Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Aguonų pyragas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2
Maja Di
Buvom Kaune svečiuose, tai vaišino aguonų-karamelės pyragu. Nepakartojamas skonis.Šį pyragą gamina kažkokia Kauno kepykla, pamiršau pavadinimą. Gal kas žinot kaip šį pyragą pagaminti namuose?
kisule
RYTOJ AŠ TAU PARAŠYSIU TIKRAI TURIU,KAIP NETINGIU IŠKEPU SUPER thumbup.gif
bea
Aš turiu vieną aguoninį pyragą. Labai skanus, bet be karamelės wink.gif
Tešla:
5 kiaušiniai
vanilinis cukrus
¾ stiklinės cukraus
¾ stiklinės miltų
5 šaukštukai aliejaus
kepimo milteliai

Aguoninė masė:
500 g aguonų
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus pudros
150 g margarino
2 šaukšteliai medaus
100 g razinų
100 g graikiškų riešutų (nebūtinai)
migdolų esencija
šokoladinis glaistas

Aguoninė masė: aguonas nuplikyti, nusausinti, sumalti kartu su riešutais. Trynius išsukti su cukrumi, po to dėti margariną ir išsukti. Tada dėti aguonas, razinas, migdolų esenciją, medų ir išplaktus baltymus. Gerai išmaišyti ir masę išdėti į kepimo formą išklotą riebalais ištepta aliuminio folija. Kepti 40 min. 180-2000 temperatūroje. Tuo metu paruošti tešlą: baltymus išplakti, prieš baigiant plakti supilti cukrų ir vanilinį cukrų. Dėti trynius, kartu plati apie 5 min. Tada labai atsargiai maišant supilti aliejų, miltus ir kepimo miltelius. Ant iškeptos aguonų masės supilti paruoštą tešlą ir, įstačius į orkaitę, kepti dar 20 min. toje pačioje temperatūroje. Iškeptą ir ataušusį pyragą labai atsargiai, laikant už folijos kraštų išversti į lėkštę taip, kad biskvitinė dalis būtų pagrindas, o aguonos būtų viršuje. Aptepti pyragą šokoladiniu glaistu ir pabarstyti riešutais.
Skanaus!
bea
Pasirodo dar vieną labai skanu turiu.

Sluoksniuotis
100 g – 310 kcal

Aguoninė masė
200 g aguonų
4 kiaušiniai
po pusantro šaukšto miltų ir džiūvėsėlių
šaukštelis kepimo miltelių
20 g razinų
šaukštas kapotų riešutų
200 g cukraus
1-2 šaukštai medaus
Trynius ištrinti su cukrumi ir medumi, sudėti išplikytas ir permaltas aguonas, miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išplaktus baltymus ir visus kitus ingridientus. Išmaišyti ir sudėti į riebalais išteptą formą.

Varškinė masė
500 g varškės
4 kiaušiniai
120 g sviesto
1 šaukštas bulvių krakmolo
200 g cukraus pudros
30 g razinų
Trynius ištrinti su cukrumi. Maišant sudėti pertrintą varškę, krakmolą, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, razinas ir išplaktus baltymus. Supilti į kepimo formą ant aguonų masės.

Riešutų masė
150 g maltų riešutų
4 kiaušiniai
2 šaukštai miltų
2 šaukštai džiūvėsėlių
5 šaukštai cukraus

Baltymus išplakti iki standžių putų, išmaišyti su cukrumi, tryniais, riešutais, kepimo milteliais ir kitais ingridientais. Sudėti ant varškinės masės.

Sluoksniuoti kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje apie 40 min. Iškeptą apibarstyti cukraus pudra arba apglaistyti tirpintu šokoladu.

Pastaba:
čia proporcijos tikrai dideliam kiekiui. Man gavosi vienas 27 cm skersmens pyragas ir vienas 21 cm skersmens. taigi siūlau persiskaičiuoti...
Asta
QUOTE(dianadov @ 2005 10 24, 11:27)
Buvom Kaune svečiuose, tai vaišino aguonų-karamelės pyragu. Nepakartojamas skonis.Šį pyragą gamina kažkokia Kauno kepykla, pamiršau pavadinimą.....
*

"Alkava" mirksiukas.gif
Maja Di
QUOTE(kisule @ 2005 10 24, 13:42)
*

Laukiu nesulaukiu... g.gif
Maja Di
QUOTE(kisule @ 2005 10 24, 13:42)
*

Kisule, tai kada gi sulauksiu to tavo recepto? Bea ačiū tau už receptukus, kada nors pabandysiu ir juos, bet taip norėjau aguonų-karamelės pyrago.
Ausriukas1
Uzvakar kepiau Bea pirmaji aguonu pyraga smile.gif . Skanu thumbup.gif tik aguonu dejau 300gr ir pilnai uzteko ir man kazko nelabai tos aguonos susiriso tarpusavi g.gif
Amalia
QUOTE(Ausriukas1 @ 2005 11 04, 15:48)
Uzvakar kepiau Bea pirmaji aguonu pyraga smile.gif . Skanu thumbup.gif  tik aguonu dejau 300gr ir pilnai uzteko ir man kazko nelabai tos aguonos susiriso tarpusavi g.gif
*

Vokitkos deda manu aguonu suklijavimui - sauksta manu 100g aguonu, 60ml pieno, 20g sviesto - mazdaug tokia ta aguonu mase, uzvirina piena ir sumaiso. Skonio dalykas, bet laikosi, nebyra.
Alexandra.R.
Bea, o tam pirmam pyragui, kiek reikia konkreciai kepimo milteliu: 1 arb. saukstelio ar puses, ar kiek?
bea
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 11 15, 13:43)
Bea, o tam pirmam pyragui, kiek reikia konkreciai kepimo milteliu: 1 arb. saukstelio ar puses, ar kiek?
*

1 arbatinį šaukštelį
mergaiciuke30
AGUONINIS BISKVITAS

150 g aguonų
225 g cukraus
8 kiaušiniai
75 g riešutų
2 šaukštai džiūvėsėlių
šaukštas bulvių krakmolo
šaukštas tirpinto sviesto
truputis cinamono ar vanilės

Aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu, nusausinamos ir sumalamos 2-3 kartus. Tryniai ištrinami iki purumo, į juos suberiamos aguonos, malti riešutai, prieskoniai ir išmaišoma. Pakui sudedami išplakti baltymai, pabarstant juos krakmolu, sumaišytu su džiūvesėliais. Kepama 40-50 min.

Maja Di
Vakar mano vaikinui sukako pusė metų, taigi kepiau tortą.Čia pati sugalvojau, nes dažnai kepu įvairius pyragus, tai interpretavau. Išėjo nuostabus, iškart neliko. O gaminau jį taip: Biskvitui 4 kiaušiniai, 4 šaukštai cukraus, 4 šaukštai miltų, pusė stiklinės aguonų. Kiaušinius su cukrum išplakam mikseriu, po truputį supilam miltus ir aguonas. Kepam kol gražiai parusta. Iškeptą biskvitą supilam puse stiklinės arbatos(aš į ja įpyliau 50 gr brendžio). Viršui: maišelis geriamo jogurto(naudojau persikinį), 450 gr. grietinėlės, pusė stiklinės cukraus, 40 gr. želatino, 1 citrinos sultys, vanilino. Želatiną ištirpinam ir supilam į jogurtą, taip pat supilam cukrų, citrinos sultis, vanilę. Kai pradeda stingti supilam išplaktą grietinėlę, išmaišom ir užpilam ant biskvito ir stingdom. Puošiam pagal fantaziją, aš šį kartą puošiau supjaustytom persikų puselėm ir dar užpiliau trupučiu žele, kad jos neapdžiūtų. Bet jos nebūtų spėjusios apdžiūt, nes torto neliko momentaliai .
Maja Di
Tiesa, formos reikia nepamažinti, nes tortas išeis gana didelis.
peledziuke
QUOTE(bea @ 2005 10 24, 13:31)
Tešla:
5 kiaušiniai
vanilinis cukrus
¾ stiklinės cukraus
¾ stiklinės miltų
5 šaukštukai aliejaus
kepimo milteliai

Aguoninė masė:
500 g aguonų
3 kiaušiniai
150 g margarino
2 šaukšteliai medaus
100 g razinų
migdolų esencija
šokoladinis glaistas

Aguoninė masė: aguonas nuplikyti, nusausinti, sumalti kartu su riešutais. Trynius išsukti su cukrumi, po to dėti margariną ir išsukti. Tada dėti aguonas, razinas, migdolų esenciją, medų ir išplaktus baltymus. Gerai išmaišyti ir masę išdėti į kepimo formą išklotą riebalais ištepta aliuminio folija. Kepti 40 min. 180-2000 temperatūroje. Tuo metu paruošti tešlą: baltymus išplakti, prieš baigiant plakti supilti cukrų ir vanilinį cukrų. Dėti trynius, kartu plati apie 5 min. Tada labai atsargiai maišant supilti aliejų, miltus ir kepimo miltelius. Ant iškeptos aguonų masės supilti paruoštą tešlą ir, įstačius į orkaitę, kepti dar 20 min. toje pačioje temperatūroje. Iškeptą ir ataušusį pyragą labai atsargiai, laikant už folijos kraštų išversti į lėkštę taip, kad biskvitinė dalis būtų pagrindas, o aguonos būtų viršuje. Aptepti pyragą šokoladiniu glaistu ir pabarstyti riešutais.
Skanaus!
*

ar jis gaunasi ne sausas g.gif
turtle
*

Na, sitas tai truputeli per sausas man gavosi ax.gif Nors aguonos lyg ir nebyrejo labai biggrin.gif Skanus, bet noretusi dar kokio sirupo ar kazko panasaus tarpe g.gif

QUOTE(bea @ 2005 10 24, 13:34)

Sluoksniuotis

Pastaba:
čia proporcijos tikrai dideliam kiekiui. Man gavosi vienas 27 cm skersmens pyragas ir vienas 21 cm skersmens. taigi siūlau persiskaičiuoti...
*

bea, o kokio storio tau sluoksniai gavosi, jei tu is sito kiekio du pyragus padarei? Na, mano skarda gal kokiu 26cm (ar net maziau), kvadratine, tai emiau visko per puse ir jau buvo sunku grazius sluoksnius padaryti, nes jie labai ploni smile.gif . Galvoju, gal is viso kiekio viena pyraga kepant butu didesni sluoksniai? g.gif Bet siaip labai thumbup.gif Sita dar manau kartosiu, aciu 4u.gif
cameja
Tešla:
5 kiaušiniai
vanilinis cukrus
¾ stiklinės cukraus
¾ stiklinės miltų
5 šaukštukai aliejaus
kepimo milteliai

Aguoninė masė:
500 g aguonų
3 kiaušiniai
150 g margarino
2 šaukšteliai medaus
100 g razinų
migdolų esencija
šokoladinis glaistas

Skanaus!
*

thumbup.gif essen.gif
Maja Di
QUOTE(bea @ 2005 10 24, 14:34)

Sluoksniuotis
100 g – 310 kcal
Aguoninė masė
200 g aguonų
4 kiaušiniai
20 g razinų
šaukštas kapotų riešutų
200 g cukraus
1-2 šaukštai medaus
Trynius ištrinti su cukrumi ir medumi, sudėti išplikytas ir permaltas aguonas, miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išplaktus baltymus ir visus kitus ingridientus. Išmaišyti ir sudėti į riebalais išteptą formą.

Varškinė masė
500 g varškės
4 kiaušiniai
120 g sviesto
200 g cukraus pudros
30 g razinų
Trynius ištrinti su cukrumi. Maišant sudėti pertrintą varškę, krakmolą, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, razinas ir išplaktus baltymus. Supilti į kepimo formą ant aguonų masės.

Riešutų masė
150 g maltų riešutų
4 kiaušiniai
2 šaukštai miltų
2 šaukštai džiūvėsėlių
5 šaukštai cukraus

Baltymus išplakti iki standžių putų, išmaišyti su cukrumi, tryniais, riešutais, kepimo milteliais ir kitais ingridientais. Sudėti ant varškinės masės.

Sluoksniuoti kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje apie 40 min. Iškeptą apibarstyti cukraus pudra arba apglaistyti tirpintu šokoladu.
Pastaba:
*

Tiesiog biezbožnai skanu, iškepiau iš ryto, vakaro pyragas nebesulaukė essen.gif verysad.gif Bea aciuks.gif jei galima šį receptą perkelsiu prie temos ypač skanus varškės pyragas drinks_cheers.gif , nes šis irgi su varške
PAME
Drauge kepdavo labai skanu vyniotini su aguonu idaru ir jai jis l. greitai pasidarydavo ax.gif Gal kas zinot receptu? 4u.gif Nostalgija man laugh.gif
Maja Di
QUOTE(bea @ 2005 10 24, 14:34)

Sluoksniuotis
100 g – 310 kcal
Aguoninė masė
200 g aguonų
4 kiaušiniai
20 g razinų
šaukštas kapotų riešutų
200 g cukraus
1-2 šaukštai medaus

Varškinė masė
500 g varškės
4 kiaušiniai
120 g sviesto
200 g cukraus pudros
30 g razinų

Riešutų masė
150 g maltų riešutų
4 kiaušiniai
2 šaukštai miltų
2 šaukštai džiūvėsėlių
5 šaukštai cukraus

Pastaba:
*

Dabar šis pyragas mano mėgstamiausias, vis iškepu, ką vaišinu labai giria thumbup.gif . Tik aš kadangi laiką taupau, tai viską supaprastinu, kiaušius visus kartu išplaku, paskui dalinu į 3 dalis Riešutų sluoksniui dedu pigiausius žemės riešutus, o aguonų masei kelis graikiškus thumbup.gif
Milde
Pomodoro picerijoj valgiau pyraga aguonini su virtu kondencuotu pienu, gal kas zino tiksliau kaip jis gaminamas? smile.gif
myma
Na tai skaniai "Paskaičiau" apie tuos pyragus su aguonomis, kad užsimaniau labai labai tai turbūt reiks ir man kokį skanų pyragėlį šeimynai pakepti clap.gif
O šiandien tai nespėsiu teks į kokią kulinarinę pardyuotuvę palėkt lotuliukas.gif
Unregistered
Reiks ir man išbandyti 4u.gif .
Tija
QUOTE(Milde @ 2006 09 17, 10:25)
Pomodoro picerijoj valgiau pyraga aguonini su virtu kondencuotu pienu, gal kas zino tiksliau kaip jis gaminamas? smile.gif
*

Tokį kepa Bijolos kepyklą, tikrai labai skanus. Būtų įdomu pačiai išsikept, gal kas žinot receptą?
danule
smile.gif
*Lina*
QUOTE(Tija @ 2007 08 26, 12:26)
Tokį kepa Bijolos kepyklą, tikrai labai skanus. Būtų įdomu pačiai išsikept, gal kas žinot receptą?
*

aga, labai labais skanus essen.gif essen.gif
Vilniete
Be reikalo cia uzklydau doh.gif doh.gif Tuoj seiles eme kauptis prisiminus Kaune kazkur kepama "Margenio" torta.... Pameciau kontaktus seniausiai, tai dabar beliko tik roziniai prisiminimai verysad.gif
Jeigu kas per stebukla zinot tos kepykleles kontaktus (i az), buciau beprotiskai dekinga ax.gif
Koxamte
QUOTE(bea @ 2005 10 24, 13:34)

Sluoksniuotis
100 g – 310 kcal
Aguoninė masė
200 g aguonų
4 kiaušiniai
20 g razinų
šaukštas kapotų riešutų
200 g cukraus
1-2 šaukštai medaus

Varškinė masė
500 g varškės
4 kiaušiniai
120 g sviesto
200 g cukraus pudros
30 g razinų

Riešutų masė
150 g maltų riešutų
4 kiaušiniai
2 šaukštai miltų
2 šaukštai džiūvėsėlių
5 šaukštai cukraus

Pastaba:
*

Sian pagaminau seimynai 4u.gif Na isgyre, patiko smile.gif skanu ir sotu wink.gif Dekui labai uz receptuka mirksiukas.gif
user posted image
dosa
Man taip pat Margenio tortas pats skaniausias.
Merginos, gal kas bandėte šį stebuklą daryti namuose? Paisdalinkite receptu.. blush2.gif
shacHii
temos pradzioje buvo klausta apie Alkavos aguonini-karamelini pyragiuka, labai domintu receptukas jei kas turit ar bent pasidalinkite idejomis kaip ji butu galima padaryt, nes tikrai jis nerealiai skanus ax.gif ax.gif
shacHii
g.gif negi nieks nezinot?
ziezulablond
QUOTE(shacHii @ 2009 08 31, 17:21)
*

Aha, aš taip pat užklydau čia ieškodama būtent to su karamele ir aguonomis, iš Alkavos. Nerealiai skanus pyragas thumbup.gif Jau kelios valandos naršau KULINARINĖSE IDĖJOSE, bet nepavyko rasti dar schmoll.gif o gaila verysad.gif
wylia
QUOTE(shacHii @ 2009 08 31, 17:21)
*

As ir butent Alkavos aguoninio ilgai ieskojau,bandziau pagal kelis receptus,bet vis ne tai,ko ieskau doh.gif bet vat pagal si recepta,jau kaip ir i tema tik tas karamelinis padazas ne toks-geltonas man gavosi ir toks puse velnio (nors ,kas valge-negalejo sustot,kaip patiko). Sis receptas

Aguonos Pyragas

3/4 puodelio sviesto
3/4 puodelio pieno
2 arb. š. kepimo miltelių
1/2 puodelio aguonų
1 1/2 puodelio cukraus
2 puodeliai miltų
4 baltymai
1/2 ar 1/4 puodelio pieno

Pamerkti aguonas į ¾ puodelio pieno nakčiai ar bent 2 valandoms.
Atskirti kiaušinio trynius ir baltymus. Trynius palikti karameliniam padažui.
Sumaišyti tešlą, o pabaigoje įmašyti išplaktus baltymus.
Tešlą sudėti į riebalais išteptą skardą. Kepti apie 40 min.

Karamelinis padažas:
4 tryniai
½ puodelio grietinėlės
1 puodelis cukraus

Sumaišyti viską ir virti kol sutirštės. Padažu apipilti atvėsintą pyragą.

As mastau,o jei kondensofke pavirinus (kaip darant Rududu),gal tada butu tokia karamele,kaip to Alkavinio pyrago,a? g.gif

Papildyta:
Ot dar ka atkasiau,gal tiks tam karameliniui pakaitalui g.gif

Karamelinis kremas:
2/3 skardinės virto kondensuoto pieno
100 g minkšto sviesto,
Sviestą išplakame iki purumo, dedame kondensuotą pieną ir dar kartą viską gerai išplakame, kol gausis vientisas kremas.

shacHii
puikus receptelis, gal kas ir iseis, pameginsiu savaitgali padaryt clap.gif clap.gif clap.gif
wylia
QUOTE(shacHii @ 2009 09 16, 17:29)
puikus receptelis, gal kas ir iseis, pameginsiu savaitgali padaryt  clap.gif  clap.gif  clap.gif
*

as ryt bandysiu,ziuresim kas gausis mirksiukas.gif
Solen
o puodelis tai kiek cia ml g.gif
wylia
QUOTE(Dai'na @ 2009 09 16, 20:30)
*

va sitam psl.viska rastumet mirksiukas.gif
http://www.patiekalai.lt/straipsniai-matavimo-vienetai/
ziezulablond
QUOTE(Dai'na @ 2009 09 16, 20:30)
*

Greičiausiai šis receptas verstas iš anglų k., vadinasi puodelis (kiek girdėjau) yra 237ml.

wylia, shacHii, jūs bandot šį receptą, aš bandysiu kitokį, jei kas nors pavyks, tai duosiu žinot, šiandien susipirksiu produktus ir jei niekas nepakeis planų, tai vakare kepsiu bigsmile.gif
Papildyta:
Panašu, kad kalbama apie tą patį aguonų-karamelės pyragą Aguoninis pyragas aplietas karamele
ziezulablond
taigis, kepiau aguoninį gardėsį, cituoju vyrą :"pats skaniausias tavo keptas pyragas" biggrin.gif
Pagrindą kepiau pagal Aguoninį tortą, o karamelę viriua pagal wylios įdėtą receptą, tik cukraus dėjau mažiau ir be trynių. Karamelės viriau dvigubą normą (galima ir trigubą, nes kuo daugiau persigeria, tuo skaniau). Iškepusį pyragą susmaigsčiau mediniu smeigtuku, pridariau skylučių, kad karamelė geriau susigertų ir apliejau karamele. Tik kažkodėl vietomis jis toks porėtas išėjo g.gif
Va nuotraukytė

user posted image
St.Rasa
Ka tik kelpiau bea pyraga, bet dvieju sluoksniu, kadangi 26 skersmens tortinej netilpo. tad su riesutukais teks sekanti karta, tikrai ispudingas pyragas, sakyciau vertas didziuju svenciu, tad laukiam kaledu tikrai tiks siai progai, o dabar tenka saugot nuo vyro kad nors kaskiek skanumyno liktu bendradarbes nustebint 4u.gif

siaip va turiu klausimuku, man kai pyliau mase su varske nors ir isleto aguonine mase pasislinko i sona, va butu klausimas kaip daryt kad sekanti karta sluoksniuotusi?

Dar negaleciau priskirt prie pyragu kur viens du pasidaro, kol viska susimali isiplaki praeina laiko, bet skonis atperka thumbup.gif
mergicalinsa
sveikutes, skaiciau kad kazkas noretu aguoninio pyrago su virintu kondensuotu pienu, taigi galiu pasiulyti savo receptuka- prasom:

apie 100-150 g sviesto
1 kondensuoto pieno indelis
1 kiausinio trynys
2 stiklines aguonu
4 saukstai miltu (su kalneliu)
pradziai istirpinam sviesta puode sildant ant letos ugnies, ipilam kondensuota piena ir maisom kol uzvirs ir pasidarys beveik vienalyte mase. tada suberiam paruostas aguonas (beje aguonas reiktu nuplykiti verdanciu vandeniu ir palaikyti jame apie pusvalandi, po to gerai nuvarvinti) ir imusam kiausinio tryni, gerai ir nuolat maisom kol uzvirs, galima uzvirusia mase pavirint apie 5min, isjungiam ugni, beriam miltus i dar karsta tesla, gerai ismaisom ir supylusios i pasiruosta skarda saunam orkaiten mazdug 20-30 min, karstis turetu buti 180 -200 laipsniu.
skarda galima patepti sviestu ir pabarstyt miltais, pvz tinka ir sviestinis popierius, taciau kepdamas pyragas prie jo prilimpa ir nevisada pavyksta graziai nukrapstyt.
SKANAUS
ziezulablond
QUOTE(mergicalinsa @ 2009 11 30, 17:16)
sveikutes, skaiciau kad kazkas noretu aguoninio pyrago su virintu kondensuotu pienu, taigi galiu pasiulyti savo receptuka- prasom:

apie 100-150 g sviesto
1 kondensuoto pieno indelis
1 kiausinio trynys
2 stiklines aguonu
4 saukstai miltu (su kalneliu)
pradziai istirpinam sviesta puode sildant ant letos ugnies, ipilam kondensuota piena ir maisom kol uzvirs ir pasidarys beveik vienalyte mase. tada suberiam paruostas aguonas (beje aguonas reiktu nuplykiti verdanciu vandeniu ir palaikyti jame apie pusvalandi, po to gerai nuvarvinti) ir imusam kiausinio tryni, gerai ir nuolat maisom kol uzvirs, galima uzvirusia mase pavirint apie 5min, isjungiam ugni, beriam miltus i dar karsta tesla, gerai ismaisom ir supylusios i pasiruosta skarda saunam orkaiten mazdug 20-30 min, karstis turetu buti 180 -200 laipsniu.
skarda galima patepti sviestu ir pabarstyt miltais, pvz tinka ir sviestinis popierius, taciau kepdamas pyragas prie jo prilimpa ir nevisada pavyksta graziai nukrapstyt.
SKANAUS
*

Gardumėlis wub.gif Ką tik išragavau wub.gif Neiškenčiau, pjoviau ką tik ištrauktą iš orkaitės thumbup.gif drėgnas, minkštas ir labai aguoninis. Dėkui už receptą 4u.gif
Jūrė
Gal kas turit aguoninio vyniotinio receptuką arba su mielėm kepto aguoninio pyrago? newyear.gif
Renata123
QUOTE(Jūrė @ 2009 12 15, 10:51)
Gal kas turit aguoninio vyniotinio receptuką arba su mielėm kepto aguoninio pyrago?  newyear.gif
*

Sveika! 4u.gif
Kepiau si pyraga AGUONŲ VYNIOTINIS Cia Misheles receptas, niu mums laaabai patiko, gaunasi didziulis vyniotinis!

Sekmes mirksiukas.gif
Agniska
QUOTE(ziezulablond @ 2009 09 24, 09:11)
taigis, kepiau aguoninį gardėsį, cituoju vyrą :"pats skaniausias  tavo keptas pyragas" biggrin.gif
/8d/132b2de287dd.jpg[/img][/url]
*

Foto nepakartojama wub.gif wub.gif seilės teka nuo tokio vaizdo,jei Jums nebūtų sunku,gal galima čia receptą visą sudėti,kad nereiktų su nuorodomis ieškoti.Būsiu dėkinga 4u.gif 4u.gif
Nerytė
user posted image

AGUONINIS PYRAGAS - VYNIOTINIS
Agniska
Fantastiskai atrodo vyniotinis 4u.gif Bet man viskas su mielem,tai doh.gif tinginukas as laukt blush2.gif
aguonele
Atsitempiu as Kaledoms kepta aguonini pyraga .mums jis nerealiai patiko wub.gif
14 cm kepimo formai reikes:
75 g maltu ar trintu aguonu
75 g minksto sviesto
75 g cukraus pudros
3 kiausiniu ( tynius & baltymus atskirti)
40 g maltu lazdyno riesutu (as naudojau migdolo)
2 a.s. citrinos sulciu
1 v.s. romo
formai sviesto bei dziuveseliu

Sviesta su pudra isplakti iki vientisos mases, tada is leto pilti p0 viena kiausinio trynius ir viska gerai toliau plakti. Maltas aguonas , riesutus , roma bei citrinos sultis imaisyti i sviesto mase.

Kiausinio baltymus isplakti iki standumo ir atsargiai saukstu sujungti su mase. Kepimo forma istepti sviestu bei pabarstyti dziuveseliais, pilti gauta aguonu mase ir pasovus i ikaitinta 170° orkaite kepti ~ 60 min. Atvesinti formoje, geriausiai per nakti. Isemus pabarstyti cukraus pudra ir skanauti smile.gif
user posted image
vija
Gal kas žinot aguoninio BISKVITO receptą? Turiu omeny išbandytą?
qqskaa
Nu va,isbandziau kazkurios mamos aguonu-obuoliu pyraga,nu liuks labai!!! thumbup.gif
8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują

Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos

Ymetu foto,nors ir negraziai isejo,o ir pyragas atpjautas nelabai dailiai blush2.gif Jis nera sausas,nors is pirmo zvilgsnio taip gali pasirodyti mirksiukas.gif
user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.