QUOTE(lina27 @ 2009 11 16, 14:23) Sveikos merginos, atsiprasau jei ne cia isibroviau Dekoju is anksto Ugdymas ir priežiūra kur kas labiau ne nuo darželio, bet nuo auklėtojų priklauso QUOTE(lina27 @ 2009 11 16, 14:23) Sveikos merginos, atsiprasau jei ne cia isibroviau Dekoju is anksto kas vienai gerai , kitai blogai ...nera tobulo darzelio
Mes gyvename Palangoje, taciau darbai musu Klaipedoje o ir siaip Klaipeda mano miestas nes tik pries 5 m issikeleme i palanga. Mama gyvena zvejybos uosto rajone, taciau mums ne problema nuvezti ir i kita gala miesto
Aciu QUOTE(lina27 @ 2009 11 16, 16:14) Mes gyvename Palangoje, taciau darbai musu Klaipedoje o ir siaip Klaipeda mano miestas nes tik pries 5 m issikeleme i palanga. Mama gyvena zvejybos uosto rajone, taciau mums ne problema nuvezti ir i kita gala miesto Aciu Tada pirmiausia susidursite su problema, kad vaikų gyvenamoji vieta Klaipėdoje turi būti deklaruota
musu gyvenamoji vieta deklaruota Klaipedoje. Dekui
QUOTE(lina27 @ 2009 11 16, 16:14) Mes gyvename Palangoje, taciau darbai musu Klaipedoje o ir siaip Klaipeda mano miestas nes tik pries 5 m issikeleme i palanga. Mama gyvena zvejybos uosto rajone, taciau mums ne problema nuvezti ir i kita gala miesto Aciu jei palangoj, tai pakeliui "Giliukas" ar "Gintarėlis", dar "Varpelis" ir "atžalynas" Mažojo kaimelio rajone. QUOTE(Baltike @ 2009 11 16, 16:21) Giliukas" - specialusis, į kvėpavimo takų susirgimus orientuotas (bet iš seniau daug ne kokių atsiliepimų apie auklėtojas turiu, ypač lopšelio). "Gintarėlis" jau nebe specialusis, kažkaip daugiau gerų atsiliepimų apie jį. "Giliukas' liuks - mums labai patinka, "Ginterėlyje" visi super blatni, ten vaiko su lenkiškom tapkėm nenuvesi ir su paprasta mašina neatveši. "Varpelis" irgi VIPinis, nors labai geras."Atžalyną mano didysis lankė , tai patiko irgi jam. Kaip jau rašė anksčiau - kiekvieno skonio reikalas.
[quote=Vendetta,2009 11 16, 17:53]
jei palangoj, tai pakeliui "Giliukas" ar "Gintarėlis", dar "Varpelis" ir "atžalynas" Mažojo kaimelio rajone. "Giliukas' liuks - mums labai patinka, "Ginterėlyje" visi super blatni, ten vaiko su lenkiškom tapkėm nenuvesi ir su paprasta mašina neatveši. "Varpelis" irgi VIPinis, nors labai geras."Atžalyną mano didysis lankė , tai patiko irgi jam. Kaip jau rašė anksčiau - kiekvieno skonio reikalas. [/quote QUOTE(Vendetta @ 2009 11 16, 16:53) "Giliukas' liuks - mums labai patinka, "Ginterėlyje" visi super blatni, ten vaiko su lenkiškom tapkėm nenuvesi ir su paprasta mašina neatveši. Na, jei vaikai sporto salėje miega, tai gal ne tokie ir blatni
ČIČI, prula, gal žinote šokių vadovės sąskaitos numerioką, nereiktų su vokais lakstyti
QUOTE(VIPcompany @ 2009 11 16, 17:16) O kas dėl "Gintarėlio", tai porą metų atgal, kai jis dar buvo su ortopedinėm problemom, jame tokių vaikų, kuriems tikrai reikėjo to spec. ortopedinio, iš viso darželio buvo tik 2 ar 3.
Pasimečiau, kiek priešmokyklinukų diena kainuoja?
VENDETTA Gal galėtumėte skaičius tikslesnius rašyti O dėl tapkių mes stengiamės ne dėl savų norų, bet dėl vaiko kojų, jų gaila , kai visą dieną klišinėja ir čiužinėja su nepatogia avalyne QUOTE(Gėlėta @ 2009 11 17, 12:12) Gal galėtumėte skaičius tikslesnius rašyti BMS bankrutavo Dėl to, ką sakė. Ne paslaptis, kad visuose spec darželiuose yra nemaža dalis vaikų, kurie neturi tos problemos, į kurią kreipiamas dėmesys darželyje. Ir nereikia čia skaudintis QUOTE(Dilma @ 2009 11 17, 13:22) BMS bankrutavo Dėl to, ką sakė. Ne paslaptis, kad visuose spec darželiuose yra nemaža dalis vaikų, kurie neturi tos problemos, į kurią kreipiamas dėmesys darželyje. Ir nereikia čia skaudintis QUOTE(Gėlėta @ 2009 11 17, 12:12) Turėjau giminaitę, kuri ten dirbo, tai neišsigalvoju kažko. Nepaliaudavo stebėtis tenykščiais vaikais ir jų nežinojimu ko patys nori. Manau, tai nebuvo jos nuomone apie VISUS vaikus, bet apie daugumą tai tikrai. ir, manau, neginčysite fakto, kad jūsų darželis "blatnas". Čia aš ne piktąja prasme. Bet paprastiems mirtingiesiems ten patekti sudėtinga, gal nelabai ir reikia, jeigu jie neišgali savo vaikams pirkti paprastesnes basutes. Dilma
Tikrai Dilma, kad VBS
Neišlaikiau ir parašiau, kai nesirūpina pedagogai yra blogai, kai rūpinasi, vėl blogai , tai ko suprasti Taip ortopedinių vaikų yra dauga, net labai daug - tai nebūtinai tik VCP, bet skoliozės įvairaus pobūdžio , dažniausiai įgimtos ir sąnarių raiščiai, jų laisvumas, būtent tada kai nekreipiamas dėmesys vaikų avalynei nuo tada kai pradeda žengti pirmuosius žingsnius
Ne tiek tų ortopedinių vaikų yra daug, kiek daug yra ieškančių ligų, eksperimentuoajančių
QUOTE(pacankike @ 2009 11 16, 22:49) Nepergyvenk iš anksto - Tavoji namie susipažins su visom bacilom, taip sakant krikštą praeis ir daržely lengviau bus. O jei rimtai, tai mūsų Jokūbas išties iki darželio sirgo labiau, nei jį lankyti pradėjęs. Ir antibiotikus visus iki darželio sugėrė, darželyje jau nebeprireikė. QUOTE(Vendetta @ 2009 11 17, 14:42) Bet paprastiems mirtingiesiems ten patekti sudėtinga, gal nelabai ir reikia, jeigu jie neišgali savo vaikams pirkti paprastesnes basutes. Vat čia aš užginčysiu - pažįstu net kelias "paprastų mirtingųjų" šeimas, kurie ten vaikus vedė/veda. Vyresnėliams gydytojai paprašyti problemų "pripaišė", o mažuosius paskui ir šiaip priėmė. Ir, žinai, diskriminacija nei tėvai, nei vaikai nesiskundžia, nebent tik didesnėmis nei įprasta rinkliavomis, ypač švenčių proga, na, ir tuo, kad darželis perpildytas. Man kažkaip Tavo žinutės pavydu kvepia Papildyta: QUOTE(jovana @ 2009 11 17, 10:12) Klaipėdoje tiek, kiek darželinukų, tik ugdymui 50ct/dienai nepriskaičiuoja. QUOTE(Baltike @ 2009 11 17, 16:35) Baik jau, mes savo daržu super patenkinti, ir niekur kitur nenorim. Taip sakau, nes turiu su kuo lyginti ( anksčiau kitą lankėm). O ir į Ginerėlį dėl tam tikrų susiklosčiusių aplinkybių bet kada galėtume pereiti, bet nenorim.
darželis kaip darželis, mažai grupių visi viens kitą gerai pažįstam, tikrai šilta atmosfera tarp visų, o tai ir sukuria tą ,,blatnumą"
O dėl batukų tai ir pati reikalauju, gal ir esu ragana QUOTE(Gėlėta @ 2009 11 17, 23:20) darželis kaip darželis, mažai grupių visi viens kitą gerai pažįstam, tikrai šilta atmosfera tarp visų, o tai ir sukuria tą ,,blatnumą" O dėl batukų tai ir pati reikalauju, gal ir esu ragana
Gavom pas dičkį grupėje užduotį - senį besmegenį padaryti, maždaug vaiko dydžo.
O dar auklytė paprašė priemonių visokių (grindim plauti, wc ir pan.) Nu aš apšalus. QUOTE(Vendetta @ 2009 11 19, 09:18) Gavom pas dičkį grupėje užduotį - senį besmegenį padaryti, maždaug vaiko dydžo. O dar auklytė paprašė priemonių visokių (grindim plauti, wc ir pan.) Nu aš apšalus. maciau tinkamos medziagos besmegeniui daryti prie balticumo triju aukstu name (ten medziagu ir atraizu parduotuve). Pasiuciau triju dydziu maisus. Prideciau putos (jei neklystu senukuose yra dideliu maisu pirkt). Ir paskiau tuos maisus apjungti. As bent taip daryciau, gal kiti kitokiu minciu duos QUOTE(asaraa @ 2009 11 19, 09:55) maciau tinkamos medziagos besmegeniui daryti prie balticumo triju aukstu name (ten medziagu ir atraizu parduotuve). Pasiuciau triju dydziu maisus. Prideciau putos (jei neklystu senukuose yra dideliu maisu pirkt). Ir paskiau tuos maisus apjungti. As bent taip daryciau, gal kiti kitokiu minciu duos vienas maisas birios putos 15 lt biski nekudas besmegenis gaunasi
Asaraa, dilma, ačiū už idėjas. dabar iš visur gaudau mintis.
Sveikos
Noreciau paklausti: ar jusus darzeliuose nuo sausio 1d bus prailginta grupe? Pas mus "Klevelyje" aukletojos kalba kad nebebus, nes 20 vaiku, kurie moketu po 25lt nesurenka, o kitaip aukletojai dirbti neapsimoka Nuo rugsejo buvo 2 grupes: viena- lopselio, kita- darzelio. Nuo spalio liko viena bendra grupe. Joje po 18val. buna apie 14 vaiku. Kai teveliu buvo paklausta ar mokes po 25lt, tai norinciu tik 7 beatsirado. Kiti motyvavo tuo, kad del 10-15 min. moketi neapsimoka. Labai idomu butu suzinoti kokios kituose darzeliuose prognozes sia tema
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry6717390
cia iskarpu geru yra paskutiniuose puslapiuose viena mamyte sukonspaktavusi viska, ideju tikrai bua
Dėl prailgintų grupių pas mus nuo sausio turbūt nesusidarys,nes pageidaujančių yra vos keli,o dėl kelių tikrai niekas nesedės.
Pas mus darže nėra jokių papildomų rinkliavų nei už wc popierių,nei už pieštukus. Šiaip kiekvienas darželis turi pilnai aprūpinti visomis šiomis priemonėmis,ir jiem šiai dienai pinigų dar užtenka
Labukas, tai po kiek renkate kalėdų šventei darželyje?
Sveikos mamytes, gal turite informacijos apie centre esancius lopselius-darzelius? Girdejau teigiamu atsiliepimu apie svirpliuka ir radastele..As Klp gyvenu neseniai, tai jusu info butu labai naudinga
Mes i lopseli planuojam eiti nuo kito rudens |