Mielos mamos ir tėčiai, būtų įdomu sužinoti, kaip (ir kokioje situacijoje) vadinate savo atžalėles? Aš, pavyzdžiui, turbūt dažniausiai klecku pavadinu. Kai neklauso, tada pasakau: "Na, negeras tu vaikas" Kai glaustosi meiliai, norisi ji kačiuku vadinti
Tik vardu. Pilnu. Mažybinės formos ir trumpinimai negalioja - į juos neatsiliepia. Kartais pavadinu Mažule - irgi nulinė reakcija...
Vardu, o visa kita žaidimam, kai vaikai jau kokiais personažais pabūt užsinori ...tai kuo jau būna, tuo ir pašaukiu kartais
As tai visaip
Mamos, o kaip Jūsų vaikus vadina auklėtoja darželyje ar mokytoja mokykloje? Aš tai dažnai girdžiu mažybinius vardu: Saulute, Gabrielyte, pan. Girdėjau, kad kai kur pupuliais ir tabiais (nuo teletabiu)
Vadinu vardu jei noriu jį pakviesti, o šiaip visokiais meiliais žodeliais. Auklėtojos mano vaiką vadina mažybine forma, bent jau prie manęs
Maniškė pasiekė, kad visi į ją kreiptųsi pilnu vardu. Tad ir darželyje, ir su draugais, ir namuose ji tik į tokį kreipimąsi atsiliepia.
Kai buvo mažesnis pavadindavau Bebenčiuku. Mama mane dėl to iškvailino. Dabar vadinu vardu, kartais mažybine forma. Dar pašaukiu paukšteliu.
mazybiniu vardu, nes mano dukra tikra IEVUTE ir GIEDRIUKAs
Dažniausiai vardu, kartais berniuku, mažium o kai supykstu, tai ir ožiu
as savaja vadinu airiduku.
Vardais dažniausiai, bet būna ir zuikiais puikiais, ir meilėm riestanosėm
Eidas - Digas, Jotvis - Jot, Vėjūnė - Celiulitka (dėl laaaabai fainų šlaunų). O šiaip dar vadinu kūdikiais ir papūgom.
vadinam ziuziu, nes zuja aplinkui, mazybine vardo forma Gusciu, Gusteliu, kai isdykauja Smikiu. dar is vineo filmuko, jis pats save vadina Tikoniu, tai ir mes ji taip pasaukiam.
mano draugai tai savo sunus ir musiski, kai visi kartu siaucia vadina dziunkilais.
Abi vadiname širdelėmis, vyresnėlę - Rutuliuku, o mažę-Kubiliuku.
Sūnų-Marčium, Broliu Didžiuoju,Martynėliu.
Dukrytę-Pupa, Bubule,Mėlynake, Pūke, Ugniuže, Ugniuke, Ožragyte.
Kiškučiu, burbulėliu, bitinėliu-dūzgunėliu, o kai verkia tai vadinu vargo bite.
Alisiuku, pūkute, kukurūze, padraika ir dar kartais pumpotaukšle
Zuiki,suneli ar pupsik,bet dazniausiai suneli.
kreipiuosi vardu, o jei maloniniu vardu tai pastebėjau, kad ne Liepuže, Liepute ar pan,. bet zuikyti
Maniskis tai daug vardu turi
Kreipiuosi dazniausiai vardu arba pupa, pupele
As saviski nuo pat gimimo vadinu aukseliu, katineliu, zuikiuku, maziuku, pupsiku... Labai retai vardu. Bet pastebejau, kad i varda tai jau mazai ir reguoja. Turbut reiks pamirsti tuos mazybinius kreipinius ir pratint vaika prie tikro vardo. Bet kai jis buna toks mielas, tai norisi graziai pavadinti
"Šerniuks" ji pas mane
Dažniausiai vardu. Kartais Barmalėjum. O kartais Adamkum arba Adamsu (čia jau nuo vardo)
Saulyte, mažule, dukriuk, kūdiki, pupusiuk, pumpuriuk, katuli, angeliuk, fainuli, merguliuk- va tokių kreipinių mano dukružės dažnai girdi vietoj vardų. O kai susipykstam, trumpai ir aiškiai- ožka. Nors dar kartais pyksium pavadinu (čia tada, kai jau pačiai pyktis būna praėjęs, o dukra dar ožiuojasi).
Emiliuku, Emiliu, mažiuku, burbuliuku
Dažniausiai vadinu vardu
As vadinu dukriuku, kiskuciu, mazute, dukryte, saulyte na ir vardu...
QUOTE(ugniuke @ 2006 01 11, 22:18) As vadinu dukriuku, kiskuciu, mazute, dukryte, saulyte na ir vardu... Manajai tai labai patinka, kai " pupa uoga" pavadinu. Kai pasakau " gudruole" tai visada atsako: "ne, mama, as- grazuole!" mat, tete taip kartais pavadina, tai turbut patinka.
o as saviski vadinu labai ivairiai
armanduku armaniu,mazyliu zuikeliu lelyte manau kad ir vaikuciui yra malonu girdeti grazius zodelius
Zuikiu arba saule.
sunų vadinu LIutaurėliu, liutuku, angeliuku arba velniuku, buna ,kad pasakau katyte. Ji pats man yra pasakę, kad jam patinka kai aš jį vadinu LIŪTU. Turbūt galingas tada jaučiasi
Dukryte vadinu: dukryte, mažyte, pupa uoga, Aušriniele, aušriuk.
Vadinu pilnu vardu, o taip pat Domuku, Domuliu, Domkinu, maugliu, zujka, banditu, parazitu
O aš savo dukryte dažniausiai vadinu: lėlyte, gražuolyte, saulyte, skruzdėliuk, angeliuk, vardu ir tt..
Į dukrelę kreipiuosi vardu, saulyte, dukriukai ir pan., sūnelį vadinu sūnyčiu, mano berniuku ir kitais man mielais žodžiais.
Savo vaikuti vadinu mažybiniu vardu, bet dažniausiai kačiuku, mažiuku arba burunduku.
Oj, ,,pravardes" musuose isisaknijusios kaip reikiant, visi jas seimoj turim ir per daug nesureiksminam - kiekvienas zinom, kad kreipiamasi i konkretu asmeni, taigi, i pravardes atsiliepiam - vyresnelis gavo Budulio ,,klichka" nuo pat gimimo del piktos veiduko israiskos, kadangi pravarde ilga - kartais trumpinam iki Budo. Pats jis save mielai vadina ,,dyckiu-pyckiu", kartais dar visokiu nesamoniu ,,priklijuoja", kas budinga visiems 3-4 metu vaikams.
Mazylis - Gugis, del dvieju priezasciu - del gugavimo ir del savo tikrojo vardo. Kas laukia ateity jo vardelio - ne neisivaizduoju, nes brolis Budulis kasdien jam prilipina koki nauja zodi, pradedant , pvz., ,,tankas-pankas" ir baigiant ,,pukis baisulis" Zinoma, vadinam savo vaikius ir mazybianiais - grozybiniais bei kitais vardeliais - mylimukas, meile, vyras-muras, sauliukas (beje, kartais nepazistami pagalvoja, kad cia - vardas), ir t.t. ir pan.
Mes tai kaip papuola,dazniausiai pagal aplinkybes
As vadinu Adryte, Adriuku, princese, makaruone(labai megsta plonus spagecius), pupa, katyte-purpalyte, gudrute, groziu, o kai supykstu tai Adre, ozka ozkinija, pasiutele, padukele, negera mergyte.
Aš dažniausiai mažybine vardo forma
Mano vyresnysis - zuikis, o mažylis- angeliukas.
Egle, Eglute, Egliuk, Spygliuk, Mažute ...
savuosius saukiu Marijuka,Marijukas,mariukas
Maniškė, be vardo malonybinių variacijų dažniausiai būna Pupkis
Mano vyrukui nors septyni, bet vadinu kudikuciu
Dažniausia dukrą Ugnele, Ugnyte vadiname, o jei jau pykstamės tuomet Ugne. Kartais kreipiuosi į ją Saulele, bet tuomet ji sako: "Aš ne saulelė, aš-Ugnytė". Sūnus vadiname vardu, kartais mažybine forma vadinu Jusčiuku, ne Justuku.
Mano sūnaus vardas Martynas...Kreipiamės : Marti, Martini, Martiška, Marčius, Martin, Marčiukas, Čiukas, Martinasas ir t.t.
Dar pasakau, zuikis, pupa, pipiras, sunaitėlis.
Vyresnėlį vadiname Rimvydu. Rimvyduku, girdėjau vaikai dažnai vistik bando sutrumpinti ir vadina (tame tarpe ir jo mažesnis brolis) Rimvyd, Rimvi. Jį labai sužavėjo kaip amerikiečiai trumpina savo du vardus, pvz. Alexander James - AJ ir net prašė jį vadinti RK, bet čia LR tai neskamba
Tik kartais aš pagalvoju, kad tikriausiai Rimvydui mes "nuobodoką" vardą davėm, |