Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: L/D. Nr.75 Savanorių pr. tikinčiųjų vaikams
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Momė
Laba,

Nepavyko rasti jokiu atsiliepimu apie Savanoriu 179 esanti l.d. Nr. 75. Skelbiama, kad jis skirtas "tikinciu tevu vaikams".

Noretusi leisti ten savo dukryte mazdaug nuo 2 metuku (arti namu...). Mano prasymas: gal galetu atsiliepti mamytes/teveliai, ka nors zinantys apie sia istaiga?

Klausimas butu platus:
ar tikyba akcentuojama "proto ribose", ar fanatiskai;
ar yra geros buitines salygos vaikams: siluma/saltis, zaidimu aiksteles, maistas ir pan;
koks aukletoju poziuris i lopselinukus;
kaip bendraujama su tevais.

Gal is kalbos isplauktu dar kokie aspektai - dabar nesugalvoju...

Is anksto aciu. Labai laukiu bet kokios informacijos.
Momė
negi niekas nieko nera girdejes???
Spragtukas
QUOTE(Mome @ 2005 10 24, 17:38)
negi niekas nieko nera girdejes???
*

Mome, reikia nueiti i si darzeli ir apsiklausineti biggrin.gif man irgi butu idomu.
Momė
kiek skaiciau apie darzelius sitame forume, tikro vaizdo is vedejos pasakojimo niekaip nesusidarysi...
Spragtukas
QUOTE(Mome @ 2005 10 24, 22:47)
kiek skaiciau apie darzelius sitame forume, tikro vaizdo is vedejos pasakojimo niekaip nesusidarysi...
*

Na, nzn, galima nueiti apsidairyti, paziureti, ka lauke veikia aukletojos su vaikais smile.gif galbut pasnekinti. buna taip, kad vedejos nebuna, tai su kazkuo kitu - gal dir. pavaduotoja, administratore, ar pan. - pasikalbesi.
Kad ir kaip bebutu, mano ispudis, atejus vaiko uzrasyti ir pasikalbeti, buvo geras; pradeje lankyti nenusivylem, greiciau atvirksciai - darziuko "marke" dar labiau pakilo thumbup.gif tikiu, kad buna ir atvirksciai. bet kokiu atveju reikia nueiti ir apsiziureti, jei domina biggrin.gif
Momė
reikia nueiti ir apsiziureti, jei domina

taip ir padarysiu; bet vistiek Jusu "gyvi ispudziai" butu labai naudingi...
Spragtukas
QUOTE(Mome @ 2005 10 25, 12:57)
reikia nueiti ir apsiziureti, jei domina 
taip ir padarysiu; bet vistiek Jusu "gyvi ispudziai" butu labai naudingi...
*

Jei poros savaiciu begyje nueisiu, parasysiu atsiliepimus smile.gif
Vika-

Mano grupes vaikas vienu metu,pakeitus gyvenamaja vieta,lanke si darzeli,veliau sugrizo atgal,tai kazkodel is guvaus ,pasiutusio vaiko,liko tik tylus,kazkoks isgasdintas.Gal ne kiekvienam vaikui tas religijos normas reikia grusti.Jis pasakojo,kad ten reikejo melstis,ir t.t.Keliu menesiu reikejo,kad vaikas atsigautu.Manau,kad pirmiausia reiketu isiaiskinti,kuo tas religinis auklejimas gristas.Tikrai nesu pries religija,bet viskam laikas ir vieta.
karina
Mano vaikas lanko si darzeli, specialiai i ji vezame is toli, nors galetume lankyti kita, salia namu. Mums labai patinka, nes ji lanke ir vyresnele. Aukletojos labai geros (bent jau tos, kurios dirbo su musu vaikuciais). Tikybos pamokele buna tik karta per savaite, niekas nieko vaikams negruda per prievarta, o graziai ir suprantamai paaiskina. O del maldeliu, tai kiek zinau, jie pries valgi kazkokia sukalba visi kartu, kuri palaimina valgi ir tiek. Minusas butu, kad grupese daug vaiku, apie 25 cry.gif Tai kiek galima pasirupinti tokiu buriu, va cia klausimas doh.gif
knielita
Maniskis lanko si darzeli. Kad butu perdeta religija tikrai nepastebejau schmoll.gif I darzeli vaziuojam is eiguliu, nors cia pat yra pora darzeliu 4u.gif Lopselinukams atskiras kiemelis, kiek toleliau nuo kitu vaiku. Maitinimas sakyciau kaip ir visuose darzeliuose. Viskas manau priklauso nuo aukletoju, nes vaikas buna pagrindine laiko dali ju prieziuroje. Dar idomus renginiai, i juos itraukiami ir patys maziausi. Lopselinukams vyksta manksteles, muzikos pamokeles ir pan. Grupeje sakyciau gana daug zaislu.
Momė
mergaites, kiek grupiu yra maziukams? t.y., is keliu aukletoju galima bandyti rinktis, jei eisime nuo kokiu 2 metuku?
Pastaba
Kol kas viena lopselio grupe, bet jei norit, galima eit su metais vyresniais vaikiukais. Taigi kaip ir galimi du variantai.
Muzika
QUOTE(Lija @ 2005 11 09, 00:01)
Kol kas viena lopselio grupe, bet jei norit, galima eit su metais vyresniais vaikiukais. Taigi kaip ir galimi du variantai.
*

Gal kas galetumete parasyti apie dabartine lopselinuku grupe ir jos aukletojas Genutę ir kitos vardelio neprisimenu. Aciu labai už nuomones
Pastaba
Genute ir Grazina. Abi pagyvenusios ir labai mielos, siltos. Ju grupes vaikiukai ramus ir susiranda sau uzsiemima. Aukletojos su jais irgi daug uzsiima. Kadangi paciai teko apie pusvalandi pabut grupej ir priziuret vaikiukus, tai galiu pasakyt, kad matosi aukletoju idirbis. Jos yra pacios tinkamiausios lopseliui, kaip seksis kai vaikai bus vyresni, tai sunku pasakyt dabar.
LosAngeles
QUOTE(Lija @ 2006 01 20, 00:30)
Genute ir Grazina. Abi ... labai  mielos, siltos.
Jos yra pacios tinkamiausios lopseliui

Deja, deja, is mamu, kuriu vaikuciai lanko ta grupe, girdejau visai kitokiu atsiliepimu...
Mamos sutinka, kad viena aukletoja - tikrai gera. Bet apie kita - labai blogi atsiliepimai. Nezinau, kurios koks vardas, bet bendras vaizdelis - labai nekoks. Nenoreciau, kad mano vaikas nors dienos dali praleistu su nervinga, nekantria, saukiancia (o gal ir dar blogiau) aukletoja.
Paciai nemacius, gal ir neetiska komentuoti, bet neturiu pagrindo netiketi tuo, ka girdejau verysad.gif
Pastaba
LosAngeles, ar tikrai apie ta pacia grupe kalbam? Genute su Grazina ne pacius maziausius aukleja. Apie anu viena aukletoja tyliu blink.gif
AStonke
QUOTE(Lija @ 2006 01 20, 19:13)
LosAngeles, ar tikrai apie ta pacia grupe kalbam? Genute su Grazina ne pacius maziausius aukleja. Apie anu viena aukletoja tyliu  blink.gif
*

Nu jo jūs čia pavarėte............ biggrin.gif Mano lanko pas Genutę ir Graziną,bet ten ne maziausieji(jau antramečiai)O maziausiųju auklėtoja:Audronė(siaubas) doh.gif ir Diana(super) thumbup.gif Galiu daug,daug visko pripasakoti apie bet kokias auklėtojas,nes vyresnis nuo 2m.baigė šitą darzelį........(perėjęs per visas auklėtojas) o maziukas (G+Grazinos gr.) ir ............Per daug negaliu nieko viešai pasakoti............nes..dar jį lankome............suprantate......... doh.gif
Galiu pasakyt,kad darzelis thumbup.gif Ištikrųjų atėjus į darzelį-nepamatysi išdykusių ,besikeikiančių,besimušančių vaikų..........tai nuostabu.........darzelio katalikiška dvasia daro savo!Tikrai katališkumo nėra daug.........be to vaikams LABAI thumbup.gif patinka tikybos pamokėlės ,kurias veda vienuolė Mildutė-tai aukštos dvasios moteris,tiesiog švyti..........Vaikai įgauna meilės ,pagarbos vienas kitam........Kai grupėje susipyksta vaikai -tai susitaikymui ateina,apsikabina draugą,paprašo atleidimo.......Grazu.........Tikrai tai pats geriausias darzelis Kaune,neskaitant montesori,valdorfo............Aišku auklėtojų yra visokių,kaip, ir zmonių visokių,todėl visose beveik grupėse yra taip ,kad viena gera-kita ne unsure.gif Bet tai nėra blogai-vaikas turi matyti ir gėrį ir blogį............
Mes ir veziojame vaikus iš toli.........Kai sugalvojau mazesnį pervesti į darzelį arčiau namų.........(nes dičkis eina į mokyklą)-pamačiau kas vyksta "eiliniuose"darzeliuse...........Pati direktorė pasakė:nezinome,ką daryti.vaikai neklauso,keikiasi,mušasi........ doh.gif Viso to nėra 75 darzelyje........... thumbup.gif patikėkite.......Ten vaikai lanko turtingų tėvų dazniausiai,ir sunku į jį patekti bet kada!Todėl jei įmanoma-veskite tik į jį..........Beje kitais metais maziausių auklėtojos bus:Liucija thumbup.gif ir......... Tikrai geras variantas.....Pas ją ir buvome........Pasišventusi moteris.........
Tai va ...galiu atsiliepti tik gerai.................
O kelios auklėtojos gal ir "ne kokios"bet visokių reikia zmonių..........Kaip sakiau:vaikas neturi augti šiltnamio sąlygomis....................... drinks_cheers.gif
LosAngeles
Ojetau, turesiu atsiprasyti Genutes ir Grazinos gerbeju. As turejau minty paciu maziausiu aukletojas.
O tai kiek yra lopselinuku "lygiu"?
Ir dar klausimas: apsvieskite, kokie privalumai, kai darzeli lanko "turtingu vaikai"?
Pastaba
LosAngeles, labai prasau, atrasyk man a.z.

Lopselinuku yra viena grupe, bet galbut is ipratimo lopselinukais pavadina ir metais vyresnius.
O del turtingu tai kazko nesupratau, nes tikrai taip nera. Yra visokiu, ir turtingu ir labai neturtingu ir ... garsiai neaiskinsiu kokiu. O patekt sunku, bet del to, kad yra eiles, bet vaikai nubyra ir negi metu vidury priimami nauji. Mano vyresneli prieme, nors net eilej nebuvo uzsirase ir tikrai nieko nedaviau, nes jei buciau davus, zinau, kad buciau isgrusta lauk. Nezinau kaip dabar su davimais, nes valdzia pasikeite.
Pastaba
QUOTE(LosAngeles @ 2006 01 20, 11:32)
Deja, deja, is mamu, kuriu vaikuciai lanko ta grupe, girdejau visai kitokiu atsiliepimu...
Mamos sutinka, kad viena aukletoja - tikrai gera. Bet apie kita - labai blogi atsiliepimai. Nezinau, kurios koks vardas, bet bendras vaizdelis - labai nekoks. Nenoreciau, kad mano vaikas nors dienos dali praleistu su nervinga, nekantria, saukiancia (o gal ir dar blogiau) aukletoja.
Paciai nemacius, gal ir neetiska komentuoti, bet neturiu pagrindo netiketi tuo, ka girdejau  verysad.gif
*

Dar viena dalykas, idomu kurioms mamoms nepatinka toji aukletoja? Nes kai tik meginu su vaiku mamom sneketis apie tai, tai visom viskas labai gerai, labai patenkintos. O kuriom negerai buvo, tu vaikai jau nebeina i darzeli. Na dar su viena mama randu bendra kalba, o kitoms tai matyt nusispjaut i aukletoja ir vaiko busena.
Momė
Valio, daugeja informacijos!
Beje, o kada prasides tie "kiti metai", kai keisis maziuku aukletoja???
o kitoms tai matyt nusispjaut i aukletoja ir vaiko busena.

nu gal ne - kitaip nebutu visos sitos forumo dalies tongue.gif

O siaip - jau laikas ten apsilankyti paciai...
Pastaba
Tie kiti metai prasides rugsejo men. O gal ir rugpjuti jau prades adaptuoti vaikus. na, greit bus aisku.
Lariana
Sveikutes mergytes. As irgi apsilankiau sitame lopsiukyje-darzelyje, noriu vesti savo maziu i sita lopsiuka, nes jis arciausiai namu. Tai teko nueiti ir apsilankyti. Uzrasiau i lopsiuka, bet labai nustebau, kaip pasake kad tik rugpjucio menesi gales ji priimti, nes tipo eiles. Rugpjucio menesi jam bus 2 metai, tai labai nusivyliau, nes veliausiai galiu laukt iki 1,5 metuku. Todel daug ko ir nepaklausiau, paparsciausia isgaravo is galvos, net kiek reikia uz ji moketi ir kokios ten rinkliavos ar panasiai. Beje labai nustebau, kad neparode man grupes kur gyvena ir kaip laikosi lopselinukai, pasake, kad kaip priims tai ir parodys. Kituose darzeliuose viska aprodo, o cia nieko, kazkokia keista tvarka. Labai grazus kiemas vaikams labai tvarkinga zaidimu aikstele, lopselinuku aiksteles nemaciau, nes sake ji kazkur atskirai uzdarame kieme. Viduje irgi labai jauku ir tvarkinga. Grupiu nemaciau, tai ir nieko negaliu pasakyti. Karidoriai apkarstyti ivairiomis nuotraukomis su kunigais, matyt is ivairiu svenciu, ant kiekvieno kampo ivairiu vaiku darbeliu(piesinuku, lipdiniu), taciau viskas releigine tema.
Labai noreciau, kad atsirastu mama, kuri galetu placiau aprasyti apie sita darzeli-lopseli, nes tikrai zinai, kad yra tokiu nemazai. Ir galetu nepabijoti parasyti tiek pliusus, tiek minusus. Kokia ten buitis, kokios rinkliavos. Gerai butu, kad parasytu ne tik is geros puses,nes tikrai zinau, kad yra ir minusu raba jos aklos. Labai svarbi mamu nuomone ir teigiama, ir neigiama ar kokia ji bebutu, kad galetum priimti lemiama sprendima.
Labai noreciau kad atsirastu mama ir galetu papasakoti, kap atrodo grupes, ar yra vaikams supynes, ciuozyklos, ivairus zaislai( ners kitur tai maciau), kaip vaikai uzsiima ir kokie zaislai. Is anksto aciu.
Lariana
Kazkuri mama rase, kad si darzeli lanko "turtingu tevu" vaikai, kas cia per bajeris, noreciau suzinoti placiau, nu jeigu tikrai cia teisybe, tai kazkaip nusuderinama man tikyba ir turtai ir beje jeigu tikrai ten turciai lankosi, tai nelabai buciau patenkinta jeigu mano mazius augtu tarp tokiu vaiku. Manau kad turi buti viskas mormos ribose, o turciam yra privatus darzeliai arba aukles:))
RamuneM
QUOTE(Nektariuke @ 2006 03 03, 17:08)
Kazkuri mama rase, kad si  darzeli lanko "turtingu tevu" vaikai, kas cia per bajeris, noreciau suzinoti placiau, nu jeigu tikrai cia teisybe, tai kazkaip nusuderinama man tikyba ir turtai ir beje jeigu tikrai ten turciai lankosi, tai nelabai buciau patenkinta jeigu mano mazius augtu tarp tokiu vaiku. Manau kad turi buti viskas mormos ribose, o turciam yra privatus darzeliai arba aukles:))

Tam tikras procentas turtingų tėvų visuose darželiuose yra. Tačiau, tai tikrai nėra vien tokių ir nemanau, kad jų dauguma. Ir "turtingų tėvų" sąvoką supranta visi labai skirtingai: vieniems tai užimamos pareigos, kitiems matomi nauji daiktai (mašina, drabužiai, vaikų žaislai) ir t.t. Mano du vaikai lanko tą darželį, tai pavyzdžiui dukros grupės dauguma tėvų linkę geriau sumokėti pinigus, nei patys prisidėti prie smulkių darbelių grupėje. Ar tai turtingi tėvai? Namanau. Greičiau užimti tėvai ir neturi laiko užsiimti pagalba. Sūnaus grupėje surengiam šaunias talkas, kuriose ir vaikai dalyvauja bei kartu dirba. Jiems įspūdžių būna daugiau nei pabuvimas žaidimų kambaryje. Sprendžiu iš to kiek ilgai apie tai paskui kalba, aptarinėja ir kaip saugo tarkime perdažytus lauko baldus, kuriuos patys dažė.
Momė
QUOTE(Nektariuke @ 2006 03 03, 15:33)
Labai noreciau, kad atsirastu mama, kuri galetu placiau aprasyti apie sita darzeli-lopseli, nes tikrai zinai, kad yra tokiu nemazai. Ir galetu nepabijoti parasyti tiek pliusus, tiek minusus. Kokia ten buitis, kokios rinkliavos. Gerai butu, kad parasytu ne tik is geros puses,nes tikrai zinau, kad yra ir minusu raba jos aklos. Labai svarbi mamu nuomone ir teigiama, ir neigiama ar kokia ji bebutu, kad galetum priimti lemiama sprendima.
Labai noreciau kad atsirastu mama ir galetu papasakoti, kap atrodo grupes, ar yra vaikams supynes, ciuozyklos, ivairus zaislai( ners kitur tai maciau), kaip vaikai uzsiima ir kokie zaislai. Is anksto aciu.
*

tai gal RamuneM ir galetu atsakyti? nes visi kazko bijo - tarp keturiu akiu sako viena, o rasyti tai ne...
Lariana
Nu tokias talkas ar kita prisdejima as suparntu viskas, tai normos ribose ir visur taip buna. Bet as nelabai supratau to pasakymo lanko "turtingu tevu vaikai" , tai paskui mintys garbanotaos pradeda suktis biggrin.gif

Papildyta:
RamuneM gal buk gera ir atsakyk i mano pradini laiskiuka, jeigu tavo vaikiukai lanko ta darziuka arbe jeigu nenori viesai, tai gal paarsyk e-maila, mao adresa zinai kur rasti arbe galiu parasyti. Man susidaro ispudis , kad kazkas cia su juo nekaip, ko visi taip bijo, jug katalikiskas darzelis, vaiku tikrai nenuskriaus biggrin.gif
RamuneM
QUOTE(Nektariuke @ 2006 03 03, 17:55)
Nu tokias talkas ar kita prisdejima as suparntu viskas, tai normos ribose ir visur taip buna. Bet as nelabai supratau to pasakymo lanko "turtingu tevu vaikai" , tai paskui mintys garbanotaos pradeda suktis biggrin.gif
Papildyta:
RamuneM gal buk gera ir atsakyk i mano pradini laiskiuka, jeigu tavo vaikiukai lanko ta darziuka arbe jeigu nenori viesai, tai gal paarsyk e-maila, mao adresa zinai kur rasti arbe galiu parasyti. Man susidaro ispudis , kad kazkas cia su juo nekaip, ko visi taip bijo, jug katalikiskas darzelis, vaiku tikrai nenuskriaus biggrin.gif

Aš tau jau parašiau į AŽ.
Viešai nebijau atsakyti, bet manau, kad šiek tiek būtų nekorektiška, nes aš ir vedu į tą darželį vaikus bei esu to darželio direktorė, nors dar nei vienos dienos nedirbau. Kitaip, laimėjau konkursą, kai iki mažiausiojo gimimo buvo likęs mėnuo ax.gif
Pliusų kaip mama matau daug ir net labai. Asmeniškai esu patenkinta, kad atradau tokį darželį, kuriame yra vertybės ugdomos realiai, o ne formaliai skelbiamasi, kad ugdom, o realybėje būna ne kas. Didžiausias minusas, kad darželis perpildytas. Planų turim visokių, bet ar jie pavyks, tai tik ateitis parodys. Dar vienas minusas, kad darželis yra savivaldybės ir jis katalikiškas tol, kol ji tai toleruoja ir kol direktorius darželio eina ta kryptimi. Viską sugriauti labai lengva. Dėl turtingųjų tėvelių, tai arba esu akla arba suprantu turtingumą ne taip kaip tie, kurie tai pastebi, tačiau tokio reiškinio, kad lanko daugiausiai turtingųjų tėvų vaikai, nepastebėjau.
Lariana
QUOTE(RamuneM @ 2006 03 03, 16:06)
Aš tau jau parašiau į AŽ.
Viešai nebijau atsakyti, bet manau, kad šiek tiek būtų nekorektiška, nes aš ir vedu į tą darželį vaikus bei esu to darželio direktorė, nors dar nei vienos dienos nedirbau. Kitaip, laimėjau konkursą, kai iki mažiausiojo gimimo buvo likęs mėnuo  ax.gif
Pliusų kaip mama matau daug ir net labai. Asmeniškai esu patenkinta, kad atradau tokį darželį, kuriame yra vertybės ugdomos realiai, o ne formaliai skelbiamasi, kad ugdom, o realybėje būna ne kas. Didžiausias minusas, kad darželis perpildytas. Planų turim visokių, bet ar jie pavyks, tai tik ateitis parodys. Dar vienas minusas, kad darželis yra savivaldybės ir jis katalikiškas tol, kol ji tai toleruoja ir kol direktorius darželio eina ta kryptimi. Viską sugriauti labai lengva. Dėl turtingųjų tėvelių, tai arba esu akla arba suprantu turtingumą ne taip kaip tie, kurie tai pastebi, tačiau tokio reiškinio, kad lanko daugiausiai turtingųjų tėvų vaikai, nepastebėjau.
*

Valio thumbup.gif direktore thumbup.gif .Tai kiek suparntu dirbsi jau 2007 metais 4u.gif . tai gal mano maziui atsiras vietos sausio menesi ir nereikes laukt rugpjucio, nes man cia tikrai labai gerai butu prie pat namu. Man be to labai aplinak patinka biggrin.gif
RamuneM
QUOTE(Nektariuke @ 2006 03 03, 18:24)
Valio  thumbup.gif direktore thumbup.gif .Tai kiek suparntu dirbsi jau 2007 metais 4u.gif . tai gal mano maziui atsiras vietos sausio menesi ir nereikes laukt rugpjucio, nes man cia tikrai labai gerai butu prie pat namu. Man be to labai aplinak patinka biggrin.gif

Parašyk man į AŽ savo vardą ir pavardę bei vaikučio duomenys ir tau bent pasakysiu kokia reali padėtis. Nuo 2007 sausio turėčiau pradėti dirbti. Aš savo mažiausiąjį jau prieš kokį pusę metų užrašiau, jei ne daugiau. Noriu, kad ir mano mažiukas į darželį pakliūtų pagal eilę, o ne pagal blatą ax.gif
Lariana
Aciu RamuneM perskaiciau tavo AZ ir biski aiskiau pasiadre ir nusiraminau, parasysiu tau ilga AZ biggrin.gif
Lariana
RamuneM parasiau tau ilga AZ lauksiu atsakymo biggrin.gif
RamuneM
QUOTE(Nektariuke @ 2006 03 03, 20:07)
RamuneM parasiau tau ilga AZ lauksiu atsakymo biggrin.gif

Vaikus užliuliuosiu ir tau parašysiu smile.gif
Momė
nu bet gal ka nors ir garsiai pasakytumet, o tai cia visa informacija kazkaip slapta patapo... jau praeina noras tuo darzeliu dometis...
RamuneM
QUOTE(Mome @ 2006 03 04, 00:57)
nu bet gal ka nors ir garsiai pasakytumet, o tai cia visa informacija kazkaip slapta patapo... jau praeina noras tuo darzeliu dometis...

O ką nori garsiai išgirsti? Niekas nieko gi neslepia smile.gif Į AŽ rašome, tai kas neviešinama (pvz. asmens duomenų, kurių man reikia, kad pažiūrėčiau kokia tikrai reali padėtis vaikučiui į darželį patekti). Lyg + ir - rašiau. Jei yra konkrečių klausimų, klausk ir kiek mano kopentencija leis, atsakysiu.
AStonke
QUOTE(Nektariuke @ 2006 03 03, 16:08)
Kazkuri mama rase, kad si  darzeli lanko "turtingu tevu" vaikai, kas cia per bajeris, noreciau suzinoti placiau, nu jeigu tikrai cia teisybe, tai kazkaip nusuderinama man tikyba ir turtai ir beje jeigu tikrai ten turciai lankosi, tai nelabai buciau patenkinta jeigu mano mazius augtu tarp tokiu vaiku. Manau kad turi buti viskas mormos ribose, o turciam yra privatus darzeliai arba aukles:))
*

Nu gal nevisai ,kad lanko tik turčiai........Bet,palyginus kitus normalius darzelius .......šitame darzelyje tikrai yra nemazai turtingų tėvų!Vien mūsų gr.tai drinks_cheers.gif tai daug tokių......Labai,daug tėvų vezioja,vaikus iš kitų raj.,tad tik įrodo,kad darziukas thumbup.gif !Zinau-kelis ,net iš pakaunės raj..atveza.....Kuris "normalus" zmogus veziotų vaikus į šitą darzelį,jei tarkime aplinkiniuose raj.darzelių pilna! g.gif Tad darzelis tikrai thumbup.gif bent mums! Mes irgi dabar "apsisprendimo" stadijoje....nes,vaikus veziojame,iš kito raj.,ir nuo rugsėjo,norėtume kaip,ir pervesti arčiau namų.......bet,va ir bijau nuo vilko,kad neuzokt ant meškos doh.gif ,nes ,kiek apvaikščiojau aplinkinius darziukus,tai geresnio uz šį 75 neradau! Bet,tas veziojimas-jau mus pribaigia!Bet,ko nepadarysi,dėl vaikų g.gif
O darzelyje papildomų rinkliavų,kaip ir nėra....Kiekviena gr.nusprendzia,kiek rinkti į gr. fondą pati....ko gr.reikia ir tt....Į mėn.išeina apie 5lt...bet,kai prirenka pinigų......o pirkti daugiau nieko neplanuoja-tai rinkliavas apstabdome! Na čia kiekvienos gr.tvarka.....Pvz.pas mergaitę maziukų gr.iš vis rinkliavų,kaip ir nėra.......
O grupės tikrai normalios.....nėra apgriuvusių ,kiaurų sienų tikrai.....Šilta.........darzelis,turi savo katilinę.....virtuvės įranga nauja......neseniai nupirkti "sveiki" puodai maistui gaminti! thumbup.gif
Viskas tik thumbup.gif
Blogai,tik tai ,pas kokią auklėtoją pakliūsite,ir ar ji patiks jūsų vaikui.......čia visa esmė g.gif o visa kita ,tikrai thumbup.gif
sėkmės..... drinks_cheers.gif

Ir beje visos tikrai diskutuokite viešai.....o,ne slaptai......Ir Ramune -būsima direktore nebijok,viešai pasisakyti......aš dar gal "apsigalvosiu" ir paliksiu čia vaikus....... drinks_cheers.gif patinka man šis darzas.... drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
RamuneM
Labas,
Viešai kalbėti aš tai nebijau, gal kartais ir perdaug kalbu hihihi.gif Tačiau būna tokių dalykėlių, kuriuos geriau neviešinti. Tai nebūtinai vien blogi dalykai.

Dar turiu vieną prašymą, kad niekada netylėkite, jei Jūsų vaikams blogai pas mus darželyje. Būtinai man rašykite visas problemas ir darysiu viską, kad jos išnyktų. Turim porą auklėtojų, kurių darbas tikrai netenkina ir net labai, bet jos gudrios ir per patikrinimus nėra ko prikišti. Kad žinotumėte kaip sunku atleisti valdiškose įstaigose žmogų, kuris dirba blogai, net siaubas ima. Tačiau aš esu tikra, kad būdų rasti galima, tik reikia netylėti. Tačiau tokius dalykus tvarkysime jau ne viešai ax.gif
AStonke
Tai va tos auklėtojos-ir gadina visą darzelio atmosferą...... doh.gif
O visa kita sakau:tik thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ir faina ,kad būsi direktorė!
Tik zmogus,augindamas savus vaikus(ir dar 3) 4u.gif gali suprasti,ko vaikams reikia.......... drinks_cheers.gif
sėkmės drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
knielita
QUOTE(RamuneM @ 2006 03 05, 13:22)
Labas,
Viešai kalbėti aš tai nebijau, gal kartais ir perdaug kalbu hihihi.gif Tačiau būna tokių dalykėlių, kuriuos geriau neviešinti. Tai nebūtinai vien blogi dalykai.

Dar turiu vieną prašymą, kad niekada netylėkite, jei Jūsų vaikams blogai pas mus darželyje. Būtinai man rašykite visas problemas ir darysiu viską, kad jos išnyktų. Turim porą auklėtojų, kurių darbas tikrai netenkina ir net labai, bet jos gudrios ir per patikrinimus nėra ko prikišti. Kad žinotumėte kaip sunku atleisti valdiškose įstaigose žmogų, kuris dirba blogai, net siaubas ima. Tačiau aš esu tikra, kad būdų rasti galima, tik reikia netylėti. Tačiau tokius dalykus tvarkysime jau ne viešai  ax.gif
*

Turiu nusiskundimu ir labai daug. Lopšelinukų auklėtoja Audra doh.gif Esu labai nusivylusi. Vaikui atsirado gana rimtų psichologinių problemų. Nedrasus jis, gana sunkiai pritapo, bet Diana sugebėjo jį pripratinti thumbup.gif, mačiau pati kaip nešiojo ant rankų kartu su šeimininkute. Atėjus pasiimti gaudavau visą reikalingą informacija apie vaiką thumbup.gif O va Audra... Ateini ir klausi kaip sekėsi, o ši aiškina, kad vaikas kalba, kad ta ir tą pasakė, o jis net kalbėti nebuvo tinkamai pradėjęs blink.gif Manau visiems tą patį aiškino...
Ir pamačiusi, kad nieko nepadarysiu o ir vaikui rimtų traumų atsirado, atsiėmiau vaiką iš šio darželio, dabar jis būna su auklyte. Kodėl? todėl, kad paniškai bijo vaikų blink.gif Nors pradžioje negalėjo be jų būti. Įrodyti negaliu, bet manau prie to prisidėjo ir Audra... O ir vaiko elgesys kai būdavo ši auklėtoja labai pasikeisdavo. Tapdavo nervingas, irzlus.
Gaila, kad net pabėgę vaikai iš šios grupės neprivertė susimąstyti kas yra ne taip, kad jau kelintas pallieka darželį, nors eilėje laukėm net 2 metus...
RamuneM
Labas,
QUOTE(knielita @ 2006 03 12, 19:48)
Turiu nusiskundimu ir labai daug. Lopšelinukų auklėtoja Audra  doh.gif Esu labai nusivylusi.

Laukiau kada tėvai išdrįs vėl ir vėl apie Audrą kalbėti. Tai pati didžiausia problema šio darželio. Tikiuosi, kad Jūs pasiimdami vaiką palikote nors kokį nepasitenkinimo raštą direktorei. Jei tokių nebus, vėl nebus už ko griebtis.
Momė
QUOTE(knielita @ 2006 03 12, 17:48)
Gaila, kad net pabėgę vaikai iš šios grupės neprivertė susimąstyti kas yra ne taip, kad jau kelintas pallieka darželį

sakyciau, labai rimtas signalas. ir ne tik mamoms...

knielita, ar paliekant darzeli niekas nepaklause, kokios isejimo priezastys? o paciai nekilo noras su valdzia pasikalbeti? ar auksciau kreiptis?

netikiu, kad vadovybe nemato budu, kaip ivertinti atskiru aukletoju darba ir apriboti ju veikla. greiciausia, patogiau nepastebeti. tik nesakykit, kad siais laikais neimanoma atleisti zmogaus ir kitu bla bla bla. zinau, pati norejau duoti galva i siena, kai reikejo rasti buda atleisti darbuotoja. bet priemoniu tikrai yra, reikia tik pasidometi. net ir kai tevai neraso skundu. jei rupi geras darzelio vardas, vadovas nerizikuos ignoruoti problemos, kuri gerai zinoma ne tik viduje, bet ir uz organizacijos ribu.

kitas dalykas, kodel tevai iki siol tyli. bijo, kad tai atsilieps ju vaikui? kyla klausimas, kokia ten is viso tada atmosfera???

nieko netaikau asmeniskai atostogaujantiems vadovams mirksiukas.gif
Momė
matai, man regis, kad istaiga, atsakinga uz vaiku auklejima, turi automatiskai garantuoti, kad zmones, traumuojantys vaikus, joje nedirba.

kaip atrodysiu, tik atejusi rasyti prasyma ir jau is karto keldama kruva isankstiniu salygu? paranojike? isterike? pletkininke? nesugyvenama? ko gero, busiu pasiusta toli-toli. ar bent jau paklausta, ko cia is viso atejau, jei viskas taip blogai atrodo.

sakysiu, 'supermamoj' apie jus raso? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

realiai matau viena kelia - i svietimo skyriu. arba - i kita darzeli.
Atia
QUOTE(Mome @ 2006 03 13, 13:34)
kaip atrodysiu, tik atejusi rasyti prasyma ir jau is karto keldama kruva isankstiniu salygu?
sakysiu, 'supermamoj' apie jus raso?

sakys, moteriske gyva pletkais, tai ko is tokios galima laukti? pastatysim i eile porai meteliu, tegu palaukia, atvesta biggrin.gif
AStonke
OI čia su ta Audra problemos ,jau ne pirmi metai!Mano nuo darzelinuko maziukų gr.pradėjo pas ją ir baigė......... doh.gif Ko tik ten nebuvo!Ir rašė skundus tėvai direktorei,ir tt........bet nieko!Direktorė sakė-nepajėgi jos išmesti!Čia dar a.a. direktorė.........Tai va.......Man irgi atrodo juokinga,kai darzelis nesusitvarko,su viena "kvaila boba" blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif Dabar su Audra ir tai geriau.o mano,kai ėjo tai jos ir dukra lankė toje pačioje grupėje!Tai,kas ten darėsi-ne duok dieve,jos dukrą kas pastums,tai doh.gif gaus nuo auklėtojos taip-kad daugiau nelįs!Visi vaikščiojo ant pirštų.......Ir nezinau:jei tu Ramune būsi direktorė,tai turi kazką galvoti-pati pakurstyti tėvus,kad nebijotų viešai pasirašyti,dėl blogos auklėtojos atleidimo.......Ir jei kazkoks vaikas,palieka darzelį dėl šios auklėtojos kaltės-turi palikti kokį lapą su išsakytomis "nuoskaudomis"kad vėliau būtų įrodymų..........kad ir švietimui....... doh.gif nezinau.........juokinga iš šono,kai pasiziūri.....šitiek naujų kūribingų zmonių-o čia sena ragana sėdi ant šluotos ir joja ant vaikų........ doh.gif
AStonke
Teisingai.......kol patys tėvai numojinės į tai ranka,nieks nepasikeis! blush2.gif Beje buvusiųjų Audros auklėtinių gr.tėvų,kurie yra mokyklinėj grupėje,galima būtų paprašyti,kad kas parašytų savo atsiliepimus....nes zinau-ten daug nepatenkintų ja buvo! schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Reikia tik NORĖTI VISIEMS SUSIVIENYTI ax.gif o,ne pulti pervedinėti vaikus į kitus darzelius!Darzelis šitas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ir pervedus kitur-nezinia ant kokios ten "meškos "uzšoksi-bėgdama nuo vilko! Tad bėgimas nuo problemos ne išeitis.........Reikia sprendimo-ir susivienijimo!
Pastaba
AStonke, o pati ar parasysi? As jau rasau, bet to neuzteks. Vaikui perdaug problemu ivare kad galeciau ten ji palikt. Kitam darzely visos psichologines problemos susitvarke. Jei Audra pavyktu sutvarkyt, as noriu grizt i sita darzeli. Man jis patinka, vaika is kito rajono veziojau net, bet per ta boba pasiemiau. Nesiruosiu vaiko traumuot.
Kutuliukas
QUOTE(RamuneM @ 2006 03 16, 22:26)
Ir taip aš ten prasisuku dažnai ir vis pažiūriu kas ir ką veikia  ax.gif
*

Ach tai reiškia nepasitiki rolleyes.gif tongue.gif
RamuneM
QUOTE(Karbynė @ 2006 03 17, 00:50)
Ach tai reiškia nepasitiki  rolleyes.gif  tongue.gif

Tai reiškia, kad bandau save įtikinti, kad reiks dirbti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kutuliukas
Aišku kitas reikalas lotuliukas.gif Ir kiti patikės žiū bigsmile.gif
Limcamca
Nesuprantu, šiais laikais auklėtojos nesugebėt iš pareigų atleist. Tėvams pats paprasčiausias sprendimas: televizija. Pasikvietei "Sroves" parodys reportažą apie auklėtoją Audrą, paviešins nekokią informaciją, manau tada kaip mat vadovybė ras būdų, kaip su Audra atsisveikinti. Antra, o jei jau ji tokia bloga, ir ja tėvai skundžiasi, ar turi ji nors vieną papeikimą??? Sako, per patikrinimus, ji tvarkinga būna? Tai paimkit ir nesakykit kada jos tas patikrinimas. Liaudiškas sakant, užsėskit auklėtojai ant galvos, ir gal pati gražiai išeis.
Blyn, skaitant tą temą, graudu darosi: kažkokia boba vaikus traumuoja, engia, o vadovybė žinodama tą situaciją, teisinasi, neturinti sąlygų, kaip su auklėtoja atsisveikinti. Kyla mintis, kad gal vadovybei Audra labai tinkama.
Būtų juokinga, jei nebūtų graudu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.