Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip dalinatės buities darbus?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Tėčio puslapis
Pages: 1, 2
*Selma*
Senoji tema pasibaigė, taigi kuriu naują. Senosios temos nuoroda štai čia
Dalinamės patirtimi, komentuojam ir rašom nuomones. Ar vis gi visi buities darbai gula ant moterų pečių? Ar vyrai padeda buityje? Ar tik stengiasi sukurti darbo jums?
Uuoga
Laba 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Na sutinku, aisq, savaitgaliais galima abiem tvarkytis ir t.t. mes taip ir darome, savaitgaliais darom genealini tvarkymasi, o as kasdien vis apsitvarkau kazka, arba velgi, abu, gryzus jam is darbo. Na man tik pasisakymas tas istrigo is pirmos temos, kai zmona i vyro prasyma atsako- as tau ne tarnaite.. O tai negi labai jau daug reikia, paimti rubus, ideti i skalbimo masina juos, isplauti, ir isemus islyginti ? Manau tikrai ne.. taip, zmones skirtingi, su skirtingais interesais ir pomegiais, bet man kyla mintis, jai jau zmona pasako kad ji ne arnaite, tai kaip atrodyti turetu namai..pirma asocicija kuri iskyla, man - balaganas..Nu as tai labiausiai nemegstu netvarkos, man tri buti viskas idealiai, ir man tvarkytis patynka, man maniskis galetu net nepadeti, man patinka - susitvarkai, ir grazu ir malonu namuose buti, nematau cia jokios katorgos, namus tvarkytis, valgi gaminti ir vaika priziureti, man visa tai yra malonu.. Mus su vaiku islaiko tik maniskis, ir man, jam pasakyt - sorry, snd valgyt pasiaryk pats, ai rubu neisploviau, dekis tuospacius, man laiko nebuvo, ir aplamai, as tau ne tarnaite...hmm nekaip sakyciau..

Meškašunis
MANO VYRAS VISDADA VIKA ISSIURBLIUIOJA, O KADANGI MUSU BUSTAS DIDZIULIS IR VISUR KILIMINE DANGA, TAI UZIMA MAZIAUSIAI 3-4 VALANDAS... doh.gif
JIS PATS TAIP NUSPRENDE, PASAKE, KAD SIURBLIUOT JAM PATINKA IR KAD TAI JO DARBAS MUSU SEIMOJE.
DAUGIAU SAVANORISKAI NIEKO NEDARO blush2.gif . NEBENT KAI PAPRASAU, TAI NIEKAD NEATSISAKO. PVZ, KAI BUNU JAU PAVARGUS, PAPRASAU ISPLAUT KLOZETA arba duso kabina. Is karto plauna, nepuola i gincus. Bet pats niekad neplaus, jei net ir labai tas dusas bus nesvarus, kol nepaprasysiu - neplaus... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Uuoga @ 2009 10 30, 22:32)
Mus su vaiku islaiko tik maniskis, ir man, jam pasakyt - sorry, snd valgyt pasiaryk pats, ai rubu neisploviau, dekis tuospacius, man laiko nebuvo, ir aplamai, as tau ne tarnaite...hmm nekaip sakyciau..
*

Na,, gerai, kad pas jus islaiko jis visa seima... Pas mus as vaiko prieziuros pinigu gaunu trigubai daugiau, nei jis darbe atlyginima, tad jau nieko blogo nematau, jei koki karta ir pagamins vakariene...
blondinas Nr.182
QUOTE(Meškašunis @ 2009 10 31, 01:46)
MANO VYRAS VISDADA VIKA ISSIURBLIUIOJA, O KADANGI MUSU BUSTAS DIDZIULIS IR VISUR KILIMINE DANGA,
*

viena karta buvom rusijoj, Nyzny Novgorode.
Gerai prigerem ir kazkokias vietines ruskes prikabinom.
Nuvarem pas viena is ju i buta.
Vel gerem...
Atsikeliu as anksti ryte, galva plysta, atsimerkiu ir matau pries save kilima...jauciu, kad guliu lovoj, ne ant zemes, o pries akis - kilimas...
Taip eme suktis galva, kad apsivemiau vietoj.
Pasirodo rusai kilimus ne ant zemes deda, o ant sienu kabina.
Jei blaivas, tai nieko, bet jei prigeres, tai nuo tokio vaizdo ima metyt i sonus.
Shatura
QUOTE(blondinas Nr.182 @ 2009 10 31, 08:45)
Jei blaivas, tai nieko, bet jei prigeres, tai nuo tokio vaizdo ima metyt i sonus.
*

O jus ka? tik dabar suzinojot, kad kai kas kilimus ant sienu kabina? doh.gif Yra specialus tam reikalus sieniniai kilimai. Tiesa pasakius, pasiilgau kilimo ant sienos biggrin.gif seniai jau mano tevai nusieme nuo sienos ta daikta. Bet kiek jaukumo duoda....
blondinas Nr.182
QUOTE(Shatura @ 2009 10 31, 09:31)
O jus ka? tik dabar suzinojot, kad kai kas kilimus ant sienu kabina?
*

ne.
As suzinojau jau senai, kai Nyzny Novgorode buvau.
Jaunuolis
QUOTE(Meškašunis @ 2009 10 31, 01:46)
Na,, gerai, kad pas jus islaiko jis visa seima... Pas mus as vaiko prieziuros pinigu gaunu trigubai daugiau, nei jis darbe atlyginima, tad jau nieko blogo nematau, jei koki karta ir pagamins vakariene...

koks skirtumas kas kiek uzdirba? suprasciau dar kad ziuretumet kas kiek dirba (laiko prasme) cia gal kazkokia forume turit pagal kuria zinant kiek uzdirba kiekvienas galima pasakyt kiek kuris turi tvarkytis, kas valgyt daryt, kas namus tvarkyt, kam galima nauja ruba nusipirkt kam ne ?

Metykit i mane akmenys, bet manau kad normalu yra kad moteris daugiau atlieka namu ruosuos darbu nei vyras.
*Selma*
QUOTE(Jaunuolis @ 2009 10 31, 10:38)
Metykit i mane akmenys, bet manau kad normalu yra kad moteris daugiau  atlieka namu ruosuos darbu nei vyras.
*

Niekas akmenų nemėtys, bet klausimas ar moteris turi atlikti daugiau namų ruošos darbų ar visus? g.gif Tai gal pasisakyk ar padedi pats namų ruošoje.
blondinas Nr.182
QUOTE(*Selma* @ 2009 10 31, 11:15)
Niekas akmenų nemėtys, bet klausimas ar moteris turi atlikti daugiau namų ruošos darbų ar visus?
*

visus.
zhilius
Pagal susitarima, mano vienintelis buities rupestis yra, nusivalyti dulkes nuo televizoriaus, bet sita mano dalia, smarkiai palengvino atsirade plazminiai TV.
blessedness
pagrindinis mb darbas pakurt peciu rusyje,o daugiau mazai ka padeda,daug dirba ir savaitgaliais tai viskas tenka ant mano peciu verysad.gif
*Selma*
QUOTE(zhilius @ 2009 10 31, 11:38)
Pagal susitarima, mano vienintelis buities rupestis yra, nusivalyti dulkes nuo televizoriaus, bet sita mano dalia, smarkiai palengvino atsirade plazminiai TV.
*

Plazminis TV taip pat reikalauja priežiūros, o gal net ir daugiau (aišku jei norit, kad jis jums ilgai tarnautų).
blondinas Nr.182
QUOTE(zaliamamyte @ 2009 10 31, 11:41)
pagrindinis mb darbas pakurt peciu rusyje,o daugiau mazai ka padeda,daug dirba ir savaitgaliais tai viskas tenka ant mano peciu verysad.gif
*

jei nori, kad daugiau padetu namuose, isleisk is rusio...
Meškašunis
QUOTE(blondinas Nr.182 @ 2009 10 31, 11:20)
visus.
*

tranas
Shatura
Niekas akmenų nemėtys, bet klausimas ar moteris turi atlikti daugiau namų ruošos darbų ar visus? g.gif Tai gal pasisakyk ar padedi pats namų ruošoje.
*

Niekas nieko NETURI daugiau ar maziau daryt. Tiesiog gal moteriai labiau iseina daugiau darbu padaryt, kol vyras darbe (kalbu apie moteris, kurios nedirba arba vaikus namuose priziuri). Mano vyras man padeda be jokio vargo, bet tik tada, kai paprasau. Vyrai jau tokie yra smile.gif Jiems turi tiksliai pasakyt, kokios konkreciai pagalbos reikia, ir nemanau, kad atsisakys.
blondinas Nr.182
QUOTE(Shatura @ 2009 10 31, 12:33)
Vyrai jau tokie yra smile.gif Jiems turi tiksliai pasakyt, kokios konkreciai pagalbos reikia, ir nemanau, kad atsisakys.
*

ne.
Vyrai turi stebuklingu galiu- nuspeti kitu zmoniu mintis.
Jaunuolis
*

Gi rasau kad daugiau (tai reiskia ne visus)
Darau viska ka pasako.
Shatura
QUOTE(blondinas Nr.182 @ 2009 10 31, 12:42)
ne.
Vyrai turi stebuklingu galiu- nuspeti kitu zmoniu mintis.
*

kaip tik to vyrai ir neturi biggrin.gif
blondinas Nr.182
QUOTE(Shatura @ 2009 10 31, 15:33)
kaip tik to vyrai ir neturi biggrin.gif
*

naturalu.
Kad nuspet mintis, reikia, kad pas kita zmogu ju butu..
*Selma*
QUOTE(Jaunuolis @ 2009 10 31, 13:23)
Gi rasau kad daugiau (tai reiskia ne visus)
Darau viska ka pasako.
*

Tipiška, "darau ką pasako..." Ak tie vyrai.. Maniškis toks pats ax.gif Tai nėra blogai, svarbu, kad padaro ką pasakau ir niekada neatsisako drinks_cheers.gif
Jaunuolis
QUOTE(*Selma* @ 2009 10 31, 17:00)
Tipiška, "darau ką pasako..." Ak tie vyrai.. Maniškis toks pats  ax.gif  Tai nėra blogai, svarbu, kad padaro ką pasakau ir niekada neatsisako  drinks_cheers.gif
*

deja, ne visos moterys taip masto kaip jus ir skundziaso kad vyras daro tik kai pasakai
*Selma*
QUOTE(Jaunuolis @ 2009 11 01, 04:08)
deja, ne visos moterys taip masto kaip jus ir skundziaso kad vyras daro tik kai pasakai
*

Man jau geriau kai pasakai ir padaro, negu išvis nieko nedaro. Čia nuo vyro priklauso, maniškis labai geras. Būna sugalvoja ir pats namus sutvarko thumbup.gif Net sakyti nereikia, ir indus išplauna ne mano paliepimu. rolleyes.gif
Meškašunis
QUOTE(blondinas Nr.182 @ 2009 10 31, 08:45)
viena karta buvom rusijoj, Nyzny Novgorode.
Gerai prigerem ir kazkokias vietines ruskes prikabinom.
Nuvarem pas viena is ju i buta.
Vel gerem...
Atsikeliu as anksti ryte, galva plysta, atsimerkiu ir matau pries save kilima...jauciu, kad guliu lovoj, ne ant zemes, o pries akis - kilimas...
Taip eme suktis galva, kad apsivemiau vietoj.
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Na cia man patiko, tikrai. Man primine, kai pas mus nuo dregmes virsutiniame aukste parketas po kilimais burbulais isejo per viena nakti ir irgi drauga pagiringa einant i wc sutampe, nes uzlipo ant issiputusio parketo ir pagalvojo, kad zeme jau linguojas ... lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Dereša
QUOTE(*Selma* @ 2009 11 01, 08:52)
Man jau geriau kai pasakai ir padaro, negu išvis nieko nedaro. Čia nuo vyro priklauso, maniškis labai geras. Būna sugalvoja ir pats namus sutvarko thumbup.gif  Net sakyti nereikia, ir indus išplauna ne mano paliepimu. rolleyes.gif
*

mano vyras tai tvarko namus ir neliepus ir indus isplauna neprasomas drinks_cheers.gif
antoniss
QUOTE(Deresa @ 2009 11 05, 21:41)
mano vyras tai tvarko namus ir neliepus ir indus isplauna neprasomas  drinks_cheers.gif
*

thumbup.gif tada tavo vyras lotuliukas.gif
Tetis Evaldas
Aha as ir pasitvarkau pats kartais pats sugalvojais kartais zmonos paprasytas smile.gif O siaip ir kartu bendrom jegom tvarkomes smile.gif
milka66
Maniskis daro auksini darba - lygina rubus drinks_cheers.gif to as tikr.niekad nedarau, nebent kokios maikutes reikia greitai tai prasilyginu, bet pagrinde jis tai daro, o kiti darbai ir lb.nuo nuotaikos ir laisvo laiko priklauso, nu aisku jam reikia turet noro kad ka daugiau patvarkyt sugalvotu, o as jau pamirsau ka reiskia noriu va ir susitvarkau, db.liko reikia ir tvarkau lotuliukas.gif bet nera man cia tokia nasta, visai tai megstu o tuo labiau kad ir MB dar kazka patvarko, patalus jis visad pervelka, ir t.t.is tikruju padaro viska tik ne taip daznai kaip tenka man. Buna atveju kai sakykim jis sumasto sutvarkyt balkona, jam sutvarkius balkona tenka man eiti tvarkyt kambario lotuliukas.gif
Dereša
QUOTE(Tetis Evaldas @ 2009 11 08, 10:26)
Aha as ir pasitvarkau pats kartais pats sugalvojais kartais zmonos paprasytas smile.gif  O siaip ir kartu bendrom jegom tvarkomes smile.gif
*

saunuolis thumbup.gif
Tetis Evaldas
Aciu aciu smile.gif
Dendis
QUOTE(Tetis Evaldas @ 2009 11 08, 11:26)
Aha as ir pasitvarkau pats kartais pats sugalvojais kartais zmonos paprasytas smile.gif  O siaip ir kartu bendrom jegom tvarkomes smile.gif
*

drinks_cheers.gif pas mus irgi taip pat
Darkblue
tvarkomes kartu
skeptikas
prie visu namu ruosos darbu man labiausiai "megstami" buvo-indu plovimas,lyginimas ir kalkiu valymas vonioje,duso kabinoje,arbatinuke... problemas issprendziau-indaplove,rubu dziovykle ir vandens filtras 4u.gif
dabar galvoju kaip isspresti dulkiu valymo "problema"... g.gif
auriukaseva
Pagrindinai tai as tvarkau viska-juk esu namie su vaiku tai turiu laiko biggrin.gif bet jei mano vyrui noras uzeina tai jis ir issiurbliuoja kambarius ir dulkes nuvalo ir net karta langus vale kol as su mazaja pas tevu sveciavausi thumbup.gif vienintelis namu ruosos darbas kuri jis kasdien atlieka yra isnesti siuksles 000054.gif ir tai daro savo noru
Dereša
siuksles nesti vienas malonumas, eini i darba ir pakeliui ismeti biggrin.gif
skeptikas
kaip kam tos siuksles pakeliui. man reikia koki 30m i sona paeiti nuo masinos ax.gif
Dereša
QUOTE(skeptikas @ 2009 12 15, 23:26)
kaip kam tos siuksles pakeliui. man reikia koki 30m i sona paeiti nuo masinos ax.gif
*

tai su masina privaziuok lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
skeptikas
QUOTE(Deresa @ 2009 12 16, 22:41)
tai su masina privaziuok  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

auksine ideja! blush2.gif
auriukaseva
Tikrai auksine ideja prie siuksliu su masina davaziuoti biggrin.gif ir kas galejo pasiulyti jei ne moteris.ah tos moterys visada teisios g.gif
palange
Pas mus tikriausiai MB daugiau namų ruošos darbų atlieka, valgyt daro jis, dažniau namus sutvarko irgi jis... O ką jau kalbėt apie pečiaus kūrimą ir t.t. Žodžiu kol kas situacija man palanki, bet mes dar šviežiakai, tik kelis metus kartu gyvenam, tikriausiai lygus darbų pasiskirstymas išsibalansuoja gimus vaiku, kai (dažniausiai) moteris daugiau laiko praleidžia namie ir atlieka daugiau ruošos darbų, o vyras jaučiasi savo dalį atlikęs, nes buvo darbe. Ir mamytei vėl pradėjus dirbt tėvelis negrįžta į ankstesnes vėžės, taip ir toliau eidamas į darbą išmeta šiukšles, o grįžęs susikelia kojas ant stalo piešais TV? Kaip ten iš tikrųjų?
given444
beveik viską daro jis. neduoda man, net bulves negerai jam skutu. gal dėl to, kad kartu dar negyvenam, tik ateinu pas jį.
bet viską iškepa, išverda, kartais turiu išsikovot kad indus išsiplaut.
sauleleee_
savisiam visada liepdavau bulves skust,sutarkuot morkas tarka,ir svogunus pjaustyt biggrin.gif
pats kai nesusiprasdavo tai bakstelt reikedavo ka padaryt,ir be problemu padarydavo..
ai dar grindis kartais liepdavau plaut,bet po tokiu plovimu,aj gal geriau pati galvoju lotuliukas.gif dar liepdavau dujine nuvalyt nes nuo to chemikalu iskart nagai nulusta man.. na ir viskas siaip atrodo.. bigsmile.gif
zhilius
“Mano tėtis – pats stipriausias ir drąsiausias! Jis gali perplaukti pačią plačiausią upę, nugalėti bet kokį gyvūną, susikauti su visais banditais! Mano tėtis gali viską! Tačiau dažniausiai jam tenka plauti indus, gaminti valgi, skalbti ir nešti šiukšles”…
Goodrutis
visada galima pasidalind tokius darbus ir net leist jai pailsėt, nereikia sedet ir žiūret kaip žmonelė pluša, ir seip dviese darbas greičiau pasidaro o jie savo užbaigi tai žmonikei padedi smile.gif
aš atvirai pasakysiu tvarkytis su puodais nemoku =\ tode kai žmonele pavargsta ruosti maista as ja i Čili veduos ar dar kur smile.gif ( as tiap maista ruošiu )
secret_lover_
Visada ir visur geranoriškai padeda smile.gif ax.gif
something else
QUOTE(Goodrutis @ 2010 01 11, 22:46)
aš atvirai pasakysiu tvarkytis su puodais nemoku =\ tode kai žmonele pavargsta ruosti maista as ja i Čili veduos ar dar kur smile.gif ( as tiap maista ruošiu )
*

ir problemos kaip nebūta smile.gif
candyshop
visi namu rupesciai gula ant mano peciu .Buna vyras isnesa siuksles ,pasiurbliuoja ,bet cia retas atvejis:)Valgyt nemegsta daryt ir nedaro,buna kiausiniene paiskepa :)Kai reikalas prispaudzia:)zmonos ner salia
mėnulis
Dalinamės taip, kad nebūtų situacijos, jog vienas tarnauja kitam. Man tarnaitės vaidmuo nepriimtinas, taip pat nenoriu ir kad vyras man tarnautų. Abu gaminam, plaunam, tvarkomės, vaikus prižiūrim daugmaž vienodai. Viskas išeina natūraliai.
vaivos juosta
Valgyt gaminu aš, indus plaunu aš, skalbia skalbyklė. kai vyras namuos-pečių kuria jis. šią parą jis darbe, tad pečkuriauju aš. grindų neplauna, wc nešveičia. kad namai kvepėtų valgiu ir švara - mano pareiga. aš nesikišu į jo garažo reikalus, namo santechniką, remontus, nekertu malkų ( nors nešti malkinėn nešu).
MadMan
tvarkomės su žmona vienodai, pas mus ligybė
tobulai netobula
Vyras dirba,taigi as namus susitvarkau pati kasdien. Kur reikia sveisti,pvz vonia,wc,virtuves plyteles, vyro darbas. Savaitgaliais tvarkomes kartu. Virtuvej dazniau seimininkauja jis,bet as padedu,ka galiu. Kadaise,kai dar neturejom skalbykles,vyras ir skalbdavo,as tik savo apatinius pati issiplaudavau. Nors gal cia ne visiems tinka toks variantas,nes pati tiesiog del sveikatos ne viska galiu padaryti. Bet vyras mano labai geras,supratingas ir nebambeklis wub.gif thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.