Senoji tema pasibaigė, taigi kuriu naują. Senosios temos nuoroda štai čia
Dalinamės patirtimi, komentuojam ir rašom nuomones. Ar vis gi visi buities darbai gula ant moterų pečių? Ar vyrai padeda buityje? Ar tik stengiasi sukurti darbo jums?
Senoji tema pasibaigė, taigi kuriu naują. Senosios temos nuoroda štai čia
Dalinamės patirtimi, komentuojam ir rašom nuomones. Ar vis gi visi buities darbai gula ant moterų pečių? Ar vyrai padeda buityje? Ar tik stengiasi sukurti darbo jums?
Laba
Na sutinku, aisq, savaitgaliais galima abiem tvarkytis ir t.t. mes taip ir darome, savaitgaliais darom genealini tvarkymasi, o as kasdien vis apsitvarkau kazka, arba velgi, abu, gryzus jam is darbo. Na man tik pasisakymas tas istrigo is pirmos temos, kai zmona i vyro prasyma atsako- as tau ne tarnaite.. O tai negi labai jau daug reikia, paimti rubus, ideti i skalbimo masina juos, isplauti, ir isemus islyginti ? Manau tikrai ne.. taip, zmones skirtingi, su skirtingais interesais ir pomegiais, bet man kyla mintis, jai jau zmona pasako kad ji ne arnaite, tai kaip atrodyti turetu namai..pirma asocicija kuri iskyla, man - balaganas..Nu as tai labiausiai nemegstu netvarkos, man tri buti viskas idealiai, ir man tvarkytis patynka, man maniskis galetu net nepadeti, man patinka - susitvarkai, ir grazu ir malonu namuose buti, nematau cia jokios katorgos, namus tvarkytis, valgi gaminti ir vaika priziureti, man visa tai yra malonu.. Mus su vaiku islaiko tik maniskis, ir man, jam pasakyt - sorry, snd valgyt pasiaryk pats, ai rubu neisploviau, dekis tuospacius, man laiko nebuvo, ir aplamai, as tau ne tarnaite...hmm nekaip sakyciau..
MANO VYRAS VISDADA VIKA ISSIURBLIUIOJA, O KADANGI MUSU BUSTAS DIDZIULIS IR VISUR KILIMINE DANGA, TAI UZIMA MAZIAUSIAI 3-4 VALANDAS...
JIS PATS TAIP NUSPRENDE, PASAKE, KAD SIURBLIUOT JAM PATINKA IR KAD TAI JO DARBAS MUSU SEIMOJE. DAUGIAU SAVANORISKAI NIEKO NEDARO Papildyta: QUOTE(Uuoga @ 2009 10 30, 22:32) Mus su vaiku islaiko tik maniskis, ir man, jam pasakyt - sorry, snd valgyt pasiaryk pats, ai rubu neisploviau, dekis tuospacius, man laiko nebuvo, ir aplamai, as tau ne tarnaite...hmm nekaip sakyciau.. Na,, gerai, kad pas jus islaiko jis visa seima... Pas mus as vaiko prieziuros pinigu gaunu trigubai daugiau, nei jis darbe atlyginima, tad jau nieko blogo nematau, jei koki karta ir pagamins vakariene... QUOTE(Meškašunis @ 2009 10 31, 01:46) viena karta buvom rusijoj, Nyzny Novgorode. Gerai prigerem ir kazkokias vietines ruskes prikabinom. Nuvarem pas viena is ju i buta. Vel gerem... Atsikeliu as anksti ryte, galva plysta, atsimerkiu ir matau pries save kilima...jauciu, kad guliu lovoj, ne ant zemes, o pries akis - kilimas... Taip eme suktis galva, kad apsivemiau vietoj. Pasirodo rusai kilimus ne ant zemes deda, o ant sienu kabina. Jei blaivas, tai nieko, bet jei prigeres, tai nuo tokio vaizdo ima metyt i sonus. QUOTE(blondinas Nr.182 @ 2009 10 31, 08:45) Pasirodo rusai kilimus ne ant zemes deda, o ant sienu kabina. Jei blaivas, tai nieko, bet jei prigeres, tai nuo tokio vaizdo ima metyt i sonus. O jus ka? tik dabar suzinojot, kad kai kas kilimus ant sienu kabina? QUOTE(Meškašunis @ 2009 10 31, 01:46) Na,, gerai, kad pas jus islaiko jis visa seima... Pas mus as vaiko prieziuros pinigu gaunu trigubai daugiau, nei jis darbe atlyginima, tad jau nieko blogo nematau, jei koki karta ir pagamins vakariene... koks skirtumas kas kiek uzdirba? suprasciau dar kad ziuretumet kas kiek dirba (laiko prasme) cia gal kazkokia forume turit pagal kuria zinant kiek uzdirba kiekvienas galima pasakyt kiek kuris turi tvarkytis, kas valgyt daryt, kas namus tvarkyt, kam galima nauja ruba nusipirkt kam ne ? Metykit i mane akmenys, bet manau kad normalu yra kad moteris daugiau atlieka namu ruosuos darbu nei vyras.
Pagal susitarima, mano vienintelis buities rupestis yra, nusivalyti dulkes nuo televizoriaus, bet sita mano dalia, smarkiai palengvino atsirade plazminiai TV.
pagrindinis mb darbas pakurt peciu rusyje,o daugiau mazai ka padeda,daug dirba ir savaitgaliais tai viskas tenka ant mano peciu
QUOTE(zhilius @ 2009 10 31, 11:38) Pagal susitarima, mano vienintelis buities rupestis yra, nusivalyti dulkes nuo televizoriaus, bet sita mano dalia, smarkiai palengvino atsirade plazminiai TV. Plazminis TV taip pat reikalauja priežiūros, o gal net ir daugiau (aišku jei norit, kad jis jums ilgai tarnautų). QUOTE(*Selma* @ 2009 10 31, 11:15) Niekas akmenų nemėtys, bet klausimas ar moteris turi atlikti daugiau namų ruošos darbų ar visus? Niekas nieko NETURI daugiau ar maziau daryt. Tiesiog gal moteriai labiau iseina daugiau darbu padaryt, kol vyras darbe (kalbu apie moteris, kurios nedirba arba vaikus namuose priziuri). Mano vyras man padeda be jokio vargo, bet tik tada, kai paprasau. Vyrai jau tokie yra QUOTE(Jaunuolis @ 2009 11 01, 04:08) Man jau geriau kai pasakai ir padaro, negu išvis nieko nedaro. Čia nuo vyro priklauso, maniškis labai geras. Būna sugalvoja ir pats namus sutvarko QUOTE(blondinas Nr.182 @ 2009 10 31, 08:45) viena karta buvom rusijoj, Nyzny Novgorode. Gerai prigerem ir kazkokias vietines ruskes prikabinom. Nuvarem pas viena is ju i buta. Vel gerem... Atsikeliu as anksti ryte, galva plysta, atsimerkiu ir matau pries save kilima...jauciu, kad guliu lovoj, ne ant zemes, o pries akis - kilimas... Taip eme suktis galva, kad apsivemiau vietoj. Pasirodo rusai kilimus ne ant zemes deda, o ant sienu kabina. Jei blaivas, tai nieko, bet jei prigeres, tai nuo tokio vaizdo ima metyt i sonus. Na cia man patiko, tikrai. Man primine, kai pas mus nuo dregmes virsutiniame aukste parketas po kilimais burbulais isejo per viena nakti ir irgi drauga pagiringa einant i wc sutampe, nes uzlipo ant issiputusio parketo ir pagalvojo, kad zeme jau linguojas ... QUOTE(*Selma* @ 2009 11 01, 08:52) Man jau geriau kai pasakai ir padaro, negu išvis nieko nedaro. Čia nuo vyro priklauso, maniškis labai geras. Būna sugalvoja ir pats namus sutvarko mano vyras tai tvarko namus ir neliepus ir indus isplauna neprasomas
Aha as ir pasitvarkau pats kartais pats sugalvojais kartais zmonos paprasytas
Maniskis daro auksini darba - lygina rubus
Aciu aciu
tvarkomes kartu
prie visu namu ruosos darbu man labiausiai "megstami" buvo-indu plovimas,lyginimas ir kalkiu valymas vonioje,duso kabinoje,arbatinuke... problemas issprendziau-indaplove,rubu dziovykle ir vandens filtras
dabar galvoju kaip isspresti dulkiu valymo "problema"...
Pagrindinai tai as tvarkau viska-juk esu namie su vaiku tai turiu laiko
siuksles nesti vienas malonumas, eini i darba ir pakeliui ismeti
kaip kam tos siuksles pakeliui. man reikia koki 30m i sona paeiti nuo masinos
Tikrai auksine ideja prie siuksliu su masina davaziuoti
Pas mus tikriausiai MB daugiau namų ruošos darbų atlieka, valgyt daro jis, dažniau namus sutvarko irgi jis... O ką jau kalbėt apie pečiaus kūrimą ir t.t. Žodžiu kol kas situacija man palanki, bet mes dar šviežiakai, tik kelis metus kartu gyvenam, tikriausiai lygus darbų pasiskirstymas išsibalansuoja gimus vaiku, kai (dažniausiai) moteris daugiau laiko praleidžia namie ir atlieka daugiau ruošos darbų, o vyras jaučiasi savo dalį atlikęs, nes buvo darbe. Ir mamytei vėl pradėjus dirbt tėvelis negrįžta į ankstesnes vėžės, taip ir toliau eidamas į darbą išmeta šiukšles, o grįžęs susikelia kojas ant stalo piešais TV? Kaip ten iš tikrųjų?
beveik viską daro jis. neduoda man, net bulves negerai jam skutu. gal dėl to, kad kartu dar negyvenam, tik ateinu pas jį.
bet viską iškepa, išverda, kartais turiu išsikovot kad indus išsiplaut.
savisiam visada liepdavau bulves skust,sutarkuot morkas tarka,ir svogunus pjaustyt
pats kai nesusiprasdavo tai bakstelt reikedavo ka padaryt,ir be problemu padarydavo.. ai dar grindis kartais liepdavau plaut,bet po tokiu plovimu,aj gal geriau pati galvoju
Mano tėtis pats stipriausias ir drąsiausias! Jis gali perplaukti pačią plačiausią upę, nugalėti bet kokį gyvūną, susikauti su visais banditais! Mano tėtis gali viską! Tačiau dažniausiai jam tenka plauti indus, gaminti valgi, skalbti ir nešti šiukšles
visada galima pasidalind tokius darbus ir net leist jai pailsėt, nereikia sedet ir žiūret kaip žmonelė pluša, ir seip dviese darbas greičiau pasidaro o jie savo užbaigi tai žmonikei padedi
aš atvirai pasakysiu tvarkytis su puodais nemoku =\ tode kai žmonele pavargsta ruosti maista as ja i Čili veduos ar dar kur
Visada ir visur geranoriškai padeda
visi namu rupesciai gula ant mano peciu .Buna vyras isnesa siuksles ,pasiurbliuoja ,bet cia retas atvejis:)Valgyt nemegsta daryt ir nedaro,buna kiausiniene paiskepa :)Kai reikalas prispaudzia:)zmonos ner salia
Dalinamės taip, kad nebūtų situacijos, jog vienas tarnauja kitam. Man tarnaitės vaidmuo nepriimtinas, taip pat nenoriu ir kad vyras man tarnautų. Abu gaminam, plaunam, tvarkomės, vaikus prižiūrim daugmaž vienodai. Viskas išeina natūraliai.
Valgyt gaminu aš, indus plaunu aš, skalbia skalbyklė. kai vyras namuos-pečių kuria jis. šią parą jis darbe, tad pečkuriauju aš. grindų neplauna, wc nešveičia. kad namai kvepėtų valgiu ir švara - mano pareiga. aš nesikišu į jo garažo reikalus, namo santechniką, remontus, nekertu malkų ( nors nešti malkinėn nešu).
tvarkomės su žmona vienodai, pas mus ligybė
Vyras dirba,taigi as namus susitvarkau pati kasdien. Kur reikia sveisti,pvz vonia,wc,virtuves plyteles, vyro darbas. Savaitgaliais tvarkomes kartu. Virtuvej dazniau seimininkauja jis,bet as padedu,ka galiu. Kadaise,kai dar neturejom skalbykles,vyras ir skalbdavo,as tik savo apatinius pati issiplaudavau. Nors gal cia ne visiems tinka toks variantas,nes pati tiesiog del sveikatos ne viska galiu padaryti. Bet vyras mano labai geras,supratingas ir nebambeklis
|