Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pūslinė išvisa
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
sushi
Sveikos, merginos 4u.gif

Apie pūslinę išvisą nieko neteko girdėti iki tol, kol pati su tuo nesusidūriau...
Kai išgirdusi tokią diagnozę puoliau ieškoti internete, kas tai ir su kuo tai „valgoma“, radau vos keletą puslapių su labai neišsamia informacija... Anglų (molar pregnancy) ir rusų (заносный пузырь) kalba infomacijos pavyko rasti daugiau, bet tai – tik teorinės žinios, kurios ir baigiasi ten, kur prasideda tavo asmeninė istorija...

Todėl kviečiu visas, susidūrusias su šia problema, pasidalinti savo patirtimi, žiniomis...

Mano pačios istorija tokia: pirmą kartą pastojau prieš porą metų, tačiau septintos nėštumo savaitės pradžioje patyriau persileidimą. Gydytojai nuramino, kad taip pasitaiko dažnai ir liepė bandyti iš naujo. Po kurio laiko vėl pastojau. Deja, septintos savaitės viduryje pradėjo teplioti, galvojau, kad vėl bus persileidimas. Tačiau kraujavimas buvo labai nedidelis, ir aš buvau nuraminta, kad kol tokio nedidelio kraujavimo nelydi jokie skausmai, neturėčiau nuogąstauti, daugiau ilsėtis, vengti fizinio krūvio... Taip „ant sofkutės“, neva jausdama normalaus nėštumo simptomus (mieguistumas, padidėjęs jautrumas kvapams...) prasivarčiau iki 11 savaitės, iki to laiko, kai man buvo paskirta gydytojo apžiūra (gyvenu šiuo metu ne LT, čia iki tik nuo 10 nėštumo savaitės priima pirmai apžiūrai).
Nuėjus pas gydytoją pirmiausiai mane pažiūrėjo ginekologė, kuriai nepavyko išgirsti širdelės plakimo doplerio (ar kaip jis ten vadinasi) aparatu, buvau nusiųsta darytis ultragarso. Ten ir sužinojau savo diagnozę: visiška pūslinė išvisa. Po kelių dienų darė valymą, dabar kas dvi savaites stebi HCG lygį, kuris iki šios dienos, praėjus beveik trims mėnesiams, vis dar nepasiekė nulio, nors jau jau nebetoli to smile.gif
Kaip žinia, prie tokios diagnozės gydytojai rekomenduoja, priklausomai nuo tolimesnių HCG rezultatų, nepastoti kaip minimum metus... Kai kur rašoma, kad tai gali tęstis net iki 2 metų... Priklausomai nuo to, ar kils HCG lygis, ar ne... Kad taip pasikartos antrą kartą, yra 1 procento tikimybė...
Taigi, mano istorija šviežia, ir dar nežinau, kuo ji baigsis...

O kokia jūsų istorija? Kuo ji baigėsi jums?.. Ar pavyko po viso to (ir kaip greitai) vėl pastoti, susilaukti mažylių..?
immm
1 nėštumas praėjo lengvai, gimdžiau pati, per daug neišsiplėsiu, nes apie tai tema mirksiukas.gif
2 -ąkart pastojau po 2,5 m. taip pat lengvai, buvom suplanavę jau, kad sesytei reikia draugo ar draugės wub.gif Tačiau...... Kai išgirdau šią diagnozę, info apie tai radau tikrai mažai.... Mūsų rajone irgi vos keletas atvejų per visą gydytojų darbo laiką. Tai retoka nėštumo komplikacija.

"Pūslinė išvisa t.y. nėštumą imituojantis darinys, traktuojamas kaip priešvėžinis procesas.Atsiranda dėl padidėjusios choriongonadotropinio hormono produkcijos. Susiformuoja puslelės, užpildo gimdą. Tiriant, gimda didesnė, nei turėtų būti pagal nėštumo laiką. Nukreipiama į UG. Matoma, kad gimda ‘prifarširuota’ vynuogių kekėm, policistiškai pakitusios kiaušidės.Gydymas: gimdos ertmės abrazija (abrasio cavi uteris manualis). Reikia rimtai pasiruošti, padaryti EKG, krešumo rodiklius. Ar to uužtenka parodo choriongonadotropinio hormono įvertinimas, jį reikia kartoti dinamikoje. Jei nesinormalizuoja – skirti metatreksatą (chemoterapija). Praėjus 2 metams – gali gimdyti. Pūslinė išvisa gali tapti chorioepitelioma, labai piktybinė"

"Pūslinė išvisa tai tokia nėštumo vystymosi anomalija, kai pūsliškai pakinta choriono gaureliai(chorionas-tai tas nėštuminis audinys,per kurį nėštumo pradžioje vyksta vaisiais mityba, ir iš kurio formuojasi placenta).Tokiais atvejais sutrinka vaisiaus medžiagų apykaita, ir jis žūna.Priklausomai nuo pakenkimo laipsnio, kartais pūslinę išvisą galima diagnozuoti tik atlikus pat.histologinį tyrimą, nuo jo taip pat priklauso ir tolesnė taktika, bei prognozė.
Šio sutrikimo priežąstys nėra žinomos, todėl nėra ir jokių profilaktinių priemonių"

Šie ir kiti rasti apibrėžimai nenuramina nei trupučio. Sunkiausia buvo emociškai susitaikyti su tuo, kad po širdele kažkas jau buvo apsigyvenęs, jau kaip ir plakė širdutė, o dabar - tuštuma...... Aš pas gyd nuėjau kai buvo 8 savaitės, viskas buvo tvarkoj, tik tiek, kad laaaabai skaudėdavo pilvą. Paskui nuėjau po 1 mėnesio - 13 savaičių. Gydytoja žiūrėjo echoskopu, ir iš jos žvilgsnio supratau, kad kažkas negerai.... Taip ir paklausiau.... Ji atsakė, kad nieko mano gimdoj nėra... nesupratau kaip..... verysad.gif
Po to sekė gimdos ertmės abrazija, paimti mėginiai ir išsiųsti Kauno onkologijos ligoninei,reikėjo kaip ir po gimdymo apie mėn susilaikyti nuo lytinių santykių, ir, aišku kažkur 1-2 metus sekti tyrimus (važiuodavau privačiai metus laiko darytis kraujo tyrimus, žiūrėti, kaip kinta chorioninis gonadotropinas), tyrimai kaskart mažėjo, viskas susitvarkė į savo vietas. Pasinėriau į darbus, susiradau naujos veiklos, kad visiškai apie tai negalvoti. Ir viskas baigėsi gerai thumbup.gif . Šiandien mūsų didžioji sesė (8,5 m) jau turi mąžąjį broliuką (3m) wub.gif wub.gif
sushi
QUOTE(immm @ 2009 11 05, 11:37)
...tyrimai kaskart mažėjo, viskas susitvarkė į savo vietas.  Pasinėriau į darbus, susiradau naujos veiklos, kad visiškai apie tai negalvoti. Ir viskas baigėsi gerai thumbup.gif . Šiandien mūsų didžioji sesė (8,5 m) jau turi mąžąjį broliuką (3m)  wub.gif  wub.gif

thumbup.gif

O tau buvo dalinė ar pilna PI (Pūslinė išvisa)?
Nebepameni, per kiek laiko tavo HCG nukrito iki normos?

Man tuo metu, kai nustatė pūslinę išvisą, t.y. 11 nėštumo sav. pradžioje, HCG buvo 165000 I/U, toliau kas dvi savaites krito taip: 498 I/U - 55 I/U - 18 I/U, - 6 I/U - 3 I/U, laukiu, kas bus toliau... smile.gif
immm
Oi, žinok jau nepamenu, nes visgi laikas tikrai gydo žaizdas, juolab jau praėjo 6 metai..... Ir datą pamenu - 11-22.....
Va ėjau susiradau biopsijos tyrimus:
Išvada - pilnoji pūslelinė išvisa. Krūva 9*7*3,5 cm dydžio pilkšvo audinio apdraskytų gabaliukų su pūslytėmis iki 1 cm dydžio. Nėštuminio endometriumo gabaliukai. Daugumoje stambūs choriono gaureliai, apie kuriuos randama sinticijo ir citotrofoblasto hiperplazija ir nežymi atipija ir t.t......
HCGt parašyta, kas nenėščiosioms turi būti mažiau kaip 4,0
pas mane HCGt buvo (data/rezultatas):
tuo metu kai nustatė - nepamenu, parašiau, kokius radau tyrimus
12-15 -26,8
12-22 13,4
01-05 3,84
02-26 mažiau kaip 0,5

paskui dar kažkada dariausi, bet jau viskas buvo normoj.

Iš tikro kai pagalvoji, tai gal ir gerai, kad viskas taip baigėsi, t.y. kad buvo pilna išvis, nes jei būtų buvusi dalinė puslinė išvisa - apsigimimas garantuotas.....

sushi
QUOTE(immm @ 2009 11 06, 02:28)
pas mane HCGt buvo (data/rezultatas):
tuo metu kai nustatė - nepamenu, parašiau, kokius radau tyrimus
12-15 -26,8
12-22 13,4
01-05  3,84
02-26  mažiau kaip 0,5

paskui dar kažkada dariausi, bet jau viskas buvo normoj.

Iš tikro kai pagalvoji, tai gal ir gerai, kad viskas taip baigėsi, t.y. kad buvo pilna išvis, nes jei būtų buvusi dalinė puslinė išvisa - apsigimimas garantuotas....

Žiūriu, kažkas panašaus ir pas mane - iki normos (jei normą laikysime 0-4) atsistatė per maždaug tris mėnesius... thumbup.gif
skrite
O stai mano istorija: Pirmas nestumas, pastojau is pirmo ciklo, viskas buvo gerai iki 8 sav. Tada pradejo teplioti, po to kraujuoti. Nuejau pas gydytojus - vienas itare nesivystanti, kitas pasake, kad viduje nera embriono, tik maiselis. Triju daktaru nuomones skyresi, bet nuosprendis vienas - abrazija. Ja man padare pries tris menesius. Istyrus abortine medziaga, diagnoze - daline pusline isvisa. Emiau aiskintis, kas tai, ieskoti internete ir klausineti. Mazai ka supratau, nes medziagos daug sia tema nera, o daktaras kiek aiskino, tiek vis neina suprast. Baisiausi suprantami zodziai - vezys, chemoterapija. Po abrazijos praejus savaitei ismatavo HCG kraujyje, kuris buvo apie 400, dar po savaites - buvo jau labai mazai, neatsimenu kiek, bet sake, kad kartoti nereikia. Menesines atejo praejus menesiui po abrazijos. Per ta laika ziauriai skaudejo pilva - praktiskai visa menesi skaudejo. Per para gal kokias 5 val tik neskaudedavo. Bet daktaras sake, kad cia viskas gerai del to skausmo, nieko jis blogo nemato nei echoskopu, nei is kraujo. Tiek vaistu nuo skausmo nesu gerus per visa savo gyvenima, kiek sugeriau per ta menesi. Jau galvojau, kad cia kazkas susije su psichologija, gal as tik isivaizduoju. Na bet viskas praejo su pirmom menesinem, kurios buvo laaabai gausios ir ilgos. Kas liecia tyrimus, mums abiems pasiule pasidaryti kariotipo tyrima (bet cia tik jei norim), kadangi daktaras linkes viska labiau nuleisti atsitiktiniai chromosomu dalijimosi klaidai. Taigi nuvaziavome i laboratorija, kur paaiskino, kad toks atvejis yra labai retas - tik 2-5 proc. tikimybe. Sake, jog daugiausia persileidimu ivyksta del chromosomu skaiciaus pakitimo, o musu atveju yra strukturos pakitimas ir daznai priezatis yra tiesiog atsitiktinumas, bet taip pat priezastis gali buti ir paveldimumas. Kiek supratau, tas kariotipo tyrimas butent ir parodys, ar tai nera paveldeta. Gal kas zinote, ka nors daugiau? Arba, gal pastebejote, kad as kazka neteisingai supratau?
Daktaras sako, kad po abrazijos praejus pusei metu, galesime pradeti bandyti dar karta. Siuo metu liko trys menesiai laukti. O kariotipo tyrimo rezultatus zinosime po savaites.
Man dar labai rupi paklausti, ar reikia siuo atveju darytis tuos visus uzkreciamu ligu tyrimus (citomegalo, toksoplasmoze)? Ar cia su tuo negali buti susije?
Ir dar cia buvo pamineta, kad daline isvisa yra blogesnis variantas nei pilnoji, del apsigimimu. Ar tai reiskia, kad ateityje didesne tikimybe apsigimimams, ar kaip?
sushi
QUOTE(skrite @ 2009 11 09, 07:43)
O stai mano istorija...

*...Baisiausi suprantami zodziai - vezys, chemoterapija...

**...Per ta laika ziauriai skaudejo pilva - praktiskai visa menesi skaudejo. Per para gal kokias 5 val tik neskaudedavo. Bet daktaras sake, kad cia viskas gerai del to skausmo, nieko jis blogo nemato nei echoskopu, nei is kraujo. Tiek vaistu nuo skausmo nesu gerus per visa savo gyvenima, kiek sugeriau per ta menesi. Jau galvojau, kad cia kazkas susije su psichologija, gal as tik isivaizduoju. Na bet viskas praejo su pirmom menesinem, kurios buvo laaabai gausios ir ilgos.

***Kas liecia tyrimus, mums abiems pasiule pasidaryti kariotipo tyrima (bet cia tik jei norim), kadangi daktaras linkes viska labiau nuleisti atsitiktiniai chromosomu dalijimosi klaidai. Taigi nuvaziavome i laboratorija, kur paaiskino, kad toks atvejis yra labai retas - tik 2-5 proc. tikimybe. Sake, jog daugiausia persileidimu ivyksta del chromosomu skaiciaus pakitimo, o musu atveju yra strukturos pakitimas ir daznai priezatis yra tiesiog atsitiktinumas, bet taip pat priezastis gali buti ir paveldimumas. Kiek supratau, tas kariotipo tyrimas butent ir parodys, ar tai nera paveldeta. Gal kas zinote, ka nors daugiau? Arba, gal pastebejote, kad as kazka neteisingai supratau?
Daktaras sako, kad po abrazijos praejus pusei metu, galesime pradeti bandyti dar karta. Siuo metu liko trys menesiai laukti. O kariotipo tyrimo rezultatus zinosime po savaites.
Man dar labai rupi paklausti, ar reikia siuo atveju darytis tuos visus uzkreciamu ligu tyrimus (citomegalo, toksoplasmoze)? Ar cia su tuo negali buti susije?

****Ir dar cia buvo pamineta, kad daline isvisa yra blogesnis variantas nei pilnoji, del apsigimimu. Ar tai reiskia, kad ateityje didesne tikimybe apsigimimams, ar kaip?

Sveikutė,
Smagu, kad pasidalinai savo istorija 4u.gif

* Tas tai tiesa, visi tuoj puola gąsdinti vėžio tikimybe, nors kaip jau supratau, jo tikimybė tokiu atveju yra labai menka, nors aišku, vis tiek yra. Todėl iš tiesų daktarai ir stebi HCG kiekį kraujyje, nes jei HCG imtų kilti, tai reikštų, kad ne visos tos pūslinės išvisos ląstelės po valymo pasišalino, viena kita liko, kurios, vėl prisitvirtinusios gimdoje, pradėjo daugintis kaip vėžinės ląstelės. Tačiau aptikus net ir tokį dalyką, prireikia mažos chemoterapijos dozės su visu tuo susidoroti, nes aptinkama pačioj pradinėj stadijoj... Kiek man gydytojas sakė, išgijimo tokiu atveju tikimybė – 99,9 proc. Ir pastoti metus neleidžiama iš tiesų dėl šios priežasties – kad galėtų gydytojai įsitikinti, kad neatsiras vėžys. Nes, jei pastotum iš karto po to, nebeįmanoma būtų sekti, kaip kinta HGC lygis ir, tuo pačiu, aptikti to vėžio, kuris būtų lengvai išgydomas, jei būtų...

** Nepakeliamais skausmais ir aš galiu „pasigirti“... :/ Mane tie skausmasi penkioms dienoms surakino praėjus trims dienoms po valymo... Nežinau, kokios pozicijos laikosi daktarai Lietuvoje, tačiau JAV, kur man darė šią procedūrą, tokios diagnozės atveju daktaras pasakė, kad jie išvalo patį branduolį, o tai, kas įsišakniję į gimdos sieneles, leidžia pačiam organizmui natūraliai išmesti, kad jie bevalydami nepažeistų gimdos sienelių daugiau nei priklauso... Tai va, kol man visa tai, kas po valymo liko, atsidalino, galvojau, tikrai mirsiu – tokių nežmoniškų skausmų gyvenime neteko patirti... Juokavau, kad tikrai gimdau, nes „sąrėmiai“ kartojosi reguliariai kas 2,5 minutės, trukdavo po pusę minutės... Kadangi prieš tai buvau patyrusi persileidimą, kurio metu irgi pusę paros prasikankinau, tai galvojau, kad ir šiuo atveju viskas truks maždaug tiek laiko, tad didvyriškai kenčiau. Tačiau naktį negalėjau užmigti dėl tų skausmų, ir kitą dieną buvo dar sunkiau. „Sąrėmiai“ nesiliovė, o nervai silpo blush2.gif Susileidau nuskausminamųjų, bet jie neveikė. Kai jau ir antrą naktį nesugebėjau dėl skausmo užmigti, ryte sukaupiau visas jėgas ir šiaip ne taip nusigavau iki artimiausios vaistinės. Nusipirkau ten stiprių nuskausminamųjų, bet tuos gydytojas irgi leido gerti ne dažniau kaip kas 4 valandas... O veikė jie man tik kokias 2,5 valandos.. Na bet dabar bent jau turėjau kada nuo skausmo pailsėti... tai irgi – sugėriau turbūt viso savo gyvenimo nuskausminamųjų dozę smile.gif Į penktą dieną pagaliau atsidalijo tai, kas, mano supratimu, ir kėlė tokį didžiulį skausmą. „išgimdžiau“ maždaug pusės kiaušinio dydžio audinių masę, po ko tiek skausmas, tiek kraujavimas (nors kraujavau labai nežymiai) baigėsi. Po dviejų su puse savaičių atėjo mėnesinės, kurios kaip ir tu sakai, buvo žiauriai gausios, nors nebuvo ilgos, truko penkias dienas ir buvo absoliučiai neskausmingos. smile.gif Matomai savo skausmo dozę tam kartui buvau „atidirbusi“ smile.gif Kitas ciklas jau buvo tradicinis, niekuo nesiskyrė nuo anksčiau buvusiųjų...

*** Dėl visų infekcijų, tai man viena daktarė, kuria pasitikiu, sakė, kad tai gali šiek tiek turėti įtakos, bet nebūtinai tai yra lemiamas veiksnys. Pas mane irgi rado keletą infekcijų, tai gydausi dabar. Aš po visų tyrimų gavau atsakymą, kad tai buvo ne genetinio faktoriaus įtaka mano atveju... Na tai bent tiek gerai smile.gif
Dėl atvejų retumo, tai kai tuos procentus paverti skaičiais, man bent jau viskas pasidaro kiek baisiau smile.gif 2-5 proc. skamba kaip ir nedaug, bet kai pagalvoji, kad pvz. 5 procentai tai yra 1 atvejis iš 20... :/ Na bet, kaip sakoma, tikėkimės geriausio smile.gif

**** Dėl apsigimimų tai, kiek suprantu, viską tau pasakys tavo tyrimų rezultatai...

Smagu, kad tau tiek nebedaug liko laukti thumbup.gif

Aš tai eisiu šiandien eilinio kraujo tyrimo, žiūrėsim, kokie bus rezultatai šį kartą rolleyes.gif
skrite
Aciu uz astakyma smile.gif

Man tik dar labai idomu, ar toks nestumas nuo pat pradziu neturi ateities, ar cia tik eigoje kazkaip pasikeicia. Kiek supratau cia rasoma, kad ultragarsas turetu parodyti, kad "gimda prifarsiruota vynuogiu kekem". Bet mano atveju buvo nuspresta daryti abrazija, nes UG parode, kad nera vaisiaus tame maiselyje. Pirmoji gydytoja tai pavadino kazkaip anembrionija. Ir tik istyrus medziaga, issiurbta po abrazijos, paaiskejo daline pusline isvisa.

Nuo pat pradziu man kazkaip atrodo, kad gal visa tai dar susije su nereguliariu ciklu. As, pavyzdziui, pastojau paciam ciklo gale, kam yra maza tikimybe kiek zinau, tai gal kazkaip nesugebejo susiformuoti.
sushi
QUOTE(skrite @ 2009 11 11, 17:57)
Aciu uz astakyma  smile.gif

Man tik dar labai idomu, ar toks nestumas nuo pat pradziu neturi ateities, ar cia tik eigoje kazkaip pasikeicia. Kiek supratau cia rasoma, kad ultragarsas turetu parodyti, kad "gimda prifarsiruota vynuogiu kekem". Bet mano atveju buvo nuspresta daryti abrazija, nes UG parode, kad nera vaisiaus tame maiselyje. Pirmoji gydytoja tai pavadino kazkaip anembrionija. Ir tik istyrus medziaga, issiurbta po abrazijos, paaiskejo daline pusline isvisa. 

Nuo pat pradziu man kazkaip atrodo, kad gal visa tai dar susije su nereguliariu ciklu. As, pavyzdziui, pastojau paciam ciklo gale, kam yra maza tikimybe kiek zinau, tai gal kazkaip nesugebejo susiformuoti.

Skrite, aš manau, kad tave gydytoja pradžioje tiesiog netiksliai diagnozavo. Nes tokio nėštumo pradžioje gali ne tiksliai matytis, kas prie ko, tuo labiau, kad tokia diagnozė tikrai ne dažna, ir gydytojai ne visada turi patirties nustatyti teisingą diagnozę...

Kiek man pavyko išsiaiškinti, pūslinę išvisą lemia pati pirminė spermatozoido ir kiaušialąstės susijungimo stadija. Nes PI atsiranda jei:
1 yra tuščia kiaušialąstė ir ją „per klaidą“ arba dėl tam tikrų genetinių, imunitetinių veiksnių apvaisino spermatozoidas, ko pasekoje nesusidaro teisingas chromosomų junginys ir pradeda ne taip dalintis ląstelės, kaip turėtų. Tokiu atveju išsivysto pilna pūslinė išvisa.
2. kiaušialąstę apvaisina vienu metu iš karto du spermatozoidai. Tai irgi chromosomų gaunasi ne vienas normalus komplektas, kaip turėtų normaliai būti, bet tarsi pusantro komplekto, ko pasekoje susidaro vienas vaisius plius tas likęs spermatozoidas, kuris pats pradeda dalintis, formuodamas tą pūslinę išvisą, nėštumo eigoje „suvalgančią“ kitą vaisių arba jo dalį verysad.gif tai vadinama daline pūsline išvisa.

Kaip suprantu, tavo atveju buvo antrasis variantas?..
Nemanyčiau, jog tai kaip nors susiję su tavo ciklu... ax.gif

Na o mano HCG, prieš dvi savaites buvęs 3 I/U, užvakar pakilo iki 9 I/U... verysad.gif
Žiūrėsiu, kaip bus toliau, bet kol kas tai nelabai džiaugiuosi... unsure.gif
skrite
Sushi, nenukabink nosies, ir tikek - viskas pasibaigs gerai 4u.gif

Vadinasi, is musu, cia pasisakiusiu patirties, galima daryti isvada, kad jei pusline isvisa yra pilnoji, tada HCG nukrenta per ilgesni laikotarpi nei dalines atveju.
sushi
QUOTE(skrite @ 2009 11 13, 04:33)
Sushi, nenukabink nosies, ir tikek - viskas pasibaigs gerai  4u.gif

Vadinasi, is musu, cia pasisakiusiu patirties, galima daryti isvada, kad jei pusline isvisa yra pilnoji, tada HCG nukrenta per ilgesni laikotarpi nei dalines atveju.

Tai nenukabinu, tik tiek, kad visada norisi, kad viskas eitųsi kuo greičiau ir kuo geriau smile.gif
O dėl HCG tai net nežinau... Man gydytojas sakė, kad tai labai individualu, praktiškai kievkeinas atvejis vis kitoks unsure.gif
skrite
vis seku sia tema, bet taip ir nera daugiau pasipasakojanciu savo istorija. Idomu, ar cia del to, kad tikrai retas atvejis, ar del kitu priezasciu
sushi
QUOTE(skrite @ 2009 11 17, 18:41)
vis seku sia tema, bet taip ir nera daugiau pasipasakojanciu savo istorija. Idomu, ar cia del to, kad tikrai retas atvejis, ar del kitu priezasciu
skrite, tai iš tieų nėra dažna diagnozė, o be to, ne visos lietuvos merginos/moterys, turinčios šią problemą, lankosi SM smile.gif O iš tų, kurios lankosi, tai irgi, manau, ne visos drįsta/nori pasidalinti savo istorija... Gal kai kam tai sunku, gal su tuo susiję kokie išgyvenimai, kurių nesinori prisiminti, gal dar dėl kitų priežasčių... Kita vertus, ir didžiulis krioklys prasideda nuo vieno lašo smile.gif Todėl mes štai pradėjom, o su laiku gal atsiras ir daugiau merginų, susidūrusių su šia problema smile.gif

Beje, kaip tavo testų rezultatai? Gal jau turi išvadas? ax.gif
Man sekantis kraujo testas - ateinantį pirmadienį, labai įdomu, kaip šį kartą bus pakitęs HCG... g.gif
staniule
Sveikos mergytes

Pries beveik metus buvau ir as sukurus tokia tema,tik nesulaukiau nei vieno atsakymo... schmoll.gif

taigi,pastojau galima sakyt lengvai,nubegau pas gine,nestumo dar nesimate...6-ta savaitele jau plake sirdute biggrin.gif dziaugsmo buvo daug biggrin.gif paime kraujuka,tyrimai idealus...po 3savaiteliu ejau atsistoti i iskaitair paprasiau daktaro,kad echo paziuretu,norejau labai pamatyt sirdute plakancia(kaip zinodama)....bet deja sirdute jau nebeplake...sugriuvo visas pasaulis,kai gavau siuntima ambrazijai..zinokit nieko nenujauciau,nes netepliojo,nieko neskjaudejo,echo jokiu vynuogiu nesimate....po citologinio tyrimo paaiskejo,kad man daline pusline isvisa...Db jau nepamenu,bet gal po 1,5men HCG normalizavosi...praejus 7men pradejome planuoti,bet dar nesekmingai.

tikiu,kad visos turesim leliuku,forume yra mergyte,kuri ir chemoterapija patyre,pusline isvisa komplikavosi,bet pasveiko ir pagimde thumbup.gif

beje as maniau,kad kaip tik pilna pusline isvisa yra pavojingiau,nei daline
sushi
QUOTE(staniule @ 2009 11 19, 07:05)
Sveikos  mergytes

Pries beveik metus buvau ir as sukurus tokia tema,tik nesulaukiau nei vieno atsakymo... schmoll.gif

taigi,pastojau galima sakyt lengvai,nubegau pas gine,nestumo dar nesimate...6-ta savaitele jau plake sirdute biggrin.gif dziaugsmo buvo daug biggrin.gif  paime kraujuka,tyrimai idealus...po 3savaiteliu  ejau atsistoti i iskaitair paprasiau daktaro,kad echo paziuretu,norejau labai pamatyt sirdute plakancia(kaip zinodama)....bet deja sirdute jau nebeplake...sugriuvo visas pasaulis,kai gavau siuntima ambrazijai..zinokit nieko nenujauciau,nes netepliojo,nieko neskjaudejo,echo jokiu vynuogiu nesimate....po citologinio tyrimo paaiskejo,kad man daline pusline isvisa...Db jau nepamenu,bet gal po 1,5men HCG normalizavosi...praejus 7men pradejome planuoti,bet dar nesekmingai.
tikiu,kad visos turesim leliuku,forume yra mergyte,kuri ir chemoterapija patyre,pusline isvisa komplikavosi,bet pasveiko ir pagimde thumbup.gif
beje as maniau,kad kaip tik pilna pusline isvisa yra pavojingiau,nei daline

Sveika, staniule 4u.gif
O dar yra ta tavo kurta tema kur nors? Nes aš kiek ieškojau per paiešką, prieš kurdama temą, nieko neradau blush2.gif Tokiu atveju galima būtų paprašyt moderatorių, kad sujungtų...

Aš tai manau, kad labai sunku iš tiesų pasakyti, kuri yra pavojingesnė – dalinė ar pilna išvisa... unsure.gif Čia jau greičiau labai individualu, kaip organizmas į viską sureaguoja ir kaip po visko išsivalo. Nors, gal dalinė išvisą lengviau yra pašalinti, nes pilna paprastai, kiek supratau, būna daugiau įaugusi į gimdos sienelę ir ne visada pavyksta ją gerai pašalinti...

O tu, jei pažįsti tą merginą, kuri chemoterapiją apturėjo, gal gali ją pakviesti į mūsų temą?

Na, o tau tuo tarpu linkiu kuo greičiau sėkmingai pastoti ir susilaukti lėliuko mirksiukas.gif
Smagu, kad HCG greitai normalizavosi ir viskas sėkmingai praėjo thumbup.gif
staniule
QUOTE(sushi @ 2009 11 19, 17:31)
Sveika, staniule  4u.gif
O dar yra ta tavo kurta tema kur nors? Nes aš kiek ieškojau per paiešką, prieš kurdama temą, nieko neradau  blush2.gif Tokiu atveju galima būtų paprašyt moderatorių, kad sujungtų...

Aš tai manau, kad labai sunku iš tiesų pasakyti, kuri yra pavojingesnė – dalinė ar pilna išvisa...  unsure.gif Čia jau greičiau labai individualu, kaip organizmas į viską sureaguoja ir kaip po visko išsivalo. Nors, gal dalinė išvisą lengviau yra pašalinti, nes pilna paprastai, kiek supratau, būna daugiau įaugusi į gimdos sienelę ir ne visada pavyksta ją gerai pašalinti...

O tu, jei pažįsti tą merginą, kuri chemoterapiją apturėjo, gal gali ją pakviesti į mūsų temą?

Na, o tau tuo tarpu linkiu kuo greičiau sėkmingai pastoti ir susilaukti lėliuko mirksiukas.gif
Smagu, kad HCG greitai normalizavosi ir viskas sėkmingai praėjo  thumbup.gif
*

nzn kodel ta tema kur sukuriau perkele kazkur.matyt ne taip kazka padariau biggrin.gif

lankiausi kauno klinikose pas gerus specialistus,tai nei vienas nesake del apsigimimus nieko g.gif

o del tos merginos,tai kazkada as jai rasiau i AZ ir ji man papasakojo apie sia liga,siaip as jos nepazystu...

o kaip tavo HCG?
sushi
QUOTE(staniule @ 2009 11 19, 09:42)
o del tos merginos,tai kazkada as jai rasiau i AZ ir ji man papasakojo apie sia liga,siaip as jos nepazystu...
o kaip tavo HCG?

Viskas aišku...
aj, net nežinau, ką apie savo HCG pasakyti... buvo nukritęs iki 3 I/U, o paskui pakilo iki 9 I/U. Ateinantį pirmadienį vėl eisiu, tai gal tada galima bus aiškiau suprasti, kas čia vyksta su manimi g.gif

O tu pati kaip jautiesi? Po to, kai tau HCG nukrito, reikėjo dar po keleto mėnesių tikrintis? Aš kiek internete skaitinėjau, tai kai nukrenta iki normos, tada dar bent porą kartų kas tris mėnesius turi pasitikrinti... g.gif
staniule
QUOTE(sushi @ 2009 11 19, 17:47)
Viskas aišku...
aj, net nežinau, ką apie savo HCG pasakyti... buvo nukritęs iki 3 I/U, o paskui pakilo iki 9 I/U. Ateinantį pirmadienį vėl eisiu, tai gal tada galima bus aiškiau suprasti, kas čia vyksta su manimi  g.gif

O tu pati kaip jautiesi? Po to, kai tau HCG nukrito, reikėjo dar po keleto mėnesių tikrintis? Aš kiek internete skaitinėjau, tai kai nukrenta iki normos, tada dar bent porą kartų kas tris mėnesius turi pasitikrinti...  g.gif
*

o ka daktarai sako del to pakilimo?

ne daugiau nesitikrinau,nesake daktares kad reikia...echo ne karta ziurejo,bet HCG nedariau..

o kur tu gydaisi?
sushi
QUOTE(staniule @ 2009 11 19, 09:51)
o ka daktarai sako del to pakilimo?
Tas ir durniausia, kad absoliučiai nieko nesakė apart to, kad turiu ateiti po eilinių dviejų savaičių ax.gif
Ir UG nedarė nei karto po išvalymo... Atseit, iš kraujo viskas matosi, nėra reikalo ten to UG daryti... O va kas iš to kraujo matosi, tai niekas neaišku lotuliukas.gif
Žodžiu, bardakas su medicinos sistema Amerikoj... doh.gif Jei už liežuvio po žodį nesugebėsi ištraukti, tai iš viso nieko nesakys... Kai norėjau sužinoti, kaip šita diagnozė lotyniškai (kad pagal tai susirasčiau, kaip lietuviškai ta „Molar pregnancy“), irgi uoj kiek pavargt reikėjo doh.gif

Beje, gal kas žinot, koks pūslinės išvisos dažnis Lietuvoje? Pvz, žinau, kad JAV tai 1 atvejis iš 1000-2000 nėštumų. Tuo tarpu Ukrainoje tas dažnis – vos 1 iš 15000 nėštumų... g.gif
staniule
QUOTE(sushi @ 2009 11 19, 17:58)
Tas ir durniausia, kad absoliučiai nieko nesakė apart to, kad turiu ateiti po eilinių dviejų savaičių  ax.gif
Ir UG nedarė nei karto po išvalymo... Atseit, iš kraujo viskas matosi, nėra reikalo ten to UG daryti... O va kas iš to kraujo matosi, tai niekas neaišku  lotuliukas.gif
Žodžiu, bardakas su medicinos sistema Amerikoj... doh.gif Jei už liežuvio po žodį nesugebėsi ištraukti, tai iš viso nieko nesakys... Kai norėjau sužinoti, kaip šita diagnozė lotyniškai (kad pagal tai susirasčiau, kaip lietuviškai ta „Molar pregnancy“), irgi uoj kiek pavargt reikėjo  doh.gif

Beje, gal kas žinot, koks pūslinės išvisos dažnis Lietuvoje? Pvz, žinau, kad JAV tai 1 atvejis iš 1000-2000 nėštumų. Tuo tarpu Ukrainoje tas dažnis – vos 1 iš 15000 nėštumų...  g.gif
*

lotyniskai tai molla hydratydosa man atrodo,,,,,o LT koks daznis nezinau,kazkur skaiciau,kad aplamai 1 gimdyve is 2000

manau jai lieka likuciu gimdoje po isvalymo.tai HCG nekrenta,arba net auga...tai del to ir sako,kad is kraujuko viskas matosi.....

linkiu sekmes dideles,kad greiciau nukriztu hormono kiekis,parasyk kaip tau sekasi,laikysiu kumscius smile.gif
sushi
QUOTE(staniule @ 2009 11 19, 10:07)
lotyniskai tai molla hydratydosa man atrodo,,,,,o LT koks daznis nezinau,kazkur skaiciau,kad aplamai 1 gimdyve is 2000

manau jai lieka likuciu gimdoje po isvalymo.tai HCG nekrenta,arba net auga...tai del to ir sako,kad is kraujuko viskas matosi.....

linkiu sekmes dideles,kad greiciau nukriztu hormono kiekis,parasyk kaip tau sekasi,laikysiu kumscius smile.gif

Taigi va, žinok, aš taip iš daktaro ir nesužinojau lotyniško pavadinimo lotuliukas.gif
Pavyko tik sužinoti, kad tai - Trophoblastic disease – trofoblastinė liga... O jau paskui per visagalį googlą susižinojau, kas prie ko smile.gif

Ačiuks, būtinai duosiu žinot, kaip seksis, na, o tu irgi duok žinią, kai naujienų turėsi mirksiukas.gif
skrite
na va pagaliau as gavau savo genetinius rezultatus.

Pasirodo to, ko ieskojo nerado, t.y., itare, kad tai galejo ivykti del kazkokio paveldeto dalyko chromosomu lygmenyje. Bet rezultatai parode, kad su tuo viskas gerai, musu abieju chromosomos ir genetiniai kodai normos ribose. Ir tai patvirtina, kad toji isvisa atsirado atsitiktinai, laborantes zodziais 'gamtos klaida'.

Taip pat tiksliau paaiskejo, kad toji isvisa atsirado del chromosomos translokacijos, susidare neteisingas vaikiuko genetinis kodas, del ko toks nestumas negalejo susiformuoti ir vystytis.
Sake, kad tai neturetu kartotis dar karta, ir , kad galime kaip supratau nesibaiminti del kito nestumo.

Kol kas dziaugiuosi, ir laukiu kosultacijos su savo ginekologu po 3 savaiciu. Po praeito apsilankymo, echo parode kazkoki neaisku darini gimdos dugne. Jis itare, kad tai cista, bet sake, jog cistos nebuna gimdos dugne. Itare, gal tai kazkokios liekanos po abrazijos, bet irgi abejojo, nes jis pats ta abrazija dare. Zodziu ziuresim , ka parodys po 3 savaiciu smile.gif

staniule
QUOTE(skrite @ 2009 11 20, 13:15)
na va pagaliau as gavau savo genetinius rezultatus.

Pasirodo to, ko ieskojo nerado, t.y., itare, kad tai galejo ivykti del kazkokio paveldeto dalyko chromosomu lygmenyje. Bet rezultatai parode, kad su tuo viskas gerai, musu abieju chromosomos ir genetiniai kodai normos ribose. Ir tai patvirtina, kad toji isvisa atsirado atsitiktinai, laborantes zodziais 'gamtos klaida'.

Taip pat tiksliau paaiskejo, kad toji isvisa atsirado del chromosomos translokacijos, susidare neteisingas vaikiuko genetinis kodas, del ko toks nestumas negalejo susiformuoti ir vystytis.
Sake, kad tai neturetu kartotis dar karta, ir , kad galime kaip supratau nesibaiminti del kito nestumo.

Kol kas dziaugiuosi, ir laukiu kosultacijos su savo ginekologu po 3 savaiciu. Po praeito apsilankymo, echo parode kazkoki neaisku darini gimdos dugne. Jis itare, kad tai cista, bet sake, jog cistos nebuna gimdos dugne. Itare, gal tai kazkokios liekanos po abrazijos, bet irgi abejojo, nes jis pats ta abrazija dare. Zodziu ziuresim , ka parodys po 3 savaiciu smile.gif
*

sveika...dziaugiuosi del taves 4u.gif

o kur daromas sitas tyrimas?cia is kraujuko?kiek kainuoja? man net neuzsimine niekas apie sita tyrima g.gif
sushi
skrite, puikios naujienos thumbup.gif
Aš irgi tyriausi tuos visus genetinius dalykus, bet ne LT, tai lygiai tą patį pasakė, kad gamtos klaida ir tiek, nes su chromosomomis viskas gerai tiek pas mane, tiek pas MB smile.gif

Sėkmės dabar laukiant susitikimo su ginium mirksiukas.gif
skrite
Tyrima dariausi Sorpo laboratorijoj, kaina yra 395 Lt vienam asmeniui.

Ten paprasciausiai paeme kraujo is abieju ir viskas. Galima darytis ir vienam kuriam nors, jei sakykim yra itarimu, kad didesnis sansas, kad sutrikimas yra pas kazkuri.

Staniule, man labai idomu paklausti, kiek jau laiko bandote pastoti si karta? Ir ar tai taip pat, kaip ir anakart. Klausiu del to, kad esu prisiklausius, jog po abrazijos yra sunku pastoti.

As pati pastojau pirma karta is pirmo ciklo. O dabar bijau, kad nebus viskas taip lengvai unsure.gif
staniule
QUOTE(skrite @ 2009 11 23, 11:34)
Tyrima dariausi Sorpo laboratorijoj, kaina yra 395 Lt vienam asmeniui.

Ten paprasciausiai paeme kraujo is abieju ir viskas. Galima darytis ir vienam kuriam nors, jei sakykim yra itarimu, kad didesnis sansas, kad sutrikimas yra pas kazkuri.

Staniule, man labai idomu paklausti, kiek jau laiko bandote pastoti si karta? Ir ar tai taip pat, kaip ir anakart. Klausiu del to, kad esu prisiklausius, jog po abrazijos yra sunku pastoti.

As pati pastojau pirma karta is pirmo ciklo. O dabar bijau, kad nebus viskas taip lengvai  unsure.gif
*

praeita karta pastojau greitai,antra cikla.o db planuojam 4men ir nieko....as ir labai bijau,nes manau,kad ambrazija pablogina pastojima,nors gine sake,kad neturi itakos,tai nezinau,ziuresim..

Na bet manau,kad viskas mums bus gerai thumbup.gif
sushi
QUOTE(staniule @ 2009 11 23, 05:45)
praeita karta pastojau greitai,antra cikla.o db planuojam 4men ir nieko....as ir labai bijau,nes manau,kad ambrazija pablogina pastojima,nors gine sake,kad neturi itakos,tai nezinau,ziuresim..
Na bet manau,kad viskas mums bus gerai thumbup.gif

Staniule, gal ir kiša koją pastojimui tas psichologinis faktorius..? g.gif
staniule
QUOTE(sushi @ 2009 11 23, 16:57)
Staniule, gal ir kiša koją pastojimui tas psichologinis faktorius..?  g.gif
*

Taip psichologine busena turi labai didele reiksme,o pas mane ji ne pati geriausia...nes kai gine leido jau planuoti, tai ir prasidejo,nervai,baime ir t.t.

stengiuosi vyt salin visas blogas mintis,bet ne visada pavyksta verysad.gif
sushi
QUOTE(staniule @ 2009 11 23, 09:54)
Taip psichologine busena turi labai didele reiksme,o pas mane ji ne pati geriausia...nes kai gine leido jau planuoti, tai ir prasidejo,nervai,baime ir t.t.

stengiuosi vyt salin visas blogas mintis,bet ne visada pavyksta verysad.gif

Laikykis 4u.gif Kaip nors bendrom jėgom įveiksim visas tas baimes ir negandas wub.gif
staniule
QUOTE(sushi @ 2009 11 23, 19:06)
Laikykis  4u.gif  Kaip nors bendrom jėgom įveiksim visas tas baimes ir negandas  wub.gif
*

Dekui labai uz palaikyma.tau irgi stiprybes 4u.gif

gal kas naujo del tavo HCG?

skrite o kiek tau laiko praejo po ambrazijos(turbut praleidau kazka)
sushi
QUOTE(staniule @ 2009 11 23, 10:31)
gal kas naujo del tavo HCG?
Netrukus važiuoju tyrimo darytis, atsakymai bus rytoj ax.gif
staniule
QUOTE(sushi @ 2009 11 23, 19:33)
Netrukus važiuoju tyrimo darytis, atsakymai bus rytoj  ax.gif
*

Sekmes 4u.gif butinai pranesk kaip kas.
sushi
Na va, turiu savo HCG, šį kartą vėl iki 3 I/U nukrito (prieš mėnesį irgi 3 buvo, bet paskui iki 9 vėl buvo užkilę), dar kartą reikės po dviejų savaičių tikrintis. Bet šiaip daktaras nuramino, kad tokie maži skaičiai, net ir nenukritę iki visiško nulio, nerodo jokios karcinomos. Tik hormoninį disbalansą, kuris turėtų susitvarkyti smile.gif
Tai va, kiek ramiau ax.gif

staniule, o tu darysi kokį chromosomų tyrimą?
skrite
Na stai, visom po truputi reikalai tvarkosi smile.gif

Sushi, man irgi atrodo, kad tavo HCG skaiciai yra labai mazi. Juolab, kad mano gydytojas sake, kad jei nukris maziau 10 tai reiks, kad viskas susitvarke. As nezinau ar jie teisingai daro, bet paskutinis mano kraujo rezultatas nulio nerode, bet jie nebesake eit dar po dvieju savaiciu darytis. Vadinasi, cia greiciausiai nera labai didelis rodiklis. Zinau, kad tau jau ta pati daktarai pasake, ale galvoju antra nuomone patvirtinanti ta pati, nepamaisys ax.gif

O psichologinis veiksnys musu atveju manau jau visada isliks, bent jau iki tol, kol nepastosim ir nepagimdysim savo vaikiuko, gal sekanciam nestumui bus ramiau, bet sitas pirmas bent jau man bus nelengvas. Svarbiausia ismokti susitvarkyti su situo. Man asmeniskai labai padeda pasiskaitinejimai SM smile.gif

Man abrazija dare pries keturis menesius...
staniule
QUOTE(sushi @ 2009 11 24, 20:39)
Na va, turiu savo HCG, šį kartą vėl iki 3 I/U nukrito (prieš mėnesį irgi 3 buvo, bet paskui iki 9 vėl buvo užkilę), dar kartą reikės po dviejų savaičių tikrintis. Bet šiaip daktaras nuramino, kad tokie maži skaičiai, net ir nenukritę iki visiško nulio, nerodo jokios karcinomos. Tik hormoninį disbalansą, kuris turėtų susitvarkyti smile.gif
Tai va, kiek ramiau  ax.gif

staniule, o tu darysi kokį chromosomų tyrimą?
*

Nzn reiketu ta tyrima pasidaryt,ale baisu g.gif tik nesuprantu kodel nei vienas daktaras nieko neminejo apie tokius tyrimus... as kai vaiksciojau i klinikas,tai HCG kai nukrito iki maziau nei 1.tai dar po to du kartus ejau darytis HCG ziurejo ar nekyla,ar laikosi maziau nei 1...

skrite o kur tu gydaisi?
sushi
skrite, iš principo tai taip, jei HCG yra iki 10 ir nekyla daugiau, tuomet kaip ir viskas susitvarkė, bent jau teoriškai. Bet jei HCG daugiau nei 2, tai rodo kažkokius hormoninius pakitimus arba cistas arba kokius kitokius kiaušidžių sutrikimus, kurie gali būti, pvz., kad ir dėl infekcijos kokios, kiek supratau iš visko, ką internete radau smile.gif Čia, JAV, jie tiesiog privalo sekti tuos skaičius, kad nukristų žemiau 2, nes žinai, tokia čia sistema – neduokdie kažką pražiūrės daktarai, tai paskui pacientas dar ims ir paduos į teismą, kad anas kažko nesužiūrėjo... Tai va, manau, daugiau teoriškai dabar tas sekimas turi vykti toliau.. Bet aš nieko prieš – man pačiai ramiau žinoti, kas kaip... smile.gif

Žiūriu, mums panašiu metu abraziją darė: tau prieš keturis, man – prieš tris mėn drinks_cheers.gif

staniule
, na, gydytojai turbūt nieko nesakė, nes iš tiesų toks tyrimas nėra privalomas... Čia jau tu dėl savęs pačios gali arba darytis, arba ne... ax.gif

Sėkmės visoms, vejam visas baimes lauk, viskas bus gerai mirksiukas.gif
staniule
Mergytes as nestuke.gif dar pati pradzia,tai bijau dziaugtis smile.gif
sushi
QUOTE(staniule @ 2009 12 02, 06:24)
Mergytes as  nestuke.gif  dar pati pradzia, tai bijau dziaugtis smile.gif

staniule, tyliai tyliai sveikinu ir labai džiaugiuosi už tave wub.gif
Nepergyvenk, viskas bus taip, kaip turi būti mirksiukas.gif
Duok žinoti, kaip viskas eisis.
skrite
Staniule, as irgi siunciu tylius sveikinimus. 4u.gif Geros naujienos jau vien tai, kad pastojai - tuo ir dziaukis smile.gif o toliau viskas bus puiku - juk arteja Kaledos - stebuklu metas.
Ech labai apsidziaugiau del taves - juk tai tarsi irodymas kartu ir mums, kad tai imanoma thumbup.gif

Beje, as lankausi privacioje ginekologijos klinikoje Vilniuje. O apie tuos chromosomu tyrimus tai jau dabar pamirsk smile.gif

Del to HCG dabar galvoju, reiks tikriausiai paklausti daktaro, gal as kazka sumaisiau su tais skaiciais. Tarp kitko, Sushi, minejai apie tai, kad gali buti cistos susidariusios, kaip pasekme po abvrazijos, ir tada HCG nebuna nulis. As jau minejau, kad pas mane per praeita apziura ir buvo rade kazka panasaus i cista.
Tai savaites gale eisiu vel ziureti, ar ji vis dar ten yra. Nuo to priklausys, ar leis mums pradeti bandyti toliau, ar ne unsure.gif
Papildyta:
Sushi, o kada gydytojai jums zada leisti pradeti bandyti vel? Idomu, gal jie turi kokia kitokia nuomone nei Lietuvoj? g.gif
sushi
QUOTE(skrite @ 2009 12 02, 13:04)
Ech labai apsidziaugiau del taves - juk tai tarsi irodymas kartu ir mums, kad tai imanoma  thumbup.gif
drinks_cheers.gif Aš irgi tyliai apie tai pagalvojau mirksiukas.gif Laikom kumščius, staniule smile.gif

Sushi, o kada gydytojai jums zada leisti pradeti bandyti vel? Idomu, gal jie turi kokia kitokia nuomone nei Lietuvoj? g.gif
Na, man konkrečiai kol kas nieko nesakė. Dar prieš valymą, kai viską bendrai pasakojo apie šią diagnozę, tai sakė, kad bendrai paėmus gydytojai apsidrausdami sako, jog yra rekomenduojama nepastoti 12 mėnesių po išvalymo (taip ir informacija internete skelbia). Tačiau čia yra rekomendacijos, ir iš tiesų, sakė, jei taip įvyktų, kad pastočiau anksčiau, nėra didelės tragedijos. Tiesiog gydytojai, žinai, jie nori, kad viskas iki galo atsistatytų, kad paskui, jeigu ką, nepradėtum reikšti jiems priekaištų... O šiaip tai sakė, kad svarbiausia palaukti, kol hormonai atsistatys, nes tai užtikrina naujo sveiko vaisiaus susiformavimą, ko jie negali užtikrinti, jei hormonų pusiausvyra nėra atsistačiusi... Na, logiškai mąstant gal ir yra racijos: kol viskas neveikia taip, kaip turėtų, gal geriau nerizikuoti... Tad kai hormonai atsistato iki normos, vėlgi - rekomenduojama palaukti 2-3 mėnesius, įsitikinimui, ar hormonai nebekyla, ir tada jau teoriškai nebėra jokių kliūčių, žalia šviesa... Nors gydytojai ir toliau rekomenduoja išlaukti iki tų 12 mėnesių po valymo...
O kaip Lietuvoje? yra kokia nors teorija, ar daktarai plius minus „iš lubų“ leidžia pradėti planuoti tada, kai jie sugalvoja..? rolleyes.gif

Aš šiandien kaip tik sapnavau, kad jau pradėsim planuoti hihihi.gif Na bet vis gi aš gal dar neskubėsiu vykdyti tų savo sapnų smile.gif Palauksiu gal bent kad būtų koks pusmetis po valymo... ax.gif
skrite
Na logiškai mąstant, kuo ilgiau lauksim - tuo sveikesnės būsim.
Tik žinoma visada, kai tau daktaras pasako, kad tada jau būsi pasiruošusi, tai ir stengiesi tikėti. Ir galvoji, kad kaip ten bebūtų kitoms, bet jei jau man daktaras sakė, kad galėsiu pradėti dabar, tai jau galvoju, kad mano situacija kitokia. Bet kaip pagalvoji, kiek visa tai priklauso nuo to, koks yra gydytojo požiūris į tai, kokioje šalyje esi ir t.t.
sushi
QUOTE(skrite @ 2009 12 02, 13:58)
*Na logiškai mąstant, kuo ilgiau lauksim - tuo sveikesnės būsim.
**Tik žinoma visada, kai tau daktaras pasako, kad tada jau būsi pasiruošusi, tai ir stengiesi tikėti. Ir galvoji, kad kaip ten bebūtų kitoms, bet jei jau man daktaras sakė, kad galėsiu pradėti dabar, tai jau galvoju, kad mano situacija kitokia. Bet kaip pagalvoji, kiek visa tai priklauso nuo to, koks yra gydytojo požiūris į tai, kokioje šalyje esi ir t.t.

* Tik va, realybė tokia, kad metai eina ne atgal cool.gif
** Aj, aš tai bandysiu kažkaip per vidurį tarp to ir to taikyti... Juk bet kokiu atveju niekas tau niekada 100 proc. užtikrinimo neduos, kad viskas bus vienaip, ar kitaip smile.gif
staniule
sveikos,kazkaip man dar viena gine sake,kad planuot galima praejos 3 men nuo to kai HCG norma...man leido po puses metu pradeti biggrin.gif as pastojau 11menesi po ambrazijos,tai tikiuosi pakankamai laiko praejo ir tikiuosi viskas bus labai gerai....nors gyvenu kaip paranojike,negaliu nurimti ir dziaugtis....

Tyliai dekoju uz sveikinimus biggrin.gif
sushi
QUOTE(staniule @ 2009 12 03, 02:50)
sveikos,kazkaip man dar viena gine sake,kad planuot galima praejos 3 men nuo to kai HCG norma...man leido po puses metu pradeti biggrin.gif as pastojau 11menesi po ambrazijos,tai tikiuosi pakankamai laiko praejo ir tikiuosi viskas bus labai gerai....nors gyvenu kaip paranojike,negaliu nurimti ir dziaugtis....
Tyliai dekoju uz sveikinimus biggrin.gif

staniule, na va, matai, praktiškai idealiai gavosi tau su tuo laiku smile.gif
Nepergyvenk, atsipalaiduok, viskas bus gerai 4u.gif
skrite
Na ka, as jau po pasimatymo su gydytoju.

Gavau geru naujienu, sako viskas gerai, ir galime pradeti gaminimo procesa biggrin.gif

Apziurejo visa nuo galvos iki koju, atliko kelis tyrimus, isdeste visa paskaita apie sveika mityba, israse folio rugsties ir kaip ir viskas. smile.gif

Zodziu, lyg ir nepraejo tie sesi menesiai, bet sakau, jei gydytojas leidzia, tai galvoju nesipriesinsiu lotuliukas.gif
sushi
Skrite, puikios naujienos thumbup.gif thumbup.gif
Sėkmės planavimuose, duok žinoti, kai jau bus gerų žinių mirksiukas.gif

Aš tuo tarpu kątik pridaviau savo kraują eiliniam HCG testui, rytoj atsakymai, žiūrėsim, kokie reiklai pas mus smile.gif
staniule
skrite linkiu greit pagaut zirniuka 4u.gif

sushi kaip tavo HCG?
sushi
QUOTE(staniule @ 2009 12 08, 10:24)
sushi kaip tavo HCG?

Uoj, gerai, kad priminei, jau net pamiršau, tai puoliau greitai skambinti į ligoninę hihihi.gif

Tai va, turiu gerų naujienų thumbup.gif HCG nukrito žemiau 2 assa.gif assa.gif assa.gif
Dabar jau už mėnesio dar kartą reikės tikrintis, o tada jau, jei viskas gerai, gal ir aš galėsiu šokti į traukinį thumbup.gif

staniule, kaip tu jautiesi, gal jau nebeturi pagrindo baimėms? smile.gif
Gražios visoms savaitėlės! 4u.gif
skrite
Sushi, dziugu girdeti biggrin.gif

staniule
QUOTE(sushi @ 2009 12 08, 20:43)
Uoj, gerai, kad priminei, jau net pamiršau, tai puoliau greitai skambinti į ligoninę hihihi.gif

Tai va, turiu gerų naujienų  thumbup.gif  HCG nukrito žemiau 2 assa.gif assa.gif assa.gif
Dabar jau už mėnesio dar kartą reikės tikrintis, o tada jau, jei viskas gerai, gal ir aš galėsiu šokti į traukinį  thumbup.gif

staniule, kaip tu jautiesi, gal jau nebeturi pagrindo baimėms? smile.gif
Gražios visoms savaitėlės!  4u.gif
*

geros naujienos thumbup.gif

na o as po echo tai pagrindo nervintis atsirado dar daugiau....man 6savaiteles,bet sirdutes dar nemate....na tikiuosi viskas bus ok
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.