QUOTE(krika @ 2010 05 19, 21:54)
o taip: vienas su soske vaikšto, kitas ne. vienas su pampersu vaikšto, kitas ne. vienas šneka, kitas vapena savo kalba. pavyzdžių daug 
Baltike, tavo aprašytas variantas, kodėl geriau lopšelyje, niekuo nesiskiria nuo to, kodėl mažam blogiau darželyje - tiesiog iš kitos pusės pažiūrėjai... Juk jei nebūtų lopšyje tų didesnių/gabesnių/drąsesnių vaikų, tai mažiukai mokytųsi daryti tą patį vietoj jų. O dabar jie atsiduria tų, kurie maži išeina iš lopštio į darželį, vietoje, tik tiek, kad lopšyje
QUOTE(Dilma @ 2010 05 20, 19:23) Baltike, tavo aprašytas variantas, kodėl geriau lopšelyje, niekuo nesiskiria nuo to, kodėl mažam blogiau darželyje - tiesiog iš kitos pusės pažiūrėjai... Juk jei nebūtų lopšyje tų didesnių/gabesnių/drąsesnių vaikų, tai mažiukai mokytųsi daryti tą patį vietoj jų. O dabar jie atsiduria tų, kurie maži išeina iš lopštio į darželį, vietoje, tik tiek, kad lopšyje Sutinku - pažiūrėjau iš savo, kaip mamos, taško. Nenoriu jaunesnio, nei absoliuti kolektyve susirinkusi dauguma, vaiko leisti nei į lopšelį, nei į darželį, nei į mokyklą. Kiek teko susidurti - visur vyriausieji jaučiasi kur kas geriau, nei jauniausieji. Ir jei lopšelis skirtas 2-3 metų vaikams, kaip daugumoje darželių, tai ir leidžiu tokio amžiaus vaiką ten. O ne 1,5 metų į lopšelį, o jau 2-2,5 metų į darželį. (Nors buvau kažkada padariusi ir taip - bet gyveni žmogau ir mokaisi.) QUOTE(Baltike @ 2010 05 21, 08:08) Sutinku - pažiūrėjau iš savo, kaip mamos, taško. Nenoriu jaunesnio, nei absoliuti kolektyve susirinkusi dauguma, vaiko leisti nei į lopšelį, nei į darželį, nei į mokyklą. Kiek teko susidurti - visur vyriausieji jaučiasi kur kas geriau, nei jauniausieji. Ir jei lopšelis skirtas 2-3 metų vaikams, kaip daugumoje darželių, tai ir leidžiu tokio amžiaus vaiką ten. O ne 1,5 metų į lopšelį, o jau 2-2,5 metų į darželį. (Nors buvau kažkada padariusi ir taip - bet gyveni žmogau ir mokaisi.) Galgi čia ir nuo paties vaiko priklauso QUOTE(jėga @ 2010 05 21, 10:41) Galgi čia ir nuo paties vaiko priklauso Gal todėl, kad nebandei leisti į lopšelį
atsiprasau uz durna kalusima, bet jei vaika vesciau iki pietu ar skaiciuotu maziau
Galima atsisakyti pusryčių, pavakarių ir vakarienės. Bet vaikas visą mėnesį jų ir negaus. Kitą mėnesį vėl iš naujo rašai prašymą...
Ar būna darželiuose išleistuvės iš paprastos gupės į paruošiamą ?
Turiu klausima.... Gal kuri zinot Atzalyne Ziogeliuose kokio amziaus vaikuciai?
Sveikos. Mes dikryte i darzeli uzraseme 3men, rugseji jau pagal viska turetu keliauti, ar reikia kazka patvirtini? Kada reiktu susiskambinti ar nuvykti i darzeli, kad kartais neisbrauktu is saraso?
QUOTE(vikaakiv @ 2010 05 31, 20:56) Sveikos. Mes dikryte i darzeli uzraseme 3men, rugseji jau pagal viska turetu keliauti, ar reikia kazka patvirtini? Kada reiktu susiskambinti ar nuvykti i darzeli, kad kartais neisbrauktu is saraso? na nuo rugsėjo prasidėsiantiems mokslo metams darželiniokų ir lopšeliniokų sąrašai kaip ir sudaryti jau turėt būt QUOTE(Prula @ 2010 05 31, 21:44) na nuo rugsėjo prasidėsiantiems mokslo metams darželiniokų ir lopšeliniokų sąrašai kaip ir sudaryti jau turėt būt Na bent mes i ji uzsirasem, vos gimus vaikui, ir mum pasake, kad i darzeli ateiti reiks 2010 rugseji, tai dar galima ir nepatekti? QUOTE(vikaakiv @ 2010 05 31, 21:52) Na bent mes i ji uzsirasem, vos gimus vaikui, ir mum pasake, kad i darzeli ateiti reiks 2010 rugseji, tai dar galima ir nepatekti? arba...... kaip praktika byloja...... pasibaigė senas registracijos žurnalas ir perrašinėjant sąrašus į naują, gal praleido vieną eilutę, o ten jūsų vaikas - tad į sąrašus automatiškai ir nepatekot QUOTE(krika @ 2010 06 01, 07:54) arba...... kaip praktika byloja...... pasibaigė senas registracijos žurnalas ir perrašinėjant sąrašus į naują, gal praleido vieną eilutę, o ten jūsų vaikas - tad į sąrašus automatiškai ir nepatekot Paiakambinau, tai sako, sarasai dar nesudaryti, juos sudarineja direktore, o sekretore nieko nezino, kiekvienas bus informuotas asmeniskai QUOTE(tiana @ 2010 05 30, 17:06) QUOTE(Baltike @ 2010 05 31, 21:26) Atžalyne lopšelinės grupės dvi, bet pagal amžių vaikučiai jose bent jau iki dabar buvo neskirstomi, nes oficialiai abi skirtos vaikams nuo dvejų metų. Žinau, kad lopšelinės grupės dvi:) Netgi žinau, kad tai Riešutėliai ir Kiškučiai:) Bet man įdomu būtent Žiogelių grupę kokio amžiaus vaikai lanko... nes jie tikrai jau ne lopšelinukai...Lašiukų ir Drugelių grupes, berods, baigė dabar jau beveik keturmečiai... tai vat man į domu kaip ten su tais Žiogiukais
Sveikos, mamytės
QUOTE(Pupkiz @ 2010 06 02, 23:06) Žinau, kad lopšelinės grupės dvi:) Netgi žinau, kad tai Riešutėliai ir Kiškučiai:) Bet man įdomu būtent Žiogelių grupę kokio amžiaus vaikai lanko... nes jie tikrai jau ne lopšelinukai...Lašiukų ir Drugelių grupes, berods, baigė dabar jau beveik keturmečiai... tai vat man į domu kaip ten su tais Žiogiukais Per skubėjimą neįsiskaičiau - kažkas pradėjo apie lopšelius, tai ir pratęsiau
Jei grupej vaikas suserga skarlatina ar turi but grupej karantinas,gal kas zinot?
nežinau
čia kokiam darželyje taip?
O ŠŪDAS
TAI KĄ DARYTI? vesti nevesti? Papildyta:
Kai pas mūsų daržely buvo vėjaraupiai, karantino nebuvo
Kiek zinau jau senokai vejariaupiams karantino nebededa. O jei ir buna karantinas, tai jus vistiek galit eit, jei norit. Karantinas tam kad apsaugotu vaikus, kurie karantino prasidejimo metu nelanke istaigos ir nebuvo kontakte su serganciais... jusu reikalas vest i tokia grupe, kur karantinas ar ne. O vejaraupiais gi reik prasirgt. Manau...
QUOTE(salamandra07 @ 2010 06 17, 21:28) Kiek zinau jau senokai vejariaupiams karantino nebededa. O jei ir buna karantinas, tai jus vistiek galit eit, jei norit. Karantinas tam kad apsaugotu vaikus, kurie karantino prasidejimo metu nelanke istaigos ir nebuvo kontakte su serganciais... jusu reikalas vest i tokia grupe, kur karantinas ar ne. O vejaraupiais gi reik prasirgt. Manau... Mes tada ir taip nėjom, tik man buvo keista, kad nėra karantino. Draugės berniuko dažely karantinas buvo, tik veiksmas vyko trim metais anksciau. O mums tai geriau nesirgti negu sirgti, ir taip daugiau už itus sergam.
Man atrodo, kad vėjaraupiais geriau persirgti vaikystėje, negu suaugus. Aš savo vaiką vesčiau į grupę.
O man vistiek geriau nesirgti, nei sirgti. Mano vyresnioji labai jautrios nervu sistemos ir visai be kantrybes, spuogus visus n kartu nukasytu ir liktu randai. Tai kazin ar gerai
P.S. su vejaraupiais isvis turiu idomios patirties. Praejusia vasara sirgau pati, vyresnioji paskiepyta, tai nesirgo, o mazyle neskiepyta, bet irgi nesirgo... QUOTE(clasica @ 2010 06 21, 21:39) P.S. su vejaraupiais isvis turiu idomios patirties. Praejusia vasara sirgau pati, vyresnioji paskiepyta, tai nesirgo, o mazyle neskiepyta, bet irgi nesirgo... Ir nieko čia tokio. Nebūtinai turi susirgti po kontakto. kai mano dukra sirgo, sūnui buvo 2 mėn, leidau liestis, bučiuot, žodžiu kontaktas buvo, bet irgi nesusirgo. Beje, dukra tada dieną, kai išbėrė (išbėrimas išlindo tik vakare) turėjo daug kontaktų, nes vaikų gimtadieny dalyvavome ir nė vienas nesusirgo. Matyt, tokia forma buvo. QUOTE(ezra @ 2010 06 21, 22:24) Ir nieko čia tokio. Nebūtinai turi susirgti po kontakto. kai mano dukra sirgo, sūnui buvo 2 mėn, leidau liestis, bučiuot, žodžiu kontaktas buvo, bet irgi nesusirgo. Beje, dukra tada dieną, kai išbėrė (išbėrimas išlindo tik vakare) turėjo daug kontaktų, nes vaikų gimtadieny dalyvavome ir nė vienas nesusirgo. Matyt, tokia forma buvo. arba labai stipri imuninė sistema QUOTE(clasica @ 2010 06 21, 20:39) O man vistiek geriau nesirgti, nei sirgti. Mano vyresnioji labai jautrios nervu sistemos ir visai be kantrybes, spuogus visus n kartu nukasytu ir liktu randai. Tai kazin ar gerai geriau jau suaugusi ir pav nescia suserga? arba tuo metu izoliuojasi? ir suaaugusiems buna labai agresyvi forma, kasytis nereikia oda iseda ir taip, va vaikam dar patepti dar paziureti pora dienu, kur dingsi bet zymiai lengviau ir maniskei nepavyksta susirgti QUOTE(ezra @ 2010 06 21, 22:24) Ir nieko čia tokio. Nebūtinai turi susirgti po kontakto. kai mano dukra sirgo, sūnui buvo 2 mėn, leidau liestis, bučiuot, žodžiu kontaktas buvo, bet irgi nesusirgo. Beje, dukra tada dieną, kai išbėrė (išbėrimas išlindo tik vakare) turėjo daug kontaktų, nes vaikų gimtadieny dalyvavome ir nė vienas nesusirgo. Matyt, tokia forma buvo. 2mėn. vaikiukas dar turi mamos imunitetą, o jei dar valgo mamos pienuką, tai tikimybė susirgti dar sumažėja. Papildyta: QUOTE(*Rūta* @ 2010 06 22, 06:32) geriau jau suaugusi ir pav nescia suserga? arba tuo metu izoliuojasi? ir suaaugusiems buna labai agresyvi forma, kasytis nereikia oda iseda ir taip, va vaikam dar patepti dar paziureti pora dienu, kur dingsi bet zymiai lengviau ir maniskei nepavyksta susirgti Suaugęs gali vaistus priešvirusinius gerti ir randų nelieka. Sergantys žmonės turėtų būti sąmoningi ir neplatinti ligos. Jei nėščioji nenori savęs riboti, gali pasisiepyti prieš nėštumą. QUOTE(clasica @ 2010 06 22, 19:01) 2mėn. vaikiukas dar turi mamos imunitetą, o jei dar valgo mamos pienuką, tai tikimybė susirgti dar sumažėja. Papildyta: Suaugęs gali vaistus priešvirusinius gerti ir randų nelieka. Sergantys žmonės turėtų būti sąmoningi ir neplatinti ligos. Jei nėščioji nenori savęs riboti, gali pasisiepyti prieš nėštumą. O kodėl kiti vaikai nesusirgo? Kas per priešvirusiniai vaistai nuo vėjaraupių? Kodėl vaikai jų gerti negali? QUOTE(ezra @ 2010 06 22, 19:09) O kodėl kiti vaikai nesusirgo? Kas per priešvirusiniai vaistai nuo vėjaraupių? Kodėl vaikai jų gerti negali? O gal jie buvo prasirgę jau arba paskiepyti. Na ir yra tokių vaikų, kurie niekada neserga, juk būna grupėj 5 vaikai, o kiti serga gripu, rota virusu ar dar kuom. Kodėl tie 5 neserga? Acicloviro (Acic) tabletės skiriamos ne anksčiau kaip nuo 12m., stipriai veikiantys vaistai, todėl vaikams neskiriami. QUOTE(clasica @ 2010 06 22, 19:59) O gal jie buvo prasirgę jau arba paskiepyti. Na ir yra tokių vaikų, kurie niekada neserga, juk būna grupėj 5 vaikai, o kiti serga gripu, rota virusu ar dar kuom. Kodėl tie 5 neserga? Acicloviro (Acic) tabletės skiriamos ne anksčiau kaip nuo 12m., stipriai veikiantys vaistai, todėl vaikams neskiriami. Tai būtent, kad ten vaikai buvo nei skiepyti, nei sirgę nes visus perspėjau, kad gali susirgti. O kaip tik buvo tie, kurie dažnai serga. Grupėje nė vienas nesusirgo. Todėl ir manau, kad tokia forma buvo. Aš galvojau, kad Aciclovir tik nuo herpeso. QUOTE(jėga @ 2010 05 21, 11:41) Galgi čia ir nuo paties vaiko priklauso Visiskai su Jumis sutinku Papildyta: QUOTE(clasica @ 2010 06 22, 20:59) O gal jie buvo prasirgę jau arba paskiepyti. Na ir yra tokių vaikų, kurie niekada neserga, juk būna grupėj 5 vaikai, o kiti serga gripu, rota virusu ar dar kuom. Kodėl tie 5 neserga? Acicloviro (Acic) tabletės skiriamos ne anksčiau kaip nuo 12m., stipriai veikiantys vaistai, todėl vaikams neskiriami. Papriestarausiu, mano sunus praejusi pavasari sirgo vejaraupiais ir jam skyre Acic tabletes. Jam tikrai nera dar 12m. Vejaraupiu buvo mazai, isvis nekarsciavo, pora randeliu liko. Vaistus pradejo gerti jau kai gerokai buvo ipusejusi liga. Nes vaikas alergiskas uodu ikandimams, palieka didziuliai spuogai ir tokie pulingi, tai ne iskart atpazinom, tiek as, tiek aukletojos... O karantino darzelyje pas mus taip pat nebuvo Papildyta: Be to Acic labiau ne pries virusinis, o jau nuo esanciu herpeso ar pusleliniu ir pan. Be to, manau, kad tai tikrai buna lengvesnes ar sunkesnes formos, nes tiek as tiek vyras (musu tevu teigimu, ne vienas nesame sirge vejaraupiais) nesusirgom. Papildyta: Ir dar norejau paklausti, kaip manot, ar butu galima jau siam rugsejui gauti vieta kitam darzelyje? nes mes persikelem i kita vieta gyventi ir noretume darzelio arciau namu. Gal su darzelinukais lengviau, nei lopselinukais? QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 07 13, 01:34) Ir dar norejau paklausti, kaip manot, ar butu galima jau siam rugsejui gauti vieta kitam darzelyje? nes mes persikelem i kita vieta gyventi ir noretume darzelio arciau namu. Gal su darzelinukais lengviau, nei lopselinukais? Tap, darželiuose dažniausiai tikrai lengviau, daugiau laisvų vietų. Tačiau viskas priklauso nuo rajono. Kur persikraustėt? QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 07 13, 00:34) Ir dar norejau paklausti, kaip manot, ar butu galima jau siam rugsejui gauti vieta kitam darzelyje? nes mes persikelem i kita vieta gyventi ir noretume darzelio arciau namu. Gal su darzelinukais lengviau, nei lopselinukais? Bandykit kreiptis į artimiausią darželį,šansų yra,gali būti,kad pasakys jog vietų nėra,o rugsėjo pirmom dienom atsiras,nes labai dažnas atvejis,kai prisirašo į eilę labai daug,o dėl įvairiausių aplinkybių,nurodytu laiku vaiko tėvai neatveda,tai tokiu būdu ir vietų laisvų atsianda. QUOTE(ezra @ 2010 07 13, 16:27) Tap, darželiuose dažniausiai tikrai lengviau, daugiau laisvų vietų. Tačiau viskas priklauso nuo rajono. Kur persikraustėt? Dabar gyvenam rumpiskes gatveje, tai nezinau, kuri cia darzeli arciau namu pasirinkus. Saltinelis galvoju butu gal ir nieko, nes ir pradine mokyklele yra, bet suprantu, kad sansu patekti turbut nera, bent jau artimiausiu metu....... QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 07 14, 01:24) Dabar gyvenam rumpiskes gatveje, tai nezinau, kuri cia darzeli arciau namu pasirinkus. Saltinelis galvoju butu gal ir nieko, nes ir pradine mokyklele yra, bet suprantu, kad sansu patekti turbut nera, bent jau artimiausiu metu....... Na, velnias žino. Mano vyro sesuo vaikus leido ten ir pateko labai lengvai, vidury metų. Na, ji sako, kad kyšio nedavė, o kaip ten iš tiesų, nežinau. Šiaip, jums dar netoli būtų tokia KREGŽDUTĖ (lyg taip vadinasi). kelios mamos, kurios veda ten savo vaikus labai gerai apie jį atsiliepė, labai patenkintos. |