Sveikutes, gal kas nors susidūrėtė su problema:imuninis nevaisingumas. Kas tai per velniava? Ar yra bent menka galimybė pastoti, o gal kas jau turi vaikų po tokios diagnozės? Gyvenu visiškoj nežinioje, jokios literatūros apie tai negaliu surasti.Help me....
Irmina, kiek zinau, imuninis nevaisingumas - tai partneriu nesuderinamumas. Kai i moters organizma pateke spermatozoidai del ivairiu imuniniu priezasciu netenka judrumo ir zusta, nepasieke tikslo. Ir itariant toki atveji atliekamas tyrimas del imuninio nesuderinamumo.
Papildyta @ [mergetime]1082383444[/mergetime] Va cia dar apie ta pati siek tiek: http://www.sveikas.lt/klausimai3.asp?id=909&sritis=164
Irmina, jei tokia diagnoze tikrai jau yra patvirtinta, turetu pagelbeti inseminacija.
Irmina, mano paveikslėli pavogiai
Irmina, ar tau tai diagnozuota? O ką sako gydytojai?
oi, atsiprašau, itkute, labai jau man patiko tas paveikslėlis, bet su laiku bandysiu pasikeisti, nepyk.
Irmina, niekada tuo specialiai nesidomejau, reikes gal paieskoti tau info internete...
Kaip tau jis diagnozuotas ir kaip paaiskintas? Seniau as isivaizdavau, kad imuninis nevaisingumas tai tuomet, kai spermiukai nuzudomi gimdos kaklelyje. Tokiu atveju iseminacija kaip ir labai turetu padeti (tiesiog apeinant ta nelemta gimdos kakleli). Dabar man kyla itarimas, kad imuniniu nevaisingumu vadinama, kai apskritai organizmas pradeda gaminti antikunius, kurie kovoja su sperma, su embrionu kaip su svetimkuniais, ar ka nors girdejai apie tai? Gal as neteisi? Siuo atveju yra slopinama moters imunine sistema, skiriami kazkokie specialus vaistai pries tuos antikunius, kiek zinau, tai yra sunkiai, bet koreguojama.
Supranti Daiva, užtat ir man labai neramu, kad mažai informacijos apie tai yra. Man jau buvo darytos 4 inseminacijos, o rezultatų jokių. Tiesa, vasara, kuomet su vyru darėme pertaruką trijų mėnesių (dėl inseminacijų), galvojom pailsėsim aapie nieką negalvodami, aš pastojau. Tai buvo rugpjūčio mėnuo.`Užsilaikė man mėnesinės na ir aš galvosiu pasidarysiu testą, bet jis buvo toks neaiškus, vienas brukšniukas ryškus, o kitas matosi, bet blankus. Na ir suprask tu kad nori.Dariausi testą gal dešimt kartų ir vis tas pats.Tada mėnesinėms susilaikius kokias 8 dienas nuvariau pas ginekologą, kuris padaręs echo pasakė, kad nieko nemato:arba labai mažas nėštumas, arba kiaušintakyje, arba nesivystantis, ir dar paėmė kraujo tyrimą BCHgonadotropiną. Kitą dieną sužinojau, kad nėštumas yra (BCG >300), ir ateiti reikėjo po kelių dienų. Bet po vienos dienos prasidėjo rudos išskyros, po to raudonos...ir taip pasibiagė mano laimė...Gyd. sako, kad turbūt buvo prisitvirtinęs žemai gimdoje(nes tuomet jis ten lygtais kažką ir matė) ir jam neužteko vietos vystytis...na žodžiu ar neužteko vietos, ar tai imuninio nesuderinamumo pasekmė vienas Dievas težino..
Jo Irmina, su HCG 300 nestumas garantuotas, bet aisku per mazas, kad ji pamatytu su echo...O kokiu budu tau diagnozavo ta nesuderinamuma?
Kiek as zinau, visa tai pakankamai sviezia ir pas mus net neteko girdeti, kad butu gydoma medikamentais...O kiek laiko jau planuojate?
planuojame apie du metus. o buvo diagnozuota Usonienės klinikoje(prieš metus)- buvo imamas mano ir vyro kraujas ir tiriamas, na ir po to pasakė, jog mano kraujas gamina antikūnus prieš vyro spermą, ir kad rasti dar kažkokie kelių rūšių antikūnai tipo, vienas prieš kito...
Jo, cia yra tas antrasis variantas, apie kuri rasiau. Apie tai nemazai yra informacijos rusu, anglu kalba, ar skaitai rusiskai? Siaip tai ir pati labai noreciau sita tyrima pasidaryti, gal pameni kiek kainavo?
Tuo metu, kai mes atėjome jį darė nemokamai, kažkokia akcija buvo. Bet dar be šito tyrimo yra atliekamas tyrimas "po sueities", kuomet po santykių reikia ateiti ir iš moters paima tepinėlį ir žiūri ar ten likę spermatozoidai normaliai juda ir ar gyvi likę.Šis tepinėlis nebrangus apie 20-30 lt Vaisingumo klinikoje, o iš kraujo kainos nežinau.taip, aš rusiškai ir angliškai skaitau.
Na va , pasirodo dar vienas tyrimas nedarytas. Manau, kad nereiketu delsti ir pasidaryti ta nesuderinamumo tyrima. Tik nezinau nuo ko pradeti, gal pirmiau savo gydytojos uzklausti ar tiesiu taikymu i Vaisingumo klinika zygiuoti
aišku, kad pasidaryk iš karto. juk šis tyrimas įeina į bendrą nevaisingumo tyrimų planą. kaip tau galėjo nepasakyt, kad ji reikia padaryti, keista
O kas cia keisto, man per 11 metu lankymosi pas gydytojus ne karto nesiule niekas jo daryti, netgi neuzsimine, o turint omeny pora persileidimu ir nepavykusi IVF praktiskai tai turetu buti kone pirmas skitriamas tyrimas. Del tepinelio, kuri ima is maksties po lyt. santykiu dar teko girdeti, o apie antikuniu tyrima - Irmina pirmas zmogus, kuri sutinku ir kuriam buvo darytas sis tyrimas. As Bogdanskienes klausiau - gal man vertetu si tyrima pasidaryti - tai ji tik paguzciojo peciais, uztai ir sukilo noras begti kur nors i Maskva, nes net tu keliu tyrimu iki galo nepadaro... Sako, kad tai tipo vienetiniai atvejai sito antikuniu nesuderinamumo, o rusu forume kas antra turi sia beda...
ko norėti, Lietuva yra provincija, deja...
Irmina,
Cia labai geros nuorodos aoie imunini nevaisinguma - informacijos daug, dar pati nespejau visko paskaityti: http://www.cironline.ru/articles/infertility/59.shtml http://www.cironline.ru/articles/infertility/60.shtml http://www.cironline.ru/articles/immunreprod/
Sakykit o imuninis nevaisingumas cia ne tas pats, kur imami antikuniu testai?
Noriu_buti_mama, kiek suprantu tai tas pats. Kai imama spermos tepinelis is gimdos kaklelio po sueties, irgi imuninio suderinamumo testas, taciau jis rodo tik gimdos kaklelio imuninini nesuderinamuma, taciau pasirodo, kad dar yra imuninis nesuderinamumas kraujo, lasteliu lygyje, kuris "nuzudo" embriona kartais dar net iki menesiniu araba tik pastojus (ankstyvi persileidimai). Sitas tyrimas ir daromas su vyro ir moters krauju (nustatomi tie antikuniai). Na, as pati dar "plaukioju"...bet esme tokia.
Daivut, aciu uz nuoroda, idomu buvo paskaityti ir puslapiukas nematytas
Aha viskas aisku. Reiks vis delto prisiruosti ir nueti pasidaryti ta tyrima
Mano drauge,nepastoja daugiau nei 4metus,atliko visus tyrimus,ir nuotrauka ir del infekciju,ir harmonu ir vyro spermos tyrima,viskas idealu.Tai dabar darysis ta tyrima ,nesuderinamumo ,cia jau vienintelis dalykas ko nedare. Ziuresim,kas ten gero,nes vyrui virs 30,tai jau jis baisiai nervinasi,kodel gi tiek laiko nera
Papildyta @ [mergetime]1082728918[/mergetime] Jos vyras prisiskaite,kad iki 32 jei nesulauki leliaus,tai jau ir visai sansu mazai. Bet mes ji itikinejam,kad viskas bus gerai,cia ne amziui esme
Nu kas del vyru, tai tkrai nesamone...Jie juk iki senatves vaisingi
Man postkaitalinis testas atliktas 2 kartus. Po pirmojo dar buvo abejonių, o po antro kaip ir nebeliko: visi spermiukai tampa nejudrūs. Pasiskaitinėjau, kad esate dariusios ir kraujo tyrimą. Įdomu ar verta dar ir jį tirti, ar jau postkaitalinis pakankamai informatyvus.
Žinot, prisiskaičiau pagal Daivos nuorodas apie imuninį nesuderinamumą ir tyrimų patikimumą rusiškuose saituose ir pradėjau abejoti. Sakykit, ar yra nors viena kuriai darytas postkaitalinis tyrimas ir pasirodė, kad spermatozoidai gerai juda. Gal sakau pas visas taip ir nejuda
Kaip suprantu poskoitalinis testas del tam tikru priezasciu gali meluoti. Viena pagrindiniu yra tame, kad butina ji atlikti vaisingu dienu metu, esant vaisingoms gleivems. Kiekvienai is musu tos vaisingos gleives pasirodo skirtingu laikotarpiu ir buna skirtinga laika. Tokiu budu kai kurios moterys gali pastoti pasimylejusios 6 dienas iki ovuliacijos ir nepastoti pasimylejusios 1 diena iki ovuliacijos. Lygiai taip pat ir testas 6 dienas iki ovuliacijos gali buti geras, o 1 diena pries - blogas. Taip, kad neverta taip jau nusiteikti, kad tie spermiukai tikrai zuna. Viena menesi zuna, o kita ziurek ir nezuna
Del kraujo turimo, tai ir man butu idomu ka daugiau suzinoti, bet kaip suprantu Lietuvoje jis nelabai daromas Papildyta @ [mergetime]1084456626[/mergetime] Bent jau nelabai praktikuojamas
Dėkui Slyvute, bet kai 12 metų nepastoji natūraliai nei karto...tai gali manyti, kad tie spermiukai žūva visada. Skambinau į Geromedą dėl kraujo tyrimo (nesuderinamumo), tai atsakė, kad turėjo reagentų, bet kadangi jie buvo nepaklausūs, tai nebeturi. Sako nusipirktume, bet kiek bus norinčių? Dėl manęs vienos nepirks
O tu nebandei daryti inseminaciju - tai juk geriausia iseitis, kuomet aplenkiamas gimdos kaklelis ir spermikams nebereikia susidurti su moters gleivemis, kuriose jie zusta?
Viltis, gal gali suzinoti, kiek reikia moteru, kad pirktu tuos reagentus ir kiek tas tyrimas kainuoja. Gal atsirastu daugiau norinciu. As irgi labai noriu sita tyrima pasidaryti.
As dariausi ta poskoitalini testa 2 kartus. Pirma karta nebuvo judriu sperm
Gerai, Daiva, išsiaiškinsiu dėl to kraujo tyrimo su Geromeda po pietų. Bet iš Jūsų kažkurios žinutės lyg ir supratau, kad Vaisingumo klinikoje kažkas tai darėsi?
Liucile, tą testą dariausi pas Pleskačiauską Žvėryne (senoka jo aparatūra, palyginus su šiuolaikine), tai rodė tuos paparčio žiedus. O prieš maždaug 6 metus darė kitas gydytojas, tai analogiškai. Jis man ir įpiršo mintį apie imuninį nevaisingumą. Žinot, man net mintis nekyla apie tai, kad galėčiau natūraliai mylintis pastoti. Insiminacijas gal 5-6 dariausi pas įžymųjį Pleskačiauską, bet ,,iš lempos": be echoskopo, be stimuliacijų. 4 insiminacija dariausi pas Bogdanskienę (stimuliavo ir echoskopato Miežėnienę), tai po 2 pastojimas buvo kiaušintakio pačiam gale, išoperavo, net kiaušintakio nereikėjo pašalinti. O prieš 1 mėn. dariausi IVF
Gal galite man durnai paaiskinti del to imuninio nevaisingumo: as pastoju, bet visi nestumai nutruksta labai ankstyvoj stadijoj (5-8 sav.) Ar cia irgi gali buti kazkoks imununis ...?
Kite, Visai galimas dalykas...Imuninio nesuderinamumo testą (kraujo) normalūs gydytojai skiria, kai bent tris kartus nėštumas nutrūksta labai anksti arba dėl visiškai neaiškių priežasčių iš viso nėra pastojimo. Tiesa, tai nauji atradimai, todėl nėr ko labai ir kaltinti tų gydytojų...Kai kurie netgi užsienio mokslininkai vis dar netiki, kad tai iš viso toks jau lemtingas faktorius... Tik mergaitės labai suplakėt viską į vieną vietą: YRA DVIEJŲ TIPŲ IMUNINIS NEVAISINGUMAS: 1. Daromas postkoitalinis testas - būtent žiūrima, ar gleivėse yra gyvų spermiukų ar ne. Tai galima apeiti inseminacijos pagalba. 2. Daromas kraujo tyrimas - parodo, ar moters organizmas gamina antikūnius (kraujo, ląstelių lygyje), kurie sunaikina ne tik spermiukus, bet embrioną...
Daiva, o gal tai vienas ir tas pats? Mano gydytoja sako, kad jei yra ši reakcija gimdos kaklelyje, kas gali garantuoti, kad ir gimdoje nesigamina tie antikūniai????
Manau, kad spermiukų žuvimas gleivėse yra užuomina, kad gali būti bendras imuninis nevaisingumas, bet visgi inesminacijos pimuoju atveju kartais padeda Tikrai nežinau, Viltis, bet kokiu atveju išvada viena - vertinga pasidaryti ir kraujo tyrimą...Gal girdėjai kaip tai koreguojama?!Skiriamas ASPIRINAS Oi, blyn, kuo toliau į mišką...........
Daiva, logiškai mąstant, kuo daugiau stiprinsi imuninę sistema, tuo daugiau ji priešinsis tai spermai. Kaip tik ją reiktų silpninti, kad nepajėgtų kovoti....Nu nusifilosafavau. Prieš kokią savaitę užklausiau gal 6 gydytojų nuomonės internete, ar yra koks kitas gydymas be inseminacijų, tai atsakė, kad ne. Manau, kad niekas gerai net nežino.
Vilte, pataisysiu.............Lietuvoje nežino. Jeigu net aš žinau, tai ką jau čia bekalbėti...Žinau, kad daromos kažkokios injekcijos, tipo vyro antikūniai leidžiami į moters kraują ar kažkaip panašiai...na kažkas panašaus į skiepus...Įtariu reikės specialiai pasigilinti, nes gi reikės mūsų daktarams išaiškinti, aišku, jeigu ne spjausiu į viską ir neišvažiuosiu į Maskvą trečią IVF daryti...
Daiva, man sakė Miežėnienė, kad lyg kažkas ir daroma, bet mokslas to dar nėra pripažinęs, kaip gydymo metodo. O kur tai daroma ką Tu rašei?
Tikrai zinau, kad daroma Rusijoje. Apie gydymą aspirinu kitais kažkokiais vaistais skaičiau užsienio saituose (reikėtų pasiknisti archyvuose). Dėl injekcijų reikėtų dar pasigilinti, bet tikrai nemanau, kad tai rusų atradimas. Ar skaitai rusiškai/angliškai?
Štai pirma pasitaikius nuoroda uždavus užklausą per google http://www.med2000.ru/perevod/perevod18.htm Gal tu ją pyyyyyyyyyyyyyyyyyp Miežėnienei duok................
Dėkui, paskaitysiu
gal kam bus įdomu, klausiau Vaisingumo klinikos:
norėčiau sužinoti, ar Jūsų klinikoje galima atlikti postkaitalinį testą ir taip pat kraujo imuninio suderinamumo testą (tarp sutuoktinių)? Klinika atsakė: Testą po sueities (poskoitalinį) mūsų klinikoje atlikti galima. Testo kaina 20 litų. Jo atlikimui būtinos atitinkamos sąlygos turi būti vyraujantis folikulas, pakankamas moters organizmo įsotinimas estrogenais, praėjęs tam tikras laikas po lytinių santykių. Šios sąlygos reikalingos, kad testas būtų informatyvus. Manau, kad gydytojo konsultacija prieš testo atlikimą būtų reikalinga. Kraujo imuninis nesuderinamumas mūsų klinikoje, kaip ir daugelyje nevaisingumo centrų, neatliekamas. Šis testas nėra informatyvus, jo rezultatai neturi įtakos nėštumų dažniui. Pagarbiai "Vaisingumo klinika"
Įdomu, kodėl neatlieka ir kodėl jis neinformatyvus?
na pvz. Geromeda neatlieka, kadangi neturi šis tyrimas paklausos, todėl neverta pirkti reagentų. O neinformatyvus gal todėl, kad kraujo suderinamumas neturi įtakos pastojimui, o tik išnešiojimui...ai nežinau
aš dariausi poskoitalinį tyrimą pas Bogdanskienę. atvažiuoji per vaisingas dienas, pažiūri, ar geros gleivės. jei gleivės geros, jos paimamos ir supilamos kartu su sperma (veiksmas vyksta išorėje). po to žiūri, kas nugalės
Rimanta, kaip įdomiai Tau buvo atliekas šis tyrimas
vakar vakare.
Rimanta
Tai kaip suprantu,spermiukai nugalejo
nu jo komentaras iš jo: 'o tu dar manei, kad tarp mūsų kas nors gali būti nesuderinama'
O ka tu tikrai taip galvojai stiprus spermiukai,nepasidave |