Itariu kad kalta gerkle, bet tiksliai nezinau...
Gal turit panasios patirties???
Tai va, gal kam panasiai yra buve- jau puse metu kiekviena diena man temperatura po pietu pakyla iki 37.2. jauciuosi tragiskai- mieguistai, svaigstu, nedarbinga...
Itariu kad kalta gerkle, bet tiksliai nezinau... Gal turit panasios patirties???
labas, mano sesuo turejo panasia poblema su temperatura, kelis menesius laikesi tokia nedidele 37 -37,2, tai nukrisdavo, tai vel pakildavo, bet buvo daugmaz pastovi, bet priezastis taip pat buvo neaiski, nieko lyg neskaudejo... paskui sugalvojo pasidaryt tyrimus ir paaiskejo kad problema skydliaukeje...
nezinau, priezasciu gal gali but ne viena, bet manau tikrai reiktu issitirt, nes jau netrumpa laikotarpi tesiasi juk tai... ne juokas...
man pries kelis metus panasi sufebrili temperatura apie metus laiko laikesi. Savijauta irgi buvo nekokia.daktarai istyrinejo skersai isilgai - radoo puline angina - ispjove, o temperatura kaip laikesi, taip ir toliau laikosi. Daugiau neko nebenustate, nuo ko ji galetu buti. Tiesiog nustojau matuoti. Ilga laika net paziuret i termometra bijojau. Na, o dabar vel susireguliavo
Sako yra toks chronisko nuovargio sindromas, kuris gali duot ir temperatura?
na va, ir as norejau uzvesti panasia tema. ir as turiu problemu su temperatura. ana savaitele ji laikesi 37.0-37.2-36.8. Buvo pakilusi net iki 37.6. o nuo sekmadienio ji nepakyla auksciau 36.5, beveik visa laika svyruoja nuo 35.6-36.0. ir as jau bijau matuotis tempera, nes per diena tai darau daug kartu ir ji vis nebuna pstovi, kazkiek sokineja. dariau kraujo ir slapimo tyrimus, viskas OK, spaudimas normalus. na apturejau dideli stresa, sesers operacija, artimo zmogaus laidotuves. gal cia ir nuo to? bent jau daktarai taip sako, nors visko issamiai nesityriau. ir pries tai maude sona ir visa pilva. viduriai laisvoki. ir nesuprantu, kas cia man. niekada neturejau tokios nenormalios temperaturos ir apskritai ji nesvyravo -jei sirgau, tai sirgau. tiesa, dar siandien netycia nusiunte skydliaukes echoskopijai, rado ja pas mane anatomiskai mazesne. nors kai dariau kraujo tyrimus skydliauskes veiklai tirti, viskas buvo OK. tai visai nesusigaudau kame cia problema. O mieguista esu nerealiai...ir galva svaigo...
Del skydliaukes ir mane nusiunte tirtis.
Bet kazkaip esu isitikinusi kad cia angina... Nes visus puse metu raudona gerkle. Kate25, manau kad nuo streso. Stresas ir nervau apskritai yra puses ligu priezastis.
Kate, temperatūra dienos bėgyje ir turi svyruoti
Varna, dar tai gali būti ir tuberkuliozės (ar kitos lėt. infekcinės ligos) požymis, tad jei tavo gyd. nesugalvoja, pati jai apie tai primink
Mikoplazmos, chlamidijos- nuo ju kosejama.
Tuberkulioze Tikrai nemanau
pas mane jau kokie penkti metai temp zemiau 37 nekrenta
Panašiai buvo, bet patirtis nerekomenduotina
Na zinai, negalima sus savo svekata zaisti. Pvz. jei yra angina, toksikuojamas visas organizmas, del ko galima tureti nepataisomu problemu su sanariais ir sirdimi... Taip kad reiketu rupintis savim
Zinot, man irgi kazka ligonineje "kliedejo", kad gerkle biski paraudus ir israse kazkokiu tableciu. bet ju nepirkau, nes gerkles visai neskauda. Pamaniau, kad taip greiciau manim atsifutbolinti norejo, nes daugiau nieko nerado. O del gerkles, tai pirma karta savo gyvenime si pavasari sirgau angina. Visa dienele sedziu apsvaigusi ir beveik snaudziu ant darbinio stalo...Trokstu issimiegoti.
Siandien jau stengiuosi temperaturos nematuoti taip daznai, kaip praejusias dienas, vos ne karta i valanda. Gi labai bijau, kad temperatura nukristu iki kokiu 34:)biski paranoja turbut:)
oi kaip gerai, akd si tema buvo uzvesta, ir as jau seniai galvojau, kad reik man cia pasikonsultuot:)
man temperaturos sokinejimas jau pazystmas seniai seniai:( stai siandien jau mazdaug metai kaip man temperatura pastoviai sokineja, 37.3,5, pakyla iki 37.6 o pastaruoju metu net iki 38. ir nekrenta.kazkuri laika tokia ir buna, o poto vel nukrenta ir po kurio laiko ir vel pakyla vos ne iki 38. kaip manot antibiotikai padeda? ne velnio itaria TBC, bet stilium man jos nera, taip viena daktariukste sake nu tai va, ir dabar man beveik 38:( o neseniai na gal preis kokia valanda temperatura buvo nukritusi. jau taip pavargau nuo to pastovaus viso organizmo nuovargio, mieguistumo, o jau apie galvos skausma net nekalbu, net nezinau ka reix daryti jei ir toliau cia taip bus:(
Mergaitės, o jums toksoplazmozės tyrimas darytas? Klausiu todėl, kad vienai mano pažįstamai taip buvo, pastoviai laikėsi temperatūra(37.2-37.5), galvos svaigimas, bendras silpnumas, sąnarių šiokie tokie skausmeliai. Tai rado šitą zarazą. Sakyčiau labai panašūs požymiai
o kas cia per daiktas tas toksoplazmozė?
Pas mane irgi buvo apie 6 metus temperatura 37,1-37,6, TBC nerado uztat visai neseniai mykoplazmu ir ureoplazmu rado, ipagyde ir praejo, r dar slapimo tyrimai blogi buvo. Geriau jau issitirkite viska ka galima, nepakenks
Varna, klaidinga galvoti,kad nuo mikoplazmų, chlamidijų tiktai kosėjama, o jei nea, tai jų nėra, arba TBC tiktai kosėjama krauju-deja, bet g.b. tikrai ne taip, o tik tavo minėtieji požymiai Dar galiu paguosti. Mano draugei gydė sinusitą (10xplovė) ir kosulį, o po to dar ir plaučių uždegimą 4 mėnesius įvairiausiais antibijotikais, aš jai po kelių mėn., gydymo pasiūliau savo gyd. priminti apie mikoplazmą (nei LOR-as, nei BPG kažkodėl nenorėjo prisiminti šios ligos), tik kai sugėrė krūvą įvairaus spektro antib., baigiantis 4am ligos mėnesiui ir žmogeliui netekus 15 kg svorio vis dėlto išrašė Klacidą-BINGO. Ačiū Dievui mano draugė pasveiko.
Dobsiuk, nemanau kad man inkstu TBC ar kazkas panasaus, nes gerkle tai paraudusi!
O del tu visokiu plazmu Beje loras sako kad man letine angina, tik netikiu as ir viskas, nes kraujyje pakitimu nera, o tai reiskia kad ir anginos nera.
Tai kad mykoplazmos ir ureaplazmos tai ne gerkl4j gyvena
Oi, merginos, man viska visaka buvo istyre: mikoplazmas, toksoplazmas, citomegalo virusa, AIDS, skydliauke, visus hepatitus, tuberkulioze, CRB (C REAKTYVU BALTYMA)- jis uzdegiminius procesus rodo, kraujo, slapimo tyrimai savaime suprantama, karujo pasleli, visas echoskopijas, gerkles paseli...Gal jau viska surasiau?-nuo viso to pasirodo gali buti temperatura.
Rado, tiesa, puline angina , bet ja isoperavus temperatura nenukrito... I termometra ir paziuret negalejau. Tikrai geriau, jei iseina, tos temperaturos nematuot. Papildyta @ [mergetime]1098430935[/mergetime] Tiesa, dar nuo toksokorozes tyre.
Alvyda, nezinai nekalbek
Gyvena. Ir mikoplazmos, ir chlamidijos ir visos kitos bakterijos. Cituoju: Užsikrėtus mikoplazmomis susergama ne visada. Tai liudija mikplazmų išskyrimas iš sveikų žmonių organizmo. Užsikrečiama oro-lašeliniu keliu. Persirgus lieka nepastovus imunitetas.
Ar tikrai plazmas galima rasti pagal gerklės tepinėlį? Šiaip aš pati jau pernai buvau pasiekusi tepinėlio iš gerklės darymo stadiją, bet tuo metu nebuvo reagentų poliklinikoje, po to gydytoja išėjo atostogauti, o mano kantrybė baigėsi metams. Nors ieškoti ruošėsi ne plazmų, bet kokų (auksinio stafiloko ir dar kažkokio). Paraudusių ryklės kraštų ir temperatūros priežastis, pagal Lor-ę, gali būti ir gastrosusirgimai.
Aistukas, ne prosal dar butu plauciu nuotrauka - tuberkulioze irgi duoda temperatura . Ir pasleptos bedos dantyse (pulinys , kurio neskauda ir t.t.)
As cia negasdinu, tik pagalvojau dar ko neparasei.
Na, del savo gerkles esu tikra. Turiu viena priemone, kuria papurskus i burna pora dienu ta temperatura praeina. Bet praieina ji trumpam, o tos priemones ilgai naudoti negalima, be to paskutini karta nuo jos turejau tooookia alergija
Zodziu jei nuo kazkokio purskalo temperatura praeina, vadinasi tai gerkle. Logiska.
Varna, tada nesuprantu, kam išvis rašai, jei mėgini logiškai viską paaiškinti
Beje, jei procesas lėtinis, organizmas prisitaikęs, tuomet ir pakitimus kraujyje sunku rasti (bent jau paprastu rutininiu kraujo tyr.) Niu dar grynų nuogų faktų. Mano mažasis apturėjo abipusį plaučių uždegimą 4 mėn. amžiuje be jokių pakitimų kraujo tyr. ir be temp., net subfebrilios, vienintelis simptomas, kurį visą mėn. brukau savo gyd. buvo kosulys Taigi, Varna, visko gali būti ir geriau tikrinti viską ir tai atmesti, negu spardytis ir sakyti ne ne ne, bet jau to ir būti negali, bet temp. vistik yra Bezdžione, galima rasti ir mikoplazmas ir chlamidijas ryklės tepinėlyje, bet dabar daromas ir kraujo tyr. OI, kiek prirašiau
Dobsiuk taigis nepyk
As atsakiau ne apie TBC, o apie gastro problemas. Sakau kad zinau kad gerkle, bet viestiek nezinau kas jai yra ir nuo ko ir kodel po saujos antibiotiku nepraeina
o tai gal galetumpaaiskinti, kas ta mikroplazma ar kaip ten gal kas paaiskinti trumpai galetu? ir kaip dabar tavo maziukas, viskas ok?
Varna, nugis nepykstu Taigis va ir sakau, kad yra infekcijų, kurių paprasti antib. neveikia, kaip tą pačią mikoplazmą ar chlamidiją O tu turbūt apie Jox purškalą kalbi mjk, dėkui, mažiukas pasveiko, bet kada vėl brolis parsineš iš darželio šitą džiaugsmą ir pasidalins net nuspėti negaliu Nu čia būtent apie mikoplazminį kvėp. takų susirgimą
Dobshiuk, is kur zinai kad apie Jox kalbejau?
Man laikesi temperatura 37,2-37,5 daugiau kaip du metus
Tyre viska: TBC (buna ir gerkles tuberkulioze), Taksoplazmozes, AIDS, visokias plazmas, skydliauke, nervus etc. Nieko nerado. Tarpkitko mano ir kraujas rode letine infekcija, bet tai nepadejo rasti priezasties. Praejo kai tapau Rekomenduoju
Varna
Na kazkaip netycia pastebejau as jusu sita diskusija ir prisiminiau, kad senai senai ir man taip buvo
Vaiksciojau pusmeti su temperatura, istisai muse karstis, kokius penkis kartus apsilankiau poliklinikoj, padare plauciu nuotraukas, nusiunte i tuberkuliozini, apziurejo loristas ir visi kiti. Nerado nieko, tipo pas mane termoreguliacija sutrikus, kaip jums Po puses metu pradejau vis stipriau koseti, tai meciau visus mokslus ir nuvaziavau pas tevus i Klaipeda (jie medikai, dirba ligoninej). Labai greitai man atrado isisenejusi uzleista plauciu uzdegima. Turejau gerti netgi hormonus. Vat ir pasitikek Vilniaus polikliniku gydytojais :angry
na aisku, sudetinga, kai parsitempai didesnysis kokia kvaraba nuo kitu vaikuciu,tai poto ir serga abu neskaiciau, ne kaip jauciuosi, ir jau skaityti jokio noro ner, bet aisku, perskaitysiu kai kiek geriau bus:)
oba, nu ir gerai kai tevai medikai:) pas mane irgi mamasa chirurge,tai nutempe padarytas plauciu nuotraukas kitiems savo draugams apziureti,tai dabar laukiu atsakymo:) man jau dabar siulo imti akademines,kad jau kaip reikiant apsigydyciau, bet as nenoeiu, vistik dar metai, ir baigiu magistratura, tai visai neturiu noro, kazkur uztesti tuos mokslus kaip sakau, trux plys, kad ir su lova, eisiu i tas paskaitas:) kad tik baigt greiciau:)
man šį mėnesį ko niekad gyvenime nebuvo irgi pradėjo šokinėt temperatūra. pastebėjau, kad ji pakyla tomis dienomis, kai patyriu ypač didelį stresą.
Jau antra menesi laikosi subfebrili ( 36.9 - 37.4 ) temperatura. Pila karstis, paskausta desni ar kairi sona. daktarai nieeeeko neranda. dariau aibe tyrimu- diagnozes jokios. gal kam teko susidurt su tuo. buciau dekinga uz bet kokia informacija.
MAn tokia temperatūra laikosi jau metus. Iš pradžių laikydavosi 37, 37.2 visą dieną, paskui pakildavo tik dienos metu, o ryte ir vakare nukrisdavo. man taip pat nieko nerado, padarė visus tyrimus ir nieko. tai jau organizmas priprato ir nebejaučiu tos temperatūros
Man irgi laikosi panasi temperatura - 37,2-37,4. Ir jau apie metus taip - prasidejo po operacijos ir persirgto plauciu uzdegimo, ir kaip nekrenta taip nekrenta. Ir pati nezinau kas cia yra - jauciuosi lygtais normaliai, na, gal gerkle truputi kartais paskauda...
Ir aš turiu tokią pat problemą - temp. 37,2-37,5
Plaučius peršvietė, sakė , viskas gerai, tai kaip supratau tuberkulioze nesergu. Inkstų, kepenų ir dar kažko echoskopiją darė - viskas gerai. Ginekologė nerado nieko. Dar nesityriau skydliaukės, bet dėl šventos ramybės reikės. Tiesa, turiu alerginę slogą, gal vis tik temperatūra galėtų būti nuo to? Jau nebežinau į kokį gydytoją kreiptis, namuose mane hipochondrike vadina, o savijauta tai prasta...
Chmmm, sakai alergine sloga? As irgi tokia "laime" turiu - ciaudau i diena po 20 kartu, ir sloga pastovi
Nuo slogos ir įvairių alergijų temperatūra irgi gali laikytis, manęs daktarė daug kartų klausė ar nesergu sloga ir ar neturiu alergijų. aš tokia biškį nervininkė tai gal dėl to ta temperatūra laikosi. galiausiai daktarė nusprendė, kad aš priklausau tiems 5% žmonių, kuriem laikosi temperatūra dė neaiškių priežasčių. tai ir stengiuosi nebematuoti.
temperatura laikosi ir nerviniu pagrindu man taip yra buve irgi gydytojai nieko nerado tik paskui pradejau gerti antidepresantus ir baigesi temperatura.
Man kokie 6-7 metai laikosi tokia temperatura.Kartais rytais nebuna,bet pakyla diena.Irgi tyrinejaus skersai isilgai.prisigalvodavau visokiu nesamoniu,galvodavau,kad debilai tie daktarai-neranda man ligos,oman juk kazkas blogai
paguodzia, kad as ne viena tokia. . . bet visgi jei yra temperatura - reiskia organizmas su kazkuo kovoja
QUOTE(lynkute @ 2005 10 26, 22:34) temperatura laikosi ir nerviniu pagrindu man taip yra buve irgi gydytojai nieko nerado tik paskui pradejau gerti antidepresantus ir baigesi temperatura. Galvojau ir apie tokią galimybę, bet kad, regis, nesinervinu
Jeigu yra jautrus organizmas organizmas su juo kovoja skirdamas temperatura,yra visokiu papildu pvz.anti stres visu B vitaminu komplektas labai geras dalykas.
as irgi lyg ir nesinervuoju per daug
siandien daktare sake, kad buna iv. organu (pvz. slapimo taku) tuberkulioze, kuria pastebet ir nustatyt ypac sunku
taigi man irgi laikėsi tokia temperatūra apie 37.2 pastoviai kokius 2 metus, tai kokius tyrimus tik nedariau vis nieko nerado
|