Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: antra karta atsirado pienas...
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
...Dream...
labas.

3 men maitinau vaika krutimi... susigarau ir gydytojai nebeleido maitinti, sake po antibijotiku kai praeis 3 sav. bet pienas dingo. siandien jau praejo 1 menuo kai galiu maitinti vaika ir atsirado pienukas. labai noriu maitinti, bet visi sako kad nutraukusviena karta, antra karta pradeti negalima, nes tipo uzauges bus blogas. gal kam taip buvo???
Dobšiukas
Gali pradėti maitinti, pienukas tikrai nebus blogas, tik aišku jo neužteks pilnai išmaitinti, bet...Pieno gamybą (pasirodo) galima atgaivinti iki 8 mėn. po gimdymo mirksiukas.gif
LT saulele
QUOTE(Paulinairc @ 2005 10 22, 15:11)
3 men maitinau vaika krutimi... susigarau ir gydytojai nebeleido maitinti, sake po antibijotiku kai praeis 3 sav. bet pienas dingo. siandien jau praejo 1 menuo kai galiu maitinti vaika ir atsirado pienukas. labai noriu maitinti, bet visi sako kad nutraukusviena karta, antra karta pradeti negalima, nes tipo uzauges bus blogas. gal kam taip buvo??? 
*

mažiau nesąmoningų pasakymų klausyt reikia doh.gif , turėtum būti laiminga ir džiaugtis, nes pati rašai, kad nori maitinti. ir kaip dar kažkas tokią nesąmonę sugeba sugalvoti - užaugęs bus blogas, viduramžiai doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Dyna
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2005 10 22, 15:41)
mažiau nesąmoningų pasakymų klausyt reikia  doh.gif , turėtum būti laiminga ir džiaugtis, nes pati rašai, kad nori maitinti. ir kaip dar kažkas tokią nesąmonę sugeba sugalvoti - užaugęs bus blogas, viduramžiai  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Visiškai pritariu drinks_cheers.gif
LARISA 74
QUOTE(Dyna @ 2005 10 22, 19:09)
Visiškai pritariu drinks_cheers.gif
*

Maitink ir džiaukis kol gali thumbup.gif drinks_cheers.gif tai pats nuostabiausias dalikas kuri sukurė gamta,pas mane irgi buvo laikas kai negalėjau maitinti ir tekdavo nutraukinėt pienelį cry.gif bet nieko iki šiol maitinu ,tai ir tau sekmės mirksiukas.gif
Buriuke
Nors man pieno jau mažėja, bet aš dar iki šiol maitinu smile.gif Bet mano vaikutis nori valgyti tik iš vienos krūties, o kai duodu kitą, tai iškart išspjauna blink.gif Tai jos ir skirtingo dydžio doh.gif . Šiandien sugalvojau paragauti savo pieno ir labai nustebau, kad iš tos kur dažniau valgo pienukas saldus, o iš kitos kažkoks sūrus. Kodėl? Gal kam taip buvo g.gif ?
mindira
gal tau taip pasirode?
kaip jis gali buti skirtingas? pabandyk nusitraukti ta pradini ir tada paragauk koks toliau bega g.gif
Buriuke
QUOTE(mindira @ 2006 01 18, 18:21)
gal tau taip pasirode?
kaip jis gali buti skirtingas? pabandyk nusitraukti ta pradini ir tada paragauk koks toliau bega g.gif
*

Ne schmoll.gif nepasirodė ax.gif Kai nusitraukiu, tai jis pasidaro šiek tiek saldesnis, bet vistiek netoks kaip kitoj pusej g.gif
Arinva
man dar daugiau nei po meto po gimdymo ( ir kokie 7 - 8 men po to kai nustojau maitinti) išsimaudžius karštoje vonioje pienas lašėdavo, na bet aišku ne toks kiekis kad pamaitinčiau kūdikį. tad jei tik kūdikis valgo pienuką , tai pirmyn thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif nes kaip suprantu noro tikrai yra 4u.gif
rencew
QUOTE(Dobšiukas @ 2005 10 22, 16:22)
Gali pradėti maitinti, pienukas tikrai nebus blogas, tik aišku jo neužteks pilnai išmaitinti, bet...Pieno gamybą (pasirodo) galima atgaivinti iki 8 mėn. po gimdymo mirksiukas.gif
*

vaje doh.gif doh.gif doh.gif , kaip gaila, kad aš to nežinojau anksčiau verysad.gif doh.gif g.gif
Keiti
QUOTE(Buriuke @ 2006 01 18, 19:25)
Ne  schmoll.gif  nepasirodė  ax.gif  Kai nusitraukiu, tai jis pasidaro šiek tiek saldesnis, bet vistiek netoks kaip kitoj pusej  g.gif
*

O pas mane vienoje krūtyje yra pieno dvigubai daugiau nei kitoj, niekaip nesuprasdavau, kodėl vaikiukas taip muistosi valgydamas iš tos kur mažiau. O tik dabar, kai pradėjau nusitraukinėti supratau, kad dukrytei jo šiek tiek trūko. Kai valgo iš "produktyvesnės" kuo ramiausiai užmiega smile.gif
Buriuke
QUOTE(Keiti @ 2006 01 19, 07:39)
O pas mane vienoje krūtyje yra pieno dvigubai daugiau nei kitoj, niekaip nesuprasdavau, kodėl vaikiukas taip muistosi valgydamas iš tos kur mažiau. O tik dabar, kai pradėjau nusitraukinėti supratau, kad dukrytei jo šiek tiek trūko. Kai valgo iš "produktyvesnės" kuo ramiausiai užmiega smile.gif
*

Pas mane irgi vienoj daug daugiau pieno nei kitoj, bet turbūt dėl to kad mažius ir daugiau valgo iš tos kur daugiau pieno g.gif ax.gif
Austre 123
Maitink kol dar gali nebent gali reikt damaitinti nes gali mažiau MP būti džiaukis biggrin.gif bigsmile.gif thumbup.gif
Chanson
tikrai, reikia maitinti kol yra pienuko (ar 2 ar 3 karta jis beatsirastu) - tai didele vertybe!
rena
QUOTE(Mažė_:) @ 2005 10 22, 16:11)
labas.

*

Skaiciau zurnaluose, kad tokiu atveju kaip tavo maitinti galima.
As girdejau, kai nutraukus pradedi maitinti, tai ne pats blogas buna, o akys(tipo nuziureti gali), bet man atrodo, kad cia tik prietarai(bobutes g.gif )

Taistė
QUOTE(rena @ 2006 04 19, 22:03)
As girdejau, kai nutraukus pradedi maitinti, tai ne pats blogas buna, o akys(tipo nuziureti gali), bet man atrodo, kad cia tik prietarai(bobutes g.gif )
*

Tokius vaikus (kurios nujunkiusi mama vel pradeda maitinti) seni zmones vadina ATZINDUKAIS. Sakoma, kad jie suauge turi "bloga aki", o ir siaip (kaip sako mano mociute) nelabai geri zmones buna unsure.gif
Nezinau kiek tame teisybes, bet as asmeniskai tikiu kad kiekviename prietare yra kazkoks laselis tiesos. Gal tikrai nera labai gerai is naujo lelyti MP maitint? Oi nepykit kad as cia tokia negimdziusi kisuosi, bet kaip tik teko apie "atzindukus" etnologijoje dometis, tai..
Sekmes 4u.gif
Agotukas
QUOTE(garbane @ 2006 04 19, 22:15)
Tokius vaikus (kurios nujunkiusi mama vel pradeda maitinti) seni zmones vadina ATZINDUKAIS. Sakoma, kad jie suauge turi "bloga aki", o ir siaip (kaip sako mano mociute) nelabai geri zmones buna  unsure.gif 
Nezinau kiek tame teisybes, bet as asmeniskai tikiu kad kiekviename prietare yra kazkoks laselis tiesos. Gal tikrai nera labai gerai is naujo lelyti MP maitint? Oi nepykit kad as cia tokia negimdziusi kisuosi, bet kaip tik teko apie "atzindukus" etnologijoje dometis, tai..
Sekmes  4u.gif
*

Nu ir kuom jiems tas negerumas pasireiškia? Taigi mamos pienas virškinamuoju traktu pereina, o ne į smegenis teka ar auros spalvą pakeičia hihihi.gif
Anskčiau ir kaltūnai vadinosi užkrečiama liga. Tikėdavo, kad jį nukirpus, žmogus apaks.O šiuolaikiniam žmogui tai į galvą net neateitų rolleyes.gif
rena
Tai va, kad mes labai daug tu prietaru prisiklausom. Atsimenu kai niescia buvau tik spek pasijudinti, tai jau ir sako to negalima, ano negalima, nes tas, anas gali atsitikti. Toks jausmas net pasijudinti bijai, kad tik neissipylditu bobuciu paistalai.
agnee
gal nelabai i tema bet gal kas zinot.
piena nusitraukineju ir pastebejau kad kartais bega zalsvas pienas. kas tai ir k a tai reiskia ? blink.gif
asta_ged
MAMOS PIENUKAS IR MAISTAS IR VAISTAS IR MALONUMAS....JEI GLALI MAITINK.... as po menesio mazdaug netekau labai daug penuko(ilga istorija)... maitindavau misinukais...ir gal du maitinimus nepilnus per parą savo pienuku... susigražinau pienuką nusitraukinedama kas pora valandų...20 min krutinei...zodziu kankinaus bet rezultyatas nuo antro mazdaug gal anksciau ...maitinu tik MP thumbup.gif baigėsi pilvo diegliai, bėrimai ir neramumai...gaila kad pati nemaitinu...tenka buteliukus duot..
eglius
QUOTE(Mažė_:) @ 2005 10 22, 17:11)
labas.

*

tautosakoje snekama kad jei dingsta pienas saulei nusileidus ir jai patekejus t.y. para , vaikas turi bloga aki pvz. gyvuliai buti neramus , isdvesia parsiukai ir t.t
As tai manau kad ka dievulis dave tai reikia dziaugtis ir ramiai maitinti vaikuti, nebent tiki prietarais
norako
Na Jus moteris duodat, tai kaimuose ir Veronikos skandindavosi!!! Man taip buvo, gulejau ligoninej du kartus po gimdymo del iv komplikaciju, pradejau maitinti kai dukrelei buvo 3 men ir maitinau iki 2 metu, niekada nesijauciau tokia laiminga. o blogos akys yra tu, kurie apie vaikus ir juos mylincias mamytes blogai kalba!!!
Ir dar, niekaip nesuprantu, kodel nebemaitinot, kai geret antibiotikus????? Taigi vien situose forumuose tiek daug info apie maitinima, tiek daug konsultuojanciu tais kl tel???
Galima ir is vienos kruties visa laika pramatinti (as metus maitinau viena krutimi, ai man ja patogiau buvo biggrin.gif , krutis- tai kaip vandens kranas, kuri atsuksi, pro ta ir begs).
Ir dar, kazkas cia minejo, kad atgaminus piena, nebeismaitinsi, o as teigiu, kad ismaitinsi, as ismaitinau!!! Nuo 3-io men iki 4-o mano dukryte visiskai perejo prie mamos pieno! Pradejau ivesti kita maista nuo 6 men, bet is esmes (o ji gera drucke buvo) pradejo valgyti kita maista 8, tai va smile.gif
Maitinkit, ir patikekit, jusu gera sirdis ir meile bet kokia bloga aki nugales 4u.gif
Jei norit, parasykit i az, galesiu ir tel duoti, siaip mano tel yra prie konsultuojanciu 4u.gif
garbaniukee
tie prietarai, kad kartą nutraukus maitinti jau nebegalima tinka tik vaikams sulaukusiems 1 metų.
iki metų maitinimą gali drąsiai atnaujinti. sėkmės 4u.gif
emiliuks
sveikutes, nebezinau,ka daryti su savo leliuko maitinimu schmoll.gif
vienu metu smarkiai sumazejo pienelis, tai pradejau primaitinti misiniukais, o tada mano pacios pienas dar labiau sumazejo, praktiskai jo mano leliukas gauna po keliasdesimt gramu per para.. verysad.gif
bet visai nepranyko, tai darausi galus kad neprapultu
bandziau nusitraukineti, tai krutis po vieno nusitraukimo gele, o ranku beveik nebejauciau, tiek teko ideti jegos..o vaikelis pats nebenori traukti, muistosi. rekia..ir taipjau antra savaite, darosi labai liudna, nes maitinti noriu iki isprotejimo, juk jam dar tik antras menuo verysad.gif geriau visokias arbatas, bet nelabai padejo

gal kam nors panasiai buvo, o pienelis paskui atsirado..ir ka man daryti, gal kas patars
pumiks
QUOTE(norako @ 2006 10 20, 16:15)
Na Jus moteris duodat, tai kaimuose ir Veronikos skandindavosi!!! Man taip buvo, gulejau ligoninej du kartus po gimdymo del iv komplikaciju, pradejau maitinti kai dukrelei buvo 3 men ir maitinau iki 2 metu, niekada nesijauciau tokia laiminga. o blogos akys yra tu, kurie apie vaikus ir juos mylincias mamytes blogai kalba!!!
Ir dar, niekaip nesuprantu, kodel nebemaitinot, kai geret antibiotikus????? Taigi vien situose forumuose tiek daug info apie maitinima, tiek daug konsultuojanciu tais kl tel???
Galima ir is vienos kruties visa laika pramatinti (as metus maitinau viena krutimi, ai man ja patogiau buvo biggrin.gif , krutis- tai kaip vandens kranas, kuri atsuksi, pro ta ir begs).
Ir dar, kazkas cia minejo, kad atgaminus piena, nebeismaitinsi, o as teigiu, kad ismaitinsi, as ismaitinau!!! Nuo 3-io men iki 4-o mano dukryte visiskai perejo prie mamos pieno! Pradejau ivesti kita maista nuo 6 men, bet is esmes (o ji gera drucke buvo) pradejo valgyti kita maista 8, tai va smile.gif
Maitinkit, ir patikekit, jusu gera sirdis ir meile bet kokia bloga aki nugales 4u.gif
Jei norit, parasykit i az, galesiu ir tel duoti, siaip mano tel yra prie konsultuojanciu 4u.gif
*

Labutis,o ar galiu pradėt vėl duot MP savo mažyliui,kuriam 1m ir 1mėn,gal kokias dvi savaites yra negavęs?
Natuke
QUOTE(pumiks @ 2008 03 19, 00:35)
Labutis,o ar galiu pradėt vėl duot MP savo mažyliui,kuriam 1m ir 1mėn,gal kokias dvi savaites yra negavęs?
*

jei pienukas yra ir vaikas nori - žinoma gali 4u.gif
pumiks
QUOTE(Natuke @ 2008 03 19, 20:33)
jei pienukas yra ir vaikas nori  - žinoma gali 4u.gif
*

valiooo,ačiū thumbup.gif
Lewisia
Mano draugė savo vaikelį maitino iki 3 metų.PAskutinį pusmetį taip ir maitino ,dvi savaites maitino,dvi ne.(Išvažiuodavo į mokslus)
O kiek kalbų ,prisiklausydavo ,atseit tik nuodija vaiką,pienas gi sūrus.Nereikia klausytis tokių kalbų,daryti tai ką širdis sako.
Man ir pačiai teks gerti antibiotikų kursą,po jo būtinai pratęsiu maitinimą nors vaikeliui jau 1metai ir 4 men.(tai nepatiks mano anytai lotuliukas.gif )
lenke555
manau nereikia klausyt tokiu nesamoniu,kad jai pradesi vel maitint tai vaikas bus blogas,jai tik yra noras tikrasi patariu maitinti.ir linkiu sekmes. smile.gif
juremile
Mano lelytei 2 mėn. Galima sakyti dar truputi maitinu pati - viena krūtis "uztrūkusi" panašiai, iš kitos dar kažkiek bėga. Nežinau ar nervai man pagelbėjo tuo klausimu, bet pienas ženkliai mažėja, o aš labai noriu maitinti. Kai imu mažąją ant rankų, kad pamaitinčiau iš buteliuko ji siekia krūties. Buteliuko neima, o krūtis apytušte. Plyšta širdis - nežinau ką daryti. doh.gif Kaip atgaivinti pieno gamybą?
Dėkoju iš anksto už patarimus. smile.gif
Rita25
QUOTE(juremile @ 2009 11 19, 14:59)
Mano lelytei 2 mėn. Galima sakyti dar truputi maitinu pati - viena krūtis "uztrūkusi" panašiai, iš kitos dar kažkiek bėga. Nežinau ar nervai man pagelbėjo tuo klausimu, bet pienas ženkliai mažėja, o aš labai noriu maitinti. Kai imu mažąją ant rankų, kad pamaitinčiau iš buteliuko ji siekia krūties. Buteliuko neima, o krūtis apytušte. Plyšta širdis - nežinau ką daryti. doh.gif  Kaip atgaivinti pieno gamybą?
Dėkoju iš anksto už patarimus. smile.gif
*

man kai sumazedavo pieno, paimdavau vaika ant ranku ir zindydavau ne po pusvalandi, o po kelias valandas. Vaikas pavalgo, pamiega, miegodamas biski patraukia, po to vel pazinda pabudes. Po kokiu triju dienu, po tokio pastimuliavimo vel fontanai begdavo
kristinukas :)
QUOTE(Mažė_:) @ 2005 10 22, 16:11)
labas.

*

mažiau bobulkiu klausyk ir maitink i sveikatą. Šis teiginys neturi visiškai jokio mokslinio pagrindo, žmonės negeri būna tikrai ne todėl, kad buvo maitinti pienu schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Rita25 @ 2009 11 19, 15:09)
man kai sumazedavo pieno, paimdavau vaika ant ranku ir zindydavau ne po pusvalandi, o po kelias valandas. Vaikas pavalgo, pamiega, miegodamas biski patraukia, po to vel pazinda pabudes. Po kokiu triju dienu, po tokio pastimuliavimo vel fontanai begdavo
*

pritariu 100 procentu- kuo dažniau ir ilgiau žindyk, ir pieno kiekis per kelias dienas padidės. Ir mesk lauk tą buteliuką mirksiukas.gif
Valentukė
QUOTE(Mažė_:) @ 2005 10 22, 15:11)
labas.

*

Pasakomis ir prietarais netikėk, maitink jei tik mažylis valgys, jam nieko geresnio už tavo pienelį nėra 4u.gif
Gemini II
oho, nezinojau, kad tokiu stebuklu buna thumbup.gif
Notyte
QUOTE(rena @ 2006 04 19, 22:03)
*

Man taip pat sake, kad negalima nutraukti maitinimo kol pauksciai skrenda - tipo vaikas lakstys per gyvenima ir neras sau tinkamos vietos.
O apie "Bloga aki", tai irgi girdejau. Jetau gerai, kad mums taip nenutiko, t.y. neteko nutraukus isnuajo maitinti. Nzn ka daryciau. Kartais tie prietarai suveikia.
...Dream...
as daugiau sunaus nebemaitinau. dariau taip kaip liepe sirdis. pabijojau, nes buvau gavusi ne zmogui skirta antibijotiku doze doh.gif
ramsaite
O as turiu 3 parom isvaziuoti ir sunelis liks su teveliu, tai pradejau saldyt pieneli nors vakarui einant miegot, kad butu. o pati sakiau pientrauki i kelione isimesiu smile.gif o grizus jei vaikas nores tikrai toliau maitinsiu, nors mes jau dideli 1.8 menesiai. Nemanau kad man per tris paras pienas dings ir kad vaikas sito malonumo taip lengvai atsisakys. MP jam pats didziausias skanestas smile.gif))
SOWELU
Sveikos. Norejau paklausti ar po operacijos, su narkoze dings pienukas?? Vasara ketinu daryti operacija, tada vaikiukui jau bus metukai, bet baisiai nenoriu atimti is vaiko pienuko...ar yra kazkokie budai issaugoti pienuka? nors nezinau ar mane maitinancia operuos g.gif
newvogue
Norejau paklausti, ar nutraukus maitinima trim savaitem, nes geriau antibiotikus, galima vel grizti prie maitinimo krutimi? Tie antibiotikai labai stiprus, ar nebus pakenke pienukui? Nes vaistai gerokai paveike mano kepenis, tai pergyvenu, kad toksinai, kurie issiskyre i mano organizma, nepersiduotu i MP?
pumiks
QUOTE(newvogue @ 2010 03 01, 02:17)
Norejau paklausti, ar nutraukus maitinima trim savaitem, nes geriau antibiotikus, galima vel grizti prie maitinimo krutimi? Tie antibiotikai labai stiprus, ar nebus pakenke pienukui? Nes vaistai gerokai paveike mano kepenis, tai pergyvenu, kad toksinai, kurie issiskyre i mano organizma, nepersiduotu i MP?
*

Labukas,cia rimtas dalykas,paskambink vaikiuko daktarytei,ji patars. Saunuole,kad taipmrupinies thumbup.gif
samanaa
Atgaivinsiu temuke smile.gif Sveikos visos 4u.gif menesius nemaitinau leliaus, kaip manot ar galiu bandyti duoti kruti/ gal kokiu priemoniu ar vaistu zinot pienui gamintis?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.