Man dar pilnai 30 sav nėra, bet aš jau stresuoju, kad mano mažylis sėdi. Suprantu, kad apsiverst gali ir paskutinę dieną, bet kaip norėtūsi viską iš anksto žinoti ir viskam būti pasiruošusi, o ne galvoti: gimdysiu pati ar CP...
o mano mergike apsiverte gimdimo diena ,tai per saremius nelabai ka ir jauciau
Kai apsivertė nejutau, nes buvo naktis. Bet ryte iškart pastebėjau, kad pilvukas ne taip, žemiau ir kvėpuoti buvo lengviau. Kaip tik ėjau pas gydytoją ir pasakė, kad apsivertęs leliukas ir įsistatęs galvutę į dubenį. Buvo kažkur 34 savaitės.
mums 33 savaites ir mes jau galvyte zemyn
Na mano apsivertė 31 sav, bet taip įdomiai- galvytė apačioj, bet užpakaliukas į dešinę pakrypęs
Maniskis visa laika sedejo galvyte i virsu. Bande gydytojai apsukti - dariau spec. pratimus, apsiverte, bet vistiek po keliu dienu atsiverte atgal. Patogiau jam ant kojyciu sedeti buvo
Dare cezario pjuvi.
maniškis vaikutis apsivertė 36 sav
Kai ziurejo tai 28 savaite, mes jau apsiverte, tikekimes, kad neatsivers
aš jau nervinuosi, kai šiandien pasakė, kad dar lelius neapsivertęs
Na maniškis apsivetė 27 sav.
Mano maziukas apsiverte 34-35 savaite, as jau kazkaip ir itariau, nes jauciau kaip virsuje kojytemis makaluoja
tikiuosi jau taip bus iki galo
kad tas apsivertimas kiekvienai skirtingai, kiek skaiciau vaikelis iki 36 savaiciu turi apsivesti. Bet ir tai nera rodiklis, nes pavyzdziui mano draugei jau CP planavo daryti, o maziukas 38 savaite apsiverte
mums 28sav,bet pilvinukas vis dar sedi
man gana anksti apsiverte, jau 28 savaite vaikas isitaise i savo gimimo padeti
būna ir taip, jog prieš pat gimdymą apsiverčia, žodžiu kada vaikiukui rodosi, jog reikia tada jis ir apsiverčia...
labai tvirtai galiu pasakyt,kad vaikas dar gali apsiverst iki 37sav.o veliau nebe.man taip sake gine.ir jei neapsivercia tai daro cp
manasis lelka apsiverte kazkur 30 sav ir dabar tik sukinejasi tai tikiuosi kad ir nebeapsivers, nes kaip klausiau gydytojo tai jis sake nedaryti staigiu judesiu ir tikriausiai neapsivers nes veliau mazeja vandenu ir vietos tuo paciu ir galimybe apsiversti
Mano mama sake, jog as apsiverciau pries pat gimdyma. O mano lelius dar net ne sedi, o guli isilgai..... Ginekologe sake kad apie 36 sav turetu apsiversti.
QUOTE(karamele_21 @ 2010 01 26, 12:35) manasis lelka apsiverte kazkur 30 sav ir dabar tik sukinejasi tai tikiuosi kad ir nebeapsivers, nes kaip klausiau gydytojo tai jis sake nedaryti staigiu judesiu ir tikriausiai neapsivers nes veliau mazeja vandenu ir vietos tuo paciu ir galimybe apsiversti ta pacia informacija pasake ir man
o mano buvo apsivertęs ir vėl atgal atsivertė, ir vėl istrižai guli
Musiskis
Maniškis buvo ir apsivertęs kaip reikia, bet prieš porą dienų kai buvau pas gine pranešė gerą naujieną mažulis atsisėdo
Neseniai pilvo gyvetojas sugalvojo, kad jam atsibodo būti žemyn galvą, tai apsivertė ir dabar sėdi. Tą apsivertimą pajutau, atrodo, kad kas būtų su rakom žarnas apvertęs. Jausmas neišsmagiųjų
O as ne nepajutau, kada apsiverte mano pirmoji mergina. Dariau pratimus, kaip i visos, nes jinai sedejo, galvojau jau Cezari darys, bet nubegus vandenims nuvaziavau i ligonine, o ten pasake, kad lelyte galva zemyn ir pasiruosusi gimti. Taigi kada apsiverte net nezinau...
As irgi visai nepajutau
Aš pačio apsivertimo veiksmo nepajutau, bet kad pupa apsivertė supratau pasikeitus judesiukų vietai - vieną dieną judesius jutau žemiau bambos, o kitą - aukščiau, jau prie šonkaulių..Tada ir pasidarė aišku, kad apsivertė dukriukas..
Musu pipiras vis sedejo, tiesa sakant nepajutau, kada ir kaip apsiverte, tik buvo akivaizdu, kad pasikeite pilvuko forma ir spyriukai kitokie, tada ir supratau, o gine patvirtino, kad galvyte zemyn
As taip pat visai nepajutau, kada apsiverte, bet kai jau buvo apsivertes tapo akivaizdu, nes t aip pradejo sonkaulius spardyti, kartais net kvapa uzimdavo
QUOTE(*Laurusha* @ 2010 02 22, 14:03) As taip pat visai nepajutau, kada apsiverte, bet kai jau buvo apsivertes tapo akivaizdu, nes t aip pradejo sonkaulius spardyti, kartais net kvapa uzimdavo aha,turbut ir pas mane jis apsiverte nes visai kitoki smugiai i pilva
Kai 29 savaaite buvau pas ginekologe tai ji pasake, kad manasis jau apsiverte, tai as net nustebau, nes nieko isvis nepajutau, ir beto vistiek juda skirtinguose sonuose........hmm........
Man nesijaute kada apsiverte, bet tikrai anksciau nei 30 sav.
Kai dare 20 savaite echo tai vaikelis buvo galva zemyn, o dabar kai padare pasake, kad sedi mano begedis, tai dabar irgi ieskosiu kokius ten pratimukus daryt, kad apsiverstu taip kaip reikia, nes nenoreciau CP.
Maniskis sedejo iki 34 sav., o kada apsiverte nepajutau...
Man jau 37 savaitės o lelka sėdi
QUOTE(akilezna @ 2010 04 08, 22:17) Na man gyd. liepė stovėt keturiom, tik rankos turi būt žemiau nei klubai, tai galvą paguldau o užpakalį atkišus stovių taip QUOTE(Linetė @ 2010 04 11, 11:22) Na man gyd. liepė stovėt keturiom, tik rankos turi būt žemiau nei klubai, tai galvą paguldau o užpakalį atkišus stovių taip Nebijai to mechaninio apsukimo? Man tai kazkaip niekaip atrodo QUOTE(akilezna @ 2010 04 11, 12:09) Labai bijau, bet prieš tai sakė labai gerai įvertins ar nėra užsisukus virkštelė, ar pakankamai vietos yra ir tada bandys, jei matys kad neina per jėgą nesuks. Tai nors tiek ramiau kad nedarys per negaliu, nes kitaip žinau didelė tikimybė traumuot vaikutį. Man yra rizika daryt CP, nes stuburo nervas užspaustas, epidūras ir spinalinė nejautra gali neveikti, tada reikia daryt bendrą narkozę, kas lėliukui blogiau ir man. Labai noriu pati gimdyt natūraliai, galbūt dar apsisuks pats, gal apsuks ir tada jau būtų liuks. Na žiūrėsim kaip čia baigsis.
pries savaite pas gine kai buvau,tai pasake,kad lelyte jau zemyn galvyte yra,na tikiuosi,kad taip isbus iki finiso
QUOTE(Linetė @ 2010 04 11, 19:59) Labai bijau, bet prieš tai sakė labai gerai įvertins ar nėra užsisukus virkštelė, ar pakankamai vietos yra ir tada bandys, jei matys kad neina per jėgą nesuks. Tai nors tiek ramiau kad nedarys per negaliu, nes kitaip žinau didelė tikimybė traumuot vaikutį. Man yra rizika daryt CP, nes stuburo nervas užspaustas, epidūras ir spinalinė nejautra gali neveikti, tada reikia daryt bendrą narkozę, kas lėliukui blogiau ir man. Labai noriu pati gimdyt natūraliai, galbūt dar apsisuks pats, gal apsuks ir tada jau būtų liuks. Na žiūrėsim kaip čia baigsis. Na tikekimes viskas bus gerai, taip kaip mes norim
Na va, 38 savaitę mano lelius apsivertė, pasidžiaugiau kelias dienas, darė echo ir tikrai patvirtino kad jis galva žemys, jau kiek buvo džiaugsmo nerealiai. Bet iki šiandien,. naktį vaikutis buvo neramus, dabar visi judesiai vėl ajučiasi ne taip kai jis buvo žemyn galvą
Na mano mazylis laaabai aktyvus
as taip ir nepastebejau kada mano leliukas apsiverte
QUOTE(triusiene @ 2010 04 20, 12:20) Na mano mazylis laaabai aktyvus Na matyt pastovus sportininkas pas tave, juda daug, bet vienoj padėty. Mano tai negali pabūt ramiai, užtai kenčia mamos nervai. Bet va pagaliau 38 savaitės gale lėliukas vėl apsivertė žemyn galva ir jau pagal echo prisispaudė žemiau galvyte nei anksčiau
Va šito aš ir neįsivaizduoju, koks tai turėtų būti jausmas. Su pirmąją irgi nepajutau pačio proceso, tai tik ginekologė patvirtino
kai buvau pas gin 30 sav-mazute musu sedejo ramiai, kai buvau 34 sav jau buvo galvyte zemyn-nieko nejutau ir nesupratau, nes tiesiog mazutes judesiukus jauciau visur ir virsuj ir apacioj...nors realiai kokia jos padetis man nesvarbu, nes vis tiek CP....
Sveikos,keliu temele aukstyn
Man prasidejo 24 nestumo savaite QUOTE(*zara* @ 2010 12 28, 19:32) Sveikos,keliu temele aukstyn Man prasidejo 24 nestumo savaite tikriausiai jau ir išbus taip iki pat gimdymo..nors dar gali ir atgal atsiversti.. Aš pačio proceso apsivertimo nepajutau, bet kad apsivertė, tai tiksliai supratau..Tiesiog vieną vakarą einant miegot judesiai stiprūs buvo žemiai bambos, o kitą rytą atsikėlus labai aiškiai pasiketė jų vieta - pradėjo stipriai maltis pilvo viršuj, palei šonkaulius mamkos.. |