Savannaa
2010 08 03, 09:41
[quote=rhinos,2010 08 02, 20:21] Kiekvienas moka, tiek kiek GALI moket nemoka gi nesvarbu kokios specialybes darbuotojui daugiau nei rinka...kam auklei moket  kuo ji nuo kitu skirias ? [quote=FrostyFrosty,2010 08 02, 20:25] As tai nematau prasmes taupyti ten kur kalba eina apie Jusu paties vaikelio prieziuros kokybe  Manau,kad didesnis pinigas labiau ir ipareigoja, bent jau moraliskai jauti ,kad tave vertina ir stengiesi dar labiau  [/quote] ne taupyme reikalas, o kokybe nuo sumoketos sumos nei kiek nepriklauso. tai zinau 100 % [quote=Blueta,2010 08 02, 20:55] Nesutinku. Maza kas ka gali.Vistiek moku +/- kokia yra rinka.
QUOTE(Svajaaa @ 2010 08 02, 22:10) Jums taip atrodo ,nes tai yra jusu vaikas,darote tai,kas jums atrodo teisingiausia,o auklei reikia daryti,tai ka jus norite ir kaip jus norite,tad sakyti ,kad aukles darbas yra lengvas nedirsciau.Jeigu net liepia ,kaip obuoli supjaustyti,tai...  Nu ka reiskia sunkus-lengvas? As tris vasaras atidirbau darzelyje ir galiu pasakyt, kad jei myli savo darba, jei patinka but su vaikais, tai einu kaip i darba ir tiek. Dirbau nuo 7 ryto iki 18 val. Vaiku 15-20 (sujungtos grupes). Neisprotejau. Tiesa, valgyr nereikejo daryt, bet atsakomybe milziniska, o ir suziureti visa tokia armija. Man labai baisu kai paskelbiau kad mokesiu 15 lt valandinei auklei ir pradejo skambint visokio plauko tetos, kurios ne tik vaika paziuretu bet dar ir kruvas darbu man nudirbtu. As suprantu, kad esu mama, ir man namie visai kitaip dirbasi, turiu instinktus, vaikas pats uzsiima kazkuria laiko dali, sunkiai du ausktai susitvarko, bet imanoma. Bet is svetimo zmogaus tikrai nereikalauciau ir ent nenoreciau kad imtusi man cia sveist plyteles, orkaites, persodint geles, ravet gelynus (tiesa viena buvo, kuri maniake ant zemes darbu, tai pamacius soda aikciojo, kad uzsimigdys lelka ir man braskes nuraves  ) Labai gerai cia kazkuri paraset, kad 1) reikia viska aptari is anksto. 2) nereikia krastutinumu. Gi sakau, kad aukle manau net neprivalo lyginti, plauti viso buto-namo grindu, vedzioti sunu, valyt langu ir pan. Nes patikekit, laiko vaikui tikrai neskirs. Vistik Rasma labai gerai parase, kad noretusi gryzus rasti nauja piesini, is konkoreziu nulipdyta bobauzi, kad vaikas papasakotu kaip per balas laivelius gainiojo ir pan. O del to kad vienos megsta kai kazkas namie seimininkauja o kitos ne - tai jau derybu ir aptarimo klausimas. O apie bandeles  jei aukle dievina kulinarija, o cia dar ir su mazuoju kokius sausainius ar bandas susiorganizuoja kepti - kodel gi ne? Arba kad ir ta pati lyginima ar grindu valyma? (mes tai is vis rubu nelyginam, bet lygintuva turim tecio marskiniams) - vaikui didele atrakcija kad jam irgi duoda valyt grindis ar palygint. Vien del pramogos! Mes mokedavom 1100,- - 1400,- uz viena vaika. + valgio vaikui isvirimas ir jei labai prisitrupina, kad issiplautu-issisiurbtu grindis.
davilyte
2010 08 03, 13:00
Sveiki. Norejau pasiteirauti, ar labai skiriasi atlyginimas uz vieno vaiko ir dvieju prieziura? kai priziurejo viena vaika mokejau apie 1000 lt (+kelione apmokejau), negi uz du dvigubai ir moketi reiketu  siaip man paciai dar lengviau kai jie dviese  vaikai ne leliukai, 2-4 metu. idomu, ka aukles galvoja siuo klausimu?
QUOTE(davilyte @ 2010 08 03, 14:00) Sveiki. Norejau pasiteirauti, ar labai skiriasi atlyginimas uz vieno vaiko ir dvieju prieziura? kai priziurejo viena vaika mokejau apie 1000 lt (+kelione apmokejau), negi uz du dvigubai ir moketi reiketu  siaip man paciai dar lengviau kai jie dviese  vaikai ne leliukai, 2-4 metu. idomu, ka aukles galvoja siuo klausimu? Na ne,dvigubai tai nereiktu,bet,kad daugiau negu priziurint viena,tai faktas. Reiktu tartis konkreciai su zmogum.
lelijabalta1
2010 08 03, 16:02
QUOTE(davilyte @ 2010 08 03, 14:00) Sveiki. Norejau pasiteirauti, ar labai skiriasi atlyginimas uz vieno vaiko ir dvieju prieziura? kai priziurejo viena vaika mokejau apie 1000 lt (+kelione apmokejau), negi uz du dvigubai ir moketi reiketu  siaip man paciai dar lengviau kai jie dviese  vaikai ne leliukai, 2-4 metu. idomu, ka aukles galvoja siuo klausimu? Na manau tikrai kad ne dvigubai, pakaktų pridėti gal kokį 30%.... tai tikrai derybų dalykas.
FrostyFrosty
2010 08 03, 18:49
QUOTE(davilyte @ 2010 08 03, 14:00) Sveiki. Norejau pasiteirauti, ar labai skiriasi atlyginimas uz vieno vaiko ir dvieju prieziura? kai priziurejo viena vaika mokejau apie 1000 lt (+kelione apmokejau), negi uz du dvigubai ir moketi reiketu  siaip man paciai dar lengviau kai jie dviese  vaikai ne leliukai, 2-4 metu. idomu, ka aukles galvoja siuo klausimu? Visa diena? Darzeliu nei vienas nelanko?
davilyte
2010 08 03, 21:43
QUOTE(FrostyFrosty @ 2010 08 03, 20:49) Visa diena? Darzeliu nei vienas nelanko?  taip. siais metais nusprendem nei vieno neleisti, o nuo kitu, uzrasyti abu, nenorim isskirti vaiku, norim, kad kartu eitu. nenorejau viena vezioti i darzeli, o kitam aukle samdyti, galvojau, kad didelio skirtumo finansiskai nebus.
QUOTE(davilyte @ 2010 08 03, 22:43) taip. siais metais nusprendem nei vieno neleisti, o nuo kitu, uzrasyti abu, nenorim isskirti vaiku, norim, kad kartu eitu. nenorejau viena vezioti i darzeli, o kitam aukle samdyti, galvojau, kad didelio skirtumo finansiskai nebus. Tai taip ir yra Finansinis skirtumas nedidelis..jei už vieną vaikutį mokėjot 1000, tai už dviejų vaikiukų priežiūrą maždaug reiktų mokėt 1500 Lt Kaina kyla ne dukart, o maždaug pusantro karto (aišku, susitarti galima ir kitaip). Aš auklytę samdau vienam vaikui, bet parašiau jums pagal draugės pavyzdį, nes pas ją situacija kaip pas jus
knopke*
2010 08 03, 23:28
as savajau valandinei auklei moku 5 lt uz du vaikiukus 6 ir 2 metu, didziajai tai reikia tik valgyti paduoti ir viskas, ir i lauka pati iseina, ir taip viska susitvarko, tad nemazinu, jei ziuri tik viena, kai lauke buna, pagano ir didziaja, valgyt padaro tik mergaitem, arba pasildo, arba pati sumasto ka darys, kai atsidaro saldytuva...as manau, kad moku nei mazai, nei daug, per viduriuka...ji jau 2 metai pas mus, nuo mazosios gimimo, nes vaikus auginu beveik viena, vyras nuo 6 iki nakties ukininkauja, ir naktim dirba, tad tenka suktis su aukle, nes parduotuven kai nueinu, tai su tokiais krepsiais tenka pareit, kad dar su dviem vaikais  o ir kai issiveda i lauka, kiek galiu doro nuveikt, susitvarkyt, ramiai ziemai ka pamarinuot, islekt su reikalais, as be jos, kaip be ranku, nes jokiu mociuciu salia neturim, tai tenka prasyti svetimo zmogaus, bet jei pabedavotu del algos, tikrai pakelciau, nes man aktualu ja islaikyti, nes vaikai labai ja myli, pareiginga, atsakinga....na, manau geresnes aukles nerasciau, o ir paprasius pakept ka nors mums, mielai sutinka
Regute131
2010 08 04, 08:12
QUOTE(evutukas @ 2010 08 04, 00:28) as savajau valandinei auklei moku 5 lt uz du vaikiukus 6 ir 2 metu, didziajai tai reikia tik valgyti paduoti ir viskas, ir i lauka pati iseina, ir taip viska susitvarko, tad nemazinu, jei ziuri tik viena, kai lauke buna, pagano ir didziaja, valgyt padaro tik mergaitem, arba pasildo, arba pati sumasto ka darys, kai atsidaro saldytuva...as manau, kad moku nei mazai, nei daug, per viduriuka...ji jau 2 metai pas mus, nuo mazosios gimimo, nes vaikus auginu beveik viena, vyras nuo 6 iki nakties ukininkauja, ir naktim dirba, tad tenka suktis su aukle, nes parduotuven kai nueinu, tai su tokiais krepsiais tenka pareit, kad dar su dviem vaikais  o ir kai issiveda i lauka, kiek galiu doro nuveikt, susitvarkyt, ramiai ziemai ka pamarinuot, islekt su reikalais, as be jos, kaip be ranku, nes jokiu mociuciu salia neturim, tai tenka prasyti svetimo zmogaus, bet jei pabedavotu del algos, tikrai pakelciau, nes man aktualu ja islaikyti, nes vaikai labai ja myli, pareiginga, atsakinga....na, manau geresnes aukles nerasciau, o ir paprasius pakept ka nors mums, mielai sutinka Labai branginat ir tiek mazai mokat už 2 vaikus.
Skaitant diskusijas, man vis kyla vienas klausimas... Kokia yra vidutine moters alga LT siuo metu? 2000 lt? 2500 lt? Ir kodel 50% ar dar daugiau reikia atiduoti auklei?? Mama darbe irgi turi atidirbti pilna darbo diena, plius visokie nenumatyti darbai, ne pagal pareigine istrukcija, plius atsakomybe, plius, plius, plius... Kazkaip aukles darbas pervertinamas, manau. Pati siuo metu ieskau aukles. Norisi vaikui tikrai kuo geriausio, bet viskam yra proto ribos. Panasu, kad krizes aukliu neliecia
Germinė
2010 08 04, 09:43
QUOTE(Regute131 @ 2010 08 04, 08:12) Labai branginat ir tiek mazai mokat už 2 vaikus. Papildyta:QUOTE(davilyte @ 2010 08 03, 21:43) taip. siais metais nusprendem nei vieno neleisti, o nuo kitu, uzrasyti abu, nenorim isskirti vaiku, norim, kad kartu eitu. nenorejau viena vezioti i darzeli, o kitam aukle samdyti, galvojau, kad didelio skirtumo finansiskai nebus. Svarbiausia ne piniginis skirtumas,o tai,kad vaikai auga kartu
davilyte
2010 08 04, 09:52
QUOTE(Rasma @ 2010 08 04, 01:02) jei už vieną vaikutį mokėjot 1000, tai už dviejų vaikiukų priežiūrą maždaug reiktų mokėt 1500 Lt Kaina kyla ne dukart, o maždaug pusantro karto (aišku, susitarti galima ir kitaip).  na nesvarbu kiek mokejau anksciau, bet pusantro karto daugiau moketi butu sudetinga, nes vaikiuku padaugejo, o pajamos ne  mano pazystama uz viena vaika mokejo 5 lt/val., o uz du 6 lt/val. tikrai, kaip ir rasot, cia daug ka sutarimas reiskia ir dar rinkos kainos kazkokios yra... Papildyta:QUOTE(Muse @ 2010 08 04, 11:39) Panasu, kad krizes aukliu neliecia  zinau moteri, kuri uzdirba 900 Lt, o auklei moka 1200 Lt, matyt turi tam priezasciu
dasinka
2010 08 04, 09:56
QUOTE(Muse @ 2010 08 04, 10:39) Skaitant diskusijas, man vis kyla vienas klausimas... Kokia yra vidutine moters alga LT siuo metu? 2000 lt? 2500 lt? Ir kodel 50% ar dar daugiau reikia atiduoti auklei?? Mama darbe irgi turi atidirbti pilna darbo diena, plius visokie nenumatyti darbai, ne pagal pareigine istrukcija, plius atsakomybe, plius, plius, plius... Kazkaip aukles darbas pervertinamas, manau. Pati siuo metu ieskau aukles. Norisi vaikui tikrai kuo geriausio, bet viskam yra proto ribos. Panasu, kad krizes aukliu neliecia  Na aukle irgi moteris, kuri dirba ne maziau atsakinga darba ir uz kuri gauna alga
Germinė
2010 08 04, 10:40
Dirbdama mama turi soc draudimą,jai kaupiasi stažas pensijai.Ji gali gauti mokesčių lengvatas,permokėtus mokesčius.Pasiimti kreditą,ar lizingą,jei prireikia...O ką gali auklė,kuri suteikia galimybę mamai visa tai gauti,neprarasti darbo vietos ir kvalifikacijos?
dasinka
2010 08 04, 10:51
Papildyta:QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 04, 11:40) Dirbdama mama turi soc draudimą,jai kaupiasi stažas pensijai.Ji gali gauti mokesčių lengvatas,permokėtus mokesčius.Pasiimti kreditą,ar lizingą,jei prireikia...O ką gali auklė,kuri suteikia galimybę mamai visa tai gauti,neprarasti darbo vietos ir kvalifikacijos?
aistuliaa
2010 08 04, 11:11
QUOTE(evutukas @ 2010 08 04, 00:28) as savajau valandinei auklei moku 5 lt uz du vaikiukus 6 ir 2 metu, didziajai tai reikia tik valgyti paduoti ir viskas, ir i lauka pati iseina, ir taip viska susitvarko, tad nemazinu, jei ziuri tik viena, kai lauke buna,
Kad jau nėra kur mažinti
nanainis
2010 08 04, 11:29
nereikia pamirsti, kad auklei nuskaiciuotu nuo algos valstybe irgi  o tada jau nebegerai, visgi nemazai daro birzose stovi, tai braukias ismokos, braukias kas pasalpas susitvarke  aukles alga kaip ir darbai abipusiu susitarimu. Senokai dirbau aukle, dabar nusimato paciai grizus i LT samdytis, aukles alga negazdina, tik kaip ta viena vienintele susirast?  busimi namuciai tokiam uzkampyje, kur darbo jegos pasiula didele, o paklausa maza ir tikrai nesirengiu tuo nepasinaudot-tokia dabar padetis, ateis laikas keisis gal i man nenaudinga
QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 04, 10:40) Dirbdama mama turi soc draudimą,jai kaupiasi stažas pensijai.Ji gali gauti mokesčių lengvatas,permokėtus mokesčius.Pasiimti kreditą,ar lizingą,jei prireikia...O ką gali auklė,kuri suteikia galimybę mamai visa tai gauti,neprarasti darbo vietos ir kvalifikacijos? Tik nereikia. Paprastai aukles gauna pensijas, invalidumus ar pan, taigi turi soc garantijas. Kurios neturi -laisvai gali susimoketi pacios menesine imoka (ar pagal susitarima gali sumoketi darbdavys). Nereikia cia taip jau sakyti, kad aukles darbas pats paciausias. Visi normalus zmones dirba su tokiom paciom atsakomybem...
dasinka
2010 08 04, 13:15
QUOTE(Muse @ 2010 08 04, 13:35) Tik nereikia. Paprastai aukles gauna pensijas, invalidumus ar pan, taigi turi soc garantijas. Kurios neturi -laisvai gali susimoketi pacios menesine imoka (ar pagal susitarima gali sumoketi darbdavys). Nereikia cia taip jau sakyti, kad aukles darbas pats paciausias. Visi normalus zmones dirba su tokiom paciom atsakomybem... paprastai ne visos aukles pensininkes ir invalidumus gaunancios. Tiesa, kad neturincios, gali moket imokas menesines (arba susitart su darbdaviu).Beabejo, kad visi zmones dirba su tam tikrom atsakomybem, bet aukles atsakomybe nera mazesne, nei kazkoki kita darba dirbancio, todel ir atlyginimas turi buti atitinkamas
Pretori
2010 08 04, 13:21
QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 04, 11:40) Dirbdama mama turi soc draudimą,jai kaupiasi stažas pensijai.Ji gali gauti mokesčių lengvatas,permokėtus mokesčius.Pasiimti kreditą,ar lizingą,jei prireikia...O ką gali auklė,kuri suteikia galimybę mamai visa tai gauti,neprarasti darbo vietos ir kvalifikacijos? Auklė gali lygiai taip pat dirbti legaliai ir gauti visas garantijas. Tik klausimas, ar ji to nori.
QUOTE(Muse @ 2010 08 04, 10:39) Ir kodel 50% ar dar daugiau reikia atiduoti auklei??
Kazkaip aukles darbas pervertinamas, manau. Pati siuo metu ieskau aukles.
Todėl, kad norit prabangos. Norit dirbti, užsidirbti, kad dar 'daug liktų' ir kad būtumėt rami ramutėlė, jog vaikui gerai. Galima ir pigiau - savaitinis darželis arba paprastas lopšelis-daržleis nuo dviejų metukų, kodėl ne? Kai jums reikia auklę samdyti ir mokėti, tai atrodo darbas pervertinamas, jei jums tektų tokio darbo ieškoti ir jį dirbti, rašytumėte, kad mamos nori daug, o moka mažai Ar jūs pati sutiktumėte prižiūrėti svetimą vaiką visą dieną už 1000 Lt? QUOTE(davilyte @ 2010 08 04, 10:52)  na nesvarbu kiek mokejau anksciau, bet pusantro karto daugiau moketi butu sudetinga, nes vaikiuku padaugejo, o pajamos ne  mano pazystama uz viena vaika mokejo 5 lt/val., o uz du 6 lt/val. tikrai, kaip ir rasot, cia daug ka sutarimas reiskia ir dar rinkos kainos kazkokios yra...  Vadinasi jūsų pažįstamai pasisekė  Vilniuje antro vaiko priežiūra (kiek kalbėjau su auklėm ir kiek tariausi su draugėm, kurios samdo aukles) kainuoja +/-pusę atlygio už vieną vaiką. Bet mano dukrelė per didelė, kad tiek mokėt (konkrečiai norėjo auklytės apie 1700-1800 Lt, o šiaip moku 1300 Lt už vieną vaiką..bet mano dukra aštuonmetė!! Ji ir pavalgo, ir pati veiklos susiranda, jai nereik priežiūros 'nuo-iki'). QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 04, 11:40) Dirbdama mama turi soc draudimą,jai kaupiasi stažas pensijai.Ji gali gauti mokesčių lengvatas,permokėtus mokesčius.Pasiimti kreditą,ar lizingą,jei prireikia...O ką gali auklė,kuri suteikia galimybę mamai visa tai gauti,neprarasti darbo vietos ir kvalifikacijos? Jūs visiškai teisi
aistuliaa
2010 08 04, 13:52
Skaitau skaitau ir labai pritariu Rasma mintims Man irgi keista, kaip mamos sako, va uždirbu tiek ir tiek, tai negi dabar visą algą auklei atiduosiu  toks jausmas, kad auklė vistiek žemiau už mamą ir ji privalo gerokai mažiau už ją uždirbti  Gal ir brangu auklės, bet tikrai būna kitų variantų, tokių kaip darželiai, kas negali sau to leisti
Man lieka nedaug algos, mano vaiko auklė uždirba daug daugiau už mane Bet mano vaiką prižiūrės auklytė..moteris, kuri nuo ryto iki darbo dienos pabaigos bus su mano vaiku ir juo rūpinsis. Esu labai dėkinga moteriai, kuri sudaro man sąlygas dirbti, realizuoti save, galbūt siekti karjeros ir ateityje uždirbti daugiau  Praeis metai, kiti ir auklytės nebereikės..liks man visa ta alga, o šiuo metu aš noriu, kad vaikui būtų geriau ir patogiau (pvz. nenoriu jo žadinti ankstų rytą ir bet kokiu oru tempti į kolektyvą ir t.t.). Be darželių dar kaip alternatyva lieka giminaičiai (močiutės, tetos ir pan., jei sutinka jauniems tėveliams padėti)
Germinė
2010 08 04, 15:15
QUOTE(Pretori @ 2010 08 04, 13:21) Auklė gali lygiai taip pat dirbti legaliai ir gauti visas garantijas. Tik klausimas, ar ji to nori. jei iš savo minimalaus uždarbio reiktų mokėti sodrai,liktų kokie 650 ... nes labai retas samdantis auklę sumoka valstybei
Pretori
2010 08 04, 15:20
QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 04, 16:15) jei iš savo minimalaus uždarbio reiktų mokėti sodrai,liktų kokie 650 ... nes labai retas samdantis auklę sumoka valstybei Tai ir sakau, kad pati auklė nenori taip dirbti, nors gali...
Germinė
2010 08 04, 15:39
nes iš likusios algos tiesiog neišgyventų kažkodėl aš tik forume susiduriu su mamom,kurios apmoka auklei kelionę į darbą,kurioms nereikia tvarkyti namų,skalbti,virti,lyginti,valyti langų,šveisti klozetų,vonių,kriauklių....ir visko už tą pačią algą,ir mažiausiai 12-14val darbo dieną...
QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 04, 16:39) kažkodėl aš tik forume susiduriu su mamom,kurios apmoka auklei kelionę į darbą,kurioms nereikia tvarkyti namų,skalbti,virti,lyginti,valyti langų,šveisti klozetų,vonių,kriauklių....ir visko už tą pačią algą,ir mažiausiai 12-14val darbo dieną... Tikrai daug tokių mamų ir tikrai daug tokių auklių (kurioms apmokama kelionė ar draudimas ir kurioms nereikia būti namų ekonome) apie kurias skaitote forume Aš pvz. auklės visada ieškau per agentūrą, bet ne per skelbimus ir ne per pažįstamus Agentūrai moki paknkamai ženklią sumą už auklės suradimą, tad atitinkamą algą siūlai ir auklei  Paprasčiausiai net ir nerastum ten auklės už minimumą su ilgiausiu darbų sąrašu  Agentūros auklės itin pigiai nenupirksi ir mamos ten kreipiasi tos, kurios žino tai..bent man taip atrodo Tik šįsyk sūnui auklę radau gyvai, t.y. taip vad. 'galvų medžioklė'. Keista tai rašyti apie auklytę, bet būtent: tą žmogų aš vos ne du metus kasdien gyvai sutikdavau žaidimų aikštelėje ir mačiau ko ji verta. Mūsų auklytė ankstesnėje šeimoje gaudavo mažesnius pinigėlius, bet užtat jai buvo sudarytos puikios sąlygos studijuoti ir tikrai nebuvo privalomų darbų sąrašo. Aš nesu tokia lanksti dėl darbo grafiko (aš dirbu ne sau, kad galėčiau išleisti žmogų kada jis nori turėti laisvą dieną), todėl alga atitinkama, bet privalomų darbų taipogi nėra. Tad tikrai ne viena, ir ne dvi tokios šeimos yra...
dasinka
2010 08 04, 16:00
QUOTE(Pretori @ 2010 08 04, 16:20) Tai ir sakau, kad pati auklė nenori taip dirbti, nors gali... jei samdytumete aukle pagal sutarti, auklei mokedami 1000lt neatskaicius mokesciu, tai aukle gautu 800lt i rankas, o jums mokesciai dar keli simtai butu. Bet tokiu atveju aukle turi visas soc garantijas, skaiciuojasi atsostogos, aukle gali paimti nedarbinguma
QUOTE(rhinos @ 2010 08 04, 17:00) jei samdytumete aukle pagal sutarti, auklei mokedami 1000lt neatskaicius mokesciu, tai aukle gautu 800lt i rankas, o jums mokesciai dar keli simtai butu. Bet tokiu atveju aukle turi visas soc garantijas, skaiciuojasi atsostogos, aukle gali paimti nedarbinguma  Iš tikrųjų auklės susitaria dėl tų garantijų ir be sutarties
| i |
| Tema redaguota, kadangi paskutiniai postai buvo ne apie auklės atlygį, o apie pareigas. Tam yra kita tema. |
O kiek moketumete moteriai-kaimynei, kuri salia gyvena, ir ateina kokias 2-3 val. su vaiku lauke pabuti-pazaisti, pavaikscioti, paziureti (Kaune)? T.y. as aprengiu ir isleidziu su vaiku pabuti, kad galeciau savo darbus atlikti... Ar 5 lt uz valanda (tai butu 10-15 lt. i diena uz pasivaikciojima su vaiku lauke) tiktu?
QUOTE(Guoda @ 2010 09 15, 10:56) O kiek moketumete moteriai-kaimynei, kuri salia gyvena, ir ateina kokias 2-3 val. su vaiku lauke pabuti-pazaisti, pavaikscioti, paziureti (Kaune)? T.y. as aprengiu ir isleidziu su vaiku pabuti, kad galeciau savo darbus atlikti... Ar 5 lt uz valanda (tai butu 10-15 lt. i diena uz pasivaikciojima su vaiku lauke) tiktu? manyciau, kad labai padoriai.
knopke*
2010 09 20, 22:41
as tiek ir moku, kadangi ji valandine, tai atlygio tikslaus kas menesi nera, susitare, kad min 300 lt, ziema sutarem , kad 500, nors du metus budavo maziau, bet tiesiai sviesiai neprase, taciau dave suprasti...tad orentavausi, kiek uzdirba kas menesi ir pasiuliau toki atlygi ziema, vien del to, jog gera aukle, nesinori del keliu simtu prarast r paskui grauztis nagus
Vaidutex
2010 09 23, 12:08
Ieskosiu aukles nenuolatiniam darbui. Mergaitei 3.5m, lanko darzeli. Bet ten daznai susloguoja ir mes neturime galimybes ja patys priziureti namie, nes gydytojai del slogos biuletenio neduoda o ir biuleteniai darbe nelabai toleruojami. Kokie ikainiai nenuolatines aukles, mane domintu gal ne valandinis, o sakykime kiek aukles ima uz diena ( 7.30val...16.30val, apie 9 val). Prasau pasidalinti patirtimi.
Gyvename Kauno raj. Turime 4 vaikus- 5m. 1,5 metų ir dvynukes 6 mėn. Mes turim 2 aukles. Viena būna su manim darbo dienomis maždaug nuo 8 iki 18 val. Ji gauna 800lt "į rankas"+ visos soc. garantijos (vyras oficialiai įdarbino savo firmoje ją, žinoma pareigos skiriasi nei realiai yra, bet kadangi ji darbingo amžiaus moteris, tai ir jai gerai ir mums). Taip pat pas mus aukliauja ir jos dukra studentė, ji ateina kai mums reikia ir jai mokame 4lt/val. Jei prireikia abiejų auklių mums, kai norime su vyru išeiti kažkur, tai ir vyresnė gauna papildomai po 4lt/val. Dėl atostogų, tai oficialioji auklė jas turės kaip ir visi dirbantys žmonės ir už jas gaus kaip ir priklauso atostoginius. Jos su dukra jau susitarė kada viena galės pavaduoti kitą ir išleisti savo mamą pailsėti. Tik paprašėme ne visą mėn. iškart, o po 2 sav.
Neturiu kada skaityti, maziukas labai neramus, dantis augina  Gal galetumete skubiai painformuoti apie aukliu kainas Vilniuje, valandinis ir menesinis atlyginimas domina. Uz 1 ir 2 vaikus. Labai labai jums visoms aciu!!!
aistuliaa
2010 09 28, 15:05
QUOTE(Asar @ 2010 09 28, 16:02) Neturiu kada skaityti, maziukas labai neramus, dantis augina  Gal galetumete skubiai painformuoti apie aukliu kainas Vilniuje, valandinis ir menesinis atlyginimas domina. Uz 1 ir 2 vaikus. Labai labai jums visoms aciu!!! Valandinis svyruoja nuo 5 iki 8 už valandą. Čia aš apie vieną, bet du prižiūrint nelabai skiriasi įkainiai, tik manau, kad už 2 jau tada 5 nereikėtų mokėti, daugiau. Dar priklauso koks amžiaus skirtumas tarp vaikučių
QUOTE(aistuliaa @ 2010 09 28, 15:05) Valandinis svyruoja nuo 5 iki 8 už valandą. Čia aš apie vieną, bet du prižiūrint nelabai skiriasi įkainiai, tik manau, kad už 2 jau tada 5 nereikėtų mokėti, daugiau. Dar priklauso koks amžiaus skirtumas tarp vaikučių  Skirtumas tarp vaiku - 4 metai. Bet antras vaikas prisideda tik tada, kai neina i darzeli. O kaip menesinis skaiciuojamas ir uz kiek valandu per diena?
Svajaaa
2010 09 28, 16:43
QUOTE(Asar @ 2010 09 28, 17:32) Skirtumas tarp vaiku - 4 metai. Bet antras vaikas prisideda tik tada, kai neina i darzeli. O kaip menesinis skaiciuojamas ir uz kiek valandu per diena? Galite tiesiog sutart menesi mokesti: tarkim 600-1000 ,arba kiek uz valanda mokate .Tarkim jei 5lt/h,tai jei diena bus 8val.,tai mokesite 40Lt.,jei 6,tai 30Lt.Tieisog pasiskaiciuokite kaip jums geriau,ar moket uz valandas(tuo atveju jei ne visada reikia buti pilna diena),arba menesini mokesti
Jei kam naudinga bus, tai suvalkijoje auklių kainos valandai nuo 3 iki 5 Lt. Čia ne teoriškai, čia taip yra iš tiesų, kas 5 Lt bent iš pažystamų mokėtų tikrai nežinau, moka 3,50Lt, 4Lt. Priklauso nuo darbo dienų, darbo valandų ir pan.
knopke*
2010 09 29, 08:30
QUOTE(Neeri @ 2010 09 29, 09:18) Jei kam naudinga bus, tai suvalkijoje auklių kainos valandai nuo 3 iki 5 Lt. Čia ne teoriškai, čia taip yra iš tiesų, kas 5 Lt bent iš pažystamų mokėtų tikrai nežinau, moka 3,50Lt, 4Lt. Priklauso nuo darbo dienų, darbo valandų ir pan. mokam 5 lt uz valanda, viena mergyte apie 3 m kita 6m.jei lieka ziureti viena, visvien tas pats atlygis. menesiui min gaunasi 500, anksciau ziema budavo 300, bet auklytei buv mazai, pradejo ieskoti papildomo darbelio, tad pakelem ir ziemai iki 500, kad islaikytume ja pas save, aplink mus,kiek zinau aukliu ir mamu samdanciu jas, aukles gauna ne maziau 4 lt
Aciu visoms uz atskymus! Tikrai pagelbejote. Uz visus sekancius patarimus busiu nuosirdziai dekinga
Egle Ieva Marija
2010 10 01, 13:56
SVEIKOS, moku savo nuostabiai valandinei auklei 7 lt uz val. Taip sutareme, kad si suma tokia pati, nesvarbu, ar buna su 1, 2 ar trim vaikais. (su trim vaikais reikia buti retai). Dar as jai apmoku kuro sanaudas, nes gyvename uzmiestyje, o ji vairuoja savo automobili
knopke*
2010 10 01, 22:48
as taip pat nemazinu uzmokescio bunant su vienu vaikuciu...taip jau 3 metai beveik
QUOTE(MEET @ 2010 10 01, 22:48) as taip pat nemazinu uzmokescio bunant su vienu vaikuciu...taip jau 3 metai beveik  O koks tas uzmokestis?
daug diskusiju ir mazai kainu - kiek moka auklei. ir labai prauokino miegojimo klausimo nagrinejima s- a skai laukiausi - miegodavau darbe, nes neistverdavau neuzmigusi  esu pasnudus zuikio miegu - budejimo rezimu  , bet darbus atlikdavau. kai aukle ziurejo musu vaika, mokedavau 1100, be jokiu kelioniu apmokejimu (man juk darbdavys irgi neapmoka  tai jei tartis tai tokia suma uz kuria ir atvaziuot iseitu). bet buvo tik vaikas ir maisto paruosimas, kartais tik pasildymas. aukle pensininke, trai pensija gaudavo, gal del to ir suma mazesne tenkino. kita vertus nereikalavau kazko tokio. tarkim jei pati kazkokiais super auklejimais neuzsiimu nereikalavau programu kasdieniniu. ir miegoti galedavo kai vaikas pietu miegodavo  ir rasdavau filmuka koki ziurincius - bet ir pati leidziu, o aukle plepute tai aptarinedavo - tai net i nauda. darbar reikes vel. kiek moketi nezinau. nes tai visgi labai skirtingai. mano alga irgi sumazejo. norisi kad liktu pietums ir nuvaziavimui i darba. nors aukles irgi nuskriausti nesinori.
Skaiciau skaiciau Jūsų temą, bet vistiek noriu paklausti Jūsų: kiek ima valandinės auklės jei vaikutį reikia pasiimti iš mokyklos,pora kartu per savaite,(veliau gali tekti keturis kartus) grįžt su juo į jo namus, pamaitinti, padėti paruošti pamokytes jei galimas darbas yra pakankamai toli, net galima sakyti kitoje raj puseje...?  ir ta pati situacija tik plius dar mazesnyji priziureti ligos atveju...? 6 lt/val tinkama suma? Ir kaip geriau tartis ar kad kiekviena valanda praleista su vaikiuku skaiciuotusi, bet tada jo pasiemimas is mokyklos, mano kelione iki mokyklosieina, skaiciuojasi ar ne? Ar visdelto geriau tartis del menesines sumos, pvz 400lt ir viskas, nereik tu valandeliu skaiciuoti. Aciu is anksto uz atsakymus  P.S. cia apie Vilniu kalba eina
Germinė
2010 10 04, 14:54
Tai labai individualu.Man patiktų,jei mokėtų nuo atvykimo į mokyklą iki išėjimo namo.Tada ir aš nesijausčiau nuskriausta,ir darbdaviai neturėtų pagrindo galvoti,kad permoka. O kai tektų būti su dviem vaikais,turėtų pridėti dar 50% Nes iš savo ilgametės praktikos pastebėjau,kad net geriausi šeimininkai ima piktnaudžiauti auklės laiku jei atlyginimas mėnesinis
QUOTE(Skiautelė @ 2010 10 04, 14:54) Tai labai individualu.Man patiktų,jei mokėtų nuo atvykimo į mokyklą iki išėjimo namo.Tada ir aš nesijausčiau nuskriausta,ir darbdaviai neturėtų pagrindo galvoti,kad permoka. O kai tektų būti su dviem vaikais,turėtų pridėti dar 50% Nes iš savo ilgametės praktikos pastebėjau,kad net geriausi šeimininkai ima piktnaudžiauti auklės laiku jei atlyginimas mėnesinis  As mastau taip pat kaip Jus  o del paryskinto skinio as taip manau, kad daznai taip buna ir nenoreciau kad man taip nutiktu...
|
|