laukiu Jūsų atsakymų
Turiu du pusbroliukus. Vienam 4,kitam 2. gal žinote kokius nors žaidimus, kuriuos galime pažaisti, nes jiems nusibosta su manimi tik paišyti, dėti puzzles ir išdykauti. galbūt yra kokie idomūs žaidimai? galbūt su kamuoliu... netik jo ridenimas, bet ir su kažkokia prasme ar pan. vaikai judrūs, labai išsivystę (4metis naudojasi kompu jau,pats įsijungia, suranda savo papkę,įsijungia multikus)
laukiu Jūsų atsakymų
yra toks zaidimas memory, galim anusipirkti galima ir pasidaryti. Reikia prikarpyti apie 20 vienodo dydzio popieriniu kvardatuku (geriau storesnio popieriaus) panasiai 5 cm x 5 cm. Tada nupiešti po du vienodus paveiksliukus. Pats zaidimo pasidarymas jau bus savaime idomus uzsiemimas. Kai jau nusipiesete paveiksiukus, juos visus reikia uzversti ir paskui ieskoti du vienodus paveiksiukus.... Na gal aiškiai parašiau čia viską
Mano vaikui 3metukai.
Nuo mazens daznai zaidziu su juo. Zaidimai su suaugusiais labai patinka vaikams
Smidtana, pabandykit žaisti seną gerą žaidimą "Valgomas-nevalgomas"
Su dvimečiu gal dar neišeis žaisti, nes žodynas gali būti negausus. Bet bandykit QUOTE(smidtana @ 2009 11 06, 01:06) Turiu du pusbroliukus. Vienam 4,kitam 2. gal žinote kokius nors žaidimus, kuriuos galime pažaisti, nes jiems nusibosta su manimi tik paišyti, dėti puzzles ir išdykauti. galbūt yra kokie idomūs žaidimai? galbūt su kamuoliu... netik jo ridenimas, bet ir su kažkokia prasme ar pan. vaikai judrūs, labai išsivystę (4metis naudojasi kompu jau,pats įsijungia, suranda savo papkę,įsijungia multikus) laukiu Jūsų atsakymų labia daug visokių įdomių žaidimų gali rasti pasinaudojus visagaliu google, tik tam reikia laiko, saviškei daug radau visokiųir mokomųjų ir lavinamųjų
Su kamuoliu galima pažaisti tokį lavinamąjį žaidimą: priešingybes. sakykim metam kamuolį vaikui sakydami šiltas, vaikutis turi kuo greičiau pasakyti priešingos reikšmės žodį šaltas. Šlapias - sausas, saldus rūgštus ir t.t.
Slėpti kambaryje daiktą, ieškant sakyti šilta, šalta...
Mes mokomės raidelių. Pasidarėm dideles pradžiai vaiko vardo raides, po to dar mano ir tėčio. Po to vienas nežiūri, o kitas išslapsto tas raideles kambariuose. O tada prasideda linksmybės
Faina čia temelė, kiek idėjo jau pasipylė ir tikiu, kad jų bus dar daugiau.
Mes irgi su vaikais žaidžiam Memory (turim ant medinių kaladėlių), dar patinka Domino (turim su žvėrelių paveiksliukais), dėlionę, kuri yra su skaičiukais - sudedi paveiksliuką ir kartu gaunasi koks nors nesudėtingas veiksmas (2 + 2 = 4). Su raidėm dar neturim, bet ketinu įsigyti traukinuką. Turėtų būti geras, tik aš ne su vardu galvoju, o kokiu nors ilgesniu žodžiu, kad turėtumėm kuo daugiau įvairių raidžių. Su sūnum mėginsim su tais vagonėliais žodžius sudarinėt
Vaikam patinka senas zaidimukas ''Pele, Pele pas ka ziedas zydi'', dar zaidziam kas ilgiau pasokines ant vienos kojytes, ant kitos kojytes, abiem kojytem, kas ilgiau patiles ir pan...
zaidziam
Visada žaidžiam ir su žaislais, ir šiaip žaidimukus
o mano mazasis tai zaidzia daugiausia vienas tik zurnaluose uzduoteles kartu sprendziam
Pas mus irgi panaši situacija, nebežinau kuo užsiimti. Irgi žaidžiam ir slėpynių ir piešiam ir t.t..
O mums dar padeda Pirmoji Viktorina, toks paprastas žaidimas, pirkti yra "Vaikų mieste".
Pas mane tai abu masinyciu fanai, bet as jau geriau
Maniškiui 3,9m tai veiklos su juo daug, tik užsiimk
Piešimas, spalvinimas su guašu, flomasteriais, pieštukais, kreidelėmis; Statymas iš lego - tėtis šioj srity daugiau fantazijos turi negu aš Dėliones labai mėgstam; Domino žaidžiam visi trys kartu; Su mašinėlėmis irgi pažaisti tenka Užduotėles nesudėtingas atliekam kartu - tarkim sujungti taškus ir nuspalvinti gautą piešinį, linijas sujungti, nuvesti pelytę namo teisingu keliu, nuspalvinti piešinį, kai kiekviena spalva turi savo žymėjimą ir gaunamas koks nors piešinys ir pan. Aplikuoti labai mėgsta - aš popierių spalvotą jam plėšau o jisai klijuoja. Juk tereikia nupiešti norimą figūrą (tarkim obuolį), ją iškirpti ir vaikas ją apklijuoti gali. Galimos ir šiek tiek sudėtingesnės aplikacijos, kai vaikas pats iškirpti bando ir suklijuoti. Dainuojam, šokam kartu muzikai grojant Lavinamuosius žaidimus žaidžiam - dėmesio, atminties. Daug dėmesio skiriam kalbos pratimukams, nes maniškiui su kalba problemos. Pirštukų žaidimus žaidžiam; Knygutes kartu skaitom, aptariam personažus, spalvas, gerus/blogus veikėjus ir t.t.
Butinai zaidziam kartu. O darom viska. Kadangi man labai patinka megzti, tai noriu uzsiimti siuo relaksaciniu uzsiemimu ir kai dukrytes nemiega, todel merdu, taip pat siuvu lelytems drabuzelius, pataliukus. O jas tuo tarpu mokinu siuti sagutes. Tiesa is pradziu siudavo jos at kartonu paveikslelius su siulais, kuriu galiukai padaryti kaip batu raisteliai. Kuomet gaminu valgi jas taip pat itraikiu ir paverciam tai zaidimu. Joms tai zaidimas, o mano ziniomis nepakeiciamas ugdymas ir neatsiejamas rysys. Joms tai labai patinka, kai tetis grizta jos puola prie duru saukdamos : ''labas vakaras teveli, vakarienei (pvz.) musu gamonti kotletai.
O siaip daug loginiu zaidimu turim ir zaidziam. Taip pat megstam muzikinius zaidimus. Tokius kaip :''klause zvirblis ciulbonelis pas ta pilka karveleli''......
Musu megstamiausi zaidimai, tai su kauliuku ir fugurelem, kas greiciau pasieks finisa. Turim ju visokiausiu. Daug is "5" zurnaliuko. Mes siuos zaidimus vadinam "ričiu račiu"
Zaidziam kartu visi,buna labai linksma.Sugalvojam visokiu atrakciju.
uzsiemam ie mes,ir gaudynes,ir pasidarom sokius sau,paleidziu vaikiskas daineles,kartu dainuojam,sokam.Spalvojam,dukrytei 4metukai,jau tikrai turim ka kartu nuveikti
QUOTE(Darmin @ 2009 12 06, 23:35) Maniškiui 3,9m tai veiklos su juo daug, tik užsiimk Piešimas, spalvinimas su guašu, flomasteriais, pieštukais, kreidelėmis; Statymas iš lego - tėtis šioj srity daugiau fantazijos turi negu aš Dėliones labai mėgstam; Domino žaidžiam visi trys kartu; Su mašinėlėmis irgi pažaisti tenka Užduotėles nesudėtingas atliekam kartu - tarkim sujungti taškus ir nuspalvinti gautą piešinį, linijas sujungti, nuvesti pelytę namo teisingu keliu, nuspalvinti piešinį, kai kiekviena spalva turi savo žymėjimą ir gaunamas koks nors piešinys ir pan. Aplikuoti labai mėgsta - aš popierių spalvotą jam plėšau o jisai klijuoja. Juk tereikia nupiešti norimą figūrą (tarkim obuolį), ją iškirpti ir vaikas ją apklijuoti gali. Galimos ir šiek tiek sudėtingesnės aplikacijos, kai vaikas pats iškirpti bando ir suklijuoti. Dainuojam, šokam kartu muzikai grojant Lavinamuosius žaidimus žaidžiam - dėmesio, atminties. Daug dėmesio skiriam kalbos pratimukams, nes maniškiui su kalba problemos. Pirštukų žaidimus žaidžiam; Knygutes kartu skaitom, aptariam personažus, spalvas, gerus/blogus veikėjus ir t.t. Oho,kaip cia jus visko tiek spejate ... Mes kazkaip namie nelabai ka zaidziam... kadangi namo giztam 18.00 ,o lovoj buna ji 20.00 ,tai siokiomis dienoms lieka pusvalandis pasakelei... savaitgaliais daug laiko praleidziam ne namie,tai tie zaidimai naminiai tik retkarciams lieka.
As praktiskai visa laika skiru vaikams. daug kas sako, kad skriaudziu save, bet as su tuo visiskai nesutinku. Sunelis i darzeli neina, dabar auginu antra todel namuose mes prisigalvojam tiek veiklos, kad net sunku isvardinti. Turim begales zaidimu, domino, puzliu, atminties, per kaledas gavo dovanu ALIAS vaikiska, tai yra
mes irgi kartu žaidžiam, bet yra tokių žaidimų, kurie man labai nepatinka (parduotuvė, vaidinimai) ypač jei jie tesiasi kokias 2 val, tada aš juos nutraukiu , atsisakau žaisti
Žiemą žaidžiam stalo žaidimus, mėgstamiausias Carcassone ( be jokių papildymų ). Dėliojam dėliones kartu. Dar žaidžiam žaidimus be pavadinimo
Na o vasarą kaifuojam nuo milžiniškų muilo burbulų pūtimo. Paraše įkėliau filmuką, kokie jie gaunasi QUOTE(zvaigzdutee30 @ 2009 12 06, 21:18) tiesa...mes megstame zurnaluose uzduoteles spresti, is ratu ar mikes pukuotuko....dar geras zaidimas loto- kur daiktus reikia rasti manau tiktu abiems vaikuciams. dar siulyciau prisiminti sena gera zaidma jurgeli meistreli.
kadangi mes su vyru megstam stalo zaidimus, tai mano burbulas irgi juos zaidzia.
Pakankamai gerai zaidzia Carcassone su keliais pratesimais Baigiu ismokinti Stone Age strategijos, kai matau, kad nepavarges ir gali valanda pazaits http://www.boardgamegeek.com/boardgame/34635/stone-age Matematikos pagrindus tobulinam su Alhambra http://www.boardgamegeek.com/boardgame/6249/alhambra Atsipalaidavimui Barenbande http://www.boardgamegeek.com/boardgame/21856/barenbande Labai uzsikabliaves ir pramokes mano bernas megsta su mumis pakalt Mag-Blast http://www.boardgamegeek.com/boardgame/231...t-third-edition Dviese kooperacinis zaidimas Pandemic http://www.boardgamegeek.com/boardgame/30549/pandemic Vaikiskas koridoras http://www.boardgamegeek.com/boardgame/13875/quoridor-kid Megstamas Saboteur http://www.boardgamegeek.com/boardgame/9220/saboteur Irgi vaiko megstamas Zooloretto http://www.boardgamegeek.com/boardgame/27588/zooloretto Reakcijos zaidimas Splash Attack http://www.boardgamegeek.com/boardgame/20217/splash-attack Uno, Bingo, Memory, Domino. Vienu zodziu, rinktis turim is ka, pagal nuotaiką. ZInoma pasprendziam uzduoteles kokias, pazaidziam su kaladelem lego (labai megsta), su masinytem. Tuoj geri orai, eisim i zaidimo aikstele
stengiuosi kaip imanoma,bet jei as nepazaidziu jinai pati puikiai pazaidzia
QUOTE(milonyte @ 2010 03 12, 00:10) As praktiskai visa laika skiru vaikams. daug kas sako, kad skriaudziu save, bet as su tuo visiskai nesutinku. Sunelis i darzeli neina, dabar auginu antra todel namuose mes prisigalvojam tiek veiklos, kad net sunku isvardinti. Turim begales zaidimu, domino, puzliu, atminties, per kaledas gavo dovanu ALIAS vaikiska, tai yra Tikra supermama, ir aš norėčiau, kad man taip sektusi su vaikais
Nėra tos dienos, kad nežaistume su vaiku, tenka net persikūnyti į personažus
Buna pazaidziam,buna kad ir nezaidziam
žaidžiam kiekvieną dieną
Žaidžiam kasdien, šiuo metu ,,ant bangos" parduotuvė, kavinė ir valgoma-nevalgoma. Taip pat dažnai žaidžiam ,,šeimą" su kūdikiais ir stalo žaidimus
|