skonį.Pagimdžius iškart pasimiršta.
Jonika
Pirmus du vaikus gimdžiau natūraliai. Tuo laiku nebuvo galimybės gimdyt su nejautra( bent jau ten, kur aš gimdžiau). Kai laukiausi trečio vaiko , tikrai žinojau, kad gimdysiu su epidūru.Smagu skaityti , kai moterys rašo , kad greitai ir lengvai pagimdė.Mano du pirmi gimdymai nebuvo lengvi , o trečias visai kitoks. biggrin.gif Dar noriu pasakyt, kad ir aptarnavimo kultūra gerokai pasikeitė. Visus vaikus gimdžiau toj pačioj ligoninėj ir net prie tos pačios akušerės( esu jai labai dėkinga),bet trečią kartą gimdant visi šokinėjo, jaučiau ypatingą rūpestį ir personalo daugiau buvo, o dar vaistai skausmą nuėmė - jaučiausi labai gerai.Dabar dukrai jau tuoj 4 mėn., jokio pašalinio poveikio nejaučiu. clap.gif
monyte
Cia paskaitinejus atrodo nieko tokio tas nuskausminimas,as negaliu apsisprest pas,pas mus jis irgi nemokamas,bet baisoka ,kad po to koju nejauti.Stai tas man ir neduoda ramybes. g.gif
kristukas00
as gimdziau su nejautra ir esu be proto patenkinta. todel gimdymas man yra vienas graziausiu prisiminimu.kentejau kentejau saremius, kol paprasiau nejautros, o tada ramiai, pasisnekuciuodami su vyru laukeme kada galutinai atsivers gimda. ji atsivere greitai ir as pilna jegu pagimdziau mergyte ir be jokio skausmo clap.gif thumbup.gif . man taip durnai skamba brolienes snekos, kad nedaug buvo like, galejai ir pakentet. bash.gif fool.gifo kam kentet niekaip nesuprantu????? blink.gif nugara siek tiek skaudejo pirma menesi, o po to ir tas skausmas praejo.kita karta, jei viskas vyks panasiai, net neabejodama vel pasinaudosiu nejautra ax.gif
sitara
Mano abi dukros gime po cezario pjuvio. Abu kartus dave nejautra iki puses:na nejauciau pilvo ir koju. Abu kartus vaistai i stubura ir guli laukdama rezultatu. biggrin.gif Po pirmo cezario viskas buvo thumbup.gif Nejauciau jokiu nugaros skausmu. Po antro,tai neduok dieve doh.gif Atsistojau tai labai greitai, pilva skaudejo,bet taip normaliai smile.gif O visi nejautros "dziaugsmeliai" prasidejo antra para po operacijos:ryte taip spranda surakino, kad negalejau net normaliai is lovos islipti.iskviete is karto ta anesteziologa,kuris nejautra dare. Na tai laselines state pora kartu per diena. Ir taip tris dienas. Isvaziuoju is ligonines, ir kazkur tik pora kilometru pavaziavus vel spranda surakino. Jausmas nei du nei vienas,sedziu kaip kuola prarijus,pajudeti negaliu nebent tik kojas biggrin.gif ,kiekviena pervaziuota kelio duobute peilis mano sprandui. Na supanikavau blink.gif , vaziuojam, o man asaros kaip pupos byra, nes baisu kazkaip. Vyras guosdzia,sako parvaziuosim,pagulesi,gal praeis. As sakau, kad is masinos neislipsiu. Na bet susiemiau i rankas, nusiraminau, ir po truputi pradejau lenkti galva. Na atsilenke biggrin.gif ,bet kaip dave per smegenis biggrin.gif t.y. prasidejo zveriskas galvos skausmas. Parvaziave is karto skambinom pazistamam anesteziologui, nes nors ir ligonines anesteziologas buvo geras, nepasiplove,kiekviena diena rupinosi manimi, bet galvojom,kad ko nors gal nepasake. Bet pazistamas nieko naujo nepasake:kodel vieniems po nejautros viskas ok, kitiems ne, neaisku, greiciausiai tai susije su skysciu ar perdavimu ar trukumu (dabar nepamenu),todel reikia gerti daug vandens... Na o kita diena man nugaros apacia surakino, ir vel kaip kuola prarijus vaiksciojau, nei pasilenkti, nei pasikreipti, tik tiesa nugara visada. Na o dar kita diena tik skausmas liko, bet jau susilenkti galejau.
Dabar galvoju, jog pirma karta as po operacijos kaip ir liepe galvos nekilojau, o antra karta jau nelabai klausiu. Ir antra karta per greitai atsistojau, pradejau lakstyti po ligonine... Gal visa tai irgi turejo didele reiksme. Na o dabar nekankina jokie nugaros skausmai.
ryyd
Mano dukryte irgi gime po cezario operacijos. Ir po pacios operacijos labai sunkiai atsigavau. Kadangi buvo komplikaciju, tai ilgokai mane islaike pogimdyviniam skyriuje. Atsistoti sugebejau tik praejus 2 paroms, vaikscioti bandziau 3-cia. Ilgai reikedavo pagalbos atsikeliant. Jau beveik puse metu, bet nugaros skausmai vis dar nepraeina cray.gif Negaliu guleti ant nugaros, o kita kart, kad apsiversti ant kito sono, pries tai reikia atsisesti. lankstytis lyg ir normaliai galiu.
Galbut paciai gimdant su nejautra kitaip g.gif
vilmase
Gimdžiau prieš porą savaičių. Kadangi buvo nubėgęs vanduo, o sąrėmiai labai vangūs, gydytojai suleido man skatinamuosius, kad paspartų gimdos kaklelio atsidarymą. Dėl skatinamųjų sąrėmiai sustiprėjo ir tapo skausmingesni nei gimdant natūraliai. Todėl gydytojas man iš karto pasiūlė epidūrinę nejautrą. Labai džiaugiuosi, kad sutikau, nes gimdymas tęsėsi apie 13 val., ir net su epidūru jautėsi sąrėmiai. O gimdos kakleliui atsidarius 7 cm, skausmas buvo didelis net su epidūru. Be epidūro tikriausiai būčiau išprotėjusi. Sakyčiau, kad epidūras buvo kokybiškai atliktas, nes sąrėmių metu galėjau save kontroliuoti ir išstumti savo mažylę. O po gimdymo nebuvo jokio šalutinio poveikio. 4u.gif
Isila
QUOTE(monyte @ 2006 03 30, 18:54)
Cia paskaitinejus atrodo nieko tokio tas nuskausminimas,as negaliu apsisprest pas,pas mus jis irgi nemokamas,bet baisoka ,kad po to koju nejauti.Stai tas man ir neduoda ramybes.  g.gif
*

kojų nejaučiau tik per gimdymą. kai iki stalo reikėjo nueit, tai akušerė su vyru už parankių "vilko" lotuliukas.gif po to viskas... jaučiau tas savo kojas, nugaros neskaudėjo. Na, skaudėjo, tiek kiek priklauso skaudėt staiga tokį svorš nuo pilvo pametus/ JOkių pašalinių pojūčių nebuvo schmoll.gif
joločka
Gimdžiai be epidūro, bet kitą kartą gimdyčiau tik su epidūru, nes iš skausmo nebegalėjau savęs kontroliuoti, o tas man labai nepatiko. cool.gif
waidoolka_
Sveiki, man irgi nubego vandenys, ir leidi skatinamuosius, kurie sukele begalo didelius skausmus, kai pasiules epidurine nejautra is karto sutikau, nes ir taip buvau apie ja galvojusi, ir niekiek nesigailiu, nes ne tik kad nejutau jokio skausmo nugaroje, bet nebuvo jokiu salutiniu poveikiu... gimdydama nejauciau jokiu saremius skausmu, bet kada laikas stumti tada jutau ir lengvai pati pagimdziau biggrin.gif gime labai nuostabi dukryte wub.gif
grazinagabijanerija
schmoll.gif dariau epidurini nuskausminima,bet jokio salutinio poveikio nebuvo,ir iki siol nieko nejauciu,ir tuo metu nieko nejutau,tad gimdymas buvo labai lengvas tongue.gif
Lurdesita
irgi gimdžiau su epidūrine nejautra ir kitus savo vaikus planuoju taip gimdyt, tikra palaima, laukti savo stebukliuko ir nesikankinti, man asmeniškai nebuvo nei nutirpusių kojų, nei galvos skausmo, dėl kojų tai net anestiozologas stebėjosi, nes tai pagrindinis dalykas, kuris būna galima sakyt visiems, dėl galvos skausmo tai iškart perspėjo, kad reikia gerti daug skysčių, ir nelakstyt iškart po gimdymo po skyrių, o nugaros skausmas jis man buvo nedidelis ir greit praėjo, gal kokią savaitę.
samiene
As gimdziau su epidurine nejautra. Tikrai nesigailiu, nes jokiu neigiamu pasekmiu nebuvo. Gimdymas buvo lengvas. Gal todel ir atsiliepimai mano teigiami. wink.gif
Melisiukas
Nugara skauda iki šiol, galvos neskaudėjo. Bet be nejautros išprotėčiau. Kitą vaiką turėsiu tik tuo atveju, jei vyrai pradės gimdyti tongue.gif
awiux
aš ir su epidūru ax.gif ,tikrai lengvai pagimdžiau-ir tų sąrėmių patyriau-užteko tikrai blink.gif ..o svarbiausia,,kad jėgų buvo pačiai išstumti.ir atsigaut iš po gimdymo nereikėjo-po kelių val į wc pati nuėjau..bet va nugara tai ir dabar skauda doh.gif , bet kažin ar čia nuo epidūro,gal nuo pastovaus leliaus nešiojimo ir lankstymosi g.gif
Svetolanka
irgi gimdžiau su epidūrų, man buvo atliktas cuzaris... net neplanuotas (dėl komplikacijų), tad sąrėmių net nebuvo..., dabar galiu vieną pasakyt -> gimdysiu dar ir dar wink.gif man patiko thumbup.gif be to, kojų neskaudėjo, gal tik galvą biškutį..., o nugarą... hmm g.gif lyg ir ne, net neprisimenu cool.gif
simplemind
Epidurine nejautra tikriausiai vienas is geresniu 20 amziau isradimu!Nesuprantu, kaip dar yra gydytoju, kurie grieztai priesinasi siam nuskausminimo budui!Galima ir dantis be nuskausminimo raut, bet niekas nesirauna...Pati gimdziau su nuskausminimu, todel galiu tik visoms patarti, kad tai visai nepavojinga.Kaip ir "punkcija".Anestioziologas sake, kad suluosinti zmogaus tokiu budu neimanoma.O salutines reakcijos, taip pat jokios nejauciau.Beje man atliko czario pjuvi, po visko.Tai dekui Dievui kad nejauciau visas tas valandas jokio skausmo!!!
O nugara skauda nuo vaiko nesiojimo. biggrin.gif wink.gif
madi
Gimdžiau prieš pora savaičių ir esu 100 proc. už epidurą, man leido skatinamuosius, iki 5 cm atsidarymo skausmas pakenčiamas, po to paprašiau epiduro, tai buvo labai gerai, tačiau prie pilno atsidarymo skausmas sugrįžo, o kuo stumti - dar nejaučiau, o dukrytė pasisuko ir teko daryti cezarį. Gal čia man per daug nuskausmino? Daktarė sakė, kad be epiduro bučiau jau seniai pagimdžius. Gal ir būčiau, bet jei toks skausmas, kurį jaučiau paskutinę valandą būtų užsitęsęs 2-3 val. (kai man buvo epiduras), nežinau, kas būtų atsitikę mano nervinei sistemai. O dabar gimdymas atrodo visai nesunkus mirksiukas.gif
lauma
abu gimdžiau pati, o baigėsi ekstriniu cezariu doh.gif , pirmam prieš 9metus darė bendarą narkozę, o su antru bendros pareikalavau aš (pabaigoj užskatino), nes nežinau ar būčiua tiewk mlaiko kol pataikys ant šono išgulėjus, ir buvau teisi su pasirinkimu - poeracijos metu dalinant sąaugas po pirmo cezario pažeidė šlapimo pūslę - būčiau numirus iš siaubo jei atvirom akim tai būč girdėjus. operacija vietoj 30min užtrūko 1val 15min doh.gif
Agapi
Gimdziau ir as su epiduru,kuris paskui nei is sio ,nei is to nustojo vienoje kuno puseje veikti blink.gif Tai kaip sakoma saremiavau su puse kuno!Bet bent jau padejo kai jau po visko siuvo,nes nieko nejutau ax.gif O nugara ir man visai atsirase,tik negaliu teigti kad nuo epiduro,manau greiciau nuo nestumo ir gimdymo,juk vis delto,toks stresas visam organizmui ir kunui unsure.gif
Zinau tik viena,kad kai gimdysiu antra,vel prasysiu nejautros blush2.gif
Velniukė
Dukryte gimdziau be jokiu nuskausminanciu tai prisiminimai nekokie.Buvo sunkus gimdymas tai sakiau,kad antro vaiko niekada nebenoresiu.Bet bego metai uzsimirso visos baisybes lotuliukas.gif nutarem su teveliu pasikviesti dar karta gandra i namus.Suneli gimdziau jau su epidurine nejautra ir tikrai nesigailiu nejutau jokio skausmo thumbup.gif .Kas liecia nugaros skausmo tai kartais paskauda,bet nedrysciau tvirtinti,kad nuo" epiduro" nes priaugau daug svorio tai greiciausiai nuo virssvorio vizdelto stuburui tenka didele apkrova.
VOLVIKE
Bandžiau aš pagimdyti be epiduirinio bet nepavyko atsirado kliučių tai darė epidiura ir tikrai esu patenkinta nors baigėsi man cezariu bet jei kada gimdyčiau antra tai tik su epidiuru nes tikrai palengvina.Patyriau tą bumą sarėmių su skatinamaisiais.Tikrai nereikia kentėti taip.Nei man galva poto skaudėjo nei stuburas skauda thumbup.gif
doovilijaa
As tai patenkinta epiduru. Dziaugiuosi, kad nereikejo kankintis, atsigavau jau sekancia diena. Laksciau kaip vijurkas. Neskaudejo nei nugaros. 4u.gif ax.gif Manau savijauta po gimdymo priklauso nuo daugelio faktoriu - ar kokybiska daktaru pagalba buvo suteikta, ar laikemes gydytoju nurodymu ir kt.
Betse
Bandžiau be epidūro, bet viskas laaabai jau ilgai užsitęsė (viso 17 val.).
Teko daryti epidiūrą ir labai tuom džiaugiuosi.
Antrą kartą nei neabejodama daryčiau epidiūrą.
wii
as džiaugiuosi, kad dariau epidurini nes esu mažyte 165cm. o tėvelis mūsu 192cm. taigi ir sūnus duvo 430g. dičkis ir būčiau nepagimdžiusi nes visas neštumas truko 24h. buvo ir cezariui daktarai pasiruoše, bet neprireike biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.