Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip vadinate (kreipiatės į) savo vaikus?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Spragtukas
Mielos mamos ir tėčiai, būtų įdomu sužinoti, kaip (ir kokioje situacijoje) vadinate savo atžalėles? Aš, pavyzdžiui, turbūt dažniausiai klecku pavadinu. Kai neklauso, tada pasakau: "Na, negeras tu vaikas" Kai glaustosi meiliai, norisi ji kačiuku vadinti ax.gif O kaip kreipiatės Jūs?
Laisvė
Tik vardu. Pilnu. Mažybinės formos ir trumpinimai negalioja - į juos neatsiliepia. Kartais pavadinu Mažule - irgi nulinė reakcija...
Kutuliukas
Vardu, o visa kita žaidimam, kai vaikai jau kokiais personažais pabūt užsinori ...tai kuo jau būna, tuo ir pašaukiu kartais biggrin.gif
#Mia#
As tai visaip ax.gif : kai atsibosta buna ozkos, kai siaip saukiu panos arba vardais arba kaciukais, zuikiais ir t.t. O mazoji dabar kai norisi prisiglausti ateina ir aiskina "tu mane vadink maziuke, boruzele, princese" ir dar kuo sugalvoja.
Spragtukas
Mamos, o kaip Jūsų vaikus vadina auklėtoja darželyje ar mokytoja mokykloje? Aš tai dažnai girdžiu mažybinius vardu: Saulute, Gabrielyte, pan. Girdėjau, kad kai kur pupuliais ir tabiais (nuo teletabiu) rolleyes.gif vadina, bet čia turbut nuo situacijos biggrin.gif
Šmigija
Vadinu vardu jei noriu jį pakviesti, o šiaip visokiais meiliais žodeliais. Auklėtojos mano vaiką vadina mažybine forma, bent jau prie manęs smile.gif
Laisvė
Maniškė pasiekė, kad visi į ją kreiptųsi pilnu vardu. Tad ir darželyje, ir su draugais, ir namuose ji tik į tokį kreipimąsi atsiliepia.
Nireglina
Kai buvo mažesnis pavadindavau Bebenčiuku. Mama mane dėl to iškvailino. Dabar vadinu vardu, kartais mažybine forma. Dar pašaukiu paukšteliu.
Žiedė
mazybiniu vardu, nes mano dukra tikra IEVUTE ir GIEDRIUKAs
Miglele
Dažniausiai vardu, kartais berniuku, mažium o kai supykstu, tai ir ožiu blush2.gif Niu, dar patinka pavadinti pūkučiu, nes labai švelnūs ir pasišiaušę plaukiukai kartai būna mirksiukas.gif
*ziurkyte*
as savaja vadinu airiduku. wub.gif vyras labai pyksta, sako , juk ji ne berniukas, tai kodel airidukas. bet man taip grazu ir tiek tongue.gif
gri36
Vardais dažniausiai, bet būna ir zuikiais puikiais, ir meilėm riestanosėm wub.gif , ir broliais nevidonais, kai įsisiaučia biggrin.gif
ejeva
Eidas - Digas, Jotvis - Jot, Vėjūnė - Celiulitka (dėl laaaabai fainų šlaunų). O šiaip dar vadinu kūdikiais ir papūgom. ax.gif
Alchemie
vadinam ziuziu, nes zuja aplinkui, mazybine vardo forma Gusciu, Gusteliu, kai isdykauja Smikiu. dar is vineo filmuko, jis pats save vadina Tikoniu, tai ir mes ji taip pasaukiam.
mano draugai tai savo sunus ir musiski, kai visi kartu siaucia vadina dziunkilais.
Paja
Abi vadiname širdelėmis, vyresnėlę - Rutuliuku, o mažę-Kubiliuku. smile.gif Mat, abi mergužėlėes gimė nemažos. smile.gif
*Samanė*
Sūnų-Marčium, Broliu Didžiuoju,Martynėliu.
Dukrytę-Pupa, Bubule,Mėlynake, Pūke, Ugniuže, Ugniuke, Ožragyte.
Taide
Kiškučiu, burbulėliu, bitinėliu-dūzgunėliu, o kai verkia tai vadinu vargo bite.
Jurgana
Alisiuku, pūkute, kukurūze, padraika ir dar kartais pumpotaukšle biggrin.gif
swko
Zuiki,suneli ar pupsik,bet dazniausiai suneli. smile.gif smile.gif
krika
kreipiuosi vardu, o jei maloniniu vardu tai pastebėjau, kad ne Liepuže, Liepute ar pan,. bet zuikyti wub.gif
SOWELU
Maniskis tai daug vardu turi smile.gif Seip Tomas, dazniausiai tomukas smile.gif Arba - mazutelis, zujke, zujkis, katiniukas...bet labiausiai patinka kirminiukas (dar nuo gimimo taip vadinau, nes buvo toks mazas mazas, susirietes) biggrin.gif tongue.gif
Kactukas
Kreipiuosi dazniausiai vardu arba pupa, pupele smile.gif
viltuke
As saviski nuo pat gimimo vadinu aukseliu, katineliu, zuikiuku, maziuku, pupsiku... Labai retai vardu. Bet pastebejau, kad i varda tai jau mazai ir reguoja. Turbut reiks pamirsti tuos mazybinius kreipinius ir pratint vaika prie tikro vardo. Bet kai jis buna toks mielas, tai norisi graziai pavadinti tongue.gif
Rasma
"Šerniuks" ji pas mane smile.gif O tėvas - šernas lotuliukas.gif Aš tai taip aukštai dar nepasiekiau, tai būsiu paprasta lietuviška kiaulė biggrin.gif Vardo dukra nemėgsta, retai vadinu, tai tada būna Laurytė arba Laurutė.
Šiurpė
Dažniausiai vardu. Kartais Barmalėjum. O kartais Adamkum arba Adamsu (čia jau nuo vardo) biggrin.gif
kaguelo
Saulyte, mažule, dukriuk, kūdiki, pupusiuk, pumpuriuk, katuli, angeliuk, fainuli, merguliuk- va tokių kreipinių mano dukružės dažnai girdi vietoj vardų. O kai susipykstam, trumpai ir aiškiai- ožka. Nors dar kartais pyksium pavadinu (čia tada, kai jau pačiai pyktis būna praėjęs, o dukra dar ožiuojasi).
Buriuke
Emiliuku, Emiliu, mažiuku, burbuliuku biggrin.gif
Cvetocek
Dažniausiai vadinu vardu biggrin.gif ,dar naudoju vardo sutrumpinima tongue.gif "Nazarka".
ugniuke
As vadinu dukriuku, kiskuciu, mazute, dukryte, saulyte na ir vardu... wub.gif Beje maniske kartais kai be nuotaikos buna uzpyksta sako as tau ne kiskutis smile.gif
indruzele
QUOTE(ugniuke @ 2006 01 11, 22:18)
As vadinu dukriuku, kiskuciu, mazute, dukryte, saulyte na ir vardu...  wub.gif Beje maniske kartais kai be nuotaikos buna uzpyksta sako as tau ne kiskutis smile.gif
*

Manajai tai labai patinka, kai " pupa uoga" pavadinu. Kai pasakau " gudruole" tai visada atsako: "ne, mama, as- grazuole!" mat, tete taip kartais pavadina, tai turbut patinka.
PaMeL
o as saviski vadinu labai ivairiai
armanduku armaniu,mazyliu zuikeliu lelyte blush2.gif ir t.t.t.t.t.t.t.man grazu mazybiniai grazus zodeliai blush2.gif
manau kad ir vaikuciui yra malonu girdeti grazius zodelius wub.gif ji jauciasi mylimas saugus wub.gif
jurave
Zuikiu arba saule.
luara.l
sunų vadinu LIutaurėliu, liutuku, angeliuku arba velniuku, buna ,kad pasakau katyte. Ji pats man yra pasakę, kad jam patinka kai aš jį vadinu LIŪTU. Turbūt galingas tada jaučiasi biggrin.gif
Dukryte vadinu: dukryte, mažyte, pupa uoga, Aušriniele, aušriuk.
SuperBaba
Vadinu pilnu vardu, o taip pat Domuku, Domuliu, Domkinu, maugliu, zujka, banditu, parazitu lotuliukas.gif
raimondami
O aš savo dukryte dažniausiai vadinu: lėlyte, gražuolyte, saulyte, skruzdėliuk, angeliuk, vardu ir tt.. mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif o kai neklauso : išdykėle, neklaužada, ožkyte, begiede ir pan. ax.gif ax.gif ax.gif
v*i*j*a
QUOTE(PaMeL @ 2006 01 13, 13:48)
manau kad ir vaikuciui yra malonu girdeti grazius zodelius wub.gif ji jauciasi mylimas saugus wub.gif
*

drinks_cheers.gif
O aš saviškį dažniausiai pupučiu vadinu,nors dabar jau ir vardu vadunu,nes atsisuka tik kai pupučiu pašauki doh.gif o reiktų,kd reaguotų į vardą wub.gif
Crystalline
Į dukrelę kreipiuosi vardu, saulyte, dukriukai ir pan., sūnelį vadinu sūnyčiu, mano berniuku ir kitais man mielais žodžiais.
skylak
Savo vaikuti vadinu mažybiniu vardu, bet dažniausiai kačiuku, mažiuku arba burunduku. biggrin.gif
zigasore
Oj, ,,pravardes" musuose isisaknijusios kaip reikiant, visi jas seimoj turim ir per daug nesureiksminam - kiekvienas zinom, kad kreipiamasi i konkretu asmeni, taigi, i pravardes atsiliepiam - vyresnelis gavo Budulio ,,klichka" nuo pat gimimo del piktos veiduko israiskos, kadangi pravarde ilga - kartais trumpinam iki Budo. Pats jis save mielai vadina ,,dyckiu-pyckiu", kartais dar visokiu nesamoniu ,,priklijuoja", kas budinga visiems 3-4 metu vaikams.
Mazylis - Gugis, del dvieju priezasciu - del gugavimo ir del savo tikrojo vardo. Kas laukia ateity jo vardelio - ne neisivaizduoju, nes brolis Budulis kasdien jam prilipina koki nauja zodi, pradedant , pvz., ,,tankas-pankas" ir baigiant ,,pukis baisulis" biggrin.gif
Zinoma, vadinam savo vaikius ir mazybianiais - grozybiniais bei kitais vardeliais - mylimukas, meile, vyras-muras, sauliukas (beje, kartais nepazistami pagalvoja, kad cia - vardas), ir t.t. ir pan. smile.gif
MEDUNE
Mes tai kaip papuola,dazniausiai pagal aplinkybes mirksiukas.gif Deje,namuose kalbame ispanu kalba ,taip kad tie kreipiniai gali buti sunkiai suprantami lotuliukas.gif Tarkime vienas is ju,kada issigastu savo pagranduka pamaciusi butu "bagabundillo",tai butu kazkas panasaus kaip i elgetaujanti,ar ubageli. doh.gif Nes kada pareina is lauko,tai verkti norisi...Visas juodas iki ausu,tik akys blizga,atrodo ,kad is sachtu gryzo lotuliukas.gif Kartais net juokais perspeju,kad jeigu kas nors klaus kas tavo mama ,del dievo meiles nesakyk lotuliukas.gif Va taip. blush2.gif ..Nors turime ir labai graziu kreipiniu. biggrin.gif
AURELA
As vadinu Adryte, Adriuku, princese, makaruone(labai megsta plonus spagecius), pupa, katyte-purpalyte, gudrute, groziu, o kai supykstu tai Adre, ozka ozkinija, pasiutele, padukele, negera mergyte.
adj
Aš dažniausiai mažybine vardo forma mirksiukas.gif
Soni
Mano vyresnysis - zuikis, o mažylis- angeliukas.
lukasta
Egle, Eglute, Egliuk, Spygliuk, Mažute ...
Rasukas
savuosius saukiu Marijuka,Marijukas,mariukas biggrin.gif ,nors ir mergaite ,bet man taip grazu -taip ir vadinu,o kai pykstu-tai pabuna ir ozka ir negerele ir slykstalas lotuliukas.gif ,o didysis tai-sunelis,tadukasarba-tadas,ozys,kvailys doh.gif
Taigi
Maniškė, be vardo malonybinių variacijų dažniausiai būna Pupkis smile.gif Čia nuo "pumpurėlis" sutrumpinimas, bet labai "prilipo" biggrin.gif
Polė
Mano vyrukui nors septyni, bet vadinu kudikuciu 4u.gif . Arba Arnytuku, zuikiuku, angeleliu. O kai supykstu- buna blogas vaikas. blush2.gif
Palma
Dažniausia dukrą Ugnele, Ugnyte vadiname, o jei jau pykstamės tuomet Ugne. Kartais kreipiuosi į ją Saulele, bet tuomet ji sako: "Aš ne saulelė, aš-Ugnytė". Sūnus vadiname vardu, kartais mažybine forma vadinu Jusčiuku, ne Justuku.
Getter
Mano sūnaus vardas Martynas...Kreipiamės : Marti, Martini, Martiška, Marčius, Martin, Marčiukas, Čiukas, Martinasas ir t.t. lotuliukas.gif
Dar pasakau, zuikis, pupa, pipiras, sunaitėlis.
CLEO
Vyresnėlį vadiname Rimvydu. Rimvyduku, girdėjau vaikai dažnai vistik bando sutrumpinti ir vadina (tame tarpe ir jo mažesnis brolis) Rimvyd, Rimvi. Jį labai sužavėjo kaip amerikiečiai trumpina savo du vardus, pvz. Alexander James - AJ ir net prašė jį vadinti RK, bet čia LR tai neskamba schmoll.gif lotuliukas.gif Mažajį vadiname Justu, Justuku... vaikai (ir vyresnis jo brolis tame tarpe) dažniausiai kreipiasi "Justi", tėvelis kartais kreipiasi užsienietiškai Justin (Džastin), viena močiutė visuomet Justinėliu vadina, o aš kai kalbu ir kreipiuosi rimtai visada vadinu pilnu vardu - Justinu.

Tik kartais aš pagalvoju, kad tikriausiai Rimvydui mes "nuobodoką" vardą davėm, unsure.gif juk tiek mažai jam atmainų ir kitų kreipinių... g.gif Iš kitos pusės dabar jau atrodo, kad kitas vardas jam netiktų, g.gif , kad jis "grynas" Rimvydas tongue.gif o be to, jis taip tinka prie pavardės thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.