QUOTE(Bruno_girl @ 2010 01 06, 17:48) Sveiki ir sveikos. Aš irgi noriu pasisakyti šiuo klausimu, nes iki kol radau šią temą ir tiek daug mane liečiančių klausimų čia nagrinėjamų, maniau, kad aš esu kalta, kad kelis kartus nuskriaudė mano vaiką. Kaltinau tik save, kad mano vaikas nemoka apsiginti, kad netinkamai auklėju greičiausiai. O kai paskaičiau čia rašiusių mamų mintis, supratau, kad čia ne aš kalta, o tų mamų vaikai, kurie nuskriaudė ir kad ko gero reiks kalbėtis su ta ar tomis mamomis, jei jos nereaguos ir nedrausmins savo vaikų. O buvo taip: mano sūnui dabar yra 1 m. 3 mėn. Mes lankome mažų vaikučių su teveliais dainavimo užsiėmimus. Ir kelis kartus buvo pastūmę mano pyplį. Kai matė tėvai, tai drausmino savo vaikus, o vieną kartą nematė - tai ir nedrausmino. Bet dabar pradėjau bijoti net paleisti vaiką vaikščioti, kad tie agresyvieji vaikai, kurie yra 1 m. 6 mėn. ir virš 2 metukų, vėl nepastumtų manojo. Nuolat seku žvilgsniu ir saugau vaiką.  Manau tokio amžiaus vaikai supranta ir pastebėjau, kad agresyvesni tie, kurie seniai nebežindomi. Nes tie, kurie žindomi ir virš metukų - yra švelnesni ir nepastums kito vaiko.  Manyciau, kad butu visai normalu, jei Jus pati pasakysite tam vaikui, kuris nuskriaude jusiski, kad taip elgtis negalima, kad kitam vaikui skauda ir pan. As susidariau nuomone, kad tyleti tikrai negalima, jei tevai nemato, ar nieko nesako, reikia pasakyti paciam. O vaiko juk nenusaugosit visa laika, gyvenime susidurs su daugeliu negeru zmoniu, bus visokiu situaciju.. Mes taip pat lankom toki bureli, ten vaikiukai mazdaug tokio pat amziaus, bet dar nebuvo taip, kad pestusi. Tikiuosi, kad taip ir nebus
QUOTE(sena niekšė @ 2009 12 09, 17:31) vėjai  nesupranta tokio amžiaus vaikas dar beveik nieko. nei kad kitas vaikas yra vaikas, o ne gyva lėlė, tuo labiau nesupranta kaip keršyti. suprantu, kad savo vaiko gaila, nu bet nenusigrybaukit.  as nematau is ko cia tragedija daryt,juolab autore raso,kad mama dorai ir nemate situacijos.Mama atsiprase,tai ko dar norit?Kad vaikui su rykste per subine uzvaziuotu? Apie zindyma rasot matau  ,mano drauge savo panenka zinde iki 2.5metu,tai ji dar pusantru budama puldavo pestis su kitais vaikais. Gal cia jusiske patirtis,bet nereik bendrai to taikyt.Pastums/nepastums ateityje matysit. As dvynius auginu(1metai ir 4men) ir visko pas mus buna,kudikiu kovu nerengiam,bet kartais susipesa.Aiskini vaikam,kad nevalia taip elgtis,kad kitam skauda ir tt.,bet uzvaziuot per nagus ar uzpakali neteko
Daiva St.
2010 03 24, 13:50
QUOTE(Bruno_girl @ 2010 01 06, 19:48) Sveiki ir sveikos. Aš irgi noriu pasisakyti šiuo klausimu, nes iki kol radau šią temą ir tiek daug mane liečiančių klausimų čia nagrinėjamų, maniau, kad aš esu kalta, kad kelis kartus nuskriaudė mano vaiką. Kaltinau tik save, kad mano vaikas nemoka apsiginti, kad netinkamai auklėju greičiausiai. O kai paskaičiau čia rašiusių mamų mintis, supratau, kad čia ne aš kalta, o tų mamų vaikai, kurie nuskriaudė ir kad ko gero reiks kalbėtis su ta ar tomis mamomis, jei jos nereaguos ir nedrausmins savo vaikų. O buvo taip: mano sūnui dabar yra 1 m. 3 mėn. Mes lankome mažų vaikučių su teveliais dainavimo užsiėmimus. Ir kelis kartus buvo pastūmę mano pyplį. Kai matė tėvai, tai drausmino savo vaikus, o vieną kartą nematė - tai ir nedrausmino. Bet dabar pradėjau bijoti net paleisti vaiką vaikščioti, kad tie agresyvieji vaikai, kurie yra 1 m. 6 mėn. ir virš 2 metukų, vėl nepastumtų manojo. Nuolat seku žvilgsniu ir saugau vaiką.  Manau tokio amžiaus vaikai supranta ir pastebėjau, kad agresyvesni tie, kurie seniai nebežindomi. Nes tie, kurie žindomi ir virš metukų - yra švelnesni ir nepastums kito vaiko.  Mums irgi buvo panasi situacija, kai lankemes Yamahos muzikos mokykleleje. Ten kartais ateidavo vienas berniukas panasaus amziaus(tik 4men.vyresnis), tai zinokit, su siaubu laukdavom kiekvienos pamokeles ar jis bus ar ne  Tooookio pasiutusio ir piktybisko vaiko dar nebuvau sutikusi-visi maziukai jo bijodavo, nes jis tik prieidavo artyn ir automatiskai kiti sprukdavo nuo jo.Vargse mama nespedavo jo suziureti, tik nusisukdavo ji, jis mygom prilekdavo prie kurio vaiko ir jau girdim, verkia ne vienas, o iskart keli-jis baisiai medgavo stumdyti vaikus, bet zinokit, man keisciausia, kad toks mazas, o sumastydavo taip pasaluniskai:palaukdavo momento, kad kitas vaikas butu salia kokio baldu kampo ar kedes, ir tik tada stumdavo, kad butu kuo skaudziau!!!Viska suprantu, kad vaikai turi pasipesti, netgi pastumti vienas kita (manoji irgi dabar ismoko visokiu"zbitku" is darzelio draugu), bet kad taip piktybiskai, specialiai islauktu momento ir smogtu, pirmakart susiduriau  Jo mamos tikrai gaila-net lankesi pas psichologa.Ir tikrai, ka daryt su tokiu vaiku??Mes pacios ji drausmindavom, nelaukdavom, kol mama ta padarys, ir jokios reakcijos, absoliuciai
QUOTE(MaiMa @ 2009 11 04, 13:30) Mano nuomone, tokio amžiaus vaikas jau puikiai supranta, ką jis padarė, - ar paglostė, ar mušė kitą žmogų. Aš savo vaikui neleidžiu muštis, nors ji ne kartą bandė "ribas". Galima tik glostyti, bet ne muštis. Tokioj situacijoj, jei taip pasielgtų mano dukra, tikrai būčiau sudavusi jai per nagus ir pasakiusi, kad taip daryti NEGALIMA. O ka manote Jūs?
idomiai cia. Tai vadinasi mamytei galima musti vaika, o vaikui kazkodel negalima  o kodel? Jei buciau vaikas naturaliai likciau nesupratus Del to supratimo ka daro...na manyciau kad 1.3 m vaikas dar vis tik per mazas suprasti...bent jau jo supratimas tikrai nera toks kaip suaugusiojo. Todel mano manymu reiktu mokyti kaip elgtis su kitais vaikais, parodyti kad paglostyti reikia ar pan, paaiskinti kad musti negalima ar pan. bet visa laika sekti, nes toks vaikas dar tikrai neprognozuojamas ir tikrai gali ir trinktelti. As auginu dvynius. Buvo periodas kai kandziojo viens kita iki krauju. Ir jokie paaiskinimai neveike  Tai kiek suspedavau - tiesiog stabdydavau fiziskai ir tiek (ta prasme sulaikydavau) bet nevisad spedavau. Nieko, praejo tas etapas. Dabar pasimusa. Jei matau kad ne akmenimis metosi - biskiuka leidziu pasiaiskint santykius. Bet su svetimais vaikais neleisciau.... Papildyta:QUOTE(Daiva St. @ 2010 03 24, 14:50) ka daryt su tokiu vaiku??Mes pacios ji drausmindavom, nelaukdavom, kol mama ta padarys, ir jokios reakcijos, absoliuciai  jo...visokiu vaiku buna...sunku ir pasakyt ka su tokiu vaiku daryt...aisku tik viena - jis turi kazkoki motyva taip elgtis...tik va kaip ji atrast ir suprast.... Papildyta:QUOTE(ciuke @ 2009 12 09, 19:24) O jei ir vel ir vel pasikartotu? tai pagal logika iseina kad iki paskutinio kvapo tektu trankyt mamos, susimastykit, jeigu jus viena ranka lupat vaika, kad ir nestipriai, ir sakot zodzius " taip elgtis negalima" tai ka gi jus istikruju sakot vaikui? Kaip manot, vaikas klauso jusu zodziu ar vistik ziuri i jusu veiksmus? juk jam turetu buti labai neaisku kodel, jeigu mustis negalima, mama vistik mane musa Papildyta:QUOTE(MaiMa @ 2009 11 05, 15:01) Na, gal as taip suprantu auklejima, nes nemanau, kad pliaukstelejimas tai yra musimas. Kodel sakote, kad vaikas supras,kad nusileisti turi tas,kuris silpnesnis? As manau, kad kaip tik tokiu atveju jis supras, kad to silpnesio skriausti nevalia, nesvarbu, kad tu stipresnis. Ar ne taip? Zinoma, kad galima rasti kitu budu parodyti vaikui, kad jis neteisus, bet esme tame, kad rodyti REIKIA. o tai kodel tada tas stipresnis, tai yra MAMA, skriaudzia (pliauksteli per uzpakali) tam silpnesniam, t.y. VAIKUI? Butent taip vaikas ir supras - silpensi musti galima, o va mamai atgal nesuduosi, nes ji stipresne, KOL KAS!!
Man buvo tokia situacija  Buvome draugo seses vaiko berodz 2 metu gimtadienyje.Buvo gal kokie 5 vaikai nuo 1 iki 8 metu.Na visu pirma man uzkliuvo,kad MB seses vaikas nesidalina isteriskai zaislais,paleidziamos dudos,taip pat ir rankos su kojom i darba.Tik tiek,kad uz keliu men vaikas buvo ruosiamas i darzeli,taigi,sedejau ir galvojau,ismoks dalintis ten...Taciau buvo tokia situacija.Man be sedint vaikas pradejo nest man rodyt zaislus.As su juo bendrauju,pradejom lyg ir zaist,o jis man ne is sio ne is to trenke i koja lyg tarp kitko,cia tipo zaidimas.As jam is karto pasakiau,man skauda,dar trenksi - gausi atgal.Vaikas tik ispute akis ir akimirka vel trenke,tipo pasitikslinsiu.Galit metyt pomidorais dabar  sugavau ranka ir nu aisku netrenkiau is sveikatos,bet per pirstu galus krepstelejau nestipriai.Nuo to laiko su manim tas vaikas zaidzia ir mustis nereikia Paskui atkreipiau demesi,kaip vyksta tevu bendravimas su vaiku.Pasiimamas vaikas ir sakoma,nu einam su tete pasikumsciuot,o tetis kad dziaugiasi,va koks mano sunus stiprus,kai uzaugs bus boksininkas  Ogo vaikeli,kaip tu moki mustis,ot saunuolis  Nu tai atsiprasau  O kaip tada vaikui atskirti?Tetis su mama aikscioja,kai jis musasi,o as bjauri boba atgal duodu  Nu juokas pro asaras. O kai vaiku kompanijoje tas vaikas pradeda kumsciuotis,mama jam sako kad taip daryti negrazu,nu nu nu  O kai vaikui vienodai,reakcijos jokios,tada ji teisinas,aj mazas tas mano vaikas ir isdykes,dar nesupranta.Nu laba diena,kodel mane jis supranta,o tevu ne?Tai kame cia problema?As manau cia tevu problema,ir tevai turetu atsakyti uz toki vaiko elgesi,turiu omeny musima.Isskyrus tuos atvejus,kai problema yra medicinine.
QUOTE(carela @ 2010 04 06, 13:01) Na stoju ir as i eile, kad pomidorais apmetytu  Pora kartu teko savo sunenui per pirstus duot, kad manes nemustu, nes zodziai nepadejo, o tevams nulis emociju. Vaikai netgi labai supranta gerai ar blogai padare, bet tik ne, kai mokoma mustis, o kartais sakoma, kad negalima. Na tikrai, ir is kur tam vaikui zinoti kada ir su kuo galima mustis, o kada ne  As asmeniskai esu pries bet koki musimasi, netgi juokais. Smurtas yra smurtas.
Kas baisiausia, kad dabar auga karta, kuri nezino, kas yra fizine bausme ir jiems atrodo, kad viskas yra galima ir uz padaryta negera darba nebus jokios bausmes (ar nebus taip, kad suauge jie net nesupras, kad uz zmogaus suzalojima yra baudziama kalejimu??  ). Na, nebent pabars kas nors? Tai as vis delto stoju prie tu, kurie sako, kad vaikui reikia suprasti, kad jei jis elgsis netinkamai, gaus pylos. Saviskei kazkokiu fiziniu bausmiu netaikom, tokio poreikio lyg ir nera. Bet nezinai, kas laukia dar uz puses metu.. Dabar visada stebiu vaikus, su kuriais bendrauja mano mergaite ir jei jis pvz, pastumia ja, is karto drausminu. Jei yra tevai, ir nieko nesako, taip pat drausminu. Kazkaip atrodo, kad svetimu vaikai paklauso ir PUIKIAI VISKA SUPRANTA, negalvokime, kad jie tokie kvailiukai O tokiu istoriju, kai vaikai bando musti svetimus ir gauna atgal esu girdejusi nemazai  Ir teisingai, kad yra atsakas, kodel dabar suauges zmogus turi leistis kumsciuojamas pyplio, kuris tai daro for fun??
QUOTE(Leksa @ 2010 04 06, 14:35) Na stoju ir as i eile, kad pomidorais apmetytu  Pora kartu teko savo sunenui per pirstus duot, kad manes nemustu, nes zodziai nepadejo, o tevams nulis emociju. Vaikai netgi labai supranta gerai ar blogai padare, bet tik ne, kai mokoma mustis, o kartais sakoma, kad negalima. Na tikrai, ir is kur tam vaikui zinoti kada ir su kuo galima mustis, o kada ne As asmeniskai esu pries bet koki musimasi, netgi juokais. Smurtas yra smurtas. prieštaraujat pati sau.
dvynuke85
2010 04 14, 22:44
QUOTE(MaiMa @ 2010 04 07, 10:22) Kas baisiausia, kad dabar auga karta, kuri nezino, kas yra fizine bausme ir jiems atrodo, kad viskas yra galima ir uz padaryta negera darba nebus jokios bausmes (ar nebus taip, kad suauge jie net nesupras, kad uz zmogaus suzalojima yra baudziama kalejimu??  ). Na, nebent pabars kas nors? Tai as vis delto stoju prie tu, kurie sako, kad vaikui reikia suprasti, kad jei jis elgsis netinkamai, gaus pylos. Saviskei kazkokiu fiziniu bausmiu netaikom, tokio poreikio lyg ir nera. Bet nezinai, kas laukia dar uz puses metu.. Dabar visada stebiu vaikus, su kuriais bendrauja mano mergaite ir jei jis pvz, pastumia ja, is karto drausminu. Jei yra tevai, ir nieko nesako, taip pat drausminu. Kazkaip atrodo, kad svetimu vaikai paklauso ir PUIKIAI VISKA SUPRANTA, negalvokime, kad jie tokie kvailiukai O tokiu istoriju, kai vaikai bando musti svetimus ir gauna atgal esu girdejusi nemazai  Ir teisingai, kad yra atsakas, kodel dabar suauges zmogus turi leistis kumsciuojamas pyplio, kuris tai daro for fun??  i lietuva dar tik atejo fiziniu bausmiu nebuvimo mada ir vaiku teises linksniuojamos ant kiekvieno kampo ir absoliutus vaiko pareigu nebuvimas,o uzsienis jau kencia nuo fiziniu bausmiu nebuvimo ir to pasekmiu.kodel fizine bausme iskart traktuojama kaip smurtas?lt pilna pagalbos liniju vaikam,o uzsienyje jau pilna tevu pagalbos liniju,kurie kencia nuo savo vaiku(turi iseiti is namu,vidury dienos atimami pinigai ir pan kraupus dalykai)va prie ko priveda fiziniu bausmiu nebimas.cia bus sekantis zingsnis lietuvoje-anonimines linijos tevam,kenciantiem nuo savo vaiku,jusu ismyluotu,isnesiotu,augintu ir myletu.pakolkas tokio dalyko kaip uzvozimas per uzpakaliuka nebuvo ir tikiuosi ju nereikes,bet jeigu situacija daeis iki to niekada nesakau niekada.pakolkas puikiai iseina susitarti vadovaujantis super nanny patarimais ir pamokelemis tevam ir vaikam,didziuojames savo dukriuku,jie tikrai nera tokie kvailuciai kaip jum atrodo. svetimu vaiku neaukleju ir nesikisu jeigu tevam lipa ant galvos ir jiem taip gerai-valio,bet jeigu tai paliecia mano vaika nejauciu jokio komplekso ji sudrausmint taip kaip ir daryciau su savuoju.
manau drausminti reikia museikas...aisku, tevams sunku..nes daznai jie nezino kodel vaikutis taip daro..juk namuose mato tik grazius santykius..
QUOTE(MaiMa @ 2009 11 04, 12:30) Mano viešnia tos situacijos dorai nematė, nes buvo nusisukusi..Bet..Ji savo vaikui NIEKO nepasakė! Grazia forma pasakyciau,kad taip negrazu. Visa kita tevu reikalas. Kartais padeda svetimo zmogaus paaiskinimas (bet ne moralas) sugedinimas, labiau nei tevu pamokymai. Labai ilgai kovojom su musimusi uz nieka. Pradejus lankyti darzeli ir bendrauti su vaikais sis iprotis dingo  Mums kaip tevams tikrai budavo nesmagu, bet visada atkreipdavome demesi.
pasisakysiu ir aš. Mano draugės sūnus mušdavo mano vaiką, motina nieko nesakė. Kažkada mane užkniso, ir aš pasakiau vaikui, bet girdint jo mamai, kad baigtų tas vaikas muštis. Motina girdint vaikui man pasakė, kad "ko tu čia jį auklėji, jis dar per mažas, kad suprastų, ir apskritai, baik pergyventi dėl tokių nesamonių, juk vaikai nesitvatyja". Išgirdęs tuos žodžius vaikas pasidarė dar agresyvesnis. Na, pamokiau savo vaiką, kad duotų atgal, nes su chamais reikia elgtis chamiškai. Po poros mėn. ta pati mama šoke man pasakoja, kad darželyje jos vaiką muša kiti vaikai. O aš jai sakau - "baik pergyventi dėl tokių nesamonių, juk vaikai nesitvatyja tokiam amžiuje"  . Ką noriu pasakyt - kai tavo vaikas muša kitą, atrodo, kad nu kaip jie ten mušasi, ko čia kištis, patys išsiaiškins, o kai jau mūsų vaikelį nuskriaudžia, tai jau tada ojojoj, problema, gelbėkit! Vėlgi - kitas vaikas mušdavo kitus darželyje, tai auklėtoja pasakė, kad jei nebaigs taip elgtis, izoliuos vaiką nuo grupės. Na, pasodins rūbinėje, kol supras, ką negerai padarė. Vaikas toliau mušėsi. Auklėtojos vaiką nubaudė. Mama nesupranta tokio elgesio jos vaiko atžvilgiu, bet kažkodėl faktas, kad jos vaikas skriaudė pusę grupės - jai normalu. Man tai nenormalu, ir manau, kad auklėtojos labai šauniai susitvarkė su situacija, parodydamos, kad smurtas grupėje netoleruojamas, o smurtautojai lieka vieni ir be draugų. Jei mano vaikas ima smurtaut prieš kitus, aš išvedu iš kambario (jei kokioj kavinėj, tai pasivedu į šoną) ir pasakau, kad jei smurtaus, tai arba liks kitam kambary, arba keliaus namo, nes smurtauja tik neišauklėti žmonės. Tačiau jei matau, kad prieš mano vaiką ima smurtauti, ir jau reikia gintis, tai mokau, kad pradžioje pasakytų, kad taip negražu, o jei tai neveikia, tai pasakytų prižiūrinčiam asmeniui, o jei ir tai neveikia, duotų atgal.
QUOTE(MaiMa @ 2009 11 04, 13:30) kad griebs su pirščiukais Laurai prie akies! Suspaudė tiek, kiek jai jėgos leidžia! Pripuoliau prie savo vaiko ir traukiu Agnės ranką, - nepaleidžia ir dar žiūri tokiu piktu žvilgsniu! Pagaliau paleido, aišku, Laura iš karto į dūdas, akis visa raudona, nudrėksta... Jeigu kitas vaikas maniskiui stipriai suspaustu prie akies, kazi ar tokioj situacijoj sugebeciau tik ramiai pasakyt- "Ajajaj, kaip negrazu, negalima". As greiciausiai ne itin svelniai atitraukciau museika ir dar stumtelciau gerai  Nepaleidzia - ranka spustelciau. Jei vaikai nepasidalina zaislu, pasipyksta - manau, turi aiskintis patys, bet kai daroma "labai skauda" - to jau per daug  Ir dar prie akies O del nesupranta  Mano vaikas lyg ne genijus, bet tokiam amziui puikiai suprato tokius dalykus, nereikia is vaiku daryt idiotu  Tai kada, nuo 5 ar 7 metu jie jau supranta?
ruta_zalia
2010 06 28, 11:52
Mustyniu klausimu, mano nuomone vienareiksmiska - drausti, drausminti, skubiai reaguoti, barti. Mano vaikas nesimusa, bet... kencia nuo kitu  Nekyla rankos aukleti taip, kad ismoktu mustis, duoti atgal  Bet kai vaikas musa kita, kandziojasi, atimineja zaislus ir tevai su spragtuko sypsena ziuri ir nieko nesako - baisu
klumpele
2010 06 28, 13:51
Mano mažasis irgi mušeika. Visada drausminam, aiškinam, bet atrodo beri kaip žirnius į sieną, nusisuka ir vėl tas pats. Nesuprantu iš kur toks poreikis muštis, stumdytis, o dabar žiūriu jau ir kandžiotis pradėjo  Vyresnioji mergaitė tokių "bajerių" niekada nekrėsdavo, ir apskritai pagalvojus buvo kaip angelas palyginus su mažuoju. O auklėjame vienodai  Baisu ir pagalvoti, kaip reikės išleisti tokį "aktyvistą" į darželį, jei ims terorizuoti kitus vaikus...
Buvo neseniai situacija, kai mano suneli 2m. pastume kitas tokio amziaus vaikas, mano nugriuvo ir iskart i asaras, pas mama ant ranku ir t.t. dabar iskilo man klausimas, ka sakyti man savo vaikui (ta prasme nuskriaustajam)?  kad sitas lialia blogas, nu nu nu ar kazkaip atvirksciai mokyti uz save paciam pastoveti? nes jis pas mane labai mamyciukas, ramaus budo, toks gerutis jam tik buckius visiems dalinti norisi  o gal mazai su vaikais bendrauja, nes i darza dar neeinam, nesinori, kad uzaugtu po mamos sijonu
QUOTE(Maria2 @ 2010 12 15, 15:35) Buvo neseniai situacija, kai mano suneli 2m. pastume kitas tokio amziaus vaikas, mano nugriuvo ir iskart i asaras, pas mama ant ranku ir t.t. dabar iskilo man klausimas, ka sakyti man savo vaikui (ta prasme nuskriaustajam)?  kad sitas lialia blogas, nu nu nu ar kazkaip atvirksciai mokyti uz save paciam pastoveti? nes jis pas mane labai mamyciukas, ramaus budo, toks gerutis jam tik buckius visiems dalinti norisi  o gal mazai su vaikais bendrauja, nes i darza dar neeinam, nesinori, kad uzaugtu po mamos sijonu  Nezinau, gal ir pasmerks mane kitos mamos, bet mes savo 2,5 metu dukryte mokome apsiginti ir nenusileisti. Pradejo ji sakyti, kad darzelyje Emilis ja stumdo ir parodydavo kaip ja stumdo. Aukletoja pasake, kad tai fantazija. Bet kai po keliu menesiu dukra vis tiek pasakojo ta istorija, patarem stumti tam berniukui atgal. Patarem ir pasakyti aukletojai, bet kogero aukletoja sudraudzia ta berniuka tam kartui, o jis ir toliau daro savo. Taip kad tegu apsigina vaikas ir nesileidzia skriaudziamas. Kas gi apgins nuo bendraamziu, jei ne pats  Jau dabar praejo kazkiek laiko, o dukryte tos istorijos nebepasakoja. Tai nzn, gal nebesistumdo
neringusikas
2011 01 02, 15:39
Musu vaikas irgi pasidare museika,nebezinau kas net darosi. Anksciau su niekuo nesimusdavo, mudavo labai ramus vaikas. Pradza buvo kai atvaziave pusbroliai nesidalino zaislais, tai musiskis bandydavo is jus pagriebti ka nors ir begdavo su zaislu toliau, nes ji vydavos ir bandydavo atimt. Veliau pastebejau , kad vaikas pradejo duot atgal, ir duoda uz save vyresniems vaikams. Pradejau mokyt kad negalima, pakelti tona kad negrazu. Pradejo pavydet savo zaislu, jei tik uzsimano kuris vaikas jo zaisliuku, musiskis iskart atimineja kad ir jam reikia jo  O dabar jau kokia pora savaiciu, bet pykcio protrukius jau patiriu ir as  Kazkoks bardakas - jei namuose buna daugiau zmoniu, nezinau kas daros, gal jis pavargsta, gal supyksta, bet uzejus pykciams, griebia man uz plauku , uz akiniu, uz veido. Is pradziu sakau kad negalima, keliu tona, tada kelis kartus daviau per nagus, nu nulis reakcijos... Paverkia kelias sekundes, ateina atsipraso , padaro caca, duoda buski, o uz keliu minuciu ziurek ir vel, toks vaizdas kad specialiai ... Ir taip n kartu per diena... Ka daryt? Rekt ant jo, ramiai aiskint( bet jis nereaguoja), duot atgal , isvest i kita kambari? Papildyta:Jei namuose tik mes dviese su vaiku, jis taip nesielgia... Gal cia pavydi kad as skiriu demesi ir vyrui? Gal taip bando issikovot daugiau demesio?
justa23
2011 01 10, 20:48
As visada savaji mokiau kad mustis negalima, negrazu. Bet kai eme eiti i darzeli, ten nuolat buvo musamas, tai mano vyras liepe jam tiems vaikams duoti atgal. Taciau kai viena mergaite eme nuolat ji musti pagaliu kieme, o jis man verkia sako kad mergaite ji musa, as kalbejausi is pradziu su ta mergaite- nepadejo, veliau su jos mama- rezultatu nebuvo. Bet eilini vakara, kai atejau pasiimti mazaji i darzeli, tuo pat metu atejo ir tos mergaites mama, maniskis vel eme verkti ir skustis, kad ji muse su pagaliu, tai as savajam pasakiau (bet taip kad musu su sunum pokalbi isgirstu ir ta mama) Sakau erikuti, kai ta mergaie vel tau trenks su pagaliu per galva, tu ciupk ta pagali ir trenk jai atgal. Tai zinokit kad daugiau ne vieno karto ta mergaite nenuskriaude manojo vaiko. O todel ir darau isvadas, kad svetimos tetos ne autoritetas vaikmas, ie nesupranta kodel turi klausyt svetimu tetu, todel kiekviena mes turim mokyti, aiskinti ir barti tik savo vaikus o ne svetimus.
Vilma-Ieva
2011 01 10, 22:32
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 11 05, 14:45) mustis negalima,bet paciai dukrai per nagucius uzduotumete?Tai irgi musimasis.Tokiu auklejimu vaikas supras,kad nusileisti turi tas,kuris silpnesnis,o siuo atveju jusu zodis ir jusu veiksmas(uzdavimas tai yra atgalinis musimasis) bus galutinis. Na taip - agresija iššaukia agresiją. Va aš besimušančiam saviškiui tik žodžiu aiškinu, kad taip negalima, kad ne muštis, o caca reikia daryti, o vyras kai bando auklėti davimu atgal (na nestipriai, tik va patį principą atkartoja, kad tu mane, tai aš neva tave), tai kiek besuduotų, tiek vis atgal gauna. Ir apskritai manasis net į pakeltą toną problemiškai reaguoja: griūna, spardosi, verkia, daiktus mėto, o ramiai kažkaip visai neblogai gaunasi jį nukalbinti...
miliukas281
2011 01 12, 21:42
Susidūriau ir aš su tokia situacija. Kai mano mergytę vis mušdavo draugės berniukas. Na negalėjau taip ilgai žiūrėti ir liepiau duoti atgal. Jai vis atiminėdavo žaislus ir dar su jais užtvodavo. Nnegalima taip ramiai žiūrėti ir nieko nedaryti. O draugė vis sako, palauk juk jis mažas, o tas mažas jau 3.5metų. Aš manau reik nuo mažens mokinti nesimušti.
Jeigu mano vaikas taip darytu nemanau kad butu problema trinkteleti per nagus uz tokius darbus,turi suprasti kad tai ka padare kitam yra neleistina,negrazu ir beabejo skausminga
smalsiuke333
2011 01 19, 14:40
manau ne tik mama turi sudrausminti, bet ir privalo.
Dziurgita:)
2011 01 21, 14:18
Zinoma, kad rekia drausminti..ir ne tik kai musa vaikus, bet kai musa ir suaugusius taip pat
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 11 05, 12:45) mustis negalima,bet paciai dukrai per nagucius uzduotumete?Tai irgi musimasis.Tokiu auklejimu vaikas supras,kad nusileisti turi tas,kuris silpnesnis,o siuo atveju jusu zodis ir jusu veiksmas(uzdavimas tai yra atgalinis musimasis) bus galutinis.  Aha, man irgi uzkliuvo sita vieta.. Jeigu jau mokome, kad mustis negalima, tai reiktu ta daryti nuosekliai ir paciai mamai nesimusti Kai kurios sake, kad tokio amziaus vaikas pamokymu dar nesupranta, tai as tikrai nesutikciau: kaip vaikui jaustis, jei niekada uz kito vaiko nuskriaudima nedrausmintume, o staiga nuo tam tikro amziaus, kai jau nusprestume, kad jis jau turetu suprasti, staiga imtume drausminti?... Zmogutis gi visko mokosi pamazu - ir zodeliu, ir gero elgesio
Saulyte`
2011 01 31, 14:30
mama privalo drausminti savo vaika. vat as nezinau ar isdrisciau kitam vaikui kazka aiskinti, tuo labiau jei mama salia, bet savo mergaitei tikrai neleisciau
Deja_Vu*
2011 01 31, 20:17
o kas jei ne mama ar tetis galetu sudrausminti???? vaikas turi suprasti, kad taip daryti NEGALIMA. ir beje kodel jis musa kitus vaikus?? is kur to ismoko?? nesuprantu tevu, kurie leidzia savo vaikui musti kitus vaikus.
summmer
2011 02 07, 16:22
Manoji mušėsi iki 1 metų ir kažkur 6 mėnesių. Iki tol tekdavo nuolat ją stebėti, kad neužgautų kito vaiko, kas buvo be galo sunku, nes ji kartais netikėtai griebdavo ar trenkdavo. Jokie aiškinimai nepadėjo, mušti atgal nenorėjau, tiesiog stabdydavau kylančią ranką ir kreipdavau dėmesį kitur. Dabar jai jau beveik 2 metai ir ji iš tų vaikų, kurie savo žaislą atiduoda, kad tik kitas vaikiukas neverktų. Labai jautri, gera mergaitė, tiesiog išaugo tą laiką ir tiek.
Tai zinoma kad turi mama sudrausminti savo vaika kai jis elgesi negerai
Militukas
2011 02 15, 13:21
Mama turi drausminti, aukleti, aiskinti , mokinti savo vaika  kas galima, o kas ne.
okse0711
2011 02 26, 10:37
ir aš noriu prie jūsų prisijungt,pas mane situacija tokia: auginu berniuką,3m 3men ir mergytę,jai 1m6men,abu vis napasidalina žaislų,knygučių ir kitokių reikmenų,jei vienas tuo susidomėjo,tai butinai ir kitam reikia,pasekoja susimuša arba apsikandžioja.Abiems pastoviai aiškinu,kad taip daryti negalima,tam kartui apsiramina,bet vel praeina kiek laiko vel tas pats.jau nebežinau ką ir daryti. išskiriu abu,kartais viena nuvedu į kitą kambarį ir pasakau,kad nusiramintų,o kartais atimu tą daiktą dėl kurio susipešė ir nė vienam neduodu.neskiriu kuris didesnis,o kuris mažesnis. aršesnė pas mus mergina.ji bando ir mano kantrybę reikalaudama to ko negalima,trepsi ir kojytem,rėkia. net pradedu galvoti,kad nemoku aukleti vaikų gal kas galetu patarti,ką daryti tokiu atveju?
wytaute69
2011 02 27, 22:49
QUOTE(okse0711 @ 2011 02 26, 11:37) ir aš noriu prie jūsų prisijungt,pas mane situacija tokia: auginu berniuką,3m 3men ir mergytę,jai 1m6men,abu vis napasidalina žaislų,knygučių ir kitokių reikmenų,jei vienas tuo susidomėjo,tai butinai ir kitam reikia,pasekoja susimuša arba apsikandžioja.Abiems pastoviai aiškinu,kad taip daryti negalima,tam kartui apsiramina,bet vel praeina kiek laiko vel tas pats.jau nebežinau ką ir daryti. išskiriu abu,kartais viena nuvedu į kitą kambarį ir pasakau,kad nusiramintų,o kartais atimu tą daiktą dėl kurio susipešė ir nė vienam neduodu.neskiriu kuris didesnis,o kuris mažesnis. aršesnė pas mus mergina.ji bando ir mano kantrybę reikalaudama to ko negalima,trepsi ir kojytem,rėkia. net pradedu galvoti,kad nemoku aukleti vaikų gal kas galetu patarti,ką daryti tokiu atveju?  as turiu dvynius, taigi jegos lygios kaip sakoma  gal taiir lengviau, bet viska ka raset tinka ir mums. Lygiai tiap pat pesasi ir musasi ir apsikandzioja. Visko buna. Ka daryt? nieko ypatingo. As elgiuosi pagal situacija. Jei jau labai susipesa - skiriu. O siaip leidziu truputi pakovoti. Kartais atimu daikta del kurio susipesiau, kartais paieskom kito panasaus. Kartais sakau - neverk, brolis geras, truputi patures ir tau atiduos (tas labai veikia, dazniausiai ) Pastebiu kad jau patys pradeda kartoti - as geras, tuoj duosi tau. Ir duoda  Zodziu asmanau kad broliai seses turi pestis tarpusavy. Ir kazkiek jiems to leisti reikia, tai normalu ir butina. Zinoma, reik ziuret kad nesusizeistu labai, kartais padeti isspresti konflikta, bet siaip leisti patiems bandyti issaiskinti, ypac kai jau vyresni. Mano dar maziukai, 3 metukai bus geguze.
deiritta
2011 03 02, 09:27
vaikus drausminti butina nesvarbu kokio jie amziaus,nes kitaip laikui begant ne tik musis bet visiskai neklausys manydami kad jiems viskas galima.maniske kai buvo pusantru arti dvieju ja bausdauvau.pasodindavau ant kedutes ar lovos ir liepdavau sedeti 3min ir pagalvoti ka padare,tada pakalbam ar suprato uz ka buvo nubausta.palinksi vargsiuke galvyte ir eina toliau zaist  jai lb nepatikdavo ir suprasdavo kad negerai pasielge,gryzusi po bausmes elgdavosi lb graziai
Ieškojau atsakymo, kaip egtis, kai mano sūnų (2m ir 2mėn) ištisai skriaudžia jo puseserė vyresnė 7mėn. Mes gyvename kartu viename name ir pastovus kovos laukas tarp vaikų. Mano sūnelis lėtesnis, kai jis žaidžia su jos žaislais ir ji prilekia rėkdama, kad čia jos, mano berniukas iškart atiduoda. Jis žaidžia su mašinėlėmis, pribėga ji, terorizuoja, nori atimt. Būna, kad neduoda mano berniukas jai, o tada ji isteriškai rėkia. Vos vienas randas spėja sugyti, tuoj vėl apdrasko jo veiduką. Ir su sese mes abi pykstamės dėl vaikų konfliktų. Man gaila manojo, kad jis ištisai nuskriaustas, būna balsą pakeliu ant jos dukrytės, tada ji ant manęs pyksta. Mergatei yra sakoma, kad negalima taip elgtis, bet ji tyčia sako "mušiu mušiu, lįsiu lįsiu". O mano sese sako, tegu duoda atgal jai, kai ji lenda ar muša. Bet man nesinori, kad maniškis muštusi. Nežinau, ar gera tokia pozicija. Manu ji vyresnė ir tą puikiai jaučia, o maniškis jau bijo jos. Kai susipeša, aš pasiimu savo sūnų ir nusivedu į kitą kambarį, kad būtų jie abu atskirai, bet mergaitė atlekia iš paskos ir specialiai lenda. Jau man pyktis ima ne tas žodis... Pradedu manyti, kad piktybinis vaikas.
Radau čia atsakymą, kad mušti negalima mergaitės, nes ji mato, kaip blogą pavyzdį. Sese jai buvo užplojus per užpakalį už tokius "nuopelnus". Nepadėjo. Ji pati nesirūpina, ką daryti, neieško informacijos, kaip turėtų elgtis. O man rūpi, nes baiminuosi, kad tai gali paveikti mano vaiko psichiką.
wytaute69
2011 03 02, 22:06
QUOTE(Orfeja @ 2011 03 02, 12:30) Nežinau, ar gera tokia pozicija. oi ir as nezinau iki kokios ribos leisti vaikams pestis o kada jau isikisti....manau kad kazkiek pakovoti uz save reikia leisti... Vienintelis dalykas kuri manau reikai daryt tia jeigu mergaite nesidalina savo zaislais tia ir suneliui sakykit kad jei jis nenori - gali nesidalint. Ir jei pats atimt nesugeba, as turbut nueiciau ir paimciau is mergaites jeigu sunus noretu. O daugiau....nezinau net kur tas aukso vidurys....davimas atgal ne iseitis....turbut...nors sakau, manau kad isejes i visuomene (darzeli, mokykla) vaikas vistiek tures uz save kovoti pats....ir tas musimasis gal ner toks jau blogas dalykas...kai pagalvoji...as pvz mieliau sutikciau kad mano vaikas moketu duoti atgal nei kad is jo mokykloj tyciotusi o jis tylutis sau lindetu kampe ir kestu...
Man mama, atsimenu, irgi sakydavo, kad duociau atgal  buvau is tu letu mergaiciu... tai is tos puses, reikia gal taip sakyti ir savo vaikam, kad neuzaugtu pastumdeliai, o nebijotu ir zodi atgal pasakyti, uz save pastoveti
okse0711
2011 03 04, 08:01
idomu,tik ar pats vaikutis tuomet atsirinktu kada duot atgal,o kada ne
Sunki situacija tikrai, sunkiausia tai kad mergaites mama i tai niekaip nereguoja.As asmeniskai tai pirmiausia- pasikalbeciau su sunum ir stengciaus kad jis neimtu tada jos zaislu, jai jis nori su jos zaisti, nupirkciau jam toki pati, antra- tai jai ji mustu berniuka- tada sustatyciau abu ir lai berniukas jai padaro ta pati ka ji padare jam, na ikando, tai ikanda,kur uzdauze , uzdauztu atgal.Tada mergaite pajustu ta skanuma savo elgesio.Trecia- aiskus nei uz ka neleistciau jai paimti berniuko zaislu,. grieztai, o jai ji del to pyktu atsakymas paprastas- tu juk neduodi, nesidalini, tai ir su tavim niekas nesidalins ir neduos. Tik viena ka- niekada nesaukite ir nebarkite svetimu vaiku, neturite teises ka jis be padarytu, beje situo atveju gal mergaitei butent truksta mamos demesio ir p. gal ji mato kaip jus bendraujat su sunumi ir jai yra toks ale pavydas, gal ji noretu jusu artumo butent, o jai jus ja barsite ji dar labiau maistaus ir issilies butent ant jusu sunaus. Kad mergaite vyresne , kazi ar ji jaucia, nes nedidelis skirtumas, bet konkurencija pas ju didziule, dar jos harakteris tvirtesnis, nors...tokie vaikai istikro labai jautrus ir cia greiciau taip pasireiskia konkurencija, bet cia tik jos mama gali sureguliuot tai. Tikrai isivaizduoju kaip jum sunku
Ruby Tuesday
2011 03 04, 12:22
Manau, kad butu galima berniukui paaiskinti, kad nors mustis ir negerai, bet jeigu kas nors ima tave musti, tu turi teise apsiginti. As pati buvau is tu vaiku, kurie duoda atgal ar atsikerta, bet mano seneliams tai labai nepatiko, nuolat aiskindavo, kad protingas pasitrauks, protingas patyles ir t.t. Tik kruva kompleksu ivare, net dabar sunku buna apsiginti  Todel manau, kad geriausia vaikui yra skatinti save apsiginti, bet tuo paciu aiskinti, kad negerai pirmam pradeti konflikta.
QUOTE(Orfeja @ 2011 03 02, 10:30) Ieškojau atsakymo, kaip egtis, kai mano sūnų (2m ir 2mėn) ištisai skriaudžia jo puseserė vyresnė 7mėn. Mes gyvename kartu viename name ir pastovus kovos laukas tarp vaikų. Mano sūnelis lėtesnis, kai jis žaidžia su jos žaislais ir ji prilekia rėkdama, kad čia jos, mano berniukas iškart atiduoda. Jis žaidžia su mašinėlėmis, pribėga ji, terorizuoja, nori atimt. Būna, kad neduoda mano berniukas jai, o tada ji isteriškai rėkia. Vos vienas randas spėja sugyti, tuoj vėl apdrasko jo veiduką. Ir su sese mes abi pykstamės dėl vaikų konfliktų. Man gaila manojo, kad jis ištisai nuskriaustas, būna balsą pakeliu ant jos dukrytės, tada ji ant manęs pyksta. Mergatei yra sakoma, kad negalima taip elgtis, bet ji tyčia sako \\\"mušiu mušiu, lįsiu lįsiu\\\". O mano sese sako, tegu duoda atgal jai, kai ji lenda ar muša. Bet man nesinori, kad maniškis muštusi. Nežinau, ar gera tokia pozicija. Manu ji vyresnė ir tą puikiai jaučia, o maniškis jau bijo jos. Kai susipeša, aš pasiimu savo sūnų ir nusivedu į kitą kambarį, kad būtų jie abu atskirai, bet mergaitė atlekia iš paskos ir specialiai lenda. Jau man pyktis ima ne tas žodis... Pradedu manyti, kad piktybinis vaikas. Radau čia atsakymą, kad mušti negalima mergaitės, nes ji mato, kaip blogą pavyzdį. Sese jai buvo užplojus per užpakalį už tokius \\\"nuopelnus\\\". Nepadėjo. Ji pati nesirūpina, ką daryti, neieško informacijos, kaip turėtų elgtis. O man rūpi, nes baiminuosi, kad tai gali paveikti mano vaiko psichiką. Gyvenate ne viename bute, kaip suprantu? Tai neleiskite vaikams kartu buti ir tiek, jei nemoka graziai zaisti, tai ir nereikia, kam be reikalo nervuotis? As kogero rimtai pasnekeciau su sese, o jei ji nieko nedarytu, mano sunus nebendrautu su jos dukra. Musiskei, kai pasirodo oziai, labai tinka \"kampelis pasedejimui ir pagalvojimui\". Nustatau mobiliam, tarkim, 2-3 min, ja pasodinu ir pasakau, kad gales eiti tik tada, kai suskambes. Na, ji ten pabliauna (nes sedet nenori), paskui apsiramina, o po to dar apsnekam, kodel jinai buvo pasodinta. Mums padeda
Viename name gyvenam, kaip cigonai  Jei mergaite neduoda savu zaislu, tai as jai neleidziu imti ir mano sunaus. Tada ji i isterijas puola. Dar kartais padeda, kai pasakau "pazais ir tau duos". Abiem tinka toks pasakymas  Nors siokia tokia iseitis. O del atgal davimo, manasis neduoda... gal dar nesupranta. Paaiskinu as jam, kad nenusileistu, bet jis neiko nedaro, atbega pas mane ir verkia.... Taip ir norisi papurtyt ta keklauzada
*Ingridska*
2011 03 28, 19:26
mama, mano atveju, turėtų nepraleisti to pro akis
pauliniausia
2011 09 15, 19:14
Nesvarbu ar vaikas didesnis, ar mažesnis, jei išreiškia agresiją prieš mano nesimušančią mergytę, privalau apginti savo vaiką. Kartą užteko tokį mušeiką stipriai sugriebt už rankos ir priverst atsiprašyti. O ir dar vaikai elgesį kopijuoja, nenoriu kad dukra išmoktų, tad tiesiog nors kuriam laikui vengiame bendravimo.
QUOTE(Orfeja @ 2011 03 02, 11:30) Mes gyvename kartu viename name aš pasiimu savo sūnų ir nusivedu į kitą kambarį, kad būtų jie abu atskirai, bet mergaitė atlekia iš paskos ir specialiai lenda. Gyvenat vienam name, bet juk kambarius pasiskirstet kuris kurios? Laikykit savo sunu savo namo daly, jei mergaite ji skriaus, iskart vykit pas save ir pasakykit, jog svecias irgi privalo elgtis deramai, o jei ne, tegul viena sedi. Ir koks dar gali buti atlekimas? Grieztai liepiat iseit is kambario ir viskas! Uz rankos ir isvedat! Kelis kartus pakartokit kurie kambariai tai ne jos namai. Net ir mazi vaikai tai puikiai supranta, tik nebijokit ribu nubrezt
Lenusik-N
2011 09 20, 14:24
Auginu sunu 1m. ir greit 4 men. Jis pas mus judrus berniukas. Prasidejo ir pas mus bedos-pradejo metiti daiktus i bet ka (vaikas, tevai ...nesvarbu). Pradejom aukleti- musti nenorejom, tai pabandem tokia bausme: kai tik jau pasirenges mesti- sakom negalima, jeigu padaro- tai uzdarom viena kambaryje. Taip [prireike 5 kartu uzdaryti 10 min. begyje kol galiausiai suprato, kad jeigu mes bus uzdarytas, tereikejo pirstu parodyti kas bus jeigu tai padaris. Aisku uzdarius laikem ji ten gal pora min. nedaugiau. Ziauru buvo, bet tam kartui tiko. Poto aisku labai pasigailejom, nes pasirodo galima isvystiti vaikui baime uzdaru patalpu ir tureti didesniu nemalonumu.Taigi daugiau tokiu bausmiu nedarom. Pradejau stebeti savo vaika- jis pradeda metiti tik labai is dziaugsmo ar is pykcio. Sakom, kad negalima. Labai bijojau, kad neskriaustu kitu vaiku, bet tas negalima atrodo pradeda veikti. Dar labai veikia, kai tik uzsimuoja laiku pasakyti CACA ir tada jis graziai paglosto. Bet manau is tokio amziaus uzaugs tik reikia preziuros, darbo ir kantrybes.
supervaikas@gmail
2011 09 28, 09:45
manau mama, kad ir mažučiam vaikui turi aiškinti,kad muštis negalima, kad kitam vaikiukui skauda ir tt
pauliniausia
2011 11 18, 12:23
 tai yra auklėjimo stoka, bet auklėti reikia nuolat, jau namuose, ir jau tada kai vaikas muša žaislus, arba pakelia ranką prieš jus. Negaliu pakęst kai mano vaikas  verkia, o kokia višta šalia kniaukia ant mušusiojo.....taigi negalima, nežinau ką daryti.....
Foto4You
2011 12 07, 14:52
Mes turejom tokia museika mokykleleje.. hiper aktyvi mergaite, lekia, trenkia, kanda, griebia.. O mama tik ziuredavo, niekad nieko nesakydavo. Manau tai tikrai negerai, nes tuomet vaikas nesuvokia, kad jis elgiasi blogai-gerai.. Dar prie to pacio buvom paklausti- o ka jusu taip nedaro?? mano tai verciasi per galva visa laika
liaudija
2012 01 10, 21:46
Sveikos, mamos. Turiu pazistama, kuri vis ateina pas mane i svecius su savo 2 metu vaiku, maniskiam 8.5 menesio. Dar nebuvo nei vieno susitikimo, kad neskriaustu mano maziuko. Paskutinis susitikimas pribaige mane - jos mazasis visa laika lupo is manisko jo zaisliukus (savo zaisliuku ateidami neatsinesa), po to kai jau jam paciam mano sunaus zaislu nebereikejo ir maniskis pradejo zaisti su tuo zaisliuku, atleke ir kaip trenke per galva. Raminau saviski verkianti beveik pusvalandi, tik nuraminau, tas pradejo gasdinti maziuka, tas vel i asaras, paprasau, kad negasdintu, jam dzin, vel uz minutes ta pati daro. Maniskis vel i asaras. Bjauriausia, kad ta pazistama ABSOLIUCIAI nereagvo, tik sedejo ant sofos ir toliau savo reikalus man porino. Apie tai, kad vaiksciojo ir sparde buto sienas, spjaude ant mamos, mete musu zaislus i sienas net nesigilinsiu pasakodama. O iseinant pazistama pasake, tai cia nieko, tipo pas ja su fanarais vaikai vaiksto daznai nuo tarpusavio mustyniu (turi dar beveik 5 metu antra vaika). Po ju isejimo, sunus nuo ranku visa pusdieni nenulipo Kaip man atsikratyti tokia pazistama, kuri visiems aiskina, kad as jos geriausia drauge
|
|