Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kiek kainuoja vaikelio išlaikymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Diaaa
QUOTE(Isila @ 2010 09 20, 17:07)
jūs kabinatės prie pačio išsireiškimo hihihi.gif
*

is esmes taip,juk ziauru vadinti kad vaikas kainuoja doh.gif kam gimdyt jei po to skaiciuoji kiek vaikas kainuoja, to dar betruktu kad pradetu dievagotis kad daug blink.gif bet taip pat priduriau kad neskaiciuoju kiek isleidziu vaiko reikmems, kiek reikia tiek ir iseidziu ax.gif
M.Rasele, pilnai pritariu, ta pacia preke ir as paziuriu kur pigiau nupirkti, taip susitaupo keli litai drinks_cheers.gif bet pazystu tokiu "taupanciuju" , kurios vardan kiekvieno lito net misinukus pigiausius perka neatsizvelgdamos kad vaikui jis netinka doh.gif va cia jau ziauru. taip, ieskau ir akciju,per pagal akcijas, bet ieskau konkrecios prekes kuri patikrintai tinka mano vaikui, nu nera akciju tuo metu perku pilna kaina, del keliu litu tikrai nepirksiu pigesniu pampersu nuo kuriu galbut mano mazei uzpakaliukas paraus...
ulyja
QUOTE(Diaaa @ 2010 09 20, 20:24)
is esmes taip,juk ziauru vadinti kad vaikas kainuoja doh.gif  kam gimdyt jei po to skaiciuoji kiek vaikas kainuoja, to dar betruktu kad pradetu dievagotis kad daug blink.gif  bet taip pat priduriau kad neskaiciuoju kiek isleidziu vaiko reikmems, kiek reikia tiek ir iseidziu ax.gif

*

o jei vedi bendrą išlaidų suvestinę,tai negalima net žvilgtelt i tą grafą kur vaiko išlaidos,nes vaje vaje,kam čia pasigimdei ir skaičiuoji biggrin.gif nedėkit lygybės tarp skaičiuoti ir taupyti vaiko sąskaita.
Isila
aš nieko žiauraus čia nematau. Tai, kad skaičiuoju išlaidas vaikui nereiškia, kad aš savo vaikų nemyliu ar man jų gimdyt nereikėjo. Ir jei kas drįs man pasakyti kitaip, geriau tegu pasisaugo šlapio skuduro hihihi.gif
Tekantisaule
Man atrodo, skaiciuoti nera blogai ir tai nereiskia, jog "skaiciuojama vaiku saskaita", tiesiog skaiciuojama todel, kad reikia realiai paziureti ir i ateiti, nes tu pinigeliu vaikams ateiti reikes dar daugiau ir galbut kur kas labiau.
Ksesanko
QUOTE(Diaaa @ 2010 09 20, 12:56)
oj, patikekit, maniskis irgi megejas skaiciuoti, tikrai nesam islaidautojai, ypac dabar vis dazniau kazko atsisakom, nes kad islaidu padaugejo as sutinku, tik norejau pasakyt kad neskaiciuoju kiek isleidziu vaiko reikmems, sau kazka pirkdama dar ir paskaiciuoju, kad va jei nupirksciau sita pigiau tai dar kazka kita nusipirkt galesiu, o jau vaikui yra tik zodis REIKIA,netiko vienokie, kitokie pampersai, perkam brangesnius, nes reikia, kad vaiko uzpakaliukas butu grazus ir neparaudes, isbandem keliu rusiu misinukus, tiko tik vieni is brangesniu, nu ir neskaiciuoju, perku, nes vaikui valgyti juk reikia.galima pataupyti kitur, kad ir tam paciam vaikui nupirkti ne nauja kedute, o pasidairyti skelbimuose devetos, juk jos ne ka prastesnes, patikekit, daugiau nei puse mano pupos turimu daktu yra pirkti cia is SM, ir jie kuo puikiausi, bet pirkau devetus ne del to kad pataupyti galeciau, o tiesios tie daikteliai nera pirmo butinumo- visokios kedutes, supynes labiau reikalingos man paciai, kad palengvintu vaikelio auginima, kad dazniau tureciau laisvas rankas ir speciau kazka pasidaryt,be to, tokie mazi vaikai taip greit viska isauga, tai del to ir nematau tikslo viska pirkti nauja.o del visu kitu vaiko reikmiu, sauskelniu, misinuku, vaistuku
-tikrai neskaiciuoju ir neskaiciuosiu, tokioj vietoj taupyt nepritaupysi.
drinks_cheers.gif sutinku, bet tema yra apie tai, kiek kainuoja vaikelio islaikymas, tokioj vietoj manau skaiciuoti nera butinybes.skaiciuoti ir planuotis galima ir butina, bet ne vaiko saskaita mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif va cia irgi sutinku,dar ne vaikelio neturejom kai pradejo mastyti ka perkam. aisku leidziam karts nuo karto ir neskaiciuojant kazka nusipirkti, bet siaip tikrai stengiames pataupyti. tik kalbant apie vaika stengiuosi maziau galvoti apie tai, kaip cia galeciau sutaupyt. daikteliai, rubeliai gali buti deveti, cia dar sutaupysi, bet visa kita vaikui kainuoja tikrai daug siais laikais tad pritaupyt labai neiseina. kad ir to paties vandens- nupirkom maziukei plaukiojimo ratuka, nes ji be proto megsta maudytis, nu ir ka, vaikas dievina maudynes su tuo ratuku, o kad su juo paplaukiotu reikia pilnos vonios,o maudomes su tuo rautku apie 5 kartus i savaite. tai ne gi db is vaiko atimsiu malonuma maudytis vien tam kad vandens sutaupyciau schmoll.gif
*

Oh tas vanduo doh.gif mano dukryte irgi penkis kartus i savaite sportuoja vonioje. O vonia pas mus didele. Vyras specialiai buvo paskaiciaves kiek litru reikia ipilti. isejo apie 350 l. taigi per penkias dienas tik vaikelio sportavimui ispilame 1750 l. I menesi iseina 7000 l. O kur dar skalbimas beveik kiekviena diena doh.gif Nors musu seimos pajamos yra daug didesnes uz vidutini atlyginima., bet stebimes su vyru kaip kiti zmones, kurie turi zemsnes pajamas isgyvena ir dar turi ne viena, o kelis vaikus. Mes kol kas sau antro vaikelio tikrai negalime leisti sad.gif o taip norisi....
ibizulka
QUOTE(Diaaa @ 2010 09 20, 12:09)
nesupykit kad pakomentuosiu, bet tas zodis " musu angeliukai kainuoja" doh.gif jus ka, vaika pinigais vertinat ar kaip? as neskaiciavau ir neskaiciuosiu kiek isleidziu pinigu del vaiko, pati jo norejau, todel nesiruosiu skaiciuoti kiek isleidziu papmersam, misinukam, vandeniui, nes mazyle kiekviena vakara su ratuku vonioj plaukioja ir t.t. REIKIA IR PERKU, bet tikrai nuosirdziai ne karto nesusimasciau kiek isleidziam pirkdami vaikui. o sau jus skaiciuojat? as ne, noriu kazko ir perku, tai kodel tureciau vaiko islaidas skaiciuot g.gif reikia pampersu-perku, reikia misinuko-perku, ir absoliuciai neskaiciuoju ir netaupau vaiko saskaita. aisku dziaugiuosi kiekvienu padovanotu rubeliu ar zaisliuku, bet gavusi kazka dovanu ne nesusimastau kiek sutaupiau. nepykit jei kazka ne taip pasakiau, tiesiog man keista kad mamos skaiciuoja kiek isleidzia vaiko daikteliam, o kitos net gi issireiskia zodziais " vaikas man kainuoja..."
*

As vaiko pinigais nevertinu, tesiog as negaliu leisti pinigus iki beprotybes, man reikia apsiskaiciuot kur galiu leisti ir kur ne, ir jri matau kad man kazko nereikia as to ir neperku, perku viska kas butina, niekada neskaiciavau kiek isleidziu savo mazylei, bet radau tokia tema mamos dalinasi savo patirtimi kiek jos isleidzia pasidalinau ir as , manau kad ne taip kazka supratote smile.gif
M.Rasele
Nera ko stebetis, kad zmones turedami daugiau vaiku ir maziau pinigu sugeba gyventi gerai.
O tik reikia pradeti dometis kur yra leidziami pinigai, ir labai greitai pasimato, kad nemazai pinigu yra tiesiog ismetami. O zmones turintys maziau pinigu viska racionaliau planuoja.
Diaaa
QUOTE(ulyja @ 2010 09 21, 00:19)
o jei vedi bendrą išlaidų suvestinę,tai negalima net žvilgtelt i tą grafą kur vaiko išlaidos,nes vaje vaje,kam čia pasigimdei ir skaičiuoji biggrin.gif nedėkit lygybės tarp skaičiuoti ir taupyti vaiko sąskaita.
*

o kam tas suvestines vesti? nu jus man durnai paaiskinkit biggrin.gif negi nesirasant suvestiniu neimanoma pataupyti? mums tai puikiai pavyksta, tai ir nereikia tada ziuret kiek sau isleidom, kiek vaikui...

QUOTE(ibizulka @ 2010 09 21, 10:51)
As vaiko pinigais nevertinu, tesiog as negaliu leisti pinigus iki beprotybes, man reikia apsiskaiciuot kur galiu leisti ir kur ne, ir jri matau kad man kazko nereikia as to ir neperku, perku viska kas butina, niekada neskaiciavau kiek isleidziu savo mazylei, bet radau tokia tema mamos dalinasi savo patirtimi kiek jos isleidzia pasidalinau ir as , manau kad ne taip kazka supratote  smile.gif
*

nieks ir nesneka apie islaidavima iki beprotybes. mes kiekviena menesi sumokam uz buta, i masina pripilam pilna baka benzino, kurio dazniausia uztenka beveik visam menesiui, jei nera tolimesniu kelioniu, vaikui internetu menesiui uzsakau misinuko, pampersu. patys eidami i parduotuve nesisvaistom pinigais, perkam tik to ko reikia, nespjaunam i visokias optimos linijos ar cento prekes. jei artejant vyro algai ir mano pasalpai matom kad atliekamu pinigeliu turim, leidziam sau paislaidauti- nusipirkti koki menknieki sau, zaisla dukrytei ir pan. ir viskas- nereikia sedeti ir suvedineti suvestiniu,zinom savo pajamas, mazdaug zinom savo islaidas, nu ir iki siol tvarkomes sekmingai neskaiciuodami ir nesudarinedami sarasu kiek ir kam isleidom.
ulyja
QUOTE(Diaaa @ 2010 09 21, 12:57)
jei artejant vyro algai ir mano pasalpai matom kad atliekamu pinigeliu turim, leidziam sau paislaidauti- nusipirkti koki menknieki sau, zaisla dukrytei ir pan. ir viskas- nereikia sedeti ir suvedineti suvestiniu,zinom savo pajamas, mazdaug zinom savo islaidas, nu ir iki siol tvarkomes sekmingai neskaiciuodami ir nesudarinedami sarasu kiek ir kam isleidom.
*

suvedinėt tam ir reikia kad žinoti ne maždaug kiek lieka,ar tik prieš algas pamatyt kiek liko pinigų,kad kažką sau leisti nusipirkti.o be to galima pastebėti tas spragas,pro kurias pinigai "pabėga" ir stengtis sutaupyti.nors jei nėra tikslo kažkiek kas mėnesį sutaupyti ir atsidėti-gal tadu ir skaičiuoti nereikia.kiek gauni-tiek išleidi.
Tekantisaule
QUOTE(ulyja @ 2010 09 21, 12:26)
suvedinėt tam ir reikia kad žinoti ne maždaug kiek lieka,ar tik prieš algas pamatyt kiek liko pinigų,kad kažką sau leisti nusipirkti.o be to galima pastebėti tas spragas,pro kurias pinigai "pabėga" ir stengtis sutaupyti.nors jei nėra tikslo kažkiek kas mėnesį sutaupyti ir atsidėti-gal tadu ir skaičiuoti nereikia.kiek gauni-tiek išleidi.
*

Vat butent, man kazkaip irgi "itartinai" atrodo, vadinasi, jei atlieka pinigeliu susimokejus uz buta, maista, pampersus, misinius ir kitas smulkmenas, tai ta likuti galima isleisti kur nori, ar kaip? Vadinasi, yra gyvenimas nuo pasalpos iki pasalpos, nuo atlyginimo, iki atlyginimo? As taip nemokeciau gyventi... schmoll.gif Visgi reikia pinigeliu ir i "kojine" padeti, nezinai, kokios juodos dienos gali uzklupti. g.gif
Luttuke
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 09 21, 18:55)
Vat butent, man kazkaip irgi "itartinai" atrodo, vadinasi, jei atlieka pinigeliu susimokejus uz buta, maista, pampersus, misinius ir kitas smulkmenas, tai ta likuti galima isleisti kur nori, ar kaip? Vadinasi, yra gyvenimas nuo pasalpos iki pasalpos, nuo atlyginimo, iki atlyginimo? As taip nemokeciau gyventi...  schmoll.gif  Visgi reikia pinigeliu ir i "kojine" padeti, nezinai, kokios juodos dienos gali uzklupti.  g.gif
*

Butent, reikia, kad pinigeliu liktu. Aisku, buna "juodu" menesiu, kai nelieka, bet... cia labiau isimtis, negu taisykle.

Siaip, as islaidu niekur nesirasau, bwt tiesiog matosi kiek lieka, zinau kam isleidziam. Plius minus renku cekius. Sumos susidaro milziniskos, zinau, kad jei prireiktu, galima butu susiversti su maziau pinigeliu smile.gif
Perkune
Mano viena kaimynė vis sako - ojojoi... antras vaikas, jokiu būdu - kiek pinigų reikia! Nesutinku - reikia tik atsirinkti ko iš tikrųjų reikia, o ko ne. Aš pati perku tai kas reikia. Maitinu pati ir tai ne tik dėl to, kad mamos pienas geriausias (internete yra ir kitokių skraipsnių, pagrįstų netgi tyrimais), o ir dėl to kad papildomai per mėn. reikėtų 200-300Lt. Sauskelnes keičiu kai prisikakoja arba kai prisiusiotos pilnai, o ne pagal valandas, kaip kai kurios sau leidžia. Kūdikio drabužius ir patalynę skalbiu su savais automatine skalbimo mašina eiliniais milteliais ir nematau čia nieko baisaus g.gif . Termometrą turiu seną gyvsidabrinį (nemėtau pinigų ant jokių ten naujoviškų, kurie matuojant 4 kartus iš eilės - 4 kartus skirtingai rodo lotuliukas.gif ) ir pan. Ir kam ten tų vadinamųjų maudynių ratų? Juk jeigu yra didelė vonia tai kaip tik be jo kūdikį labai greitai plaukti išmokyti galima. Čia jau prekybininkų ir gamybininkų išmislas, kaip ir vadinamasis kūdikio maitintuvas (o juk jis tik senovinio merliuko pakaitalas, į kurį įsukdavo lašinių skiautelę ir duodavo čiulpti), kainuojantis apie 30Lt. Mano galva, visa tai sukurta daugiau tėvų psichologijai (o dar kaip išreklamuoja bigsmile.gif ), negu realiai vaikams naudos duoda ir be viso to apsieiti galima.
Visų pinigėlių niekada neišleidžiu. Būna mėnesių kai įplaukų pritrūksta, ypač kai ligos užpuola, va tada rezervas praverčia. Negalėčiau ir nemokėčiau gyventi nuo algos iki algos.
eda9
QUOTE(Perkune @ 2010 09 30, 10:46)
Sauskelnes keičiu kai prisikakoja arba kai prisiusiotos pilnai, o ne pagal valandas, kaip kai kurios sau leidžia.

Ne leidime esme, o vaiko sveikatoje. Keiskit dazniau, o tai kai apsigyvens kokia super pavojinga bakterija slapimo takuose, tai kad netektu gailetis 4u.gif
Ksesanko
Tai aisku, kad kiekvienas turi skirtingus poreikius ir supratima kas vaikui geriausia. Vienam sampunas uz 10 lt. atrodo superinis, o kitas uz 50 lt. perkasi smile.gif Mes su vyru juokemes is tos 1470 lt. vaiko vienkartines ismokos, bet paskui pagalvojau, kad uz ja galima beveik visa kraiteli vaikui supirkti smile.gif Todel vienems ir atrodo, kad vaikas ne tiek ir daug kainuoja, o kitiems labai brangiai. as norejau vezimelio uz 3000 lt., o kiti perkasi uz 500 lt ir galvoja, kad superinis vezimelis smile.gif Nesutikciau, kad nera skirtumo tarp brangiu ir pigiu vaikisku prekiu, bet su pigiais daiktais dar ne vienas vaikas nemire. vaikui svarbiausia tevu meile ir demesys. jei abu tevai dirba nuo ryto iki vakaro ir priperka vaikui daug brangiu daiktu, manyciau jis bus nelaimingesnis, negu vaikelis, kuris turi maziau, taciau mama visada salia smile.gif As tik visa laika pagalvoju, kad reikia taupyti pinigelius i ateiti, nes dabartiniai zaislai ir is viso vaiku prekes brangios, o mokykloje jau sunkiau vaikui nenupirkti toki zaisla ar ruba, kuri turi puse klases. Man butu sunku ziureti, kad dukra neturi kazko ir del to is jos saiposi sad.gif Deje, dabartiniai vaikai ziaurus....
Raskila-vyde
QUOTE(Ksesanko @ 2010 09 30, 16:14)
Tai aisku, kad kiekvienas turi skirtingus poreikius ir supratima kas vaikui geriausia.  Vienam sampunas uz 10 lt. atrodo superinis, o kitas uz 50 lt. perkasi smile.gif Mes su vyru juokemes is tos 1470 lt. vaiko vienkartines ismokos, bet paskui pagalvojau, kad uz ja galima beveik visa kraiteli vaikui supirkti smile.gif Todel vienems ir atrodo, kad vaikas ne tiek ir daug kainuoja, o kitiems labai brangiai. as norejau vezimelio uz 3000 lt., o kiti perkasi uz 500 lt ir galvoja, kad superinis vezimelis smile.gif Nesutikciau, kad nera skirtumo tarp brangiu ir pigiu vaikisku prekiu, bet su pigiais daiktais dar ne vienas vaikas nemire. vaikui svarbiausia tevu meile ir demesys. jei abu tevai dirba nuo ryto iki vakaro ir priperka vaikui daug brangiu daiktu, manyciau jis bus nelaimingesnis, negu vaikelis, kuris turi maziau, taciau mama visada salia smile.gif As tik visa laika pagalvoju, kad reikia taupyti pinigelius i ateiti, nes dabartiniai zaislai ir is viso vaiku prekes brangios, o mokykloje jau sunkiau vaikui nenupirkti toki zaisla ar ruba, kuri turi puse klases. Man butu sunku ziureti, kad dukra neturi kazko ir del to is jos saiposi sad.gif Deje, dabartiniai vaikai ziaurus....
*

Galejom neimti tos pasalpos, jeigu jau taip juokinga buvo. Yra nemazai tokiu, kam ji butu pravertus labiau.
Pinigai turi tokia keista savybe - jie kartais dingsta i niekur. As linkiu jums, kad jus jie nesibaigu, nes panasu kad jus nezinote ju vertes.

O kaina ant vezimelio pasilikote, kad kiti matytu kiek jis kainavo. lotuliukas.gif
As vaikui perku tokius daiktus, kuriujam reikia. Vezimeli pirkau, kad atitiktu musu seimos poreikius. Bet ne todel, kad jis kainavo nepigiai.
Ksesanko
QUOTE(Raskila-vyde @ 2010 09 30, 17:34)
Galejom neimti tos pasalpos, jeigu jau taip juokinga buvo. Yra nemazai tokiu, kam ji butu pravertus labiau.
Pinigai turi tokia keista savybe - jie kartais dingsta i niekur. As linkiu jums, kad jus jie nesibaigu, nes panasu kad jus nezinote ju vertes.

O kaina ant vezimelio pasilikote, kad kiti matytu kiek jis kainavo. lotuliukas.gif
As vaikui perku tokius daiktus, kuriujam reikia. Vezimeli pirkau, kad atitiktu musu seimos poreikius.  Bet ne todel, kad jis kainavo nepigiai.
*

Aisku, kad kiekvienas perka daiktus pagal poreikius. nesidydzioju, kad toki vezimeli pirkau.Kaina kaip pavyzdi pasilikau. Su malonumu pigesni nusipirkciau, bet visi pigesni, kurios apziurejau nepatiko. Pinigu verte, deje, zinau, nes teveliai sunkiai visa gyvenima dirbo ir pati nuo 17 m. pardaveja kiekviena vasara dirbau. Pati daug ko neturejau, todel dziaugiuosi, kad dabar turiu galimybe savo vaikeliui nusipirkti geresniu daikteliu. O del pasalpos, ne taip mane supratote. Su vyro is pasalpos sumos juokemes, kadangi labai musu valstybe vaikus vertina, jei tokias sumas jiems moka smile.gif pasiziurejus i kainas parduotuvese tai menka suma musu laikais smile.gif Ir dar visus vaiko isaugtus drabuzelius ir daiktus atiduodu tiems, kam ju reikia! Kodel as netureciau imti to kas priklauso mano vaikui nors ir juokinga smile.gif Mes su vyru tokius mokescius mokame, o ka is to gauname smile.gif o kiti dirba uzsieni ir nieko nemoka, o gauna ta pati! Stai del ko mums liudna smile.gif
Tekantisaule
QUOTE(Ksesanko @ 2010 09 30, 17:00)
Aisku, kad kiekvienas perka daiktus pagal poreikius. nesidydzioju, kad toki vezimeli pirkau.Kaina kaip pavyzdi pasilikau.  Su malonumu pigesni nusipirkciau, bet visi pigesni, kurios apziurejau nepatiko. Pinigu verte, deje, zinau, nes teveliai sunkiai visa gyvenima dirbo ir pati nuo 17 m. pardaveja kiekviena vasara dirbau. Pati daug ko neturejau, todel dziaugiuosi, kad dabar turiu galimybe savo vaikeliui nusipirkti geresniu daikteliu. O del pasalpos, ne taip mane supratote. Su vyro is pasalpos sumos juokemes, kadangi labai musu valstybe vaikus vertina, jei tokias sumas jiems moka smile.gif pasiziurejus i kainas parduotuvese tai menka suma musu laikais smile.gif Ir dar visus vaiko isaugtus drabuzelius ir daiktus atiduodu tiems, kam ju reikia! Kodel as netureciau imti to kas priklauso mano vaikui nors ir juokinga smile.gif Mes su vyru tokius mokescius mokame, o ka is to gauname smile.gif o kiti dirba uzsieni ir nieko nemoka, o gauna ta pati! Stai del ko mums liudna smile.gif
*

O man keista, kad uzkliuna zmones sunkiai dirbantys uzsienyje, kurie lenkia nugaras irgi del savo vaiku, nes cia deja, negali gauti darbu ir musu valdziai jie visai nereikalingi. Kodel neuzkliuva valdzia, seimas ir visi kiti "klounai"?? As manau, reiketu dziaugtis, kad zmones iesko iseities, neina nevagia, neplesikauja ir vaiku neismeto po vaiku namus. Juk nei vienam niekas netrukdo vaziuoti ir dirbti svetur. Mokescius deje, mes visi mokam, pvz, mano seserys su seimynom ir mano tevai cia LT negyvena, nieko negauna nei vienas, bet kazkodel turi moketi sveikatos visus mokescius ir pan., nors parvaziave eina privaciai ir vel uz viska moka. lotuliukas.gif Bet kazkodel jie nesipiktina ir nekeikia zmoniu kad tas ir anas gauna tiek, tas dar kazkiek, o as nieko negaunu ir pan. Faktas tas, kad zmonems kaip bebutu, jiems negana ir negana, negerai ir negerai, o kuo daugiau turi, tuo akys vis didesnes, kad reikia dar ir dar, o jei kaimynas daugiau turi, tai is vis pagatava sudraskyt i skutelius. doh.gif
Ksesanko
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 09 30, 18:09)
O man keista, kad uzkliuna zmones sunkiai dirbantys uzsienyje, kurie lenkia nugaras irgi del savo vaiku, nes cia deja, negali gauti darbu ir musu valdziai jie visai nereikalingi. Kodel neuzkliuva valdzia, seimas ir visi kiti "klounai"?? As manau, reiketu dziaugtis, kad zmones iesko iseities, neina nevagia, neplesikauja ir vaiku neismeto po vaiku namus. Juk nei vienam niekas netrukdo vaziuoti ir dirbti svetur. Mokescius deje, mes visi mokam, pvz, mano seserys su seimynom ir mano tevai cia LT negyvena, nieko negauna nei vienas, bet kazkodel turi moketi sveikatos visus mokescius ir pan., nors parvaziave eina privaciai ir vel uz viska moka.  lotuliukas.gif  Bet kazkodel jie nesipiktina ir nekeikia zmoniu kad tas ir anas gauna tiek, tas dar kazkiek, o as nieko negaunu ir pan. Faktas tas, kad zmonems kaip bebutu, jiems negana ir negana, negerai ir negerai, o kuo daugiau turi, tuo akys vis didesnes, kad reikia dar ir dar, o jei kaimynas daugiau turi, tai is vis pagatava sudraskyt i skutelius.  doh.gif
*

oi taa nusu valstybe ir seimas.... jau nesinori ju mineti. Ziniu jau senai neziuriu, nes nieko gero kol kas nenusimato smile.gif Jau nezino is ko mokescius rinkti smile.gif Suprantu, kad zmones isvaziuoja ne is geros padeties, bet grize uzsiregistruoja darbo birzoje ir gali ramiausiai nemokamai gydytis uz mokesciu moketoju pinigus. Uz tuos pacius pinigus ju vaikai eina i darzeli, mokyklas ir tevai gauna pensijas smile.gif mano vyras sako, kas su tokia emigracija Sodra pasmerkta bankrotui. Mes patys vis dazniau apie emigracija pagalvojame, todel nekaltinu ir nepavydziu nekam smile.gif noretusi, kad visi vaikai augtu laiminguose seimuose )
Raskila-vyde
Vaikais turi rupintis tevai, o ne valstybe.. Valstybe duoda mums tiek, kiek mes jai sumokame.
Perkune
QUOTE(Raskila-vyde @ 2010 09 30, 19:27)
Vaikais turi rupintis tevai, o ne valstybe.. Valstybe duoda mums tiek, kiek mes jai sumokame.
*

Pritariu...
Norint gauti, reikia duoti. O kiek mūsų tautiečių grįžta į Lietuvą tik dėl sveikatos priežiūros? Juk ji čia nemokama, ypač vaikams ir tyrimai ir odontologijos paslaugos. Arba kai patys rimčiau suserga. O reikalauti tai puikiai moka: mes Lietuvos piliečiai – mums priklauso. Pati rugpjūtį niekaip negalėjau savo vaikui poliklinikoje talonėlio pas dantistą gauti. Juos dar iš vakaro vadinamieji „užsieniečiai“ tiesiog išperka (registratorei į kišenę 10Lt ir tvarka). Kam mokėti privačiai, kai čia ir plombos ir silantai vaikams nemokamai. Kiek poliklinikoje teko girdėti „va grįžom trumpam, pasidarysim tyrimus ir vėl atgal važiuojam“. O tie kur vaikus čia diedukų globai palikę; juk jie dar tikisi nemokamo mokslo! Už ką? Ką jie duoda šaliai, mokesčių čia nemokėdami? Nieko nemokėdami neuždirba čia nei sau, nei vaikams nemokamos priežiūros, nei savo tėvams pensijų ir pan. Ir dar drįsta ten pagimdę pasiimti Lietuvos mokamas gimdymo pašalpas ir kt., piktinasi kad čia likusiai jų seseriai ar brolienei valstybė išmokas mažina. Tokie tik dar labiau šalį į betą varo nes jiems už visas paslaugas turime uždirbti mes...
Ksesanko
QUOTE(Perkune @ 2010 09 30, 19:54)
Pritariu...
Norint gauti, reikia duoti. O kiek mūsų tautiečių grįžta į Lietuvą tik dėl sveikatos priežiūros? Juk ji čia nemokama, ypač vaikams ir tyrimai ir odontologijos paslaugos. Arba kai patys rimčiau suserga. O reikalauti tai puikiai moka: mes Lietuvos piliečiai – mums priklauso. Pati rugpjūtį niekaip negalėjau savo vaikui poliklinikoje talonėlio pas dantistą gauti. Juos dar iš vakaro vadinamieji „užsieniečiai“ tiesiog išperka (registratorei į kišenę 10Lt ir tvarka). Kam mokėti privačiai, kai čia ir plombos ir silantai vaikams nemokamai.  Kiek poliklinikoje teko girdėti „va grįžom trumpam, pasidarysim tyrimus ir vėl atgal važiuojam“. O tie kur vaikus čia diedukų globai palikę; juk jie dar tikisi nemokamo mokslo! Už ką? Ką jie duoda šaliai, mokesčių čia nemokėdami? Nieko nemokėdami neuždirba čia nei sau, nei vaikams nemokamos priežiūros, nei savo tėvams pensijų ir pan. Ir dar drįsta ten pagimdę pasiimti Lietuvos mokamas gimdymo pašalpas ir kt., piktinasi kad čia likusiai jų seseriai ar brolienei valstybė išmokas mažina. Tokie tik dar labiau šalį į betą varo nes jiems už visas paslaugas turime uždirbti mes...
*

Na Jus tikrai pykta smile.gif Mums su vyru liudna, kad tiek mokesciu mokame smile.gif Bet ka padarysi smile.gif Kaip ir rasiau auksciau, tikrai uzsienyje dirbantys cia grizta gydytis uz musu pinigelius smile.gif Bet manau, jie su malonumu pasiliktu Lietuvoje, jei tik darba turetu smile.gif Mes su vyru zadame emigruoti tik tuo atveju, jei galesime ten normaliai gyventi ir uzdirbti tiek, kad nereiketu cia vaziuoti gydytis smile.gif
Tekantisaule
QUOTE(Perkune @ 2010 09 30, 18:54)
Pritariu...
Norint gauti, reikia duoti. O kiek mūsų tautiečių grįžta į Lietuvą tik dėl sveikatos priežiūros? Juk ji čia nemokama, ypač vaikams ir tyrimai ir odontologijos paslaugos. Arba kai patys rimčiau suserga. O reikalauti tai puikiai moka: mes Lietuvos piliečiai – mums priklauso. Pati rugpjūtį niekaip negalėjau savo vaikui poliklinikoje talonėlio pas dantistą gauti. Juos dar iš vakaro vadinamieji „užsieniečiai“ tiesiog išperka (registratorei į kišenę 10Lt ir tvarka). Kam mokėti privačiai, kai čia ir plombos ir silantai vaikams nemokamai.  Kiek poliklinikoje teko girdėti „va grįžom trumpam, pasidarysim tyrimus ir vėl atgal važiuojam“. O tie kur vaikus čia diedukų globai palikę; juk jie dar tikisi nemokamo mokslo! Už ką? Ką jie duoda šaliai, mokesčių čia nemokėdami? Nieko nemokėdami neuždirba čia nei sau, nei vaikams nemokamos priežiūros, nei savo tėvams pensijų ir pan. Ir dar drįsta ten pagimdę pasiimti Lietuvos mokamas gimdymo pašalpas ir kt., piktinasi kad čia likusiai jų seseriai ar brolienei valstybė išmokas mažina. Tokie tik dar labiau šalį į betą varo nes jiems už visas paslaugas turime uždirbti mes...
*

Na, nesusprokit is to pykcio... lotuliukas.gif siaubas, pasiskaitai tokius pasisakymus ir jau iskart gali susidaryti ispudi apie lietuvius. doh.gif
Nezinau kaip kiti lietuviai ka daro ir pan., bet tarkim mano seimyna-tevai, seserys su seimom nera cia uzsiregistrave darbo birzoje, gyvena uzsienyje ir is LT ne grasio negauna uz nieka ir uz nieka neima, ir nepraso, nes jie ten uzsidirba. O sveikatos draudima turi moketi ir moka. biggrin.gif Grizta cia i LT eina PRIVACIAI IR VEL MOKA. Tai kame beda??
O jei placiau kalbant tai daugelis zmoniu visa gyvenima mokejo mokescius, bet kazkodel negavo ne puses kiek jie nusipelne ir kiek jiems priklauso. Zmones nebeturi is ko DUOTI, nes jau is taip baigia paskutinias kelnes nusimauti.
O ir Jums niekas netrukdo keliauti svetur, tada ir Jus galetumet, kaip kad issireisket "nemokamai" gydytis.
Ir kas keisciausiai, kad galop, vistiek yra supriesinama ir sukirsinama tauta, nors "didyji bardaka" padare valdzia.
Na, o reziume, kokios LT norejot, tokia ir turit. Gyvenam "laisvai", bet tuoj busim plikom siknom.
Diaaa
nu tai gal baikit bujotis ir gryzkit prie temos? nes paskutiniai postai tai visai ne su tema susije, kas uzeis paskaityt ir pasisakyt nesupras kur papuole biggrin.gif
Padruske22
Diaaa drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

kiek kas isleidzia yra kiekvienos mamos ar tecio asmeninis reikalas ir nereik cia burnotis,tik tiek ,kad kurie turi daugiau pinigeliu perka vienaip kurie ne tiek turi tu pinigu perka pigiau ir visi uzauga..... svarbu vaikui gerai blush2.gif
vikusituka
oho, kokios nuomones unsure.gif
jeigu ka, kad maziau panikos butu, tai jau padarytas toks dalykas, kaip vietos deklaravimas. jeigu vieta deklaruota uzsieny, Lietuva jokios vienkartines ismokos neduoda ax.gif o gryze is uzsienio visada pas privatu gydytoja eini....

kas del vaikucio islaikymo... daug faktoriu yra. pavyzdziui kruties davimas. iki puses metu nepirkau vaikui jokio maistelio, valge tik mamytes piena thumbup.gif ir i sveikata, ir i kisene blush2.gif o po to maistelis jau kiekvienai pagal kisene: vienos perka, kitos pacios verda, daro, mala unsure.gif
yra aibes daiktu, kurie reklamuojami, bet praktiskai naudos duoda labai mazai...
manau, kad didesnes islaidos prasideda tada, kai vaikas i mokykla pradeda eiti...
eiksau
QUOTE(vikusituka @ 2010 10 03, 13:31)
oho, kokios nuomones  unsure.gif
jeigu ka, kad maziau panikos butu, tai jau padarytas toks dalykas, kaip vietos deklaravimas. jeigu vieta deklaruota uzsieny, Lietuva jokios vienkartines ismokos neduoda ax.gif o gryze is uzsienio visada pas privatu gydytoja eini....

kas del vaikucio islaikymo... daug faktoriu yra. pavyzdziui kruties davimas. iki puses metu nepirkau vaikui jokio maistelio, valge tik mamytes piena  thumbup.gif ir i sveikata, ir i kisene  blush2.gif o po to maistelis jau kiekvienai pagal kisene: vienos perka, kitos pacios verda, daro, mala unsure.gif
yra aibes daiktu, kurie reklamuojami, bet praktiskai naudos duoda labai mazai...
manau, kad didesnes islaidos prasideda tada, kai vaikas i mokykla pradeda eiti...
*

thumbup.gif as pvz grizus visada einu pas gydytojus privaciai ir nesijauciu niekam lietuvoj skolinga lotuliukas.gif jo jo ,tie kas uzsieny labiausiai ir kalti del to,kad neuztenka kai kurioms vargsems mamos ,gyvenancioms lietuvoje, pinigeliu lotuliukas.gif vezimus uz 3000lt perkam ir verkiam kaip negerai gyventi lotuliukas.gif
iki puses metuku vaiko islaikymas tikrai nekainuoja milijonu mirksiukas.gif vezimuka deveta galima ir uz kelis simtu litu nusipirkt mirksiukas.gif dauguma mamu gali maitinti pacios ,tai iki puses metu maistas is vis nekainuoja . isleist reikia tik rubeliams,bet maziems vaikuciams galima rasti puikios kokybes devetu rubu. as pvz laukiuosi antro ir tikrai neketinu pirkt nauju rubeliu,nors pinigu turim pakankamai. puikiu rubu like nuo pirmagimio. taupyt ismokit mirksiukas.gif lovyte ir tinkama nuo pirmo( beje,ja buvom pirke deveta uz 50lt) ir pampersams man atrodo iki 150lt per menesi pakanka . o kad uzsimano tokiu dalyku,kaip buteliuku sterilizatorius,pientraukis,supynes, karuseles virs lovytes ir dar visokio velnio tai niekas nekaltas mirksiukas.gif galiu pasakyt tik tiek- kas lietuvoj perka vezimus uz 3000lt ir verkia ,kad nepragyvena,tai tas ir uzsieny verks ,kad truksta pinigu mirksiukas.gif
Diaaa
QUOTE(eiksau @ 2010 10 03, 15:16)
thumbup.gif   as pvz grizus visada einu  pas gydytojus privaciai ir nesijauciu niekam lietuvoj skolinga  lotuliukas.gif  jo jo ,tie kas uzsieny labiausiai ir kalti del to,kad neuztenka kai kurioms vargsems mamos ,gyvenancioms lietuvoje, pinigeliu  lotuliukas.gif  vezimus uz 3000lt perkam ir verkiam kaip negerai gyventi  lotuliukas.gif
iki puses metuku vaiko islaikymas tikrai nekainuoja milijonu  mirksiukas.gif  vezimuka deveta galima ir uz kelis simtu litu nusipirkt  mirksiukas.gif  dauguma mamu gali maitinti pacios ,tai iki puses metu maistas is vis nekainuoja . isleist reikia tik rubeliams,bet maziems vaikuciams galima rasti puikios kokybes devetu rubu. as pvz laukiuosi antro ir tikrai neketinu pirkt nauju rubeliu,nors pinigu turim pakankamai.  puikiu rubu like nuo pirmagimio. taupyt ismokit  mirksiukas.gif  lovyte ir tinkama nuo pirmo( beje,ja buvom pirke deveta uz 50lt) ir pampersams man atrodo iki 150lt per menesi pakanka . o kad uzsimano tokiu dalyku,kaip buteliuku sterilizatorius,pientraukis,supynes, karuseles virs lovytes ir dar visokio velnio tai niekas nekaltas  mirksiukas.gif  galiu pasakyt tik tiek- kas lietuvoj perka vezimus uz 3000lt ir verkia  ,kad nepragyvena,tai tas ir uzsieny verks ,kad truksta pinigu  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif as uz 3000lt visa kraiteli vaikui supirkau iki metu laiko, daugiau nei puse yra deveta,bet ne kiek neprastesni daiktai ar rubai uz naujus. galejom sau leisti ir daugiau isleist, bet nematau prasmes pirkti naujus sliauztukus uz 30-40lt kuriuos vaikas panesios 2 savaites ir isaugs. uz tokia suma nupirksiu kelis padevetus, tai ir skalbt daznai nereiks vaikuciui sutepus rubeli, o tai jau irgi taupymas- maziau elektros energijos, vandens, milteliu ax.gif
inetukea
manau atsakyti kiek kainuoja vaikelio islaikymas butu gan sunku, nes lb abejoju ar yra tokia seima , kuri kas menesi rasytu kiek kam isleido..pvz. mes neskaiciuojam kiek ir ant ko isleidziam, perkam taj ko reikia ir kiek reikia..butiniausius daiktus, tokius kaip maitinimo kedute, maniezas, vaikstyne ir kt.
vat kas liecia rubelius, taj dazniausiai perkam padevetus, nes pastebejau kad kudikiu rubeliai dazniausiai buna geriausios kokybes ir maziausiai susideveje, beto ne karta teko nusipirkti ir wisai nauju net nedewetu, dar su firmu etiketemis..as taip pat pritariu, kad neverta pirkti kudikiui nauju rubeliu, kurie kainuoja tikrai nemazai, o uzdesi juos tik kelis kartus nes butent tokio amziaus jie lb greitai juos isauga, tad manau geriau jau pataupyti ir naujus rubelius pirkti kaj jau tas augimas greitas kiek apstoja ir galima deweti daug ilgiau smile.gif
daugiausiai islaidu iseina ant sauskelniu, tyreliu, kadangi iki siol maitinu pati MP tad gerai nors tiek kad nereikia pirkti misineliu(beto jau nemazai ir sutaupyta, nes net neisivaizduoju kiek isleidzia tos mamytes kurios nemaitina pacios, juk misinukai gan brangus..apie tuos pigius as net nekalbu, nes manau ta mama, kuriai rupi jos kudikio sveikata i tokius net nesidairo ) doh.gif
na mes negailim ir zaislam, perkam juos naujus..tad kas liecia sia tema paakyti tikrai negaleciau kiek ant ko kisleidziame, zinau tik tiek, kad tikrai nemazai doh.gif
eiksau
QUOTE(inetukea @ 2010 10 03, 19:32)
manau atsakyti kiek kainuoja vaikelio islaikymas butu gan sunku, nes lb abejoju ar yra tokia seima , kuri kas menesi rasytu kiek kam isleido..pvz. mes neskaiciuojam kiek ir ant ko isleidziam, perkam taj ko reikia ir kiek reikia..butiniausius daiktus, tokius kaip maitinimo kedute, maniezas, vaikstyne ir kt.
vat kas liecia rubelius, taj dazniausiai perkam padevetus, nes pastebejau kad kudikiu rubeliai dazniausiai buna geriausios kokybes ir maziausiai susideveje, beto ne karta teko nusipirkti ir wisai nauju net nedewetu, dar su firmu etiketemis..as taip pat pritariu, kad neverta pirkti kudikiui nauju rubeliu, kurie kainuoja tikrai nemazai, o uzdesi juos tik kelis kartus nes butent tokio amziaus jie lb greitai juos isauga, tad manau geriau jau pataupyti ir naujus rubelius pirkti kaj jau tas augimas greitas kiek apstoja ir galima deweti daug ilgiau smile.gif
daugiausiai islaidu iseina ant sauskelniu, tyreliu, kadangi iki siol maitinu pati MP tad gerai nors tiek kad nereikia pirkti misineliu(beto jau nemazai ir sutaupyta, nes net neisivaizduoju kiek isleidzia tos mamytes kurios nemaitina pacios, juk misinukai gan brangus..apie tuos pigius as net nekalbu, nes manau ta mama, kuriai rupi jos kudikio sveikata i tokius net nesidairo ) doh.gif
na mes negailim ir zaislam, perkam juos naujus..tad kas liecia sia tema paakyti tikrai negaleciau kiek ant ko kisleidziame, zinau tik tiek, kad tikrai nemazai doh.gif

*

na labai abejociau ar vaikstyne ,maniezas ir maitinimo kedute reikalingiausi daiktai g.gif taip ,maitinimo kedute tikrai naudojom vienu tarpu -gal nuo kokiu 9 men iki 1,3 metuku . tuo metu pats mokinosi valgyti tai taskesi joje kiek patiko ,o paskui kazkaip netiko jam ta kedute schmoll.gif norejo buti didelis ir valgyt kaip tetis su mama prie normalaus stalo ir ant normalios kedes sededamas . tai taip ir valgydavo kartais atsiklaupes ant kedes ,kartais lipdavo teciui ant keliu biggrin.gif
maniezas tai is vis nezinau kam reikalingas schmoll.gif gal keliaujant - bet mes pvz nuvaziave pas mociute lova stumdavom prie sienos ir vaikas miegodavo su mumis cool.gif o diena bent maniskismanieze tikrai nebutu sedejes schmoll.gif
del vaikstynes nuomones priestaringos. bet mes jos neturejom . man kazkaip nebutinas daiktas atrode .
dar visai nereikalingas daiktas buvo supyne ,nes maniskis joje nenoredavo suptis lotuliukas.gif
o zaislu vaikui kalno ir nereikia ax.gif reikia moketi ir netingeti su vaiku uzsiimti cool.gif
skaiciuokit kaip norit,bet man vaikas milijonu nekainavo lotuliukas.gif
*Ricco*
QUOTE(inetukea @ 2010 10 03, 19:32)

*

tiesiog trūksta žodžių blink.gif be komentarų,visiškas netaktas. Kai kurios forumietės iš tiesų sau per daug leidžia
Tekantisaule
QUOTE(*Ricca* @ 2010 10 03, 20:16)
tiesiog trūksta žodžių  blink.gif be komentarų,visiškas netaktas. Kai kurios forumietės iš tiesų sau per daug leidžia
*

Pritariu... Atrodo, jei jau mama maitina vaika misineliu, tai vadinasi ji jo nemyli ir negalvoja apie jo sveikata, taip iseina???? blink.gif
Gal moteriskaite pasimete tarp savo minciu, ar koki velnia... blink.gif doh.gif
eda9
Kazkaip nemanau ir visai nemanau, kad maniezas, vaikstynes, supynes ir panasus daiktai yra butinumo prekes unsure.gif
As net vystymo lentos neturiu, pakloju vystykla ant :klijonkes: ir vartosi per visa lova, ir as atsisedus ar atsigulus salia bunu. Ir pliku uzpakaliu valandele pasigrudina. Ir sauskelnes taip pasikeiciam.
Puse daiktu sukurta tevams buiti palengvinti, bet nera pirmo butinumo prekes.
M.Rasele
Pagrindiniai pirkiniai buvo vezimelis ir lovyte.
Pirmuosius rubus atidave brolis, drauges... Kedute paskolino kolege, kita manieza atidave nors retai naudojam, kita drauge kedute, nesyne, ir dar keleta praktisku daiktu.
Neturim nei supyniu, vibro keduciu, vaikstyniu, sokliuku ir pan. daiktu, nes mums ju nereikia.... Rubus dabar stengiames pirkti ne lt, nes cia jie ypatingai brangus ir dauguma dar nepraktiski.
ibizulka
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 10 03, 21:33)
Pritariu... Atrodo, jei jau mama maitina vaika misineliu, tai vadinasi ji jo nemyli ir negalvoja apie jo sveikata, taip iseina????  blink.gif
Gal moteriskaite pasimete tarp savo minciu, ar koki velnia...  blink.gif  doh.gif
*

pritariu 100 proc. pvz as pieno nebeturejau jau po savaiteas kai pagimdziau, ir ka man teko daryti? pirkti misinukus, ir pirkau ir del to as skaitausi kad nemyliu savo mazytes? absurdas... is kur mamai gauti pieno jei ji jo neturi?
Lynete
Nesuprantu mamyciu kurios piktinasi pamaciusios klaisima "kiek kainuoja vaikelio islaikymas", as visiskai nematau del ko cia galima isizeisti. Paprasciausiai busimos mamytes kurios pirma karta gyvenyme susiduria su tuo, gali nezinoti, kokie pirkiniai butini, kokie ne (is tu didziuliu visur pateikiamu sarasu), kokios kainos ir panasiai. Svarbiausia isivaizduoti kiek pinigeliu reikes kad galima butu planuoti savo biudzeta is anksto, kas ypac aktualu jei jis ribotas. Aisku smagu kai nereikia planoti ir taupyti pinigeliu is anksto, arba toms kas turi "sponsoriu", mociuciu, seneliu arba draugiu kurios atiduoda vaikiskus dakitus....

Labai padetumet ir butu daug dekingu uz bet kokia informacija, kuri pades susiplanuoti biudzeta, sudelioti prioritetus, kad zinoti suma i kuria reiketu orientuotis, kad tas islaidas numatyti is anksto, kazkur pataupyti, kazko atsisakyti, galbut ieskoti kazkokio papildomo uzdarbio.

Jei jums gaila pasidalinti savo patirtimi arba tiesiog pinigu neskaiciuojate kam tada isvis rasyti i si skyreli?
ingaaaa
Viskas priklauso nuo pinigu kiekio-turi daug,daug ir isleidi,o kai turi mazai,tai ir su menkesniu kiekiu prasisuku.Nebeperku jokiu pagalbiniu techniku,kurios ale palengvina vaiko auginima:vaikstynes ,gultukai,supynes ....Tik daiktais apsikrauni ir tiek.
maidala
Sveikos, mamos 4u.gif
skaičiavomės išlaidas vaikelio išlaikymui, bet skaičiuok neskaičiavus, tų pingėlių vis mažoka biggrin.gif
Gal ką domintų papildomas darbas internetu? Tai neįtakotų moninystės išmokos dydžio. Nenoriu čia išsiplėsti, kad negaučiau įspėjimo dėl reklamos - jei ką domina, kreipkitės į AŽ 4u.gif
Luttuke
QUOTE(*Ricca* @ 2010 10 03, 21:16)
tiesiog trūksta žodžių  blink.gif be komentarų,visiškas netaktas. Kai kurios forumietės iš tiesų sau per daug leidžia
*

Ramiai ramiai! Isiskiatykit i zodzius "net neisivaizduoju kiek isleidzia tos mamytes kurios nemaitina pacios, juk misinukai gan brangus..apie tuos pigius as net nekalbu, nes manau ta mama, kuriai rupi jos kudikio sveikata i tokius net nesidairo ) "
Cia kalba apie pigius misinukus, o ne apie misinukus apskritai wink.gif
*Clivia*
QUOTE(*Ricca* @ 2010 10 03, 21:16)
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif absurdas kazkoks. o jei mano vaikas, kai nustojau MP maitint, nevalgydavo klijuku ir t.t.? ka tada daryt? marint vaika badu? kvailas mamos poziuris. man mano vaiko sveikata rupi, saugau labiau nei savaja sveikata, kiekvienai mamai jos vaikas yra pats brangiausias turtas! wub.gif ir dar aciu D., nei karto nesirgom. taip kad nereikia vapalioti tokiu nesamoniu. kaip dar liezuvis apsivercia taip kalbeti... unsure.gif
eiksau
QUOTE(Luttuke @ 2010 10 15, 00:16)
Ramiai ramiai! Isiskiatykit i zodzius "net neisivaizduoju kiek isleidzia tos mamytes kurios nemaitina pacios, juk misinukai gan brangus..apie tuos pigius  as net nekalbu, nes manau ta mama, kuriai rupi jos kudikio sveikata i tokius net nesidairo ) "
Cia kalba apie pigius misinukus, o ne apie misinukus apskritai wink.gif
*

o cia kurie tie pigus ? nemanau ,kad ten kas labai daug skiriasi be kainos ir pavadinimo cool.gif kuo tie pigesni blogesni ? nuodu prideta ? lotuliukas.gif pvz maniskiui aptamil visiskai netiko -kietejo viduriai,nuo semper apsivemdavo ,o tuteli -labai tiko thumbup.gif tai taip iseina,kad as bloga mama,nes daviau ne brangiausia misinuka g.gif
juratele:)
as perku lenkijoje Aptamilo analoga, tik lenku gamybos, jis iseina pigiau 10 lt ir tirpsta geriau, na i menesi reikia kokiu 3 deziu, pampersus taip pat perku lenkijoje Lidlej vokiskus, jie ir zymiai pigesni.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.