Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Už Internetu atsisiųstą įrašą – į policijos rankas
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Mamos kompiuteris
Pages: 1, 2
Omrum
Sveiki šiandien radau tokia informacija kuria norėčiau pasidalint su Jumis ... kuo daugiau žmonių sužinos tuo bus geriau.

CITUOJU:

"Interneto naršytojas, persisiuntęs į savo kompiuterį filmą, dainą ar žaidimą, gali atsidurti policijos pareigūnų akiratyje ir gauti tūkstantinę baudą.

Sugriežtinus Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, už piratavimą galima bausti ne tik svetimų kūrinių platintojus, bet ir sau jų atsisiuntusius asmenis.

Net ir už vieną persisiųstą dainą gresia bauda nuo 1000 iki 2000 litų.

Be to, pažeidėjui dar reikės sumokėti kūrėjų ir atlikėjų patirtą žalą.

Lietuvos antipiratinės veiklos asociacija (LANVA) neseniai Kauno Žaliakalnio policijos komisariatui pateikė svetainės linkomanija.net 106 vartotojų kompiuterių identifikavimo (IP) adresus.

„Tai – pirmas atvejis, kai bus nubausti internetu kūrinius sau atsisiuntę žmonės.

Anksčiau būdavo baudžiami tik tarnybinių stočių administratoriai“, – „Lietuvos rytui“ sakė LANVA pirmininkas Vytas Simanavičius.

106 vartotojai iš visiems prieinamos programos „uTorrent“ į savo kompiuterius nemokamai atsisiuntė kompanijos „Microsoft Corporation“ naujausią programinę įrangą „Microsoft Windows 7 Ultimate“ bei įvairių muzikos kūrinių.

Viena tokia „Windows“ programa legaliai kainuoja 686 litus. „Microsoft“ nuostolis – 72 tūkst. litų.

Tačiau policijos pareigūnų dar laukia nelengvas darbas – pagal IP adresus nustatyti vartotojų asmenybę.

„Gali paaiškėti, kad daugelis kūrinius vagiančių asmenų – ne kauniečiai.

Tada jų duomenis perduotume kolegoms iš kitų miestų ar rajonų. Policininkų krūvis ir taip didelis, todėl internete pirataujančių privačių asmenų paieška užtruktų ne vieną savaitę ar net mėnesį“, – sakė Žaliakalnio komisariato prevencijos poskyrio viršininkas Dainius Trumpelis.

Atsakomybėn bus patraukti sutartis su interneto tiekėjais sudarę žmonės, jei nebus nustatyta, jog nelegaliai kūrinius siuntėsi pas juos buvę draugai ar giminaičiai.

Nustačius pažeidėjus, atskirus civilinius ieškinius jiems ketina pateikti „Microsoft“ korporacijai Lietuvoje atstovaujanti advokatų kontora.
"

ŠALTINIS: Informacija iš Lietuvos ryto
maiklas
trumpas komentaras:

Eilinis LANVA triukas patikliems zmonems gasdinti. Neuztenka tureti IP (ji galima ir is oro istraukt), reikia dar irodyt, kad tikrai tas zmogus parsisiunte faila.
settle
http://www.uzdarbis.lt/index.php?s=&sh...t&p=1053924
Keletas linksmų komentarų ta tema smile.gif

http://forum.lrytas.lt/topic_show.pl?bid=3;pid=1571614#fp
O čia truputį protingų žmonių nuomonių.

Taip, kad gyvenkim ramiai.
maiklas
paskaitykite viską (protingo zmogaus komentarą) ir viskas bus aišku ....

"Kaip čia negrįši prie šių dienų aktualijos, ypač kai iš manęs tikisi komentaro. Šiandien net kvietimą į atvirą diskusiją su Lanva ir Latgaa-a žmonėmis gavau (papasakosiu po to įspūdžius). Bet labiausiai mane paskatino parašyti be reikalo tąsoma Kauno miesto policija. Dievaži! Štai ši citata (pajuodinimas mano):

“Gali paaiškėti, kad daugelis kūrinius vagiančių asmenų – ne kauniečiai. Tada jų duomenis perduotume kolegoms iš kitų miestų ar rajonų. Policininkų krūvis ir taip didelis, todėl internete pirataujančių privačių asmenų paieška užtruktų ne vieną savaitę ar net mėnesį“, – sakė Žaliakalnio komisariato prevencijos poskyrio viršininkas Dainius Trumpelis.

Tarsi Kauno – ypač Kauno – policija dabar neturėtų, ką veikti. Gal kas su elementariomis teisinėmis ir interneto žiniomis perduotų gerb. Dainiui Trumpeliui, kad Lanva policijai pakišo 106-ių visiškai niekuo dėtų žmonių IP adresus?

„Kaip tai visiškai niekuo dėtų?“, paklausite, – „Jie piratai! Siuntėsi Windows 7!“. Pasistengsiu viską paaiškinti visiškai paprastai. Nors Gediminas šiandieniniame rašinyje labiausiai nagrinėja tai, kad IP adresas savaime neparodo, kas yra pažeidėjas (ir tai yra tiesa), paaiškinimas yra dar paprastesnis: šiuo konkrečiu aptariamu atveju neįvyko išvis nieko nelegalaus, net jei žmonės iš tiesų parsisiuntė Windows 7, sutampa jų IP ir jie patys tai pripažintų.

Kodėl? Todėl programinė įranga turi savo platinimo specifiką. Teisiniai santykiai su produkto kūrėjais (savininkais) ir vartotoju užsimezga tik tada, kai jis, norėdamas naudotis produktu, paleidžia jo diegimo programą, perskaito jo dėmesiui pateikiamą licencinę sutartį ir sutinka su jos sąlygomis, paspausdamas mygtuką „Sutinku“ („Agree“ ar pan.). Iki to momento jokie turtiniai, nuosavybės ar kiti teisės aktais reglamentuojami santykiai su programos kūrėjais ir vartotoju nė neegzistuoja. T.y. šiuo konkrečiu atveju Lanva turėtų pagrindą pateikti skundą policijai tik tuo atveju, jei turėtų įrodymų, kad vartotojai pradėjo naudotis Windows 7 operacine sistema, sutiko su licencine sutartimi, bet ją pažeidė. Tačiau akivaizdu, kad pats operacinės sistemos parsisiuntimo faktas apie tai neduoda jokios informacijos.

Situacija visiškai išteisina besisiuntusius Windows 7 ir dėl kitų priežasčių. Aktyviai sekę šios operacinės sistemos paruošimą išleidimui puikiai žino, kad Microsoft pati leido siųstis Windows 7 bandomąją versiją beveik pusę metų. Tik santykinai neseniai oficialus „download“ adresas (http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx) pakeistas į „get“ (http://www.microsoft.com/windows/windows-7/get/). Kaip labai taikliai pastebėjo vienas Gedimino cituojamų komentatorių „Kur yra parašyta, kad va ŠITO failo siųstis negalima, nes jis nelegalus ir tau gresia bauda?“.

Nenaudoju Windows 7, tai negaliu pasakyti 100%, bet ankstesnės Windows versijos, įskaitant Windows Vista suteikdavo vartotojui laiko aktyvuoti registraciją ir „legalizuoti licenciją“. Tas laikas, kaip įprasta platinant programinę įrangą, dažniausiai būdavo apie 30 dienų. Jei per tą laikotarpį įrašydavai į registracijos laukelius savo asmeninę informaciją ir tinkamą aktyvavimo raktą, pradėdavo galioti asmeninė produkto licencija, jei ne – tekdavo produktą ištrinti (dažnai programos tokiais atvejais nustoja veikusios arba apriboja funkcionalumą). Bet netgi tuo atveju, kai per 30 dienų neužregistravote produkto ir nusprendėte jo atsisakyti ištrindami iš savo kompiuterio, jūs vis dar viską darėte legaliai ir nepažeidėte įstatymų!

Tai taip paprasta ir aišku, kad net graudu darosi dėl kilusio erzelio. Atsipeikėkite gi! Aš kiekvieną savaitę visiškai legaliai parsisiunčiu dešimtis įvairiausių programinių produktų, įskaitant komercinius ir labai brangius. Aš juos išbandau, aprašau čia, jei jie įdomūs publikai, nusiperku, jei jie man asmeniniam darbui pasirodo vertingi, ir ištrinu visus kitus. Tai yra normalu, legalu ir šiais interneto paplitimo laikais yra pagrindinis programų platinimo bei pardavimo kanalas! Tai, kad Windows 7 parsisiųsta ne iš Microsoft serverio visiškai nieko nereiškia – žmogus perka licenciją naudotis programa, o ne pačią programą. Programą jis gali gauti iš kur nori ir kopijuoti, kiek tiktai nori. Dirbantys su Microsoft produktais verslui puikiai žino, kad vienas CD/DVD gali būti naudojamas kopijų diegimui per tinklą į šimtus ar net tūkstančius kompiuterių – Microsoft rūpi tik tai, kad visų tų kopijų naudojimas būtų apmokėtas (įsigytos legalios licencijos). Ką jau kalbėti apie faktą, kad Microsoft yra siūliusi su nuolaida (!) legalizuoti Windows tiems, kas to nepadarė?

Taigi ši istorija išties tragikomiška. Ji tokia yra dėl elementarių informacinių technologijų metodų ir teisės neišmanymo iš pernelyg uolių lobistų pusės. Kodėl Microsoft teisininkai nepakonsultavo Lanva žmonių prieš pradedant taip išgarsintą „operaciją“, man yra paslaptis, bet gal Lanva, be galo savimi pasitikėdama, tos teisinės pagalbos ir nesikreipė?"

Nuoroda į šitą straipsnį >>> http://www.nezinau.lt/lanva-be-reikalo-tru...policijos-darba
RamiosBites
Gerai, tie asmenys nepažeidė nieko, nes nesinaudojo tais Windows'ais, bet kaip PLATINIMAS? Jis irgi - nelegali veikla..
zbara
QUOTE(settle @ 2009 11 04, 14:44)

Taip, kad gyvenkim ramiai.
*

teip drinks_cheers.gif
siunčiuos ka man reik ir nesuku galvos. iš vis žiūriu grasina net už komentarų rašymą (cia del pedofilijos) cool.gif
settle
QUOTE(zbara @ 2009 11 07, 23:06)
teip  drinks_cheers.gif
siunčiuos ka man reik ir nesuku galvos. iš vis žiūriu grasina net už komentarų rašymą (cia del pedofilijos)  cool.gif
*

Va dėl visokių komentarų, tai žymiai lengviau baudelę gaut, nei dėl Lanvos. Už visokius rasizmus ir panašius komentarėlius delfiuose jau ne vieną nubaudė.
Taktas
Na va lanvos triukšmas jau bliūkšta.
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/56/63858/
panasi
QUOTE(settle @ 2009 11 09, 15:14)
Va dėl visokių komentarų, tai žymiai lengviau baudelę gaut, nei dėl Lanvos. Už visokius rasizmus ir panašius komentarėlius delfiuose jau ne vieną nubaudė.
*

Tas tai neabejotina. Juolab kad uz komentarus kiek zinau gresia baudziamoji atsakomybe- jei realios laisves atemimo bausmes ir neduoda, tik bauda, visvien gauni teistuma, piratavimo atveju gi tik administracine atsakomybe.
Jurgička
Taigi šiandien paaiškėjo visi 106 IP adresai, kuriuos LANVA perdavė policijai. Juos galite peržvelgti čia. Tikiuosi saviškio ten nepamatysit. mirksiukas.gif
Jei nežinot savo IP, galite sužinoti čia arba čia
settle
QUOTE(Jurgička @ 2009 11 12, 20:12)
Taigi šiandien paaiškėjo visi 106 IP adresai, kuriuos LANVA perdavė policijai. Juos galite peržvelgti čia. Tikiuosi saviškio ten nepamatysit. mirksiukas.gif
Jei nežinot savo IP, galite sužinoti čia arba čia
*

Ar tik tamstos IP kartais nėra tarp pirmųjų penkių? biggrin.gif
ONLY*me
Čia tai gerai isdure thumbup.gif lotuliukas.gif Paziurejau ir galvoju-o tai mano IP cia prie ko??
Galetu ir nejuokauti taip blink.gif
Vaivaivora
QUOTE(ONLY*me @ 2009 11 12, 21:53)
Čia tai gerai isdure thumbup.gif  lotuliukas.gif Paziurejau ir galvoju-o tai mano IP cia prie ko??
Galetu ir nejuokauti taip blink.gif
*

Jei čia buvo bajeris, tai nesupratau aš jo... blink.gif

WHAT WAS THAT? g.gif
Lauragana
QUOTE(scorpuke @ 2009 11 12, 21:59)
Jei čia buvo bajeris, tai nesupratau aš jo... blink.gif

WHAT WAS THAT? g.gif
*

Kiekvienas, pažiūrėjęs i tą tipo LANVOs saraso nuorodą , ketvirtoje pozicijoje pamatys būtent savo IP lotuliukas.gif
ONLY*me
Šiandien jau penktoj eilutėj mano IP thumbup.gif
Gudriai cia sugalvojo bigsmile.gif
Vaivaivora
QUOTE(Tajanta @ 2009 11 13, 08:00)
Kiekvienas, pažiūrėjęs i tą tipo LANVOs saraso nuorodą , ketvirtoje pozicijoje pamatys būtent savo IP  lotuliukas.gif
*

Šiandien manęs nebėr tongue.gif Yahoo! lotuliukas.gif
Lauragana
O as su savo IP iš 4-os vietos persikrausciau į dvyliktą biggrin.gif Prarandu reitingą ,blyn lotuliukas.gif
Apus
tocna gerai isdure lotuliukas.gif man patiko thumbup.gif
Vilsen
QUOTE(Tajanta @ 2009 11 13, 08:00)
Kiekvienas, pažiūrėjęs i tą tipo LANVOs saraso nuorodą , ketvirtoje pozicijoje pamatys būtent savo IP  lotuliukas.gif
*

čia tai geras lotuliukas.gif aš vos ka tik nuo kedes nenuvirtau kai pamaciau savo IP adresa doh.gif
Almost
geriausia, kai savo IP randa tie, kurie net nesinaudoja torrentais biggrin.gif biggrin.gif
o žmogus, kuris sugalvojo šį juokelį, turbūt pasiskaitė savo klaidas ir eilutę padarė slenkančią biggrin.gif biggrin.gif
modestasta
Nu cia tai geras, vos nuo kedes nenugriuvau kai pamaciau savo IP ketvirtoi vietoi doh.gif lotuliukas.gif
BigMama
cha cha eilinis triukas smile.gif
anglas
QUOTE(settle @ 2009 11 12, 22:39)
Ar tik tamstos IP kartais nėra tarp pirmųjų penkių? biggrin.gif
*

nebegazdink manes 4 nuo virsaus mano ip`as sad.gif help.gif prisidirbau..... frusty.gif tai dabar pasakysite kad tas koks jo fool.gif vardas lanva manes ieskos anglijoje? cray.gif

oj gaus ilgai ieskoti... doh.gif clap.gif clap.gif megalol.gif megalol.gif nesuras manes.. jis man nieko nepadarys kaip jis mane zada parkrapstyti i lietuva? lotuliukas.gif
Almost
QUOTE(anglas @ 2009 11 27, 07:10)

nu jau nereikia taip svaigt... cool.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
webbus
Net JEIGU tuos 106 vartotojus ir nubaus (kuo as laabai abejoju), tai policija ju ieskos ir visi tyrimai bei teismai vyks ne trumpiau nei ~2 metus. Taigi galit laisvai ir nevarzomai toliau pirataut. O jei bus kas nuteistas ir iskils gresme buti patiems nubaustiems - tikrai apie tai isgirsit, nes nuskambes labai placiai.
ONLY*me
Iškelta pirma byla „Linkomanijos“ vartotojui g.gif

http://www.15min.lt/naujiena/laisvalaikis/...otojui-51-81398 doh.gif
settle
Toliau gąsdina žmones biggrin.gif
Iš tikrųjų tai net nesitikėjau, kad išdrįs taip toli nueit.
nesekme
QUOTE(settle @ 2010 01 26, 13:56)
Toliau gąsdina žmones biggrin.gif
Iš tikrųjų tai net nesitikėjau, kad išdrįs taip toli nueit.
*

nu nezinau ar taip jau ir gazdina g.gif jug internetas pilnas visko ko tik nori.kam pirkt diska jei galima atsisiusti is interneto.aisku jei tave kokybe tenkina.kam eit i kino teatra jei kazkas nuejo nufilmavo idejo ir ziurim g.gif aisku velgi kokybe.kas siunciasi tam gerai,o kas prekiauja orginalais g.gif taciau visus sugaudyti ir tai uzdrausti nerealu.zmones kaip siuntesi taip ir siusis.kadangi sustabdyti kaip ir nerealu belieka tik gazdinti.viena kita nubaus mazu kiti gal bijos.
ONLY*me
Dabar tai jau bus blink.gif blink.gif blink.gif http://www.lrytas.lt/-12646100641263935142...tm_campaign=rss
O gaila cry.gif
settle
QUOTE(ONLY*me @ 2010 01 28, 00:09)

Ko gaila? Megztuko, Ermano, linkomanijos?

Pas juos berods UAB, tai bet kokiu atveju Ermanui nelabai kas gali nutikt, jei ir per stebuklą nuteistų.
Linkomanijos domenas pas amerikonus, serveris pas švedus, irgi taip greit neužlenks.

O ir šiaip kol kas gi tik pagrasinimai, apeliaciją paduos.
maiklas
Visame pasaulyje bylos prieš trackerius, pvz thepiratebay, baigesi be naudos ir daugelyje šalių nustojo kovoti su taip vadinamuoju piratavimu (pvz Kanada). Lietuva dar stipriai atsilieka ir bando kažką įrodyti pasauliui.
valkata
QUOTE(maiklas @ 2010 01 28, 09:02)
Visame pasaulyje bylos prieš trackerius, pvz thepiratebay, baigesi be naudos ir daugelyje šalių nustojo kovoti su taip vadinamuoju piratavimu (pvz Kanada). Lietuva dar stipriai atsilieka ir bando kažką įrodyti pasauliui.
*

Na, LT teismai priima tokias nutartis, kokių reikia suinteresuotai pinigingai šaliai, o ne pagal LT įstatymus. Aš manau, kad bus priimti Microsoftui bei LANVA palankūs sprendimai, nors įrodymai yra žiauriai skylėti, galų gale savotiška yra bausti už atsisiuntimą ir platinimą to produkto, kurį Microsoft ir taip leidžia laisvai atsisiųsti:
http://www.windows7download.com/
qqTis
tai juk čia gi kvailiu ieškojimas
žmoniu naudojimasis nežinojimu
nors jai yra strukturos ir yra kliauza strukturos turi dirbti
paskui policiojoje "rekomenduoja" koki advokateli ir ten žmogelis moka po 200/val wink.gif
teoriskai juk autorinis principas yra naudos turėjimas is kito darbo o jai to pelno nera...
pas mus nedraudziama kazkur rasti arba dalintis neskaitant kai nemate kas rado
bet norint prisikabinti galima ir uz nieka
kad ir uz debesu stumdyma
forsiux
blemb mano ip adresas yra krc ziauru cia linkomanijoje net neregistruotas o tuo ip adresu naudojasi lb daug vartotoju juk kaip jie suseks juk interneto tiekejai parenka kompo ip adresa priskiria kiek suprantu ar kazkas panasaus. o tuo kompo windows kodu naudojasi apie 20 zmoniu. absurdas kol jie suseks
dryx
QUOTE(forsiux @ 2010 02 26, 20:14)
blemb mano ip adresas yra krc ziauru cia linkomanijoje net neregistruotas o tuo ip adresu naudojasi lb daug vartotoju juk kaip jie suseks juk interneto tiekejai parenka kompo ip adresa priskiria kiek suprantu ar kazkas panasaus. o tuo kompo windows kodu naudojasi apie 20 zmoniu. absurdas kol jie suseks
*

Gal pirmiau pasidomėk, o po to rašyk...
qqTis
spėju jis čia tik dabar apie ta baika sužinojo
qqTis
torrents.ru isvis uždare
ir ten irgi galima visokia tyrimu eiga
ir gali atsirasti visokiu gudručiu kurie gali prisistatyti reikšdami pretenzijas kad buvote to serverio vartotojai ir žodžiu kaip nors pasinaudoti jūsų teisine nežinai...
tipo gal už pora šimtu jums tam tikras advokatas padėtu wink.gif

dangira044
QUOTE(qqTis @ 2010 03 03, 12:23)
torrents.ru isvis uždare
ir ten irgi galima visokia tyrimu eiga
ir gali atsirasti visokiu gudručiu kurie gali prisistatyti reikšdami pretenzijas kad buvote to serverio vartotojai ir žodžiu kaip nors pasinaudoti jūsų teisine nežinai...
tipo gal už pora šimtu jums tam tikras advokatas padėtu wink.gif
*

neužsidarė, o persikėlė į kitą puslapį smile.gif
qqTis
tai jai užsiminėte butu buve gražu pasakyki koks jis wink.gif
maiklas
QUOTE(qqTis @ 2010 03 04, 08:56)
tai jai užsiminėte butu buve gražu pasakyki koks jis wink.gif
*

Torrents.ru tinklapio administratoriai visą turinį perkėlė į kitą tinklalapį rutracker.org.

O jei dar smulkiau:

Naujame rutracker.org portale pranešama, kad kompanija „Ru-Centr“ (www.nic.ru) neįspėjusi ir nepranešusi pristabdė domeno torrents.ru delegavimo teises. Torrents.ru savininkai atitinkamu raštu kreipėsi į kompaniją „Ru-Centr“, tačiau labai tikėtina, jog aplinkybių aiškinimasis užims tam tikrą laiką, per kurį torrents.ru bus nepasiekiamas vartotojams. Todėl domeno vardas buvo pakeistas į rutracker.org. Vartotojams, norintiems atnaujinti failus, kuriais buvo keičiamasi uždarymo momentu, reikia pakeisti trekerių adresus iš torrents.ru į rutracker.org.
Omrum
o gal žinot filmai.in kur persikele? ar jie jau su visam dingo? verysad.gif
Vilmunce
sveiki, o gal kas žinot kas atsitiko su rusų tinklalapiu megashara ? jau visą savaitę neina prisijungti...
maiklas
QUOTE(ONLY*me @ 2010 03 15, 11:32)

Visada maniau, o dabar tik tuo labiau įsitikinau, kad visa šita "byla" buvo sukurta reklamos tikslais, nes .... antireklama irgi yra reklama.

Pateikiu savo samprotavimus: iki viso vadinamojo skandalo LM buvo apie 40.000 vartotojų. Atsiradus skandalui (dėl piratavimo ir t.t.), vartotoju skaičius per keletą savaičių išaugo iki 120.000 vartotojų, taigi net 3 kartus padidėjo LM populiarumas.

Aš taip manau, ir kol niekas nepaneigs - manysiu ir toliau, kad LM ir LANVA kartu suorganizavo šitą "parodiją": vieni norėdami parodyti,kad atseit dirba, o kita pusė - siekdama populiarumo. Taip pat, beveik esu tikras,kad LM net ir finansiškai parėmė LANVA bei remia toliau.

Natuke
Įsivaizduoji, lanva padarė linkomanijai NEMOKOMĄ reklamą smile.gif - jie nuosirdžiai tikėjosi laimėt 4u.gif
maiklas
Jei paskaitysite mano komentarą aukščiau,tai suprasite,kad LANVA nesitikėjo nieko laimėti. Tiesiog 2 žmonės nusprendė vienas kitam padėt ir aišku ne už ačiū ... rolleyes.gif
dryx
Dėl finansinio rėmimo nesutikčiau. Kam LM mokėti pinigus už reklamą, kai ir taip jie klesti. Jei norėtų kažkokios minios belekokių vartotojų - padarytų viešą priėjimą, bet šiuo atveju yra uždara bendruomenė, į kurią patenkama tik su pakvietimais.
qqTis
nu juk yra ten visokie forums cinemas kurie konkuruoja su piratais ir daro akcijas atrakcijas žmoniu gazdinimui
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.