Kibiras
2009 11 07, 19:57
Taigi, jau antrą kartą pasitaikė taip, kad ima ir be jokios aiškios priežasties labai greitai ima plakti širdis. "Pasispardo" kokią minutę ir vėl atsistato į normalų ritmą. Niekas nei išgąsdina, nei po kokio kroso būnu.. Tiesiog ima ir užeina  Kokia galėtų būt to priežastis? Gal kam nors taip yra buvę? Ko imtis? Imu nerimaut..
tetarima
2009 11 07, 20:07
Siaip reiketu issitirti pas kardiologa manau, o nuo dazno plakimo paimu Betaloc-zok tableteles pusele
jei plaka daznai ir ritmiskai - tai labiausiai tiketina, kad yra paroksizminė supraventrikulinė tachikardija. Ši liga nera pavojinga sveikatai ir gyvybei, bet pas kardiologa reikia apsilakyti. Jei tik yra galimybe - butina priepuolio metu uzrašyti elektrokardiograma. Pagalba priepuolio metu - kvėpavimo pratimai (kazkurioj sirdies ligu temoj placiai aptarta, berods pulsas, spaudimas) ir suciulpti trumpo veikimo verapamilio tablete (BetalocZok netinka, nes jis veikia letai)
Blyksnis
2009 11 08, 12:31
Man pav.taip buna kai kavos per daug isgeriu.
oi, dar reikia sutarti ka reiskia daznai? kai prigeriat kavos - pulsas gali buti 100-120, kai yra paroksizmine tachikardija - daugiau nei 140
bonita28
2009 11 09, 11:24
buna daznai, viska tyriausi, sake nieko nera, cia gali but nervinio pagrindo. Primityviausi lasai Gudobeles tinktura arba sirdies lasai, kurie yra is zoliu, bet padeda.
tane4ka
2009 11 09, 15:21
Pas mane jau 10 metų dažnas širdies plakimas.  kartais net galvoje girdžių kaip širdelė plaka.
Man pulsas ir per greitas. Pas kardiologą buvau, kardiogramą padarė, širdies echoskopiją. Sakė, kad labai stipri ir sveika širdi ir net pabrėžė tą "stipri". O kodėl toks pulsas - velniai jį žino. Aš po strumos operacijos ir geriu L-tiroksiną, tai man sakė, kad gali būti dėl to. Nu bet, kadangi jau išsityriau, kad nieko baisaus nėra, tai ant dūšios ramiau. O gudobelę tai ir turiu nusipirkusi ir geriu, kai jau "baisiai" užeina.
rudenssniegas
2009 11 09, 18:19
Pas mane irgi tas pats, bet jau labai senai, tai aprimsta, tai paumeja...Net nezinau nuo ko...Tyriausi- sako sirdis sveika, spaudimas zemas, pulsas- idealus. Bet kartais atrodo kad sirdis nutruks kaip pradeda tabaluotis ir makaluotis, o ausyse tai labai daznai musa- kai atsigulu ant pagalves, viska girdziu...
Kleopatra_Kaunas
2010 01 08, 10:07
O mano sirdele visa gyvenima plaka greitai, apie 80 su trupuciu... ir kardiograma dariausi, sake viskas ok, tai nezinia kodel cia taip ... hormonai bei kraujas istirti.. irgi viskas normoje..
QUOTE(Loram @ 2009 11 07, 20:22) jei plaka daznai ir ritmiskai - tai labiausiai tiketina, kad yra paroksizminė supraventrikulinė tachikardija. Ši liga nera pavojinga sveikatai ir gyvybei, bet pas kardiologa reikia apsilakyti. Jei tik yra galimybe - butina priepuolio metu uzrašyti elektrokardiograma. Pagalba priepuolio metu - kvėpavimo pratimai (kazkurioj sirdies ligu temoj placiai aptarta, berods pulsas, spaudimas) ir suciulpti trumpo veikimo verapamilio tablete (BetalocZok netinka, nes jis veikia letai) Man atrodo, kad čia paprasčiausia sinusinė tachikardija, kuri būna daugumai žmonių. Pavojaus gyvybei nėra, bet pas kardiologą apsilankyti vertėtų. Ir dar pirmas vaistas metoprololis arba betalocas sučiulpti. Papildyta:QUOTE(Loram @ 2009 11 08, 12:35) oi, dar reikia sutarti ka reiskia daznai? kai prigeriat kavos - pulsas gali buti 100-120, kai yra paroksizmine tachikardija - daugiau nei 140 Na iš kur čia tokios žinios. Kava kažkiek padažnina pulsą, bet tik ne tiek. Jeigu jau pulsas 120-140k/min, žmogus jau pas mus reanimacijoje, nes toks pulsas labai silpnina širdies raumenį, be to gali prasidėti ritmo sutrikimai. Papildyta:QUOTE(bonita28 @ 2009 11 09, 11:24) buna daznai, viska tyriausi, sake nieko nera, cia gali but nervinio pagrindo. Primityviausi lasai Gudobeles tinktura arba sirdies lasai, kurie yra is zoliu, bet padeda. Gali būti ir nervinio pagrindo, kitų žmonių ir taip dažnesnis būna. Papildyta:QUOTE(rudenssniegas @ 2009 11 09, 18:19) Pas mane irgi tas pats, bet jau labai senai, tai aprimsta, tai paumeja...Net nezinau nuo ko...Tyriausi- sako sirdis sveika, spaudimas zemas, pulsas- idealus. Bet kartais atrodo kad sirdis nutruks kaip pradeda tabaluotis ir makaluotis, o ausyse tai labai daznai musa- kai atsigulu ant pagalves, viska girdziu... Čia tokie vadinami permušimai, jie būna ir sveikiems žmonėms. Aš ir pati tą dažnai jaučiu. Papildyta:QUOTE(Kleopatra_Kaunas @ 2010 01 08, 10:07) O mano sirdele visa gyvenima plaka greitai, apie 80 su trupuciu... ir kardiograma dariausi, sake viskas ok, tai nezinia kodel cia taip ... hormonai bei kraujas istirti.. irgi viskas normoje.. Mano apie 90, bet išsityriau viskas gerai. aš net nebejaučiu, kad ji taip plaka- jau pripratau
QUOTE(rudenssniegas @ 2009 11 09, 20:19) Pas mane irgi tas pats, bet jau labai senai, tai aprimsta, tai paumeja...Net nezinau nuo ko...Tyriausi- sako sirdis sveika, spaudimas zemas, pulsas- idealus. Bet kartais atrodo kad sirdis nutruks kaip pradeda tabaluotis ir makaluotis, o ausyse tai labai daznai musa- kai atsigulu ant pagalves, viska girdziu... Tai nelabai supratau,jei sirdis baladoja ,kad net ausyse girdisi tai koks tada tas pulsas idealus man kai baladoja ir sokineja -na buna apie 104 ,bet spaudimo aparatas is kart rodo,bet tada ir matuot nereikia,tarsi dusimas ,lengvas pykinimas - kala kaip reikiant. beje tas apie 100 -tai sinusine tachikardija ,ar jau paroksizminė supraventrikulinė tachikardija.
gyva_ugnis
2010 01 08, 15:07
Mano širdis paprastai plaka normaliai, bet tokių priepuolių irgi pasitaikydavo anksčiau. Trukdavo apie minutę, kartais ilgiau, pulsas jų metų buvo tikrai gerokai virš 100, bet baisiausia būdavo, ne kad širdis taip daužydavosi, bet kad net pečiai nuo to daužymosi trukčiodavo. Tyriausi pas kardiologą, nieko nerado. Kai visiškai atsisakiau žalios arbatos (kavos niekada negėriau), jau beveik du metus nebuvo jokių priepuolių, nors anksčiau būdavo bent du kartus per mėnesį.
QUOTE(gyva_ugnis @ 2010 01 08, 15:07) Mano širdis paprastai plaka normaliai, bet tokių priepuolių irgi pasitaikydavo anksčiau. Trukdavo apie minutę, kartais ilgiau, pulsas jų metų buvo tikrai gerokai virš 100, bet baisiausia būdavo, ne kad širdis taip daužydavosi, bet kad net pečiai nuo to daužymosi trukčiodavo. Tyriausi pas kardiologą, nieko nerado. Kai visiškai atsisakiau žalios arbatos (kavos niekada negėriau), jau beveik du metus nebuvo jokių priepuolių, nors anksčiau būdavo bent du kartus per mėnesį. Daug kas galvoja, kad kava tonizuoja daugiau už arbatą. Arbatoje esantis taninas daug labiau tonizuoja. Na žaliojoje gali būti paprasčiausiai kai kurių medžiagų, kurios jums sukelia tachikardiją.
žiedų_fėja
2010 01 08, 17:48
xxx37, tai, ką tu aprašei, man panašu į panikos ataką. Ir Kibirui taip gali būti. Tiesiog jos labai silpnos, bet tikrai tai gali būti panikos atakos. Sause, mano pulsas ne kartą buvo 121-124, žinoma, jokioj reanimacijoj nebuvau, tiesiog paskui praeidavo.
QUOTE(Wiskute @ 2010 01 08, 17:48) xxx37, tai, ką tu aprašei, man panašu į panikos ataką. Ir Kibirui taip gali būti. Tiesiog jos labai silpnos, bet tikrai tai gali būti panikos atakos. Sause, mano pulsas ne kartą buvo 121-124, žinoma, jokioj reanimacijoj nebuvau, tiesiog paskui praeidavo. Wiskute, per panikos ataką pulsas tikrai nebūna toks dažnas, tik atsiranda- cituoju iš literatūros- intensyvaus, dažno širdies plakimo pojūtis;
Magnifique
2010 01 08, 18:23
QUOTE(sausė @ 2010 01 08, 17:59) Wiskute, per panikos ataką pulsas tikrai nebūna toks dažnas, tik atsiranda- cituoju iš literatūros- intensyvaus, dažno širdies plakimo pojūtis; Pas mane šiaip pulsas auštas ~100,o PA metu paprastai apie 140-160 būna.Seniau dar didesnis būdavo.O dabar ir po fizinio krūvio būna 160-170...
QUOTE(Ruta1992 @ 2010 01 08, 18:23) Pas mane šiaip pulsas auštas ~100,o PA metu paprastai apie 140-160 būna.Seniau dar didesnis būdavo.O dabar ir po fizinio krūvio būna 160-170... Nenormalu ir reikia gydytis. Man keletą kartų buvo užėję apie 150 buvo - stresuojat, nevalgius, išsekus išgėriau taurę vyno. Buvo baisu, bet pagėriau Magnio, praėjo.
QUOTE(Ruta1992 @ 2010 01 08, 18:23) Pas mane šiaip pulsas auštas ~100,o PA metu paprastai apie 140-160 būna.Seniau dar didesnis būdavo.O dabar ir po fizinio krūvio būna 160-170... Tai reikia gydytis, na nesuprantu kaip su tokiu pulsu Jūs vaikštot. O, beje su kuo matuojat pulsą? Na apie100 tai suprantu daug žmonių tokių yra.
Pastoviai perskaitau kokiam forume, kad tachikardija nepavojinga. O as tuos priepuolius sunkiai pernesu, kai pulsas 160 ir daugiau yra buve(tuomet gelbejo greitoji pagalba), man lb baisu. Neseniai perskaiciau, kad tuos rimtus priepuolius pernesa tik jauni zmones, nes ju sirdys sveikos, o seneliams gali ir neatlaikyti ir baigtis infarktu. Kadangi esu patyrus jau 8 operacijas, pastarasias 5 per 2metus paskutinius, tai sirdis mano silpna, o pastaruoju metu ir smugiai tokie buna lb stiprus, tikrai neramu. Eisiu pas gydytoja ziuresiu ka pasakys. Ka monot, ar tikrai taip jau nepavojinga? Papildyta:QUOTE(gyva_ugnis @ 2010 01 08, 16:07) Mano širdis paprastai plaka normaliai, bet tokių priepuolių irgi pasitaikydavo anksčiau. Trukdavo apie minutę, kartais ilgiau, pulsas jų metų buvo tikrai gerokai virš 100, bet baisiausia būdavo, ne kad širdis taip daužydavosi, bet kad net pečiai nuo to daužymosi trukčiodavo. Tyriausi pas kardiologą, nieko nerado. Kai visiškai atsisakiau žalios arbatos (kavos niekada negėriau), jau beveik du metus nebuvo jokių priepuolių, nors anksčiau būdavo bent du kartus per mėnesį. Tachikardija diagnozuoja tik priepuolio metu, jei neklystu. O kai ji rami, tai medikai nieko ir nemato
QUOTE(Victoria Beckham @ 2010 01 08, 18:49) Pastoviai perskaitau kokiam forume, kad tachikardija nepavojinga. O as tuos priepuolius sunkiai pernesu, kai pulsas 160 ir daugiau yra buve(tuomet gelbejo greitoji pagalba), man lb baisu. Neseniai perskaiciau, kad tuos rimtus priepuolius pernesa tik jauni zmones, nes ju sirdys sveikos, o seneliams gali ir neatlaikyti ir baigtis infarktu. Kadangi esu patyrus jau 8 operacijas, pastarasias 5 per 2metus paskutinius, tai sirdis mano silpna, o pastaruoju metu ir smugiai tokie buna lb stiprus, tikrai neramu. Eisiu pas gydytoja ziuresiu ka pasakys. Ka monot, ar tikrai taip jau nepavojinga? Papildyta:Tachikardija diagnozuoja tik priepuolio metu, jei neklystu. O kai ji rami, tai medikai nieko ir nemato  Visada reikia gydytis, aišku idealu būtų, kad elektrokardiogramą būtų galima užrašyti priepuolio metu, bet ne visada tai pavyksta. Bet jei toks pulsas dažnas kaip pas jus tai tikrai būtų paskirti vaistai, atlikta echoskopija. Galu gale tai galima atlikti gydytojo kabinete fizinio krūvio metu. Ar tikrai pavojinga tiksliai nepasakysiu, bet kad susirūpinti reikia tai tikrai. Mano pulsas kartais būna apie 100 ir tai mažomis dozėmis geriu vaistus. Jūs tik pagalvokit kokį krūvį turi atlaikyti širdis, jei plaka 160k/min?
Magnifique
2010 01 08, 19:00
QUOTE(sausė @ 2010 01 08, 18:28) Tai reikia gydytis, na nesuprantu kaip su tokiu pulsu Jūs vaikštot. O, beje su kuo matuojat pulsą? Na apie100 tai suprantu daug žmonių tokių yra. Man dabar labai retos PA būna.Seniau būdavo kartais,net kelis kartus per sav.Dabar būna kartą per keletą mėn.Kai užeina,po liežuviu dedu Lexotanilį 3mg. ir praeina pakankamai greit.Pulsą kaip kada...kartais pati skaičiuoju su laikmačiu ar laikrodžiu,kartais su spaudimo aparatu.Po fizinio krūvio (50m. plaukimo) kelis kartus trenerė paskaičiavo ir nebeleido greit plaukiot.Gyva kažkaip...Dieną aukštas,o naktį,vėlai vakare,kai paguliu lovoj ilgiau sumažėja pulsas gerokai.Bendrai pulsui vaistų negeriu ir tikiuos nereiks gert,o viskas paaiškės po tyrimų.O šiaip...renkuosi lengvesnį sportą:vaikščiojimą,nelabai intensyvų važinėjimą dviračiais,plaukimą,kartais treniruoklius,mankštą baseine.Jokių bėgiojimų,lipimų laiptais skubant,greito plaukimo ir panašiai.
QUOTE(sausė @ 2010 01 08, 19:58) Visada reikia gydytis, aišku idealu būtų, kad elektrokardiogramą būtų galima užrašyti priepuolio metu, bet ne visada tai pavyksta. Bet jei toks pulsas dažnas kaip pas jus tai tikrai būtų paskirti vaistai, atlikta echoskopija. Galu gale tai galima atlikti gydytojo kabinete fizinio krūvio metu. Ar tikrai pavojinga tiksliai nepasakysiu, bet kad susirūpinti reikia tai tikrai. Mano pulsas kartais būna apie 100 ir tai mažomis dozėmis geriu vaistus. Jūs tik pagalvokit kokį krūvį turi atlaikyti širdis, jei plaka 160k/min? Tai vat jau nebelinksma, o anksciau numodavau ranka, sveikata paskutinej eilej buvo, mama turedavo grust pas gydytojus. Bet db tikrai baisu, kita savaite einu pas gydytoja, reikes paklaust del tos info, kuria skaiciau, del galimo infarkto. Bet, kad tie gydytojai idomus, tokie kartais abejingi atrodo, ir visi skirtingai kalba. Man jau nustatyta ligonineje, kad tikrai yra. Bet aisku, daugiau ir nebuvau del to pas gydytoja nuo to laiko(jau 6metai)
QUOTE(Ruta1992 @ 2010 01 08, 19:00) Man dabar labai retos PA būna.Seniau būdavo kartais,net kelis kartus per sav.Dabar būna kartą per keletą mėn.Kai užeina,po liežuviu dedu Lexotanilį 3mg. ir praeina pakankamai greit.Pulsą kaip kada...kartais pati skaičiuoju su laikmačiu ar laikrodžiu,kartais su spaudimo aparatu.Po fizinio krūvio (50m. plaukimo) kelis kartus trenerė paskaičiavo ir nebeleido greit plaukiot.Gyva kažkaip...Dieną aukštas,o naktį,vėlai vakare,kai paguliu lovoj ilgiau sumažėja pulsas gerokai.Bendrai pulsui vaistų negeriu ir tikiuos nereiks gert,o viskas paaiškės po tyrimų.O šiaip...renkuosi lengvesnį sportą:vaikščiojimą,nelabai intensyvų važinėjimą dviračiais,plaukimą,kartais treniruoklius,mankštą baseine.Jokių bėgiojimų,lipimų laiptais skubant,greito plaukimo ir panašiai. Aišku paaiškės. Dar noriu pasakyti tos, kurios matuoja su AKS aparatu, tuo elektroniniu- tai jis jeigu tik yra koks nukrypimas nuo normos rodo visiškas nesąmones, tada jau geriau pačios skaičiuokit. Na nesupyk- gyva tai gyva, bet tu pamažu gadini savo širdelę, pagalvok koks jai krūvis tenka... Papildyta:QUOTE(Victoria Beckham @ 2010 01 08, 19:04) Tai vat jau nebelinksma, o anksciau numodavau ranka, sveikata paskutinej eilej buvo, mama turedavo grust pas gydytojus. Bet db tikrai baisu, kita savaite einu pas gydytoja, reikes paklaust del tos info, kuria skaiciau, del galimo infarkto. Bet, kad tie gydytojai idomus, tokie kartais abejingi atrodo, ir visi skirtingai kalba. Man jau nustatyta ligonineje, kad tikrai yra. Bet aisku, daugiau ir nebuvau del to pas gydytoja nuo to laiko(jau 6metai) Taip sveikata reikia rūpintis. Na, jei buvai prieš 6 metus, tai tikrai tikrinkis, o tie išrašai tikiuosi išlikę, nes labai gerai kai yra su kuo palyginti.
Magnifique
2010 01 08, 19:14
QUOTE(sausė @ 2010 01 08, 19:08) Aišku paaiškės. Dar noriu pasakyti tos, kurios matuoja su AKS aparatu, tuo elektroniniu- tai jis jeigu tik yra koks nukrypimas nuo normos rodo visiškas nesąmones, tada jau geriau pačios skaičiuokit. Na nesupyk- gyva tai gyva, bet tu pamažu gadini savo širdelę, pagalvok koks jai krūvis tenka... Tyriausi ją jau kelis kartus.Tai pirmą kartą holterio parodymuose buvo pavieniai tachikardijos atvejai pulsas iki 140 berods.(praėjusių metų balandį berods),birželį buvo pavieniai bradikardijos atvejai naktį pulsas 36 ar tai 38.Stengiuosi saugot.Vengiu streso,kiek tai įmanoma,nevarginu sportuodama labai intensyviai,vis pageriu vitaminų širdžiai ir tt. sakau,šiaip dabar tos PA labai retos (tfu tfu tfu),todėl pulsas toks kosminis retai būna...nebent reik pebėgėt ar greit laiptai užlipt (tada aš 3-4 aukšte jau visai gatava...)
QUOTE(Ruta1992 @ 2010 01 08, 19:14) Tyriausi ją jau kelis kartus.Tai pirmą kartą holterio parodymuose buvo pavieniai tachikardijos atvejai pulsas iki 140 berods.(praėjusių metų balandį berods),birželį buvo pavieniai bradikardijos atvejai naktį pulsas 36 ar tai 38.Stengiuosi saugot.Vengiu streso,kiek tai įmanoma,nevarginu sportuodama labai intensyviai,vis pageriu vitaminų širdžiai ir tt. sakau,šiaip dabar tos PA labai retos (tfu tfu tfu),todėl pulsas toks kosminis retai būna...nebent reik pebėgėt ar greit laiptai užlipt (tada aš 3-4 aukšte jau visai gatava...)  Na linkiu, kad taip ir toliau sėkmingai eitusi. Saugok save
Magnifique
2010 01 08, 19:42
QUOTE(sausė @ 2010 01 08, 19:24) Na linkiu, kad taip ir toliau sėkmingai eitusi. Saugok save  Ačiū
Radau toki sakini- daznas sirdies pulsas EKG tai primena ekstrasistolių grandinę.
Ar gali kai daznas pulsas aparatas rodyti aritmija ,na ekstrasistoles?
Sause ,apie kokius nukrypimus kalbi - ir kokias nesamones gali rodyti (tipo aritmija?)
- kurios matuoja su AKS aparatu, tuo elektroniniu- tai jis jeigu tik yra koks nukrypimas nuo normos rodo visiškas nesąmones, tada jau geriau pačios skaičiuokit. Ir isvis ar tie aparatai samones rodo,ar galima jais pasitiket?
QUOTE(xxx37 @ 2010 01 08, 21:18) Radau toki sakini- daznas sirdies pulsas EKG tai primena ekstrasistolių grandinę. Ar gali kai daznas pulsas aparatas rodyti aritmija ,na ekstrasistoles? Sause ,apie kokius nukrypimus kalbi - ir kokias nesamones gali rodyti (tipo aritmija?) - kurios matuoja su AKS aparatu, tuo elektroniniu- tai jis jeigu tik yra koks nukrypimas nuo normos rodo visiškas nesąmones, tada jau geriau pačios skaičiuokit.Ir isvis ar tie aparatai samones rodo,ar galima jais pasitiket? Aparatas rodys kas tuo metu bus- jei bus dažnas pulsas tai tą ir rodys; jei aritmijos- tai aritmijos; ekstrasistoles taipogi. Jei keli nukrypimai- tai tap ir fiksuos. Šiaip aparatai yra geriausi tie senesni, na kur klausyti reikia ausimis. Tie naujoviški, jeigu turit AKS, širdies darbo sutrikimų tik dar labiau iškraipo vaizdą. Todėl ligoninėse, ypač kardiologiniuose skyriuose dirbama su senesnės kartos aparatais. Tiesa, jiems kas du metai atliekamos patikros. Turint juos namuose- galima nešti į med. technikos parduotuves arba tiesiog tartis ligoninėse. Širdies aritmija-kitaip širdies ritmo sutrikimas Širdies aritmija tai širdies ritmo sutrikimai, kuomet keičiasi širdies susitraukimų skaičius ir pobūdis. Plazdėjimo metu skilveliai susitraukinėja dažnai, bet reguliariai, virpėjimo visiškai neritmiškai. Pagal trukmę ritmo sutrikimas gali būti priepuolinis (paroksizminis) ir lėtinis. Širdies aritmijos metu sutrinka širdies veikla, ko pasekoje neužtikrinamas pilnavertis organų aprūpinimas krauju, o tuo pačiu ir maisto medžiagomis bei deguonimi. Dėl sutrikusio širdies ritmo ilgainiui gali susiformuoti kraujo krešuliai. Jų dalys gali atskilti ir su krauju nukeliavę į įvairius organus, sutrikdyti jų kraujotaką (įvyksta vadinamoji tromboembolija). Gali vystytis insultas, infarktas, plaučių embolija.
nereikejo taip...  taip galima sukelti visuotine panika, o tai tik dalis teisybes... P.S. o tai daznai zmonems buna skilveliu virpejimas/plazdejimas?
Nieko baisaus -labai jau moksliskai, kaip is kokio straipsnio
Vysnia3333
2010 01 08, 22:44
Sveiki:) aš persirgau gripu.Gydytojai jau ligos metu kilė įtarimas dėl mano širdies ritmo-labai jau padažnėjęs.Kai gerai pasveikau ir vėl pas ją atėjau,išsigando.Pulsas buvo 97,nors pas 17-20 metų žmogų turėtų būti 70-75.Spaudimas gan normalus.Manė,kad gal su širdele kažkas,tačiau nuėjau pas kardiologę-nieko nerado labai baisaus.Tada siuntė pas endokrinologus,skydliaukė šiek tiek pakitus,bet labai nedaug.Jau praėjo dvi savaitės,o aš vistiek jaučiu,kad širdukė plaka per greit,nors geriu ir širdies lašus,ir gudobelių tinktūrą,ir nuo nervų tabletes homeopatines..  Pulsas va šiom dienom 90-105. Tikrai nebežinau ką daryt ir kur dar kreiptis
QUOTE(Loram @ 2010 01 08, 22:03) nereikejo taip...  taip galima sukelti visuotine panika, o tai tik dalis teisybes... P.S. o tai daznai zmonems buna skilveliu virpejimas/plazdejimas? Tikrai ne dažnai Papildyta:QUOTE(Vysnia3333 @ 2010 01 08, 22:44) Sveiki:) aš persirgau gripu.Gydytojai jau ligos metu kilė įtarimas dėl mano širdies ritmo-labai jau padažnėjęs.Kai gerai pasveikau ir vėl pas ją atėjau,išsigando.Pulsas buvo 97,nors pas 17-20 metų žmogų turėtų būti 70-75.Spaudimas gan normalus.Manė,kad gal su širdele kažkas,tačiau nuėjau pas kardiologę-nieko nerado labai baisaus.Tada siuntė pas endokrinologus,skydliaukė šiek tiek pakitus,bet labai nedaug.Jau praėjo dvi savaitės,o aš vistiek jaučiu,kad širdukė plaka per greit,nors geriu ir širdies lašus,ir gudobelių tinktūrą,ir nuo nervų tabletes homeopatines..  Pulsas va šiom dienom 90-105. Tikrai nebežinau ką daryt ir kur dar kreiptis  Bet čia tikrai gali būti nuo skydliaukės. Jei yra pakitimų- tai tikrai širdutė turėtų plakti dažniau.
Vysnia3333
2010 01 09, 17:09
QUOTE(sausė @ 2010 01 09, 09:39) Tikrai ne dažnai Papildyta:Bet čia tikrai gali būti nuo skydliaukės. Jei yra pakitimų- tai tikrai širdutė turėtų plakti dažniau. Na sausio 18d. eisiu echoskopu,kad pažiūrėtų,tada ir bus aišku ar skydliaukė ar kas kitas... Nes kolkas tai nelabai ramu
klaipediete
2010 01 12, 01:03
labas vakaras, malonu forume matyt specialistus. as po nesenos apendicito operacijos ligoninej gavau israsa su siuntimu pas kardeologa (pries operacija dare kardiograma)  nesuprantu ka tai reiskia: sirdies tonai aiskus. SSD 90k/min (kiek cia skaiciau ir supratau - tai normalus? man 27 metai) AKS 120/80. EKG: ritmas sinusinis. KSH. Svelnus iseminiai pakitimai visose derivacijose. ?? Isvada: persigtas miokarditas. ?? siaip iki apendicito galvojau kad esu sveikia, ir kada as persirgau miokarditu? net gripu nesirgau jau pora metu.. na stresai taip - isgyventos skyrybos, bet ar stresas sukelia miokardita? dabar is tos baimes turbut visad atrodo kad plaka neritmiskai.. pas kardiologa eiles dabar laukiu, o apie miokardita info internete nedaug radau.. buciau dekinga uz bet kokia informacija - kiek pavojinga mano situacija? aciu
klaipediete
2010 01 12, 01:53
tiesa dar vasara turejau angina o 15 metu gulejau santariskese del stemples uzdegimo, trauke skyscius is plauciu - tada sake kad sirdis buvo padidejusi.. bet kada tai buvo!! eisiu i pylimo diagnostikos centra - labai tikesiuosi atsakingo gydytojo Izotovo poziurio!
klaipediete
2010 01 12, 02:57
o Dieve kiek prisiskaiciau dabar apie miokardita! labai baisu pasidare!  gal man iskart i Kardiolita ta vaziuoti tyrimams?
nusiraminkit - pagal ekg miokarditas nenustatoma. karsciuojate? silpnumas? koju tinimai? fizinio kruvio netoleravimas(atsiradespastaruoju metu)? - NE? tai koks miokarditas? man atrodo, kad ten yra tiesiog elektrolitu disbalansas (irgi buna "iseminiai pakitimai visose derivacijose") pagerkit kalio - magnio ir ramiai laukit savo eiles pas Izotova (nors abejoju, kad jis Jums patiks....)
QUOTE(klaipediete @ 2010 01 12, 03:53) tiesa dar vasara turejau angina o 15 metu gulejau santariskese del stemples uzdegimo, trauke skyscius is plauciu - tada sake kad sirdis buvo padidejusi.. bet kada tai buvo!! eisiu i pylimo diagnostikos centra - labai tikesiuosi atsakingo gydytojo Izotovo poziurio!  as ir abejoju ar patiks  pirmas ispudis buvo nieko ,kol rase visur siuntimus,bet kai reikejo juos komentuot -tai jauciuosi bereikalingai sugaisus laika-kazkoks umus jis man pasirode.Pats susinervines ,pervarges ,ka jis gali pagelbet .na zodziu man nelabai.
dzhiedre
2010 02 08, 19:00
Noriu paklausti specialistes... Kazkur pries pora metu vakre man is niekur nieko pradejo stirpiai plakti sirdis, musti saltas prakaitas, apeme didelis nerimas. Tikrai nebuvau nei susinervinusi, nei jokio streso patyrusi. Ir toks dalykas pradejo pakankamai daznai kartotis. Buna tai kelis kartus per diena, tai karta per menesi. Buvau pas kardiologe, padare echoskopija, nieko nerado. Bet matyt del to, kad tuo metu nebuvo uzejes man tas priepolis. Vaistu jokiu nedave, tik xenax. Bet jo ne karto nevartojau uzejus priepoliui - bijojau kad nepakenktu. Ir visada po sio priepolio (labai dazno sirdies plakimo, salto prakaito ispilimo) krecia kazkoks vidinis drebulis ir norisi slapintis, nors ir bunu neseniai pasislapinus. Del sio besikartojancio priepolio bijau likti viena namuose, ypac naktimis... Baisu kad sirdis gali neatlaikyti tokio dazno plakimo... Net sunku suskaiciuoti pulsa, baisu net bandyti ji skaiciuoti... Ar tai gali buti paroksizmine tachikardija? Kaip ja atskirti? Ar turi ji kokius nors tik jai skirtus pozymius?
Magnifique
2010 02 08, 21:18
QUOTE(dzhiedre @ 2010 02 08, 19:00) Noriu paklausti specialistes... Kazkur pries pora metu vakre man is niekur nieko pradejo stirpiai plakti sirdis, musti saltas prakaitas, apeme didelis nerimas. Tikrai nebuvau nei susinervinusi, nei jokio streso patyrusi. Ir toks dalykas pradejo pakankamai daznai kartotis. Buna tai kelis kartus per diena, tai karta per menesi. Buvau pas kardiologe, padare echoskopija, nieko nerado. Bet matyt del to, kad tuo metu nebuvo uzejes man tas priepolis. Vaistu jokiu nedave, tik xenax. Bet jo ne karto nevartojau uzejus priepoliui - bijojau kad nepakenktu. Ir visada po sio priepolio (labai dazno sirdies plakimo, salto prakaito ispilimo) krecia kazkoks vidinis drebulis ir norisi slapintis, nors ir bunu neseniai pasislapinus. Del sio besikartojancio priepolio bijau likti viena namuose, ypac naktimis... Baisu kad sirdis gali neatlaikyti tokio dazno plakimo... Net sunku suskaiciuoti pulsa, baisu net bandyti ji skaiciuoti... Ar tai gali buti paroksizmine tachikardija? Kaip ja atskirti? Ar turi ji kokius nors tik jai skirtus pozymius?  Pagal požymius-grynai panikos atakos! Man ir pačiai PA būdavo.Dabar būna labai retai.Pulsas būdavo toks,kad net tiksliai nesuskaičiuodavau.Bet kartą buvo +-170k./min. Priepuolio metu vartodavau Lexotanil'į,padėdavo.
vienintelis pozymis netinkantis panikos atakoms - slapinimasis po priepuolio. Jei priepuolis prasideda staiga - atrodo kad apsiverte sirdis ir pradejo kalt kaip is patrankos - gali buti paroksizmine tachikardija, jai taip pat budinga lygiai toks pats apsivertimas ir tuo pasibaigia plakimas. vienintelis budas patikrinti - ekg priepuolio metu. Jokios echoskopijos, jokie dviraciai ir jokie kiti tyrimai neparodys to. Xanax yra ganetinai letai veikiantis vaistas, jis priepuolio metu nelabai tinka, bet pavartojus tikrai nepakenktu.
dzhiedre
2010 02 09, 16:56
Na as negaliu sakyt, kad labai staigiai tas priepolis prasideda... As pradedu jausti toki nerima, lydima vis greitejancio sirdies plakimo... Kas kelias sekundes jis stipreja, kol paselusiai pradeda plakti sirdis. O tas nerimas/priepolis irgi nesibaigia staigiai, tiesiog pulsas vis po truputi pradeda leteti, sirdis nurimsta ir grizta i normalu plakima. Tas grizimas i normalia busena neivyksta per sekunde, greiciau per kelias minutes. O kartais, dazniausiai irgi gulint, pajauciu kazkoki sudrebejima kaklo duobuteje. Ar tai gali buti susije su sirdim? Minejot, kad ta tachikardija galima nustatyti tik kardiagrama priepolio metu... Bet tas nelabai imanoma... Nes viena kart, istikus priepoliui, issikvieciau greitaja. Bet kol ji atvaziavo, pulsas susinormalizavo, sirdis nurimo. Dar gavau bart nuo greitosios pagalbos darbuotojos, kad prisigalvoju nesamoniu nes pulsas normalus, kraujo spaudimas geras. Liepe valerijono gert Ar galima paroksizminę tachikardija issigyditi vartojant vaistus, papildus (magni, kali)? Ar vienintelis budas ja isgyditi tai tik kazkokiu sirdies pluosteliu prideginimas? Ant kiek pavojinga gyvybei si tachikardija? Nuo ko ji isvis atsiranda?
jei prasideda ir nutruksta palaipsniui - tai tikrai nera nera paroksimine tachikardija. Jei ir butu - ji nera pavojinga gyvybei. Pagal tai kaip dabar papasakojot - tikrai panasiausia i somatoformine autonomine disfunkcija su panikos atakomis.
Ramsius
2010 02 09, 23:42
QUOTE(dzhiedre @ 2010 02 08, 19:00) Noriu paklausti specialistes... Kazkur pries pora metu vakre man is niekur nieko pradejo stirpiai plakti sirdis, musti saltas prakaitas, apeme didelis nerimas. Tikrai nebuvau nei susinervinusi, nei jokio streso patyrusi. Ir toks dalykas pradejo pakankamai daznai kartotis. Buna tai kelis kartus per diena, tai karta per menesi. Buvau pas kardiologe, padare echoskopija, nieko nerado. Bet matyt del to, kad tuo metu nebuvo uzejes man tas priepolis. Vaistu jokiu nedave, tik xenax. Bet jo ne karto nevartojau uzejus priepoliui - bijojau kad nepakenktu. Ir visada po sio priepolio (labai dazno sirdies plakimo, salto prakaito ispilimo) krecia kazkoks vidinis drebulis ir norisi slapintis, nors ir bunu neseniai pasislapinus. Del sio besikartojancio priepolio bijau likti viena namuose, ypac naktimis... Baisu kad sirdis gali neatlaikyti tokio dazno plakimo... O prie viso šito - ar nebūna kad atrodo jog tuoj išprotėsi? Aš jau apie 12 metų turiu šitas PA...viska tip top kaip aprašei...Tik dar kartais prisideda baimė kad tuoj išprotėsiu....kokie 5-6 metai kaip geriau lyg jaučiuos, bet va prieš kokisu metus viskas perėjo, kaip aš sakau, į kitą plotmę - prasidėjo neriams dėl širdies, kad nesveika, kad tuoj akžkas pasidarys...Ir iš tikro prasidėjo blogumai..amžinai skauda kažką, spaudžia...Ilfa laika prmušinėjo, bet retai, na, kartą kitą per porą savaičių...Nesenai turėjau didelį stresą, tai dabar jau koks mėnuo permušinėja ištisai, kasdien, kas porą minučių...Pavargau, bijau...Amžinas silpnumas....Nekalbu apie tai kad bijau namie viena būt, eit kur nors...Siaubas...Bet nieko nedarau....Kiek taip gali tęstis, jeigu neisu aps gydytojus...Ir aks toliau gali būti? QUOTE(Loram @ 2010 02 08, 22:00) vienintelis pozymis netinkantis panikos atakoms - slapinimasis po priepuolio. O kodėl? Loram, dar rašei, kad ne miokarditas, jei nėr silpnumo, kojų tinimo.....Man plaštakos ir blauzdos tinsta kasdien, po kelis kartus...Ne itin stipriai, ne kaip kaladės, bet tinsta...Ir tuo pat metu užeina keistas silpnumas.....Kas taigali būti...?
Lewisia
2010 02 10, 00:16
Sveikutės.Man irgi retkarčiais būna trumpi širdies perplakimai,maždaug keletą sekundžių,atrodo lyg širdis nori apsiversti ir tankiau norisi kvėpuoti.Ir dar,(2,3 kartai į mėnesį) man maudžia širdį,neseniai pusė nakties praskaudėjo širdį jautėsi stiprus deginimas joje,rytojaus dieną nulėkiau pas šeimos gyd.padarė kardiogramą -rodo širdis sveika,liepė gerti raminančią arbatą ir tiek.Vasarą buvo baisus priepolis,pabudau ryte nuo stipraus migreninio skausmo,pajutau ,kad kairės rankos pirštai aptirpę,lūpos liežuvis taip pat,širdis irgi sopėjo,vėmiau,šiaip ne taip sutramdžiau negalavimus.Ar gali tokie negalavimai būti nuo nerimo,kaip kad gyditojas sako?Gal galite rekomenduoti žolinius preparatus stiprinančius širdį.
dzhiedre
2010 02 10, 15:10
[quote=Ramsius,2010 02 10, 00:42] O prie viso šito - ar nebūna kad atrodo jog tuoj išprotėsi? Aš jau apie 12 metų turiu šitas PA...viska tip top kaip aprašei...Tik dar kartais prisideda baimė kad tuoj išprotėsiu....kokie 5-6 metai kaip geriau lyg jaučiuos, bet va prieš kokisu metus viskas perėjo, kaip aš sakau, į kitą plotmę - prasidėjo neriams dėl širdies, kad nesveika, kad tuoj akžkas pasidarys...Ir iš tikro prasidėjo blogumai..amžinai skauda kažką, spaudžia...Ilfa laika prmušinėjo, bet retai, na, kartą kitą per porą savaičių...Nesenai turėjau didelį stresą, tai dabar jau koks mėnuo permušinėja ištisai, kasdien, kas porą minučių...Pavargau, bijau...Amžinas silpnumas....Nekalbu apie tai kad bijau namie viena būt, eit kur nors...Siaubas...Bet nieko nedarau....Kiek taip gali tęstis, jeigu neisu aps gydytojus...Ir aks toliau gali būti? Na isprotejimo baimes dar nebuna  Vienintelis dalykas kurio bijau, tai kad sirdis gali neatlaikyt tokio dazno plakimo... Bet kartais manau, kad pati ta priepoli isprovokuoju... Nes man dazniausiai jis buna vakare, kai jau guliu lovoj. O kol neuzmiegu, tai galvoju ar normalus mano pulsas, ar man neskauda sirdies plote, ar dar nejauciu nerimo... Ir ziurek jau pradeda sirdis vis stipriau, stipriau, stipriau plakt... Ir prasideda! Gal tikrai cia kalti kazkokie nervai, o ne pati sirdis... Tik keista, kad poto slapintis uzsinoriu... Blogiausia, kad gydytojai nieko nemato, jei tuo metu nebuna priepolio :\ Na dabar esu prisirasius kitoje poliklinikoje, tai atsiradus laikui, reiks ten echoskopija pasidaryt. Ziuresiu, ka kita kardiologe pasakys. O ka tu jauti kai buna permusinejimas? As tai daznokai atsigulus jauciu kazkoki trumpa sudrebejima sirdies, arba kaklo duobutes srityje... Anksciau jo kaip ir nepastebejau, o dabar vos ne kas antra diena ji pajauciu. Pradejau gerti panangina. Sakau, gal magnio ir kalio truksta... Papildyta:QUOTE(Loram @ 2010 02 09, 18:46) jei prasideda ir nutruksta palaipsniui - tai tikrai nera nera paroksimine tachikardija. Jei ir butu - ji nera pavojinga gyvybei. Pagal tai kaip dabar papasakojot - tikrai panasiausia i somatoformine autonomine disfunkcija su panikos atakomis. vaje koks sudetingas pavadinimas... Aciu labai uz konsultacija  Apie panikos ataka, manau, informacijos rasiu daug tiek siame forume, tiek visme internete... Reiks pasiskaityt. O vat del disfunkcijos, tai nzn kaip cia bus... Labai jau negirdetas dalykas
QUOTE(Ramsius @ 2010 02 10, 00:42) O prie viso šito - ar nebūna kad atrodo jog tuoj išprotėsi? Aš jau apie 12 metų turiu šitas PA...viska tip top kaip aprašei...Tik dar kartais prisideda baimė kad tuoj išprotėsiu....kokie 5-6 metai kaip geriau lyg jaučiuos, bet va prieš kokisu metus viskas perėjo, kaip aš sakau, į kitą plotmę - prasidėjo neriams dėl širdies, kad nesveika, kad tuoj akžkas pasidarys...Ir iš tikro prasidėjo blogumai..amžinai skauda kažką, spaudžia...Ilfa laika prmušinėjo, bet retai, na, kartą kitą per porą savaičių...Nesenai turėjau didelį stresą, tai dabar jau koks mėnuo permušinėja ištisai, kasdien, kas porą minučių...Pavargau, bijau...Amžinas silpnumas....Nekalbu apie tai kad bijau namie viena būt, eit kur nors...Siaubas...Bet nieko nedarau....Kiek taip gali tęstis, jeigu neisu aps gydytojus...Ir aks toliau gali būti? prieisit prie nervinio issekimo QUOTE(Ramsius @ 2010 02 10, 00:42) O kodėl? paprastai paaiskinant - kai labai daznai susitraukineja priesirdziai - isskiria tokia medziaga, kuri privercia dazniau begioti i tualeta. Paniku ataku metu dazniausiai toks daznis nepasiekiamas (koks jis turetu but neklauskit - labai individualu). Dazniausiai esant panikai atrodo kad labai daznai plaka sirdis, bet pamatavus pulsa - jis buna tik vos vos didesnis nei norma. QUOTE(Ramsius @ 2010 02 10, 00:42) Loram, dar rašei, kad ne miokarditas, jei nėr silpnumo, kojų tinimo.....Man plaštakos ir blauzdos tinsta kasdien, po kelis kartus...Ne itin stipriai, ne kaip kaladės, bet tinsta...Ir tuo pat metu užeina keistas silpnumas.....Kas taigali būti...? jei butu miokarditas - tai niekas nepraeitu ir vel neuzeitu - simptomai buna pastovus. tik arba palaipsniui gereja - ir pacientas savaime pasveiksta, arba palaipsniui blogeja iki rimtu mano isvardintu simptomu. QUOTE(Lewisia @ 2010 02 10, 01:16) Sveikutės.Man irgi retkarčiais būna trumpi širdies perplakimai,maždaug keletą sekundžių,atrodo lyg širdis nori apsiversti ir tankiau norisi kvėpuoti.Ir dar,(2,3 kartai į mėnesį) man maudžia širdį,neseniai pusė nakties praskaudėjo širdį jautėsi stiprus deginimas joje,rytojaus dieną nulėkiau pas šeimos gyd.padarė kardiogramą -rodo širdis sveika,liepė gerti raminančią arbatą ir tiek.Vasarą buvo baisus priepolis,pabudau ryte nuo stipraus migreninio skausmo,pajutau ,kad kairės rankos pirštai aptirpę,lūpos liežuvis taip pat,širdis irgi sopėjo,vėmiau,šiaip ne taip sutramdžiau negalavimus.Ar gali tokie negalavimai būti nuo nerimo,kaip kad gyditojas sako?Gal galite rekomenduoti žolinius preparatus stiprinančius širdį. tokie simptomai gali buti del nerimo. populiariausios zoles sirdziai stiprinti/gydyti - pavasarinis adonis, aronijos uogos, krapai, ajerai, melisos, valerijono saknys, vaistinis smidras, sukatzole, rusmene, gudobele, akisveite, pakalnute, raugerskis Papildyta:QUOTE(dzhiedre @ 2010 02 10, 16:10) vaje koks sudetingas pavadinimas... Labai jau negirdetas dalykas  somatoformine autonomine disfunkcija? tai tas pats kas vegetodistonija - siame forume marios informacijos.
Ramsius
2010 02 10, 15:53
QUOTE(Loram @ 2010 02 10, 15:30) prieisit prie nervinio issekimo paprastai paaiskinant - kai labai daznai susitraukineja priesirdziai - isskiria tokia medziaga, kuri privercia dazniau begioti i tualeta. Paniku ataku metu dazniausiai toks daznis nepasiekiamas (koks jis turetu but neklauskit - labai individualu). Dazniausiai esant panikai atrodo kad labai daznai plaka sirdis, bet pamatavus pulsa - jis buna tik vos vos didesnis nei norma. Na, kad gresia nervinis išsekimas - tai kaip sakoma, ir arkliui aišku... O dėl bėgiojimo į WC....Nu tai kaip tada tą paaiškinti, kad po PA norisi į WC? Jeigu kaip raot PA metu to neturėtų būti?
Skorpix
2010 02 10, 16:10
Labutis , as taip pat , kaip ir Jus, esu tokia pseudo - sirdininke, nes viskas kyla daugiau del nerviniu, kartais labi uzsleptu dalyku - kankina tiek vegetodistonija, tiek PA ( pastaruoju metu savijauta visai nebloga  , to ir dziaugiuosi ). Pastaruoju metu pastebiu keista dalyka - sirdis ima dazniau plakti pavalgius, gal issiputes skrandis spaudzia  Ar Jums taip nepasitaiko ?...
|
|