500lt man būtų jau beribis išlaidavimas
Mes isleidziame ~400Lt. Nezinau siaip daugoka, bet sumazinti neiseina... Perkame brangesnius pieno misinukus (kaip gaila, kad nebeturiu pienelio
Aisku, kad tos islaidos kintamas dalykas kiekviena menesi, bet labai grubiai primeciau.
Pirma pusmeti sauskelniu sunaudodavau uz ~180Lt/men, dar tiek pat palikdavau vaistinej ant visokiu lasiuku, geruju bakteriju, juros vandenuku, foliniu rugsciu ir t.t. Rubeliu nepirkau nes labai daug visko mums pridovanojo. Tai grubiai dar dametus padidejusias vandens, elektros, skalbimo milteliu sanaudas, visokias smulkmeneles (tai kremukas, tai barskaliukas) sakyciau kad susidarydavo kokie 450Lt/men. Jei butu reikeje rubus pirkt, tai butu ~500Lt/men "kainave" Antra pusmeti sauskelniu sunaudodavau jau maziau, gal uz kokia 140Lt/men. Vaistu jau irgi tiek daug nebereikejo, na grubiai ant kalcio, zuvu tauku ir dar kokio velnio isleisdavau ~70Lt. Rubeliu jau teko pirkti siek tiek, nes dovanotu jau maziau didesniu turejom + kai pradejom mokintis valgyt ir ismokom ropot po visus namus, tai poreikis stipriai padidejo, nes tepliojosi ir tepliojosi Dabar mums jau virs metu, tai islaidas sauskelnems pavyko sumazinti iki ~100Lt/men, nes jau daznai pavyksta i puoduka kazka "gero" padaryt
Aš kažkaip niekad neskaičiavau tų išlaidų. Juk ar pradėsi taupyti mažam leliukui ir kažko nepirkti ar pirkti mažiau kokybišką daiktą?
QUOTE(jurgytia @ 2009 11 11, 11:06) Aš kažkaip niekad neskaičiavau tų išlaidų. Juk ar pradėsi taupyti mažam leliukui ir kažko nepirkti ar pirkti mažiau kokybišką daiktą? ne apie tai kalba. Bet sutaupyti galima neperkant barngių nereikalingų daiktų ar permokant, kai tą patį daiktą galima gaut pigiau. Pvz kad ir įsitikinimas, kad kokios super duper brangios sauskelnės yra pačios geriausios. bet jei tos pigios duoda identišką rezultatą, kam mokėti brangiau? Sutinku, kad maistas, tai jau kitas dalykas, prasto nepirksi. Bet kam pirkti brangias košytes, jei pačiai galima tokias pat išvirti? Arba kokių nereikalingų, bet reklamuojamų, madingų daiktų pirkimas? Aprduotuvėj oho kokio gėrio gali prikišti, prikalbinti pirkti. Ir mamos perka, o paskui du kart panaudoja. Prieš perkant reikia gerai pagalvoti ar tikrai reikia. Neturiu aš nei maistelio šildytuvo, nei buteliukų sterilizatoriaus. Dičkis augo ant mišinukų, bet neprireikė... Net su žaislais esu pasimokiusi. Nuperki, o vaikas pažaidžia 5 min ir viskas. mamai labiau reikėjo nei vaikui. Pigesnis daiktas ne visada reiškia mažiau kokybišką. Pvz Kotrynoj drabužių kainos oho ho kokios, o bazėj toks pat asortimentas... Dar tas beprotiškas servetėlių pirkimas. Kaip jų galima tiek daug sunaudot? Visur kriauklės (na, išskyrus lauką) yra. Ėmei ir nuplovei dubcę... Na, bet čia tiesiog mano pamąstymai garsiai
Idomu paciai pasidare ir kiek gi mes isleidziam vaiko poreikiams. Pasirodo labai mazai. Kol kas perkam tik sauskelnes (menesiui apie100lt), pagrinde bunam su daugkartinem. Valgom MP, tai maistui nei cento. Rubeliu kol kas nesam pirke, nes pusseseriu, pusbroliu vyresniu turim
QUOTE(Isila @ 2009 11 10, 13:47)
man tai keistas pasakymas buvo, kad ejigu nera pinigu trukumo tai nereikia skaiciuoti is laidu arba jos nera skaiciuojamos, kazkokia nesamone arba norima pasirgirti kokie mes turtingi
QUOTE(Isila @ 2009 11 10, 12:05) tai turbūt mama čia ir turi omeny, kad pati nieko neverda, o viskas tik pirktinės tyrelės, košelės... na,ir kuo tos pirktines koseles blogai.jei perki paruosta maisteli,tai dar nereiskia,kad tingi.beje,pirktines koseles praturtintos ivairiausiais vitaminais.sisas pasaulis taip vaikus augina ir visi laimingai sau sveiki auga.ir dar-niekuomet nesiskundziau,kad vaika man auginti perbrangu. QUOTE(mari73 @ 2009 11 12, 15:24) na,ir kuo tos pirktines koseles blogai.jei perki paruosta maisteli,tai dar nereiskia,kad tingi.beje,pirktines koseles praturtintos ivairiausiais vitaminais.sisas pasaulis taip vaikus augina ir visi laimingai sau sveiki auga.ir dar-niekuomet nesiskundziau,kad vaika man auginti perbrangu. ir as pirktines kosytes daviau iki 1 metu,( buvo ir pacios virtu kosyciu, pirktines daugiausia naudojome kai kur nors vykome ar mociutems palikdavome), po to jau pradejome virti. Gerai sakoma, jeigu per brangu vaika auginti, tai is vis nereikia tureti vaiku, as sakau kadd jeigu jau nutarei vaika tureti tai jam reikia atiduoti visa kas geriausia. Mari73 sutinku su tavo postu
Isila, visiškai sutinku su tavimi. Kadangi visas košes verdu pati, retkarčiais perku tyreles, nes dažniausiai duodu naminius vaisius. O sterilizatorių gavau dovanų, bet taip pat jis stovi visiškai naujas supakuotas. Tai tikrai manau, kad galima apsieiti be tokių daiktų ne dėl to, kad negali tam skirti pinigų, o dėl to, kad paprasčiausiai jie nėra būtini. Lygiai tas pats ir dėl rūbelių, kuriuos vaikučiai išauga spėjus vos kelis kartus aprengti. Nu nesugalvočiau aš jų pirkti kokiose Kotrynose ar pan. , gal per kokius išpardavimus nebent. Ir tikrai ne dėl to, kad man gaila vaikučiui, bet iš principo, tai yra absurdas
Papildyta: QUOTE(mari73 @ 2009 11 12, 15:24) na,ir kuo tos pirktines koseles blogai.jei perki paruosta maisteli,tai dar nereiskia,kad tingi.beje,pirktines koseles praturtintos ivairiausiais vitaminais.sisas pasaulis taip vaikus augina ir visi laimingai sau sveiki auga.ir dar-niekuomet nesiskundziau,kad vaika man auginti perbrangu. Niekas nesako, kad pirktinės košės blogai. Bet sako, kad geriau yra vaikučiui šviežias paruoštas maistas. Čia Jūs galite bet kur paskaityti arba pas pediatrą paklausti QUOTE(mari73 @ 2009 11 12, 14:24) na,ir kuo tos pirktines koseles blogai.jei perki paruosta maisteli,tai dar nereiskia,kad tingi.beje,pirktines koseles praturtintos ivairiausiais vitaminais.sisas pasaulis taip vaikus augina ir visi laimingai sau sveiki auga.ir dar-niekuomet nesiskundziau,kad vaika man auginti perbrangu. man tai nepatinktų valgyti iš stiklainiuko visą laiką o jums?kad ir koks būtų vitaminais praturtintas maistas su galiojimu 2 metai. konkrečiai jums netaikiau,kad sakot,aplamai,kai išgirsti kad brangu,reikia paklaust ką perka-tipo alia vibro kėdutės,supynės,šokliukai,tyrelių po kelias per dieną.iš kur čia tas įsivaizdavimas kad kuo brangesnį daiktą ir kuo daugiau perki tuo labiau vaiką myli?
Na man 1 mega pack pampersu uztenka menesiui kaina kazkur apie 80 lt.tiksliai nepamenu.Misini pergu pigiausia,ne del kainos ,bet del to kad gyditoja pasiule ir tiek.tai va misinys tiutelis jo kaina apie 10 lt. (4x10= 40) uztenka savaitei pakuotes.koses verdu pati,darzoves nekainuoja mesite koki 10 lt menesiui.
80+40+10= 130 lt. maistas Drabuzeliai ivairiai,ne kekviena menesi perkam.bet koks vidurkis butu 50 lt menesiui.Nes daug atidave drabuzeliu. ta vat 130 + 50 = 180 lt per menesi Na kol nevaiksto nepripuosi vaiko vistiek niekas nemato,po zeme ropoja kosem apsidapsto.turi suknele pirkta is lindex mokejau 70 lt. ir kostiumeli treningiukus,pasipuost i svecius einant .Manau to gana Daznaiusiai perku pedkelnes ,nes namuose jos patogiausia,jos dideliu pinigu nekainuoja
Paskyrus esu dukrytei 400lt per men.pilnai uztenka.kai nuo pamperiu atlieka,tai reikia kokiu soskiu ar rubeliu papirkt ar koki zaisliuka.kol kas verciames su tiek
ai dar baseina lankom tai cia irgi issikaiciuoja si suma QUOTE(jurgytia @ 2009 11 12, 16:45) Isila, visiškai sutinku su tavimi. Kadangi visas košes verdu pati, retkarčiais perku tyreles, nes dažniausiai duodu naminius vaisius. O sterilizatorių gavau dovanų, bet taip pat jis stovi visiškai naujas supakuotas. Tai tikrai manau, kad galima apsieiti be tokių daiktų ne dėl to, kad negali tam skirti pinigų, o dėl to, kad paprasčiausiai jie nėra būtini. Lygiai tas pats ir dėl rūbelių, kuriuos vaikučiai išauga spėjus vos kelis kartus aprengti. Nu nesugalvočiau aš jų pirkti kokiose Kotrynose ar pan. , gal per kokius išpardavimus nebent. Ir tikrai ne dėl to, kad man gaila vaikučiui, bet iš principo, tai yra absurdas Papildyta: Niekas nesako, kad pirktinės košės blogai. Bet sako, kad geriau yra vaikučiui šviežias paruoštas maistas. Čia Jūs galite bet kur paskaityti arba pas pediatrą paklausti na,kam tie principai.as perku labai mielai "kotrynoje" ir joks cia ne absurdas.
As skaitau kad vaikuciuj visai vienodai ar jis aprenktas megztuku uz 10lt.ar uz 50
Mes neskaiciuojam, kiek reikia tiek ir isleidziam. Nuo 1,5 men. valgom misineli, be jo niekur
Tirai neisivaizduoju, kaip galima taip mazai isleisti! Neseniai teismui ruosiau lentele, tai paskaiciavus viska- lovytes, vezimelius, kilimelius, pledus, skalbimo miltelius tikrai iseina daugiau 1000.
Per men sunaudojam 4 mega pakus Huggies- jau virs 200 ltl, 4 SebaMed kremai po sauskelnemis, 2 muiliukai, 1 gelio ar losjono buteliukas ~200 ltl. O rubeliai is turgaus ir nebrangus, o baseinas, o zaislai, o vaistukai. Maista gaminu pati.... Gal vienas prabangos dalykas- vaikstom i privatu centra gydytis. Bukit geros, parasykyt tos bazes adresa, kur vaikiski rubeliai kainuoja pigiai! QUOTE(buruliuke @ 2009 11 12, 19:06) As skaitau kad vaikuciuj visai vienodai ar jis aprenktas megztuku uz 10lt.ar uz 50 pastebejau tokia tendencija-kuo mama daugiau plusa virtuvje,tuo labiau ''priziuri ir myli savo vaikeli''.dar labai ''teigiamas ''dalykas-kuo maziau isleisti pinigeliu rubeliam.nes visos kitos tingines,tik svaisto pinigus i kaire,desine.deja,esu laisva nuo kosiu virimo,todel visa dienos laika skiriu bendravimui su mazyliu ir pasivaiksciojimams lauke.
As irgi neisivaizduoju, koks cia nuopelnas "gaminu PATI". Gal taupiau, bet ar desperatiskas noras taupyti "ant" vaiku geros mamos bruozas?!
Kas liecia laika praleista su vaiku, tai visus darbus galima daryti kartu su juo
QUOTE(milima @ 2009 11 13, 11:41) Kas liecia laika praleista su vaiku, tai visus darbus galima daryti kartu su juo neisivaizduoju ka galima rimto nuviekti isidejus vaika i nesikle.taip prie virykles tikrai nepastovesi-labai pavojinga! QUOTE(mari73 @ 2009 11 13, 08:52) pastebejau tokia tendencija-kuo mama daugiau plusa virtuvje,tuo labiau ''priziuri ir myli savo vaikeli''.dar labai ''teigiamas ''dalykas-kuo maziau isleisti pinigeliu rubeliam.nes visos kitos tingines,tik svaisto pinigus i kaire,desine.deja,esu laisva nuo kosiu virimo,todel visa dienos laika skiriu bendravimui su mazyliu ir pasivaiksciojimams lauke. O as ir nesakiau kad taupau,tik zinau ko reikia ta ir perku.O ir isvirti kosyte uztrunka vos valanda,verdu kada miega,ir turim marias laiko bendrauti ir buti lauke. QUOTE(buruliuke @ 2009 11 12, 19:06) As skaitau kad vaikuciuj visai vienodai ar jis aprenktas megztuku uz 10lt.ar uz 50 pritariu 100 proc.bet zurnalu ar laikrasciu tokiam lialiui neduociau,ar susimastote kiek ten yra svino?ir dar nesuprantu (cia mano nuomone)kam tos maitinimo kedutes,gi pasisodinai vaika ant keliu ir pamaitinai.kam tos vaikstynes-mano trecia auga ir as apsiejau be tu dalyku.gi visko nesupirksi,cia yra civilizacios biznis.daugiau demesio skiriu lavinantiems zaislams ar zaidimams ir maistui.o rubelius pirkti uz 150 QUOTE(mari73 @ 2009 11 12, 14:24) na,ir kuo tos pirktines koseles blogai.jei perki paruosta maisteli,tai dar nereiskia,kad tingi.beje,pirktines koseles praturtintos ivairiausiais vitaminais.sisas pasaulis taip vaikus augina ir visi laimingai sau sveiki auga.ir dar-niekuomet nesiskundziau,kad vaika man auginti perbrangu. jos nėra blogai. Bet šneku iš patirties. Pirmą irgi pirktinėm maitinau. Ko pasekoje paskui jis mano virto maisto nė už ką nevalgė. antrasis negavo šito gėrio, šlamščia mano virtą košę, net ausys lapsi. QUOTE(ulyja @ 2009 11 12, 16:10) man tai nepatinktų valgyti iš stiklainiuko visą laiką o jums?kad ir koks būtų vitaminais praturtintas maistas su galiojimu 2 metai. konkrečiai jums netaikiau,kad sakot,aplamai,kai išgirsti kad brangu,reikia paklaust ką perka-tipo alia vibro kėdutės,supynės,šokliukai,tyrelių po kelias per dieną.iš kur čia tas įsivaizdavimas kad kuo brangesnį daiktą ir kuo daugiau perki tuo labiau vaiką myli? vat ir man nepatiktų iš stiklainiuko valgyti QUOTE(mari73 @ 2009 11 12, 17:30) kokie čia principai? Man pvz yra absurdas permokėti už daiktą 30proc. Kam pirkti brangiau, jei galiu gauti pigiau? Kotrynoj bodžiukas 27lt, bazėj identišką pirkau už 14lt. Tai čia taip pirkti absurdas? Neneigiu, Kotrynoj yra gražių rūbų. Kam patinka, lai perka toj Kotrynoj, man dėl to širdies neskauda. QUOTE(rimtas eziukas @ 2009 11 13, 00:52) Tirai neisivaizduoju, kaip galima taip mazai isleisti! Neseniai teismui ruosiau lentele, tai paskaiciavus viska- lovytes, vezimelius, kilimelius, pledus, skalbimo miltelius tikrai iseina daugiau 1000. Per men sunaudojam 4 mega pakus Huggies- jau virs 200 ltl, 4 SebaMed kremai po sauskelnemis, 2 muiliukai, 1 gelio ar losjono buteliukas ~200 ltl. O rubeliai is turgaus ir nebrangus, o baseinas, o zaislai, o vaistukai. Maista gaminu pati.... Gal vienas prabangos dalykas- vaikstom i privatu centra gydytis. Bukit geros, parasykyt tos bazes adresa, kur vaikiski rubeliai kainuoja pigiai! bet lovytė, vežimėlis, pletas, kilimėslis vienkartiniai pirkiniai. Prie ko čia daugiskaita? Juk nepirksi aks mėnesį po naują... QUOTE(mari73 @ 2009 11 13, 07:52) pastebejau tokia tendencija-kuo mama daugiau plusa virtuvje,tuo labiau ''priziuri ir myli savo vaikeli''.dar labai ''teigiamas ''dalykas-kuo maziau isleisti pinigeliu rubeliam.nes visos kitos tingines,tik svaisto pinigus i kaire,desine.deja,esu laisva nuo kosiu virimo,todel visa dienos laika skiriu bendravimui su mazyliu ir pasivaiksciojimams lauke. QUOTE(rimtas eziukas @ 2009 11 13, 09:16) As irgi neisivaizduoju, koks cia nuopelnas "gaminu PATI". Gal taupiau, bet ar desperatiskas noras taupyti "ant" vaiku geros mamos bruozas?! Pala, tai gaminimas čia jau desperatiškas noras taupyti? Realiai, nei viena nei kita nerodo geros mamos bruožo. Kaip kam patogiau, geriau, tinkamiau ir priimtiniau, taip kiekviena ir daro. Tiesiog viena pusė nesupranta kitos. Aš žvelgiu iš savo varpinės. Kaip minėjau, pasimokiau su pirmu. Plius, pačiai apetitiškai tie stiklainiukai neatrodo. Ir tuo pačiu suprantu, kad bet kaip paruošti brokoliai man neatrodys skaniai, nors vaikas juos valgo noriai. Tiesiog nesuprantu kaip galima vaiką maitinti išvien pirktiniu maistu, nieko neruošiant pačiai. Ir kodėl maisto ruošimas tampa laiko iš vaiko atėmimu. Bet juk tai vaiko auginimo dalis. Nemeluosiu. Turiu ir aš pirktinių košelių. Extra atvejam nusipirkus, kai labai labai tingėsiu, kai nebus laiko ar dar velniažin dėl kokios priežasties jų prireiks. Lentynoj 2 tyrelių induikai išeigom. Atrodo viskas. Mes su mažium kartu "skutam" bulves, morkas. Aš ruošiu valgyt, o jis su tuščiais indais dirba, daržoves čiupinėja.. Ir nieko, leidžiu laiką su vaiku, nesijaučiu desperatiškai ant jo taupanti. Nei viena čia daug plušanti ar dirbanti virtuvėje neminėjo, kad labiau nei kitos myli savo vaikelį. Buvo paminėti žodžiai tingi, neturi laiko ir pan. Ne tokie dalykai tą meilę rodo. Kaip ir kuo brangesnio daikto, tyrelės, košelės pirkimas, maitinimas MP ar mišinuku. Aš spėju ir košę išvirt, ir lauke paisvaikščiot, ir su vaiku pebendraut. Tai mano kasdienė rutina. Ar dėl to aš geresnė mama nei kitos? Ne. Bet savo vaikam aš pati geriausia. QUOTE(Isila @ 2009 11 13, 12:12) jos nėra blogai. Bet šneku iš patirties. Pirmą irgi pirktinėm maitinau. Ko pasekoje paskui jis mano virto maisto nė už ką nevalgė. antrasis negavo šito gėrio, šlamščia mano virtą košę, net ausys lapsi. vat ir man nepatiktų iš stiklainiuko valgyti kokie čia principai? Man pvz yra absurdas permokėti už daiktą 30proc. Kam pirkti brangiau, jei galiu gauti pigiau? Kotrynoj bodžiukas 27lt, bazėj identišką pirkau už 14lt. Tai čia taip pirkti absurdas? Neneigiu, Kotrynoj yra gražių rūbų. Kam patinka, lai perka toj Kotrynoj, man dėl to širdies neskauda. bet lovytė, vežimėlis, pletas, kilimėslis vienkartiniai pirkiniai. Prie ko čia daugiskaita? Juk nepirksi aks mėnesį po naują... Pala, tai gaminimas čia jau desperatiškas noras taupyti? Realiai, nei viena nei kita nerodo geros mamos bruožo. Kaip kam patogiau, geriau, tinkamiau ir priimtiniau, taip kiekviena ir daro. Tiesiog viena pusė nesupranta kitos. Aš žvelgiu iš savo varpinės. Kaip minėjau, pasimokiau su pirmu. Plius, pačiai apetitiškai tie stiklainiukai neatrodo. Ir tuo pačiu suprantu, kad bet kaip paruošti brokoliai man neatrodys skaniai, nors vaikas juos valgo noriai. Tiesiog nesuprantu kaip galima vaiką maitinti išvien pirktiniu maistu, nieko neruošiant pačiai. Ir kodėl maisto ruošimas tampa laiko iš vaiko atėmimu. Bet juk tai vaiko auginimo dalis. Nemeluosiu. Turiu ir aš pirktinių košelių. Extra atvejam nusipirkus, kai labai labai tingėsiu, kai nebus laiko ar dar velniažin dėl kokios priežasties jų prireiks. Lentynoj 2 tyrelių induikai išeigom. Atrodo viskas. Mes su mažium kartu "skutam" bulves, morkas. Aš ruošiu valgyt, o jis su tuščiais indais dirba, daržoves čiupinėja.. Ir nieko, leidžiu laiką su vaiku, nesijaučiu desperatiškai ant jo taupanti. Nei viena čia daug plušanti ar dirbanti virtuvėje neminėjo, kad labiau nei kitos myli savo vaikelį. Buvo paminėti žodžiai tingi, neturi laiko ir pan. Ne tokie dalykai tą meilę rodo. Kaip ir kuo brangesnio daikto, tyrelės, košelės pirkimas, maitinimas MP ar mišinuku. Aš spėju ir košę išvirt, ir lauke paisvaikščiot, ir su vaiku pebendraut. Tai mano kasdienė rutina. Ar dėl to aš geresnė mama nei kitos? Ne. Bet savo vaikam aš pati geriausia. taip teisingai-kiekviena mama savo vaikui pati geriausia.ir vaika stengiasi priziureti kaip jai atrodo tinkamiausia.mes irgi verdames triusiena su darzovem,o va tyreles perkam.o del rubeliu ir visa kita-turiu normalias pajamas tai ir perku kur noriu ir uz kiek noriu! QUOTE(mari73 @ 2009 11 13, 11:39) taip teisingai-kiekviena mama savo vaikui pati geriausia.ir vaika stengiasi priziureti kaip jai atrodo tinkamiausia.mes irgi verdames triusiena su darzovem,o va tyreles perkam.o del rubeliu ir visa kita-turiu normalias pajamas tai ir perku kur noriu ir uz kiek noriu! na, belieka pasidžiaugti, nors man vis tiek nesuprantamas bereikalingas išlaidavimas, net ir turim pinigų
na,nezinau.teko aplankyti bazes,deja,ten nieko taip ir neisigijau-slamstas kazkoks.taigi perkam parduotuveje.
QUOTE(Isila @ 2009 11 13, 12:50) na, belieka pasidžiaugti, nors man vis tiek nesuprantamas bereikalingas išlaidavimas, net ir turim pinigų Tai gal parasykyt tos stebuklingos bazes adresa????? As perku N.Vilnioj kur tikrai pigiau, negu 14 ltl uz bodziuka, bet vistiek kas men virs 150 ltl rubeliams iseina! QUOTE(mari73 @ 2009 11 13, 12:59) na,nezinau.teko aplankyti bazes,deja,ten nieko taip ir neisigijau-slamstas kazkoks.taigi perkam parduotuveje. negaliu teigti, kad visi rūbeliai ten geresni nei Kotrymoj. Bet tikrai pirkau pašiltintą bodžiuką už 17lt ilgom rankovėm, kai Kotrynoj toks pat buvo 27lt. Specialiai pažiūrėjau QUOTE(rimtas eziukas @ 2009 11 13, 13:13) Tai gal parasykyt tos stebuklingos bazes adresa????? As perku N.Vilnioj kur tikrai pigiau, negu 14 ltl uz bodziuka, bet vistiek kas men virs 150 ltl rubeliams iseina! Kaune
Oho, na ir diskusijos verda
QUOTE(meskioke @ 2009 11 13, 11:10) pritariu 100 proc.bet zurnalu ar laikrasciu tokiam lialiui neduociau,ar susimastote kiek ten yra svino?ir dar nesuprantu (cia mano nuomone)kam tos maitinimo kedutes,gi pasisodinai vaika ant keliu ir pamaitinai.kam tos vaikstynes-mano trecia auga ir as apsiejau be tu dalyku.gi visko nesupirksi,cia yra civilizacios biznis.daugiau demesio skiriu lavinantiems zaislams ar zaidimams ir maistui.o rubelius pirkti uz 150 Mums kedute reikalinga ir labai pasiteisina - vaikas prisegtas nesisukioja, nesimakaluoja. tenka kur sveciuose ant keliu maitinti, tai nematau nei vaiko burnytes, be to makaluojasi, tabaluojasi, dairosi i visas puses - kosmaras QUOTE(Isila @ 2009 11 13, 11:50) na, belieka pasidžiaugti, nors man vis tiek nesuprantamas bereikalingas išlaidavimas, net ir turim pinigų Mes pvz ant drabuzeliu praktiskai neisleidziam, nes anyta prekiauja devetais drabuziais tai pacius geriausius nenunesiotus atrenka anukei, ir man nei bjauru nei ka, labai daug ir netgi geru firmu rubeliu buna, kai kurie net nauji ir su etiketem, issiskalbiu ir vaikas kuo graziausiai puosniausiai aprengtas - niekas nepasakytu is kur tie drabuzeliai Del kitu islaidu, tai maitinu ir ruosiuosi maitinti iki metu MP, o to jau pirksiu misinukus, o darzovienes ir kruopienes pati verdu, tik kartais duodu uzpilamas, kai sveciuose arba nera laiko ar nuotaikos virti. Is uzpilamu irgi labai nesisvaistau pinigais, mums visai skanio yra tos rusiskos Bebi kosytes Kokios dar islaidos.... Zaislu praktiskai neperku, dauguma gauti dovanu, na gal pora trejeta barskuciu ir muzikini zaisliuka esu nupirkusi Ai, dar yamahos mokyklele lankome, tai atsieina 60Lt per menesi. Lankome tam, kad mazoji pabutu tarp vaiku, nes su mama ir su mama kiauras dienas, tai tokia bailiuke ji pas mane, sakau reikia pratinti prie zmoniu QUOTE(meskioke @ 2009 11 13, 12:10) pritariu 100 proc.bet zurnalu ar laikrasciu tokiam lialiui neduociau,ar susimastote kiek ten yra svino?ir dar nesuprantu (cia mano nuomone)kam tos maitinimo kedutes,gi pasisodinai vaika ant keliu ir pamaitinai.kam tos vaikstynes-mano trecia auga ir as apsiejau be tu dalyku.gi visko nesupirksi,cia yra civilizacios biznis.daugiau demesio skiriu lavinantiems zaislams ar zaidimams ir maistui.o rubelius pirkti uz 150 labai keistas jusu paziuris i kai kuriuos dalykus.O kur tuos pinigus dedat-ar tik ne i kojine. QUOTE(mari73 @ 2009 11 13, 14:17) labai keistas jusu paziuris i kai kuriuos dalykus.O kur tuos pinigus dedat-ar tik ne i kojine. Nu is tikruju, juk tai kiekvieno asmenine nuomone, kas nori - perka, kas nenori ar neturi pinigu - neperka
Nu va. Diskusija pavirto i "katros labiau savo vaikus myli"
Nors neleidau pinigu jokiems gultukams, sokliukams, vaikstukams ir kitokiems "ukams", bet ziuriu gavausi tokia prie islaidesniu su savo 400-500Lt/men. Bet ir siaip ir taip galvoju - nu neisivaizduoju kaip buciau galejus ta suma zenkliai sumazinti Tai, kad sauskelnems isleidziu daug, visai nereiskia kad pirkau ir perku pacias brangiausias. Bet keiciu jas tikrai daznai. Niekaip suprantu kaip kitos su vienu poku per menesi issivercia Tas pats su vaistines islaidom. Maitinau MP, pirmaisiais men. krutys jautrios buvo, pienas varvedavo, tai sunaudodavau "multimam" kompresiuku ir ikloteliu i liemenele uz ~100Lt/men. O ka - negi turejau "slapiu marskineliu sou" rodyt? Primeciau, kad jei maitint vaika vien pirktinem koselem - tyrelem ir misinuku, tai tikrai bendros islaidos netoli 1000Lt/men susidarytu Del rubu irgi nematau prasmes brangiu pirkt. Kol vaikas visai mazulytis - greit isauga, kaip paauga - susiteplioja neatskalbiamai. Pati perku isparduotuvese, maximoj kai buna 40proc. nuolaida, nevengiu ir i skudurynus uzsukt. Kita vertus, jei seima turi tikrai dideles pajamas, viskam uztenka su kaupu ir dar lieka 150Lt ant megztuko, na tai kodel gi neduot uzdirbti tai paciai "Kotrynai" ar dar kokiam prekybininkui? Nematau cia nieko kvailo ar juo labiau smerktino. Negi dabar jiems tuos pinigus po galva vietoj pagalves pasidejus miegot? O zaislus tai reik labai gerai pagalvot ka perki. Tikrai nera taip kad su zaislais nezaistu O reziumuojant savo pamastymus, tai faktas kad kuo didesnes pajamos, tuo didesnes bus ir islaidos, bet be jokios abejones meile vaikui ne pirkiniu brangumu matuojama
Beje, Kotrynos tinklas turi isparduotuves, kur rubeliai kainuoja tiek, kiek ir turguje. Bent jau Vilniuje. Jei isivaizduojat, kur yra PC Parkas. Ir kokybe super!
QUOTE(rimtas eziukas @ 2009 11 13, 10:16) As irgi neisivaizduoju, koks cia nuopelnas "gaminu PATI". Gal taupiau, bet ar desperatiskas noras taupyti "ant" vaiku geros mamos bruozas?! Na, man tikrai gaila labai Jūsų vaikučių, jeigu Jūs neįsivaizduojate, kad mažyliams geriau valgyti namie pagamintą maistą, o ne konservuotą stiklainiuose Papildyta: QUOTE(rimtas eziukas @ 2009 11 13, 15:53) Beje, Kotrynos tinklas turi isparduotuves, kur rubeliai kainuoja tiek, kiek ir turguje. Bent jau Vilniuje. Jei isivaizduojat, kur yra PC Parkas. Ir kokybe super! O atsisiųsti drabužėlių iš užsienio galima ir kokybiškesnių, ir originalesnių negu Kotrynoje ar jos išparduotuvėje QUOTE(Brigitte @ 2009 11 13, 15:42) Nu va. Diskusija pavirto i "katros labiau savo vaikus myli" Nors neleidau pinigu jokiems gultukams, sokliukams, vaikstukams ir kitokiems "ukams", bet ziuriu gavausi tokia prie islaidesniu su savo 400-500Lt/men. Bet ir siaip ir taip galvoju - nu neisivaizduoju kaip buciau galejus ta suma zenkliai sumazinti Tai, kad sauskelnems isleidziu daug, visai nereiskia kad pirkau ir perku pacias brangiausias. Bet keiciu jas tikrai daznai. Niekaip suprantu kaip kitos su vienu poku per menesi issivercia Tas pats su vaistines islaidom. Maitinau MP, pirmaisiais men. krutys jautrios buvo, pienas varvedavo, tai sunaudodavau "multimam" kompresiuku ir ikloteliu i liemenele uz ~100Lt/men. O ka - negi turejau "slapiu marskineliu sou" rodyt? Primeciau, kad jei maitint vaika vien pirktinem koselem - tyrelem ir misinuku, tai tikrai bendros islaidos netoli 1000Lt/men susidarytu Del rubu irgi nematau prasmes brangiu pirkt. Kol vaikas visai mazulytis - greit isauga, kaip paauga - susiteplioja neatskalbiamai. Pati perku isparduotuvese, maximoj kai buna 40proc. nuolaida, nevengiu ir i skudurynus uzsukt. Kita vertus, jei seima turi tikrai dideles pajamas, viskam uztenka su kaupu ir dar lieka 150Lt ant megztuko, na tai kodel gi neduot uzdirbti tai paciai "Kotrynai" ar dar kokiam prekybininkui? Nematau cia nieko kvailo ar juo labiau smerktino. Negi dabar jiems tuos pinigus po galva vietoj pagalves pasidejus miegot? O zaislus tai reik labai gerai pagalvot ka perki. Tikrai nera taip kad su zaislais nezaistu O reziumuojant savo pamastymus, tai faktas kad kuo didesnes pajamos, tuo didesnes bus ir islaidos, bet be jokios abejones meile vaikui ne pirkiniu brangumu matuojama Tikrai sutinku kad visko reikia mazam angeleliuj.Ir as kai tik gime pirkau tuos rubelius,pamatai kazka grazaus ir perki,tik su laiku pradejau suprasti kad reikia pirkti tik ta ka reikia ir kas butina.Nes daug rubeliu tik po viena karta uzdetu keliavo i maisus ir ant auksto Papildyta: [quote=rimtas eziukas,2009 11 13, 10:16] As irgi neisivaizduoju, koks cia nuopelnas "gaminu PATI". Gal taupiau, bet ar desperatiskas noras taupyti "ant" vaiku geros mamos bruozas?! [/quoted] Man isvis tos pirktines koseles ne maistas
[quote=buruliuke,2009 11 13, 18:45]
Tikrai sutinku kad visko reikia mazam angeleliuj.Ir as kai tik gime pirkau tuos rubelius,pamatai kazka grazaus ir perki,tik su laiku pradejau suprasti kad reikia pirkti tik ta ka reikia ir kas butina.Nes daug rubeliu tik po viena karta uzdetu keliavo i maisus ir ant auksto Papildyta: [quote=rimtas eziukas,2009 11 13, 10:16] As irgi neisivaizduoju, koks cia nuopelnas "gaminu PATI". Gal taupiau, bet ar desperatiskas noras taupyti "ant" vaiku geros mamos bruozas?! [/quoted] Man isvis tos pirktines koseles ne maistas [/quote] ar kuri bent skaitet tu koseliu sudeti?visos pagamintos is ekologisku grudu,kuriu kokybe tikrina nepriklausomi ekspertai.nei jus matet,nei jus zinot-svarbu saukiat. QUOTE(buruliuke @ 2009 11 13, 18:45) Tikrai sutinku kad visko reikia mazam angeleliuj.Ir as kai tik gime pirkau tuos rubelius,pamatai kazka grazaus ir perki,tik su laiku pradejau suprasti kad reikia pirkti tik ta ka reikia ir kas butina.Nes daug rubeliu tik po viena karta uzdetu keliavo i maisus ir ant auksto Na as nenoriu pasakyti kad reikia VISKO kas tik buna prekyboj. Man labai patiko tavo pastebejimas apie SM skelbimu lenta: labai geras daiktas - vos kelis sykius panaudotas.... QUOTE(mari73 @ 2009 11 13, 21:07) ar kuri bent skaitet tu koseliu sudeti?visos pagamintos is ekologisku grudu,kuriu kokybe tikrina nepriklausomi ekspertai.nei jus matet,nei jus zinot-svarbu saukiat. man duoti vaikui maistą kuris pagamintas prieš metus,du, nu atsiprašau-aš geriau pati išsivirsiu šviežią anei iš ekologiškų grūdų 2 metų senumo. QUOTE(mari73 @ 2009 11 13, 15:17) labai keistas jusu paziuris i kai kuriuos dalykus.O kur tuos pinigus dedat-ar tik ne i kojine. na,visu pirma as parasiau,kad (cia mano nuomone).juk neparasiau kad niekas nepirkite.o kiek jus turite vaikuciu..a?jei as tureciau 1-tai daugiau leisciau,na bet man nei keduciu nei kitu nebutinu dalyku nereiktu,as manau man jie nereikalingi.bet pas mane-3.o i kojine patikekit ner ka krauti su tokia seimyna,reik dar gerai gauti norint kad atliktu,o mano pinigeliai juokingi.be to as neturiu tu kojiniu
Na pasiskaičius kai kurioms vaikučiai tikrai laaabai daug finansiškai atsieina. Mes su vyru dabar pajuokavom kad mums mažylis nieko nekainuoja
Kokios idomios diskusijos
As manau cia kiekvienos asmeninis reikalas, kiekviena mamyte ziuri pagal savo galimybes ir poreikius aisku, vienai 100 lt nieko nekainuoja, kitai cia labai daug. Mum pampersai menesiui su servetelem kainuoja apie 100 lt, nusiperki pora rubeliu, iki siol stengiausi pirkt po nedaug, bet kokybiskesnius, uztat dabar nesiojam, ir nereikia po pirmo skalbimo ismest i siuksliu deze Na, nezinau ar cia daug, ar mazai isleidziam palyginus, bet niekaip nesuprasiu, kaip turedami pinigu, pirkti padevetus rubelius, kaip viena pazistama, sau batus uz 800 lt, o dukrai padevetus rubus, ir vaiksto mergyte su istampytu bodziuku QUOTE(mari73 @ 2009 11 14, 10:02) na ir isivaziavot merginos Jei neklystu, tai pati ir pakreipei tema link "geros/blogos mamos bruozai" O jei snekant apie islaidas vaiko mitybai, tai turiu sutikti su tavim, kad tas sukiojimasis virtuveje atima daug grazaus laiko, kuri galetum paskirti kur kas idomesniems ir malonesniems dalykams. Na ne tiek daug kad net i lauka su vaiku neiseitum, bet visgi as asmeniskai mielai to kosiu virimo atsisakyciau. Tik jei galeciau vaiko islaikymui skirti 1000 ar daugiau litu, tai uzuot pirkusi "ekologiskus" Cia as netaikau tau asmeniskai |