Šiais krizės laikais kiekvieną dieną atsiranda vis kas nors naujo - mokesčius žada mažint , o kitą dieną jau didina; išmokų dievagojasi neliesiantys, o kitą dieną jau pjauna... Ar tokiomis aplinkybėmis iš vis galima ką nors planuoti? Juo labiau - Kūdikį. Kaip manote?
QUOTE(mammuliuke @ 2009 11 05, 18:53) Šiais krizės laikais kiekvieną dieną atsiranda vis kas nors naujo - mokesčius žada mažint , o kitą dieną jau didina; išmokų dievagojasi neliesiantys, o kitą dieną jau pjauna... Ar tokiomis aplinkybėmis iš vis galima ką nors planuoti? Juo labiau - Kūdikį. Kaip manote? jei kyla tokiu minciu, tada - TIKRAI NEGALIMA. Nes kai tvirtai zinosi, jog nori, reikia, butina tiesiog susilaukti mazylio - tada bus nusisvilpt i krizes, mokescius, ju didinima ar mazinima. Darysi viska, kad tik mazylis butu QUOTE(Ingutevi @ 2009 11 05, 22:00) jei kyla tokiu minciu, tada - TIKRAI NEGALIMA. Nes kai tvirtai zinosi, jog nori, reikia, butina tiesiog susilaukti mazylio - tada bus nusisvilpt i krizes, mokescius, ju didinima ar mazinima. Darysi viska, kad tik mazylis butu pritariu Papildyta: negalima į šeimos planavimą žiūrėti kaip į ekonominio stabilumo užtikrinimą, aišku jei bijai, kad vaikeliui negalėsi suteikti gerbūvio - gal palauk, kad paskui nereiktų nagų griaužti
Iseis viena krize- ateis kita, o metai begs pro sali, ziurek, kai jau bus metas palankus pastoti- nebepasirodys taip ir paprasta "bac ir viskas"...
Netikiu, kad zmones gyvena taip vargingai, kad negali sau leisti tureti vieno- dvieju vaikuciu... Negirdejau, kad seimos nusibadautu... Gal gyvenimas nebus toks patogus komforto atzvilgiu, bet, tikiu, daug prasmingesnis. Jei siandien mes gyvename gerai, nereiskia, kad po metu musu padetis negali kardinaliai pasikeisti ir atvirksciai. Tad, manyciau, ekonominiai sumetimai planuojant vaikuti jokiais budais neturi dominuoti.
Kazkas yra pasakes : "Zmogus is tiesu turtingas gali jaustis tik tada, kai turi ne pinigus, o VAIKU. Nes tik vaikai yra tikrasis turtas"
Pritariu didžiausias žmogaus turtas yra vaikai
As manau, kad turi tiesiog pajausti, kada vaikuciams yra metas ateiti i seima.
Taip mastant niekados nebus tinkamas laikas, vis kažkas trukdys, tai krizė, tai darbas, tai dar kažkas. Vaikai patys pasirenka kada ateiti, ir jokios krizės jiems nerūpi
QUOTE(Devilscat @ 2009 11 07, 23:18) Taip mastant niekados nebus tinkamas laikas, vis kažkas trukdys, tai krizė, tai darbas, tai dar kažkas. Vaikai patys pasirenka kada ateiti, ir jokios krizės jiems nerūpi
o gal dar nesi pasiruosus motinystei? jai kyla visokie
Patarlė Žmogus planuoja Dievas juokiasi tinka kalbant apie krizę ir vaikučius
O tinkamo laiko niekada nebus: ar mokslai, ar nera namo (buto), ar per geras darbas, ar blogas darbas, dar viena, dar kita krizė, buitis nesutvarkyta, mašinos reikėtų geresnės, per vėlu...
sveikos mamytes ir dar ne
1 lelius keicia seima, 2 leliai- laiko visai sau nebelieka. 3 - manau is vis sudetinga, bet dabar kaip tik galvoju apie 3....
Jo... Neturint atlyginimo, auginti bus sunku, pinigu stygius ir pan. bus didele nasta
pritariu kad isgyveti tikrai imanoma, butu netyciukas tai su dziaugsmu augintume
Na manau, kad labai daug mamyčių, pirmą vaiką augino negaunant jokios pašalpos, aš kai pirmą turėjau, man tai atrodė naturalu, baigiau sau su 4 mėn. vaikeliu mokslus, radau sau ramiai darbą, o jau antrą vaiką galima ir planuoti skaičiuojant pinigėlius, nes tirkai paskui gali būti vėlu dėl sveikatėlės
Kai turi vaikų, tai ir noro turi daugiau kažką dėl jų daryti, nes turi tokią didelę paramą - vaikelio šypseną
na,vienas vaikelis,tai tikrai nera didele finansine nasta
Labai grazu paskaitineti kaip gera vaikuti tureti,kaip pinigai nieko nekeicia,bet ka jus darytumet jei sedetumet pas tevus,nes neuztenka net nuomai susimoketi,o ka jau kalbeti apie kazkoki nuosava busta. Kai seimoje dirba tik vyras ir tas praktiskai uz grasius,kurie eina saskaitom susimoketi ir pavalgyti. Tai kaip jusu manymu tokiom salygom galima planuot leliuka,manau didzioji dalis jusu nenoretumet taip gyventi ? nepamanykit ,kad as piktai cia issireiskiau,bet bepigu sneket kai seimoje yra kazkokios pastovios pajamos ir zinai ,kad sekancia diena turesi uz ka valgyti ...
Na,todel didzioji dalis ir vaziuoja i uzsieni gyventi
manau,kad dabar daug kam nera lengva,ismoksti isgyvent ir minimalias pajamas gaunant
super mintys
QUOTE(mammuliuke @ 2009 11 05, 17:53) Šiais krizės laikais kiekvieną dieną atsiranda vis kas nors naujo - mokesčius žada mažint , o kitą dieną jau didina; išmokų dievagojasi neliesiantys, o kitą dieną jau pjauna... Ar tokiomis aplinkybėmis iš vis galima ką nors planuoti? Juo labiau - Kūdikį. Kaip manote? o ar verta is vis gyventi? juk mazylius planuojam nedel pinigu, nor gal kaikurios ir del ju
Pinigu mes visi turim, vieni maziau, kiti daugiau, ir juos visada yra kur padeti, kur isleisti, tik va pats zmogus turi apsispresti kur...ar investuoti i buiti ar auginti vaikus ar ir ta ir ta...ka norejau pasakyt tai laikas yra tada kai sirdis troksta o ne tada kai piniginej yra daug pinigu
Man gal ir per anksti, mokslai, gyvenu su tevais, aisku vietos pilna, su draugu metai kartu, darba turiu, ir man atrodo kd jau gavosi mum netycinis tyciukas, verkiu is laimes nes to noriu ir man nesvarbu jokia krize ar kad nesimeto tukstanciai, zmones isgyvena ir gali isgyventi dar daug daugiau
O per karą buvo geriau vaikus augint??? Nejau visi planuojam vaikučius kai jau yra super materialinė padėtis: nuosavas būstas, milžiniški atlyginimai??? Jeigu kyla abejonės- vadinasi vaikų JUMS dar tikrai nereikia
Nors ir neturim nuosavo būsto, o vyro pajamos nėra garantuotos, mes vis tiek planavome antrąjį vaikutį. O kada vaikus augint jei ne dabar??? Kai gyvensim geriau, turesim savo namučius ir gerai apmokamą darbą, gali būti, jog jau nebepajėgsim "pagaminti" ar net užauginti vaikų- tai kokia gyvenimo prasmė tada??? Juk vaikai atneša tiek daug laimės Esam jauni ir pinigų vis tiek kaip nors užsidirbsim QUOTE(neirida @ 2010 01 24, 19:40) o ar verta is vis gyventi? juk mazylius planuojam nedel pinigu, nor gal kaikurios ir del ju pilnai sutinku,kriziu visada buvo ir bus.aisku kaip bebutu reikia ivertinti savo situacija,bet anksciau zmones irgi vargo ir jokiu pasalpu nebuvo,tik menesine 95LT is isgyvenom As pati su pirmu gaudavau tik 95 litus ir nieko uzsiauginau Papildyta: QUOTE(Jurgita_V @ 2010 01 25, 15:08) O per karą buvo geriau vaikus augint??? Nejau visi planuojam vaikučius kai jau yra super materialinė padėtis: nuosavas būstas, milžiniški atlyginimai??? Jeigu kyla abejonės- vadinasi vaikų JUMS dar tikrai nereikia Nors ir neturim nuosavo būsto, o vyro pajamos nėra garantuotos, mes vis tiek planavome antrąjį vaikutį. O kada vaikus augint jei ne dabar??? Kai gyvensim geriau, turesim savo namučius ir gerai apmokamą darbą, gali būti, jog jau nebepajėgsim "pagaminti" ar net užauginti vaikų- tai kokia gyvenimo prasmė tada??? Juk vaikai atneša tiek daug laimės Esam jauni ir pinigų vis tiek kaip nors užsidirbsim labai sutinku visu 100%,mes taip pat labai ilgai planavome antra leliuka,vis kazko truko,tai busto,tai pinigu ir t.t. Bet va dabar nusprendem,kad pats geriausias laikas,nes darbai apstoja,o kai pagimdysiu ir paauginsiu lialiuka ir ekonomika prades kilti,tai bus pats metas kibti i darbus QUOTE(Jurgita_V @ 2010 01 25, 16:08) O per karą buvo geriau vaikus augint??? Nejau visi planuojam vaikučius kai jau yra super materialinė padėtis: nuosavas būstas, milžiniški atlyginimai??? Jeigu kyla abejonės- vadinasi vaikų JUMS dar tikrai nereikia Nors ir neturim nuosavo būsto, o vyro pajamos nėra garantuotos, mes vis tiek planavome antrąjį vaikutį. O kada vaikus augint jei ne dabar??? Kai gyvensim geriau, turesim savo namučius ir gerai apmokamą darbą, gali būti, jog jau nebepajėgsim "pagaminti" ar net užauginti vaikų- tai kokia gyvenimo prasmė tada??? Juk vaikai atneša tiek daug laimės Esam jauni ir pinigų vis tiek kaip nors užsidirbsim pilnai
Zinot, planuojancios... Ka pagalvojau... na, as planuoju irgi, vat vitaminiukus jau geriu, viska.. Neisivaizduoju kaip ir is kokiu pinigu auginsiu. bet noriu ir apsisprendziau tvirtai. Bet kita ka norejau pasakyti - argi negeda musu kubiliui zaisti ant motynisko instinkto? juk jis taip ir apskaiciavo - galima joms (busimoms mamos, nescioms) is viso nieko neduoti - jos turi ta motynystes instinkta ir vistiek gimdys - ir ju problemos is ko augins... juk butent ant to ir suzaide "svarbu pagimdyti sveika, o jau kaip nors lesu gausim"... kaip mane tas sunervino...
is viso, butu imanoma - padaryti seimunams demografini bojkota. paimti ir nebegimdyti kokius 2-3 metus visai. kad moterys susivienytu.. rusija va, uzsimane daugiau vaiku - tai is motinystes kapitala sukure is kurio BUTA! gali nusipirkti arba isleisti vaiko studijoms.. o apie gimdymo premijas patyliu visai.. o treciam vaikui is viso - vos ne milijonai... o mums ka? spyga pries nosi... nezinau, as ne piktai, bet liudnai rasau. koks poziuris i lt motinas, norincias vaiku...
Maidenana, aš irgi galiu liūdanai parašyti...
Deja, bet taip jau yra, kad vaikai tik mūsų džiaugsmas ar problema (net nežinau kas tiksliau). Sakyčiau, kad reikia gimdyti, kol sveikata gera ir pajamos nors minimalios. Labai dažnai paskui būna pajamos tos pačios minimalios, o vaikų baba, nes ir vaisingumas nebe tas... Ir žinot... čia rašo dažniausiai mažiukų mamos. Visada rašiau, kad pas mane bus trečias. Ale vat kad sunku tuo paauglius išlaikyti. Ėda kaip kumeliai, bet kuo neparengsi, mokslai, tai ne mokestis už darželį... Bet vaikutis yra nuostabu, pasėdėčiau ir ant kruopų, kad tik būtų. Čia juk vien lieknumas ir grožis nuo to O dar liūdna ir dėl to, kad visuomenės požiūris į motinystę klaikus. Vien SM paskaičius bevaikių svaičiojimus užverda kraujas. Vakarietiškas egoizmas iškerojęs kaip Sasnovskio barštis... O turinčius vaikus labai lengva spausti. Ir darbdaviams taip pat. Jei vaikai paaugliai, negali pretenduoti į nieką... QUOTE(Agotukas @ 2010 01 26, 11:56) Maidenana, aš irgi galiu liūdanai parašyti... Deja, bet taip jau yra, kad vaikai tik mūsų džiaugsmas ar problema (net nežinau kas tiksliau). Sakyčiau, kad reikia gimdyti, kol sveikata gera ir pajamos nors minimalios. Labai dažnai paskui būna pajamos tos pačios minimalios, o vaikų baba, nes ir vaisingumas nebe tas... Ir žinot... čia rašo dažniausiai mažiukų mamos. Visada rašiau, kad pas mane bus trečias. Ale vat kad sunku tuo paauglius išlaikyti. Ėda kaip kumeliai, bet kuo neparengsi, mokslai, tai ne mokestis už darželį... Bet vaikutis yra nuostabu, pasėdėčiau ir ant kruopų, kad tik būtų. Čia juk vien lieknumas ir grožis nuo to O dar liūdna ir dėl to, kad visuomenės požiūris į motinystę klaikus. Vien SM paskaičius bevaikių svaičiojimus užverda kraujas. Vakarietiškas egoizmas iškerojęs kaip Sasnovskio barštis... O turinčius vaikus labai lengva spausti. Ir darbdaviams taip pat. Jei vaikai paaugliai, negali pretenduoti į nieką... na, del amziaus tu teisi... man is viso - 32 QUOTE(Selva @ 2009 11 06, 00:38) Iseis viena krize- ateis kita, o metai begs pro sali, ziurek, kai jau bus metas palankus pastoti- nebepasirodys taip ir paprasta "bac ir viskas"... Netikiu, kad zmones gyvena taip vargingai, kad negali sau leisti tureti vieno- dvieju vaikuciu... Negirdejau, kad seimos nusibadautu... Gal gyvenimas nebus toks patogus komforto atzvilgiu, bet, tikiu, daug prasmingesnis. Jei siandien mes gyvename gerai, nereiskia, kad po metu musu padetis negali kardinaliai pasikeisti ir atvirksciai. Tad, manyciau, ekonominiai sumetimai planuojant vaikuti jokiais budais neturi dominuoti. labai pritariu.. taciau svarbiausia buti moraliai tam pasiruosus
Paskutiniu metu vis dažniau mano mintys sukasi apie leliuką
planuok neplanaves kazkas suredys savaip.... gali but taip kad kai nenoresi saugosies o kai jau galesi nebesulauksi...
QUOTE(Jurgita_V @ 2010 01 25, 16:08) O per karą buvo geriau vaikus augint??? Nejau visi planuojam vaikučius kai jau yra super materialinė padėtis: nuosavas būstas, milžiniški atlyginimai??? Jeigu kyla abejonės- vadinasi vaikų JUMS dar tikrai nereikia Nors ir neturim nuosavo būsto, o vyro pajamos nėra garantuotos, mes vis tiek planavome antrąjį vaikutį. O kada vaikus augint jei ne dabar??? Kai gyvensim geriau, turesim savo namučius ir gerai apmokamą darbą, gali būti, jog jau nebepajėgsim "pagaminti" ar net užauginti vaikų- tai kokia gyvenimo prasmė tada??? Juk vaikai atneša tiek daug laimės Esam jauni ir pinigų vis tiek kaip nors užsidirbsim Labai saunus toks optimizmas, deja pas mane jo nera... Turim viena vaika, savo busto ne, grizom pas tevus i maza miesteli, nes prie miesto didesniu galimybiu darbo atzvilgiu ir didesnes saskaitos uz pragyvenima. Nepavezem, nors turejom darbus abu ir pajamos tikrai ne minimalios buvo. O pagalvojus, kad beveik 5m kaip susituoke, o dar be tevu pagalbos pragyvent negalim, liudna darosi
Jei norite iš esmės pakeisti savo gyvenimą, būti sveiki ir laimingi, ateikite į V.Sinelnikovo metodo Bazinį seminarą, kuris vyks vasario 13-14 d. Vilniuje.
seminaras
na mes taip pat labai norim leliaus,bet optimizu netrykštu, nes pinigeliu tai labai trūksta,o kadangi aš bedarbė, būsimasis ir ne ką uždirba, o man tirtis sveikatą reikia, tai sunku pasakyti, kada ši svajonė išsipildys... per karą nebuvo lengviau augint, bet dabar taip neužauginsi kaip jos užaugindavo....
va zinot kaip buvo planavau antra, cia kaip tik ir krize atejo..labai norejosi, neatsizvelgiau tuo metu i nieka ir ka..kazkaip kartu su tuo vaikeliu atejo ir galimybes, ir pinigeliai jam auginti ir naujos pradzios, bet...dabar vis pasvajoju apie trecia, gal butu dukryte
verta visada
QUOTE(still_magic @ 2010 04 15, 08:13) bet...dabar vis pasvajoju apie trecia, gal butu dukryte Oi kaip tave suprantu... Noriu trecio vaikelio irgi labai labai, bet vis pagalvoju kaip tuos tris vaikiukus is tu paciu pajamu islaikyt reikes... Bet vienoj TV laidoj viena nestute pasake(pacituosiu) " Nori naudos, augink parsiuka" Taip kad, bus tas trecias tikrai tikrai, kazkada....
Visi aplinkui tik ir kalba, kad siais laikais vaika auginti prabanga
QUOTE(barbarisa @ 2010 04 18, 09:26) Visi aplinkui tik ir kalba, kad siais laikais vaika auginti prabanga cia mano gines zodziia-kas bus,jei neateis tas laikas neikada tad ir as jau kaip ir noreiu antro vakelio...net labai noriu
labutis!na pas mus tai toks atvejis kad abu darbus turim nuosavi namai...ir dar pasitaupyt galim visai neblogai...kai susispaudziam...taigi ka as galiu pasakyti?krize nekrize bet laikas nestovi vietoje...kiek atsimenu krizes kartojasi...yra pasakymas :"bijai vilko - neik i miska" tik kad paskui nebebutu pervelu...ir senatve vienumoje manau butu oj kokia liudna ir nebebutu laikas rautis plaukus nuo galvos ir kaltinti sae uz savo bailuma.sekmytes!
QUOTE(lauraz5 @ 2010 05 09, 17:34) labutis!na pas mus tai toks atvejis kad abu darbus turim nuosavi namai...ir dar pasitaupyt galim visai neblogai...kai susispaudziam...taigi ka as galiu pasakyti?krize nekrize bet laikas nestovi vietoje...kiek atsimenu krizes kartojasi...yra pasakymas :"bijai vilko - neik i miska" tik kad paskui nebebutu pervelu...ir senatve vienumoje manau butu oj kokia liudna ir nebebutu laikas rautis plaukus nuo galvos ir kaltinti sae uz savo bailuma.sekmytes!
Atleiskite, bet man ekonominiai terminai, kaip finansų krizė niekaip nesusiejami atrodo su vaikų planavimu. Čia tas pats, kas sakyti, kas per krizę neapsimoka įsimylėti arba neapsimoka kurti, pvz.
QUOTE(Dražė @ 2010 05 10, 09:33) Atleiskite, bet man ekonominiai terminai, kaip finansų krizė niekaip nesusiejami atrodo su vaikų planavimu. Čia tas pats, kas sakyti, kas per krizę neapsimoka įsimylėti arba neapsimoka kurti, pvz. as ir taip manau....ir net galvoju,daug apsimokiau vaika p[radeti kaip tik tokiu metu,nes kai paskui pageres,atsiras gal galimybes dirbti,vaikas bus jau paaugintas ir bus lengviau palikti bet is kitos puses,kai ne vienas is tevu neturi darbu,irgi labai sunku zengti si zingsny QUOTE(Mijos mama @ 2010 05 10, 16:11) as ir taip manau....ir net galvoju,daug apsimokiau vaika p[radeti kaip tik tokiu metu,nes kai paskui pageres,atsiras gal galimybes dirbti,vaikas bus jau paaugintas ir bus lengviau palikti bet is kitos puses,kai ne vienas is tevu neturi darbu,irgi labai sunku zengti si zingsny na cia tai situacija verta apmatymu nes reikia galvoti ne tik apie savo norus bet ir apie leliuka..bent vienam reikia darbuka tureti....siaip mano nuomone yra tokia, kad leliuko bulvem nemaitinsi....o jei nebus pienuko vien misinukai kiek kainuoja...neturinciam darbo juos nusipirkti tampa isukiu vien ant pamperiu paskaiciavus iseina mazdau apie 200lt na cia as tik savo nuomone sakau nes dar negaliu konkreciai pasakyti...taigi kas neturi darbuku tai vertetu pagalvoti ot isidiskutavau cia tik mano nuomone QUOTE(lauraz5 @ 2010 05 10, 16:38) na cia tai situacija verta apmatymu nes reikia galvoti ne tik apie savo norus bet ir apie leliuka..bent vienam reikia darbuka tureti....siaip mano nuomone yra tokia, kad leliuko bulvem nemaitinsi....o jei nebus pienuko vien misinukai kiek kainuoja...neturinciam darbo juos nusipirkti tampa isukiu vien ant pamperiu paskaiciavus iseina mazdau apie 200lt na cia as tik savo nuomone sakau nes dar negaliu konkreciai pasakyti...taigi kas neturi darbuku tai vertetu pagalvoti ot isidiskutavau cia tik mano nuomone tavo nuomone visapusiskai teis....visi sie apmastymai verda man o galvoje,o ir del to vis dar esam be leliuko labai daug niuansu yra....ir tas veda kartais i nevilty,kai nezinai ka daryti QUOTE(Mijos mama @ 2010 05 10, 18:32) tavo nuomone visapusiskai teis....visi sie apmastymai verda man o galvoje,o ir del to vis dar esam be leliuko labai daug niuansu yra....ir tas veda kartais i nevilty,kai nezinai ka daryti na nedirbdama tu tiesiog pagimdziusi gautum tik ta sumele kuria parsiau t.y 1400+97.5lt/men taigi o dirbdama kad ir gaudama minimuna vistiek pajamos isejus dekreto butu didesnes nei nedirbant kadangi man atrodo stovint birzos su maziuku lelium ar kazin moka kazkokius pinigelius ar ne vat sito ar tikrai nezinau...na o pajamos kaip pajamos yra ir blogesniu situaciju blogiau gyvenanciu zmoniu..dar labai svarbus niuansas yra tas ar jus turit busteli nuosava+ar yra paskolos kazkokios...jei ne tai kodel gi ne...nera jau tokios visai mazytes tos pajamos....bet buna ir blogiau... |