Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas nekalba 7
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Alchemie
user posted image
Tęsiame pokalbius ir pasidalinimą patirtim, rūpesčiais ir džiaugsmais

Kai sunku, nes tavo vaikas kitoks..kai skauda, nes atrodo, kad tik tu viena esi kalta dėl vaiko bedų, kai visuomenė abejingai ar kaltinančiai komentuoja, mes susirenkam čia ieškoti pagalbos, paguodos, informacijos.
Ačiū visoms, kurios čia esate, dalinatės patirtimi ir ypač, kad dalinatės pasiekimais ir džiaugsmais. Tik taip mes galim pamatyti, kad stebuklai vyksta 4u.gif

Junkimes, palaikykime viena kitą ir mūsų vaikams bus lengviau

user posted image
Naudinga info:
Įdedu naudingą informaciją, kad nereikėtų kas sykį naujiems žmonėms ieškoti.

VRC http://www.raida.lt/ (Vaiko raidos centras Vilniuje)
PPT Lietuvos miestuose:
Siauliai http://www.siauliai.lt/svietimas/ppt.php
Kaunas http://www.kppt.lm.lt/
Vilniaus psichologinė pedagoginė tarnyba
A. Vivulskio g. 2A, LT-03220 Vilnius
tel.2650912

Kalbos korekcijos centras Kaune http://www.logopedas.lt/
Mikciojantiems vaikams
http://www.mikciojimas.com/

Meno ir muzikos terapija Vilniuje
http://www.artmusictherapy.lt/

Kindermusik
muzikos uzsiemimai vaikams nuo 4 men. Skirta ir vaikams su spec. poreikiais
http://kindermusik.lt/

Patarimu ir "receptu" skyrelis
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=375995

medison
4u.gif Taip gražiai parašei wub.gif wub.gif
Tikrai daug lengviau,kai žinai,kad ne vienas esi. friends.gif friends.gif friends.gif

ingauk
registras naujuos namuciuos 4u.gif

aciu uz grazius namucius 4u.gif 4u.gif 4u.gif
adriu
ir mes čia ax.gif
mane šandien apėmė širdagraužis unsure.gif ni kur lyst unsure.gif
medison
QUOTE(adriu @ 2009 11 05, 14:31)
ir mes čia ax.gif
mane šandien apėmė širdagraužis unsure.gif ni kur lyst unsure.gif
*

Tai ko dabar? console.gif

O aš ryšium su iškritusiu pirmu sniegu atlieku reviziją spintose,ieškau žieminių rūbų ir skaičiuoju kas kam dar tebetinka,kam reik kokių batų,ar pirštinių ar dar kokio biesio nupirkt doh.gif ir taip visą dieną praktiškai,einu kaip čigonė kokia ir kuičiuos po maišus.

Senoj temoj parašiau,bet pasikartosiu ir čia noriu paklaust kauniečių mamyčių,ar kas nors kreipėsi ir ar ką nors girdėjo apie logopediniį kabinetą LogoKa.lt? Laisvės al.101 a. Kaip ten kainos? Logopedė?
Keli Mutu
Gražūs mūsų namučiai wub.gif Kaip gerai, kad yra mūsų temelė thumbup.gif

Reikia ir man reviziją daryti žieminių aksesuarų doh.gif
Alchemie
As vyresnelio rubus dar vasara isdalinau isaugtus, o mazes daug kas skolinta tai isaugam ir atiduodam, kad vietos neuzimtu.
o metinukas nu turetu sakyti mama, teti, atia g.gif maniskis pamenu visur aciu kaisiodavo ar praso, ar dekoja, vis aciu biggrin.gif reiktu paziureti kur, nes zinau, akd dvimetukas turi jau sakinukus nesudetingus sakyti g.gif
Idomu kaip mamai gulbei sekasi g.gif
Laukine25
Labas vakaras. Jau esu rasiusi Jusu temoje pries 3 menesius, dabar perskaiciau visas Jusu iskalbetas senas temas, beveik metu laikotarpyje, prisirinkau galybe informacijos tiek forumuose tiek visame internete ir vel rasau cia..
Kai suejo metukai mano sunui, buvome susitikime su kitomis mamytemis ir vaikais.. Iki tos dienos maniau, kad viskas su mano vaiku yra gerai, iki nepamaciau, kaip viena mama, padavusi savo dukrytei (tokio pat amziaus) kazkoki daikta isgirdo zodi 'aciu'. As buvau blink.gif apstulbusi, kad TOKS mazas vaikas jau sako samoningai kazka... Nuo tada pasiklausinejau kitu mamu, auginanciu panasaus amziaus vaikus, ka jie kalba ir pan, ir buvau labai stipriai sokiruota, kad jau visi vaikai kazka sneka, vieni sava kalba, kiti bent kelis daiktus ivardina, treti jau nemazai zodziu samoningai pasako, isreiskia ko nori ar ka daro... Sunerimau ir supratau, kad kazkur veluojame...
Maniskis viska pradejo daryti laiku: verstis, sedeti, guguoti, eiti pradejo metu ir 2 savaiciu. Taciau ne nepastebejau, kad visa jo 'kalba' tera mykimas mm..mmm..m. Jei kazko nori, prieina prie manes ir rodo pirstu ir mykia... Arba tyli.
Nuejome metuku laiko i VRC (netiesa, kad priima tik nuo 3 m). Ejome pas vedeja. Apziurejusi vaika, isklausiusi manes ka jis moka ir ka sako, diegnozavo, kad metuku vaiko kalbos raida atitinka 9 men, visa kita raida- pagal amziu. Ir paskyre 3 men stebeti. Daugiau kazkokiu patarimu nedave, parase savo rase- 'skatinti verbaline kalba'.
Laukti as negaliu ir nenoriu, tad kreipemes pas logopeda musu poliklinikoj. Paskyre 3 sav uzsiemimu, is kuriu atlankeme 2 sav be vienos dienos (kasdien) ir tada pasake, kad daugiau eiti nebereikia, kad viskas yra gerai.. Tie uzsiemimai budavo- kastonu deliojimai, pagaliuku kaisiojimai i skylutes, piramides verimai, po mazdaug 15 min... Daktare sake, kad vaikas puikiai atlieka uzduoteles, tad eiti daugiau nebereikia.
Nuramino gal tai dienai...
Neramina manes sekmingos istorijos, kad vaikas "nekalbejo iki dvieju/triju/penkiu/ar penkiolikos metu o tada uzgiedojo sakiniais, pradejo Maironi deklamuot ar kalbeti eilemis", neramina logopedo svada, kad vaikas "prakalbes, viskas yra gerai", mane nuraminti gali TIK vienas dalykas- kad vaikas pradetu kalbet.
Metu laiko, kai kazkas nukrisdavo, vaikas pasakydavo 'ba", taip pat sakydavo 'tete', bet dabar kazkodel to nebesako. Visa ka jis sako yra 'mama', kai as kazkur dingstu, pvz iseinu i kt kambari, taciau kartais ir kai tetis iseina, jis saukia 'mama', arba jis nueina i kita kambari ir sukauja 'mama', o kartais kai salia bunu jis istaria 'mama', tad persasi isvada, kad ta 'mama' jis taria nesamoningai. Taip pat rodo i viska pirstuku ir klausia "te?", "ke?". Va ir visa musu kalba. Iki siol visai nebalbatavo sava kalba, myke arba tylejo. Pries gal pora savaiciu lyg pradejo begdamas ar zaisdamas kazka sakyti "adiaja", "jajadia", "didia", taciau jei paprasai kad pakartotu- nesulauksi. Jei kazka jam sakau, ziuri, pradejo stebet lupas, bet niekada nekartoja. Samoningai nesako ne vieno zodzio, kad kazkoki daikta ar veiksma ivardintu. Truputi balbatuot pradejo, ko anksciau nebuvo, taciau nepatinka kad dingo ir tas zodelis 'ba', bei 'tete'. Siaip vaikas ramus, geras, isteriju nebuna, kaprizu irgi, su miegu viskas idealu, valgymu taip pat. Vaikai kolkas nei domina nei nedomina, kartais ziuri, kartais duoda jiems koki daikta, kartais zaidzia pats (manau panasiai visi bendraamziai elgiasi). Svetimu zmoniu visiskai nebijo, galetu bet kas issivest ir jis jaustusi gerai.. (na nebent tas zmogus nepatiktu, pvz senelis truputi ji baugina, bet pamazu pripranta jei mato dazniau). Nebijo jokiu gyvunu, turim kate, tai ja vaiko, tampo (katei tai patinka), prisiglaudzia, bet kai klausiu kaip kate sako, nesako, zino tik kaip suniukas sako, bet jam au au neiseina, neatveria burnytes, tad gaunas "mm". Uzdaru patalpu, zmoniu susiburimu, daiktu pertvarkymo, nieko nebijo ir nereaguoja. I eiles ar bokstus daiktu nedelioja. Tvarkingai kaip priklauso pagal amziu deda i puodus, uzdengia juos, dezutes, piramides delioja. Zaislai nelabai domina, nebent sveciuose, namie labiau idomu sedet su manim virtuvej ant stalo ir stebeti ka darau klausinejant "ke?", "te?", taip pat puodai - zaislas nr1. Multikus pamazu ziuri, dabar jau issedi po 10 min susidomejes. Muzika taip pat patinka, linguoja ir sokti bando. Knygutes pradzioj buvo idomu, bet dabar pabodo, jei kazka rodau, jis vercia kita puslapi arba islaiko demesi iki 10 sekundziu.
Daiktu pavadinimus zino, paprasytas antesa kamuoli, batus, parodo kur lempa, spintele, arbatinukas, kranas, puodas.
Taip pat tame tarpe, kol laukeme kada eisim vel i VRC po tu triju men kontroles, nuejome pas viena moteri (ji musu ilgamete seimos drauge), uzsiimancia hipnoterapija ir kitais dalykais, kuri gydo depresijas, priklausomybes, frigidiskuma, taip pat dirba su ivairia negala turinciais vaikais... sake, kad vaikas sveikas, viskas tvarkoje, biski lyg mate kazkoki patamsejima galvyteje, tai skyre tris uzsiemimus ir sake kad viskas bus gerai, o jei nebus pokycio, tai ateiti po 3 men.. Sutapimas ar ne, bet lyg po jos vizitu vaikas pradejo pirma karta leisti tuos savo garsus (adia, jaja, didia). Taciau gali buti itakos turejo ir mano didziulis darbas su juo (rankytemis kuo daugiau, pirstukais) ir tai, kad buvome kelis susitikimus su vaikais, tad nezinau kuo tiketi...
Vakar buvome VRC nes suejo tie 3 men... Situacija nepasikeite, vaiko kalbos raida atitinka 9 men, kazkokio kito nesivystymo gydytoja nemato. Pasake, kad siandien paskambins, pranes kada gales mus priimti logopedas, taciau nepaskambino, tad ryt skambinsiu pati jai, maza kas, gal tel numeri blogai uzsirase... Nezinau ka galvoti, noris skradziai zemen sulyst. Gal ryt prades kalbet, ok, bet kol nekalba, nors sienom lipk ir lipu, tikraja to zodzio prasme... Abu su vyru kiek galime taikome visokius metodus: pradzioj itin daug kalbejome- viska ivardindavom ka as darau pjaunu duona, tepu sviesta, dedu desra, plaunu vonia ir pan), nesuveike; tada kazkas paprotino, kad mes per daug kalbam, tarsi kalbetume ir uz vaika, vaikas nebeturi kur isiterpt- pradejom kalbeti tik tada kai matom kad jis klausia ar domisi (gal suveike, taciau si metoda taikeme tada kai ir ejome pas ta moteri bei buvome su vaikais susitikimuose, tad neaisku kas cia suveike); logopede poliklinikoj sake nevartoti jokiu leliukisku zodziu, kalbet is kart ne vistyte, o vista, ne karvyte, o karve, ne niam niam, o valgau... VRC liepe kartot kaip aidui tai, ka sako vaikas: vaikas aja ir mes aja, vaikas te ir rodo pirstuku i kazka ir mes te puodas ir pan. Nezinau ar sutapimas (tik vakar buvom) bet siandien lyg vaikas labiau balbatuoja.
Va tokia musu istorija. Laukiu skambucio is VRC del logopedo apziuros, savo ruoztu nuvesiu vaika dar neurologo ir LOR apziurai.. Esu tikra kad vaikas girdi (atsisuka i ta puse kai kate eina per parketa ir sugirgzda grindys), taciau lai pasako specai kad nu tikrai girdi ir ties sia vieta padesiu taska, ieskosiu priezasciu toliau...
Nezinau ar cia tik smarkiai veluojame ar dar kas yra, bet tas taip is proto varo... Zinau kad Jus zinote, uztai ir rasau... Tiek priskaiciau apie Jusu visu vaikus, kad tokie savi patapo ir jie ir ju problemos... Itin veikia andriu rasymo stilius, tiek ji blaskosi, kaip kazkas gerai parase- tarsi drugelis i stikla... Visoms mums linkiu, kad kuo greiciau ateitu stebuklas... Pakankino tie vaikeliai, pasimandravojo ir gana, laikas kalbet.
Kazkodel manau, kad autizmo nepripaisys mums, nes visai, apart kalbos, nesutampa jokie pozymiai, taciau gal dar anksti... Tikiuosi stebuklo, bet noriu padaryti viska, kas mano jegose, kad kai stebuklas nores ateiti, visos namu durys ir langai jam butu atviri.. Kas zino per kur jis nores patekti pas mus... 4u.gif
Catty
QUOTE(ingauk @ 2009 11 04, 11:30)
man irgi visi sakydavo ateis laikas ir prades ji kalbet, bet gi vaikas nubudes ryte neprades man pasakas sekti  cool.gif  o ir savos kalbos kaip ir nebuvo, ji atsirado tik gal pries koki pusmeti  doh.gif , pati einu ir ziuriu kaip galeciau jai padet, nes noro matos mergina turi bet sunku jai, aisku su vaikais kazkaip susikalba bet  verysad.gif
*

Tokiomis kalbomis jau nebetikiu, gal kai kuriems vaikams taip yra, kad ateina laikas ir pradeda kalbeti, bet jug ne visi vienodi. Taip ir man visi sake, nesijaudink dar maza todel ir nekalba doh.gif Su antru vaiku tokios klaidos nedaryciau ir nelaukciau 3 metu doh.gif
Keli Mutu
QUOTE(Laukine25 @ 2009 11 05, 23:50)
Labas vakaras. Jau esu rasiusi Jusu temoje pries 3 menesius,
*

Sveika, žiūriu taviškiui dar tik metai ir 2 mėn. O tu jau tiek daug išsiaiškinusi, tiek daug metodų taikote su vyru, taip viską žinai, šaunuolė thumbup.gif

Visų pirma tu taip nesijaudink - nes tavo nerimą mato vaikas ir jį perima, o tai gali kenkti ne tik jo psichikos vystymuisi, bet ir tam pačiam kalbos vystymuisi.

Antra, jei perskaitei temas, tikriausiai supratai, kad jei yra problema, kalba neatsiranda per vieną dieną, savaitę, ar mėnesį. Dirbam metų metus. Tad jei tavo vaikui kažkas negerai - jis neprakalbės atsikėlęs vieną dieną ryte - taip prakalba tik sveiki vaikai. O kol kas tu nežinai, ar yra problema, ar ne - ar sutrikimas, ar tik šiaip tai toks tavo vaiko individualumas ir gal jis prakalbės dar iki dviejų metų. Tad nesinervuok ir nelauk stebuklo.

O šiaip labai gerai, kad taip stengiatės ir dirbat. Galbūt tai tavo motiniška nuojauta viską diktuoja, kad pamatei šią problemą ir taip dirbat. Aš su savo vaiku taip metodiškai dirbti pradėjau visais metais vėliau. Teoriškai, jei yra problema, tai jūs labai teisingame kelyje ir turėtų viskas susitvarkyti.

Sėkmės jums, rašykit kaip sekasi 4u.gif

Beje, teliko patarčiau kuo mažiau. Neskubėkite su tais visais teletabiais ir kitais multikais. Čia mano tokia asmeninė nuomonė, nes maniškis labai juos mėgo. Būdamas pusantrų sėdėdavo valandų valandas, o VRC kai tai išgirdo pasakė, kad negerai tokiam vaikui taip ilgai sukaupti dėmesį į vieną dalyką.
adriu
labas rytelis,mes iš PPT. prabuvom visą val.kalbą pačią suvokia,paliepimus beveik visus padarė,tik tų žodelių tai super mažai unsure.gif sakė kaip 15 mėn atitinka verysad.gif na tą aš ir pati žinau.diagnozė kolkas,,suletėjęs kalbos vystymasis'' dar pas soc.pedagogę eisim.
laukine,ką turėjau omeny ,kad veikia mano rašymo stilius unsure.gif
ingauk
QUOTE(Laukine25 @ 2009 11 05, 22:50)
maniskis irgi tik kelis zodzius sako ir tai labai jau retai verysad.gif gerai kad suradau sia temele ir zinau ka dariau su dukra ne taip cool.gif to ir bandau isvengt ir taisytis unsure.gif

QUOTE(Catty @ 2009 11 05, 23:37)
Tokiomis kalbomis jau nebetikiu, gal kai kuriems vaikams taip yra, kad ateina laikas ir pradeda kalbeti, bet jug ne visi vienodi. Taip ir man visi sake, nesijaudink dar maza todel ir nekalba doh.gif  Su antru vaiku tokios klaidos nedaryciau ir nelaukciau 3 metu doh.gif
*

tai va, kad iki beveik 2 metuku mes buvm UK, o ten kaip zinia daktarai tai cool.gif vien todel ir gryzom del dukriuko kalbos i LT cool.gif

Adriu PPT pas ka buvot g.gif
Laukine25
QUOTE(Keli Mutu @ 2009 11 06, 10:03)
1. Sveika, žiūriu taviškiui dar tik metai ir 2 mėn.

2. Visų pirma tu taip nesijaudink - nes tavo nerimą mato vaikas ir jį perima

3. Beje, teliko patarčiau kuo mažiau.

QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 10:07)
labas rytelis,mes iš PPT. prabuvom visą val.kalbą pačią suvokia,paliepimus beveik visus padarė,tik tų žodelių tai super mažai unsure.gif sakė kaip 15 mėn atitinka verysad.gif na tą aš ir pati žinau.diagnozė  kolkas,,suletėjęs kalbos vystymasis'' dar pas soc.pedagogę eisim.
*

1. Ne TIK 1m ir ryt bus 3 men, o JAU, o kalba stovi uzstrigusi ties 9 men. Pamenu, logopede gyre, kad kreipemes ir rupinames taip anksti, as esu visada uz tai, kad jei problemos nera, tegu pasako tai gydytojai ir eisim laimingi namo, bet jei yra kazkas netaip, pagalba noriu kad butu suteikta paciu laiku. Taip pat tikiu, kad kuo anksciau pastebi bedele, pradedi ja taisyti, tuo lengviau ji pasiduoda..

2. Visiskai pritariu. Tikiu minties galia, ir kad jei galvoji blogai, pritrauki visokiu negerumu... Pvz yra mamu, kurios is vis nesuka galvos del vaiko, vaiksto plikas, basas, snargliuotas,ir nei serga nei nekalba nei dar kazko nedaro... O va tokios rupestinguoles, daznai iesko siknoj slieku ir pritraukia visokiu blogu dalyku, ligu ir pan... As va tokia ir esu. Pakreipe vaikas galva netaip ir jau galvoju, kas cia ar viskas gerai? Paziurejo i lubas ir pradejo sypsotis, jau galvoju, kad jam vaidenasi ir pan... Zinau zinau kaip negerai elgiuosi, turiu tiketi savo vaiku, o as vis abejoju.. Stebgiuosi dirbt su savim, lankausi pas ta pacia moteri kad mane biski sudeliotu i visuma, nes labai issitaskiau.. Tad tikrai sutinku, kad reikia kazkaip nurimti, bet kaip? Del to ir adriu rasymo stilius ir tas toks artimas blaskymasis po visur ir pagalbos ieskojimas labai labai artimas.. (adriu, atsakiau i tavo klausima. Tiesiog is Tavo rasymo tarsi jauciu kaip tu jautiesi, nu nzn, nemoku paaiskinti 4u.gif )

3. Dekui uz patarima. 4u.gif

Ryte paskambinau tai VRC gydytojai, sakau, gal jau paaiskejo del logopedo.. Sako, laukite, paskambins sesele, pasakys kada... Nu ir sulaukem skambucio- pirmadieni 9.30 einam.

Taip pat Jusu temas paskaiciusi, nuejau su sunum siandien i ta Kindermusik mokyklele. Tai jei kam idomu, surasau savo subjektyvia nuomone:
- yra kur prisiparkuoti, tas gerai;
- patalpa jauki, silta, nera tamsi, nors pusrusis. Duoda dezutes batams, yra kur pasikabinti drabuzius, dezinfekuoja rankas tik atvykus... Sako, kad visus zaisliukus dezinfekuoja po uzsiemimu, taciau cia man iskilo klausimas: mes buvome demo pamokeleje (ir buvome vieninteliai atvyke), vaikui is dezes barskuciu paduoda viena, - padainuojam, palinguojam, dedam barskuti atgal i deze prie visu kitu barskuciu ir taip su visais zaislais.. Tai klausimas- ar jos kazkaip pasizymejo ta barskuti kuri mano vaikas apseiliojo ir apgrauze, kad ji veliau is kruvos istraukt ir dezinfekuot ar dezinfekuos visus zaislus is dezes, nors apciupinetas buvo tik vienas? Kazkodel abejoju, tad meluoti- negrazu. Nors gal tai nera labai svarbu, nezinau, taciau kai dabar siaucia visokie virusai, gal ir nesinoretu, kad vaikui duotu kazkieno apgrauztus, apsnargliuotus ar apseiliotus zaislus...
- yra vystymo stalas, tualetas, viskas svaru, tvarkinga
- kaina, man asmeniskai pasirode gana auksta- uz 2 men uzsiemimu karta per sav- 280lt. (yamahoj berods i men 70lt/1k/sav).
- mokytojos malonios (dvi), taciau perdetai giria vaika, kad tik itiktu man ir kad lankytume ta mokyklele
- nepatiko kad viskas anglu kalba.. Gal gerai, vaikas tarsi momkomas kitu garsu ar zodziu, bet is esmes, mums gal svarbiau butu ismokti bent letuviskai pradzioj kalbeti...
- nelankstus pamokeliu laikas- butent per musu pietu miega.
- vaikui labai patiko, nors ir jau metas miegot, bet jis sypsojosi, dziaugesi, tad jam ispudi padare...
Tad toks komentaras smile.gif

Laukiu pirmadienio.. Siandien pasikvietem dar draugus su vaiku, lai bendrauja maziai, lai sneka, zaidzia... Zodziu kolkas ziniu tiek. 4u.gif
adriu
laukine,matai aš pati esu didelė trizna unsure.gif ,bet dėl vaikų padaryčiau bet ką-užtai ir tampau po visur,kad tik kuo daugiau tos pagalbos sulauktumę ir greičiau ta kalbelė atsirastų unsure.gif jei ji man kalbėtų atrodo nieko nebereiktų-pats laimingiausias žmogelis bučiau.niekur aš jos nebevesčiau unsure.gif nes labiausiai tai mims tos kalbos truksta,supratimas tai yra.
Laukine25
QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 12:56)
laukine,matai aš pati esu didelė trizna unsure.gif ,bet dėl vaikų padaryčiau bet ką-užtai ir tampau po visur,kad tik kuo daugiau tos pagalbos sulauktumę ir greičiau ta kalbelė atsirastų unsure.gif  jei ji man kalbėtų atrodo nieko nebereiktų-pats laimingiausias žmogelis bučiau.niekur aš jos nebevesčiau unsure.gif nes labiausiai tai mims tos kalbos truksta,supratimas tai yra.
*

Pas mus atrodo irgi kad tik jos truksta... Aisku, vaikai skirtingi labai.. Kai kurie jau trupinius susirenka kai pritrupina, mamai paliepus, kiti gi dar ziopliukai, prie mamos prilipe, treti eina galvom... Dar kazkaip labai jie skiriasi... Tas pats kas pradzioj- vieni kaip blynai guli, o kiti jau ropoja... Kaip ir akivaizdus skirtumas, bet greitai gali pasikeist viskas.. Tad del elgesio kolkas kazkokiu neaiskumu nekyla.. Vienintele kalba. Tampau ir as vaika, viskuo domiuosi, ieskau, nervuojuos, panikuoju ir visa ta negeruma dar vaikui primetu.... Gal jis visai sveikas vaikas, gal jam viskas gerai, na, kalba kiek veluoja, bet tuoj atsiras... o as drystu savo vaiku abejoti ir galvot kad jis atsilikelis, kai tuo tarpu tureciau juo tiket ir besalygiskai dziaugtis...
adriu
laukine,aš manau kad jus dar labai maži blush2.gif dar labai daug laiko turit,aišku nereik nuleist rankų-reik lavint vaiką visakaip 4u.gif
ingauk,mes buvom pas rasa-faini tokia smile.gif
ingauk
QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 14:22)
ingauk,mes buvom pas rasa-faini tokia smile.gif
*

o kada sake kartos tyrima g.gif del logopedinio nieko nesake g.gif
adriu
QUOTE(ingauk @ 2009 11 06, 16:10)
o kada sake kartos tyrima  g.gif  del logopedinio nieko nesake  g.gif
*

dar eisim pas soc.-užsiregistravom.rekomenduoja logopedinį daržą-bet sakaiu nekeisim.sako -neverčiam-tik siūlom rolleyes.gif
ingauk
QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 16:13)
dar eisim pas soc.-užsiregistravom.rekomenduoja logopedinį daržą-bet sakaiu nekeisim.sako -neverčiam-tik siūlom rolleyes.gif
*

o mums nereikejo pas soc g.gif ir as kai pasakiau kad musu logopede dirba ir pati ji buvo pas ja nuvaziavus ir sake kad pazanga yra per 2 mazdaug menesius tai irgi sako gali neiti bet sako o jeigu bus stop jai, o ji tipo nebus patarus man jos leisti i logopedini tai as tipo kaltinsiu ja cool.gif aisku as net nieko nesiruosiu kalti ir tikrai buciau leidus jeigu direltore butu elgusi kaip su zmogum mirksiukas.gif

o dar karta nereiks kartoti to tyrimo g.gif g.gif
Alchemie
QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 11:07)
labas rytelis,mes iš PPT. prabuvom visą val.kalbą pačią suvokia,paliepimus beveik visus padarė,tik tų žodelių tai super mažai unsure.gif sakė kaip 15 mėn atitinka verysad.gif na tą aš ir pati žinau.diagnozė  kolkas,,suletėjęs kalbos vystymasis'' dar pas soc.pedagogę eisim.
*

o nesake ar zymus, nezymus suletejimas?

QUOTE(Laukine25 @ 2009 11 06, 14:05)
Pas mus atrodo irgi kad tik jos truksta... Aisku, vaikai skirtingi labai.. Kai kurie jau trupinius susirenka kai pritrupina, mamai paliepus, kiti gi dar ziopliukai, prie mamos prilipe, treti eina galvom... Dar kazkaip labai jie skiriasi... Tas pats kas pradzioj- vieni kaip blynai guli, o kiti jau ropoja... Kaip ir akivaizdus skirtumas, bet greitai gali pasikeist viskas.. Tad del elgesio kolkas kazkokiu neaiskumu nekyla.. Vienintele kalba. Tampau ir as vaika, viskuo domiuosi, ieskau, nervuojuos, panikuoju ir visa ta negeruma dar vaikui primetu.... Gal jis visai sveikas vaikas, gal jam viskas gerai, na, kalba kiek veluoja, bet tuoj atsiras... o as drystu savo vaiku abejoti ir galvot kad jis atsilikelis, kai tuo tarpu tureciau juo tiket ir besalygiskai dziaugtis...
*

zinai dabar pagipdai pasakysiu atveji..mano drauges sunus uz maniski 3 men. vyresnis. manisksi vare, balbatavo, gugavo anksti. Maniskis buvo 1.3 men kalbejo daugiau, nei anas pusantru. Tiesiog anas tyledavo. ir viena diena atvare pas musi svecius..tas vaikas paziurejo i grotuva ir sako: kompaktinis diskas blink.gif as maniau vietoje nugriusiu. Zodziu anas pradejo kalbeti va pilnais aiskiais zodziais pamazu, mansikis dege balbatavo ir..po siai dienai skuba, kalba, nesuderina linksniu, giminiu skaiciaus doh.gif faktas, akd nuo charakterio prilauso, bet kartais ramumas zmogui duoda galimybe suvirskinti ta informacija. Tik svatrbu aisku, akd jo kalbos padargai butu apsiruose istarti tuos garsus ir zodzius.
Siaip jei tau netinka,/nepatinka muzikos terapija, kuria siulo, tieisog bandyk namie leisti muzika, sokti su vaiku (kad jaustu ritma) sokineti kartu sakant koki ketureilei i ritma, ar musti kamuoli irgi i ritma. jei tai ir nebus kalbos pradzia, vis tiek smegenyse masazuojami tie centrai, kurie yra salia kalbos centru, taigi turetu lavinti ir per klausa ir per lytejima pati darai mankstas pirstuku.
Zinok tikiu, kad patirsi vaiko kalbejiimo stebukla anksciau, nei naitas 4u.gif
adriu
alchemie,mums žymus kalbos suletėjimas.kaip kitaip-jei tik kelis žodelius pačius papraščiausius pasako verysad.gif
Laukine25
QUOTE(Alchemie @ 2009 11 06, 15:47)

Zinok tikiu, kad patirsi vaiko kalbejiimo stebukla anksciau, nei naitas 4u.gif
*

Labai to laukiu... Jei tik zinociau, kad tikrai prades, galetu kalbet ir nuo 3 ar 5 metu... Bet va kol nekalba ir nezinau kas laukia toliau, tol einu is proto...

O del muzikos pamokeliu, treciadieni dar nueisim i yamaha... Ju kaina gerokai mazesne (75lt/men, kinder musik- 280lt/men), jie dainuoja lietuviskai, manau esme tu pamokeliu ir vienur ir kitur yra ta pati...Esu buvus jau ten viena karta, tai daugmas tas pats, tik kad yamahos mokykleles yra mokyklu ar darzeliu baisiose, saltose, nykiose patalpose, isklotose ant betono linoliaumu... Tas man baisiai nepatiko.. O va kindermusik, tai svaru, nauja, tvarkinga, jei vaikas kaku padaro, gi nesedes ir nelinguos i takta apsisikes, yra kur nusipraust, pasikeist... Bet sitaip kaina uzlauzta, kad manau dar nueisiu i kitas yamahos pamokeles kitam rajone, paziuresiu patalpas, gal kitur biskiuka jaukiau nei cia musu rajone...
Papildyta:
Dar va man idomu tokia informacija apie jus visas: kurias is jusu, nekalbiuku mamu, skatino gimdant? Taip pat ar visos darete skiepus? Gal yra nekalbanciu ir neskiepytu vaiku?
Mums va skiepas ant nosies, bet kazkas stabdo, atidelioju, nezinau kodel, bet nepatinka man vidinis balsas ka sako, o tas skiepas trivalentis, kiek suprantu toks stiprus...
adriu
mane ir skatino ir rėzus minus ir pridusus gimė unsure.gif
skiepijau visada pagal planą-ir galvoju ar nebus ir čia surižta unsure.gif
mes kitoj tėmoj bendraujam su mamytėm kurių vaikai nekalba ,tai atrodo visai nemažai tų vaikų unsure.gif ir daug kas pasisako prieš skiepus
laukine,pradėjau skaityt tavo gimdymo istoriją-negaliu,labai gražu.... ašaros kaupiasi-gal kada veliau perskaitysiu unsure.gif
Laukine25
As irgi skatinta, gimdymas baisiai uzsiteses, zali vandenys. Jauciu sekancio skiepo nedarysim... Dar pasidomesiu apie skiepus situos placiau..
Idomu ir kitu nuomone, kas skatintos/neskatintos...

Del daugejanciu nekalbanciu vaiku skaiciaus, tai man kazkaip idomu: ar cia skatinimo/epiduru pasekmes, ar kokio cernobilio avarijos ar ko? Nes skiepijo ir dar baisesniais vaistais mus sovietmeciu, nei vakcinos valytos buvo nei ka, nu ir kalbam, protaujam.. O gal tik nezinom kiek yra nekalbanciu musu bendraamziu? g.gif Arba kita versija, kad anksciau nieka i tai nekreipe demesio, nebuvo tokio "mados reikalo" kaip autizmas, tad lauke tevai, nesvarbu iki 3 ar 5 m vaikas nekalba, kol galiausiai ir jie praciulbedavo.. Gal cia tik mes stresuojam be pagrindo? Na, ne metu, tai triju, ne penkiu tai penkiolikos, bet prakalbes?

As va grysiu prie savo seno klausimo: jei vaikas vystosi, jei auga, tobuleja, supranta, protauja, atlieka pagal amziu uzduoteles, ir vienas vienintelis dalykas tai, kad jis nekalba, skiria nuo bendraamziu.. tai man bet kokia logika sako, kad tas vaikas anksciau ar veliau prakalbes... As asmeniskai nesu sutikusi issivysciusio, protaujancio zmogaus, kuris moketu pasakyti du sakinius.. Nu nesu. Ar Jus esate? g.gif

Aisku, kitas reikalas, jei yra daugiau kazkokiu pozymiu ar sutrikimu, bet jei TIK kalba veluoja.. nu neimanoma kad neprakalbetu.
Papildyta:
QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 16:55)

laukine,pradėjau skaityt tavo gimdymo istoriją-negaliu,labai gražu.... ašaros kaupiasi-gal kada veliau perskaitysiu unsure.gif
*

Kai as noriu paverkt, pati paskaitau... ypac gerai veikia dabar, kai esu ziauriai jautri del vaiko nekalbejimo ir bendraamziu snekuciu vaiku rolleyes.gif Visos mamos tik giriasi pasiekimais.. o va as vis tyliu.. Na, nieko, pasivysim kazkaip, butinai. ax.gif
Alchemie
adriu verysad.gif console.gif nu tikekimes, akd greitai pereis i nezymu ir paskui visai bus vaikas pliurpaliukas 4u.gif
juk pazanga jau jauti ax.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2009 11 06, 17:36)
O del muzikos pamokeliu, treciadieni dar nueisim i yamaha... Ju kaina gerokai mazesne (75lt/men, kinder musik- 280lt/men), jie dainuoja lietuviskai, manau esme tu pamokeliu ir vienur ir kitur yra ta pati...Esu buvus jau ten viena karta, tai daugmas tas pats, tik kad yamahos mokykleles yra mokyklu ar darzeliu baisiose, saltose, nykiose patalpose, isklotose ant betono linoliaumu... Tas man baisiai nepatiko..
Dar va man idomu tokia informacija apie jus visas: kurias is jusu, nekalbiuku mamu, skatino gimdant? Taip pat ar visos darete skiepus? Gal yra nekalbanciu ir neskiepytu vaiku?
Mums va skiepas ant nosies, bet kazkas stabdo, atidelioju, nezinau kodel, bet nepatinka man vidinis balsas ka sako, o tas skiepas trivalentis, kiek suprantu toks stiprus...
*

zinok, man kazkaip nepatiko yamaha delto, akd kai mes ejome, ten buvo elektroninis pianinas..nu as kaip puse kojos muzikante, negaliu savo vaikui netikro insturmento duoti..juolab, akd jam tik tikri ir patinka. Yra bugneliu asp mus, pianinas, jis svajoja apie smuika..zodziu. nezinau kaip dabar ten yamahoj su insturmentais. tiesa, kai mazas visai buvo kudikis ejau i muzikos pamokeles kudikiams, tai man patiko ir dabar mazajai duag naudoju is tos patirties.
Reiks man nueiti i kindermusik, ale pati buvau us herpesu, tai nenorejau nesioti savo kazkokiu ligu i viesas vietas
Jei jums gresia tas MMR skiepas, tai imunologe sake, kad galima ji nukelti iki vaikui sueis3 metai. Ypac, jei vaikas alergikas, mazesnio svorio ar va turi bedu, kaip taviskis su raida 4u.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2009 11 06, 18:11)
As irgi skatinta, gimdymas baisiai uzsiteses, zali vandenys. Jauciu sekancio skiepo nedarysim... Dar pasidomesiu apie skiepus situos placiau..
Idomu ir kitu nuomone, kas skatintos/neskatintos...

Del daugejanciu nekalbanciu vaiku skaiciaus, tai man kazkaip idomu: ar cia skatinimo/epiduru pasekmes, ar kokio cernobilio avarijos ar ko? Nes skiepijo ir dar baisesniais vaistais mus sovietmeciu, nei vakcinos valytos buvo nei ka, nu ir kalbam, protaujam.. O gal tik nezinom kiek yra nekalbanciu musu bendraamziu? g.gif  Arba kita versija, kad anksciau nieka i tai nekreipe demesio, nebuvo tokio "mados reikalo" kaip autizmas, tad lauke tevai, nesvarbu iki 3 ar 5 m vaikas nekalba, kol galiausiai ir jie praciulbedavo.. Gal cia tik mes stresuojam be pagrindo? Na, ne metu, tai triju, ne penkiu tai penkiolikos, bet prakalbes?

As asmeniskai nesu sutikusi issivysciusio, protaujancio zmogaus, kuris moketu pasakyti du sakinius.. Nu nesu. Ar Jus esate? g.gif

Aisku, kitas reikalas, jei yra daugiau kazkokiu pozymiu ar sutrikimu, bet jei TIK kalba veluoja.. nu neimanoma kad neprakalbetu.
*

mAnes sneksatino nei su vienu vaiku. Pagimdziau naturaliai. Nuskausminima gavau tik nospa i vena per paskutinius cm. Bet mano vaikis tai itariu del galvos traumos ir 2 narkoziu turi tokia "dovana"

Tarybiniais laikais, musu neskiepyjo, nes nebuvo vakcinos. Manes pvz. neskiepyjo nuo raudonukes, kiaulytes ar stabliges. Poliomielito skiepa pamenu. O be to..juk "nestandarta" slepdavo ir kisdavo kur i kokia Sveksna doh.gif
Pazistu pora vyruku, labai nekalbiu, labai protingu..ale tikrai negaliu pasakyti, kad jie laimingi zmones verysad.gif

Zinai..kol su saviskio beda nesusiduriau, kazkaip negalvojau, kad kalba TIEK itakoja viska aplinkui..dabar turim emocines bedas, kurias atrodo pamazu isaugineja, socialines..kurias labai sunku sutvarkyt ir kartais tiesiog nezinau uz ko griebtis doh.gif
Siiap jei yra tik sakysime nekalbejimo beda, ir vaikui pradejus kalbeti susitvarko viskas..o cia maniskiui optine disleksija, oprine disgrafija, dizartrija doh.gif zodziu kalba jis daug, kartais norisi net uzciaupti blush2.gif doh.gif ale tas kalbejimas nekokybiskas, kartais net nesupranti, ka sako, nes sumalti linksniai, gimines...zodziu...pamazu, pamazu vis tiek juk judejimas i prieki turi buti
ingauk
na manes neskatino, bet gimdziau su epiduru, viskas buvo ok, o va del skiepu nezinau kaip is tikro yra g.gif nors galimybe gal but tokia ir yra g.gif g.gif

nors sunu gimdziau naturaliai bet ir jis kiek ziuriu nespasizymi kalbumu, nors jis nors kazkiek savo kalbos turi, dukra nei to neturejo schmoll.gif

adriu, o jums kaip dare vysymosi centre disko tyrima, visi kiti rodykliai atitiko amziu g.gif nes maniske nors viska ir protauja ir supranta ir paliepimai ir visa kita atrodo yra, bet va, pagal ta tyrima buvo ne super geri rezultatai cool.gif tiesa sakant net nebuciau pagalvojus kad tokie prasti jie verysad.gif
adriu
QUOTE(ingauk @ 2009 11 06, 18:46)
na manes neskatino, bet gimdziau su epiduru, viskas buvo ok, o va del skiepu nezinau kaip is tikro yra  g.gif  nors galimybe gal but tokia ir yra  g.gif  g.gif 

nors sunu gimdziau naturaliai bet ir jis kiek ziuriu nespasizymi kalbumu, nors jis nors kazkiek savo kalbos turi, dukra nei to neturejo  schmoll.gif

adriu, o jums kaip dare vysymosi centre disko tyrima, visi kiti rodykliai atitiko amziu  g.gif  nes maniske nors viska ir protauja ir supranta ir paliepimai ir visa kita atrodo yra, bet va, pagal ta tyrima buvo ne super geri rezultatai  cool.gif  tiesa sakant net nebuciau pagalvojus kad tokie prasti jie  verysad.gif
*

mūsų pagal testą kalbos suvokimas geras,savarankiškumas ir,tik pati kalba,ir stambioji bei smulkioji motorika-veluoja-bet dabar tai lavinam savo silpnasias puses.
Alchemie
o is stambios motorikos kas kliuna?
ingauk

QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 18:50)
mūsų  pagal testą kalbos suvokimas geras,savarankiškumas ir,tik pati kalba,ir stambioji bei smulkioji motorika-veluoja-bet dabar tai lavinam savo silpnasias puses.
*

o kas stambiajai priklausytu g.gif
Alchemie
manau lygsvara, sokinejimas, sukimasis, ranku judesiai ir pan.
Nomeda111
O as gi durne, vaika nuo metuku del gripo skiepinau, jau neskaitant visu tu privalomu skiepu. ir dar nuo erkiu fool.gif bet juk norejau kaip geriau, o.... verysad.gif
O cia susijes straipsnis
http://www.lrytas.lt/-12572255451255624666...pgaul%C4%97.htm
Papildyta:

http://www.lrytas.lt/-12572255451255624666...pgaul%C4%97.htm
Bandykit sita spaust smile.gif
adriu
QUOTE(Alchemie @ 2009 11 06, 19:04)
manau lygsvara, sokinejimas, sukimasis, ranku judesiai ir pan.
*

psichologe net nemate kaip ji laksto ar t.t.
mes tik nesenai ismokom sokinet,ir tai dar ne super.bet as jai to net neminejau g.gif
Alchemie
O tai kaip nustate, kad stambioji motorika slubuoja g.gif kokios uzduotys buvo g.gif
ingauk
QUOTE(Alchemie @ 2009 11 06, 21:37)
O tai kaip nustate, kad stambioji motorika slubuoja g.gif kokios uzduotys buvo g.gif
*

vystymosi centre buvo uzduotys tai pastovet ant vienos kojos ( maniske to nemoka ir dabar sad.gif ), nulipti ir uzlpiti bet minkstu pagrindu nesilaikius (ta padare), sokinet nuo vienos kojos ant kitos ( tai ta tik dabar ir tai ne visada taip padaro, o sokineja abiem is karto), ir dar atrodo ant batuto reikejo pereit nesilaikius (tai nepamenu jau kaip ten buvo) bet mums rodykliai buvo zemesni nei kad turejo but sad.gif

ps, o kaip dabar galima atsisakyt skiepu idomu g.gif nes maziui butu gruodzio pradzioj tas privalomas g.gif
Laukine25
Skiepu galima atsisakyti paprastu atsisakymo budu- pasakyti, jog nesutinkate skiepyti savo vaiko.. Zinoma, Jus ikalbines, gasdins, kad rizikuojate ir pan, taciau vienokiu ar kitokiu atveju, sprendima priimate- Jus. Kuris is ju yra teisingas, niekas neatsakys. As vis labiau klausau nuojautos. O nuojauta piktai man grumoja pirstu (ar net visu kuloku), kad nepaklausiau jos is pradziu, jau nuo pat gmimo man kirbejo vaiko neskiepyti.. Bet tai kaip gi!!!!!!!!!! Ka jus????? Visos ir visi skiepija, ir ka? ogi nieko? Visi sveiki, kalba, va maironi deklamuoja, ir rizika visokiom kiaulytem susirgt GAL sumazejo.. Negi mano vaikas kitoks? Zinoma ne- BAKST. Nekenciu saves uz ta prakeikta bandos jausma slypinti zmonese.
gobsiukas
alchemie- mum raidos centre nustate aspergerio sindroma , nors jam tik trys nezinau ne ka galvoti g.gif , kiek pamenu tavo berniukui aspergeris?
Laukine25
Po ilgu diskusiju, kai vyras nuo pat pradziu buvo pries skiepus, bet as nuejau ir vaika paskiepijau (juk visos ir visi taip daro!), dabar, abu vienbalsiai sutariam- toliau- nebeskiepijam. Tikiuosi, tie skiepai, kurie padaryti, nepakenke ir nepakenks, o visu kitu vengsim kaip maro. Kazkodel nuojauta linksi ties ta mintim ir sutinka, kad PAGALIAU, kurgi jus buvot iki siol..? Pagaliau priejote teisinga sprendima. Man ramiau. O nuojauta mano kaip pas suni. Tik kvaila esu kaip asilas ir daznai priesinuosi pati sau. Tikiuosi, uz kvailuma nereikes atsakyti vaiko sveikata.
adriu
QUOTE(Alchemie @ 2009 11 06, 21:37)
*

nežinau kaip nustatė,nes jokių pratimų neprašė daryt g.gif iš mėnulio nustatė doh.gif nes nuėjom,atsisėdom ir darėm užduotėlės,paskuj išėjom.o pas knizę kai buvom sako nieko nematau blogo,silpnas raumenų tonusas,bet šiaip viskas gerai.su tokiu disk-tai man juokas ima-padarė per 15-20 min doh.gif ir turim f83 iškart doh.gif PPT sakė-žymus kalbos suletėjimas,nes neišsivystimo rašyt dar negali nes per maža-ir per metus galim labai didelę pažangą padaryt.
dėl skiepų aš visom 4 prieš-bet M.B UŽ doh.gif doh.gif
dar jo sesuo labai pritaria,švogeris,uošvis-tai kai mane visi kartu užsipuola-tai doh.gif doh.gif
ingauk
QUOTE(Laukine25 @ 2009 11 07, 00:17)
Po ilgu diskusiju, kai vyras nuo pat pradziu buvo pries skiepus, bet as nuejau ir vaika paskiepijau (juk visos ir visi taip daro!), dabar, abu vienbalsiai sutariam- toliau- nebeskiepijam. Tikiuosi, tie skiepai, kurie padaryti, nepakenke ir nepakenks, o visu kitu vengsim kaip maro. Kazkodel nuojauta linksi ties ta mintim ir sutinka, kad PAGALIAU, kurgi jus buvot iki siol..? Pagaliau priejote teisinga sprendima. Man ramiau. O nuojauta mano kaip pas suni. Tik kvaila esu kaip asilas ir daznai priesinuosi pati sau. Tikiuosi, uz kvailuma nereikes atsakyti vaiko sveikata.
*

kazkaip kai dukra gime net nepagalvojau kad negaliu skiepyt jos, kaip gi taip, juk visi skiepija kaip ir tu sakai doh.gif o va kaip su sunum, o jis dar ir baisiai juos pernesdavo, tai buvau galvojus nebe skiepyt bet vel gi kaip doh.gif o dabar mums gruodi priklausys kaip ir jums dabar 15 men tas skiepukas ir bijau kaip velnio jo cool.gif
Laukine25
QUOTE(ingauk @ 2009 11 07, 12:29)
kazkaip kai dukra gime net nepagalvojau kad negaliu skiepyt jos, kaip gi taip, juk visi skiepija kaip ir tu sakai  doh.gif  o va kaip su sunum, o jis dar ir baisiai juos pernesdavo, tai buvau galvojus nebe skiepyt bet vel gi kaip  doh.gif  o dabar mums gruodi priklausys kaip ir jums dabar 15 men tas skiepukas ir bijau kaip velnio jo  cool.gif
*

Tai Jums irgi 15 men ir taip pat turite bedeliu su kalba? g.gif

Mes saviskio nebeskiepysim...
skruzdeda
Laukine25, zinai, ka tau patarsiu, nors is mano puses grubu ir jauciu daug kas is esanciu nepritartu blush2.gif smile.gif bet iki 1.10 metu tiesiog pamirsk si foruma ir panasias temas. Kuo daugiau skaitysi, tuo daugiau prisibaiminsi ir kasdiena gadinsi sau nervus. Ir kam gi tau sukti galva, jeigu:

--nera visiskai jokiu pozymiu, kad tavo vaikui autizmas ar susije dalykai
--tavo vaikas supranta kalba
--visi specialistai tvirtina, kad su juo viskas gerai
--nera jokiu rizikos faktoriu, kad jam gali buti autizmas?? (gimineje, kiti vaikai)
--be visa to jis labai maziukas dar

Nu cia gal pasirodysiu kaip bobute "ateis laikas ir prakalbes", bet visgi tas patarimas yra tikrai ne is pirsto lauztas. Jeigu vaikui nera jokiu autizmo pozymiu, tai tikrai ateis laikas ir prakalbes. Be abejo, galite skatinti vaiko kalba, bet nervintis tikrai dar anksti...

Va as tai prisiekiau nesilankyti Autistuku forume bent metus. Nes man asmeniskai tai daro daugiau zalos negu naudos. Pradedu itarineti savo mergaite, panikuoti del vaiko. Zodziu is viso pradedu eiti is proto. Tada greitai susierzinu dirbdama su vaiku, kad jis to neatsimena, ar ano nedaro. Arba mergaite pakrutino galva kelis kartus panasiai ir jau man stereotipiniai judesiai vaidenasi...
adriu
SKRUZDĖDA,aš ir priskaitau nete-paskui žliumbiu pusę dienos unsure.gif
lauksiu kada tas laikas ateis mums su kalba.kaip laukine sako.gal 5 gal veliau.bet vistiek prakalbės.aš tikiuos iki 4 mes prasilaušim topsecret.gif
Laukine25
QUOTE(skruzdeda @ 2009 11 07, 12:44)
Laukine25, zinai, ka tau patarsiu, nors is mano puses grubu ir jauciu daug kas is esanciu nepritartu  blush2.gif  smile.gif bet iki 1.10 metu tiesiog pamirsk si foruma ir panasias temas. Kuo daugiau skaitysi, tuo daugiau prisibaiminsi ir kasdiena gadinsi sau nervus. Ir kam gi tau sukti galva, jeigu:

--nera visiskai jokiu pozymiu, kad tavo vaikui autizmas ar susije dalykai
--tavo vaikas supranta kalba
--visi specialistai tvirtina, kad su juo viskas gerai
--nera jokiu rizikos faktoriu, kad jam gali buti autizmas?? (gimineje, kiti vaikai)
--be visa to jis labai maziukas dar

Nu cia gal pasirodysiu kaip bobute "ateis laikas ir prakalbes", bet visgi tas patarimas yra tikrai ne is pirsto lauztas. Jeigu vaikui nera jokiu autizmo pozymiu, tai tikrai ateis laikas ir prakalbes. Be abejo, galite skatinti vaiko kalba, bet nervintis tikrai dar anksti...

Va as tai prisiekiau nesilankyti Autistuku forume bent metus. Nes man asmeniskai tai daro daugiau zalos negu naudos. Pradedu itarineti savo mergaite, panikuoti del vaiko. Zodziu is viso pradedu eiti is proto. Tada greitai susierzinu dirbdama su vaiku, kad jis to neatsimena, ar ano nedaro. Arba mergaite pakrutino galva kelis kartus panasiai ir jau man stereotipiniai judesiai vaidenasi...
*

Pasirasau po kiekvienu Tavo zodziu. drinks_cheers.gif

Taciau del autizmo, gal jis dar per mazas, kad 1.3m pradetu rikiuosi i eiles daiktus ar rodyt dar kazkokius pozymius.. Todel tik susirinkau info, kokie gali buti pozymiai ir susidejau i galva.. Kad jei ka, galeciau atpazinti atsirandancia beda... Pazystu labai daug mamu, kurios nieko nesidomi apie vaiku raida, tiesiog vaikas auga pats, nezino is ko susideda skiepai, nezino ligu pozymiu, nezino kas kenkia vaikams ir pan... Gal tai yra gerai, nes kaip as rasiau, ir kaip Tu sakai, tai tik bereikalingas parinimasis ir negatyvo trauka. Taciau is kitos puses, as manau, geriau zinoti, valdyti informacija, nei po o klapseti pas daktare akimis ir sakyti: oi as nezinojau...
Nezinau kaip geriau elgtis... tarsi reikia zinoti, dometis, rinkt informacija..Bet is kitos puses tai priveda prie tokio galvasopio, kad galima ir sau vezi isivaryt ir vaikui blogiu visokiu pritraukt tokiom mintim... Tai va ir dvejoju, skaityt neskaityt, dometis ar ne...

Kai vaikas kazka marmaliuoja (adiadia, jaja), tai man tarsi muzika, atrodo viskas yra gerai.. Bet staiga- VRC zodziai- veluojam, atitinkam 9 men raida su kalba... ir vel sedu prie kompo ir vel skaitau, ieskau, taikau arba atmetu savo vaikui..
Niekada nemaniau, kad vaika auginti taip skauda..

As manau darysiu taip- stengsiuosi kuo maziau dabar lysti i formumus gilyn, nes jau ir apie cerebrini norejau paskaityti ir apie aspergeri ir kt ligas, taciau vistiek vesiu i VRC, pradesim lankyti muzikos pamokele, gal paieskosiu logopedu privaciai jei neskirs VRC kokiu uzsiemimu.. Zodziu stebiu, nepanikuoju (gal) ir pamazu dirbu jau dabar su vaiku.. Jei prakalbes pats, puikumelis, jei ne, bent busim ideje darbo, gal ir tas darbas paskatins kalbeti anksciau...

Labai aciu uz tai, kad sureagavote i mano postus, kazkaip nors ir mazesnis tas mano vaikas, juk galejote ignoruot, pavaryt i 1-2 m vaiku mamu pokalbius ar pan...
Jokiais budais nereklaminu, bet jei kuri nors nores tos moters kontaktu, kuri uzsiima ten visokiais dalykais, sakykite... Nezinau ar ji padeda ar ne. Mano B kazkada gal yra padejusi, kai mire jo mama ir jam buvo labai sunku.. Nors B sako, nezinau ar cia ji padejo, ar siaip susideliojo gyvenimas i vietas.. B broliui buvo truke raisciai kelyje, tai gydytojai patvirtino rentgeno nuotraukomis.. Paskyre po kazkiek laiko planine operacija, taciau jis sugalvojo pas ta moteryte pasilankyt.. Pasilanke, atejo laikas operacija, gydytojai daro nuotrauka- raisciai sveiki.. Tai va nezinau tiket ar ne, gal savaime susitaise, gal ji pamacijo... As irgi nzn ar tikiu ja ar ne.. Turiu visokiu vidiniu problemu,tai einu pas ja, nors kolkas gal didelio poveikio nejauciu, aj, nezinau doh.gif
As tikiu, kad yra zmoniu, turinciu kazkokias galias, kas ir kur tie zmones, nezinau. Ir siaip vaiko nebuciau linkusi vesti pas jokius tokius para medikus, bet ta moteris yra labai artima musu seimai, ir jei negaletu padet, ar galetu pakenkt, ji nebutu apsiemusi musu ziuret... Tai va, sakau, jokiais budais nereklamuoju, taciau gal cia yra o gal ir ne dar vienas metodas pabandyti padet vaikui...

P.S. skruzdeda- dar kart aciu uz komentara. Tarsi spyris subinen, bet labai geras smile.gif
skruzdeda
QUOTE(Laukine25 @ 2009 11 07, 13:04)
Pasirasau po kiekvienu Tavo zodziu.  drinks_cheers.gif

Taciau del autizmo, gal jis dar per mazas, kad 1.3m pradetu rikiuosi i eiles daiktus ar rodyt dar kazkokius pozymius.. Todel tik susirinkau info, kokie gali buti pozymiai ir susidejau i galva.. Kad jei ka, galeciau atpazinti atsirandancia beda... Pazystu labai daug mamu, kurios nieko nesidomi apie vaiku raida, tiesiog vaikas auga pats, nezino is ko susideda skiepai, nezino ligu pozymiu, nezino kas kenkia vaikams ir pan... Gal tai yra gerai, nes kaip as rasiau, ir kaip Tu sakai, tai tik bereikalingas parinimasis ir negatyvo trauka. Taciau is kitos puses, as manau, geriau zinoti, valdyti informacija, nei po o klapseti pas daktare akimis ir sakyti: oi as nezinojau...
Nezinau kaip geriau elgtis... tarsi reikia zinoti, dometis, rinkt informacija..Bet is kitos puses tai priveda prie tokio galvasopio, kad galima ir sau vezi isivaryt ir vaikui blogiu visokiu pritraukt tokiom mintim... Tai va ir dvejoju, skaityt neskaityt, dometis ar ne...

Kai vaikas kazka marmaliuoja (adiadia, jaja), tai man tarsi muzika, atrodo viskas yra gerai.. Bet staiga- VRC zodziai- veluojam, atitinkam 9 men raida su kalba... ir vel sedu prie kompo ir vel skaitau, ieskau, taikau arba atmetu savo vaikui..
Niekada nemaniau, kad vaika auginti taip skauda..

As manau darysiu taip- stengsiuosi kuo maziau dabar lysti i formumus gilyn, nes jau ir apie cerebrini norejau paskaityti ir apie aspergeri ir kt ligas, taciau vistiek vesiu i VRC, pradesim lankyti muzikos pamokele, gal paieskosiu logopedu privaciai jei neskirs VRC kokiu uzsiemimu.. Zodziu stebiu, nepanikuoju (gal) ir pamazu dirbu jau dabar su vaiku.. Jei prakalbes pats, puikumelis, jei ne, bent busim ideje darbo, gal ir tas darbas paskatins kalbeti anksciau...

Labai aciu uz tai, kad sureagavote i mano postus, kazkaip nors ir mazesnis tas mano vaikas, juk galejote ignoruot, pavaryt i 1-2 m vaiku mamu pokalbius ar pan...
Jokiais budais nereklaminu, bet jei kuri nors nores tos moters kontaktu, kuri uzsiima ten visokiais dalykais, sakykite... Nezinau ar ji padeda ar ne. Mano B kazkada gal yra padejusi, kai mire jo mama ir jam buvo labai sunku.. Nors B sako, nezinau ar cia ji padejo, ar siaip susideliojo gyvenimas i vietas.. B broliui buvo truke raisciai kelyje, tai gydytojai patvirtino rentgeno nuotraukomis.. Paskyre po kazkiek laiko planine operacija, taciau jis sugalvojo pas ta moteryte pasilankyt.. Pasilanke, atejo laikas operacija, gydytojai daro nuotrauka- raisciai sveiki.. Tai va nezinau tiket ar ne, gal savaime susitaise, gal ji pamacijo... As irgi nzn ar tikiu ja ar ne.. Turiu visokiu vidiniu problemu,tai einu pas ja, nors kolkas gal didelio poveikio nejauciu, aj, nezinau  doh.gif
As tikiu, kad yra zmoniu, turinciu kazkokias galias, kas ir kur tie zmones, nezinau. Ir siaip vaiko nebuciau linkusi vesti pas jokius tokius para medikus, bet ta moteris yra labai artima musu seimai, ir jei negaletu padet, ar galetu pakenkt, ji nebutu apsiemusi musu ziuret... Tai va, sakau, jokiais budais nereklamuoju, taciau gal cia yra o gal ir ne dar vienas metodas pabandyti padet vaikui...

P.S. skruzdeda- dar kart aciu uz komentara. Tarsi spyris subinen, bet labai geras smile.gif
*

Laukine25, man rodosi, tu padarei puikia pradzia. Susipazinai, kas yra autizmas ir kokie pozymiai (jeigu kazka netaip pastebesi, pradesi skambinti pavojaus varpais), pradejai laiku rupintis vaiko kalba. Dabar tau paciai reikia ramybes.
Zinok, 1.3 metu vaikas yra nei kiek ne per mazas autizmo pozymiams. Negti sakyciau tai JAU yra toks amzius, kai tie pozymiai suspindi visame stiprume. Toks amzius mums asmeniskai tai buvo vienas sunkiausiu periodu. Nors ir tai oficialiai VRC mums autizmo nepripazino... O ta moteris aiskiarege, ar kaip? Aisku mano seima tai prades juoktis is manes jeigu uzsimanysiu ten vaika nuvesti. Kaip ir baigia mane pirstais uzbadyti del visokiu grudinimo eksperimentu ir homeopatu. Bet gi reikia kazka daryti...
Laukine25
QUOTE(skruzdeda @ 2009 11 07, 13:26)
Laukine25, man rodosi, tu padarei puikia pradzia. Susipazinai, kas yra autizmas ir kokie pozymiai (jeigu kazka netaip pastebesi, pradesi skambinti pavojaus varpais), pradejai laiku rupintis vaiko kalba. Dabar tau paciai reikia ramybes.
Zinok, 1.3 metu vaikas yra nei kiek ne per mazas autizmo pozymiams. Negti sakyciau tai JAU yra toks amzius, kai tie pozymiai suspindi visame stiprume. Toks amzius mums asmeniskai tai buvo vienas sunkiausiu periodu. Nors ir tai oficialiai VRC mums autizmo nepripazino... O ta moteris aiskiarege, ar kaip? Aisku mano seima tai prades juoktis is manes jeigu uzsimanysiu ten vaika nuvesti. Kaip ir baigia mane pirstais uzbadyti del visokiu grudinimo eksperimentu ir homeopatu. Bet gi reikia kazka daryti...
*

Na, kiek skaiciau apie ta autizma, tai kolkas lyg jokiu pozymiu, nei rikiuoja, nei bijo, nei uzsisklendes, i akis ziuri, nemakaluoja galvyte... Tik kad nekalba, neivardina samoningai nei vieno zodzio, nedaro nene, vienitelis zodis- "mama" bet ir jis nera samoningas... Taciau tikiuosi kad visa tai dar pries akis.. Sakau, toks jausmas, tarsi jis nesupranta, kad savo kalba gali isreiksti norus, veiksmus.. Kad mes su teciu kalbame, nes taip pasakome ko norim...

O del tos moters, tai ji ne, neaiskiarege, tiesiog sakosi, turinti galiu pamatyti zmogaus karma, ar kazkokias bedas pas ji- priklausomybes, depresija ir pan... Ir yra labai daug isstudijavusi apie hipnoterapija ir kt dalykus.. Nemaza patirti turi, labai daug ir garsiu ir paprastu zmoniu pas ja lankesi.. Tiek ir tezinau.. Ji buvo mano vyro mamos geriausia drauge, bendravo seimomis, kartu augno vaikus, nes to paties amziaus, leisdavo atostogas ir pan... Baisiai myli mano B, kaip savo vaika, tad tai buvo vienintele priezastis del ko esu tikra, jog ji negaletu pakenkt musu vaikui, nes jis jai kaip anukas.. Ji net musu vestuvese buvo pakviesta, tai va tiek ir ziniu...
as tokio vaiko siaip bijociau pas visokius samanus leist, kas zino ka gali jie uzvarazyt, bet va kadangi sita ponia zinom, tai ir nebijojau.. Sakau, as linkusi isbandyti viska, kuo tikiu, kad mano vaikui gali padet, bet jokiais budais ne pakenkti.. Atrodo kad ja reklamuoju, taciau tap tikrai nera. Nezinau ar ja tiket ar ne, taciau ji propaguoja kitoki gydyma.. Kaip man pvz sake, kad ta kad ir terapija yra labai stipri, kuria gydoma depresija. Vienas seansas prilygsta pusei metu geriamo kad ir prozako.. Taciau tokio pobudzio gydymai yra stumiami farmacijos, nes jie tarsi konkuruoja...Uztai nera placiai nei rasoma apie tai nei skalambijama per info priemones...Zodziu nei tikiu nei netikiu, bet ten ir nera butina tiket ja, kaip supratau. Tiesiog ji padaro savo darba ir viskas.. Va is musu seimos, ar sutapimas ar ne, nezinau, bet po apsilankymo pas ja, pageredavo.. Taciau tai tikrai gali buti sutapimas.. Po apsilankymo su musu vaiku, vaikas pradejo skleist daugiau garsu, bet velgi tuo metu daugiau kas galejo itakoti- gal atejo laikas, gal nusiziurejo kaip kiti vaikai kalba, gal mes su vyru paforsavom savo kasdieniniame bendravime...
ingauk
QUOTE(Laukine25 @ 2009 11 07, 13:40)
Tai Jums irgi 15 men ir taip pat turite bedeliu su  kalba?  g.gif

Mes saviskio nebeskiepysim...
*

nezinau beda ar ne istikruju g.gif kai buvom metu VRC sake viskas ok, bet kaip ir tu sakai jokiu samoningu zodziu dar nera schmoll.gif pasako kartais "ne" samoningai, ar "aaa" kai buna wc, super kartais pasako mama, vienintelis zodis kuri samoningai pasako tai "ate" cool.gif ir tikro jau nebe zinau ka ir galvot ir su vienu ir su kitu mazium verysad.gif doh.gif

kai sako bobutes, jeigu turi savo kalba veliau ar anksciau tikrai snekes, bet manes tas NEGUODZIA VISAI unsure.gif
Laukine25
QUOTE(ingauk @ 2009 11 07, 14:22)
nezinau beda ar ne istikruju  g.gif  kai buvom metu VRC sake viskas ok, bet kaip ir tu sakai jokiu samoningu zodziu dar nera  schmoll.gif pasako kartais "ne" samoningai, ar "aaa" kai buna wc, super kartais pasako mama, vienintelis zodis kuri samoningai pasako tai "ate"  cool.gif  ir tikro jau nebe zinau ka ir galvot ir su vienu ir su kitu mazium  verysad.gif  doh.gif

kai sako bobutes, jeigu turi savo kalba veliau ar anksciau tikrai snekes, bet manes tas NEGUODZIA VISAI  unsure.gif
*

Tai matai.. pas jus jau yra progresas, jei sneka sava kalba ir bent kelis bet SAMONINGAI taria zodzius... O maniskis dar ne vieno zodzio nezino, kad istarus tam tikra garsa, jis kazka pasakys arba gaus... verysad.gif
Alchemie
QUOTE(gobsiukas @ 2009 11 06, 23:28)
alchemie- mum raidos centre nustate aspergerio sindroma , nors jam tik trys nezinau ne ka galvoti g.gif , kiek pamenu tavo berniukui aspergeris?
*

nu tipo del bendravimo su bendraamziais gal butu aspergeris, bet isa kita totaliai neisipaiso i diagnoze doh.gif negalvok nieko...kazkaip man atrodo per lengvai jis lipdomas g.gif
QUOTE(adriu @ 2009 11 07, 10:35)
nežinau kaip nustatė,nes jokių pratimų neprašė daryt g.gif iš mėnulio nustatė doh.gif nes nuėjom,atsisėdom ir darėm užduotėlės,paskuj išėjom.o pas knizę kai buvom sako nieko nematau blogo,silpnas raumenų tonusas,bet šiaip viskas gerai.su tokiu disk-tai man juokas ima-padarė per 15-20 min doh.gif ir turim  f83 iškart doh.gif  PPT sakė-žymus kalbos suletėjimas,nes neišsivystimo rašyt dar negali nes per maža-ir per metus galim labai didelę pažangą padaryt.
dėl skiepų aš visom 4 prieš-bet M.B  UŽ doh.gif  doh.gif
dar jo sesuo labai pritaria,švogeris,uošvis-tai kai mane visi kartu užsipuola-tai  doh.gif  doh.gif
*

tu pasakyk, kad vai skiepysi, tik dabar nukelsi skiepa, kad vaiko imunine sistema pabrestu 4u.gif
Laukine25
ingauk, rasei kad eisit gruodi skiepui, tai vadinas Tavo vaikui gruodi bus tik 1m ir 3 men? Vadinas jau dabar jis apie 1m ir 1men pasako samoningai bent kelis zodelius, jei dar balbatuoja sava kalba ir nematai daugiau nerima kelanciu dalyku, manau, del mazojo (nzn kas yra vyresniam) tikrai galetum buti rami... 4u.gif Maniau kad musu vaikai bendraamziai, o pasirodo taviskis dar jaunesnis..
ingauk
QUOTE(Laukine25 @ 2009 11 07, 16:22)
ingauk, rasei kad eisit gruodi skiepui, tai vadinas Tavo vaikui gruodi bus tik 1m ir 3 men? Vadinas jau dabar jis apie 1m ir 1men pasako samoningai bent kelis zodelius, jei dar balbatuoja sava kalba ir nematai daugiau nerima kelanciu dalyku, manau, del mazojo (nzn kas yra vyresniam) tikrai galetum buti rami... 4u.gif Maniau kad musu vaikai bendraamziai, o pasirodo taviskis dar jaunesnis..
*

maniskiui yra metukai ir du menesiai, tai jaunesnis tik nepilnu menesiu mirksiukas.gif
o samoningi zodziai yra tik keli ir tai ne visada juos pasako doh.gif
na pats nevalgo, ir is vis su valgiu beda, puodo nepazysta dar, bet cia mano kalte nes manau dar per anksti jam su juo draugauti, nes supratimas ateina apie 18-24 men, kaladeliu nedelioja kaip turi deliot, smulkius daiktus ima bet ne visada taip kaip turi imti, bent taip sako gydytoja, laiptais nelipa nors jau turetu, apie miega geriau is vis patylesiu cool.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.