muminukas
2005 10 24, 10:20
Savaitgalį užpuolė baisi sloga. Ir gerklę paperšti...  maitinu daugiausia pati. Jis dar tfu tfu tfu nešniurkščioja, bet bijau, kad nuo manęs labai greit irgi gali kvarabą pasigauti. Gal galit ką patart ar savo patirtim pasidalinti. Vaistinėj davė kažkokių lašų į nosį, profilaktiškai geriu paracetamolį ir maitinu su respiratorium
Indrijana
2005 10 24, 10:25
Viską darai teisingai tik nelabai suprantu kaip čia paracetamolis profilaktiškai  ? Geriau profilaktiškai pagerk ežuolės arbatos, pasidaryk inhaliacijų su eukalipto aliejumi. Sėkmės.
muminukas
2005 10 24, 10:34
Paracetamolį profilaktiškai geriu, nes lyg truputį temperatūros jaučiu. Bet ar turiu jos, negaliu tiksliai pasakyti, nes prie krūtų dabar ji šiaip ar taip aukųtesnė, o kirkšnyje niekaip nepavyksta išmatuoti, neprikyla nė normali kūno...
Indrijana
2005 10 24, 10:37
Na jei truputėlį tik temperatūros tai manau paracetamolio tikrai nereikia.
muminukas
2005 10 24, 10:54
QUOTE(jurgutiene @ 2005 10 24, 11:44) aha! man irgi vaistinėj davė influcido, kas valandą gert liepė. gali būti taip dažnai ? o mažiui be gydyttojo nieko neduodu.
man gydytojas sake, apsirgus ar apsislogavus namiskiams be kitokio gydymo, dar nusipirkti vaistinej vienkartiniu kaukiu, ir prie vaiko eiti tik su jomis, kad neapkrest
viltuke
2005 11 10, 10:20
As irgi turejau nerealia sloga ir kol kas viena karta buvau virusa kazkoki pasigavusi, kad temperatura apie 39 buvo. Geriau paracetamoli ir dar antibijotikus gydytoja israse (tipo vieninteliu, kurie nekenkia vaikui ). Gydziausi 5 dienas ir jokiu kaukiu nesidejau, bet prie vaiko taip ir neprikibo niekas. Aisku reiktu tris kartus nusispjaut  Vaikuti saugo mamos pienelyje esancios medziagos. Taip jis gauna atsparuma. Mane labiau domintu klausimas: kaip stiprinti zindyves imuniteta? Pas mane imuniteto nerasta, nes pastoviai vis kas nors prikimba. Gal kas zino kokiu budu?
Zirziukas
2005 11 19, 12:08
As irgi siuo metu sirguliuoju, o dukrytei 1.5 men. maitinu pati. labai bijau, akd neapresciau. mane tai nuolat rudens-ziemos metu gerkle kankina ir tada buna uzdegimine temperatura. visai ne kaip jauciuosi. o mazoji irgi siek tiek pakosti ir paciaudi, dar snargliukas kazkur labai giliai tuno, tad gaunasi sioks toks gargaliavimas, kai pradeda greitai kvepuoti. maitinu be kaukes. pati purskiuosi i gerkle homeopatinius purskalaus, geriu daug arbatu, tarp ju ir n uo persalimo, skalauju gerkle ir pakaitinu kojas su druska. va toks mano gydymasis.
Krisliukas
2005 11 19, 18:45
As kai sirguliavau vaikui profilaktiskai tepiau gerklyte ir padukus su tepaliuku Resorbane, i nosyte purskiau homeopatinius lasiukus kudikiams. Drekina nosies gleivine. Pati geriau daug avieciu, gripolio arbatu. Valgiau daug medaus. Geriau eziuoles ekstrakta, skalavau gerkle druska, mirkiau kojas, dejau kompresus ant kaklo...
Mazylis nesusirgo, o as per savaite pasveikau
-Rasinka-
2006 01 18, 19:53
www.drnona.com As vartoju sios firmos produkcija ir siemet pirmi metai kai kol kas apsiejom be jokiu vaistu.Jei idomu bus,galesiu parasyt ir daugiau.
As issigydziau sloga per tris dienas, bet dejau visas imanomas pastangas ir aciu Dievui neuzkreciau savo dukrytes. Kadangi pati maitinu, tai su vaistais nelabai gali juokauti. Siaip gydytojai sako, kad mamos pienu maitinamas kudikis dazniausiai neuzsikrecia nuo mamos. Butinai reikia kuo maziau glaustytis prie vaiko ir, kad ir kaip juokingai atrodytu, vaikscioti uzsidejus chirurgini raisti  . Vaistinese yra toks "Eucabal - balsam S" (kaina apie 14lt), jis tinka inhaliacijoms - nerealiai padeda nuo slogos. Dar geriau "Cinnabsin" (homeopatinis vaistas), o nuo gerkles "Isla Moos" augalines tabletas. O vaikui profilaktiskai sudaviau puse "Oscillococcinum" (homeopatinis vaistas) ir viena karta dienoj purskiau i nosi "Euphordium compositum" (homeopatinis vaistas), nors gydytoja parekomendavo vaikui lasinti "Vibrocil", bet man pasirode keista tai, kad anotacijoje parasyta jog jis netinka maitinancioms mamoms, tai kaip toks vaistas gali tikti kudikiams  ? Vakarais mirkiau kojas druskos tirpale ir dejau karstas bulves ant nosies. Rezultatas stebetinas - 3 dienos ir slogos kaip nebuve, nors siaip visa gyvenima minimum pora savaiciu trukdavo...
SUPER HERA
2006 01 21, 22:43
prieš maitindama nosi nusiplauki muiluotu vandeniu ,sutraukiančiu pinosol lašiuku isilašink.nuolat vartoki AFLUBINĄ arba INFLUCIDĄ jei gerkle skauda ,TONZILOTRENA pačiulpk.tai homopatiniai vaistai be kurių neišsiverčiu kasdiena 2 mėn vaikai geria AFLUBINĄ per šalę jo vartojame kas dvi valandas .tikrai nekenks.o nutraukus pieno ,galima leliukui jo sulašinti.idealu ,jeigu maitindama sučiulptum riekelę citrinos -taip labai sumažėja bakterijų ,vaikui irgi duoki homopatiniu vaistuku ,geriau nelaukti ,kol susirgs
Linaute
2007 02 08, 17:15
sveiko supermamos, Noreciau pasiteorauti ar kurios nors buvot persalusios ir savo leliu apkrete? As dabar sergu ne gripu, bet kazkokia virusine liga daktaras sake. Temp. 38.2 ir labai bijau leliu uzkresti. Pradejau sirgti jau vakar. kada gali pasirodyti pirmi simptimai
Sidabrinė
2007 02 08, 17:19
QUOTE(Linaute @ 2007 02 08, 15:15) sveiko supermamos, Noreciau pasiteorauti ar kurios nors buvot persalusios ir savo leliu apkrete? As dabar sergu ne gripu, bet kazkokia virusine liga daktaras sake. Temp. 38.2 ir labai bijau leliu uzkresti. Pradejau sirgti jau vakar. kada gali pasirodyti pirmi simptimai As buvau persalusi,truputi temperaturos turejau,kosiau.Bet mano mazyte neapsikrete.Bet va vyras is darbo gryzo su sloga,tai iskart ir ji suslogavo  Na gal ir tu neuzkresi savo leliuko
Linaute
2007 02 08, 17:30
meldziu dievo ir labai tikiu... O kada pasimate pirmi pozymiai slogos????
Sidabrinė
2007 02 08, 17:36
QUOTE(Linaute @ 2007 02 08, 15:30) meldziu dievo ir labai tikiu... O kada pasimate pirmi pozymiai slogos???? Vyras gryzo is naktines pamainos,o diena pradejo sloguoti mazyle.Manau uzsikrete,kai vyras gryzes pabuciavo,nes paskui jis nuejo miegot,o tada ir prasidejo mazylei slogyte.
Rasiliukas
2007 02 08, 17:50
Rudeni buvau rimtai apsirgusi. Nuo pradiniu gripo simptomu, nepraejo nei puse dienos, kai mano mazylei pakilo temperatura. Tiesa, man buvo 38, jai pakilo iki 37,2. Maitinau pati. Slogavom abi, kosejau as viena. Temperatura dukrytei laikesi pora dienu, o slogavom visa savaite. Labai saugokites!
Linaute
2007 02 08, 18:00
QUOTE(Rasiliukas @ 2007 02 08, 17:50) Rudeni buvau rimtai apsirgusi. Nuo pradiniu gripo simptomu, nepraejo nei puse dienos, kai mano mazylei pakilo temperatura. Tiesa, man buvo 38, jai pakilo iki 37,2. Maitinau pati. Slogavom abi, kosejau as viena. Temperatura dukrytei laikesi pora dienu, o slogavom visa savaite. Labai saugokites!  O kaip mazyle reagavpo i temp??? Kiek tada jai leiko buvo??? Ka geret???
Rasmuze
2007 02 09, 08:30
va ir mes su vyru pasigavom sloga, bet manoji ziuriu laikosi, tai nezinau ar ilgam tad jau esu nupirkus vaistuku nuo slogos, jeigu ka tai jau pulsim sloga.bet tikiuosi kad viskas praeis ramiai.
Spurga577
2007 02 09, 12:10
Aš rudenį sirgau, apkrėčiau savo mažutę. Man taip pat buvo temperatūra, slogavau, bet tai ne gripas buvo, o kažkoks link bronchito, kadangi po 2 sav. susirgau bronchitu. Aš tada dar maitinau, kaukę dėjausi, stengiausi ant rankų neimti, tik su kauke... Bet vistiek apsirgo. Reziume: dukrytė turėjo gerti antibiotikus, aš pati turėjau gerti 2 kursus antibiotikų ir nutraukti maitinimą, todėl kad viskas man komplikavosi į stiprų akių uždegimą (turėjau 3 sav. vartoti stiprius vaistus net 9 skirtingus), ir gydžiausi per ilgai, organizmas visai nusilpo. Mano pasiūlymas: jei gali, gydykis rimtai ir iš karto, nelauk. Nežaisk arbatomis, jei jauti, kad situacija rimta. Mokykis iš svetimų klaidų, juk tu ir tavo vaikelis - patys svarbiausi  Sveikit
Rasmuze
2007 02 09, 12:20
aciu uz patarima
Rasiliukas
2007 02 09, 12:47
QUOTE(Linaute @ 2007 02 08, 19:00) O kaip mazyle reagavpo i temp??? Kiek tada jai leiko buvo??? Ka geret??? Zinok,visainormaliai. Buvo ramesne nei visada, tad taip baisu nebuvo Pradzioj labai issigandau, kai pamaciau termometro parodymus, o paskui kazkaip susitaikiau ir po dienos temperatura nukrito
Rasmuze
2007 02 09, 13:03
MANO MAZUTEI KAI BUVO SUKILUSI TEMPERATURA, TAI LABAI IRZLI BUVO
ne as pati, bet drauges dvimetinukas darzelinukas mus apkrete noro virusu, nelinkiu ne priesui, numetem kg susitrumpinau sau gyvenima pora metu kaip nieko
Rasmuze
2007 02 09, 16:58
as taip bijau uzkresti savo mazosios, nes taip yra gaila tu maziuku, kai jie serga.
Ir aš vieną kartą porą dienų turėjau temperatūros, na bet nekosėjau, neslogavau. Bet ačiū Dievui mažė neapsikrėtė, nors ir pati maitinau.
Nemarioji
2007 02 09, 20:08
As neseniai slogavau ir labai silpna buvo, bet mazoji neuzsikrete..Pasirodo ji stipresne
virugie
2007 02 09, 20:54
aš visad manau kad mama negali mažiaus apkrėst, dukra augo kiek kartų sirgau nesirgo ji, nebent pirma susirgdavo ji tai aš iš paskos. Dabar abu vaikai mano susirgo likau viena slaugytoja tikiuos atsilaikysiu
evemaska
2007 02 09, 22:57
As irgi jauciu kad pradedu serguliot,gerkle skauda,kosineju,ir vyrui tas pats.Bijau kad ir dukritei nieko neatsitiktu.Nes i vakara pradejo kosit.
nanainis
2007 02 16, 13:00
mano vyrai buvo apsirgę po naujų kartu, bet mažasis greičiau išsikapanojo  šiaip manęs su vyru kaip niekad jokios slogos nepuola, tai saugom mažiuką kaip nuo kitų
Rasmuze
2007 02 16, 16:17
persirgau ir mazosios neuzkrieciau, atlaike. labai jau laikiausi atstumo, tik tiek kad manaja buvo isbere, nes valgo mano pienuka, tikriausiai vaistukai jai mano nepatiko
K.KEITE
2007 02 16, 16:35
na , as dar nesirgau.bet va sunus mokykloje uzsikrete  kokiu tai virusu.nors ir liepiau nesiartinti prie mazyles,bet po poros dienu pagavo virusa ir dukryte.manau jei jau kuris is namiskiu susirgo, tai nebeapsaugosi  pirma diena temperatura soktelejo iki 38.5 o veliau nukrito ir liko tik sloga. kuria sirgome daugaiu nei savaite  aciu dievui, kad nekosijome. ----------------------------------------------------- 
evemaska
2007 03 05, 19:22
Visgi apkreciau as savo dukrite,teko nosi valyt,lasint vaistukus i nosi,gerti sirupa,o galugale teko ir antibiotika gert.Tai kazkaip tai ir paraejo ta lyga.
Rasmuze
2007 03 07, 08:36
kai sirgau ant nosies nesiojau pasisiuvus tvarstuka is marles,tai ir neuzkrieciau savo mazosios.
mes sirgom abu su MB - jam buvo virs 39, man 38, abu kosejom , slogavom, bet mazuliukas liko sveikutelis  labai svarbu, ar pati maitini, o kadngi mes valgom tik MP, manau tai turejo labai daug reiksmes.
Linaute
2007 03 07, 11:12
QUOTE(Laava @ 2007 03 07, 09:58) mes sirgom abu su MB - jam buvo virs 39, man 38, abu kosejom , slogavom, bet mazuliukas liko sveikutelis  labai svarbu, ar pati maitini, o kadngi mes valgom tik MP, manau tai turejo labai daug reiksmes. Sutinku, kad motinos pienas turi LABAI didele reiksme..., Taciau zinau mam, kuri maitino vaika savu pienu, taciau iki metu laiko vaikas7 kartus gere antibijotikus. Visokie virusai puole. tad manau labai dar daug tuti vaiko imunine sistema...
as pati maitinau,ir turedama temperaturos ir mazisu nesusirgo,tiesiog antikuniai ir jam pereina...nebijok,bet va slogyte tai gali apkresti
Rasmuze
2007 03 08, 10:23
kadangi nesiojau tvarstuka,tai ir slogyte neprikibo.
strazdanėlė...
2007 03 08, 22:59
nea
Rasmuze
2007 03 08, 23:38
SAUGOKIT SAVO MAZIUKUS,NES TAIP SIRDELE SKAUDA KAIJIE SERGA
strazdanėlė...
2007 03 09, 12:40
paskaičius, kad kiti lialiai serga širdį suspaudžia, tai kai serga saviškis tai visai liūdna
Deja  Musu vaikas jau du kartus buvo apsikretes. Pirma karta nuo vyro, o antra nuo manes  O dabar mes su vyru sergam, o vaikas laikosi  (ttt)
Mikasiene
2007 03 21, 16:44
Nuo manęs buvo slogą pasigavęs, bet gan lengvai išsigydėm
mus pfiu pfiu pfiu pavyko isvengti visu virusu
Nightbird
2007 03 26, 18:24
mano mažylė apsikrėtė nuo manęs gal po keturių dienų, kai jau galvojau kad viskas sėkmingai praeis Geriam antibiotikus, o temperatūra vis laikosi, šiandien dar sloga su kosuliu atsirado
Šypsenėlė24
2008 02 12, 17:20
Mano maziukas buvo sloga pasigaves nuo manes
prekestolen
2008 02 13, 19:00
Kad ir sloguojant- nesu apkrėtusi nei vieno savo vaikučio. Broliukas tik va apkrėtė 4 mėn sesutę vėjaraupiais. Ir nors gėrė tik MP, bet susirgo.  Galbūt todėl, kad aš nesu persirgusi vėjaraupiais, todėl nedaviau imuniteto. Bet kad ir abu vaikai persirgo vėjaraupiais- manęs neužkrėtė.
Vanileee24
2008 04 07, 22:07
QUOTE(muminukas @ 2005 10 24, 11:20) Savaitgalį užpuolė baisi sloga. Ir gerklę paperšti...  maitinu daugiausia pati. Jis dar tfu tfu tfu nešniurkščioja, bet bijau, kad nuo manęs labai greit irgi gali kvarabą pasigauti. Gal galit ką patart ar savo patirtim pasidalinti. Vaistinėj davė kažkokių lašų į nosį, profilaktiškai geriu paracetamolį ir maitinu su respiratorium  va teisingai su respiratoriais vienkartiniais maitint reikia,yra statybiniu medziagu parduotuvese pirkt..  budas  ir jei yra galimybe geriau ,kad atskirai pabutumet vienas nuo kito kelias dieneles..tik per maitinimus..kuo maziau bendraut su vaiku sneket..nes uzsikreciama laseliniu budu...
kosminute
2008 05 24, 14:22
Aš vis dar sirguliouju, be temperatūros, tačiau su sloga, kosuliu. Vaikas per kelias dienas užsikrėtė sloga. Traukiam snargliukus laukan, bet neina nosytė užsikimšusi ir nepadeda visi tie nosiai valyt tiralai. duodam vibrocil, per diena kokius tris keturis kartus po vieną lašuką, bet veikai jis trumpai. na neprakvėpuoja vaikas, verkia, kankinas ištisai... ką dar galima naudot tokiam kūdikiui nuo slogos? vaikeliui vienas mėnesiukas....
|
|