Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: L/D. Nr.75 Savanorių pr. tikinčiųjų vaikams
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
lambeth
QUOTE(salik @ 2010 09 29, 08:49)
Mamytėms, kurios ka tik pradejo vesti vaikucius i darzeli, linkiu nenusiminti. Jau antri metai einam i zvaigzdeliu grupe. Pirmi menesiai buvo tikrai sunkus, dukrele nieko nevalge ir tik dabar nuo rugsejo pradejo darziuky valgyt. Aciu aukletojoms ir auklytei, kad supratingai ziurejo ir leido mamai deti suteptus sumustinius, nes man buvo gaila, kad mano vaikas liks nieko nevalges. Bet si problema jau issisprende ir dukriukas valgo su visais vaikuciais. thumbup.gif  Pirmomis rugsejo dienelemis buvo ir asaru vedant i darzeli. Manau, kad vaikuciams reikia daug daugiau laiko adaptuotis prie naujos aplinkos, negu mamos supranta. Pediatre tikrai negali nuspresti, kad po keturiu dienu vaikui jau netinka darzelis. Keturios dienos yra labai trumpas laikotarpis g.gif Ir as jauciausi kaip monstras, kai dukra tempdavau verkiancia i darzeli. Bet as galvoju, kad vaikuciams reikia draugu, pamokeliu, daineliu ir t. t. Daug ko as negaliu jai duoti. Matau, kaip mano vaikas trinasi namuose aplink mamos sijona ir zirzia,tai gal geriau darzelis su savo privalumais ir trukumais. Paskui gal bus lengviau mokykloj 4u.gif Noriu padekoti zvaigzdeliu grupes aukletojoms Editai ir Grazinai, auklytei Vincentei ir visoms kitoms, kurios prisideda prie mano vaikucio prieziuros. Mano dukrele grizta is darzelio linksma smile.gif
*

As irgi pritariu, kad tik su laiku vaikuciai pripranta darzelyje. Juk naujos taisykles, nauji zmones, aplinka. mirksiukas.gif As, atrodo, pasiimant savo suneli tik kelias minutes pabunu tame surmulyje, ir tai jau galva tinsta. O vaikui tai visa diena reikia isbuti!!! Vis pagalvoju, kiek reikia aukletojoms kantrybes, jegu suvaldyti toki buri mazyliu. As kartais su savo dviem nesusitvarkau namie...
Pernai mano sunelis pradejes lankyti irgi ir sunkiai valge, ir ryte sunkiai ejo i darzeli... Taciau siemet visai kitaip. Matau, kad ir jam maziau streso, ir nuotaikos geresnes. Aisku, buna, kad pavargsta. Bet juk kaip kazkuri mamyte rase, namie neismokysi tiek visko, kiek darzelyje, o kur dar bendavimas su vaikais, bureliai.
Mes tikrai labai dekingi irgi aukletojoms Editai su Grazinai, auklytei Vincentei!!! Nepamirsiu, kaip sunelis vis sako: Cia man Vincente marskinukus i kelnes sukiso preis lauka, kad pilvas nuogas nebutu!!! Tikrai be galo aciu visoms trims uz rupesti!!!! thumbup.gif
V&V
QUOTE(Momė @ 2010 11 12, 14:24)
ŽIBURĖLIŲ Mamos, būkit budrios - Genutė tikrai mušė vaikus (pernai). Tą patvirtino, nors ir pavėluotai, du vaikučiai.

Gal šiemet kas nors pasikeitė  rolleyes.gif
*

Nu geras g.gif kazi kaip dabar? verysad.gif
Juratux
QUOTE(Momė @ 2010 11 12, 13:24)
ŽIBURĖLIŲ Mamos, būkit budrios - Genutė tikrai mušė vaikus (pernai). Tą patvirtino, nors ir pavėluotai, du vaikučiai.

Gal šiemet kas nors pasikeitė  rolleyes.gif
*

KĄ? O tai kaip tai paaiškėjo, ir ar buvo imtasi kokių priemonių?

Ir dar man tai keista kazkaip, kad tas aukletojas kilnoja, atrodo pasiime tai ir iki galo turetu buti tos pacios. Ileido vaikus i mokykla ir tada vel nuo pradziu nuo maziausiuju. Na dar suprasciau kad lopselio gali buti kitos, bet jau paskui tai tik tos pacios. Juk ir vaikai pripranta ir jos prie vaiku ir pazista ir zino kuris kaip... Tai vat sitos sistemos as nesuprantu
Pallade
QUOTE(Juratux @ 2010 12 07, 22:38)

Ir dar man tai keista kazkaip, kad tas aukletojas kilnoja, atrodo pasiime tai ir iki galo turetu buti tos pacios.
*

Tai Zibureliu aukletojos Audrutes niekas neiskele, netgi atvirksciai - nenorejo jos leisti i kita grupe, aukletoja pati pasirinko pereiti i paruosiamaja grupe, kur jos kvalifikacija labiau tinkama. O kai ji isejo, teko atkelti Genute.
Momė
QUOTE(Juratux @ 2010 12 07, 23:38)
Ir dar man tai keista kazkaip, kad tas aukletojas kilnoja
*

Dirbti su priešmokyklinukais gali tik turinčios atitinkamą kvalifikaciją. Genutė neturi, todėl ją ir iškraustė.
Juratux
Na del kvalifikacijos sutinku, bet kam tada is vis tokia aukletoja pradeda nuo lopselinuku? g.gif Vaikams aukletoju kaita - stresas.
Pallade
QUOTE(Juratux @ 2010 12 16, 01:12)
Na del kvalifikacijos sutinku, bet kam tada is vis tokia aukletoja pradeda nuo lopselinuku?  g.gif Vaikams aukletoju kaita  - stresas.
*

taip. Tuo labiau kad pradejus lankyti Zibureliu grupe, tevai buvo itikinti, jog aukletojos nesikeis iki pat mokyklos, nes abi aukletojos turi kvalifikacija paruosiamajai grupei, ir aukletoju kaitos musu grupeje tikrai nebus. Na, jau nebe musu, mes nebelankome darzelio. Bet buvo musu smile.gif
Momė
QUOTE(linabalt @ 2010 12 16, 09:10)
... mes nebelankome darzelio.
*

Kodėl nebelankot (jei galima žinoti)?

Cat&Rat

sveikos mamytes? kodel taip ramu? kaip vaikiukams sekasi?
aš tik neseniai užrašiau mažiuką 2012 rugsejui.
Momė
Mes jau baigiam "kadenciją".

Neturiu patirties su kitais darželiais, tačiau po keturių metų 75-ame galiu teigti, kad, nežiūrint į vietinės reikšmės smulkmenas, darželis yra gėris.

Gal ir kituose darželiuose mamos prieina tokios pat išvados, tačiau šiai konkrečiai įstaigai neturiu didelių priekaištų.
Su vaikais buvo dirbama, jie buvo lavinami, ir (mūsų atveju) auklėtojos bei šeimininkės iš esmės pasitaikė tikrai geros.

Linkiu visoms mamoms pajusti, kad darželis yra gėris 4u.gif

Cat&Rat
o, tai super! tikiuosi ir mums patix smile.gif
muku
QUOTE(Momė @ 2011 06 23, 11:30)
Mes jau baigiam "kadenciją".

Neturiu patirties su kitais darželiais, tačiau po keturių metų 75-ame galiu teigti, kad, nežiūrint į vietinės reikšmės smulkmenas, darželis yra gėris.

Gal ir kituose darželiuose mamos prieina tokios pat išvados, tačiau šiai konkrečiai įstaigai neturiu didelių priekaištų.
Su vaikais buvo dirbama, jie buvo lavinami, ir (mūsų atveju) auklėtojos bei šeimininkės iš esmės pasitaikė tikrai geros.

Linkiu visoms mamoms pajusti, kad darželis yra gėris  4u.gif
*

Labas, gal galite pasidalinti kuo vardu buvo jusu aukletojos ir seimininkes? mes pradedam bandyti eit nuo ryt, mamai pilnos kelnes.... unsure.gif

Ir gal dar atsiras mamyciu, kieno maziai pradeda eiti nuo ryt i lopseli? mirksiukas.gif
Momė
QUOTE(muku @ 2011 07 31, 21:11)
mes pradedam bandyti eit nuo ryt
*

Tai kad darzelis nedirba nuo rugpjucio 1 - atostogos blink.gif
muku
blink.gif blink.gif blink.gif
taip ir buna, kai is darzelio skambina vyrui biggrin.gif

cia rimtai??? o mes jau ryt planavom vaziuoti apsiziuret... blush2.gif
reiks bandyt pasiskambinti.
Cat&Rat
QUOTE(muku @ 2011 07 31, 21:32)
blink.gif  blink.gif  blink.gif
taip ir buna, kai is darzelio skambina vyrui  biggrin.gif

cia rimtai??? o mes jau ryt planavom vaziuoti apsiziuret...  blush2.gif
reiks bandyt pasiskambinti.
*

na ir kaip vis dėlto baigės, nuo rugpjūčio ar nuo rugsėjo lankot? kokie įspūdžiai, kaip auklėtojos, administracija? su pastarosios personalu tenka pabendraut?
muku
QUOTE(Cat&Rat @ 2011 09 14, 14:01)
na ir kaip vis dėlto baigės, nuo rugpjūčio ar nuo rugsėjo lankot? kokie įspūdžiai, kaip auklėtojos,  administracija? su pastarosios personalu tenka pabendraut?
*

lankom nuo rugsejo smile.gif ten kai skambino sake "jus uzsirase nuo rugpucio", tai neturejo galvoj, kad jau ir ateikit nuo rugpjucio. Ispudziai neblogi kol kas. Su administracija visai nebendrauju. O jus gal irgi is musu grupes?? smile.gif
Cat&Rat
QUOTE(muku @ 2011 09 29, 14:56)
lankom nuo rugsejo smile.gif ten kai skambino sake "jus uzsirase nuo rugpucio", tai neturejo galvoj, kad jau ir ateikit nuo rugpjucio. Ispudziai neblogi kol kas. Su administracija visai nebendrauju. O jus gal irgi is musu grupes?? smile.gif
*

ai nea, mes tik nuo kito rudens lankyt pradesim smile.gif jei aisku priims smile.gif
na svarbiausiai ir vaikiukui patinka ir teveliams tinka wink.gif
dove.z
QUOTE(Siracusa @ 2010 07 01, 13:39)
biggrin.gif
Kryptingu krikščioniškų vertybių ugdymu šis darželis ir išsiskiria iš kitų n darželių, esančių Kaune. Mūsų šeimai renkantis darželį tai ir buvo nulemiantis kriterijus apsisprendžiant kasryt vežiot vaiką nemažą atstumą. Vien tam, kad vaikui nebūtų priešpriešos tarp gyvenimo namuose ir ugdymo darželyje.

Dar man labai patinka renginių gausa. Tikrai netinginiauja nė vaikai, nė pedagogai nei logopedės per metus biggrin.gif Pamenu tą edukacinį renginį tėvams pavasarį - matosi, kad darbelio įdėta ohoho smile.gif Ir vaikam smagu, nes kiekvienas renginys tai šventė wink.gif
*

O lopšelinukams ir priklauso religiniai renginiai? g.gif
salik
Kuo toliau, tuo labiau abejoju ar šis darželis yra toooks gėris g.gif Mano dukros grupės vaikams per pietų miegą per savaitę, pasikeičia 6 auklėtojos. Iš viso per savaitę vaikai pamato 8 auklėtojas, 6 iš jų, kaip jau minėjau, ateina tik per pietų miegą. Darželyje trūksta etatų, todėl „taip reikia“ - sako direktorė. O kai kuriems vaikučiams didžiulis stresas, jie pripratę prie savo auklėtojų, bijo eiti į tualetą ir, apskritai, nesmagiai jaučiasi. Nemanau, kad 5 metų vaikučiams naudinga tokia svetimų žmonių kaita. Surinkome parašus, kad nenorim svetimų auklėtojų, tai 3 jau nebeateis, bet kitos 3 vistiek toliau lankysis. Tikiuosi, kad vaikai apsipras, bet, jeigu būčiau žinojusi, kad taip bus, tikrai nebūčiau dukros leidusi į šitą darželį. Šio darželio direktorė ir pavaduotoja mandagūs ir kompetetingi žmonės, tik, deja, ne jos būna su mūsų vaikais...
Pallade
Vat ir mes kai isejome is sito darzelio i kita, mergaite nebeverkia, eina su noru i darziuka ir viskas susitvarke. Taip kad pritariu salik - kazkas su tuo darzeliu ne taip. Ir aukletojos lyg neblogos, ir vadovybe, o vat vaikai ten nesijaucia ramus ir saugus ax.gif Matyt, tikrai ta aukletoju kaita nera gerai g.gif
ievast
Net idomu pasidare, ejau pasitikslint ar i sio darziuko foruma ilindau g.gif Mano vaikas si darzeli lanko nuo dvieju metuku, siemet jau liko paskutiniai metai ir kaip bebutu keista, niekada nebuvo jokiu nusiskundimu. Grupeje visada budavo tos pacios aukletojos ir auklyte (tiesa sitos del tam tikru priezasciu kesdavosi, bet ne del kokiu blogu). Zinoma jei kuriai aukletojai nutikdavo nelaime, tai ateidavo kokia kita pavaduoti, bet tikrai niekada nebuvo aukletoju rotacijos. Mes tikrai labai patenkinti siuo darzeliu ir nuo rudens tikimes, kad antras vaikas taip pat cia jausis saugiai ir siltai smile.gif
muku
Lopsiuke yra 3 aukletojos ir geroji Nina, visad tos pacios smile.gif truputi nugasdinot del ateities... g.gif
anny
Jungiuosi prie Jūsų, šiandien nuvedžiau pirmą kartą vaiką į darželį, labai norėjo eiti, matysiu, kokios nuotaikos bus vakare smile.gif
muku
QUOTE(anny @ 2012 01 16, 10:46)
Jungiuosi prie Jūsų, šiandien nuvedžiau pirmą kartą vaiką į darželį, labai norėjo eiti, matysiu, kokios nuotaikos bus vakare smile.gif
*

i lopseli gal? smile.gif
anny
QUOTE(muku @ 2012 01 18, 22:31)
i lopseli gal?  smile.gif
*

Į darželį smile.gif jau keturi su pusę vyresnėliui, pusantrų metų laukėm eilėj smile.gif mažiukas į lopšelį irgi netilpo, teks laukti rudens į darželį smile.gif
Man labai gerą įspūdį paliko auklėtojos, pavaduotoja, vaikas laaaabai patenkintas, labai nori eiti smile.gif
Govinda
Man tai labai gaila, kad darzely beveik nebeliko jokio ugdymo. Nebera nei vieno burelio ir t.t. Butume zinoje anksciau, kad taip nutiks, tikrai butume pasirinke kita darzeli...
anny
Tikrai labai gaila, lankom chorinį dainavimą Varpely, bet norėtųsi daugiau (vaikas nori šokti ir piešti )
Cat&Rat
QUOTE(Govinda @ 2012 01 23, 10:48)
Man tai labai gaila, kad darzely beveik nebeliko jokio ugdymo. Nebera nei vieno burelio ir t.t. Butume zinoje anksciau, kad taip nutiks, tikrai butume pasirinke kita darzeli...
*

gaila, bet tikiuosi po truputi jie vel atsigaus.mes dar turim laiko iki rudens. g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.