Na stai ir vel tas stomatitas. Jau karta buvom susidure, bet gydytoja tuomet liepe nieko nedaryti, tai geru pora savaiciu kamavomes. Gal kas susiduret ir kaip gydet?
Mano keturių metukų panelė rugsėjo mėnesį sirgo, tai prisiminimai-švieži. Kelias dienas po kelis kartus per dieną valyti su sodos tirpalu(1 stiklinė vandens,1 šaukštelis sodos) visą gleivinę ir liežuvį, o po to patarė patepti šaltalankių aliejumi. Po savaitės ir pasveiko. Tik nesinaudoti vaiko indais, įrankiais, nes ir jūs galite susirgti, nes imuniteto šiai ligai nėra.
o kaip tas stomatitas atrodo?
Na is pradziu pora dienu laikosi gana auksta temperatura, ir atsiranda baltos puslytes burnoje ant gleivines. Paskui tos pusleles sprogsta ir atsiranda zaizdeles kurias grauzia, todel vaikas nevalgo, zirzia. Bjaurus dalykas ir nuo jo nepabegsi.
A, tai nesergame, bet ant viršutinių dantenų yra tokie kieti balti gauburėliai :-/ bet tikrai ne pūslytės. Ir kaip viską reikia išmanyti/ :-/
Tai kol nesusiduri tai ir neismanai. Pirma karta kai buvo nesupratau 3 dienas temperatura 39 ir nukrenta nuo vaistu tik valandai ar dviem paskui vel uzkyla. O ketvirta diena jau matau burna balta. Is karto supratau, pati esu vaikystej ne karta sirgusi. Gal tas polinkis paveldimas
Prašau mamos, nuraminkete mane. 9 m. dukrytei - stomatitas. Temperatūra jau 6-ta diena laikosi (pradžioj 39, dabar 37,7). Burna baisiai išberta, atviros, kraujuojančios žaizdos, liežuvis pasidengęs balta, stora plėve, lūpų kampučiai įtrūkę, negeras burnos kvapas. Vargšelei labai skauda. Jau 5-ta diena visiškai nieko nevalgo, tik išmaldauju šiek tiek gerti arbatos. Ar taip yra kam atsitikę? Į daktarę kreipėmės, ir į stomotologę, nieko gudraus nepasiūlė gydimui: furacilino tirpalo-skalavimui, šaltalankių aliejaus, kažkokio prideginančio skysčio pati stomotologė įdavė ir dar pasūditu kiaušinio baltymu skalauti. Sakė turi praeiti, bet mums visai negerėja. Negi taip ilgai ši liga tesiasi? Gal kaip kitaip gydėtės?
dukra susirgo stomatitu
daktarino tepalas, jei teisingai atsimenu pavadinima, padeda. o kaip patept... cia jau aukstasis mamu pilotazas
taip daktarino ir tik neteplioti paciai ir nelisti i burnyte, nes gali dar daugiau zaizdu issiseti. Ten yra saukstelis, duoti gerti tos zeles ir savaime pasiskirstys po burna.
cia pasiskaityk ir sveikit http://mama.takas.lt/atsakymai/atsakymai.php?task=search
Uzuojauta,jums.Ka tik persirgom.Valgyti nevalgem visai,tik mamos pienas gelbejo.Duokite megstamu skysciu kuo daugiau,lasinom INTERFERONA,tepem saltalankio aliejum,ir DENTOSEPT A.SEKMES GYDANT IR KANTRYBES ABIEM,sunkiausia pirma savaite.
Mes irgi tik baigiam issikrapstyti is to "malonumo". Manoji visa savaite beveik nieko nevalge
Kantrybes Jums ir sveikit greiciau!
turejom sita bjaurybe, kai buvo gal apie 1.5m arba 2.5 m neatsimenu tiksliai. Buvo pasiulyta (apylinkes gyd.) tepti kokiu geliu burnos kad neskaudetu ir laukti apie 1-2 sav. Uosviene ( vaiku stomatologe ) pasiule kita buda- tepti kamistad geliu ir acikloviro tabletes ( davem po 1/4 ar po 1/2 ( nepamenu
tik nesijuokit mamos, bet as pati sirgau, va ka tik pasveikau... sakes kokia bjaurybe, tiesiog gaila pasidare visu vaikiuku - nu rimtai valgyt neimanoma, net kalbet nesinori, kad tik maziau ten vartytusi tas pusletas liezuvis... O padejo kamistadas ( kai po keliu paru susipratau ji vartoti, o tai vis galvojau cia siaip kas nors, praeis ), tai maloniai apsaldo... mmmmmmmmmmm, ir pavalgyti greitai galima, kol veikia :-)
Mes taip pat kankinames dabar. Keista, bet kai paklausiau gydytojos del Daktarin tepalo, kuri turejau namie kai mazius sirgo pienlige, atsake kad netinka
Nesuprantu, gal cia kokia infekcija klajoja
Tiesa, tantum verde ir ziedadulkiu tabletikes iki siol dar naudojam-burnytes dezinfekcijai.
Esi tikra, kad gydet stomatita?
Esu tikra Mano mama gydytoja, todel ir patare is karto burnyte dezinfekuoti sodos tirpalu. Beje ta pati buvo ir vaiku gydytoja pries pora metu sakiusi (bet tada pavyko isvengti stomatito) Tantum verde dezinfekuoja burnos gleivine-net informaciniam lapelyje apie tai parasyta. Be to uzsaldo burnyte ir trumpam skausma nuima. O is kur istraukei, kad grieztai draudziama sergant stomatitu burnyte dezinfekuot? Nezinau, bet gydytoja nustate stomatita, o as ji sekmingai pasalinau.
Matai, mano abu tevai irgi gydytojai, todel man kilo tie "itarimai"
NEŽINAU AR PAS MUS STOMATITAS , BET PAS ABU VAIKUS ATSIRADO KELIOS ŽAIZDELĖS BURNYTĖJE . GYDYTOJA PATARĖ NUSIPIRKTI " HEXORAL " PURŠKALO ( TINKA UŽDEGIMINĖMS BEI INFEKCINĖMS BURNOS IR GERKLĖS LIGOMS GYDYTI - ANGINA; TONZILITAS; FARINGITAS; BURNOS GLEIVINĖS UŽDEGIMAS (STOMATITAS); SKAUSMINGAS BURNOS GLEIVINĖS UŽDEGIMAS SU PAVIRŠINIAIS AUDINIO DEFEKTAIS (AFTINĖS OPOS); LIEŽUVIO UŽDEGIMAS (GLOSITAS); GINGVITAS; PIENLIGĖ ). REIKIA PURKŠTI 2 KARTUS PER PARĄ . LABAI PATOGU
Gal cia ir nuo vaikucio amziaus priklauso. Ai kas ji zino-bent mums pavyko greitai pasveikti. Vidule-mums irgi si preparata patare naudoti, sake arba HeXAROL arba TANTUMVERDE (pastaraji ir naudojom
O cia tai jau tikrai sutinku Dar karteli teiravausi del to sodos tirpalo, bet , matyt, shiuo klausimu vieningos nuomones tikrai nebus
Ačiū Dievui mes jau pasveikom
pas mus kaip tik tai ir buvo-didesniu zaizdu pavyko isvengti Va ir atradom sutapimu
Mama brolio dukryte nuo stomatito gyde "Oksolino" tepalu (kiek pamenu taip vadinosi) ir skalavo burnyte furacilinu...pasveiko gan greitaio.
Taip vaikysteje mama gyde ir mane ir mano broli.
Dar labai gerai visą burnytę patepti šaltalankių aliejuku
O Furacilino tepalas tam tinka?
Labas
ir mes ta beda turim jau savaite vaduojames, jau galvojau kad sveikstam 2 dienas temp nebuvo, o siandien vel uzkilo tepame saltalankiu aliejumi ir Daktarinu ir zinoma nu temperaturos Ibufenas, nezinau ir ka daryti, ryt vel skambinsim gyd...
Ir mes visi del to stomatito kankinames
Sveki visi,
Užpuolė ir mus tas nelemtas stomatitas. Vaikučiui 3 metukai, tai nuvažiavus pas gydytoją užsispyrė ir neparodė burnytės Taigi visiems ligoniukams linkiu greičiau pasveikti !!! Beje gydytojos nepaklausiau kiek laiko reikia pralaukti, kol nebeužkrėstume kitų, nes vaikas lanko darželį, tad jei geriau pradės jaustis visvien dar turbūt lieka galimybė kitus užkrėsti, tad kiek mes turėtume pralaukti kol tas virusas visiškai nebebus pavojingas aplinkiniams?
skaičiau gydytojos komentarą, kad nebepavojinga aplinkiniams, kai puslelės užgyja...
maniškė irgi 3 dienas su aukšta temp. kamavosi, 4 dieną temp. nukrito, bet tada stomatitas visu gražumu sužydėjo, jai l. skaudėjo, verkė kaip kūdikis visą dieną...
Labutis visiems
Na štai ir mes po truputi baigiame pasveikti Beje namaniau, kad šiais laikais dar yra deficitinių vaistų (B12 vitaminas), vos pavyko gauti keletą ampulių. Labai padėjo šaltalankių aliejus, prieš miegą ištepdavau visą burnytę, tai kaip mat nuėmė dantenų paraudimą. O taip kaip ir buvo sakyta, kas 2 val. ir tepėm ir skalavom burnytę(nors ir buvo daug ašarų) kuo tik gydytoja patarė. Sėkmės visiems pasveikusiems ir sveikstantiems
Na mes turėjom labai lengvą stomatito formą, kai dukrytei buvo 1 metai 3 mėn., po trijų dienų vėl pradėjo valgyti pomidorus... (iki tol verkė, nes graužė žaizdeles)
Gal čia įtakos turėjo tai kad vis dar maitinau pati Tai irgi keletas patarimų, 1. duokite Ibufeno ar paracetamolio net jei nėra temperatūros - jie nuskausmina šiek tiek 2. Duokite vaikučiui ledų (tai ir skystis ir maistas), ledai irgi vėsina burnytę, skausmas mažesnis, paprastai juos vaikas mėgsta 3. Galima duoti žėlė - tai irgi skystis ir neskaudės valgant Šaltalankis - labai gerai, dar geriau maišyta šaltalankis ir medetka - dezinfekuoja ir gydo O dėl imuniteto, kažkas rašė kad šiai ligai jo nėra, tai stomatitas yra herpes virusas (kaip žinia visam gyvenimui), ir jei tėveliai jį turi, baimintis nėra ko, pvz. aš neužsikrėčiau ir tėvelis neužsikrėtė, nes abu turim jį Dar kažkas klausė ar gali 6 dienas būti, tai stomatitas gali testis 7-10 dienų
Na mano vaikui pirmam jau 10 metu, bet po šiai dienai kankinamės su tuo stomatitu. Nėra baisi čia labai liga tik kad skauda. O gydymas paprastas. tepu DAKTRIN tepalu( tik reik žiūrėt, kad būrnai būtų skirtas, nes yra ir užpakaliukui) ir labai gerai džiovina vandeninis fuksino tirpalas(tai gaminamas vaistas) Ir daba skaitau ir keista, temperatūra niekad nebuvo sukilusi mano vaikui. Beja kai tik jissuserga tai užsikrėčiu ir aš pati, mažoji kol kas da nebuvo užsikrėtus. Jei jau turėjot syky tokią problemą, tai žinokit, kad tai ne paskutinis kartas ir nuolat tikrinkit vaikučio burną. Jei neramus be priežasties irgi žiūrėkit. Daug lengviau išsigydyti kol tik viena puslytė, kol dar neišplito po visą burną. Ir temperatūrų tada gal nebus.
Būkit sveikos mamytės ir tegu jusų vaikučiaii būna sveiki. Sėkmės. QUOTE(Agnė @ 2004 07 12, 05:06) Mes taip pat kankinames dabar. Keista, bet kai paklausiau gydytojos del Daktarin tepalo, kuri turejau namie kai mazius sirgo pienlige, atsake kad netinka Kiek žinau ZOVIRAX ir VIROLEX skirti lūpų pūslelinei gydyti. Tai irgi grybelinis susirgimas, bet tas grybas kitoks. Esu apie tai skaičius ir mano vaiko pediatrė taip sakė. O gal aš klystu?
o mum gydytoja liepe tepti " kamistad-Gel" ir ibufeno daveme tai per pora dienu praejo!!!!!!!
Sveikos,
Mano mazoji pora kartu sirgo stomatitu, tai musu gydytoja paskyre daktarino geli ir uz ji moketi nereikia kompensuoja. Mociute liepe tempti su saltalankio aliejumi - geras vaistas
oi mamukai sergam mes stomatitu baisi liga kokis 3 dienas nesupratau kas yra galvojom kad isikando vaikas nevalge nieko nemiegodavo nuvedziau pas gydytoja tai sako jokiu vaistu daug skysciu ir per pora sav praeis
mes dar vis kamuojames jau mum gereja siandien ir valge vaikutis mano
ir tempos jau antra diena nera lyg jau linksmesnis bet dar ant liezuviuko yra randas kazi kada jis isnyks,duodu as jam ramuneliu arbata ir mirkau vis tiuti i medetku arbatele,ir kamistadu tepu,tikuosi kad jau sveikstam nes ir nakti sian maziukas ismiegojo ramiai
Na ir mus šita bjaurastis užpuolė. Labai tikiuosi, kad apseisim be temperatūros. Gydytis liepė Daktarinu (ns pienligė atsiranda dėl bendro sutrikimo), šaltalankių aliejum, gerti ramunėlių, šalavijų arba medetkų arbatas. Dentinox sakė tiks nuskausminimui.
Sveiki,
na pasigavome ir mes ta stomatita. Jau kamuojames ketvirta diena, bet nieko gero, vis nesveikstam. Gal kas galit pasakyti, kiek laiko sergama stomatitu ir ar gali uzsikresti kiti kartu bunantys vaikai? : Ar tikrai jau toks efektyvus yra saltalankiu aliejus???
Musu mazius irgi dabar vargsta. Buvom pas gydytoja - tepames su Daktarin tepaliuku, bent jau ramiai vaikas miega, nes jam labiausiai nakti prasibudus skaudedavo. Viena diena visai negalejo valgyti, o siandien jau valgo, nors dar vis paskauda.
Del tu visu gydyom budu - tai priklauso ir nuo stomatito kilmes, jeigu bakterinis, gali prireikti ir antibiotiku. Musiski, tap kitko, gydytojas irgi liepe stebeti, jeigu uzkils temperatura - tuomet teks ir antibiotiku kursa sugerti. O cia galit apie stomatita placiau pasiskaityti http://www.ligos.lt/straipsniai.asp?StrID=...rID1=1&TurID2=3
Nu gi vakar net apakau
mum ir si beda jau 5 diena,...ir vis sukyla auksta teper.ar tai normalukad 5 diena ..sako kokias 3-4 dienas kyla teperat??Nebezinau....nei ka valgyt duot ,ka jus savo maziukam duodavote(2metai mum)nori valgyt bet negali,ispjauna
Suprantu aš jūs,labai daug turėjau vargo ,kai mergaitė maža buvo
QUOTE(paupau @ 2006 04 28, 12:55) mum ir si beda jau 5 diena,...ir vis sukyla auksta teper.ar tai normalukad 5 diena ..sako kokias 3-4 dienas kyla teperat??Nebezinau....nei ka valgyt duot ,ka jus savo maziukam duodavote(2metai mum)nori valgyt bet negali,ispjauna mes dabar gydomes sia liga....sekmadieni pakilo labai auksta temperatura39.5, o treciadieni atsirado pirmieji spuogeliai, tai gydytoja israse mums antibijotiku, taip pat daktarin tepaliuko. LAbai daug duodu gerti ramuneliu arbateles ilasinu citrinos keleta lasiuku. Maziuke nieko nekramto taigi viska trinu ir tyres duodu, labai valgo sriubytes, nors kiekviena karta su asarelemis, o ziojasi, nori, duodu ivairias pieniskas kosytes, bet jau labai jos skystokos turetu buti, kad lengviau nurytu, pvz isverdu mesytes su darzovemis darau labai skysta ir labai stipriai pertrinta tyre,vakar pvz isvriau 2 kiausinukus bulvyte morkyte viska sutryniau su blenderiu idejau skystimo kuriame vire morkytes ir bulvytes sviestuko ir maze suvalge 250ml sergant sia liga nieko negalima saldaus, gydytoja liepe kol kas atsisakyti egzotiniu vaisiu....siandiena jau maziau paraudusios dantenos ir linksmesne, tikiuosi greitai isvysime sia liga lauk!
Sūnus sirgo kai lam buvo 15 mėn.Siaubas ne liga:nei valgyti ,nei gerti negalėjo,aukšta temperatūra...Bet užtat čiulptuko atsisakė visam laikui.Gydėmės nistatinu ,daktarinu,analginu,paracetamoliu.
Vargsiukai vaikai,nors jie lengviau tai pernesa nei suauge.Man buvo 20 metu kai nuo suneno uzsikreciau stomatitu.O varge
Ir mano mažiuką užpuolė šita bjaurybė.
|