Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Klaipėdos darželiai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kiti miestai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ezra
user posted image

Pasakojam toliau.
*Rūta*
nauji namuciai.... 4u.gif
Čiunčia
QUOTE(skirgita @ 2009 10 23, 10:39)
Na ką aš galiu pasakyti. Pirks pieštukus, popierių ir kitas priemones, pratybas ir t.t. Dar visokioms nenumatytoms išlaidoms... ax.gif  Taip sakė rinkdavo ir seniau. nekrizinė grupė, visi tylėjo, neprieštaravo. Buvo pasiūlymas patiems pagal duotą sąrašą pirktis, ale niekas to nenorėjo daryti, tai sutiko nešti po 20 lt. į mėn. O susirinkime labai daug dalyvavo tėvų. Gal 2-3 nebuvo. Šiaip ir man daug atrodo, visai nekrizinė rinkliava doh.gif, bet ai nereikia nieko pirkti, nieko nešti papildomai. Kiek žinau naujus segtuvus kiekvienam vaikui nupirko jau iš tų pinigų. Dar geriamą vandenį užsakys iš tų pinigų, jei tėvai visi norės.
TAi va dėl naujų  vėl rinkliava bus. 12 kalėdų senis + dovana+auklėtoja. Vėl gausis. mirksiukas.gif  Dilma, ieškok dovanų, turi sugebėjimų biggrin.gif
*

Pratęsiant pirkinių sąrašą, tai ne tik ugdymui priemones pirks, bet ir wc popierių pirks, ir indų ploviklį , ir muilą rankytėms nusiplaut, ir pašluostes, ir kempinėles indams plauti, o gal ir šluotą grindims plauti nupirks, maža kas, gi sulūžti gali, ir t.t. ir pan. Čia turiu omeny tik priešmokyklinio ugdymo grupes, kurios negauna 0.50ct .

QUOTE(jėga @ 2009 10 24, 13:23)
Nu va, ir po 20 lt į mėnesį nieks nerenka tongue.gif Juolab, kad paruošiamoj kiekvienam vaikui dar ir mokinio krepšelis kažkoks skiriamas...
*

Taip, skiriamas mokinio krepšelis, tačiau iš jo galima pirkti tik bendram ugdymui naudojamas priemones (pvz., žaislai, stalo žaidimai, muzikavimui ar kūno kultūrai reikalinga priemonė ir pan.), iš krepšelio negalima pirkti priemonių kiekvienam vaikui , manau dėl to ir yra rinkliavos iš tėvelių, jei jie nesutinka patys pirkti mirksiukas.gif
Margarita 25
Ir as taip maniau, bet :
"2. Nustatyti, kad už paslaugą nemokama, jeigu:

2.1. vienam šeimos nariui tenka mažiau nei 1 valstybės nustatytų remiamų pajamų dydžio per mėnesį;

2.2. vaikas dėl ligos, mokinių ar tėvų atostogų nelanko įstaigos."

man tai panasu i sprendima apie virejas unsure.gif Na, mums tai paskutiniai metai ir vienas vaikas belanko, bet kaip kitiems...

Šią žinutę redagavo ČIČI: Šiandien, 15:14

Nu bet tai kokia nesamonė, jei mes neisim į ta prailginta grupe, kiek suprantu visvien gausim moket? SIAUBAS
Ir kiek tas yra 2.1. vienam šeimos nariui tenka mažiau nei 1 valstybės nustatytų remiamų pajamų dydžio per mėnesį; ???
Su nauja Temele thumbup.gif
Čiunčia
QUOTE(Margarita 25 @ 2009 11 04, 16:37)
Ir as taip maniau, bet :
"2. Nustatyti, kad už paslaugą nemokama, jeigu:

2.1. vienam šeimos nariui tenka mažiau nei 1 valstybės nustatytų remiamų pajamų dydžio per mėnesį;

2.2. vaikas dėl ligos, mokinių ar tėvų atostogų nelanko įstaigos."

man tai panasu i sprendima apie virejas unsure.gif Na, mums tai paskutiniai metai ir vienas vaikas belanko, bet kaip kitiems...
Šią žinutę redagavo ČIČI: Šiandien, 15:14

Nu bet tai kokia nesamonė, jei mes neisim į ta prailginta grupe, kiek suprantu visvien gausim moket? SIAUBAS
Ir kiek tas yra 2.1. vienam šeimos nariui tenka mažiau nei 1 valstybės nustatytų remiamų pajamų dydžio per mėnesį; ???
Su nauja Temele  thumbup.gif
*

KAM NEREIKALINGA PRAILGINTA GRUPĖ - MOKĖTI NEREIKĖS 4u.gif
Margarita 25
QUOTE(Čiunčia @ 2009 11 04, 17:40)
KAM NEREIKALINGA PRAILGINTA GRUPĖ - MOKĖTI NEREIKĖS  4u.gif
*

Aš tai supratau, kad čia visiems tėvams reikės mokėti. blink.gif
Čiunčia
Na , jei Jums nereikalinga papildoma ugdymo paslauga, tai kodėl Jūs turit už ją mokėti schmoll.gif mirksiukas.gif
eris
Patvirtinti 25 Lt kainą vienam asmeniui per mėnesį už atlygintinai 1,5 valandos papildomai teikiamą ugdymo paslaugą savivaldybės ikimokyklinio ugdymo grupėse, dirbančiose 12 valandų darbo režimu, nuo 2010 m. sausio 1 dienos.
Saip parasyta grupese, bet kas tu politiku supras g.gif
Čiunčia
QUOTE(eris @ 2009 11 04, 17:22)
Patvirtinti 25 Lt kainą vienam asmeniui per mėnesį  už atlygintinai 1,5 valandos papildomai teikiamą ugdymo paslaugą savivaldybės ikimokyklinio ugdymo grupėse, dirbančiose 12 valandų darbo režimu, nuo 2010 m. sausio 1 dienos.
Saip parasyta grupese, bet kas tu politiku supras   g.gif
*

Tai būtent į tas grupes, kurios dirbs 12val, ir eis vaikučiai, kurių tėveliams reikalingos prailgintos grupės smile.gif
Tokių grupių bus gal viena , geriausiu atveju dvi, priklausomai nuo to, kiek susirinks norinčių, tas valandas papildomas dirbs galbūt visai ne jūsų auklėtoja, o visiškai kitas žmogus.
sotto
Tai, aišku, kad nemokės tie, kurių vaikai neis į prailgintas grupes. Plius nemokės tie einantys, kurie išvardinti sąraše. Kas čia neaiškaus ??
jėga
QUOTE(Čiunčia @ 2009 11 04, 17:29)
Tai būtent į tas grupes, kurios dirbs 12val, ir eis vaikučiai, kurių tėveliams reikalingos prailgintos grupės  smile.gif
Tokių grupių bus gal viena , geriausiu atveju dvi
*

drinks_cheers.gif
Mūsų grupė nedirba 12 valandų režimu, tai ir galvos dėl to nesuku smile.gif
Baltike
O kaip tada suprasti šitai g.gif :

"Nuo kitų metų pradžios tokia paslauga besinaudojantys tėvai turės pakratyti pinigines. Nuspręsta, kad už papildomas pusantros valandos per mėnesį reikės susimokėti 25 litus. Tačiau L.Prižgintienė patikino, kad mokėti reikės tik už tas dienas, kai vaikas darželyje buvo paliktas ilgiau nei įprasta. „Jei per mėnesį vaikas prailgintoje grupėje buvo penkias dienas, už tiek reikės ir mokėti, o ne visus 25 litus“, - tvirtino L.Prižgintienė." (Citata iš šio straipsnio).

Mums šis klausimas labai aktualus ir nuo to, kaip bus skaičiuojamas mokestis, priklauso mūsų sprendimas dėl prailgintos grupės ir ne tik jos.
jėga
QUOTE(Baltike @ 2009 11 05, 13:12)
O kaip tada suprasti šitai g.gif :
*

Nugi man tai atrodo normalu, kad ten niekas kiekvienos dienos neseks, atvedei tu tą dieną savo vaiką į prailgintą, ar ne... Manau tėvai, kuriems reikalinga 12 val grupė, turėtų parašyt prašymą ir mokėt už tas valandas bendrą mėnesinį mokestį. O NEmokėti tik išskirtinai atvejais, kurie ir buvo išvardinti aukščiau nurodytam dokumente smile.gif

2. Nustatyti, kad už paslaugą nemokama, jeigu:

2.2. vaikas dėl ligos, mokinių ar tėvų atostogų nelanko įstaigos.
Baltike
QUOTE(jėga @ 2009 11 05, 13:41)
Nugi man tai atrodo normalu, kad ten niekas kiekvienos dienos neseks, atvedei tu tą dieną savo vaiką į prailgintą, ar ne... Manau tėvai, kuriems reikalinga 12 val grupė, turėtų parašyt prašymą ir mokėt už tas valandas bendrą mėnesinį mokestį.

Ir aš sutinku, kad taip būtų logiška. Pagaliau raskite auklėtoją, kuri sutiktų už papildomus 2 ar 3 litus sėdėti 1,5 valandos, jei tik tiek vaikų tądien prailgintoje grupėje pasiliks. Bet mokėti 25 litus už tai, kad vaikas iki pusvalandžio užsilaikytų grupėje kelias per mėnesį g.gif . O kad ir kaip stengiamės savo reikalus suderinti, bet mums tokių dienų pasitaiko. Ir vaikų ne vienas, o du... Prižgintienės išdėstytu mokėjimu atveju mums prailginta grupė thumbup.gif , priešingu atveju ieškotume auklės, o gal net darželį keistume. O dabar toks jausmas, kad jie patys galutinai nežino, ką daro...
Čiunčia
QUOTE(jėga @ 2009 11 05, 12:57)
drinks_cheers.gif 
Mūsų grupė nedirba 12 valandų režimu, tai ir galvos dėl to nesuku smile.gif
*

Mūsų kol kas dirba 12 val. rėžimu, bet po Naujųjų metų, neatsiradus pageidaujančių prailgintos grupės, tokios jau nebebus , o jei ir bus norinčių tai jau neaišku, kurioje grupėje jie bus priglaudžiami smile.gif
Cikadelė
QUOTE(asaraa @ 2009 11 02, 20:39)
siandien jau lopsiuke reikejo pasirinkti ar vaika vesiu nuo 7.00 - 19.00, ar nuo 7.30 - 18.00.

doh.gif swoon.gif
kokios nepatogios valandos- siaubas kažkoks doh.gif aš vaiką atvedu apie 7:15, bet atsiimu visada iki 17:30 būtinai (dažniausiai net iki 17 val)...nebesusivokiu aš čia- valdžia išvis išsidirbinėja...
Čiunčia
Na va, mes jau po vakaruškos, labai šiemet smagiai buvo thumbup.gif Dabar lauksim Kalėdų newyear.gif bigsmile.gif Kurios bus gruodžio 23d.
Margarita 25
QUOTE(Čiunčia @ 2009 11 05, 20:31)
Na va, mes jau po vakaruškos, labai šiemet smagiai buvo thumbup.gif  Dabar lauksim Kalėdų  newyear.gif  bigsmile.gif Kurios bus gruodžio 23d.
*

Mes ir jau po vakaronės, linksma vakaronė buvo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Pas mus ir kalėdos bus gruodžio 23d. Jus gal i Volungėle einat? smile.gif smile.gif
Čiunčia
QUOTE(Margarita 25 @ 2009 11 05, 19:35)
Mes ir jau po vakaronės, linksma vakaronė buvo thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif . Pas mus ir kalėdos bus gruodžio 23d. Jus gal i Volungėle einat? smile.gif  smile.gif
*

Taip, į "Volungėlę" biggrin.gif Jūs prieš mus atšokot drinks_cheers.gif
jėga
QUOTE(Čiunčia @ 2009 11 05, 19:31)
Na va, mes jau po vakaruškos, labai šiemet smagiai buvo thumbup.gif  Dabar lauksim Kalėdų  newyear.gif  bigsmile.gif Kurios bus gruodžio 23d.
*

Aš ir sakau, kas ten dainuoja... hihihi.gif

Pas mus vakaronė praeitą savaitę buvo ax.gif
Čiunčia
QUOTE(jėga @ 2009 11 05, 21:40)
Aš ir sakau, kas ten dainuoja... hihihi.gif

Pas mus vakaronė praeitą savaitę buvo ax.gif
*

Aha biggrin.gif
O čia priešmokyklinukams ar mažesniems buvo ?
jėga
QUOTE(Čiunčia @ 2009 11 05, 21:51)
O čia priešmokyklinukams ar mažesniems buvo ?
*

Mažiukams smile.gif Priešmokyklinukų aš neturiu. tongue.gif

Nu kaip... dabar galvoju. Mūsų grupės dauguma - 2004 metų gimimo. Tai kaip ir bendraamžiai laugh.gif
Čiunčia
QUOTE(jėga @ 2009 11 05, 21:53)
Mažiukams smile.gif Priešmokyklinukų aš neturiu. tongue.gif
*

blush2.gif aišku tada smile.gif
jėga
QUOTE(Čiunčia @ 2009 11 05, 21:55)
blush2.gif aišku tada  smile.gif
*

Tai jau jūs nuo kito rudens į priešmokyklinę žygiuosit? Pas kurią eisit, pageidaujat? ax.gif
Čiunčia
QUOTE(jėga @ 2009 11 05, 21:57)
Tai jau jūs nuo kito rudens į priešmokyklinę žygiuosit? Pas kurią eisit, pageidaujat? ax.gif
*

taip, jau būsim priešmokyklinukės smile.gif Auklėtojų klausiau, tai sakė pas Iloną eisim smile.gif
jėga
QUOTE(Čiunčia @ 2009 11 05, 22:07)
taip, jau būsim priešmokyklinukės  smile.gif Auklėtojų klausiau, tai sakė pas Iloną eisim  smile.gif
*

Žinot jau blink.gif Ale taip ir maniau, ka pas ją.
Mūsiškės niekad tokių dalykų nežino (nesako) cool.gif
Čiunčia
QUOTE(jėga @ 2009 11 05, 22:12)
Žinot jau blink.gif Ale taip ir maniau, ka pas ją.
Mūsiškės niekad tokių dalykų nežino (nesako) cool.gif
*

Na paklausiau kažkada, šiaip įdomu buvo, tai atsakė. Ko čia slėpti, jei jau žino bigsmile.gif
O pas kurią Jūs ėjot, pas Vidą, ar pas Iloną?
jėga
QUOTE(Čiunčia @ 2009 11 05, 22:16)
O pas kurią Jūs ėjot, pas Vidą, ar pas Iloną?
*

Pas Vidą. Šalia Ilonos kasdien būnam smile.gif
Abi neblogos smile.gif
ČIČI
As dar apie prailgintas grupes, klausiau aukletojos, sake pas mus (darzely) gal 3 ar 4 vaikai lanko prailginta grupe... g.gif tai, kazin kuri aukletoja nores ilgiau dirbti uz 75-100 lt., per menesi ax.gif
G-M
Mes šiandien kaip tik pasirašinėjom dėl prailgintos grupės tai iš mūsu grupės tik 3 vaikam jos reikia g.gif Kitose grupėse irgi sakė keli vaikai tai ko gero darželis ir dirbs nuo 7,30 iki 18 val 4u.gif
Margarita 25
smile.gif
kri$tina
4u.gif
labas mamytės,gal kokių atsiliepimų turite apie darželį Žuvėdra???Ačiukas už atsiliepimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O dar klausymukas,ar galima į du darželius užsirašyt ax.gif ????
clasica
QUOTE(kri$tina @ 2009 11 12, 16:46)
4u.gif
labas mamytės,gal kokių atsiliepimų turite apie darželį Žuvėdra???Ačiukas už atsiliepimus  4u.gif  4u.gif  4u.gif
O dar klausymukas,ar galima į du darželius užsirašyt ax.gif  ????
*

Į du darželius geriau nesirašyt, nes kai sąrašus tvirtina savivaldybė, gali išbraukti iš abiejų verysad.gif Bent jau taip aiškino man darželio direktorė.
Ir kai rašiau paskutinį prašymą į darželį, buvo net punktas, kad vaikas nėra kito darželio sąrašuose ir reikėjo pasirašyti rolleyes.gif .
kri$tina
QUOTE(clasica @ 2009 11 12, 19:22)
Į du darželius geriau nesirašyt, nes kai sąrašus tvirtina savivaldybė, gali išbraukti iš abiejų  verysad.gif  Bent jau taip aiškino man darželio direktorė.
Ir kai rašiau paskutinį prašymą į darželį, buvo net punktas, kad vaikas nėra kito darželio sąrašuose ir reikėjo pasirašyti  rolleyes.gif .
*

taip ir maniau,ačiukas 4u.gif aš irgi žymėjau ir pasirašiau,kad niekur nesame užsirašę smile.gif
O kadangi,Klaipėdoje gyvenu neilgai ,tai dabar sužinojau,kad yra arčiau mano namų darželis.Žo,teks skambints ir klaust,jei čia arčiau priims,tada iš kito nueisiu išsibraukt smile.gif
Vendetta
Nu kažko visai nebeaktyviai mes...

Mums liepė darželyje sukurti 2 mažas pasakas, į Kalėdinį klendorių aukltoja sukels, tai dabar galvos skausmas didžiausiais. doh.gif O pasakėlės turi būti trumpos (atspausdinus pusę puslapio A4). Sėdžiu, galvoju. rolleyes.gif
*Rūta*
Kadangi mes "sekmingai" lankom nuo rugsejo buvo tik 2 savaites doh.gif sergam sergam sergam, tai tik belieka mamai stebeti jus cia lankancius pavyzdingiau verysad.gif
Vendetta
Rūta, ar imunitetą stiprinat kaip nors.
*Rūta*
QUOTE(Vendetta @ 2009 11 16, 10:19)
*

o kaip siulote? g.gif nes seimos gydytoja , pulmonologas , elergologas gydytojai pakele rankas, Misis irgi supasavo....

man panasu i elergija ir panasu kad su sildymo sezonu dziaugsmai prasidejo doh.gif nepersalimas pas ja tai faktas, nes kosulys butu i kanors nusedes o dabar koseja nekoseja, sloguoja nesloguoja, slapias kosuslys susas, sloga vandenukas arba zaliai geltona doh.gif 3-4 dienos nieko ir val kasnors islenda doh.gif
kri$tina
QUOTE(*Rūta* @ 2009 11 16, 12:23)

man panasu i elergija ir panasu kad su sildymo sezonu dziaugsmai prasidejo  doh.gif  nepersalimas pas ja tai faktas, nes kosulys butu i kanors nusedes o dabar koseja nekoseja, sloguoja nesloguoja, slapias kosuslys susas, sloga vandenukas arba zaliai geltona  doh.gif  3-4 dienos nieko ir val kasnors islenda  doh.gif
*

verysad.gif 4u.gif
gal per maži esate unsure.gif
*Rūta*
QUOTE(kri$tina @ 2009 11 16, 10:33)
verysad.gif  4u.gif
*

Labai noriu tuom tiketi unsure.gif sirdis plysta kai darzelyje kalba apie sokancius vaikus kiek jie ten mokosi, o mano pupa namie namie namie doh.gif iseinam pasivaikscioti tai isterijos kaip plesiai i darzelio puse pas lialiu doh.gif
Vendetta
QUOTE(*Rūta* @ 2009 11 16, 10:23)

*

Aš saviškiams dariau pneumo skiepą, tai labai padėjo.
asaraa
QUOTE(kri$tina @ 2009 11 16, 10:33)
verysad.gif  4u.gif
*

ka reiskia per mazi g.gif
*Rūta*
QUOTE(asaraa @ 2009 11 16, 11:00)
ka reiskia per mazi  g.gif
*

as gal kitaip pasakyciau, kiek ieskojau informacijos ir kiek lkalbejau yra vaikau kuriems pirmieji metai darzelyje (nesvarbu amzius) tokie kaip musu buna "neaiskios kilmes" kosuliai ir slogos doh.gif su laiku isaugama
Pacankė
QUOTE(*Rūta* @ 2009 11 16, 12:05)
as gal kitaip pasakyciau, kiek ieskojau informacijos ir kiek lkalbejau yra vaikau kuriems pirmieji metai darzelyje (nesvarbu amzius) tokie kaip musu buna  "neaiskios kilmes" kosuliai ir slogos  doh.gif  su laiku isaugama
*

mums tokie buvo pirmi metai darže doh.gif
*Rūta*
QUOTE(pacankike @ 2009 11 16, 12:09)
mums tokie buvo pirmi metai darže doh.gif
*

nu va radom kolega , tik pirmieji tokie? antraisias bedu maziau buvo?
Pacankė
QUOTE(*Rūta* @ 2009 11 16, 13:18)
nu va radom kolega , tik pirmieji tokie? antraisias bedu maziau buvo?
*

Pirmus metus buvo taip: 1 mėnesį eidavom daržan 1-1,5sav, likusį mėn namie doh.gif
Antrus metus geriau susirgdavom į du-tris mėn 1-1,5sav,
Na o dabar jau keliaujam trečius metus, tai jau sirgom vieną kartą kosulių/smurglijimusi ir + vėjaraupiai
Papildyta:
QUOTE(Vendetta @ 2009 11 16, 11:19)
*

mes ir stiprinom pirmus metus, gėrėm miltelius, nebepamenu pavadinimo doh.gif , čia tokie pat kaip skiepas -pneumo, šūda, nieko jis mums nepadėjo....praktiškai pirmus metus prasirgom/prasdedėjom namie.....aišku aš pradžiai galvojau ką daryt, stresavau, daug visko buvo doh.gif
jovana
ir mes pirmus pradėję sirgti - metėm, paskui su ribomunyliu pralankėm pakankamai normaliai.. dabar tfu tfu - jau kaip reikalas lankom.. o ankčiau: sloga-kosulys-gerklė-tempa swoon.gif
Naktibalda
mano abu pirmais metais lankymu nepavadinsi saavitė darže pusantro mėn namie, mažas tupi va jau mėnuo nei sergam nei nesergam, bet va neišsikapstom sloga kosulys ir neaišku kas kaip doh.gif , ir kada išeisim mes ten verysad.gif
*Rūta*
QUOTE(Naktibalda @ 2009 11 16, 14:04)
mano abu pirmais metais lankymu nepavadinsi saavitė darže pusantro mėn namie, mažas tupi va jau mėnuo nei sergam nei nesergam, bet va neišsikapstom sloga kosulys ir neaišku kas kaip  doh.gif , ir kada išeisim mes ten  verysad.gif
*

imk 4u.gif kolega, niekur nedingsim doh.gif
lina27
Sveikos merginos,

atsiprasau jei ne cia isibroviau blush2.gif ... Bukit malonios patarkite kur i koki geresni darzeli galeciau uzregistruoti savo vaikucius nuo 3 metuku. As sioje srityje visai "zalia". Tik noriu, kad butu geras visomis prasmemis, tike ugdymo, tiek maitinimo tiek prieziuros.

Dekoju is anksto
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.