Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: L/D. Nr.75 Savanorių pr. tikinčiųjų vaikams
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
AStonke
nu sėkmės tau Ramune........ Nors ji ir stipri-gyvatė! O mūsų grupės tėvai irgi organizvo tada kviesti "TV3"pagalba.......bet,taip ir baigėsi..Labiausiai nepatenkinti,perėjo į kitas grupes..........kitus darzelius .o kiti kenčiantys liko.........Beje,kai dabar paklausiu vaiko,ar jam Audra patiko?Tai,keista ,kad jis apie ją blogai nešneka......ir aplamai paskutiniais metais-viskas buvo normos ribose!
Tiesiog reikia prisiminti ir tokią mintį:Kokie mes patys esame-tokius zmones patys ir pritraukiame!Kitas zmogus-yra mūsų atspindys!Ir,ką jame matome blogo,dazniausiai ir patys tai turime,tik nematome.....
Aš nuo pat pirmų dienų,jaučiu jai antipatiją......uzteko pamatyti........bet-gyvenime nebus vien tik gėris aplinkui......mūsų vaikams........
Kurie uzaugs darzelyje,vien šiltnamio sąlygomis-sunku bus gyvenime adaptuotis,sutikus blogą zmogų,mokykloje piktą mokytoją!Tokia realybė......Tiesiog vaikams reikia tai išaiškinti..........ir apie tą blogą auklėtoją.........tiesiog ji yra ,tokia ,kokia yra...........ir reikia ją mylėti !
Momė
QUOTE(AStonke @ 2006 03 17, 16:06)
Kokie mes patys esame-tokius zmones patys ir pritraukiame!Kitas zmogus-yra mūsų atspindys!Ir,ką jame matome blogo,dazniausiai ir patys tai turime,tik nematome.....

Gražūs pamąstymai (ir teisingi), tik kodėl nuo to nei kiek ne geriau verysad.gif

Pastaba
Kazi kaip dvimetukui isaiskint, kad reik mylet bloga aukletoja? Sutinku del 5-6 metu vaiko, kuris jau moka papasakot aiskiai irgalbut kazkiek save apgint, bet maziukui kaip pasakyt?
AStonke
QUOTE(Lija @ 2006 03 17, 22:43)
Kazi kaip dvimetukui isaiskint, kad reik mylet bloga aukletoja? Sutinku del 5-6 metu vaiko, kuris jau moka papasakot aiskiai irgalbut kazkiek save apgint, bet maziukui kaip pasakyt?
*

Tai aišku-mazam nieko nepaaiškinsi.........jei jis nenori pas tą auklėtoją eiti,tai ir nepriversi doh.gif Kazkaip vistiek prisiminus,savo vaiko grupės vaikus,pagalvoju,kad kai kuriems vaikams buvo dzinn......ta Audra.........Jie taip jautriai nereguodavo!Dar vieną dalyką pastebėjau ,jei vaikas yra labai prisirišęs prie tėvų -jam labai sunku......pas bet kokią auklėtoją!Tik prie geresnės lengviau pritampa..Mano tai pripazino tik buvusią auklytę Bronyte,(dabartinę valytoją)......tik pas ją pasilikdavo,ir dėka jos pritapo......... thumbup.gif
Limcamca
Nu man tai keistas noras, prašymas tėvų pagalbos. Nu, ar jie turi rūpintis, kad konfliktiškas, nemalonus žmogus nedirbtų?? Jei yra nusiskundimų, manau, čia 100 procentinė valdžios atsakomybė, tokiu žmogumi atsikratyti.
AStonke
QUOTE(Limcamca @ 2006 03 18, 12:17)
Nu man tai keistas noras, prašymas tėvų pagalbos. Nu, ar jie turi rūpintis, kad konfliktiškas, nemalonus žmogus nedirbtų?? Jei yra nusiskundimų, manau, čia 100 procentinė valdžios atsakomybė, tokiu žmogumi atsikratyti.
*

Nu iš dalies taip.....
Bet suprantu,kad ir direktorė neturi "pagrindo" jos atleisti-juk ji gerai elgiasi!vaikų,tai nemuša!Vieniems patinka,o kitiems ne!O,ir visur pašnekėjus su mamomis viena auklėtoja būna thumbup.gif ,kita schmoll.gif doh.gif Tai natūralu......Atleidimui-turi būti priazastis!Ir ,jei tai tik tėvų "antipatija" turi būti konkretūs tėvų nusiskundimai ,su lapais ir parašais!
Suprantu abi puses.......Ir tėvus............ir direktorę,bent būsimą bigsmile.gif
Limcamca
Nu bet yra ir tokie dalykai, kaip konfliktiška asmenybė, tėvų pareiškimai prieš auklėtoją. Nepatikėsiu, kad šiais laikais reikia turėti filmuotos medžiagos, kad įrodyti, jog auklėtoja netinkamai elgiasi. Manau, net jei tą medžiagą turėsi, sakys "pažeidė mano teisės, be žinios filmavo". Juk skundžiasi mamos, kad vaikai traumuoti lieka, negi sunku su auklėtoja aptarti kokios bėdos.
Žinot, paskaičius šitą temą, tikrai "atšoktų" noras, vesti vaiką į šitą darželį, nes kaip sakoma "šaukštas deguto, visą medaus statinę sugadina". doh.gif
AStonke
Tai vat buvusios direktorės ir buvo siūlymas........kas blogai tiesiai šviesiai sakykite auklėtojai,o ne uz akių! g.gif Bet,kas iš to:ateini sakai :mano vaikas prisiusiojo per pietus į lovą,nes sakė,kad jūs per miegą neleidziete vaikščioti?Ir ,ką ji atsakė.........Ogi išpūtė akis:KAS ČIA PER NESĄMONĖ,JUK VAIKAI VISKO PRISIGALVOJA? doh.gif iR,KĄ DAUGIAU GALIMA ŠNEKĖTI??????????? doh.gif doh.gif doh.gif
O,kad šita g.gif auklėtoja gadina visą darzelio įvaizdį tai faktas! beje vien į ją pasiziūrėjus (visad rengiasi juodai) gali pagalvoti,kad atsiradai laidojimo biure! blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Momė
QUOTE(AStonke @ 2006 03 18, 19:24)
Tai vat buvusios direktorės ir buvo siūlymas........

ar sita boba dirbo ir prie a.a. Kristinos???
man iskilo klausimas: kam yra naudingas jos buvimas tame darzelyje??? nes panasu, kad cia tame ir esme...
Lariana
Tai ka ta Audra tokio daro? Kaip jinai tuos vaikus traumuoja. Rekia plusta, tampo ar musa, nelabai suprantu duokit konkreciu pavyzdziu, kad galeteciau savo nuomone pasakyti. Man labai svarbu nes rengiuos savo maziu leisti i si darzeli. Nes persasi tik viena isvada, jeigu su boba neina susitvarkyt zmoniskai, tai gali gauti per ausis biggrin.gif Ir kalba trumpa lotuliukas.gif
Kutuliukas
QUOTE(AStonke @ 2006 03 18, 11:23)
Nu iš dalies taip.....
Bet suprantu,kad ir direktorė neturi "pagrindo" jos atleisti-juk ji gerai elgiasi!vaikų,tai nemuša!
*

Neturi tai neturi, bet jei jau kas iš tiesų yra (na nežinau, nes tikrai nežinau) geriau jau raštu ir su parašu "sakykit". Čia šiaip patarimas. Iš šalies ax.gif man rods taip geriau matosi tie esantys nusiskundimai . unsure.gif
O ką ji daro? Visai nesuprantu...Gerai elgiasi? blink.gif lotuliukas.gif
Pastaba
QUOTE(Nektariuke @ 2006 03 19, 00:03)
Tai ka ta Audra tokio daro? Kaip jinai tuos vaikus traumuoja. Rekia plusta, tampo ar musa, nelabai suprantu duokit konkreciu  pavyzdziu, kad galeteciau savo nuomone pasakyti. Man labai svarbu nes rengiuos savo maziu leisti i si darzeli. Nes persasi tik viena isvada, jeigu su boba neina susitvarkyt zmoniskai, tai gali gauti per ausis biggrin.gif Ir kalba trumpa lotuliukas.gif
*

Ji sako, kad labai myli vaikucius, visi vaikuciai aukseliai, geruciai ir t.t.
Va uztai, kad neina irodyt ir pamatyt ka ji daro. Bet kai vaikas pusmeti sekmingai atlankes darzeli staiga pradeda slapintis i kelnes diena nakti, naktim rekt, o i grupe dirbant Audrai nieku gyvu neina, nors anksciau eidavo pas seimininkute, tai ir persasi isvada, kad kazka ji daro, o jis per mazas, kad pasakyt. Jei neitu pas abi aukletojas, sakyciau gal jam kokia krize ar koks sunkus periodas uzejo, buna taip. Bet pas kita aukletoja su sypsena lekia ir apsikabina, kai pas Audra reikdavo vaika igrust i grupe ir klausytis klykimo uz duru. Neistveriau sito ir susirinkau vaika.
Kutuliukas
Nežinau kas ten iš tikrųjų yra, bet tokia vaiko reakcija dar nebūtinai kažką reiškia...na nebent tai vyksta masiškai g.gif Pati turiu pusbrolį, kurio mano panos beprotiškai bijojo... Kad nieko nedarė garantuoju biggrin.gif Kaip tik labai stengėsi su jom draugaut, o tos klykdamos kilometru apeidavo (va dabar paaugo ir lyg po truputį jau draugauja). Nesuprasi kaip kartais vaikui sušviečia...
Momė
QUOTE(Nektariuke @ 2006 03 19, 00:03)
Tai ka ta Audra tokio daro? Kaip jinai tuos vaikus traumuoja.

jei gerai suprantu, vaiko paliesti, tampyti, jau nekalbant apie musima, negali jokia pasaulio aukletoja, taip?
rekauti, klykauti ant vaiku jai taip pat neiseitu - koridoriuje girdetusi, ar ne?

tai, atrodo, lieka rafinuoti terorizmo budai:
komanduoti nutaisius griezta tona -?
bendrauti su vaiku gresminga veido israiska -?
neleisti jam daryti kazko gyvybiskai svarbaus -?
kelti vaikams baime ir itampa (yra efektyviu budu)?
kas dar???

suprantu, sitie dalykai atrodo "netiesioginis" traumavimas, bet as, dievazi, nenoreciau, kad tokioje atmosferoje vaikas praleistu didele dienos dali.
bet kazka reikia daryti! mamos, negi negalima susikooperuoti, su kuo nors pasikonsultuoti - kalba eina apie nuosavu vaiku psichine sveikata!
Lariana
Manau sitai moteriskai sizofrenija tik neaisku kokiai jai stadija biggrin.gif . Dar galiu pasakyt jos poziurys i vaikus yra labai savotiskas, matyt jos nuomone vaikas, tai kazkas, bet nevaikas. Gal jinai galvoja, kad vaikus reikia aukleti, taip kaip kareivinenesi, kad uztenka vien tik zvilgsnio ir vaikui turi buti aisku. O vaikai tikrai jaucia sita dalyka, taip pat jaucia, kad yra nepageidaujami ir jaucia kazkokia baime. Tai cia problema yra jos charakterija. Istikruju toki zmogu atleist labai sunku, turiu skaudzia patirti siuo atzvilgiu.
Galima butu rasyti pareiskimus tevams apie jos nekompetencija darzelio vadovybei, idomu ar ji baigus kokius nors kursus, kad gali dirbti su paciais maziausiais? g.gif
Lariana
QUOTE(Nektariuke @ 2006 03 19, 13:52)
Manau sitai moteriskai sizofrenija tik neaisku kokiai jai stadija biggrin.gif . Dar galiu pasakyt jos  poziurys i vaikus  yra labai savotiskas, matyt jos nuomone vaikas, tai kazkas, bet nevaikas. Gal jinai galvoja, kad vaikus reikia aukleti, taip kaip kareivinenesi, kad uztenka vien tik zvilgsnio ir vaikui turi buti aisku. O vaikai tikrai jaucia sita dalyka, taip pat jaucia, kad yra nepageidaujami ir jaucia kazkokia baime. Tai cia problema yra jos charakterija. Istikruju toki zmogu atleist labai sunku, turiu skaudzia patirti siuo atzvilgiu.
Galima butu rasyti pareiskimus tevams apie jos nekompetencija darzelio vadovybei, idomu ar ji baigus kokius nors kursus, kad gali dirbti su paciais maziausiais?  g.gif
*

P.S gal ji turi labai gera stoga kazkur auksciau g.gif
Cia vienintele isietis rasyri tevam susivienujus pareiskimus. Bet konkreciai ivardijant priezastys, pavyzdziui:1. nesodina vaiko ant puoduko, vaikas pradejo slapintis i kelnes ( tai jau reiskia, kad jinai blogai atlieka darba, be to seimai jau nuostolis) ir t.t
AStonke
Aš ir skaitau,jei jau norite jos atsikratyti,tai reikia suvienyti "VISO" darzelio jėgas triniti.gif triniti.gif triniti.gif
beto jos vyras yra nuostabus thumbup.gif ,tik per jį galima kazką apie ją pasakyti.....Jis -grįzęs namo duodavo jai garo!kadangi jos dukra ,kartu buvo ir mūsų grupėje,tai jos vyras ateidavo į susirinkimus,ir pirmą kartą net "išsiziojo" kai išgirdo,kad jo zmona taip elgiasi.......Po tų pokalbių-būdavo kurį laiką ramiau,o poto vėl prasidėdavo!Jai reikia visų pirma antro savo nuosavo vaiko! nestuke.gif Savo mergaitę ji laiko ,kaip dievaitę-ne duok dieve kas nuskriaus!Nu visos mamos mylime savo vaikus,bet yra tikrai tokių,kurios gatavos "atbėgti į darzelį pagalvę po uzpakaliu"padėti-kad tik minkščiau nukristų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif !Tai ji iš tokių!
Ir va ,bent tada mūsų grupėje ir buvo didziausia problema,kad ji labai dievino savo vaiką ir nemylėjo mūsų visų kitų!Ir,jei jau jos mergaitė parodydavo ant ,ko nors ,kad jis (ji) jai ko nedavė,ar nuskriaudė.......tai lauk nemalonumų!Bet-dabar jos vaikas kitoje grupėje,tai vat irgi nelabai suprantu,ką ji daro tokio???? verysad.gif
Momė
QUOTE(AStonke @ 2006 03 19, 14:46)
Ir,jei jau jos mergaitė parodydavo ant ,ko nors ,kad jis (ji) jai ko nedavė,ar nuskriaudė.......tai lauk nemalonumų!

pavyzdziui, kokiu?????
RamuneM
Visoms skeptikėm, kurios mano, kad administracija yra nekompetetinga, nes nesugeba "sutvarkyti" netinkamai dirbančio žmogaus galiu paskyti tik tiek, kad kol aš dar to darbo nedirbau ir veiksmų jokių nepadariau, tai galiu tik patylėti. Kai pabandysiu, tai galėsiu parašyti kaip sekėsi.

Šiaip ką tik su viena kolege kalbėjausi iš Vilniaus (darželio pavadinimo neminėsiu, kad degutas medaus negadintų), kuri jau 3 mėn. kenčia nuo vienos atleistos auklėtojos terorizavimo. Kaip ji minėjo, praėjo visos instancijos betikrindamos darželį ir dar laukia ne viena. O situacija labai paprasta: priėmė į darbą ir per bandomąjį laikotarpį pastebėję dirbant netinkamai, jos paslaugų atsisakė (visą tą laikotarpį vadovybė bandė jai aiškinti ką galima, o ko negalima, bet rezultatai apgailėtini). Dabar jie turi tokį vargą doh.gif Aišku, kai prasitarė apie tą darbuotoją dar vienai kolegei, tai sužinojo, kad jau trečias Vilniaus darželis, kuris tyliai laižosi jos daromą žalą. Išvadas darykite pačios.

Momė
bet kitos mamos, turincios analogiskos patirties, tai galetu sitoj temoj - anonimiskai ar kitais nikais pasivadinusios - pratesti tos zmogystos darbu sarasa... nemanau, kad yra galvojanciu: maniskis kentejo, tai dabar ir taviskis tegu pakencia... gal kas nors pajudetu, gal butu padarytas geras darbas issaugant kitu vaiku ir tevu nervus...

bent jau as, apsispresdama del savo vaiko vedimo i si darza, labai gerai pagalvosiu, kur dar kreiptis. nes tokia gyvate palikti prie vaiku...
Momė
quote=Nektariuke,2006 03 03, 14:33]
Beje labai nustebau, kad neparode man grupes kur gyvena ir kaip laikosi lopselinukai, pasake, kad kaip priims tai ir parodys. Kituose darzeliuose viska aprodo, o cia nieko, kazkokia keista tvarka.
[/quote]
va sitas dalykas man jau seniai uzstrigo.
ar taip pasitaike tik vienai mamai, ar cia tokia darzelio politika??? kaip buvo kitoms???

dar. zinau (forume prisiskaiciau mirksiukas.gif ), kad kituose darzeliuose, atvedus nauja vaikuti, kazkuri laika ir mamai leidzia kartu pabuti - nesakau, kad visa diena, bet nors po keleta valandu kasdien. o kaip cia???

ir dar. ar nei vienai nepasitaike ateiti i darzeli vidury dienos - ar vaiko pasiimti, ar siaip paziureti, kaip sekasi? kaip as isivaizduoju, jei isleisciau is namu lopselinuka, tai pradzioj tikrai noreciau "eiti pro sali ir uzeiti"...

gal as cia labai nusisneku - gal tai neimanoma. bet kadangi patirties su darzeliais neturiu jokios, tai nemanau, kad istaigos taisykles turetu drausti tokius dalykus, jei jie netrukdo grupes darbui.

mamos, pasidalinkit patirtim verysad.gif
RamuneM
QUOTE(Mome @ 2006 03 19, 20:56)
QUOTE(Nektariuke @ 2006 03 03, 14:33)
Beje labai nustebau, kad neparode man grupes kur gyvena ir kaip laikosi lopselinukai, pasake, kad kaip priims tai ir parodys. Kituose darzeliuose viska aprodo, o cia nieko, kazkokia keista tvarka.

va sitas dalykas man jau seniai uzstrigo.
ar taip pasitaike tik vienai mamai, ar cia tokia darzelio politika??? kaip buvo kitoms???

Asmeniškai man, kai aš panorau leisti į darželį, tai aprodė visą darželį, bet tai buvo prie a.a. Kristinos ir aš tuo metu šiek tiek kitame statuse buvau (jie rengė seminarą, o aš buvau atėjusi jo įvertinti), todėl negaliu sakyti, kad tai buvo norma.
dar. zinau (forume prisiskaiciau  mirksiukas.gif ), kad kituose darzeliuose, atvedus nauja vaikuti, kazkuri laika ir mamai leidzia kartu pabuti - nesakau, kad visa diena, bet nors po keleta valandu kasdien. o kaip cia???

Šiame darželyje yra trijų pakopų adaptacijos programa, kurią a.a. Kristina, pasinaudojant kitų darželio patirtimi, sugalvojo. Jei pavyksta tėvams susiderinti laiką taip, kad pereiti visus tuos etapus, tai antrasis etapas ir yra, kad vaikai būna dalį laiko kartu su tėvais. Trečiame etape vaikai lieka vieni, bet tik dalį dienos.
ir dar. ar nei vienai nepasitaike ateiti i darzeli vidury dienos - ar vaiko pasiimti, ar siaip paziureti, kaip sekasi? kaip as isivaizduoju, jei isleisciau is namu lopselinuka, tai pradzioj tikrai noreciau "eiti pro sali ir uzeiti"...

Jei norima pasiimti vaikutį nesibaigiant dienai, tai žinoma, kad galima ateiti ir tai padaryti. Net kalbos nėra. Tačiau, jei praeinami visi 3 adaptacijos etapai, tai nelabai ir kyla noras ateiti pažiūrėti kaip ten sekasi, nes tai nėra ir gerai. Tačiau, jei vaikutis sunkiai pripranta prie darželio ar kitoks nerimas mamas ar tėčius aplanko, žinoma, kad niekas nedraudžia užbėgti. Asmeniškai aš nueidavau, bet ne į grupę, o pas pavaduotoją ir paprašydavau trumpam pakviesti auklėtoją, kad vaikas nematytų ir pasikalbėdavau dėl man rūpino klausimo. Mano vaikai neblogai ir gan greitai adaptavosi, tai poreikio užlėkti pro šalį dažnai naudotis nereikėjo.
Muzika
Na kai dabar sužinojome viska apie Audrą, gal tada apie Genutės ir Gražinos grupę ką nors parašytumėt. Labai prašau, nes rūpi.
AStonke
Apie Audrą dar pridurt galėčiau:kad ji papirkinėja vaikus g.gif Mano vaikas grįzdavo pilnom kišenėm saldainių:klausiu,iš kur gavai?Sako:Audra davė! doh.gif kodėl?Mane mušė Odilija(jos dukra)-tai davė,kad nepykčiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O,aplamai tai ji visada giria prie tėvų vaikus:jūsų vaikas,TOKS PROTINGAS........... doh.gif Man ,tai asmeniškai nepatinka:NES AŠ PATI ZINAU,KOKS MANO VAIKAS!Ir tas "lindimas į uzpakalį" juokingai atrodo! lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
išvada nuoširdi viena:jei leisite ,kas nors į šį darzelį,suzinokite ,ar Audra nebus auklėtoja g.gif Jei ne-tada viskas thumbup.gif

O Genutė su Grazina.......nezinau,tikrai neturiu nusikundimų drinks_cheers.gif bent mano vaikas patenkintas,ir pas abi eina!Nu viena aišku mielesnė,,,,,,,,,,,,,iš kitos su vyru "truputį pazvengiame" tongue.gif tongue.gif tongue.gif bet viskas tikrai normoje! drinks_cheers.gif Ir jokių problemų -niekda nebuvo! drinks_cheers.gif
Pastaba
Dar truputi pridursiu. Darzelyje yra ir dar viena aukletoja Audrone. Si yra gera, na bent jau nieko blogo tikrai negaliu pasakyt, vyresni ssunus pas ja ejo. Taip kad nesumaisykit.

AStonke, apie Genute su Grazina reik pasakyt taip: viena normali, kita uzkietejus zemaite lotuliukas.gif
Lariana
O gal galima butu ta Audra perkelti i paciu didziausiu grupe? Vaikai dideli sneket moka, ant puoduko daro. Jei kas ne taip manau paskytu teveliam, gal tada butu lengviau pries ja imtis kokiu nors veiksmu.
Pastaba
QUOTE(Nektariuke @ 2006 03 20, 12:39)
O gal galima butu ta Audra perkelti i paciu didziausiu grupe? Vaikai dideli sneket moka, ant puoduko daro. Jei kas ne taip manau paskytu teveliam, gal tada butu lengviau pries ja imtis kokiu nors veiksmu.
*

Taigi pernai ji ir turejo 5-6 metu vaikus. Kaip matai nieko gero sad.gif Galejo ir nesdintis paskui savo dukrele.
AStonke
QUOTE(Lija @ 2006 03 20, 13:16)

apie Genute su Grazina reik pasakyt taip: viena normali, kita uzkietejus zemaite  lotuliukas.gif
*

Mes,tai sakome senmergė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gifo,kaip ištikrųjų nezinia? g.gif
Bet,ji prie bajerio,nepyksta,kai ją "papy...oji"Ypač,vienas tėvelis mėgsta.. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Čia,kurią dieną sakau:ar jums čia grupėje ne per karšta.......o,ji sako:auklėtojai -klimaksas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O mano,vaikas vardų neskiria.......taiu sako :viena su spuogu(vadina apgamą),kita be...... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
RamuneM
QUOTE(AStonke @ 2006 03 20, 15:26)
Bet,ji prie bajerio,nepyksta,kai ją "papy...oji"Ypač,vienas tėvelis mėgsta.. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Čia,kurią dieną sakau:ar jums čia grupėje ne per karšta.......o,ji sako:auklėtojai -klimaksas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 

Kiek aš ją pažįstų, tiek jai klimaksas tęsiasi biggrin.gif Prieš 3 metus irgi ji ten truputį turėjo problemų su tėvais. Papuolė jai grupė, kurioje daugiausiai berniukai ir aišku ta grupė labai judri, tai jai kai nepavyksta susitarti su tais vaikais, ji priperka saldainius. Tai aš nuo tėvų komiteto su ja pasikalbėti turėjau dėl to saldumynų. Aš jai apie problemą, o ji man sako, kad ji nieko negali su savimi padaryti, nes jai klimaksas. Tačiau išgirdo ir saldainius pirkdavo tik labai retai.
AStonke
Nu,bet jinai vistiek savotiškai FAINA drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Muzika
QUOTE(RamuneM @ 2006 03 20, 16:01)
Kiek aš ją pažįstų, tiek jai klimaksas tęsiasi  biggrin.gif Prieš 3 metus irgi ji ten truputį turėjo problemų su tėvais. Papuolė jai grupė, kurioje daugiausiai berniukai ir aišku ta grupė labai judri, tai jai kai nepavyksta susitarti su tais vaikais, ji priperka saldainius. Tai aš nuo tėvų komiteto su ja pasikalbėti turėjau dėl to saldumynų. Aš jai apie problemą, o ji man sako, kad ji nieko negali su savimi padaryti, nes jai klimaksas. Tačiau išgirdo ir saldainius pirkdavo tik labai retai.
*

Nuū čia tai geras tongue.gif . Tai ką vaikas iš tokios auklėtojos ugdymo prasme gauna g.gif Darželis lyg ir patiko, bet jau auklėtojos tai............ir iš vaizdo ir iš garso..............
Gal ir klaidingas pirmas įspūdis, tačiau ir mamos apie tas G ir G atsiliepia ne taip kaip norėtųsi schmoll.gif Vajetau nežinau ką daryt, į kurį daržiuką leist doh.gif Siaubas kaip sunku išsirinkt. Be je dar vienas klausimukas kiek vaikų G ir G grupėje?
AStonke
Realiai toje grupėje būna apie 10......o,kiek ten prisiregistravusių,tai net nezinau g.gif Beje-šiandien pati pirma atvedziau savo vaiką,tai "toji" neišlindo ,net pasisveikinti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bet-nebijokite-visur tas pats......
Ką tik grįzau iš kito darzelio:pervesiu,ten turbūt savo vaiką(bet ne dėlto,kad čia blogai) ir su direktore šnekėjau:sako visada viena auklėtoja gr. thumbup.gif kita schmoll.gif
luju
sveikutės 4u.gif Na man labai įdomu pasidarė paskaityti apie savo buvsią darbovietę smile.gif Su Audra mokėmės tame pačiame fakultete,vaikščiodavo dažniausiai viena,paskaitose viena,keistas toks žmogeliukas...Kai atėjo prašytis į tą patį darželį,perspėjau am.at.vedėją ,kad gali turėti problemų su ja.Vėliau man vedėja sakė ,kad labai gailėjosi ,kad manęs nepaklausė verysad.gif Bet ją pašalinti iš darbo manau tikrai nėra galymybių,ji pakankamai stipti morališkai jeigu jau tiek metų vis ten dirba,o mikroklimatas ten visada įtemtas.Galiu pasakyti,kol dirbau ji tikrai vaikų nemuša,bet tik yra kitoks kažkoks, man nepririmtinas jos darbas su vaikais.Na suprantu mamas,savo vaiko ir aš nenorėčiau pas ją vesti...
Limcamca
QUOTE(Mome @ 2006 03 18, 19:29)
ar sita boba dirbo ir prie a.a. Kristinos???
man iskilo klausimas: kam yra naudingas jos buvimas tame darzelyje??? nes panasu, kad cia tame ir esme...
*

Atsiprašau, bet man ta pati mintis vis peršasi ir peršasi...

QUOTE(luju @ 2006 03 22, 14:02)
o mikroklimatas ten visada įtemtas.
*

Tai ar nebus tada ne vien auklėtojos problema, o visos vadovybės arba viso darželio kolektyvo problema, jei mikroklimatas įtemptas??
AStonke
Luju-nemanau,kad Audra stipri... mirksiukas.gif
Tiesiog,per daug nagla......Stiprus zmogus,taip nesielgtų,tai silpnumo pozymis,baimės...Kaip bebūtų yra,kaip yra.Bet,kad ji gadina visą mikroklimatą,tai tiesa,net a.a Kristina taip šnekėjo!Tik,gaila ,kad nėra priemonių tai pakeisti,o gal per mazai noro,ką keisti?Gal būsima direktorė Ramunė,ką ir padarys,bet abejoju.......Kai sėdės ten-irgi saugos savo kailį mirksiukas.gif (kas norėtų turėti problemų) verysad.gif
luju
Sveikutės ,aš tik galvoju ,kad taip yra turbūt visuose moteriškuose kolektyvuose,ypač mokyklose,darželiuose smile.gif Visada atsiranda,kokia "vinis"apie kurios ašį viskas ir sukasi,išeis Audra atsiras kitasžmogeliukas keistas,kiek žinau tame darželyje vis dar yra keletas tokių pripralukusių g.gif ,kaip sakant kiek žmonių tiek ir nuomonių.
AStonke
QUOTE(luju @ 2006 03 24, 09:47)
Sveikutės ,aš tik galvoju ,kad taip yra turbūt visuose moteriškuose kolektyvuose,ypač mokyklose,darželiuose smile.gif Visada atsiranda,kokia "vinis"apie kurios ašį viskas ir sukasi

Aš ir taip manau.......todėl ir turime bandyti ją priimti tokia kokia yra!Nuėjau "uzsiregistruoti" į kitą darzelį,ten irgi sako grupėje :yra viena thumbup.gif ,kita doh.gif ........Nuo to nepabėgsi,kad ir 10darzelių pakeisi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Beto vienam ji tinka,kitam ne mirksiukas.gif Pas mus irgi buvo gr.mamų,kuriom ji labai patiko lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
svetima
QUOTE(RamuneM @ 2006 03 03, 14:40)
Parašyk man į AŽ savo vardą ir pavardę bei vaikučio duomenys ir tau bent pasakysiu kokia reali padėtis. Nuo 2007 sausio turėčiau pradėti dirbti. Aš savo mažiausiąjį jau prieš kokį pusę metų užrašiau, jei ne daugiau. Noriu, kad ir mano mažiukas į darželį pakliūtų pagal eilę, o ne pagal blatą ax.gif
*

Visai netyčia aptikau šitą temą, nors gyvenam visai šalia šito darželio..Šiaip kažkodėl maniau, kad jis nieko ypatingas..Kažkaip net nepasidomėjau, kai čia atsikraustėm ir vyresniąją dukrą vežiojom į kitą miesto galą-į ankstesnį daržą..O pasirodo neblogi atsiliepimai, apart kažkokios tai vaikų siaubūnės Audros ax.gif
Jaunėlei dar nėra metų, bet jau žvalgausi kur čia užrašyt, tai turbūt reikės nunešt pareiškimą... rolleyes.gif
SANTA
QUOTE(AStonke @ 2006 03 18, 20:24)
O,kad šita  g.gif  auklėtoja gadina visą darzelio įvaizdį tai faktas! beje vien į ją pasiziūrėjus (visad rengiasi juodai) gali pagalvoti,kad atsiradai laidojimo biure!   blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif
*

QUOTE(Lija @ 2006 03 19, 11:03)
Bet kai vaikas pusmeti sekmingai atlankes darzeli staiga pradeda slapintis i kelnes diena nakti, naktim rekt, o i grupe dirbant Audrai nieku gyvu neina, nors anksciau eidavo pas seimininkute, tai ir persasi isvada, kad kazka ji daro, o jis per mazas, kad pasakyt. Jei neitu pas abi aukletojas, sakyciau gal jam kokia krize ar koks sunkus periodas uzejo, buna taip. Bet pas kita aukletoja su sypsena lekia ir apsikabina, kai pas Audra reikdavo vaika igrust i grupe ir klausytis klykimo uz duru. Neistveriau sito ir susirinkau vaika.
*

nu siaubas kazkoks blink.gif ,bet gal reikejo vadovybei iseinant ja paskust .

QUOTE(AStonke @ 2006 03 26, 14:31)
Aš ir taip manau.......todėl ir turime bandyti ją priimti tokia kokia yra!
*

O as taip nemanau schmoll.gif... as palikus vaika darzelyje visai dienai ,noriu dirbt ramiai savo darba ,o negalvot kaip kazkokia furija traumuoja ir mustravoja mano vaika.Pradejus lankyt darzeli ..tam paciam vaikuciui yra sunki adaptacija,o jei dar kaip maniske yra ziaurei prisirisus prie manes ir iskart pakliuna pas tokia aukletoja blink.gif ,tai darzeliui ate butu Sorry,bet kodel tikrai tyli mamos ,kuriu vaikai yra nuo jos nukenteje g.gif ...juk negali zmogus dirbt su vaikais toki darba...rasykite ,skuskites direktorei ,nu vistiek nejaugi neimanoma nuverst nuo ''sosto'' jos.
As kaip tik siandien buvau uzrasyti savo mazaja i si darzeli ir tik grizus uzsukau cia paskaityti komentaru .Sedziu dabar paklaikus ir nezinau ka daryti blink.gif verysad.gif paskaicius apie Audra,nu jei ji bus aukletoja tai tikrai vaiko neleisiu ten schmoll.gif .Gal zinot nuo rugsejo men ..2003m vaikuciu kokia bus aukletoja,nors leisiu ne nuo rudens,o siek tiek veliau?O siaip darzelis nedidukas ,pirmas ispudis neblogas.Tik sake, kad kol kas nera vietu ,bet kaip atsiras paskambins.
RamuneM labai malonu ,kad busi sio darzelio direktore thumbup.gif ir tikiuosi su tevu pagalba sukurti gera sio darzelio atmosfera ir kolektyva .Tau didziules sekmes 4u.gif
Momė
QUOTE(SANTA @ 2006 04 19, 16:13)
As kaip tik siandien buvau uzrasyti savo mazaja i si darzeli ir tik grizus uzsukau cia paskaityti komentaru .Sedziu dabar paklaikus ir nezinau ka daryti 

sveika atvykus...
dabar kraupsim kartu mirksiukas.gif
knielita
Buvom su vaikinuku zaidimu kambaryje ir sutikom Audros dukra. Si iskart puole manes klausineti kodel Sarunas nelanko jos mamytes grupes ir kodel mes isejom. Sakau nepatiko, nesupratom vieni kitu blush2.gif O ji toliau mane kvocia, kur einam, ar nesigailim doh.gif Pasijutau kaip tardoma. O panelyte juk dar maza visai doh.gif Net keista, kad vaikas taip domisi suaugusiuju reikalais, nebent mama pastoviai apie tai kalba g.gif

Daugiau savo vaiko pas tokia aukletoja nenoreciau leisti schmoll.gif Nes maniskis jautrus, gal kitiems vaikams, kurie ne tokie bailiukai ir nieko jos auklejimo metodai, bet... Manau daugumai mamu norisi, kad aukletojos myletu ju vaikus, o ne traumuotu doh.gif
AStonke
Sveikos......o ar zinote,kad šitame darzelyje nuo rugsėjo atsidarys viena montesori pakraipos grupė thumbup.gif Tai bus turbūt Genutės ir Grazinos grupės auklėtiniai+kas nori mirksiukas.gif Auklėtoja bus Grazina thumbup.gif ir Liucija thumbup.gif thumbup.gif Mano nuomone,tai auklėtojos-tikrai labai geros...Pazįstu tiek Liucija,tiek Graziną-malonu ir bendrauti,ir vaikai labai jas mėgsta thumbup.gif :
Įdomu ar realiai kas nors čia įvyks?Liucija kiek girdėjau ,tai jau tuom domisi labai seniai,tad zinių apie vaikų montesorinį ugdymą turi g.gif
Gal,kas plačiau ką gali pakomentuoti?
Kodėl krikščioniškas darzelis-perėmė tokią metodiką g.gif Manau ateityje ,jei viskas bus ok-ir daugiau bus tokių grupių g.gif
indrusele21
Sveikos, mielosios,
Kiek daug naujo suzinojau perskaiciusi sia tema..Niekada nenumaniau kad siame darzelyje vyksta tokie dalykai, nors jau treti metai lankom ji.
Mano mazius lanko si darzeli nuo 2 m. Nuo pat pradziu buvau juo laaabai patenkinta, o ir vaikas jautesi puikiai. Adaptacija labai lengvai praejo.
Visus mamyciu nuogastavimus, kad ten "turciu" darzelis galiu atmesti, taip tikrai nera. Bent jau musu grupes teveliai bendrauja labai siltai, net gatveje sutike pasisveikinam ir pakalbam smile.gif Aukletojos (Gabija ir Audrute)- super thumbup.gif Tiek as pati, tiek vaikas yra patenkintas. Nors jis pats sako, kad su Gabija sutaria geriau, bet su Audrone taip pat draugauja biggrin.gif Be to, jis nuo pat lankymo pradzios laabai myli auklyte Nijole, kai ji susirgo tai vaikas net pergyveno del to smile.gif
Del tikybos, tai tikrai ten nera fanatiskas tikejimo propogavimas. Labai grazus, silti vaikuciu renginiai, vaidinimai religijos tematika buna. Be to, ir vaikai auklejami, kad myleti, gerbti vienas kita. kazkada maciau kaip jie daro kai uzgauna savo drauga- prieina apsikabina ir sako:"atsiprasau" smile.gif
Galu gale, ir darzelio aplinka sutvarkyta pilnai. Esu buvusi kituose darzeliuose, tai toli grazu neprilygsta. O ir grupese apsitvarke jie rimtai, zaislu kruvas turi.
Zodziu, tikrai mielas darzelis. Kita menesi persikeliame gyventi i kita miesto gala, bet zinau tikrai, kad nepervesiu vaiko kitur. O jis ir pats tokia minti kategoriskai atmeta. Sako ten mano draugai ir auklytes biggrin.gif
Momė
QUOTE(indrusele21 @ 2006 06 06, 13:52)
[...] Zodziu, tikrai mielas darzelis. [...]

malonu skaityti smile.gif
Nordex
Man labai malonu, kad siame forume dalyvauja busima darzelio direktore
thumbup.gif Sveikintinas toks skaidrumas ir atvirumas, atviras bendravimas su mamom, nuosirdus atsakymai i klausimus, pastebejimus - tai labai pagirtina 4u.gif
Atvyksime uzrasyti savo dukrele i si darzeli drinks_cheers.gif
Momė
Merginos, kurios cia dirbat ar zadate dirbti, kaip jums atrodo, dabar uzrasius beibi i maziuku grupe, kada realiai galima tiketis buti priimtiems?
Pastaba
Priklauso nuo to, kokio amziaus maziukas ir nuo kada norit pradet lankyt.
Momė
QUOTE(Lija @ 2006 08 13, 21:54)
Priklauso nuo to, kokio amziaus maziukas ir nuo kada norit pradet lankyt.
*

Tuoj dveji.
O ar galima pasirinkti, kada nori pradeti lankyti?
Mes noretumem eiti kad ir po poros menesiu (nors, sako, rudeni negerai pradeti) g.gif
Pastaba
Tiketis galima, bet lopselis siuo metu pilnas. Nors gali but, kad nepripras, nepritaps ir tuomet vieta atsilaisvins. Pasirinkt nuo kada lankyt tai reikia, kai registruoja visai leliukus, ar prades nuo 2 metuku ar 3 ar dar veliau.
Parasyk man i a.z. vaiko varda ir pasistengsiu paziuret kokia situcija ten.
Momė
Galiu trumpai pasidalinti įspūdžiais. Gaila, neturiu su kuo lyginti, nes nesu buvusi kituose darželiuose...

Direktore pasirode tokia labai normali moteris, ne kokia fifa, kaip cia esu prisiskaiciusi apie kitas vadoves. Rami, paprasta, be pretenziju. Pavaduotojos labai fainos biggrin.gif

Apvedziojo po visas grupes, normaliai aprode - ilgai prasyti nereikejo. Patalpos man pasirodė švarios, tvarkingos, nors ir 'senovinės' - čia aš apie medinėmis lentelėmis iškaltas sienas. Prabangos nepastebėjau jokiu aspektu - čia kažkas rašė apie turtingus tėvelius - bet neturiu su kuo palyginti...
Vaizdinė informacija religine tematika ant sienu prie administracijos pasirodė kažkiek "pakazuchinė", bet čia turbūt taip priklauso.

Kiemas švarus, vaikai ant žolytės žaidžia. Lauke pabendravom su ta garsiąja auklėtoja - baisūne (koks-ten-jos-vardas). Pasirodė labai rūpestinga, kažką pasakojo (jau neatsimenu, ką, bet lyg skundėsi kažkuo). Paskui pasiėmė ant kelių vieną mergaitę ir baisiai meiliai ją čiūčiavo (nenorėčiau, kad taip mano minkytų).

Dukrai tai užkliuvo, kad lauke kokie 5 mažiukai baisiausiai bliovė, o kelios auklėtojos mažuliukams vaikams per nagus kapojo, kai tie neklausė. Nukraupo mergina - pati mat užaugo darželyje nebuvus ax.gif Aš pati nemačiau - gal būčiau gerklę paleidus blush2.gif

Reziume - beveik jokio detektyvo... rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.