Gal žinot, kokių tyrimų galima daryti LT, norint išsiaiškinti PRG deficitą ar antikūnių prieš PRG? Aš pora ciklų kaip matuoju BT, ir ką -mm vieną ciklą atėjo už 11 d, kitą -už 9 d
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 08, 18:09) Iride,perziurejau tavo rezus dar kart,tai tikriausiai irgi su LIT reikes padraugauti?Ir Gestone ....Gal jau DQa ats atejo? Kazkodel turiu sesta jausma,kad reikia ieskotis laisvu vietu pas Bykova del LIT Atejo mano DQa ir jau su tavim aptarem Tavo rezultatai man atrodo puikus. Kada planuoji eiti pas Gorgy? Rasai, kad reikia uzsiimti eile pas Bykova. Cia rimtai, pas ja eiles? QUOTE(Iride @ 2011 03 08, 20:29) Atejo mano DQa ir jau su tavim aptarem Tavo rezultatai man atrodo puikus. Kada planuoji eiti pas Gorgy? Rasai, kad reikia uzsiimti eile pas Bykova. Cia rimtai, pas ja eiles? Su atmintim man jau tikrai nekas Geriau nuvaziuok,manau daugiau info gausi,gal vietoj bunant dar kokiu klausimu kils,galesi aptarti,nepriskambinesi del kiekvienos smulkmenos. Nezinau kada eisiu,noreciau iki kovo 31 dienos,nes tada vaziuoji i LV,tai butu logiska zinoti plana ir suderinti su gydytoju.Tik galvoju laukti clamidijos testo ar ne,niekaip neateina mm.Nors jau papus pradejo skaudeti,tai tikiuosi ateis kazkada greitai.Ryt jau i Barselona isminu,tai pasiemiau viska su savim jei ka per kita kurjeri is Ispanijos issiusiu,tik reiks paprasyt gal pinigeliu kazkiek grazins,o ju nepanaudota.Tai va,tikriausiai sulauksiu DQ ir imsiu artimiausia vizita.Jei chlamidija teigiama,recepto galeciau paprasyti ir veliau(tik bijau,kad uz tai paims kaip uz konsultacija,kazkuriai taip buvo). Del Bykovos,tai eiliu gal ten nera,bet jei reiktu tai butu idealu ta pacia kovo 31 ir pas ja apsilankyt,o iki to suzinot ar tikrai reikia LIT.Makalyne cia,na bet gal kaip nors issiaiskinsim QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 08, 23:20) Ryt jau i Barselona isminu,tai pasiemiau viska su savim jei ka per kita kurjeri is Ispanijos issiusiu,tik reiks paprasyt gal pinigeliu kazkiek grazins,o ju nepanaudota.Tai va,tikriausiai sulauksiu DQ ir imsiu artimiausia vizita.Jei chlamidija teigiama,recepto galeciau paprasyti ir veliau(tik bijau,kad uz tai paims kaip uz konsultacija,kazkuriai taip buvo). Del Bykovos,tai eiliu gal ten nera,bet jei reiktu tai butu idealu ta pacia kovo 31 ir pas ja apsilankyt,o iki to suzinot ar tikrai reikia LIT.Makalyne cia,na bet gal kaip nors issiaiskinsim Gerų atostogų
Gavau DQa rezus.Tai kai jau dejo,tai nepagailejo.
As-0505 0505 (4.1 4.1) MB- 0401 0505 (4.2 4.1) Kaip suprantu sutapimas net 75%,nieko nuostabaus kad nepasiseka.Dabar tik melstis,kad tik LIT uztektu.O iseitys tai liudnos-arba donoras arba surogatine mama.Kas mums nelabai tinka-vienas mb netinka,kitas man. Priezastis kaip ir aiski,tik galejo bent svelnesne buti. QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 17, 14:34) Gavau DQa rezus.Tai kai jau dejo,tai nepagailejo. As-0505 0505 (4.1 4.1) MB- 0401 0505 (4.2 4.1) Kaip suprantu sutapimas net 75%,nieko nuostabaus kad nepasiseka.Dabar tik melstis,kad tik LIT uztektu.O iseitys tai liudnos-arba donoras arba surogatine mama.Kas mums nelabai tinka-vienas mb netinka,kitas man. Priezastis kaip ir aiski,tik galejo bent svelnesne buti. Joo, sutapimas ryškus Žinai, cis dėlto tau gerai, kad gali iš UK šitus tyrimus darytis QUOTE(*Viktoriukas* @ 2011 03 17, 15:47) Joo, sutapimas ryškus Žinai, cis dėlto tau gerai, kad gali iš UK šitus tyrimus darytis Is tos puses tai taip,bet matai iki kol juos pasidarai tai irgi tenka daug praeit. Trauksiu,kas belieka.Tik reikia tiketis,kad jos uzteks.Isskaiciavau,tai iseina ne 75,o 50.Svarbiausia,kad pats agresyviausias 4.1 4.1,tai manes pagal sita ideja neturejo irgi buti.Matyt ne visiems isprovokuoja imunini atsaka.Viena aisku,kad problema rasta.Dabar galimo ir gydymo ieskotis.Einu pas gydytoja 28,tai ziuresiu ka siulys,manau pasiulus daugiau nei LIT.Dar su intralipidais galeciau suktis,su IVIG jau nelabai,tektu i LT ju skraidyt. I Ryga varau kovo 31,siandien persnekesiu su MB,bandysiu sneketis su Bykova,kad tuo paciu ir LIT padarytu. Pas jus tai jau taip,nors ir su UK labem ivairiu cirku buna,eini privaciai,net tam paciam hcg reikia siuntimo.Tau nebent per atstuma konsultuotis,ir kad faksu siuntimus darytu,krauja nusileist ir per fedex i UK,o is cia i Cikaga. QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 17, 16:34) Gavau DQa rezus.Tai kai jau dejo,tai nepagailejo. As-0505 0505 (4.1 4.1) MB- 0401 0505 (4.2 4.1) Kaip suprantu sutapimas net 75%,nieko nuostabaus kad nepasiseka.Dabar tik melstis,kad tik LIT uztektu.O iseitys tai liudnos-arba donoras arba surogatine mama.Kas mums nelabai tinka-vienas mb netinka,kitas man. Priezastis kaip ir aiski,tik galejo bent svelnesne buti. Nesuprantu skaičiukų, bet jei sakai, kad išeitys tik tokios, tai suprantu, kad nėra gerai QUOTE(kerzaka @ 2011 03 17, 17:09) Nesuprantu skaičiukų, bet jei sakai, kad išeitys tik tokios, tai suprantu, kad nėra gerai 50 proc taip.Teorija yra tokia,kad jei sutampantis embrionas pasiekia gimda,tai as atpazistu ji ne kaip embriona,o kaip "sava augliuka" pvz ir keliasi kileres.Su embrionu viskas gerai,svarbu mamos atsakas.Gerai yra taip,kad mano kileres neaukstos ir neagresyvios (net po paskutinio persileidimo praejus 2 savaitems. Reiskias ne taip jos ir keliasi.Daug blogiau butu jei kileres butu aukstos. Iseitis dabar LIT ir bandyti sodinti tik viena embriona,tuo paciu tikintis,kad jis nebus atitinkantis. Pagal visa ideja ir manes neturejo buti,gi esu 4.1 4.1,bet va reiskia mamos organizmas reagavo tinkamai.Is viso vakaru europoj dazniausias bent vienas is dvieju yra 4.1,tai jei ir partneris su 4.1 ,tai vel sutapimas.Reiskias nevisada suveikia organizmas pries. QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 17, 17:06) Einu pas gydytoja 28,tai ziuresiu ka siulys,manau pasiulus daugiau nei LIT.Dar su intralipidais galeciau suktis,su IVIG jau nelabai,tektu i LT ju skraidyt. I Ryga varau kovo 31,siandien persnekesiu su MB,bandysiu sneketis su Bykova,kad tuo paciu ir LIT padarytu. Labai įdomu, ką gydytojas pasiūlys. O jei taikysi viską, ką pasiūlys, koks šansas, kad pasiseks? O IVIG, kiek pamenu, dažnai nereikia. Gal kas keli mėn Papildyta: QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 17, 17:06) Tau nebent per atstuma konsultuotis,ir kad faksu siuntimus darytu,krauja nusileist ir per fedex i UK,o is cia i Cikaga. Jei būtų galima kraują iš LT siųsti, tai yra aprašymas UK forume, kaip ten ką daryti, tai gal galima būtų tiesiai iš LT į USA siųsti. Bet labai abejoju, ar iš LT tokia galimybė bus QUOTE(kerzaka @ 2011 03 17, 17:17) Labai įdomu, ką gydytojas pasiūlys. O jei taikysi viską, ką pasiūlys, koks šansas, kad pasiseks? O IVIG, kiek pamenu, dažnai nereikia. Gal kas keli mėn Papildyta: Jei būtų galima kraują iš LT siųsti, tai yra aprašymas UK forume, kaip ten ką daryti, tai gal galima būtų tiesiai iš LT į USA siųsti. Bet labai abejoju, ar iš LT tokia galimybė bus Na tikriausiai reiktu pradet skaiciuot is naujo-vienas is triju ivf turetu. Pasakiau MB,nusimine ziauriai,net neisivaziduoju ka jis galvoja.Na ne kovotojas jis toks,man jau baisu,kad rankas nuleis.O vienas sitam lauke ne karys.Tik pasakiau,kad cia ne blogiausias variantas ir pries metus mes ar taip ar taip ta lit planavom. QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 17, 18:20) Na tikriausiai reiktu pradet skaiciuot is naujo-vienas is triju ivf turetu. Pasakiau MB,nusimine ziauriai,net neisivaziduoju ka jis galvoja.Na ne kovotojas jis toks,man jau baisu,kad rankas nuleis.O vienas sitam lauke ne karys.Tik pasakiau,kad cia ne blogiausias variantas ir pries metus mes ar taip ar taip ta lit planavom. Gaila, kad MB taip reaguoja. Tad tu turi būti dvigubai stipresnė, kad galėtum kovoti už jus abu
Keberiokst - is visu blogybiu ir nezinomybes gerai tas, kad atradai prizasti. Vis kazkas konkreciau. Dabar ka... bielieka susidaryt tolimesni plana... idomu, ka Bykova pakomentuos
o jums stiprybes ir kovokit toliau... jei tik yra sansas, kad LIT, IVIG ir kazkas tokio gali suveikti...
Keberiokst, man čia reiktų rast gydytoją, kuris pirmiausiai duotų siuntimą į labaratoriją, tada duotų sutikimą, kad kraujas kažkur būtų siunčiamas
Keberiokst, yra kaip yra, ne nuo musu daug kas priklauso
atejo man atsakymai kileriu is EGL labo: Hemostasis: Protein C activity 142 ñ70-140% -sitas matau virsija norma Protein S activity 76 50-110% Protein C resistance2.7 >1.8 D - Dimer0.20 <0.55mg/L Inflammation proteins, autoantibodies": ANA IgG 0.3 norma <1.0 Immune status - Ly subpopulations: T Lymphocytes (CD3+)%76 56 - 86% T Lymphocytes(CD3+) Abs.Cnt1025 754-2764cells/µL NK Lymphs (CD16+, CD56+)%15 5 - 26% NK lymphocytes(CD16+,56+) Abs.Cnt207 84 - 724cells/µL T suppressor /cytotoksic (CD3+,CD8+)%34 13 - 39% T suppres. /cytotoksic (CD3+,CD8+)454 220 - 1129cells/µL Helper(CD3+,CD4+) %41 33 - 58% Helper(CD3+,CD4+) Abs.Cnt537 410 - 1590cells/µL Lymphocytes (CD45+)Abs.Cnt.1346 - cells/µL B limfocīti (CD 19+)%8 5 - 22 B limfocīti(CD19+)abs.sk.112 80 - 616cells/µL T Helper/Supprresor ratio1.18 1.0 - 1.5 Pakomentuokit, sios srities ''vilkės'' QUOTE(RositaK @ 2011 03 18, 11:23) Keberiokst, yra kaip yra, ne nuo musu daug kas priklauso atejo man atsakymai kileriu is EGL labo: Hemostasis: Protein C activity 142 ñ70-140% -sitas matau virsija norma Protein S activity 76 50-110% Protein C resistance2.7 >1.8 D - Dimer0.20 <0.55mg/L Inflammation proteins, autoantibodies": ANA IgG 0.3 norma <1.0 Immune status - Ly subpopulations: T Lymphocytes (CD3+)%76 56 - 86% T Lymphocytes(CD3+) Abs.Cnt1025 754-2764cells/µL NK Lymphs (CD16+, CD56+)%15 5 - 26% NK lymphocytes(CD16+,56+) Abs.Cnt207 84 - 724cells/µL T suppressor /cytotoksic (CD3+,CD8+)%34 13 - 39% T suppres. /cytotoksic (CD3+,CD8+)454 220 - 1129cells/µL Helper(CD3+,CD4+) %41 33 - 58% Helper(CD3+,CD4+) Abs.Cnt537 410 - 1590cells/µL Lymphocytes (CD45+)Abs.Cnt.1346 - cells/µL B limfocīti (CD 19+)%8 5 - 22 B limfocīti(CD19+)abs.sk.112 80 - 616cells/µL T Helper/Supprresor ratio1.18 1.0 - 1.5 Pakomentuokit, sios srities ''vilkės'' Proteino C ir proteino S tyrimus daro dėl kraujo krešumo nustatymo. Bet, kiek žinau, sumažėję skaičiai rodo padidėjusį krešumą. O va, padidėję net nežinau ką reiškia Jau radau info, kad padidėjęs Proteinų C ir S kiekis, nieko blogo nerodo: Elevated levels of Protein C and Protein S are not usually associated with medical problems. If both the activity and the concentrations of Protein C and Protein S are normal, it usually indicates adequate clotting regulation. Mano nuomone, tavo visi tyrimai geri QUOTE(RositaK @ 2011 03 18, 17:44) nu bet tai va, kazkaip cia viskas rodos neblogai, bet Bykova kazka iziuri is savo tyrimu, kad silpna imunine. Matyt del tu leukocitu maziau normos ir kitu rodikliu Aš kai nuvažiavau pas Bykovą buvo praėję gal 2 sav po persileidimo. Padarė krūvą tyrimų. Keletas nukrypimų buvo, bet palyginus ne daug nukrypę nuo normos (išskyrus trombicitus -tie tai gan smarkiai grybavo). Telefonu ji net nekomentavo mano tyrimų. Liepė atvažiuoti, nes tipo daug nukrypimų. Aš kažkaip nebevažiavau. Bet praėjus dar keliom savaitėm, LT pakartojau kai kuriuos jų. Ir ką -šį kartą daryti buvo jau normos ribose. Pas Bykovą važiavau, kai jau buvau apsisprendus, kad LIT darysiu. Atvažiavus parodžiau LT darytus tyrimus, kad jau dauguma į normas telpa, kurių buvau nekartojus, ji nebekartojo, o iš karto LIT atliko. Tad jei pas tave tik leukocitai jai nepatinka, pasidaryk pilną kraujo tyrimą LT ir matysi, ar ir dabar leukocitai nukrypę. Gal čia tik vienkartinis nukrypimas buvo QUOTE(kerzaka @ 2011 03 18, 19:12) Tad jei pas tave tik leukocitai jai nepatinka, pasidaryk pilną kraujo tyrimą LT ir matysi, ar ir dabar leukocitai nukrypę. Gal čia tik vienkartinis nukrypimas buvo na, yra kiek kitaip-kiek pamenu ir turiu b.kraujo tyrimu per visus nevaisingumo gydymosi metus jie visad zemiau normos buvo, o su leukocitais kartu ir limfocitai... QUOTE(RositaK @ 2011 03 18, 18:19) na, yra kiek kitaip-kiek pamenu ir turiu b.kraujo tyrimu per visus nevaisingumo gydymosi metus jie visad zemiau normos buvo, o su leukocitais kartu ir limfocitai... Supratau. Tada gal tikrai kokį nukrypimą rodo. O tau gydymą kokį nors Bykova skyrė? QUOTE(RositaK @ 2011 03 18, 19:36) rasiau RRC temoje Rosita, helyk.pylori ir man rado ir eritrocitu yra. Del pylori antibiotikai laukia, o del eritrocitu kelis kart ziurejo inkstus,viskas gerai, daktaras sako,kad dabar tyrimai kompu daromi ir jei padarytu senu metodu su mikroskopu,tai greiciausiai butu norma. O kuo kenkia pylori?? Ziauriai nenoriu antibu, bet teks gert QUOTE(Dominyyka @ 2011 03 18, 19:20) Nu įdomiai čia. Man rado helicobacter pylori (dar prieš važiuodama pas Bykovą žinojau, kad ją turiu), bet neliepė nieko gerti QUOTE(kerzaka @ 2011 03 18, 20:52) Nu įdomiai čia. Man rado helicobacter pylori (dar prieš važiuodama pas Bykovą žinojau, kad ją turiu), bet neliepė nieko gerti man gastro gydytojas, profesorius sake, kad ja reikia naikint, nes nuo jos opos atsiranda, erozijos ir siaip ji uzkreciama, galiu uzkrest per indus, bucinius ir panasiai. Bloga zaraza ji. Tik neklausiau ar turi itakos pastojimui Parasiau, nes cia ja minit, tai manau gal ka zinot QUOTE(Dominyyka @ 2011 03 18, 21:57) man gastro gydytojas, profesorius sake, kad ja reikia naikint, nes nuo jos opos atsiranda, erozijos ir siaip ji uzkreciama, galiu uzkrest per indus, bucinius ir panasiai. Bloga zaraza ji. Tik neklausiau ar turi itakos pastojimui Parasiau, nes cia ja minit, tai manau gal ka zinot labas man kadangi pylori yra neaktyvi forma-imunitetas- tai tik ta ju dzema antihelikon liepe pavalgyt kas liecia eritrocitus, tai dar nepriejau prie sito tyrimo:inkstu eho ir t.t. kaip sveikata? jau pasiruosus mazuosius saltukus priimti siltai? QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 17, 17:34) Kažkuri mergaitė jau rašė, gerai, kad pagaliau radai priežastį. Manau, kad Gorgis skirs ne tik LIT, bet ir lipidus, tam, kad profilaktiškai paslopinti imuninę. Aš šį ketvirtadienį esu užsirašiusi pas jį, pažiūrėsime, ką man pakomentuos dėl DQa - pas mane toks pats. QUOTE(Iride @ 2011 03 21, 10:56) Kažkuri mergaitė jau rašė, gerai, kad pagaliau radai priežastį. Manau, kad Gorgis skirs ne tik LIT, bet ir lipidus, tam, kad profilaktiškai paslopinti imuninę. Aš šį ketvirtadienį esu užsirašiusi pas jį, pažiūrėsime, ką man pakomentuos dėl DQa - pas mane toks pats. As penktadieni einu Jauciu dar nores padaryt gleivines biopsija,ir paziuret gimdos kileriu kieki,juk gali skirtis kraujo ir gimdos skaiciukai.Nedaznai buna,bet buna. Nes jei priezastis DQ,tai mano kileres butu laaaabai didesnes nei yra dabar,o dabar tik apie 8.Cia labiau problema su antru vaiku butu,nes tada jau tureciau uzkilusias kileres nuo pirmo nestumo.Aisku jei butu derantis embrionas.Net ir knygoje tai labiau akcentuojama,kad tai labiau problema isnesiojant antra vaika.O gal man po paskutinio nestumo ir liko sukilusios gleivineje? Kaip bebutu ,radau dar ir tokios info,kad Beer centras nustojo daryti sita tyrima,nes poros su visokiais sutapimais pastoja ir isnesioja.O ta musu 4.1 4.1 kaip tik patvirtina Sekmes ketvirtadieni
SOS
Iride,kur dingus,kaip vakar konsultacija praejo?
As ka tik is Gorgio grizau.Naujienos ir planas tokie. Situacija ne tragedija tikrai,bet spelioti sunku. Reikes 2 LIT,kad pakelti LAD T lasteles,B lasteles labai geros. Pradejus stimuliacija reikes intralipidu,kurie siek tiek numus TH1.Bet tam as jau geriu D vitamina plius wobenzym.Ir apsidrausti nuo kileriu sukilimo. Kileres labai geros. IVF protokolas bus su steroidais,clexane ir leidziamu progesteronu.Sodinti tik viena embriona,kad nebutu sutapimo su manim.Prasiau daugiau pakomentuot,bet sake,kad cia dar nelabai istirtas laukas,ir svarbi mamos reakcija.O tam jis imasi visu kitu veiksmu. Graikiska chlamidija teigiama.Tai dabar gavau triju savaiciu antibu kursa ir reiks persitikrinti.Startuot birzeli leido.Tik tikiuosi,kad pakartojus chlamidijos testa,jos jau nebebus,nes reiks atidet. Pastojus,dar karteli reikes intralipidu injekcijos,ir gal dar patikrinti kileres. Tai dabar ramia sirdim varau i Ryga,dar viska papasakoju Bikovai ir labai tikiuosi,kad ketvirtadieni LIT ji padarys. QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 25, 13:57) As ka tik is Gorgio grizau.Naujienos ir planas tokie. Šaunuolė T.P.Keberiokšt, kad rankų nenuleidi Tik mano nuomone, Bykova tau siūlys daugiau LIT daryti. Ji sako, kad reikia 2 LIT, prieš IUI ir tada pastojus gal kartą į mėnesį kartot. Labai įdomu, ką sakys dėl intralipidų bei steroidų Dėl tos graikiškos chlamidijos tai aš nustebus. Labai jau ją daug kam randa
Parasiau jai,laukiu atsakymo.
Del C.,tai taip,uzkreciama.LV abu tyre-nerado.Ir pagal viska,niekas nerastu,nes per kazkuri laika nukeliauja i virsu,i gimda ir aptikti galima su is gimdos isejusiu skysciu-mm.Atsiprasau,gal per daug info,bet taip jau yra QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 25, 14:57) Iride,kur dingus,kaip vakar konsultacija praejo? As ka tik is Gorgio grizau.Naujienos ir planas tokie. Atsiprasau - pavargus nuo kelioniu ir planai galvoje dar nesusideliojo. Siaip ir mano rezultatai ne patys blogiausi: daug kas pasikraipe, bet netoli nuo normos ribu. Jei planuoju liepa IVF, tai siulo jau balandi pradeti nuo Humiros - dvi dozes su 2 savaiciu pertrauka. Geguze 1 LIT, po keliu savaiciu - antras. Pradejus stimuliacija, nuo 5 dienos steroidus ir clexane, tarp 7-10 dienos IVIG, po punkcijos - pradeti leistis gestagena. Taip pat nuo dabar jau pradeti po 5mg folio rugsties plius B grupes vitaminus. Turiu dabar LT issiaiskinti, ar kas nors man suleis ta Humira (tiesa, dar Gorgis padare testa ir kita savaite bus atsakymas, ar is viso galima man siuos vaistus naudoti). Del LIT, man labai aktualu, ka tau atsakys Bykova. As tikrai nenoriu darytis aibes jos tyrimu, kai zinau, ko man reikia. Gorgis sake abu kartus tik su svieziu MB krauju daryti. Beje nelabai i tema, bet gal idomu - pas Gorgi laukiamaje aptikau greiciausiai netycia paliktus tyrimus del LIT ir IVIG rezultatu. Tirta apie 240 pacienciu. Daug lenteliu ivairiais pjuviais, bet trumpai apibendrinant: toms, kurioms buvo taikyta tik IVIG - 10-15 proc. sekme, o kai IVIG ir LIT - 70 proc.
Nepavyks prasisukti be tyrimu
Atrase siandien ryte,kad nedarys si vizita LIT(vyro kraujo si karta neimsime),tipo as pas ja tik pries metus buvau ir mano organizmo stovis neaiskus.Neparase,kad visai ne,bet as jai rasiau,kad skirta du tevo LIT.Is dalies suprantu ja,is kitos puses as jos paklausiau ar negalima padaryti LIT ir tyrimus tuo paciu,jei kokius papildus gerti-galima per tuos du menesius. Nu vien zo,nezinau ka dabar daryt.Vaziuot pas ja su vyru,vaziuot vienai,nevaziuot is viso. Tas vyras embrions kaip ir nereikalingas,o pas Bykova irgi na kam jo reikia?Nes jis gi vaikus nesioja Del LIT sekmes-tai ir knygoje,kur ivairiu tyrimu santraukos raso,kad LIT pagalba didziule,sekme nuo 70 iki net 100 proc.Tas guodzia. Tiesa,gal klausei del 4.1 4.1 QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 26, 13:00) Nepavyks prasisukti be tyrimu Tiesa,gal klausei del 4.1 4.1 Dėl DQ alfa - sakė iš esmės problemų nėra, nes pas mane 4.1 4.1, o pas MB - 2.1, 2.1, todėl nėra jokio sutapimo ir tikimybės turėti embrioniuką 4.1 4.1. Tiesa, dėl manęs pačios - tai tik patvirtina, kad esu linkusi turėti imunologinių problemų. Dėl Bykovos atsakymo susinervinau Įsivaizduoju kiek turėsiu vargo su LT gydytojais, prašydama man suleisti Humira ir IVIG (darysiu ne pas Karpenko). Jau kitą savaitę turiu užrašymus, žiūrėsim, kaip reaguos.
Pacio LIT kaina Rygoj tai taip,zymiai mazesne.Tik musu atveju reikia turet omeny,kda reiks laisvas dienas imti ir keliauti i Ryga.Reiketu aisku ir i Atenus.Tai reiks viska labai susiskaiciuot-papildomi tyrimai pas Bykova,nedarbo dienos,bilietai ir t.t.Na vis tiek Ryga turetu pigiau iseiti.tai kaip susisukti kad birzeli pradet startuot?
Na as visai dar vilties neprarandu,nes ji dar kart paprase smulkiai pasakyt kada atvaziuojam ir kokia dienotvarke.As jai "namioka" daviau,kad vyras gali tiesiai is aerouosto atvaziuot,kad spetu pagaminti tuos kraujus. Na ziuresim,atrasiau ir vel lauksiu atsakymo. Na idomu,ka tau LT gydytojai papasakos.Ot malonumas tirtis ir gydytis per kokias 3-4 klinikas,ane? QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 26, 15:00) Ot malonumas tirtis ir gydytis per kokias 3-4 klinikas,ane? Jo, deja, man UK alternatyva pati brangiausia, nes reiketu nemazai skraidyti. Del LIT, Humiros ir IVIG - 5 skrydziai plius nakvynes, tikrai ne kas..Labai lauksiu tavo ziniu po vizito pas Bykova. Laikas ir man pas ja registruotis. QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 25, 22:55) Parasiau jai,laukiu atsakymo. Del C.,tai taip,uzkreciama.LV abu tyre-nerado.Ir pagal viska,niekas nerastu,nes per kazkuri laika nukeliauja i virsu,i gimda ir aptikti galima su is gimdos isejusiu skysciu-mm.Atsiprasau,gal per daug info,bet taip jau yra Jei moteriai tik iš mm nustato, tai iš ko nustatyti į gilumą nukeliavusią chlamidiją vyrui ? Gal iš spermos? Ar jau jam viskas, kitų tyrimų ir nėra Papildyta: QUOTE(Iride @ 2011 03 25, 23:08) Gorgis sake abu kartus tik su svieziu MB krauju daryti. Internete skaičiau, kad būtent šviežiu krauju ir yra daromos LIT užsienyje. Nesvarbu, ar tai MB, ar donoro. Kaip supratau, svarbu šviežias. O va Bykova donoro kraujo net nesiūlo šviežio Papildyta: QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 25, 13:57) IVF protokolas bus su steroidais,clexane ir leidziamu progesteronu.Sodinti tik viena embriona,kad nebutu sutapimo su manim. Skaičiau tavo komentarą dar kartą ir vienas klausimas iškilo -o gydytojas tau nesiūlė IUI bandyti? Kodėl IVF reikia, jei tu ir natūraliai pastoji? Tau gal tą pačią schemą prie IUI galėtų taikyti? Man labai rūpi, kodėl prie imunologinių bėdų siūlo IVF? Aš pati kol kas susilaikau, vis atrodo, jei IUI padeda, gal dar kartą bandyti. O gal neverta ir man žaisti ir iškart prie IVF pereiti?
Aha,daro is spermos,bet moters testas svarbesnis kazkodel.
Del IUI-as pati tikriausiai nenoreciau,nes pas mane daugiau negimdiniu nei persileidimu,plius IUI kazkaip daug mazesnis pastojimo procentas.Nors gal ta zaraza isnaikinus,butu viskas gerai? Turint omeny,kad dazniausiai su imuninem turintiems bedu reikia ne tik LIT,bet ir humiros ar ivig ar intralipidu,iui nelabai tikslinga daryti del finansu.Na nebent pastosi is kart,o jei ne tai ar kas menesi noresis leistis visus kitus vaistus.Pinigai dar pinigais,bet tokie steroidai ar humira ne vitaminai tikrai...
Iride,gal netycia domejaisi intralipidais?
Patikrinau vaistai.lt,imanoma tu intralipidu ir lt gauti,kaina be abejo gerokai mazesni ir man nereiktu trenktis i UK.Zinau,kad Gorgis leidzia 20%,bet kokia talpa,kas kaip ir su kuom nezinau.Kaip manai,verta aiskintis,ar uzmerkt akis ir vaziuot pas ji? O tu Clam.nesitikrinsi?Gali tiesiogiai per GR,zinai ta? QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 28, 15:29) Iride,gal netycia domejaisi intralipidais? Patikrinau vaistai.lt,imanoma tu intralipidu ir lt gauti,kaina be abejo gerokai mazesni ir man nereiktu trenktis i UK.Zinau,kad Gorgis leidzia 20%,bet kokia talpa,kas kaip ir su kuom nezinau.Kaip manai,verta aiskintis,ar uzmerkt akis ir vaziuot pas ji? O tu Clam.nesitikrinsi?Gali tiesiogiai per GR,zinai ta? As taip pat buvau radusi per vaistai.lt, bet kadangi pasirode, jog man nuo intralipidu NK suaktyveja , tai daugiau nebesigilinau. Manau, reikia suzinoti tikslia doze, kiek tau skirtu Gorgis ir bandyti ieskoti, kas Lietuvoje ta padarytu. Chlamidiju nesitirsiu - turejau ureaplazma, suvartojau keliu antibu kursa, todel manau, kad buciau ir tas zarazas uzmususi, jei ka Ryt vakare einu pas viena reumotologe, klaust, ar israsys ir suleis man Humira.
Bandysiu panu UK uzklausti.Tik zinau,kad 20%,daugiau nieko.
Sekmes,lauksiu naujienu QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 28, 16:18) Na ir sunkus susitikimas buvo. Tik nuejusi susipratau, KOKIOS paslaugos prasau - H. Lietuvoje skiriamas tik kaip kompensuojamas vaistas, grieztai su gydytojo receptu, esant aiskiai reumatinio artrito (ir matyt gerai pazengusio) diagnozei. Galiausiai po geros valandos, kai ir as jau pabuvau su asaromis akyse, o veliau ir pati gydytoja - nugalejo zmogiskumas. Aciu D, kad jo Lietuvoje dar yra! Suderino klausima tiesiai su platintojais (net ir su nuolaidele Penktadieni vaziuoju moraliskai terorizuoti Bykovos Kaip tavo nuotaikos, skrendi ketvirtadieni? Viena ar dviese?
Iride, kaip pas Bykovą sekėsi?
QUOTE(kerzaka @ 2011 04 01, 19:22) Neblogai. Sutarėme dėl dviejų LIT gegužę, ir vieno per IVF procedūrą. Padarė keletą papildomų tyrimų (man ir vyrui dėl visokių lytiškai plintančių bakterijų: kažkokį platesnį sąrašiuką turi nei vien tik chlamidijos, mikoplazmos ir ureaplazmos), plius dar daugiau vyrui tyrimų, nes pas jį yra žarnyno problemų. Kitos savaitės pabaigoje bus atsakymai, tikiuosi, kad kažko netikėto nesuras.
Viena forumiete atsiunte straipsni apie imunini gydyma intralipidais
http://www.alfa.lt/straipsnis/11215188/Dvy...11-05-02_16-26/ Reikalas labai pigus,pats preparatas kainuoja apie 20litu,plius lasalines skystis.Gal LT kas nors prades taikyti,uzsieny darosi labai daznas gydymas (kas liecia nepastojimus ir persileidimus).Manes jau birzelio pradzioj tai laukia
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|