Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Imuninis nevaisingumas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Oktavija
Rimanta, tikrai nenoriu nieko prikarksėti, bet kai man pirmą kartą darė šį tyrimą po 1 val. (po santykių) tai buvo keletas judančių spermiukų. Pakartojus po kokių 5-6 val. jau nebe.
NA, BET AŠ MANAU, KAD AŠ TOKIA NESUSIDERINUSI VIENINTELĖ biggrin.gif
Eglė M.
thumbup.gif
Eglė M.
QUOTE (viltis @ 2004 06 15, 16:01)
Rimanta, tikrai nenoriu nieko prikarksėti, bet kai man pirmą kartą darė šį tyrimą po 1 val. (po santykių) tai buvo keletas judančių spermiukų. Pakartojus po kokių 5-6 val. jau nebe.
NA, BET AŠ MANAU, KAD AŠ TOKIA NESUSIDERINUSI VIENINTELĖ  biggrin.gif

na, nežinau, kokia tavojo spermograma? jei ten yra kokių problemų... jei spermijai apskritai nelabai gyvybingi...

manau, kad po kelių valandų jie turėtų būti jau ne gleivėse, o pasimatyme wink.gif

man nuojauta sako, kad čia viskas gerai wink.gif
Oktavija
aišku, kad pas Tave viskas OK thumbup.gif
Tačiau manojo spermograma irgi gera......ai, bet ką čia dabar iš naujo. Taip, aš tokia vienintelė šiame forume.
Daiva
Oi Rimanta, liuks, bet kada jau taviskiai is pasimatymu pereis i rimtesnius ilgalaikius santykius wink.gif
Eglė M.
QUOTE (viltis @ 2004 06 15, 16:07)
aišku, kad pas Tave viskas OK  thumbup.gif
Tačiau manojo spermograma irgi gera......ai, bet ką čia dabar iš naujo. Taip, aš tokia vienintelė šiame forume.

žinoma, kad nevienintelė. aš pati žinau wink.gif ir Daiva gali patvirtinti (matai, yra merginos, kurios mažai rašo, bet ateina į susitikimus). be to, kaip naujokė, dar ne iki galo žinai mūsų istorijų detales.

taip taip.
paiduke
QUOTE (viltis @ 2004 06 15, 16:07)
Taip, aš tokia vienintelė šiame forume.

Nemanau ,kad vienintele,nemazai is cia esanciu tokio tyrimo nedare,tai ir nezino kaip ten yra
Eglė M.
Viltie, o tu pasidaryk tokį kaip aš. įdomu, koks bus atsakymas g.gif
Oktavija
vakar buvau pas Miežienienę, tai klausinėjau, ar verta dar darytis šį tyrimą (2 kartus jau jį dariau, tik pas ,,šiaip sau'' gydytojus) . Tai jos nuomone ne, nes tai nieko nekeičia (gydymo būdai vis tiek bus tie patys - IVF, IUI). Vėl siūlo darytis IUI.
Eglė M.
a, Miežėnienė....

bet jei gydymo būdai tie patys, tai žinoma, nieko nekeičia.

tik įdomu, kas čia buvo temos pradžioje paliesta - kad jei postkoitalinis rodo nesuderinamumą, tai gali būti ir, palauk, kaip ten, kraujo? ar ląstelių (jaučiu, nusikliedėjau) nesuderinamumas.

tu tikrai nevienintelė, neliūdėk huh.gif
paiduke
o jeigu man nevyksta ovuliacija,tai kaip suprantu ir tas tyrimas nieko neparodys,nes reikia kad gleives vaisingos butu.Ar tiesa?
Eglė M.
QUOTE (paiduke @ 2004 06 15, 16:50)
o jeigu man nevyksta ovuliacija,tai kaip suprantu ir tas tyrimas nieko neparodys,nes reikia kad gleives vaisingos butu.Ar tiesa?

taip. nes kiek aš supratau - nevaisingose gleivėse spermijai ir taip žūva g.gif gal ne žūva, o tiesiog be jų nepraeina į gimdą, nežinau g.gif o mano atveju - tai paėmė tas gleives grynas ne iš makšties, o nuo gimdos kaklelio.
Oktavija
Rimanta, gydytojai sako, kad ,,kraujo nesuderinamumas" neturi įtakos pastojimui, tik išnešiojimui ir pan. O aš nepastoju apskritai, tik kartą po inseminacijos.
O jei ne paslaptis, ar Tu pas Bogdanskiene ėjai specialiai dėl postkaitalinio tyrimo, ar darei kokią IUI ar pan.?
Eglė M.
QUOTE (viltis @ 2004 06 16, 08:48)
O jei ne paslaptis, ar Tu pas Bogdanskiene ėjai specialiai dėl postkaitalinio tyrimo, ar darei kokią IUI ar pan.?

specialiai. ta prasme, kad tai įeina į bendrą tyrimų planą. iš šio bendro tyrimų plano man beliko tik patikrinti kiaušintakių praeinamumą. jei su jais viskas tvarkoj, pradėsiu ovuliacijos stimuliaciją. mano pagrindinė problema - hormonai.

cool.gif
Viltė
QUOTE (viltis @ 2004 06 15, 14:16)
vakar buvau pas Miežienienę, tai klausinėjau, ar verta dar darytis šį tyrimą (2 kartus jau jį dariau, tik pas ,,šiaip sau'' gydytojus) . Tai jos nuomone ne, nes tai nieko nekeičia (gydymo būdai vis tiek bus tie patys - IVF, IUI). Vėl siūlo darytis IUI.

Dar kartą paklausiu, nors ir rašei. Kur tau buvo atlikti šie tyrimai ir kiek kainavo? Ar vaisingumo klinikoje dareisi?
Oktavija
Vilte, ar Tu klausi apie postkaitalinį tyrimą?
Jei taip, tai pirmą kartą darė prieš 7 metus Šventojoje (daviau dovanėlę), reabilitacijos klinikoje, paprastas ginekologas. Jis man ir įpiršo šią diagnozę: imuninis nesuderinamumas.
Antrą kartą kartojo Pleskačiauskas (pigiai) prieš kokius 4-5 metus.
Normaliose Nevaisingumo klinikose apskritai šio tyrimo nesidariau.
Viltė
QUOTE (viltis @ 2004 06 16, 12:29)
Vilte, ar Tu klausi apie postkaitalinį tyrimą?
Jei taip, tai pirmą kartą darė prieš 7 metus Šventojoje (daviau dovanėlę), reabilitacijos klinikoje, paprastas ginekologas. Jis man ir įpiršo šią diagnozę: imuninis nesuderinamumas.
Antrą kartą kartojo Pleskačiauskas (pigiai) prieš kokius 4-5 metus.
Normaliose Nevaisingumo klinikose apskritai šio tyrimo nesidariau.

O dieve, ir tu dar sakai kad esi vienintelė nesuderinama. Marš tuoj pat darytis į vaisingumo kliniką, ten pigiau 20 lt. Su tuo Pleskačiausku ir aš esu susidūrusi juk pasakojau. Nemanau, kad jis gali savo daržinėj, ką nors rimtai nustatyti. Kaip tu šitaip gali nervintis tiek laiko ir dar kartą nesitirti?
Oktavija
Vilte, prajuokinai dėl tos daržinės biggrin.gif Klausau biggrin.gif Eisiu darytis, bet kitą ciklą, nes vyras išvykęs (nėr su kuo derintis laugh.gif )
Eglė M.
QUOTE (viltis @ 2004 06 17, 09:04)
Vilte, prajuokinai dėl tos daržinės biggrin.gif Klausau biggrin.gif Eisiu darytis, bet kitą ciklą, nes vyras išvykęs (nėr su kuo derintis laugh.gif )

abi šaunuolės thumbup.gif
Eglė M.
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 05 14, 08:46)
Viltis, gal gali suzinoti, kiek reikia moteru, kad pirktu tuos reagentus ir kiek tas tyrimas kainuoja. Gal atsirastu daugiau norinciu. As irgi labai noriu sita tyrima pasidaryti.

del amzino poreikio viska zinoti ir patirti prisijungciau ir as... biggrin.gif

kas dar prisijungs - gal is tu, kurios dare nesekmingus dirbt.apvaisinimus?

cool.gif
Oktavija
QUOTE (Rimanta @ 2004 06 27, 11:29)
del amzino poreikio viska zinoti ir patirti prisijungciau ir as... biggrin.gif

kas dar prisijungs - gal is tu, kurios dare nesekmingus dirbt.apvaisinimus?

cool.gif

na, Geromeda atsakė, kad nepirks tikrai. Gal Daiva ką sužinojai (atsimeni kažkada kalbėjom apie kažkokį centrą, kurį man nurodė Geromeda ir Tu sakei, kad žinai)?
Aš būtinai prisijungčiau.
Daiva
QUOTE (viltis @ 2004 06 29, 10:52)
Gal Daiva ką sužinojai (atsimeni kažkada kalbėjom apie kažkokį centrą, kurį man nurodė Geromeda ir Tu sakei, kad žinai)?

Jo, panos....kalta....gėda...nesužinojau blink.gif
Pasižadu - išsiaiškinsiu - prisimenu apie kokį centrą eina kalba...
Oktavija
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 06 29, 10:08)
QUOTE (viltis @ 2004 06 29, 10:52)
Gal Daiva ką sužinojai (atsimeni kažkada kalbėjom apie kažkokį centrą, kurį man nurodė Geromeda ir Tu sakei, kad žinai)?

Jo, panos....kalta....gėda...nesužinojau blink.gif
Pasižadu - išsiaiškinsiu - prisimenu apie kokį centrą eina kalba...

negėda, negėda biggrin.gif
Daiva
Tai va skambinau aš į tą Biomedicinos tyrimų centrą - pašnekėjau kaip žydas su vokiečiu....ir supratau tik, kad KAŽKAS labai brangiai KAINUOJA laugh.gif

Žodžiu imuninio nevaisingumo kraujo tyrimų jos nedaro ir nelabai žino, kas tai yra....

Yra kažkos vyrų nevaisingumo nustatymo tyrimas iš kraujo - kažką ten tiria chromosomų lygyje - kainuoja 550 Lt doh.gif

Ir dar jie daro kariotipo tyrimą - genetinio vyro ir moters suderinamumo. Imamas vyro ir moters kraujas. Kaina vienam 292 Lt, tobiš vėl 584 Lt doh.gif

Kreiptis galima bet kada bet kuriom ciklo dienom, geriausia iki 12 val.

Nu bet žinot net man per brangu sad.gif Eina jie...
Oktavija
tikrai tegul jie eina..... biggrin.gif
Eglė M.
QUOTE (viltis @ 2004 06 15, 17:02)
NA, BET AŠ MANAU, KAD AŠ TOKIA NESUSIDERINUSI VIENINTELĖ biggrin.gif

paklausiau gydytojos ir dėl to:

seniau darytas postkoitalinis tyrimas (kai imamas mėginėlis iš makšties po sueities praėjus ilgesniam laiko tarpui) informatyvus tik tuo, kad parodo, jog lytinis aktas apskritai įvyko. gyvybingi, judrūs ir sveiki spermijai vaisingas gleives įveikia per kelias minutes. išeina, kad tie, kurie liko, ir taip buvo brokuoti.

mano aprašytasis metodas (a la naujas smile.gif ) , kai vaisingos gleivės ir sperma sudedamos ant stikliuko po gaubteliu ir žiūrinama, ką jie vienas su kitu veiks, vadinamas penetracijos (jei smegenys ko nemaišo). įdomu tai, kad gleivės netgi traukia spermijus prie savęs (tai ką, išeina, kad jei nesuderinamumas - tai stumia g.gif smile.gif ), jei taip, tai spermijai per labai trumpą laiko tarpą praeina pro gimdos kaklelio gleives ir džiaugsmingai skuba išsvajoto tikslo - kiaušialąstės link.

g.gif
Anelija
Mano vyrui apie tokį metodą pasakojo gydytojas Kamarauskas. Supratom, kad jis daro tokį.
Mumm
Gal zinot kur galima pasidaryti antikuniu testa Vilniuje?
pukelis
QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 07 13, 12:06)

O ka tai per tyrimas, ka jis parodo? blink.gif

Paaiskink man neismanelei doh.gif
Gytutė
QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 07 13, 12:06)

Prieš ką antikūnų? Šiaip antikūnus nustatinėja daug kur, tik žiūrint kokius.
Mumm
Na zodziu, man gydytoja itare, kad 2 persileidimai butent del antikuniu galejo but, cia turbut del rezuso konflikto, jis pradeda veikti, ne tada, kai vaikelis, jau issivystes buna, kaip paprastai, o gerokai anksciau, uz tai visi nestumai vos 4 sav tesieke sad.gif na va ir reik ta testa pasidaryt, as kazkaip visai pamirsau, bet va pas mano drauge ta pati problema, vel persileidimas, ir nutariau nerizikuoti o pasidaryt ta testa, ji daro tik vienoj vietoj Vilnius, tik nepamenu nei adreso, nieko, zinau, kad ta vieta, kur daro tuos tyrimus yra prie upes, prie naujo tilto, kur dabar ant stulpu sedi visi smile.gif Na zodziu kokia ten gatve? Ir jie daro siuos tyrimus tik kai prisikaupia tam tikras skaicius moteru, nes neturi pakankamai tam irangos, uz tai kai susirenka daug klienciu jie turbut uzsako, ir atlieka tyrimus g.gif
Oktavija
QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 07 13, 12:56)
nutariau nerizikuoti o pasidaryt ta testa, ji daro tik vienoj vietoj Vilnius, tik nepamenu nei adreso, nieko, zinau, kad ta vieta, kur daro tuos tyrimus yra prie upes, prie naujo tilto, kur dabar ant stulpu sedi visi smile.gif Na zodziu kokia ten gatve? Ir jie daro siuos tyrimus tik kai prisikaupia tam tikras skaicius moteru, nes neturi pakankamai tam irangos, uz tai kai susirenka daug klienciu jie turbut uzsako, ir atlieka tyrimus g.gif

mano bendradarbei buvo darytas šitas tyrimas ir, kaip ji sakė, ją siuntė Ališauskas į klinikas (tai gal Antakalnyje darė) wink.gif . Patikslinti negaliu, nes ji atostogauja.
Gytutė
Aš šiaip domiuosiu, ar čia apie tą tradicinį Rh(D) (rezus faktorių) Neteko girdėti, kad dėl anikūnų prieš šį baltymą įvyktų ankstyvi persileidimai.
Oktavija
QUOTE (migluze @ 2004 07 13, 21:13)
Aš šiaip domiuosiu, ar čia apie tą tradicinį Rh(D) (rezus faktorių) Neteko girdėti, kad dėl anikūnų prieš šį baltymą įvyktų ankstyvi persileidimai.

man niekur neteko skaityti, kad dėl paprasto rezus faktoriaus taip būtų. tik žinau, kad jei vaiko rezus faktorius pvz. (+), o mamos (-) gali būti kažkoks konfliktas, kuris ,,pataisomas" vaistais ir nėštumo metu ir vaikui daromos injekcijos tik gimus. Bet, kad būtų dėl to persileidimai wink.gif
Eglė M.
QUOTE (viltis @ 2004 07 14, 08:44)
man niekur neteko skaityti, kad dėl paprasto rezus faktoriaus taip būtų. tik žinau, kad jei vaiko rezus faktorius pvz. (+), o mamos (-) gali būti kažkoks konfliktas, kuris ,,pataisomas" vaistais ir nėštumo metu ir vaikui daromos injekcijos tik gimus. Bet, kad būtų dėl to persileidimai wink.gif

taip, ir dar girdėjau, kad tokių problemų nebūna per pirmąjį nėštumą, o atsiranda tik per kitus g.gif , einančius po pirmojo.
Mumm
Na zodziu cia ne tradicinis, kraujo tyrimas kaip suprantu, o tyrimas ant suderinamumo, tiriama sperma moters viduj, na bet tiksliai net nezinau sad.gif Dabar va vakar isgirdau, kad tik Kaune daromas sis tyrimas, o Vilniuj jau nebe

Na nezinau, gal ir supainiojau ka del tos spremos, bet siaip cia ne tas tradicinis antikuniu testas g.gif Zodziu kazkokia mistika, nieko nesuprantu
Daria
labas, Noriu buti mama!

Gal gali papasakoti kaip tau ar pasiseke padariti kur nors ta mistini tyrima?
nes ir man tokia diagnoze nustate kai dare sueities testa. doh.gif

mallena
labas merginos, jei teisingai suprantu, tai kalbate apie tyrima, kurio metu stebima ar vyro sperma praeina pro moters gimdos kaklelio gleives, ar zusta kai tik jas pasieke. Tokiu atveju vyro sperma nepatenka i gimda ir toliau. ji zusta susidurus su gimdos kaklelio gleivemis. Sio testo vilniuje turbut nebedaro del to, kad si teorija yra pasenusi ir neirodyta, bent jau taip sako geri daktarai Vilniuje. lygiai tiek pat moteru pastoja ir tiek pat nepastoja po sio tyrimo, bent jau taip sako. Provincijose, tai sis metodas priimamas kaip labai svarbus iūr jis atliekamas pirmiausiai. o vilniuje jei pastebejote tai niekas ir nesiulo darytis si testa Tai va taip, ir nebezinai zmogus kuom tiket. Siaip ir as susiduriau su sia problema.
Oktavija
Mallena, o kur Tu gyveni, gal Vilniuje? Labai būtų įdomu su Tavim pabendrauti, nes turiu tokią pat problemą, o Tu lyg jau ir pastojai. Pfu, pfu, pfu, kad neprasikalbėčiau smile.gif
mallena
as gyvenu siauliuose, o iki pastojimo itariu, kad kelias dar ilgas. Ziuresim, siandien vaziuoju i Vilniu darytis kraujo tyrima, nors pradedu abejoti ar jis reikalingas. Nes kaskart kai einu i tualeta tas rudas tepliojimas vis dideja tai jau tampa panasu i raudona armija, nors kraujo nematyti, bet ziuresim. pamazu apima depresija:(
Oktavija
Mallena, o kur Tau atliko inseminaciją? Ar turi kokių problemų be imuninio nesud.?
mallena
inseminacija atliko privacioj klinikoj, netoli telekomo Vilniuje, atrodo gertrudos g., gyd.Klimas. Tai va. Jis tokio dalyko kaip imuninis nesuderinamumas nepripazista ir net netiria. Taiko stimuliacijas, kaip ir konkrecios diagnozes nezinau. Nu daugiau nieko ir negydo. Tai va. Manau, kad si , pirmoji, inseminacija nepayko, nes atzygiavo raudona armija berods:(
Verkt siandien labai noriu. Taip ir padarysiu, bus geriau:(
Bandysim kita karta
Oktavija
QUOTE (mallena @ 2004 08 03, 12:53)
inseminacija atliko privacioj klinikoj, netoli telekomo Vilniuje, atrodo gertrudos g., gyd.Klimas. Tai va. Jis tokio dalyko kaip imuninis nesuderinamumas nepripazista ir net netiria. Taiko stimuliacijas, kaip ir konkrecios diagnozes nezinau. Nu daugiau nieko ir negydo. Tai va. Manau, kad si , pirmoji, inseminacija nepayko, nes atzygiavo raudona armija berods:(
Verkt siandien labai noriu. Taip ir padarysiu, bus geriau:(
Bandysim kita karta

labai labai užjaučiu, o paverkti reikia labai rimtai, nes kitaip širdis plyšta heart.gif o gal ne tik paverkti, bet ir kokio vynelio palakti, kad geriau išsilietum. Pavyks kitą ar dar kitą kartą, nenusimink ir natūraliai ne visos iš karto pastoja.
Tai visgi kokios Tavo problemos be imuninio?
mallena
kitokiu problemu kaip ir nera, arba nezinau. Ovuliacia ivykdavo ir be stimuliacijos. kazkaip dorai niekas ir neppaaiskina del ko nepastoju. sad.gif
Oktavija
QUOTE (mallena @ 2004 08 03, 13:03)
kitokiu problemu kaip ir nera, arba nezinau. Ovuliacia ivykdavo ir be stimuliacijos. kazkaip dorai niekas ir neppaaiskina del ko nepastoju. sad.gif

ir man ovuliacija vyksta ir hormonai pakenčiami, bet...taigi, turbūt tas imuninis nesuderinamumas ne iš piršto laužtas dalykas g.gif
Tai ar Tu jau susirgai, ar tik manai, kad prasideda?
Oktavija
Prisiminiau, kad dar neparašiau ką sakė Bogdanskienė apie imuninį nesuderinamumą.
Jos nuomone, jei postkaitalinis tyrimas ir parodė imuninį nesuderinamumą, vis tiek nėra jokio gydymo, o inseminacijos padeda, kadangi (jos nuomone) pačioje gimdoje nesigamina antikūniai prieš vyro spermą. Klausiau, ar tikslinga daryti kraujo tyrimą šiam reikalui nustatyti. Taip pat atsakė, kad jei ir ras antikūnius kraujyje, besigaminančius prieš vyro sperma, tai vis tiek siūlys tik inseminacijas blink.gif Nieko tai nepakeis gydymo schemoje. Užsiminiau, kad girdėjau, kad pasaulyje lyg ir bandoma šį nesuderinamumą mažinti vaistais. Atsakė, kad tai buvo daroma anksčiau, kai dar nebuvo inseminacijų. Žodžiu, skiriami kažkokie hormonai (pavadinimo neatsimenu), jie labai ėda blužnį, kepenis ir apskritai sveikatą, o efekto kaip ir nelabai. Vartojami labai ilgai, kad kažką paveiktųsad.gif
Jos nuomone, reikia daryti inseminacijas ir laukti nestuke.gif
mallena
aciu , viltis, labai padejai. Dabar mano viltis dar labiau sustiprejo. As dabar manau, kad IUI nepavyko del to, kad organizmas buvo issekintas ta menesi, nes jau pradejus leisti gonali susirgau pusles uzdegimu, bet kazkaip gaila buvo nutraukti ta cikla ir ejom iki galo. nebesinorejo laukti. Bet galejom...
Kad organizmas issekes parode ir tai, kad folikulai augo letai ir reikejo zymiai didesnes (beveik trigubai) gonalio dozes, kad isaugtu folikulai. Tai va dabar taip guodziu save. gi reikia kazkaip paaiskinti ta nesekme.
Ateinanciam ciklui labai saves saugau, kad ko vel nepasigauciau ir manau bus viskas ciki ( kaip ir visoms cia esancioms). Gi turetu per si foruma praeiti rudeninis virusas biggrin.gif
Oktavija
Mallena, mūsų problemėlės atrodo panašios. Linkiu Tau ir sau, kad greičiau išsispręstų heart.gif
Oktavija
Kolibriuke, o apskritai, ar gydytojai kalba apie tokį dalyką kaip imuninis nesuderinamumas. Ką Tu pati manai šiuo klausimu: ar tai gali būti lemiamas dalykas nepastojime g.gif
Žinau ne vieną šeimą, kurioje nėra vaikų daug metų, išsiskiria, ir vyras ir moteris apturi vaikų g.gif
Kolibriukė
QUOTE (viltis @ 2004 08 26, 15:46)
Kolibriuke, o apskritai, ar gydytojai kalba apie tokį dalyką kaip imuninis nesuderinamumas. Ką Tu pati manai šiuo klausimu: ar tai gali būti lemiamas dalykas nepastojime g.gif
Žinau ne vieną šeimą, kurioje nėra vaikų daug metų, išsiskiria, ir vyras ir moteris apturi vaikų g.gif

Aš pati manau, kad imuninis nesudernamumas pilnai gali būti. Juk būna nesuderinami organai - negalima juk širdies bet kam persodinti, reikia, kad sutaptų tam tikri antigenai. Su sperma ir moters skysčiais smile.gif yra šiek tiek paprasčiau. Čia būna taip - jei yra imuninis nesuderinamumas spermiukai tiesiog žūsta moters gimdos kaklelio gleivėse. tuomet kaip jau čia buvo rašyta yra siūlomos inseminacijos, nes gimdos gleivinės skysčiai tokiom žudančioms savybėm jau nepasižymi.

Tačiau mano nuomonė yra labai subjektyvi. Reikia pasiskaitinėti literatūros ta tema.
O geriausias įrodymas, kad imuninis nesuderinamumas egzistuoja yra vilties pateiktas pavyzdys, kad išsiskiria bevaikė šeima ir atskirai susilaukia pulko vaikučių. Bet vėlgi - gi niekas nežino, ar gydėsi, kokie jų tyrimai buvo.

Yra padarytos studijos, kad imuninis nesuderinamumas neturi įtakos vaisingumui - vienodas skaičius porų susilaukia vaikiukų. Tai yra pagrindinis argumentas neigiantis tokio nesuderinamumo galimybę.

Šiuo metu kai kur yra siūlomas gydymas hormonais. Negaliu pasakyti tiksliai kokiais, galiu tik spėti, kad tai kortikosteroidai kažkokie - gliukortikoidų rūšies. Tačiau gydymas turi būti labai ilgalaikis, didelių dozių, efektyvumas manau mažas. Be to galimos žiaurios komplikacijos, pašaliniai reiškiniai. Todėl niekam tokio gydymo nerekomenduočiau.

Mergaitės - jeigu siūlo inseminacijas, jas ir rinkitės, o ne vaistus. Rimtas daktaras ir nesiūlys.

Ar nesuderinamumas yra? Daro postkoitalinius testus. Kiek žinau - Klimas tai neigia.
Aš ne Klimas, ne Usonienė ir ne Bogdanskienė...Aš Kolibriukė smile.gif Ir manau, kad toks nesuderinamumas yra, bet jis tėra lydinti nevaisingumo priežastis. Jį galima apeiti inseminacijos būdu. Tokia mano nuomonė. Hau rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.