MICKEYO
2011 09 03, 10:00
QUOTE(gintuks @ 2011 09 03, 10:37) Jo nezinia kaip cia elgtis  davem antibus 5 dienas, atrodo pilnai isgijom, buvom ir pas LOR sake jau viskas gerai, ir ka isejom vakar i lauka, saugau kaip kiaušinuka....siandien nakti vel visa klyke, na ka ir vel ausu uždegimas, atrodo išprotesiu  Sveiki. Kiek teko susidurti su ausų uždegimais(virš 15 kartų) antibiotikus reiktų vartoti 10d, čia taip aiškino santariškių gydytojai
Giedre.vs
2011 09 04, 09:17
Oi merginos- tik nesivadovaukit savo galva- klausykit daktarų, mano dukra ir praėjo per ausų uždegimus. Po 15 maždaug uždegimų gyvenam jau 1,3 metų su vamzdeliais ausyse. O klausa atsistatė po kokių 9 mėnesių. Ir dabar su mumis neaišku, ką daryti- slogos labai dažnos- baisu, kad išėmus vamzdukus vėl bus tas pats. Tikrai ausų uždegimai nėra ta liga, kurią galima gydyti kaip nori. Parašiau tai tam, kad kartais mamos nesusimąsto, kas gali būti toliau. Niekam nelinkiu nueiti taip toli kaip mes (tiesa, mes taip nuėjom nors ir gėrėm antibiotikus, darėm viską, ką liepė gydytojai). Sėkmės visoms ir sveikatos mažyliams  Baisu net prisimint kaip vaikas nuolat raitydavosi nuo ausų skausmo.
pikute84
2011 09 06, 15:56
O mums vel ausyte skauda  tik trys savaites praejo  Visur su kepuryte as ja laikiau ir maudant vata dejau, bet va vel vakar papulio neeme ir nurimo tik sulasinus lasiuku. Einam tuoj pas gydytoja. Prasysiu gal pas LOR kad nusiustu, nes man neramu, kad taip daznai kartojasi. O mum tik 3,5 men  Gerai bent, kad be temperaturos ir tik ''paraude'' kaip gydytoja sako, bet kankinasi maziuke labai. Jau anyta sake kazkoki ten augala augina, atseit palasint reikia, kai ausi skauda, bet nepatikimai man skamba
Iewuzze
2011 09 07, 09:28
QUOTE(pikute84 @ 2011 09 06, 16:56) O mums vel ausyte skauda  tik trys savaites praejo  Visur su kepuryte as ja laikiau ir maudant vata dejau, bet va vel vakar papulio neeme ir nurimo tik sulasinus lasiuku. Einam tuoj pas gydytoja. Prasysiu gal pas LOR kad nusiustu, nes man neramu, kad taip daznai kartojasi. O mum tik 3,5 men  Gerai bent, kad be temperaturos ir tik ''paraude'' kaip gydytoja sako, bet kankinasi maziuke labai. Jau anyta sake kazkoki ten augala augina, atseit palasint reikia, kai ausi skauda, bet nepatikimai man skamba  laikykites  tikrai apsilankykite pas LOR, vakar mes buvome pas LORa, nes vel buvo ausytes uzdegimas, tai sake, kad ausu uzdegimai didziausia beda yra vaikams iki metuku, po to su metais uzdegimu turetu mazeti  Be to, minejo, kad kai kuriems vaikuciams, kuriu labai jautrios ausytes, net ir dar nepasireiskus slogai, o pasigavus kazkoki virusiuka, jau reaguoja ausytes Todel tikrai prasykites siuntimo pas Lora, tegu apziuri kaip bugneliai, ar nera skyscio uz jo ir pan.
Iewuzze
2011 09 14, 08:32
Sveikos ar esat ka nors girdejusios apie tai, jog dazni ausu uzdegimai gali buti susije su inkstais ir slapimo takais? Mes pries darzeli nesem slapima tyrimui ir liepe pakartoti, nes lyg rado kraujo priemaisu  kraujas jokio uzdegimo nerodo Bandziau ieskoti informacijos kaip tai galetu buti susije, tai man atrodo ta sasaja galetu buti - grybelis  kuris migruoja ir gali paveikti ivairius organus, netgi plaucius, taip pat ir nosiarykle ir kas be ko ausytes Gal kas zinote kaip butu galima nustatyti ar organizme bujoja grybelis? ar kaip nors is kraujo imanoma? ar koks tepinelis imamas? nes mums kaip ir nemazai pozymiu sutampa, kad galetu buti grybelis. Kai ziema vartojom probiotikus su krekenom (jie beje kovoja pries gryba), tai apie pusmeti ausytemis nesiskundem
Giedre.vs
2011 09 14, 14:44
QUOTE(Iewuzze @ 2011 09 14, 09:32) Sveikos ar esat ka nors girdejusios apie tai, jog dazni ausu uzdegimai gali buti susije su inkstais ir slapimo takais? Mes pries darzeli nesem slapima tyrimui ir liepe pakartoti, nes lyg rado kraujo priemaisu  kraujas jokio uzdegimo nerodo Bandziau ieskoti informacijos kaip tai galetu buti susije, tai man atrodo ta sasaja galetu buti - grybelis  kuris migruoja ir gali paveikti ivairius organus, netgi plaucius, taip pat ir nosiarykle ir kas be ko ausytes Gal kas zinote kaip butu galima nustatyti ar organizme bujoja grybelis? ar kaip nors is kraujo imanoma? ar koks tepinelis imamas? nes mums kaip ir nemazai pozymiu sutampa, kad galetu buti grybelis. Kai ziema vartojom probiotikus su krekenom (jie beje kovoja pries gryba), tai apie pusmeti ausytemis nesiskundem  Vartojot 4 life transfaktor produktus?
Iewuzze
2011 09 14, 15:00
QUOTE(Giedre.vs @ 2011 09 14, 15:44) Vartojot 4 life transfaktor produktus? nea vartojom Childlife Colostrum with probiotics  o jus, kuriuos minejot gal vartojat? jei taip, ar jauciate koki poveiki?
Giedre.vs
2011 09 15, 15:43
QUOTE(Iewuzze @ 2011 09 14, 16:00) nea vartojom Childlife Colostrum with probiotics  o jus, kuriuos minejot gal vartojat? jei taip, ar jauciate koki poveiki? Jo mes vartojam tuos kur parašiau. Niu ausų uždegimų mums po vamzdelių įdėjimo nebuvo nė vieno. Bet dėl nuolatinių slogų, niekas nenori jų išiminėt. Poveikį matau - vaikas daug žvalesnis, aktyvesnis, verčiamės ligų metu be vaistų tik su papildais. Tik nasonex dar duodu nuo alergijos. Ir nosis geriau valosi, per nosį, nesikomplikuoja į sinusitus ir be pūlių kaip mums nuolat būdavo, tik va galvoju kaip čia bus ateity. Mums liko tik 3 mėn, kuriuos galime būti su vamzdeliais. Šiandien einu į paskaitą apie tuos papildus ir imunitetą.
QUOTE(Iewuzze @ 2011 09 14, 09:32) Sveikos ar esat ka nors girdejusios apie tai, jog dazni ausu uzdegimai gali buti susije su inkstais ir slapimo takais? Mes pries darzeli nesem slapima tyrimui ir liepe pakartoti, nes lyg rado kraujo priemaisu  kraujas jokio uzdegimo nerodo Bandziau ieskoti informacijos kaip tai galetu buti susije, tai man atrodo ta sasaja galetu buti - grybelis  kuris migruoja ir gali paveikti ivairius organus, netgi plaucius, taip pat ir nosiarykle ir kas be ko ausytes Gal kas zinote kaip butu galima nustatyti ar organizme bujoja grybelis? ar kaip nors is kraujo imanoma? ar koks tepinelis imamas? nes mums kaip ir nemazai pozymiu sutampa, kad galetu buti grybelis. Kai ziema vartojom probiotikus su krekenom (jie beje kovoja pries gryba), tai apie pusmeti ausytemis nesiskundem  "probiotikus su krekenom " koks pavadinimas ir ar vaistineje pirkote? Mums grybai irgi pastoviai augdavo tai mums pasiule su mielem
Iewuzze
2011 09 19, 08:35
QUOTE(Giedre.vs @ 2011 09 15, 16:43) Jo mes vartojam tuos kur parašiau. Niu ausų uždegimų mums po vamzdelių įdėjimo nebuvo nė vieno. Bet dėl nuolatinių slogų, niekas nenori jų išiminėt. Poveikį matau - vaikas daug žvalesnis, aktyvesnis, verčiamės ligų metu be vaistų tik su papildais. Tik nasonex dar duodu nuo alergijos. Ir nosis geriau valosi, per nosį, nesikomplikuoja į sinusitus ir be pūlių kaip mums nuolat būdavo, tik va galvoju kaip čia bus ateity. Mums liko tik 3 mėn, kuriuos galime būti su vamzdeliais. Šiandien einu į paskaitą apie tuos papildus ir imunitetą. dekui uz info, reiks pasidomet placiau QUOTE(as123 @ 2011 09 18, 18:13) "probiotikus su krekenom " koks pavadinimas ir ar vaistineje pirkote? Mums grybai irgi pastoviai augdavo tai mums pasiule su mielem  vartojom tuos kur paminejau Childlife Colostrum with probiotics, siaip yra Lietuvos vaistinese pirkti, bet kaina be proto, as is uzsienio siunciausi is www.iherb.com, dar girdejau, kad mamos tiesiai is distributoriu LT perka, sake, kad beveik tas pats gaunasi, kas siustis. Va sio straipsniuko apacioj yra meilas http://www.mamosdienorastis.lt/?p=634 , kuriuo galima tiems distributoriams parasyti
Giedre.vs
2011 09 19, 12:34
QUOTE(Iewuzze @ 2011 09 19, 09:35) dekui uz info, reiks pasidomet placiau vartojom tuos kur paminejau Childlife Colostrum with probiotics, siaip yra Lietuvos vaistinese pirkti, bet kaina be proto, as is uzsienio siunciausi is www.iherb.com, dar girdejau, kad mamos tiesiai is distributoriu LT perka, sake, kad beveik tas pats gaunasi, kas siustis. Va sio straipsniuko apacioj yra meilas http://www.mamosdienorastis.lt/?p=634 , kuriuo galima tiems distributoriams parasyti  Aš ir pati perku, bet žinok ar siųstis ar pirkti Lietuvoje beveik nėra skirtumo iki 10 Lt. O mus Santariškėse pagyrė, sakė, jog vaizdelis neblogas
pikute84
2011 10 15, 17:46
Sveikos, mamytės. Vėl aš pas jus  Turėjom jau kelis ausyčių raudonumus, kurie nežinia dėl ko atsirasdavo ir pagydavom palašinę Otipax lašiukų. Bet va užpuolė mus sloga, kuri akimirksniu perėjo į vienos ausytės skausmą  Tai su sloga kovojam jau 8 dienas, o ausytę skauda jau matyt kokias 4 dienas. Gydytoja (pediatrė) liepė slogą gydyti lašinant jūros vandenuko ir valant su vata  Aj dar vibrocil lašinti tris kartus po lašiuką. Nelabai aš lašinau, labiau valiau nosytę, gal tai ir buvo klaida, kad slogytė užsitęsė... Skaičiau, kad nelabai geras tas vibrocil... Bet esmė ta, kad gydytoja pažiūrėjusi ausytes pamatė, kad viena raudona. Padarė kraujo tyrimą ir sako antibijotikų nereikia. Vėl lašinti Otipax ir viburcol žvakutes dėti, nosį tik jūros vandenuku plauti įlašinant po lašiuką. Tai dvi dienas, kai lašint į ausytes pradėjau, mergytė nuolat verkė, net žviegė. Naktim rėkdavo, keldavosi kas valada kas dvi. Aš vis laukiau pagerėjimo...Nuėjom po kelių dienų pas gydytoja, apžiūrėjo...Oj, sako, ausytė dar raudonesnė ir lyg išbėgę kažkas. Paskyrė Ospamox 5 dienas ir į nosį vėl vibrocil. Norėjau paklausti kaip gydyti slogą patartumėt? Ir ar užtenka to ospamox ausytei? Ir išvis ar gydytoja neturėjo mūsų siųsti pas LOrą? Labai bijau neišgydyti ausytės, nors mažiukė nuo antibijotikų iškart aprimo. Mums dar tik 5 mėn. rytoj
Artemidė
2011 11 14, 18:31
Ar gali nuo ausų uždegimo CRB būti net 86?
Daisiuke
2011 11 14, 18:46
QUOTE(Artemidė @ 2011 11 14, 18:31) Ar gali nuo ausų uždegimo CRB būti net 86? gali ...
Artemidė
2011 11 14, 20:48
QUOTE(Daisiuke @ 2011 11 14, 18:46) Ačiū  Sakė lyg ir paraudusi viena šiek tiek ausis, o temperatūra vakar šoko iki 39, ryte nukrito ir nors crb aukštas - daugiau nekyla. dėl to ir suabejojau,ar nėra jam dar ko nors
Daisiuke
2011 11 14, 21:24
QUOTE(Artemidė @ 2011 11 14, 20:48) Ačiū  Sakė lyg ir paraudusi viena šiek tiek ausis, o temperatūra vakar šoko iki 39, ryte nukrito ir nors crb aukštas - daugiau nekyla. dėl to ir suabejojau,ar nėra jam dar ko nors  hmz...bet tai antibu engavot..toks reultatas jau sakyciau didokas uzdegimas...  nu bet gal savaime praeis jei tempa nebekyla..
Artemidė
2011 11 15, 11:42
QUOTE(Daisiuke @ 2011 11 14, 21:24) hmz...bet tai antibu engavot..toks reultatas jau sakyciau didokas uzdegimas...  nu bet gal savaime praeis jei tempa nebekyla.. Gavom antibiotikus, jau vartojam, atrodo sveiksta  Aš tik galvojau, ar tiksliai nustatė ligą, nes va man irgi pasirodė,kad kaip vos paraudusiai ausytei didokas crb. Bet kita bertus tie patys antibiotikai ir daugiau uždegimų gydo (jei kartais būtų kas su plaučiais, nes tik paklausė, o nešvietė).
Daisiuke
2011 11 15, 11:47
QUOTE(Artemidė @ 2011 11 15, 11:42) Gavom antibiotikus, jau vartojam, atrodo sveiksta  Aš tik galvojau, ar tiksliai nustatė ligą, nes va man irgi pasirodė,kad kaip vos paraudusiai ausytei didokas crb. Bet kita bertus tie patys antibiotikai ir daugiau uždegimų gydo (jei kartais būtų kas su plaučiais, nes tik paklausė, o nešvietė). aisku...svarbu pasveiktumet..siaip man rodos utenka paklausyt plaucius.sveikatos..
gintuks
2011 11 18, 15:52
QUOTE(pikute84 @ 2011 10 15, 18:46) Sveikos, mamytės. Vėl aš pas jus  Turėjom jau kelis ausyčių raudonumus, kurie nežinia dėl ko atsirasdavo ir pagydavom palašinę Otipax lašiukų. Bet va užpuolė mus sloga, kuri akimirksniu perėjo į vienos ausytės skausmą  Tai su sloga kovojam jau 8 dienas, o ausytę skauda jau matyt kokias 4 dienas. Gydytoja (pediatrė) liepė slogą gydyti lašinant jūros vandenuko ir valant su vata  Aj dar vibrocil lašinti tris kartus po lašiuką. Nelabai aš lašinau, labiau valiau nosytę, gal tai ir buvo klaida, kad slogytė užsitęsė... Skaičiau, kad nelabai geras tas vibrocil... Bet esmė ta, kad gydytoja pažiūrėjusi ausytes pamatė, kad viena raudona. Padarė kraujo tyrimą ir sako antibijotikų nereikia. Vėl lašinti Otipax ir viburcol žvakutes dėti, nosį tik jūros vandenuku plauti įlašinant po lašiuką. Tai dvi dienas, kai lašint į ausytes pradėjau, mergytė nuolat verkė, net žviegė. Naktim rėkdavo, keldavosi kas valada kas dvi. Aš vis laukiau pagerėjimo...Nuėjom po kelių dienų pas gydytoja, apžiūrėjo...Oj, sako, ausytė dar raudonesnė ir lyg išbėgę kažkas. Paskyrė Ospamox 5 dienas ir į nosį vėl vibrocil. Norėjau paklausti kaip gydyti slogą patartumėt? Ir ar užtenka to ospamox ausytei? Ir išvis ar gydytoja neturėjo mūsų siųsti pas LOrą? Labai bijau neišgydyti ausytės, nors mažiukė nuo antibijotikų iškart aprimo. Mums dar tik 5 mėn. rytoj  Mums labai panasiai buvo, penkta menesi turejome ausu uzdegima, tai nuo to ir prasidejo...kaip tik sloga tuoj ausyte skauda...mum 11men, o jau penkis kartus sirgome su ausytemis, du kartus issigydem be antibu...bet karta kursa net reikejo kartoti, nes po 5 dienu kurso atsinaujino uzdegimas...del slogytes man nelabai patinka tas vibrocilis taip jis atkemsa kuriam laikui bet labai sutirstina sloga, kuria po to ir istraukti neimanoma darosi, ir kvepuoti sunku, manau beganti slogyte maziau pavojinga...mum labai padejo gaminami vaistineje lasiukai furacilinas su adrenalinu...labai padeda....Stiprybes Jum  Siaip pas lora manau turejo nusiusti, mes visada einam....beje sianakt sestas kartas..ir vel ausys...
pikute84
2011 11 18, 19:30
QUOTE(gintuks @ 2011 11 18, 15:52) Mums labai panasiai buvo, penkta menesi turejome ausu uzdegima, tai nuo to ir prasidejo...kaip tik sloga tuoj ausyte skauda... Kaip as jus suprantu  Tai ana karta, kai rasiau nuejom pas lora ir dave tu vaistuku, kur raset, nuo slogos. Labai geri lasiukai ir iskarto padejo. Antibijotikus gerem 10 dienu. Praejo lyg ir viskas. Tame tarpe ir dantukas isdygo. Ir va praejo trys savaites ir vel ausyte skaudejo  Net veme mergaite mano. Kaip issigandau...bet su lasiukais issisukom. Ieskau dabar jeronimo nusipirkti, gydytoja rekomendavo. Stiprybes ir jums ir sveikit  Beje mum gydytoja sako, kad paveldejo is manes tas ausytes silpnas ir nelabai cia ka padarysi...
sriukis
2011 11 19, 09:27
As atsimenu vaikysteje sirgdavau vis ausu uzdegimu.Kazkada mama suzinojo,kad jeronimas gerai padeda.pamenu kai istraukdavo tas jeronimas karsti is ausies,visas sudziuves
gintuks
2011 11 23, 11:02
QUOTE(pikute84 @ 2011 11 18, 20:30) Kaip as jus suprantu  Tai ana karta, kai rasiau nuejom pas lora ir dave tu vaistuku, kur raset, nuo slogos. Labai geri lasiukai ir iskarto padejo. Antibijotikus gerem 10 dienu. Praejo lyg ir viskas. Tame tarpe ir dantukas isdygo. Ir va praejo trys savaites ir vel ausyte skaudejo  Net veme mergaite mano. Kaip issigandau...bet su lasiukais issisukom. Ieskau dabar jeronimo nusipirkti, gydytoja rekomendavo. Stiprybes ir jums ir sveikit  Beje mum gydytoja sako, kad paveldejo is manes tas ausytes silpnas ir nelabai cia ka padarysi... Tai smagu kad tie lasiukai jums padejo  reikes ir mums to jeronimo ieskoti geles, nes jau nebezinau nei ko griebtis, galvojau issisuksim, lygtais pagerejo ausytes, tempos nukrito, gydytoja israse is karto antibu, bet ka praejo 4 dieneles, ir vel nemiega naktim, tempa kilti pradejo, ka gi vel antibiotikai....beje mes dar daremes ir nosytes paseli, tai streptokokas isaugo....matyt ta bacila dar gyvena, gal ji ir dasideda prie tu ausyciu...As vis tikiuosi kad isaugsim....bet jau kartais ir neviltis ima...
Sveikos as dar vis uzsuku i sia temute Mums iki 1.5 m. bugneliai buvo sproge 9 kartus, buvom jau i panika puole, ir nutareme issioperuoti adenojdus, gydytojai taip pat patare musu atveju, tai dabar jau puse metu kaip issioperave ir antibu bent jau kolkas neprireike O buvome isbande viska, bet ausyciu uzdegimai vis kartojosi ir galo nesimate Pasitarkite su savo LOR, gal ir jums padetu
Giedre.vs
2011 11 23, 20:24
QUOTE(as123 @ 2011 11 23, 14:04) Sveikos as dar vis uzsuku i sia temute Mums iki 1.5 m. bugneliai buvo sproge 9 kartus, buvom jau i panika puole, ir nutareme issioperuoti adenojdus, gydytojai taip pat patare musu atveju, tai dabar jau puse metu kaip issioperave ir antibu bent jau kolkas neprireike O buvome isbande viska, bet ausyciu uzdegimai vis kartojosi ir galo nesimate Pasitarkite su savo LOR, gal ir jums padetu  O mes jau penkti metai vargstam su ausytėmis. Ir dar su vamzdukais po šiai dienai. Ir va neseniai 2 pūlingais uždegimais persirgom. O išoperuota viskas seniai.
QUOTE(Giedre.vs @ 2011 11 23, 21:24) O mes jau penkti metai vargstam su ausytėmis. Ir dar su vamzdukais po šiai dienai. Ir va neseniai 2 pūlingais uždegimais persirgom. O išoperuota viskas seniai. Uoj net baisu klausytis O tai jums bugneliai graziai ir ar greitai uzgydavo? kokia pagrindine priezastis buvo statyti vamzdelius?
Giedre.vs
2011 11 24, 16:31
QUOTE(as123 @ 2011 11 24, 16:47) Uoj net baisu klausytis O tai jums bugneliai graziai ir ar greitai uzgydavo? kokia pagrindine priezastis buvo statyti vamzdelius? Nesibaigiantys ausų uždegimai, nuolatinis skausmas ausų, nes vaistai jau skausmo nebenuimdavo ir stiprus klausos pablogėjimas.
Špokencija
2011 12 28, 21:03
Sveikos mamos Ar nuo vienos ausytės uždegimo gali 4 paros laikytis 38 ir aukštesne temperatųra? Ir ar aplamai gali pakilti temperatūra 39,9 kaip mums buvo ligos pradžioje? Man labai neramu, kad gali būti prie kažkokios infekcijos tiesiog ir ta susirgusi ausyte, nes jau antra prara geriam antibijotikus bet vistiek laikosi tokia temperatūra
QUOTE(Špokencija @ 2011 12 28, 22:03) Sveikos mamos Ar nuo vienos ausytės uždegimo gali 4 paros laikytis 38 ir aukštesne temperatųra? Ir ar aplamai gali pakilti temperatūra 39,9 kaip mums buvo ligos pradžioje? Man labai neramu, kad gali būti prie kažkokios infekcijos tiesiog ir ta susirgusi ausyte, nes jau antra prara geriam antibijotikus bet vistiek laikosi tokia temperatūra  Mums ka tik tokia ligos eiga buvo, ir 4 para pradejom gerti antibus tai dar 4 paras temp kilo iki 37.6 Ausyciu bugneliai buvo raudoni, gerem 10 dienu antibus
BRASKYTTT
2012 01 05, 14:38
sveikos nors man 23 m bet sergu stipriu ausu uzdegimu.lb skauda ausi.gersiu antibiotikus
gyvaciute
2012 01 05, 18:49
QUOTE(ausmeja @ 2012 01 05, 19:49) Mums siandien tas pats.  Galvojau,kad kakla nugulejo ar patempe,nes uz kaklo laikesi.reke baisiausiai.Siaip sunus labai kantrus,o cia,isterija,issigandau.Pasirodo ausyte,mamai paskambinau,tai paaiskino kaip patikrinti,ar skausmas nuo ausies...  Pirma karta mums taip.Daviau puse analgino,skausmuj numalsinti,ilasinau irgi namie turejau otipax,pasildziau marle,pridejau uz ausies,zinau,kad jokies budaus negalima deti ANT ausytes,skylute turi buti atvira.Temperatu jauciu kyla,nes pirstai salti, Kaip galvojate,siandien vaziuoti pas daktare,ar palaukti iki rytojaus?gali buti,kad ausies uzdegimas,savaime praeis?
Iewuzze
2012 01 18, 12:50
QUOTE(Nanita @ 2012 01 18, 13:27) Mums siandien tas pats.  Galvojau,kad kakla nugulejo ar patempe,nes uz kaklo laikesi.reke baisiausiai.Siaip sunus labai kantrus,o cia,isterija,issigandau.Pasirodo ausyte,mamai paskambinau,tai paaiskino kaip patikrinti,ar skausmas nuo ausies...  Pirma karta mums taip.Daviau puse analgino,skausmuj numalsinti,ilasinau irgi namie turejau otipax,pasildziau marle,pridejau uz ausies,zinau,kad jokies budaus negalima deti ANT ausytes,skylute turi buti atvira.Temperatu jauciu kyla,nes pirstai salti, Kaip galvojate,siandien vaziuoti pas daktare,ar palaukti iki rytojaus?gali buti,kad ausies uzdegimas,savaime praeis? Temperatura prie ausu uzdegimo gali laikytis apie tris paras, jei per tiek dienu nenukris, tuomet jau reikia pagalvoti apie antibiotikus  O siaip dabar svarbiausia gydyti sloga, nes nuo jos ir prasideda vidines ausies uzdegimas  Po ausu uzdegimo reikia ypatingai saugotis, nes ausytes ilgai gyja, minimum dvi savaites reiktu nepasigauti naujos slogos, nes ausu uzdegimas gali pasikartoti
 Tai,kad mes slogos neturime  paknarkdavo sia nakti,bet budavo kartais ir blogiau.Prakvepuoja pro nosi kuo puikiausiai.O ar tik nuo slogos gali buti ausu uzdegimas?
Iewuzze
2012 01 18, 13:13
QUOTE(Nanita @ 2012 01 18, 14:10)  Tai,kad mes slogos neturime  paknarkdavo sia nakti,bet budavo kartais ir blogiau.Prakvepuoja pro nosi kuo puikiausiai.O ar tik nuo slogos gali buti ausu uzdegimas? gali buti vidine sloga. O siaip gali buti ir isorines ausies uzdegimas, jei pvz perpute kur  bet cia gydytojas ta turi nustatyti
QUOTE(Iewuzze @ 2012 01 18, 14:13) gali buti vidine sloga. O siaip gali buti ir isorines ausies uzdegimas, jei pvz perpute kur  bet cia gydytojas ta turi nustatyti  Sake,kad darzelyje bunanat laukia vaikai jam kepure numove,gal perpute Supratau,dekuj  Tai manau siandien tikrai reiktu daktariai pasirodyti,ramiau nakti miegosiu kai zinosiu kas vaikuj
Špokencija
2012 01 18, 13:29
QUOTE(Nanita @ 2012 01 18, 14:15) Sake,kad darzelyje bunanat laukia vaikai jam kepure numove,gal perpute Supratau,dekuj  Tai manau siandien tikrai reiktu daktariai pasirodyti,ramiau nakti miegosiu kai zinosiu kas vaikuj  Aš manau, kad geriau būtų nuvežti pas gydytoją.... Optipax lašiukų lašinti jeigu įtrūkęs būgnelis negalima. Bent apžiūrės ausytes ir patars kaip gydyti. Mūsų ausytės uždegimas buvo siaubingas, galiausiai atsidūrėme ligoninėj nes nuo antibijotikų pradėjo dar siaubingai viduriuoti ir, nors mano sūnus yra geras gėrikas, bet su savaitę laiko auksta temperatūra iki 39,9 laipsniu ir viduriavimu nebesusitvarkėme, labai greitai pasireiskė ir dehidratacija. O šiaip pas mano vaiką irgi nebuvo slogos, bet tą pirmą dieną kai pasiskundė ausytės skausmu (jam ir buvo tik vienos ausytės uždegimas, kita išliko praktiškai sveika) gydytojai matė ir raudoną gerklę būtent toje pusėje. Pakui gerklytė labai greitai pasveiko, o ausis ir liko skaudanti su uždegimu. Tai darau prielaidą, kad jam buvo tiesiog virusinės kilmės gerkles uždegimas ir greitai perėjo į ausį. Nors visi tvirtino, kad nuo slogos, bet nei vieną gyd pas jį slogos taip ir nerado. Galutiniam varijante, į klausimą "nuo ko?" tepasakė "vaikai serga ausų uždegimais" taip kad.... O ligoninėj labai greitai viskas pasitaisė, gydymas jau buvo antibijotikais, nes pradėjo kilti CRB, kuris pradžioje buvo ramus, ir Sinupretas... Daugiau nieko.
Daisiuke
2012 01 18, 13:59
QUOTE(Nanita @ 2012 01 18, 13:10)  Tai,kad mes slogos neturime  paknarkdavo sia nakti,bet budavo kartais ir blogiau.Prakvepuoja pro nosi kuo puikiausiai.O ar tik nuo slogos gali buti ausu uzdegimas? sloga gali but vidine ir os visai nesimatyt..mums daznai taip buna... be to jei tikrai bakterinis ausu uzdegimas (ne virusinis) tada slogos gali ir nebut..as siulyciau pasirodyt gydytoai, padaryt kraujo tyrima ir tada sprest del gydymo.. o del lasinimo i ausis otipax ar panasiai..as esu pries  kai pavasari gulejom ligonine su ausu uzdegimu visada tiek LOR tiek palatos gydytoja sakydavo nereikia lasinti, nebent labai labai skauda.. (net ir pri skausmo geriau au tada duot ibuprofeno sirupo, kuris musa tempa, o jei tempos ir enr, puikiai gydo uzdegima ir malsina skausma).. nes slapios ausys (kazko prilasintos) gya daug sunkiau negu sausos.. seimos gydytoa visada sakydavo lasint, tai nesuprasdavau kaip cia os taip skritingai..dabar jau ir seimos gydytoa sako - NELASINTI..buvo cia paskutiniame kazkokiame seimos gdyytou seminare ir butent apie susis snekejo..atlikti tyrimai ir nustatyta kad tie lasiukai ausu mazai gydo, dar apsunkina ju gijima, nes nuo dregmes gali rpadet veistis grybelis ir uzdegimas gya daug leciau...nu nebent labai skauda tada galima ilasinti, bet kaip minejau skausma nuima ibufenas (arba panasus sirupas kuriame yra ibuprofeno).. sveikatos ir kantrybes!
Dekuj visoms  Paskambinau darktarei,tai 18 val pasake atvezti dabar daug vaiku ir priimti negali.. O del lasinimo,tai ka as zinojau,pirma karta mums taip.Kokiu vaistu turejau,tokius daviau.Reke taip,kad jam skauda,tai negi sedesi ir ziuresi kaip tavo vaikas kankinasi.Puse analgino daviau(kitu nuo skausmo neturejau),ir lasikus,tai po valandos asikelti i slovos panoro,sedi patenkintas dabar deliones delioja  Del gerkles,nezinau,issizioti stipriai negali,nes pradeda ausyte skaudeti..Temperaturos kolkas nera..
Daisiuke
2012 01 18, 15:57
QUOTE(Nanita @ 2012 01 18, 14:41) Dekuj visoms  Paskambinau darktarei,tai 18 val pasake atvezti dabar daug vaiku ir priimti negali.. O del lasinimo,tai ka as zinojau,pirma karta mums taip.Kokiu vaistu turejau,tokius daviau.Reke taip,kad jam skauda,tai negi sedesi ir ziuresi kaip tavo vaikas kankinasi.Puse analgino daviau(kitu nuo skausmo neturejau),ir lasikus,tai po valandos asikelti i slovos panoro,sedi patenkintas dabar deliones delioja  Del gerkles,nezinau,issizioti stipriai negali,nes pradeda ausyte skaudeti..Temperaturos kolkas nera.. viskas gerai..nedavei gi nuodu...tik siaip rasiau akd netgi gydytou nuomnes skiriasi tuo klausimu...o kai skauda tai atrodo viska suduotum viska sugirdytum akd tik neskaudetu.
Špokencija
2012 01 18, 16:13
Del Optipax tai mums net dvi LOR daktarės irgi sakė geriau nelašinti. Nuo skausmo puikiai gelbėjo Ibufen arba paracetamol žvakutės
Daisiuke
2012 01 18, 16:30
QUOTE(Špokencija @ 2012 01 18, 16:13) Del Optipax tai mums net dvi LOR daktarės irgi sakė geriau nelašinti. Nuo skausmo puikiai gelbėjo Ibufen arba paracetamol žvakutės   ibufenas biski geriau, nes jis veiksmingiau su uzdegimu kovoa..bet siaip ar taip nuo skausmo ir paracetamolis tinka
QUOTE(Daisiuke @ 2012 01 18, 17:30)  ibufenas biski geriau, nes jis veiksmingiau su uzdegimu kovoa..bet siaip ar taip nuo skausmo ir paracetamolis tinka  mano kavalerius zvakiu jau ne duoda deti,nuo sirupu veme,tai tik paracetamolis gelbeja.. Bet dabar ziuriu,kad sunus pakreipes galva vaiksto ir rodo,kad uz ausu, kakla skauda.Kai prisileciau prie ausies,tai praktiskai nesureagavo,tuomet kai ryte prisilieciau,verke.Gal jam tikrai kakla perpute,o atrodo,kad ausyte skauda? Na matysime,po patikrinimo ka daktare pasakys,ir ka kraujas parodys...
Daisiuke
2012 01 18, 17:37
QUOTE(Nanita @ 2012 01 18, 17:17) mano kavalerius zvakiu jau ne duoda deti,nuo sirupu veme,tai tik paracetamolis gelbeja.. Bet dabar ziuriu,kad sunus pakreipes galva vaiksto ir rodo,kad uz ausu, kakla skauda.Kai prisileciau prie ausies,tai praktiskai nesureagavo,tuomet kai ryte prisilieciau,verke.Gal jam tikrai kakla perpute,o atrodo,kad ausyte skauda? Na matysime,po patikrinimo ka daktare pasakys,ir ka kraujas parodys...  tai ibuprofeno tableciu irgi yra..tik reik ziuret koks stiprumas ir paal vaiko amziu atlauzt tinkama dali, sutrint ir sugirdyt
pasirodo,kad perpute kazkur vaika,ne ausyte jam skaudejo,o kakla.Tiesiog matyt toks skausmas,kad net pats,varkselis,nesupratu ka butent skauda
sirdukele
2012 01 22, 21:19
sveikos mamytes temperatura iki 40 nusimasam vos ka ir vel 3 dienas siandien jau 37 gerkle raudona ir biski uzkimes...del ausu lor sako nieko nematau yra ausu kamstukai.....tai dabar rytoj keliausime pas kita lor kaip tuos kamstukus naikina?duodam ibumetina puse tabletes 200mg nes siurupam alergiski,kraujas geras rytoj slapimo tyrima darysim:( jau nezinau kas mum cia....ir taip nuo liepos menesio kas menesy kartojasi kokiu tik tyrimu ko tik nedarem nuo tokios temp gulejom ir renimacijoj nezinom kur ieskoti priezasties
Špokencija
2012 01 23, 15:06
QUOTE(sirdukele @ 2012 01 22, 22:19) sveikos mamytes temperatura iki 40 nusimasam vos ka ir vel 3 dienas siandien jau 37 gerkle raudona ir biski uzkimes...del ausu lor sako nieko nematau yra ausu kamstukai.....tai dabar rytoj keliausime pas kita lor kaip tuos kamstukus naikina?duodam ibumetina puse tabletes 200mg nes siurupam alergiski,kraujas geras rytoj slapimo tyrima darysim:( jau nezinau kas mum cia....ir taip nuo liepos menesio kas menesy kartojasi kokiu tik tyrimu ko tik nedarem nuo tokios temp gulejom ir renimacijoj nezinom kur ieskoti priezasties  Mums irghi buvo ausų kamštukai, tai LOR iškarto juos su plonyčiais instrumentais juos ištraukė, niekur nesiuntinėjo...  O šiaip tai nuo gerklės gali būti labai aukšta temperatūra. O tyrimai dėl šlapimtakių infekcijos tyrimai daryti? Jei nėra ryškių kitos ligos požymių iškarto nusinešu pas gyd šlapimą.
sirdukele
2012 01 23, 15:51
QUOTE(Špokencija @ 2012 01 23, 16:06) Mums irghi buvo ausų kamštukai, tai LOR iškarto juos su plonyčiais instrumentais juos ištraukė, niekur nesiuntinėjo...  O šiaip tai nuo gerklės gali būti labai aukšta temperatūra. O tyrimai dėl šlapimtakių infekcijos tyrimai daryti? Jei nėra ryškių kitos ligos požymių iškarto nusinešu pas gyd šlapimą. mes i pampersa dar darom tai siandien gaudziau su tais maiseliais kur prisiklijuoja ant pimpaliuko nepavyko per sonus prabego gaudysim vel slapima ir nesim daryti tyrima...o kokia procedura tu kamstuku?jis ramiai nepabuna net kaip plautukus klauso  tai kodel tada gyd nepare mum ju issimtti nesuprantu....pas mus gerkle istisai raudona  bet nera nei puliniu tik truputy paraudus...gal galite rekomenduoti koky gera lor specialista?vilniuje arba kaune
Iewuzze
2012 01 23, 15:56
QUOTE(sirdukele @ 2012 01 23, 16:51) mes i pampersa dar darom tai siandien gaudziau su tais maiseliais kur prisiklijuoja ant pimpaliuko nepavyko per sonus prabego gaudysim vel slapima ir nesim daryti tyrima...o kokia procedura tu kamstuku?jis ramiai nepabuna net kaip plautukus klauso  tai kodel tada gyd nepare mum ju issimtti nesuprantu....pas mus gerkle istisai raudona  bet nera nei puliniu tik truputy paraudus...gal galite rekomenduoti koky gera lor specialista?vilniuje arba kaune mums Lesinskas labai patinka. Jis priima ir privaciai Vilniuje, bet tik viena karta per savaite
Špokencija
2012 01 23, 20:44
QUOTE(sirdukele @ 2012 01 23, 16:51) Aš paprastai vaika ikišu į vonią, apiprausiu gerai, atsuku šilta vandenuka ir leidžiu jam turkštis, o pati stoviu su buteliuku ir budžiu kada atsipalaidavęs padarys man tyrimui  Man taip žymiai papraščiau nei su tais maišiukais, nes su jais mums irgi nelabai pavykdavo. O ausų kamštukus tai labai paprastai, su plonyčiu instrumentu ir trupučiu vatos tiesiog iš ausyčiu LOR mums išvalė... aišku, vaikutis turi būti ramus  Mes lankėmės pas Audronę Paulauskienę (jei teisingai parašiau), ji dirba Šilainių poliklinikoje Kaune. Labai gera ir maloni gydytoja, labai gražiai bendrauja su vaikais, laaaaabai gerai ir aiškiai viską išaiškina mamai apie ausies sandarą, vosokias slogas, uždegimus ir priežiūrą
Vaida83
2012 01 24, 20:35
QUOTE(sirdukele @ 2012 01 22, 23:19) sveikos mamytes temperatura iki 40 nusimasam vos ka ir vel 3 dienas siandien jau 37 gerkle raudona ir biski uzkimes...del ausu lor sako nieko nematau yra ausu kamstukai.....tai dabar rytoj keliausime pas kita lor kaip tuos kamstukus naikina?duodam ibumetina puse tabletes 200mg nes siurupam alergiski,kraujas geras rytoj slapimo tyrima darysim:( jau nezinau kas mum cia....ir taip nuo liepos menesio kas menesy kartojasi kokiu tik tyrimu ko tik nedarem nuo tokios temp gulejom ir renimacijoj nezinom kur ieskoti priezasties  Sveikos mamytes, mano suneliui labai panasi istorija tik viskas kartojasi nuo lakricio men sugertos 4 dezes antibiotiku bet ne kiek geriau nera kai baigiame juos gerti i 3 diena vaikas vel trina ausis siaip ne tai prisiprasiau siuntimo pas LOR gavome, bet niekaip neateina laiskas kada pas ji turime apsilankyti (gyvename airijoje) pasiskambinu i ligonine suzinau kad mes sarasuose 12-18 men laukti,zodziu tik kitu metu vasara pamatytume. Labiausiai supykusi nueinu pas pacio gydytojo pakalbeti jis man pasako kad jis gales mus priimti po savaites apsidziaugiu. Siandiena kaip tik pas ji lankemes pasake kad reikalinga atlikti operacja kiek jis man paaiskino nesudetinga trunka 20 min, kadangi mazu vaiku kanalai labai siauri atsiradus slogai jie paburksta uzsikemsa tad reikia i ta kanala istatyti plasmasini tiubeli kad nesusidarytu vakumas kad oras galetu cirkuliuoti tai ir ausu uzdegimas baigsis. Na kad neteltu laukti visa amzimybe paklausiau kada ta operacija aatliks (na tik idomumo deliai nes cia viskas labai letai vyksta) gydytojas tik nusijuoke, supratau kad nieko cia nepesim. Tai gal kas galite rekomenduoti koki gera lorista klaipedoje? Pakolkas lyg sutuacija valdoma valandai laiko idedu vata su kamparo aliejumi uzdedu vatos ir uzsidedame mergaitiska galvos juosta kad viska prilaikytu
|
|