QUOTE(blaze @ 2010 10 28, 17:33)
Aš žinok dėl trečio irgi ištisai galvojau. Ryte pabundi su mintim,vakare užmiegi tik apie tai galvodama
QUOTE(blaze @ 2010 10 28, 17:33) Aš žinok dėl trečio irgi ištisai galvojau. Ryte pabundi su mintim,vakare užmiegi tik apie tai galvodama QUOTE(Alekto @ 2010 10 29, 11:41) Aš žinok dėl trečio irgi ištisai galvojau. Ryte pabundi su mintim,vakare užmiegi tik apie tai galvodama atrodo mano mintis surašei aš nebeištvėriau ir šiandien vyrui apie norą turėti trečią mažylį pasakiau...jis tik tepaklausė, kada planuot pradėsim QUOTE(Alekto @ 2010 10 29, 11:41) Aš žinok dėl trečio irgi ištisai galvojau. Ryte pabundi su mintim,vakare užmiegi tik apie tai galvodama QUOTE(digi @ 2010 10 30, 17:31) atrodo mano mintis surašei aš nebeištvėriau ir šiandien vyrui apie norą turėti trečią mažylį pasakiau...jis tik tepaklausė, kada planuot pradėsim Super! Atradau bendraminciu O as jau galvojau, kad man cia gal smegeneles susisuko, nes vis neapleidzia mintys tureti didele seima (trys, o gal net keturi vaikucius) Taip noriu, kad negaliu... O jei dar kas pasakytu kaip tiksliai susiplanuoti bernuzeli nors viena, is vis puiku butu Odabar i tema - man labai "neskaniai" skamba tas temos zodis VERTA. Kaip gali kilti toks klausimas? Verta, neverta,... jei busimi tevai iskelia toki klausima, tai labai suabejociau ju noru tureti vaikeli. Man pats zodis "verta" skamba kaip "kiek is to turesiu naudos". O gal cia mane apnikusi kazkokia negera nuomone, kad begales mamu/seimu pastaraisiais metais tik ir gimdo tam, kad gautu neblogus pinigelius, jei tik turi galimybe "pasidaryti" ta gera atlyginima. Aisku, reikia susiziureti seimos finansus pries planuojant, bet tai neturetu tapti liguistu skaiciavimu. Juk kalba eina apie kudykeli QUOTE(kristal @ 2010 10 31, 19:41) Aš ir berniuko neatsisakyčiau Mes intensyviai planuojam QUOTE(Alekto @ 2010 10 31, 19:49) Aš ir berniuko neatsisakyčiau Mes intensyviai planuojam Man mergaites irgi geris, bet kazkaip viduje vis tiek norisi ir bernuzelio del ivairoves seimoje O planuojant atizvelget i kokius nors skaiciavimus ar kt., kad vyrukas kitas butu? Smalsu, nes galvoju ar patiketi tokiais dalykais planuojant vaikucio lyti ar ne QUOTE(kristal @ 2010 10 31, 18:41) Odabar i tema - man labai "neskaniai" skamba tas temos zodis VERTA. Kaip gali kilti toks klausimas? Verta, neverta,... jei busimi tevai iskelia toki klausima, tai labai suabejociau ju noru tureti vaikeli. Man pats zodis "verta" skamba kaip "kiek is to turesiu naudos". O gal cia mane apnikusi kazkokia negera nuomone, kad begales mamu/seimu pastaraisiais metais tik ir gimdo tam, kad gautu neblogus pinigelius, jei tik turi galimybe "pasidaryti" ta gera atlyginima. Aisku, reikia susiziureti seimos finansus pries planuojant, bet tai neturetu tapti liguistu skaiciavimu. Juk kalba eina apie kudykeli QUOTE(kristal @ 2010 10 31, 20:07) Man mergaites irgi geris, bet kazkaip viduje vis tiek norisi ir bernuzelio del ivairoves seimoje O planuojant atizvelget i kokius nors skaiciavimus ar kt., kad vyrukas kitas butu? Smalsu, nes galvoju ar patiketi tokiais dalykais planuojant vaikucio lyti ar ne Na,kad žinok,kiek prisiskaičiau,tai visos teorijos ir lieka teorijom Ai,aš žinau,kad bus mergaitė vėl trečia ir nesuku galvos
na ir prajuokinot
QUOTE(Glamour @ 2010 11 01, 17:39) na ir prajuokinot Ale, as vis tiek truputi berniuko noriu...
Manau svarbiausia yra noras, o pinigų- niekada nebus tiek, kiek reikia
QUOTE(Vilma_M @ 2010 10 27, 19:11) situacija tikrai ne pati geriausia,bet jei jau norisi savo kudikelio,tai manau kad verta bet kokiomis aplinkybemis,kad tik sveikata leistu pritariu
Savo berniukus abu planinius turiu, norejau konkretaus skirtumo, na ir dar antra karta labai meginom meraite prisikviesti
Jokios formules, skaiciavimai ar matavimai nepasitvirtino, taciau berniokas fantastiskas gime Kazkur pasamoneje labai noretusi mergaites Jei bus lemta tureti tris,tai tracias lelius tikrai bus netyciukas
Verta-neverta, cia kaip kazkuri rase skamba panasiai i "atsipirks-neatsipirks"...Jei kyla toks klausimas planuojant vaika tada turbut neverta...
Gute7 pritariu ir sutinku su tavim. Irgi auginu berniukus, pasamonei svajoju apie dukrele. Bet kaip bus ,taip bus
QUOTE(marina861 @ 2010 11 06, 02:14) Verta-neverta, cia kaip kazkuri rase skamba panasiai i "atsipirks-neatsipirks"...Jei kyla toks klausimas planuojant vaika tada turbut neverta... pritariu 100% koks dar gal buti klausimas "ar verta?" ? svarbiausi klausimai turetu buti "ar pavyks? ar sugebesi? ar sveikas?" kiek zmoniu yra, kurie planuoja ir niekaip nepavyksta..o kiek dar kencia po nesekmingu nestumu.. Manau, jiems tikrai nekyla klausimas, ar verta..ne naudos ieskodami juk norime ir laukiame savo stebukleliu..
Labai džiugu, kad čia forume aptikau tiek optimizmo šiuo klausimu. Maniau kad daugumos nuomone bus:"pirmiau sutvarkyk finansus" vėliau planuok. Pati gailiuosi, kad antro vaiko nepradėjau iškart po pirmo, nes antrą bučiau paauginus, ir dabar nerčiau visa galva į karjerą. Deja, darbo ieškau metus nesėkmingai, vaikučio irgi norisi labai labai, bet bijau, kad neturėdama beveik jokios darbo patirties jei dabar nesurandu darbo, tai vėliau bus dar sunkiau. O ir bet kur dirbti nesinori, sutikčiau ir minimumą gauti, bet darbas turėtu padėti man pasireikšti. Vienzo mintis apie darbą ir vaikus nepalieka manęs jau metus ne dienos. Vyras šiaip ne taip verčiasi, butukas yra, yra kam padet, bet gi neaužkrausi vyrui ant kaklo viso išlaikymo ( jam irgi ne pyragai) O ir vaiku jis dabar lyg nelabai ir nori, nes vien vyresnysis labai aktyvus, truputuka islepintas ir kartais sunkiai suvaldomas
o mes planuojam, ir visai neziurim i valstybes isdaigas.. nes ju visada bus
zinoma, jei jau turit viena vaikuti, tai su antru galima siek tiek ir palaukti, kol siek tiek reikaliukai pasitaisys.. QUOTE(xaxatulka @ 2010 11 11, 15:22) o mes planuojam, ir visai neziurim i valstybes isdaigas.. nes ju visada bus zinoma, jei jau turit viena vaikuti, tai su antru galima siek tiek ir palaukti, kol siek tiek reikaliukai pasitaisys.. saunuole su tokiu poziuriu QUOTE(Rasulita @ 2010 11 12, 19:21) saunuole su tokiu poziuriu taigi va..visu svarbiausia, kad sveikata leistu isnesioti ir pagimdyti sveika vaikuti
ne tik kad verta, bet reikia būti dėkingiems Dievui jei leidžia motinystės/tėvystės džiaugsmus patirti..
Mūsų dukrytė planuotas kūdikėlis, nes mums buvo svarbu pabaigti studijas, įsidarbinti. Norėjau turėti pagrindą po kojomis, atsiduoti tik motinystei, o ne rupintis egzaminais, įskaitom ir ieškoti, kur palikti savo turtą. Aš už planavimą (nors kaip sakoma žmogus planuoja, o Dievas tik juokiasi
QUOTE(lyra82 @ 2010 11 23, 19:25) Mūsų dukrytė planuotas kūdikėlis, nes mums buvo svarbu pabaigti studijas, įsidarbinti. Norėjau turėti pagrindą po kojomis, atsiduoti tik motinystei, o ne rupintis egzaminais, įskaitom ir ieškoti, kur palikti savo turtą. Aš už planavimą (nors kaip sakoma žmogus planuoja, o Dievas tik juokiasi Šiais laikais šiandien darbą turi, o ryt gali netekt. Taip kad net nežinau. Vyras tai nori antro vaiko, o aš bijau dėl finansinės padėties. Be to, kai buvau nėščia, mane išmetė iš darbo - pasakė, rašyk pareiškimą, kai sužinojo, jog laukiuos. Ir ką tokioj situacijoj daryt? Kovot su darbdaviu? Kaip, nerizikuojant vaiko sveikata? Todėl ir bijau, kad tokia istorija nepasikartotų... QUOTE(kristal @ 2010 11 01, 21:38) Cia svarbiausia, be abejo! P.S. pas mus giminej irgi nuo mociutes laiku praktiskai vien mergaites Ale, as vis tiek truputi berniuko noriu... vat vat ir pas mane giminej tai mociute turejo 2 dukras mano mama ir teta... ir mes dvi pusseseres esam...taigi merginu mano giminej apstu...o del vyro gimines nezinom QUOTE(marina861 @ 2010 11 06, 02:14) Verta-neverta, cia kaip kazkuri rase skamba panasiai i "atsipirks-neatsipirks"...Jei kyla toks klausimas planuojant vaika tada turbut neverta... tas verta - neverta skamba kaip apie koki daikta kas sneketu QUOTE(Juodaakė @ 2010 11 25, 17:34) Be to, kai buvau nėščia, mane išmetė iš darbo - pasakė, rašyk pareiškimą, kai sužinojo, jog laukiuos. Ir ką tokioj situacijoj daryt? Kovot su darbdaviu? Kaip, nerizikuojant vaiko sveikata? Todėl ir bijau, kad tokia istorija nepasikartotų... oh QUOTE(lauraz5 @ 2010 11 30, 23:01) oh Lengva sakyt. O aš buvau tik grįžus iš ligoninės po gresiančio. Ir man mano vaiko sveikata buvo brangesnė. Be to, kaip tu kam nors įrodysi, kad tikrai pateikei pažymą? QUOTE(Juodaakė @ 2010 12 01, 14:21) reikia turėti du egzempliorius (vienas atšviestas). Tarkim įteiki sekretorei vieną pažymą,o ant kitos (skirtos tau) uždeda antspauduką "Gauta" su data,pareigom ir parašu. O šiaip VDI nėra visagalė Beje,pažymą apie nėštumą reik įteikt prieš atleidimą Atsiprašau už off topic'ą QUOTE(Juodaakė @ 2010 12 01, 15:21) Lengva sakyt. O aš buvau tik grįžus iš ligoninės po gresiančio. Ir man mano vaiko sveikata buvo brangesnė. Be to, kaip tu kam nors įrodysi, kad tikrai pateikei pažymą? Pazyma uzregistruoji kaip gauta rasta. Gali net gi atsiusti registruotu laisku. Tai sudetingas ir nervu reikalaujantis zaidimas. Bet parasyti prasyma "iseiti savo noru" tikrai neverta QUOTE(Alekto @ 2010 12 01, 15:34) reikia turėti du egzempliorius (vienas atšviestas). Tarkim įteiki sekretorei vieną pažymą,o ant kitos (skirtos tau) uždeda antspauduką "Gauta" su data,pareigom ir parašu. O šiaip VDI nėra visagalė Beje,pažymą apie nėštumą reik įteikt prieš atleidimą Atsiprašau už off topic'ą O jei darbdavys iš karto ir atsisakys pasirašyt ant kopijos, kas tada? Suplėšys ir išmes pažymą. Ir kas toliau? QUOTE(Ingutevi @ 2010 12 01, 22:36) Pazyma uzregistruoji kaip gauta rasta. Gali net gi atsiusti registruotu laisku. Tai sudetingas ir nervu reikalaujantis zaidimas. Bet parasyti prasyma "iseiti savo noru" tikrai neverta Na, tai o iš kur žinoti, kad tas laiškas nenukeliaus į šiukšlių dėžę? Va, dabar pagalvoju kartais apie antrą vaiką, bet tik mėnesį dirbu naujam darbe, tad ir bijau, kad bus kaip per pirmąjį nėštumą - sakys, rašyk pareiškimą... QUOTE(Juodaakė @ 2010 12 03, 16:28) Va, dabar pagalvoju kartais apie antrą vaiką, bet tik mėnesį dirbu naujam darbe, tad ir bijau, kad bus kaip per pirmąjį nėštumą - sakys, rašyk pareiškimą... Kai siunti registruota laiska - turi irodymus, kad siuntei, jei sekretore uzdeda stampeli, kad "GAUTA", taip pat turi kopija su gavimo data, uzregistravimo numeriu. Rastus nezinau ar pats darbdavys priimineja, dazniausiai yra tam skirtas darbuotojas. O va su tuo pasakymu "rasyk" cia jau vidines tvirtybes reikalas, ar pasiduosi darbdavio diktatui ar ne... QUOTE(Juodaakė @ 2010 12 01, 15:21) Lengva sakyt. O aš buvau tik grįžus iš ligoninės po gresiančio. Ir man mano vaiko sveikata buvo brangesnė. Be to, kaip tu kam nors įrodysi, kad tikrai pateikei pažymą? QUOTE(Juodaakė @ 2010 12 03, 16:28) O jei darbdavys iš karto ir atsisakys pasirašyt ant kopijos, kas tada? Suplėšys ir išmes pažymą. Ir kas toliau? Na, tai o iš kur žinoti, kad tas laiškas nenukeliaus į šiukšlių dėžę? Va, dabar pagalvoju kartais apie antrą vaiką, bet tik mėnesį dirbu naujam darbe, tad ir bijau, kad bus kaip per pirmąjį nėštumą - sakys, rašyk pareiškimą... siaip ne darbdavys pasirasineja ant tu pazymu ir jis privalo pasirasyt o jei ne gali pazyma per notara perduot arba pasiimti keleta liudininku kurie patvirtins kad tikrai iteikinejai tokia pazyma...galu gale gydytojas liudininkas kad buvo tokia pazyma israsyta...as su panasia situacija del dokumentu teikimo buvau susidurusi....o kai pazyma iteikta ir jis reikalauja tokiu dalyku siaip norint kazka pasiekti viska reikia rastiskai pateikineti po kelius egzempliorius....kad jie butu patvirtinti....ir siaip jei kad tai i teisma padavus jam biski patampytu nervus ir dar galetum prisiteisti is jo uz psichologini spaudima nestumo metu zodziu cia smulkmeniski dalykai reikalaujantys dauuuug nervu bet..... kadangi esu nekart kovojusi su darbdaviais turiu kazkiek praktikos bet kad jie neturi pagarbos nesciosiom tai tikra teisybe.... kazkodel potencialios mamos isvis diskriminuojamos kaip veltedes neatnesancios firmai naudos...kiek eini i pokalbius tiek pamto kad esi istekejus vis klausia o ar nezadat vaiku turet?slykstus nediskretiskas klausimas bet jo klausia beveik visur...zodziu sorry uz ne i tema
Sako vaikuciai neverkia del to, ko neturejo.. Taigi jei krize, jei maziau pinigeliu ir maziau zaisliuku ar prastesni rubeliai- vaikas to nesupras.. svarbiausia meile ir gera aura namuose.. Svarbu, kad sveikas ir laimingas.
|