Nestukems geriau neskaityti.
Birzelio pradzia...
Ryt poryt turetu prasideti mano dienos,tik idomu jausma turiu viduje.Jauciuosi laiminga,niekas negaletu man sugadinti nuotaikos.Nusiperku testa.Rankos dreba.Gal si karta mums pavyko?Deja,tik vienas bruksnelis.Bet kodel man visa laika skauda pilvo apacia?Vis tik einu pas gyd.,gal kazkas negerai.Pasisakau,kad kelios dienos kaip nera mm.Pasiulo pasidaryti tyrimus.Laukiu valanda atsakymo,tas geras jausmas manyje lieka.Kai tik mane pakviecia,matau issisiepusi gyd.Taip as laukiuosi!!!!Tik dar labai mazai laiko,nes gyd. nieko negali isziureti.
Turiu gera nuojauta,kad viskas bus gerai.
Einu i darba,sypsena nedingsta nuo veido.Tik tas skausmas neramina.Vis stipreja.Issiprasau is darbo ir vaziuoju i ligonine.Mano vyras isvaziaves i uzsieni dirbti.Norejau jam gera zinia pranesti,kai jis griz,bet dabar jau skambinu jam.Sakau kad turiu gera ir bloga naujiena.Liepia kuo greiciau vaziuoti i ligonine.Ligonineje mane apziuri pora gyd. ir ''nuleidzia'' ant zemes - gal but man negimdyvinis nestumas.Reikia likti ligonineje,daryti kraujo tyrimus ir ziureti ar kas vyksta.
Gulim palatoj keturiese,kiekviena mergina turi savo istorija.Kiekviena jaudinasi,bet stengiames galvoti tik gera.Mano kraujo tyrimai eina vis geryn.Po savaites vel apziuri mane vienas gyd.,deja nieko gero nepasako.Pasikviecia kita,jis siulo dar tris dienas likti ligonineje.Vel mane apziuri,as pati matau viska ekrane.Kodel ten dvi juodos demes?Negi......??Gyd. pasveikina mane.DVYNUKAI!!!!Perspeja mane,kad is dvieju gali likti tik vienas,viskas isaiskes tik apie 12sav. Man tik 5sav.5dienos.Laikau pirmaja nuotraukyte ir negaliu patiketi.
Pagaliau galiu parodyti pirma foto vyrui.Ziuri susiraukes,nieko nesupranta...issigastu jo reakcijos.Bet stai matau jo sypsena.''Visuomet svajojau apie dvynukus!''-sako jis.
Is gyd. gaunu lapeli darbdaviui,jog as laukiuosi.Galiu nebijodama visiems pranesti jog as laukiu dvieju leliuku,juk...
Dirbu neilgai.Prasideda problemos-kraujavimas.Baisios 7-8sav. praeina (pirma leliuka praradom 7sav.)Kraujavimas tai sustoja,tai vel uzeina.Daug gyd. mane apziurejo,bet niekas negalejo man tiksliai pasakyti is kur tas kraujas.Gal but tempiasi gimda,juk du leliukai apsigyveno?O gal rizika persileidimui?Jau nesuskaiciuoju kiek kartu as gulejau ligonineje.
Mano gyd. pasiulo pamatuoti vaikiuku kaklo rauksleles.Sutinku.Vienas leliukas leidosi ismatuojamas,nors ir labai judejo.Viskas gerai.Kitas miega nepatogioj pozoj.Gyd. bando isjudinti,neiseina.Siulo eiti i ligonine,ten geresne aparatura ir gal maziukas pakeis padeti.Ten pamatuoja maziuka,vel viskas gerai 1.9mm. O dydisis vel miega,pajudinti neiseina.Bet kiek pamatavo,2.8mm. Riba 3.5mm.Pradedu nerimauti.Sutinku,kad padarytu dar ir kraujo tyrima.Laukiu pora valandu,nenoriu atsitraukti nuo gyd. kabineto.Taciau kuo ilgiau laukiu,tuo labiau...
Nuojauta neapgavo!
Kraustomes i nauja buta.Atvaziavo mano tevai aplankyti ir pasidziaugti su manim kartu.Pilvukas mano vis apvalejo,jau tilpau tik i vienus dzinsus.Masciau nuo 20sav. pradeti po truputi pirktis daikciukus leliukams.Mama sugalvojo megzti kojinytes.Tiesa,keleta bodziuku nusipirkau,negalejau praeiti pro sali nes...
Turejau gera nuojauta,kad viskas bus gerai.
Rugpjucio 31d. as vis dar kraujuoju,bet gyd. apziurejes nieko blogo nemato.Leliukai miega susiglaude.
Rugsejo 8d.padidejo kraujavimas,o nakti apturejau lengvus saremius.Kraujavimas niekaip nemazejo.Ryte sukrove man mama tase su butiniausiais daiktais,man paciai nervai nelaike,ir islekem greitai i ligonine.Ten apziurejes gyd. nebeleido judeti,pasake kad vandenu mazai,vienas leliukas nusileides labai zemai.Pagulde iskart i ligonine,kraujo tyrimai,laselines per kurias 24val. per para lasa magnis ir du antibiotikai.Rugsejo 10d. velai vakare uzejo labai stiprus saremiai,kas 3min.Skaiciau,kad kvepavimas padeda per saremius,ir tikrai - juos buvo lengviau istverti.Kvieciu budinti gyd. deja jis negali iskarto ateiti,padeda kitam leliukui ateiti i si pasauli.Atsistoju i tualeta ir jauciu kad kazkas iskrenta.Isisgastu.Atejusi sesute paaiskina,kad tai tik sukresejes kraujas.Po to saremiai apstoja,trumpam uzmiegu.Pagaliau pasirodo gyd. apziuri jis mane,nieko gero jis man nepasako ''Nubego vandenys'' Kaip nubego,as nieko nepastebejau,ar galima kaip nors uzpildyti????Is pacio ryto pasirodo pats sef gyd. jam uzduodu tuos pacius klausimus.Jo atsakymas ''Reikia stebuklo.Vandenys isejo kartu su krauju.'' As tikiu - stebuklas mane aplankys,vis dar...
Mano leliukai nors ir be vandenu jauciasi gerai,juda,sirdutes plaka.Mastau,kai kraujavimas sustos ir vandenys atsiras.Nesupratau,ka reiskia ''Vandenys nubego'',matyt buvau soke.Ateina psichologe su manim pasneketi,paguosti ir tik ji man isaiskina tikra situacija.Rytais-vakarais meldziu Dieva kad mums padetu.Pranesu blogas zinias vyrui,jis vel uzsieni.Sakau,jog as nenusileisiu kovosiu iki galo.Jis mane palaiko,nors jo balsas dreba tai sakant.
Kiekviena diena turiu tai lengvesnius,tai stipresnius saremius.Atvaziuoja vyras trumpam aplankyti,gera ji matyti,bet siunciu ji kuo tuoliau nuo manes nes gripuoja.
Rugsejo 15d. vakaras.Naktines sesutes prasau padidinti magnio doze,nes jauciu kad sia nakti vel bus baisingi skausmai.Nuojauta neapgavo.Net didziausia magnio doze nepadejo.Saremiai kas 2min. apziurejusi gyd. sako kol kas viskas gerai.Kankinuosi lovoje,kaimyne del manes taip pat negali miegoti.Tarp saremiu lakstau i WC,is tikruju be reikalo.Apie 2val. nakties jauciu,kad kazkas ne taip.Gal vel koks kraujo kresulys.Apziurejo gyd. ''Jau...''
Atkabino mane nuo laseliniu,vaziuoju koridoriumi,leidziames liftu,o mane purto saltis.Cia mano gera nuojauta dingo.
Vaikiuku sirdutes plaka nesutodamos.O as turiu stumti,nelabai kas gaunasi.Vel kvepuoju,yra lengviau.Gyd. mane giria.Uz ka?Per tuos skausmus uzeina baisios mintys,nebegaliu daugiau,darykit ka norit,bet as noriu kad viskas baigtusi.As niekada nebenoresiu tureti vaiku.Ir stai baigiasi...tylu.3val. 15min.Tik dideles asaros bega man per skruosta.''Berniukas,ar noriu paimti ji ant ranku'' - girdziu?Ne.Nenoriu matyti.Gyd. suvynioja i ranksluosti,paklausia dar karteli.Taip noriu,juk as esu mama!Ir stai turiu savo berniuka ant ranku.Verkiu balsu.Negaliu atsiziureti.Kazkur tolumoj gyd. sako,kad antrasis vaikiukas jauciasi gerai,suleidzia man kazkokiu vaistu,galbut ji galima bus dar isgelbeti.Ziuriu i savo didyji,tas kuris visuomet miegodavo.Jis pats graziausias!
Po valandos vel lengvi saremiai.Kraujas bega nesustodamas.Deja,antrasis taip pat pakeliui.Suleidzia skatinamuosius,saremiai vienas po kito.Stumti visai negaliu,geda.Pradeda darytis bloga,jau beveik pradejau sneketis su kitu pasauliu.Gyd. issigandusi,kad as nukraujuosiu surenka zmones i operacine.
Prabundu 7.20,salia girdziu kaip vienas kudikelis pasveikina savo mama.Is kart pradeda bireti asaros.Kur mano kudikeliai?Ar as pamatysiu kada savo antraji vaikiuka?Atejusi sesute atnesa dvi lelytes atsiminimui.Antras irgi berniukas,5val.10min.Kaip geda,kokia as mama?Nesugebejau savo berniuko pagimdyti!!Negaliu padovanoti vyrui dvieju sunu!!
19 savaite....
Guliu savo palatoje,asaros rieda,bet dar negaliu patiketi,kas nutiko.
Vakare uzeina vienas gyd. nori su manim pasisneketi,ne kaip gyd. kaip draugas.Verkiu nesustoma.Gaunu nuotraukytes su mano berniukais,atvirute kur ju koju antspaudai.Sitie vaikiukai yra patys nuostabiausi!!!!!Bet mano maziuka as noriu paimti ant ranku,negaliu as jo taip palikti.Labai gera buvo ji priglausti prie saves.Tos mazos rankytes,kojytes....
Po keletos dienu jau norejau eiti namo.Is vienos puses nenorejau savo suneliu palikti vienu ligonineje,bet juk kazkada as turejau is ten iseiti.
Man leido paskutini karta pasimatyti su jais.Atsisveikinti.Buvo gera juos pamatyti,bet liudna kad tai bus paskutinis kartas.Turejau minti pasiimti juos kartu....Norejau juos tureti visuomet salia.....
As turiu juos,savo sirdyje.Paverkiu kartais.Bet ir dziaugiuosi,kad juos pamaciau,susipazinau.Turbut isproteciau kitaip.Galejau juos paimti ant ranku,pabuciuoti.
Atsiprasau uz savo tokia ilga istorija.Si istorija ne tik jums,bet ir man paciai.Tai lyg pasisnekejimas su savim,apdirbimas savo minciu.
Aisku,yra like klausimu kas kaltas del to kas ivyko?Ar galima buvo kazka padaryti kitaip?
Bet laiko juk nesugrazinsi.
As noriu vel kuo greiciau pastoti,skraidyti padebesiais,pajusti judesiukus.Nenuleisim ranku su vyru,nors kai kurie galvoja,kad mums ne visai gerai.
Nenorejau izeisti tu mamu,kurios su savo vaikiukais susitinka po Cezario.
L