mazyle1985
2009 11 03, 23:06
30 nestumo savaiciu.eiline diena.pries diena susitvarkiau beliuteni,suruosiau vakariene bendradarbiams atsisveikinimo proga. kaip visada grizau namo isvargusi.vyresni vaikeli is darzelio jau buvo pasiemes vyro brolis,tai gi bernai manes lauke taip pat atsvesti mano atostogu pradzia,vyras tuo metu buvo amerikoje ir turejo grizti arciau nustatitos gimdimo datos. pasedejom prie stalo ir issiskirstem.uzmigdziau maziuka.pati atsiguliau issitepiau nugara kremu nuo skausmo,nes labai skaudedavo naktimis nugara,tekdavo net keltis pavaisciuoti,nes jeigu neatsikeldavau pradedavo kieteti pilvas,pries uzmiegant planavau kaip ryte vaziuosiu viska pirkti savo kudikeliams. 3 val nakties.atsikeliu nuo to kad skauda nugara ir kad pas mane tarp koju slapia.pirmos mintis-nejaugi as jau nuo skausmo nelaikau slapymo,nuejau nusiprausiau ir atsiguliau vel miegoti. staiga jauciu kaip skestu baloje. o dieve,tai vandenis................. gerai kad buvo vyro brolis salia,perspejus ji apie tai kad lekiu iki ligonines,jis pasiliko su mano vyresnioju.... sedau i masina,jokio skausmo,vandenis bega kaip is kibiro. atvaziuoju prie priimamojo,atlekiu iki registraturos ir sakau man prieslaikynis gimdimas,man bega vandienis kaip is kibiro,o man apsimiegojusi sesute sako,jus ne cia pataiket,jums i kita pastata,bekit,jums negalima nei laso prarasti vandenu. apsisukau,asaros rieda,jauciu prasideda panieka.... kaip taip..... kaip man begti.... nejaugi jie negali man padeti??????? sedau vel i masina davaziavau iki kito pastato..... atidaro durys apsimiegojusi sesute,aiskinu situacija,ji man sako -lauk cia,kolidoriuje...... 5 minutes... 10min........ nezinau koek pralaukiau bet man atrode kad visa amzinybe praejo.pagaliau atejo daktaras. pamatavo vaiku tonusa,tuo metu vaikuciai nei karto nesujudejo,tonusas vos girdisi. kede... dar stipriau pradejo begti vandenis..... diagnoze: nubego 1 vaisiau vandenis,islaikyti nestumo neimanoma, para laiko plauciu brandinimas ir kita ryta cezaris nes vaikai ne tik kad nepasiruose,bet ir per silpni patis padeti sau ateiti i si pasauli.... potologinis skyrius..... ilgiausia diena mano gyvenime... jokio skausmo,jokiu vandenu,jokiu veikuciu judesiu as nejauciu.... ciupineju savo pilva o jo kaip nebuvo.... guliu ir galvuoju kur gi cia mano vaikuciai,toks jausmas kad ju ten net nera ...... skambinu savo gynykologui,jis mane ramina,sakydamas kad man pades.... po keliu akimirku prieina prie manes gydytoja ir sako,esu Daunoraviciaus pavaduotoja, jusu daktaras man skambino i prase kad jus operuociau.sutikau net negalvuodama,nes is tos itampos nesuprasdavau kas vyksta..... 9.00 ryto.pagaliau operacija.... nuskausminimas,pasiruosimas operacijai.man asaros bega,negaliu apsiraminti,mintise vis bloga nuojauta.... pagliau jauciu pjuvi,jauciu kaip traukia vaikeli,stai ji mazute,grazuole mano,ji garsiai verkia..... ir toliau..... krapstosi daktare ir tuo metu kazka kviecia. pribego dar viena daktare,ir girdziu jos tarpusavije kalbasi- cia gali buti sudetinga,man reikia pagalbos.... man araros bega dar stipriau,jauciuosi bejege,sakau daktarei,darykite bet ka,man nesvarbu kas bus su manimi,bet padekit vaikams.... atsakymas jos buvo toks- tau tai viskas bus gerai,ko negaliu prizadeti edel 2 kudikelio.... vl tyla,visi sustingo..... jauciu kad pagaliau vaikeli istrauke..... matau kad puse personalo isleke i kita patalpa.... klausiu,kur mano vaikelis? kudel jis neverkia? atsakymas-jis nekvepuoja,jam turi padeti..... asaros bega,pradejau paniekuoti,kazka suleido, man palengvejo.... atsibadau tik palatoje po kazkiek laiko..... pirmas kalusymas-kaip mano vaikuciai.... noriu keltis,bet niekaip nesigauna,kojos aptirpusios dar po operacijos.... atejo daktare,pradejo raminti..... sako,kad as turiu buti stipri,bet 2 kudikelis labai silpnos bukles,dabar tik telieka laukti,nes jie padare viska ka galejo.... 1 dvynis gyme 41cm ir 1260gr.... 8 balai pagal aphar 2 dvynis gyme 36cm ir 1050gr.... bukle kritine.... pagaliau praejo dar viena diena.pagaliau galiu atsikelti,bet daktarai dar neleidzia,sako kompeluotas gimdimas,turiu dar guleti,turi sulaseti lasalines.... ne......noriu pamatyti savo vaikus..... tada atnese man kazkokitai popieriuka,liepe pasirasyti kad neatsako uz pasiekmes,ir paleido pas vaikus....dar sesute priejo ir pasake,kad man reiketu dabar ten eiti ir matyti visa ta vaizda... bet ne,negaliu......turiu vaikus pamatyti.... pamacius vaikus nezinau nuo ko verkiau,ar is dziaugsmo ar nelaimes... vaizdas buvo baisus.... inkubatorius....kunelis-vien kauliukai,vien aparatai prijungti,kateteris galvoje,matinimo zondas burnoje,i nosi ikisti "usai" paduodantis deguonies....veiduko nesimate... po 3 dienu mane israse,pienuko nesigamina.... tada drauge man labai padejo,pasiule savo vaikuti,kad jis paciulptu man krutine.... ir stai atsirado pienukas,po 10ml vos ispausdavau.... bet man ustekdavo nes mano mazutes valgydavo vos po 3mililitrus .... tai pusantros savaites kas 3 valandas vazinejau i ligonine veziojau ka tik nutraukta pienuka.... padetis nesikeite,mazyle silpenesne kuri buvo numete dar svorio iki 850gr..... didelis laukymas,kiekviena diena auginam po 10gramu.... pagaliau vyresneje mergaite perkele i VVUL santariskese,o mazoji dar loko antakalnije,todel kad ja negalima buvo nei sekundei palikti be aparatu,mergaite nesugebedavo visiskai kvepuoti.... dabar turejau per 3 valandas sulakstyiti iki namu,nusitraukti pienuko,nuvezti i antakalni ir i VVUL. po dar savaites perkele ir kita maziuke i VVUL PAGALIAU,PIRMA KARTA, AS PRISILIECIAU PRIE SAVO VAIKUCIU.....   cia mums dave atskira palata kur galejau visa laika buti as su savo vaikuciais,kurie gulejo inkubatoriose.praejo menuo,vyresnioji pradejo savarankiskai kvepuoti,dar po 1 savaites pradejo po biki valgyti is buteliuko,ka nedavalgydavo,suzonduodavo per nosiuka esanti zonda su antraja mergaite viskas buvo kitaip,kaip tin nenuemi deguoni,ji pradeda melinuoti,jai tiesiog nereikedavo kvepuoti.vel gaivina,vel deda usus i nosiuka,vel viskas is naujo.... pagaliau dar po 1 savaites mano mergaite pradejo kvepuoti pati,tada idejo jau i nosiuka zonda maitinimo,kad as galeciau jai laikyti ziulptuka burnoje maitinimo per zonda metu,kad ji mokytusi ciulpti.... staiga plauciu uzdegimas abiems mergaitems.vel renimacija,vel antibiotikai,vel abidvi nustojo kvepuoti,dar savaite kosmaru Prabuvom mes ligonineje iki 2 gyvenimo menesiu.... per ta laika ismokom kvepuoti,ryti seiles,ciulpti ciulptuka,tuztintis be sesesiu isikisimo ir valgyti be zondo.... mergaite mazoji valgydao po 30ml budama 2 menesiu,traukdavo maisteli po 50 minuciu,maitinimo metu dar spedavo paspringti iki pamelinavimo.....  PAGALIAU NAMAI..... dar ilgal kelias iki visisko pasveikimo..... TOKIA TA MANO NE GIMDIMO ISTORIJA O SUNKUS KELIAS LINK ISGYVENIMO... SIAI DIENAI BUDAMI 3,5 MENESIO ESAM: VIENA 4600KG O KITA 3800KG MOKAM GUGUOTI IR SIPSUOTIS,SEKAM ZAISLUS,BANDOM JUOS SIEKTI,KELIAM GALVYTE.....  skaitau ir atrodo kad vis kazka pamirstu darasyti.... tiek visko ivyko.... niekam to nelinkeciau..... mano isvada viena: niekada negimdyciau daugaiu antakalnije.... jokios prieziuoros,higienos.......
liolia79
2009 11 04, 01:13
O siaube kiek jums visoms reikejo isgyventi  Visos jus saunuoles  Sekmes ir sveikateles augant
 jetau jetau... pasiskaitai ir nebesinori burbet ant savo leliuko kai nemiega ar panasiai. Sveikatytes jums
mazyle1985
2009 11 04, 09:57
aciu
Bozena83
2009 11 04, 10:05
Nors atejo per anksti, bet svarbiausia, kad esat kartu Stiprybes tiek jums, tiek jusu mazylems
Stebukle
2009 11 04, 10:16
Šaunuolė mamytė, kad turi tiek drąsos, tiek ryžto, tiek tikėjimo. Džiaugiuosi, kad gali dabar laikyti savo dukrytes, glausti jas ir džiaugtis, kad nors jos atėjo ir per aknsti, bet jos su tavim  Sveikatos mažytėms, aukit, stiprėkit
Ramunita
2009 11 04, 10:18
buvo baisu,bet... dabar turi dvi nuostabias mažyles  net nepajusi,kaip ateis laikas,kai jos atbėgs pas tave,apsikabins ir pasakys,kad myli o dėl AK,tai... nežinau,ar tai gandai,bet jie turi geriausią kūdikių gaivinimo ir jų gyvybės palaikymo įrangą
alfa159
2009 11 04, 10:22
Labai labai grazios mergytes. Sveikatos mazylems, stiprybes mamytei.
mamymamy
2009 11 04, 10:24
Nu kažkoks košmaras, kiek tas zmogus gali ištvert.... Nėr žodžių, kaip baisu buvo... Ir dar dvi gyvybės... Bet kokia laimė, kad viskas dabar tvarkoje, mergytės tikrai palaimintos gimė, tiek iškentėti teko. Sėkmės ir sveikatos Jūsų šeimai. Po metų įdėkit į šią istoriją savo dukryčių foto, manau visoms mamkoms bus įdomu pamatyt šios istorijos herojes jau paaugusias  .
Be galo grazi istorija.. Grazi, nes ji pasibaige graziu stebukliuku - dviem nuostabiom mergytem! Linkiu, kad daugiau nebetektu patirti tokiu sunkiu gyvenimo akimirku!!
Linkim Jums daug sveiketeles. O dvynukai stipresni, jie nors ateina anksciau, bet paskui pasiveja visus kitus  O mamyte tikra saunuole, tikrai ne kiekviena tiek atlaikytu.
vaje, kokia graudi, bet tuo paciu ir labai zavi istorija  o zavi tuo, kad ir mamyte, ir dukrytes parode neitiketina drasa, stiprybe ir nora visomis jegomis kabintis i gyvenima didziausios sveikatos ir laimes visai jusu seimai
rencius*
2009 11 04, 11:20
Graudu,bet gerai kad viskas baigesi gerai ir kokios grazuolytes mazutes  daug sveikatytes ,aukit didutes
 šakės, kiek visko buvo. sveikinu, kad tokios stiprios mergytės, kad išsikapstėt. šaunuolės
Madeiva
2009 11 04, 13:18
mamytei didelis balionelis  , o mergytems linkiu augti sveikutems
vilaguona
2009 11 04, 13:53
 Kike daug jums teko isgyventi... Bet mamyte saunuole Aukit sveikutes
andzelik
2009 11 04, 14:00
stiprios jums sveikateles, tegul Dievulis saugo jusu seima
Tokia jaudinanti istorija, šaunuolė, kad nepalūžote  Aukit ir stiprėkit  Mamos meilė daro stebuklus...
Gerai sakoma,kiek daug tos mamos visko iskencia Stiprybes ir sveikateles jums
saule08
2009 11 04, 16:07
kaskoks kosmaras svarbu kad jus dabar visi kartu. labai dauk sveikatytes mazosioms princesems. aukit sveikos ir stiprios
QUOTE(Bozena83 @ 2009 11 04, 12:05) Nors atejo per anksti, bet svarbiausia, kad esat kartu Stiprybes tiek jums, tiek jusu mazylems 
mazyle1985
2009 11 04, 17:14
QUOTE(mamymamy @ 2009 11 04, 11:24) Nu kažkoks košmaras, kiek tas zmogus gali ištvert.... Nėr žodžių, kaip baisu buvo... Ir dar dvi gyvybės... Bet kokia laimė, kad viskas dabar tvarkoje, mergytės tikrai palaimintos gimė, tiek iškentėti teko. Sėkmės ir sveikatos Jūsų šeimai. Po metų įdėkit į šią istoriją savo dukryčių foto, manau visoms mamkoms bus įdomu pamatyt šios istorijos herojes jau paaugusias  . butinai aciu visoms
ciku_caku
2009 11 04, 17:42
stiprybes mamytei ir sveikatytes mazylems
vis dėl to sveikinu su Dukrytėm ... sunku ir baisu tokie išgyvenimai bet su laikų viskas pasimiršta .. sveikatytes Jums daug daug Nekenčiu Antakalnio klinikų ... nors be komplikacijų r greit pagimdžiau ( laimei)
*fujimi
2009 11 04, 20:37
kiek kanciu...  bet jus visos stipruoles!sveikatos mergytems, pasivys bendraamzius, ir labai greitai, jei isgyveno, vadinasi viskas bus tik gerai
sveikateles,sveikateles ir dar karta sveikateles
Ramintuske21
2009 11 04, 22:53
Cia tai mamytes stiprybe ir mergyciu noras gyventi...  Graudi, taciau su laiminga pabaiga istorija, visai kaip pasakoje  Aukit didutes princesytes
Sveikatėlės ir laimės nuostabiai šeimynėlei...
*Passion*
2009 11 05, 00:06
Jetau kaip sunku jums buvo  Bet svarbiausia, kad viskas geryn  Ir kokios grazuoles mergytes
Erinata
2009 11 05, 01:43
skaitydama net apsiverkiau  stiprybes jums  o mergaites labai grazios  ir visai neblogai svorio priaugo
ingušonkas
2009 11 05, 13:08
pukepuke
2009 11 05, 14:31
Tikrai daug jums teko isgyventi Bet svarbiausia viskas pareityj. Ir kaip bebutu, bet Antakalnyj isgelbejo jusu mazytes, o tai yra svarbiausia  Ir paaaugot jau puikiai Sekmes jums Papildyta:Kvieciam jungtis prie 2009 metu dvynuku Tikrai ten bendrauhja labai saunios ir draugiskos mamytes
mamyciuke22
2009 11 05, 14:39
As paskaiciau ir apsiverkiau perskaicius istorija.... gerai db kad auga tokios mazos mielos grazutes mergytes.....stiprybes jums.
spalio 16 d pagimdziau 26 savaiciu vaikiuka antakalnio klinikose nes jie vietoj tuo kad stabdyti gimdima pradejo ji skatint sunelis svere 600gr ir isgyveno vos pusantros paros nors buvo sansas kad isgyvens bet to neiviko jis tapo angeliuku ir paliko mus vat tokios pasekmes prieslaikinio gimdimo su kurio susiduriu jau antra karta nes dukryte irgi gimusi 30 savaiciu bet ja isgelbejo santariskese
aukite sveikučiai
Žydraakė
2009 11 05, 15:22
Visokeriopos jums sekmės
net apsiverkiau .... aukit didutės, gražutės ir sveikutės
Siaubas, kiek išgyvenimų teko Jums patirti. Didžiausios sveikatytės Jums
sandrynja
2009 11 05, 15:55
Mazyle 1985, skaiciau tavo istorija ir verkiau...Toks jausmas, kad kazkas raso apie mano mazyles. Mano pupos taip pat gime neisnesiotos...Visas tas kelias kuri jus su mazylemis praejote, iki skausmo pazistmas...  Tik mes ligonineje isgyvenom keturis ilgus menesius...Rezultatas:viena mazute virto angelu...kita-ramina musu vis dar kraujuojancias is skausmo sirdis...Dekoju Dievui, kad paliko nors viena mazyle... Na, o tavo mergytems-pupytems daug daug sveikateles  Mamytei-kantrybes ir stiprybes.Jos tikrai prireiks  . Sekmes Jums kuo didziausios
mazyle1985 -  Vajej, kiek isgyvenimu  Jus tikra sunuole! Lelytems jusu sveikatos linkiu kuo nuosirdziausiai  Ir jums to paties  Pagalviojau, kokia esu laiminga, kad turiu du sveikus dvynukus-berniukus  O tai, kad kartais nemiega, verkia ar dar kas - tikras menkniekis palyginus su tuo kiek jus istveret bemiegiu naktu ir t.t.  Aukite sveiki!  Dabar jums privalo buti viskas gerai!!! Papildyta:QUOTE(sandrynja @ 2009 11 05, 16:55) Mazyle 1985, skaiciau tavo istorija ir verkiau...Toks jausmas, kad kazkas raso apie mano mazyles. Mano pupos taip pat gime neisnesiotos...Visas tas kelias kuri jus su mazylemis praejote, iki skausmo pazistmas...  Tik mes ligonineje isgyvenom keturis ilgus menesius...Rezultatas:viena mazute virto angelu...kita-ramina musu vis dar kraujuojancias is skausmo sirdis...Dekoju Dievui, kad paliko nors viena mazyle... Na, o tavo mergytems-pupytems daug daug sveikateles  Mamytei-kantrybes ir stiprybes.Jos tikrai prireiks  . Sekmes Jums kuo didziausios  Ojej  Kai paskaitau, tada suprantu kokia laiminga esu...
mazyle1985
2009 11 05, 21:28
QUOTE(katee @ 2009 11 05, 18:49) mazyle1985 -  Vajej, kiek isgyvenimu  Jus tikra sunuole! Lelytems jusu sveikatos linkiu kuo nuosirdziausiai  Ir jums to paties  Pagalviojau, kokia esu laiminga, kad turiu du sveikus dvynukus-berniukus  O tai, kad kartais nemiega, verkia ar dar kas - tikras menkniekis palyginus su tuo kiek jus istveret bemiegiu naktu ir t.t.  Aukite sveiki!  Dabar jums privalo buti viskas gerai!!! Papildyta:Ojej  Kai paskaitau, tada suprantu kokia laiminga esu... IR AS DEKOJU DIEVUI KAD VISKAS TVARKOSI PO MAZU O KITU MAMYCIU CIA POSTAI MAN KELIA SIURPA.STIPRIOS TOS MUSU LIETUVOS MAMYTES
Stiprybes ir sveikatytes jums  Istorija skaiciau visa issitempusi, sekiau kiekviena zodi ir tikejau kad istorija baigsis gerai  . Dabar svarbiausia augti ir stipreti. Mamyte- esat lb stipri moteris, jusu vaikuciai gali jumis didziuotis
Mazyle1985---daug daug sveikatos tavo mazulems,stiprybes tau Tikrai sukrecianti istorija,as verkiau skaitydama,ir dziaugiuos uz tave ir tavo mazytes,kad viskas baigesi gerai ir laimingai --dar karta sveikateles jums
Sveikatos jums mergytes ir mamyte žiaurus tas gyvenimas kartais ,
magnetism
2009 11 06, 18:14
Linutia
2009 11 06, 18:41
Saunuole mamyte  labai liudnai prasidedanti istorija, bet linkiu kad ji testusi laimingai  aukit sveikutes ir grazutes
Giedre.vs
2009 11 06, 19:53
Esi labai laiminga mama, nes po ilgo kančių periodo visos esate kartu. Tai didžiulė laimė. Mano pačios nėštumas buvo labai sunkus ir nors mergytė gimė 39 savaičių- viskas buvo per žingsnį nuo tragedijos. Visada pagalvoju apie tai. Linkiu jums daug sveikatytės ir džiaugtis tuo, kad turite vienos kitą. O laikui bėgant- manau prisiminsi tik tai, kas buvo gera
Bona -pari
2009 11 06, 20:06
gali save vadint laimės kūdikiu ...nes tu jas turi, jos šalia kad sunku buvo greitai pamirši vos jos tave apkabins linkiu jum ko geriausio
Sapokliaka
2009 11 06, 21:48
Smagu skaityti istorijas su grazia ir gera pabaiga Laba sveikinu mamyte Tik toks mazas pastebejimas - istorija kur kas mieliaus skaitytusi, jei joje nebutu tiek daug rasybos klaidu  gal galima paprasyti moderatoriu, kad pataisytu.....( bent jau man, tai klaikiai bado akis, atsiprasau, bet taip yra) Jei ju nebutu, neabejoju, kad butu verta prizines vietos gimdymo istoriju konkurse
|
|