QUOTE(Isila @ 2010 09 20, 17:07)
is esmes taip,juk ziauru vadinti kad vaikas kainuoja
M.Rasele, pilnai pritariu, ta pacia preke ir as paziuriu kur pigiau nupirkti, taip susitaupo keli litai
QUOTE(Isila @ 2010 09 20, 17:07) is esmes taip,juk ziauru vadinti kad vaikas kainuoja M.Rasele, pilnai pritariu, ta pacia preke ir as paziuriu kur pigiau nupirkti, taip susitaupo keli litai QUOTE(Diaaa @ 2010 09 20, 20:24) is esmes taip,juk ziauru vadinti kad vaikas kainuoja o jei vedi bendrą išlaidų suvestinę,tai negalima net žvilgtelt i tą grafą kur vaiko išlaidos,nes vaje vaje,kam čia pasigimdei ir skaičiuoji
aš nieko žiauraus čia nematau. Tai, kad skaičiuoju išlaidas vaikui nereiškia, kad aš savo vaikų nemyliu ar man jų gimdyt nereikėjo. Ir jei kas drįs man pasakyti kitaip, geriau tegu pasisaugo šlapio skuduro
Man atrodo, skaiciuoti nera blogai ir tai nereiskia, jog "skaiciuojama vaiku saskaita", tiesiog skaiciuojama todel, kad reikia realiai paziureti ir i ateiti, nes tu pinigeliu vaikams ateiti reikes dar daugiau ir galbut kur kas labiau.
QUOTE(Diaaa @ 2010 09 20, 12:56) oj, patikekit, maniskis irgi megejas skaiciuoti, tikrai nesam islaidautojai, ypac dabar vis dazniau kazko atsisakom, nes kad islaidu padaugejo as sutinku, tik norejau pasakyt kad neskaiciuoju kiek isleidziu vaiko reikmems, sau kazka pirkdama dar ir paskaiciuoju, kad va jei nupirksciau sita pigiau tai dar kazka kita nusipirkt galesiu, o jau vaikui yra tik zodis REIKIA,netiko vienokie, kitokie pampersai, perkam brangesnius, nes reikia, kad vaiko uzpakaliukas butu grazus ir neparaudes, isbandem keliu rusiu misinukus, tiko tik vieni is brangesniu, nu ir neskaiciuoju, perku, nes vaikui valgyti juk reikia.galima pataupyti kitur, kad ir tam paciam vaikui nupirkti ne nauja kedute, o pasidairyti skelbimuose devetos, juk jos ne ka prastesnes, patikekit, daugiau nei puse mano pupos turimu daktu yra pirkti cia is SM, ir jie kuo puikiausi, bet pirkau devetus ne del to kad pataupyti galeciau, o tiesios tie daikteliai nera pirmo butinumo- visokios kedutes, supynes labiau reikalingos man paciai, kad palengvintu vaikelio auginima, kad dazniau tureciau laisvas rankas ir speciau kazka pasidaryt,be to, tokie mazi vaikai taip greit viska isauga, tai del to ir nematau tikslo viska pirkti nauja.o del visu kitu vaiko reikmiu, sauskelniu, misinuku, vaistuku -tikrai neskaiciuoju ir neskaiciuosiu, tokioj vietoj taupyt nepritaupysi. Oh tas vanduo QUOTE(Diaaa @ 2010 09 20, 12:09) nesupykit kad pakomentuosiu, bet tas zodis " musu angeliukai kainuoja" As vaiko pinigais nevertinu, tesiog as negaliu leisti pinigus iki beprotybes, man reikia apsiskaiciuot kur galiu leisti ir kur ne, ir jri matau kad man kazko nereikia as to ir neperku, perku viska kas butina, niekada neskaiciavau kiek isleidziu savo mazylei, bet radau tokia tema mamos dalinasi savo patirtimi kiek jos isleidzia pasidalinau ir as , manau kad ne taip kazka supratote
Nera ko stebetis, kad zmones turedami daugiau vaiku ir maziau pinigu sugeba gyventi gerai.
O tik reikia pradeti dometis kur yra leidziami pinigai, ir labai greitai pasimato, kad nemazai pinigu yra tiesiog ismetami. O zmones turintys maziau pinigu viska racionaliau planuoja. QUOTE(ulyja @ 2010 09 21, 00:19) o jei vedi bendrą išlaidų suvestinę,tai negalima net žvilgtelt i tą grafą kur vaiko išlaidos,nes vaje vaje,kam čia pasigimdei ir skaičiuoji o kam tas suvestines vesti? nu jus man durnai paaiskinkit QUOTE(ibizulka @ 2010 09 21, 10:51) As vaiko pinigais nevertinu, tesiog as negaliu leisti pinigus iki beprotybes, man reikia apsiskaiciuot kur galiu leisti ir kur ne, ir jri matau kad man kazko nereikia as to ir neperku, perku viska kas butina, niekada neskaiciavau kiek isleidziu savo mazylei, bet radau tokia tema mamos dalinasi savo patirtimi kiek jos isleidzia pasidalinau ir as , manau kad ne taip kazka supratote nieks ir nesneka apie islaidavima iki beprotybes. mes kiekviena menesi sumokam uz buta, i masina pripilam pilna baka benzino, kurio dazniausia uztenka beveik visam menesiui, jei nera tolimesniu kelioniu, vaikui internetu menesiui uzsakau misinuko, pampersu. patys eidami i parduotuve nesisvaistom pinigais, perkam tik to ko reikia, nespjaunam i visokias optimos linijos ar cento prekes. jei artejant vyro algai ir mano pasalpai matom kad atliekamu pinigeliu turim, leidziam sau paislaidauti- nusipirkti koki menknieki sau, zaisla dukrytei ir pan. ir viskas- nereikia sedeti ir suvedineti suvestiniu,zinom savo pajamas, mazdaug zinom savo islaidas, nu ir iki siol tvarkomes sekmingai neskaiciuodami ir nesudarinedami sarasu kiek ir kam isleidom. QUOTE(Diaaa @ 2010 09 21, 12:57) jei artejant vyro algai ir mano pasalpai matom kad atliekamu pinigeliu turim, leidziam sau paislaidauti- nusipirkti koki menknieki sau, zaisla dukrytei ir pan. ir viskas- nereikia sedeti ir suvedineti suvestiniu,zinom savo pajamas, mazdaug zinom savo islaidas, nu ir iki siol tvarkomes sekmingai neskaiciuodami ir nesudarinedami sarasu kiek ir kam isleidom. suvedinėt tam ir reikia kad žinoti ne maždaug kiek lieka,ar tik prieš algas pamatyt kiek liko pinigų,kad kažką sau leisti nusipirkti.o be to galima pastebėti tas spragas,pro kurias pinigai "pabėga" ir stengtis sutaupyti.nors jei nėra tikslo kažkiek kas mėnesį sutaupyti ir atsidėti-gal tadu ir skaičiuoti nereikia.kiek gauni-tiek išleidi. QUOTE(ulyja @ 2010 09 21, 12:26) suvedinėt tam ir reikia kad žinoti ne maždaug kiek lieka,ar tik prieš algas pamatyt kiek liko pinigų,kad kažką sau leisti nusipirkti.o be to galima pastebėti tas spragas,pro kurias pinigai "pabėga" ir stengtis sutaupyti.nors jei nėra tikslo kažkiek kas mėnesį sutaupyti ir atsidėti-gal tadu ir skaičiuoti nereikia.kiek gauni-tiek išleidi. Vat butent, man kazkaip irgi "itartinai" atrodo, vadinasi, jei atlieka pinigeliu susimokejus uz buta, maista, pampersus, misinius ir kitas smulkmenas, tai ta likuti galima isleisti kur nori, ar kaip? Vadinasi, yra gyvenimas nuo pasalpos iki pasalpos, nuo atlyginimo, iki atlyginimo? As taip nemokeciau gyventi... QUOTE(Tekantisaule @ 2010 09 21, 18:55) Vat butent, man kazkaip irgi "itartinai" atrodo, vadinasi, jei atlieka pinigeliu susimokejus uz buta, maista, pampersus, misinius ir kitas smulkmenas, tai ta likuti galima isleisti kur nori, ar kaip? Vadinasi, yra gyvenimas nuo pasalpos iki pasalpos, nuo atlyginimo, iki atlyginimo? As taip nemokeciau gyventi... Butent, reikia, kad pinigeliu liktu. Aisku, buna "juodu" menesiu, kai nelieka, bet... cia labiau isimtis, negu taisykle. Siaip, as islaidu niekur nesirasau, bwt tiesiog matosi kiek lieka, zinau kam isleidziam. Plius minus renku cekius. Sumos susidaro milziniskos, zinau, kad jei prireiktu, galima butu susiversti su maziau pinigeliu
Mano viena kaimynė vis sako - ojojoi... antras vaikas, jokiu būdu - kiek pinigų reikia! Nesutinku - reikia tik atsirinkti ko iš tikrųjų reikia, o ko ne. Aš pati perku tai kas reikia. Maitinu pati ir tai ne tik dėl to, kad mamos pienas geriausias (internete yra ir kitokių skraipsnių, pagrįstų netgi tyrimais), o ir dėl to kad papildomai per mėn. reikėtų 200-300Lt. Sauskelnes keičiu kai prisikakoja arba kai prisiusiotos pilnai, o ne pagal valandas, kaip kai kurios sau leidžia. Kūdikio drabužius ir patalynę skalbiu su savais automatine skalbimo mašina eiliniais milteliais ir nematau čia nieko baisaus
Visų pinigėlių niekada neišleidžiu. Būna mėnesių kai įplaukų pritrūksta, ypač kai ligos užpuola, va tada rezervas praverčia. Negalėčiau ir nemokėčiau gyventi nuo algos iki algos. QUOTE(Perkune @ 2010 09 30, 10:46) Sauskelnes keičiu kai prisikakoja arba kai prisiusiotos pilnai, o ne pagal valandas, kaip kai kurios sau leidžia. Ne leidime esme, o vaiko sveikatoje. Keiskit dazniau, o tai kai apsigyvens kokia super pavojinga bakterija slapimo takuose, tai kad netektu gailetis
Tai aisku, kad kiekvienas turi skirtingus poreikius ir supratima kas vaikui geriausia. Vienam sampunas uz 10 lt. atrodo superinis, o kitas uz 50 lt. perkasi
QUOTE(Ksesanko @ 2010 09 30, 16:14) Tai aisku, kad kiekvienas turi skirtingus poreikius ir supratima kas vaikui geriausia. Vienam sampunas uz 10 lt. atrodo superinis, o kitas uz 50 lt. perkasi Galejom neimti tos pasalpos, jeigu jau taip juokinga buvo. Yra nemazai tokiu, kam ji butu pravertus labiau. Pinigai turi tokia keista savybe - jie kartais dingsta i niekur. As linkiu jums, kad jus jie nesibaigu, nes panasu kad jus nezinote ju vertes. O kaina ant vezimelio pasilikote, kad kiti matytu kiek jis kainavo. As vaikui perku tokius daiktus, kuriujam reikia. Vezimeli pirkau, kad atitiktu musu seimos poreikius. Bet ne todel, kad jis kainavo nepigiai. QUOTE(Raskila-vyde @ 2010 09 30, 17:34) Galejom neimti tos pasalpos, jeigu jau taip juokinga buvo. Yra nemazai tokiu, kam ji butu pravertus labiau. Pinigai turi tokia keista savybe - jie kartais dingsta i niekur. As linkiu jums, kad jus jie nesibaigu, nes panasu kad jus nezinote ju vertes. O kaina ant vezimelio pasilikote, kad kiti matytu kiek jis kainavo. As vaikui perku tokius daiktus, kuriujam reikia. Vezimeli pirkau, kad atitiktu musu seimos poreikius. Bet ne todel, kad jis kainavo nepigiai. Aisku, kad kiekvienas perka daiktus pagal poreikius. nesidydzioju, kad toki vezimeli pirkau.Kaina kaip pavyzdi pasilikau. Su malonumu pigesni nusipirkciau, bet visi pigesni, kurios apziurejau nepatiko. Pinigu verte, deje, zinau, nes teveliai sunkiai visa gyvenima dirbo ir pati nuo 17 m. pardaveja kiekviena vasara dirbau. Pati daug ko neturejau, todel dziaugiuosi, kad dabar turiu galimybe savo vaikeliui nusipirkti geresniu daikteliu. O del pasalpos, ne taip mane supratote. Su vyro is pasalpos sumos juokemes, kadangi labai musu valstybe vaikus vertina, jei tokias sumas jiems moka QUOTE(Ksesanko @ 2010 09 30, 17:00) Aisku, kad kiekvienas perka daiktus pagal poreikius. nesidydzioju, kad toki vezimeli pirkau.Kaina kaip pavyzdi pasilikau. Su malonumu pigesni nusipirkciau, bet visi pigesni, kurios apziurejau nepatiko. Pinigu verte, deje, zinau, nes teveliai sunkiai visa gyvenima dirbo ir pati nuo 17 m. pardaveja kiekviena vasara dirbau. Pati daug ko neturejau, todel dziaugiuosi, kad dabar turiu galimybe savo vaikeliui nusipirkti geresniu daikteliu. O del pasalpos, ne taip mane supratote. Su vyro is pasalpos sumos juokemes, kadangi labai musu valstybe vaikus vertina, jei tokias sumas jiems moka O man keista, kad uzkliuna zmones sunkiai dirbantys uzsienyje, kurie lenkia nugaras irgi del savo vaiku, nes cia deja, negali gauti darbu ir musu valdziai jie visai nereikalingi. Kodel neuzkliuva valdzia, seimas ir visi kiti "klounai"?? As manau, reiketu dziaugtis, kad zmones iesko iseities, neina nevagia, neplesikauja ir vaiku neismeto po vaiku namus. Juk nei vienam niekas netrukdo vaziuoti ir dirbti svetur. Mokescius deje, mes visi mokam, pvz, mano seserys su seimynom ir mano tevai cia LT negyvena, nieko negauna nei vienas, bet kazkodel turi moketi sveikatos visus mokescius ir pan., nors parvaziave eina privaciai ir vel uz viska moka. QUOTE(Tekantisaule @ 2010 09 30, 18:09) O man keista, kad uzkliuna zmones sunkiai dirbantys uzsienyje, kurie lenkia nugaras irgi del savo vaiku, nes cia deja, negali gauti darbu ir musu valdziai jie visai nereikalingi. Kodel neuzkliuva valdzia, seimas ir visi kiti "klounai"?? As manau, reiketu dziaugtis, kad zmones iesko iseities, neina nevagia, neplesikauja ir vaiku neismeto po vaiku namus. Juk nei vienam niekas netrukdo vaziuoti ir dirbti svetur. Mokescius deje, mes visi mokam, pvz, mano seserys su seimynom ir mano tevai cia LT negyvena, nieko negauna nei vienas, bet kazkodel turi moketi sveikatos visus mokescius ir pan., nors parvaziave eina privaciai ir vel uz viska moka. oi taa nusu valstybe ir seimas.... jau nesinori ju mineti. Ziniu jau senai neziuriu, nes nieko gero kol kas nenusimato
Vaikais turi rupintis tevai, o ne valstybe.. Valstybe duoda mums tiek, kiek mes jai sumokame.
QUOTE(Raskila-vyde @ 2010 09 30, 19:27) Pritariu... Norint gauti, reikia duoti. O kiek mūsų tautiečių grįžta į Lietuvą tik dėl sveikatos priežiūros? Juk ji čia nemokama, ypač vaikams ir tyrimai ir odontologijos paslaugos. Arba kai patys rimčiau suserga. O reikalauti tai puikiai moka: mes Lietuvos piliečiai mums priklauso. Pati rugpjūtį niekaip negalėjau savo vaikui poliklinikoje talonėlio pas dantistą gauti. Juos dar iš vakaro vadinamieji užsieniečiai tiesiog išperka (registratorei į kišenę 10Lt ir tvarka). Kam mokėti privačiai, kai čia ir plombos ir silantai vaikams nemokamai. Kiek poliklinikoje teko girdėti va grįžom trumpam, pasidarysim tyrimus ir vėl atgal važiuojam. O tie kur vaikus čia diedukų globai palikę; juk jie dar tikisi nemokamo mokslo! Už ką? Ką jie duoda šaliai, mokesčių čia nemokėdami? Nieko nemokėdami neuždirba čia nei sau, nei vaikams nemokamos priežiūros, nei savo tėvams pensijų ir pan. Ir dar drįsta ten pagimdę pasiimti Lietuvos mokamas gimdymo pašalpas ir kt., piktinasi kad čia likusiai jų seseriai ar brolienei valstybė išmokas mažina. Tokie tik dar labiau šalį į betą varo nes jiems už visas paslaugas turime uždirbti mes... QUOTE(Perkune @ 2010 09 30, 19:54) Pritariu... Norint gauti, reikia duoti. O kiek mūsų tautiečių grįžta į Lietuvą tik dėl sveikatos priežiūros? Juk ji čia nemokama, ypač vaikams ir tyrimai ir odontologijos paslaugos. Arba kai patys rimčiau suserga. O reikalauti tai puikiai moka: mes Lietuvos piliečiai mums priklauso. Pati rugpjūtį niekaip negalėjau savo vaikui poliklinikoje talonėlio pas dantistą gauti. Juos dar iš vakaro vadinamieji užsieniečiai tiesiog išperka (registratorei į kišenę 10Lt ir tvarka). Kam mokėti privačiai, kai čia ir plombos ir silantai vaikams nemokamai. Kiek poliklinikoje teko girdėti va grįžom trumpam, pasidarysim tyrimus ir vėl atgal važiuojam. O tie kur vaikus čia diedukų globai palikę; juk jie dar tikisi nemokamo mokslo! Už ką? Ką jie duoda šaliai, mokesčių čia nemokėdami? Nieko nemokėdami neuždirba čia nei sau, nei vaikams nemokamos priežiūros, nei savo tėvams pensijų ir pan. Ir dar drįsta ten pagimdę pasiimti Lietuvos mokamas gimdymo pašalpas ir kt., piktinasi kad čia likusiai jų seseriai ar brolienei valstybė išmokas mažina. Tokie tik dar labiau šalį į betą varo nes jiems už visas paslaugas turime uždirbti mes... Na Jus tikrai pykta QUOTE(Perkune @ 2010 09 30, 18:54) Pritariu... Norint gauti, reikia duoti. O kiek mūsų tautiečių grįžta į Lietuvą tik dėl sveikatos priežiūros? Juk ji čia nemokama, ypač vaikams ir tyrimai ir odontologijos paslaugos. Arba kai patys rimčiau suserga. O reikalauti tai puikiai moka: mes Lietuvos piliečiai mums priklauso. Pati rugpjūtį niekaip negalėjau savo vaikui poliklinikoje talonėlio pas dantistą gauti. Juos dar iš vakaro vadinamieji užsieniečiai tiesiog išperka (registratorei į kišenę 10Lt ir tvarka). Kam mokėti privačiai, kai čia ir plombos ir silantai vaikams nemokamai. Kiek poliklinikoje teko girdėti va grįžom trumpam, pasidarysim tyrimus ir vėl atgal važiuojam. O tie kur vaikus čia diedukų globai palikę; juk jie dar tikisi nemokamo mokslo! Už ką? Ką jie duoda šaliai, mokesčių čia nemokėdami? Nieko nemokėdami neuždirba čia nei sau, nei vaikams nemokamos priežiūros, nei savo tėvams pensijų ir pan. Ir dar drįsta ten pagimdę pasiimti Lietuvos mokamas gimdymo pašalpas ir kt., piktinasi kad čia likusiai jų seseriai ar brolienei valstybė išmokas mažina. Tokie tik dar labiau šalį į betą varo nes jiems už visas paslaugas turime uždirbti mes... Na, nesusprokit is to pykcio... Nezinau kaip kiti lietuviai ka daro ir pan., bet tarkim mano seimyna-tevai, seserys su seimom nera cia uzsiregistrave darbo birzoje, gyvena uzsienyje ir is LT ne grasio negauna uz nieka ir uz nieka neima, ir nepraso, nes jie ten uzsidirba. O sveikatos draudima turi moketi ir moka. O jei placiau kalbant tai daugelis zmoniu visa gyvenima mokejo mokescius, bet kazkodel negavo ne puses kiek jie nusipelne ir kiek jiems priklauso. Zmones nebeturi is ko DUOTI, nes jau is taip baigia paskutinias kelnes nusimauti. O ir Jums niekas netrukdo keliauti svetur, tada ir Jus galetumet, kaip kad issireisket "nemokamai" gydytis. Ir kas keisciausiai, kad galop, vistiek yra supriesinama ir sukirsinama tauta, nors "didyji bardaka" padare valdzia. Na, o reziume, kokios LT norejot, tokia ir turit. Gyvenam "laisvai", bet tuoj busim plikom siknom.
nu tai gal baikit bujotis ir gryzkit prie temos? nes paskutiniai postai tai visai ne su tema susije, kas uzeis paskaityt ir pasisakyt nesupras kur papuole
Diaaa
kiek kas isleidzia yra kiekvienos mamos ar tecio asmeninis reikalas ir nereik cia burnotis,tik tiek ,kad kurie turi daugiau pinigeliu perka vienaip kurie ne tiek turi tu pinigu perka pigiau ir visi uzauga..... svarbu vaikui gerai
oho, kokios nuomones
jeigu ka, kad maziau panikos butu, tai jau padarytas toks dalykas, kaip vietos deklaravimas. jeigu vieta deklaruota uzsieny, Lietuva jokios vienkartines ismokos neduoda kas del vaikucio islaikymo... daug faktoriu yra. pavyzdziui kruties davimas. iki puses metu nepirkau vaikui jokio maistelio, valge tik mamytes piena yra aibes daiktu, kurie reklamuojami, bet praktiskai naudos duoda labai mazai... manau, kad didesnes islaidos prasideda tada, kai vaikas i mokykla pradeda eiti... QUOTE(vikusituka @ 2010 10 03, 13:31) oho, kokios nuomones jeigu ka, kad maziau panikos butu, tai jau padarytas toks dalykas, kaip vietos deklaravimas. jeigu vieta deklaruota uzsieny, Lietuva jokios vienkartines ismokos neduoda kas del vaikucio islaikymo... daug faktoriu yra. pavyzdziui kruties davimas. iki puses metu nepirkau vaikui jokio maistelio, valge tik mamytes piena yra aibes daiktu, kurie reklamuojami, bet praktiskai naudos duoda labai mazai... manau, kad didesnes islaidos prasideda tada, kai vaikas i mokykla pradeda eiti... iki puses metuku vaiko islaikymas tikrai nekainuoja milijonu QUOTE(eiksau @ 2010 10 03, 15:16) iki puses metuku vaiko islaikymas tikrai nekainuoja milijonu
manau atsakyti kiek kainuoja vaikelio islaikymas butu gan sunku, nes lb abejoju ar yra tokia seima , kuri kas menesi rasytu kiek kam isleido..pvz. mes neskaiciuojam kiek ir ant ko isleidziam, perkam taj ko reikia ir kiek reikia..butiniausius daiktus, tokius kaip maitinimo kedute, maniezas, vaikstyne ir kt.
vat kas liecia rubelius, taj dazniausiai perkam padevetus, nes pastebejau kad kudikiu rubeliai dazniausiai buna geriausios kokybes ir maziausiai susideveje, beto ne karta teko nusipirkti ir wisai nauju net nedewetu, dar su firmu etiketemis..as taip pat pritariu, kad neverta pirkti kudikiui nauju rubeliu, kurie kainuoja tikrai nemazai, o uzdesi juos tik kelis kartus nes butent tokio amziaus jie lb greitai juos isauga, tad manau geriau jau pataupyti ir naujus rubelius pirkti kaj jau tas augimas greitas kiek apstoja ir galima deweti daug ilgiau daugiausiai islaidu iseina ant sauskelniu, tyreliu, kadangi iki siol maitinu pati MP tad gerai nors tiek kad nereikia pirkti misineliu(beto jau nemazai ir sutaupyta, nes net neisivaizduoju kiek isleidzia tos mamytes kurios nemaitina pacios, juk misinukai gan brangus..apie tuos pigius as net nekalbu, nes manau ta mama, kuriai rupi jos kudikio sveikata i tokius net nesidairo ) na mes negailim ir zaislam, perkam juos naujus..tad kas liecia sia tema paakyti tikrai negaleciau kiek ant ko kisleidziame, zinau tik tiek, kad tikrai nemazai QUOTE(inetukea @ 2010 10 03, 19:32) manau atsakyti kiek kainuoja vaikelio islaikymas butu gan sunku, nes lb abejoju ar yra tokia seima , kuri kas menesi rasytu kiek kam isleido..pvz. mes neskaiciuojam kiek ir ant ko isleidziam, perkam taj ko reikia ir kiek reikia..butiniausius daiktus, tokius kaip maitinimo kedute, maniezas, vaikstyne ir kt. vat kas liecia rubelius, taj dazniausiai perkam padevetus, nes pastebejau kad kudikiu rubeliai dazniausiai buna geriausios kokybes ir maziausiai susideveje, beto ne karta teko nusipirkti ir wisai nauju net nedewetu, dar su firmu etiketemis..as taip pat pritariu, kad neverta pirkti kudikiui nauju rubeliu, kurie kainuoja tikrai nemazai, o uzdesi juos tik kelis kartus nes butent tokio amziaus jie lb greitai juos isauga, tad manau geriau jau pataupyti ir naujus rubelius pirkti kaj jau tas augimas greitas kiek apstoja ir galima deweti daug ilgiau daugiausiai islaidu iseina ant sauskelniu, tyreliu, kadangi iki siol maitinu pati MP tad gerai nors tiek kad nereikia pirkti misineliu(beto jau nemazai ir sutaupyta, nes net neisivaizduoju kiek isleidzia tos mamytes kurios nemaitina pacios, juk misinukai gan brangus..apie tuos pigius as net nekalbu, nes manau ta mama, kuriai rupi jos kudikio sveikata i tokius net nesidairo ) na mes negailim ir zaislam, perkam juos naujus..tad kas liecia sia tema paakyti tikrai negaleciau kiek ant ko kisleidziame, zinau tik tiek, kad tikrai nemazai na labai abejociau ar vaikstyne ,maniezas ir maitinimo kedute reikalingiausi daiktai maniezas tai is vis nezinau kam reikalingas del vaikstynes nuomones priestaringos. bet mes jos neturejom . man kazkaip nebutinas daiktas atrode . dar visai nereikalingas daiktas buvo supyne ,nes maniskis joje nenoredavo suptis o zaislu vaikui kalno ir nereikia skaiciuokit kaip norit,bet man vaikas milijonu nekainavo QUOTE(inetukea @ 2010 10 03, 19:32) daugiausiai islaidu iseina ant sauskelniu, tyreliu, kadangi iki siol maitinu pati MP tad gerai nors tiek kad nereikia pirkti misineliu(beto jau nemazai ir sutaupyta, nes net neisivaizduoju kiek isleidzia tos mamytes kurios nemaitina pacios, juk misinukai gan brangus..apie tuos pigius as net nekalbu, nes manau ta mama, kuriai rupi jos kudikio sveikata i tokius net nesidairo ) tiesiog trūksta žodžių QUOTE(*Ricca* @ 2010 10 03, 20:16) tiesiog trūksta žodžių Pritariu... Atrodo, jei jau mama maitina vaika misineliu, tai vadinasi ji jo nemyli ir negalvoja apie jo sveikata, taip iseina???? Gal moteriskaite pasimete tarp savo minciu, ar koki velnia...
Kazkaip nemanau ir visai nemanau, kad maniezas, vaikstynes, supynes ir panasus daiktai yra butinumo prekes
As net vystymo lentos neturiu, pakloju vystykla ant :klijonkes: ir vartosi per visa lova, ir as atsisedus ar atsigulus salia bunu. Ir pliku uzpakaliu valandele pasigrudina. Ir sauskelnes taip pasikeiciam. Puse daiktu sukurta tevams buiti palengvinti, bet nera pirmo butinumo prekes.
Pagrindiniai pirkiniai buvo vezimelis ir lovyte.
Pirmuosius rubus atidave brolis, drauges... Kedute paskolino kolege, kita manieza atidave nors retai naudojam, kita drauge kedute, nesyne, ir dar keleta praktisku daiktu. Neturim nei supyniu, vibro keduciu, vaikstyniu, sokliuku ir pan. daiktu, nes mums ju nereikia.... Rubus dabar stengiames pirkti ne lt, nes cia jie ypatingai brangus ir dauguma dar nepraktiski. QUOTE(Tekantisaule @ 2010 10 03, 21:33) Pritariu... Atrodo, jei jau mama maitina vaika misineliu, tai vadinasi ji jo nemyli ir negalvoja apie jo sveikata, taip iseina???? Gal moteriskaite pasimete tarp savo minciu, ar koki velnia... pritariu 100 proc. pvz as pieno nebeturejau jau po savaiteas kai pagimdziau, ir ka man teko daryti? pirkti misinukus, ir pirkau ir del to as skaitausi kad nemyliu savo mazytes? absurdas... is kur mamai gauti pieno jei ji jo neturi?
Nesuprantu mamyciu kurios piktinasi pamaciusios klaisima "kiek kainuoja vaikelio islaikymas", as visiskai nematau del ko cia galima isizeisti. Paprasciausiai busimos mamytes kurios pirma karta gyvenyme susiduria su tuo, gali nezinoti, kokie pirkiniai butini, kokie ne (is tu didziuliu visur pateikiamu sarasu), kokios kainos ir panasiai. Svarbiausia isivaizduoti kiek pinigeliu reikes kad galima butu planuoti savo biudzeta is anksto, kas ypac aktualu jei jis ribotas. Aisku smagu kai nereikia planoti ir taupyti pinigeliu is anksto, arba toms kas turi "sponsoriu", mociuciu, seneliu arba draugiu kurios atiduoda vaikiskus dakitus....
Labai padetumet ir butu daug dekingu uz bet kokia informacija, kuri pades susiplanuoti biudzeta, sudelioti prioritetus, kad zinoti suma i kuria reiketu orientuotis, kad tas islaidas numatyti is anksto, kazkur pataupyti, kazko atsisakyti, galbut ieskoti kazkokio papildomo uzdarbio. Jei jums gaila pasidalinti savo patirtimi arba tiesiog pinigu neskaiciuojate kam tada isvis rasyti i si skyreli?
Viskas priklauso nuo pinigu kiekio-turi daug,daug ir isleidi,o kai turi mazai,tai ir su menkesniu kiekiu prasisuku.Nebeperku jokiu pagalbiniu techniku,kurios ale palengvina vaiko auginima:vaikstynes ,gultukai,supynes ....Tik daiktais apsikrauni ir tiek.
Sveikos, mamos
skaičiavomės išlaidas vaikelio išlaikymui, bet skaičiuok neskaičiavus, tų pingėlių vis mažoka Gal ką domintų papildomas darbas internetu? Tai neįtakotų moninystės išmokos dydžio. Nenoriu čia išsiplėsti, kad negaučiau įspėjimo dėl reklamos - jei ką domina, kreipkitės į AŽ QUOTE(*Ricca* @ 2010 10 03, 21:16) tiesiog trūksta žodžių Ramiai ramiai! Isiskiatykit i zodzius "net neisivaizduoju kiek isleidzia tos mamytes kurios nemaitina pacios, juk misinukai gan brangus..apie tuos pigius as net nekalbu, nes manau ta mama, kuriai rupi jos kudikio sveikata i tokius net nesidairo ) " Cia kalba apie pigius misinukus, o ne apie misinukus apskritai QUOTE(*Ricca* @ 2010 10 03, 21:16) tiesiog trūksta žodžių QUOTE(Luttuke @ 2010 10 15, 00:16) Ramiai ramiai! Isiskiatykit i zodzius "net neisivaizduoju kiek isleidzia tos mamytes kurios nemaitina pacios, juk misinukai gan brangus..apie tuos pigius as net nekalbu, nes manau ta mama, kuriai rupi jos kudikio sveikata i tokius net nesidairo ) " Cia kalba apie pigius misinukus, o ne apie misinukus apskritai o cia kurie tie pigus ? nemanau ,kad ten kas labai daug skiriasi be kainos ir pavadinimo
as perku lenkijoje Aptamilo analoga, tik lenku gamybos, jis iseina pigiau 10 lt ir tirpsta geriau, na i menesi reikia kokiu 3 deziu, pampersus taip pat perku lenkijoje Lidlej vokiskus, jie ir zymiai pigesni.
|