Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Stomatitas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ader
Na stai ir vel tas stomatitas. Jau karta buvom susidure, bet gydytoja tuomet liepe nieko nedaryti, tai geru pora savaiciu kamavomes. Gal kas susiduret ir kaip gydet?
mažulka
Mano keturių metukų panelė rugsėjo mėnesį sirgo, tai prisiminimai-švieži. Kelias dienas po kelis kartus per dieną valyti su sodos tirpalu(1 stiklinė vandens,1 šaukštelis sodos) visą gleivinę ir liežuvį, o po to patarė patepti šaltalankių aliejumi. Po savaitės ir pasveiko. Tik nesinaudoti vaiko indais, įrankiais, nes ir jūs galite susirgti, nes imuniteto šiai ligai nėra.
aukse
o kaip tas stomatitas atrodo?
ader
Na is pradziu pora dienu laikosi gana auksta temperatura, ir atsiranda baltos puslytes burnoje ant gleivines. Paskui tos pusleles sprogsta ir atsiranda zaizdeles kurias grauzia, todel vaikas nevalgo, zirzia. Bjaurus dalykas ir nuo jo nepabegsi.
aukse
A, tai nesergame, bet ant viršutinių dantenų yra tokie kieti balti gauburėliai :-/ bet tikrai ne pūslytės. Ir kaip viską reikia išmanyti/ :-/
ader
Tai kol nesusiduri tai ir neismanai. Pirma karta kai buvo nesupratau 3 dienas temperatura 39 ir nukrenta nuo vaistu tik valandai ar dviem paskui vel uzkyla. O ketvirta diena jau matau burna balta. Is karto supratau, pati esu vaikystej ne karta sirgusi. Gal tas polinkis paveldimas
Tvirtovė
QUOTE (ader @ 2003 10 30, 04:46)
Tai kol nesusiduri tai ir neismanai. Pirma karta kai buvo nesupratau 3 dienas temperatura 39 ir nukrenta nuo vaistu tik valandai ar dviem paskui vel uzkyla. O ketvirta diena jau matau burna balta. Is karto supratau, pati esu vaikystej ne karta sirgusi. Gal tas polinkis paveldimas

Prašau mamos, nuraminkete mane. 9 m. dukrytei - stomatitas. Temperatūra jau 6-ta diena laikosi (pradžioj 39, dabar 37,7). Burna baisiai išberta, atviros, kraujuojančios žaizdos, liežuvis pasidengęs balta, stora plėve, lūpų kampučiai įtrūkę, negeras burnos kvapas. Vargšelei labai skauda. Jau 5-ta diena visiškai nieko nevalgo, tik išmaldauju šiek tiek gerti arbatos. Ar taip yra kam atsitikę? Į daktarę kreipėmės, ir į stomotologę, nieko gudraus nepasiūlė gydimui: furacilino tirpalo-skalavimui, šaltalankių aliejaus, kažkokio prideginančio skysčio pati stomotologė įdavė ir dar pasūditu kiaušinio baltymu skalauti. Sakė turi praeiti, bet mums visai negerėja. Negi taip ilgai ši liga tesiasi? Gal kaip kitaip gydėtės?
vitta
dukra susirgo stomatitu sad.gif , gal kuri jau praėjo šį pragarą ir turi kokių pasiūlymų, kaip kuo mažiau kamuojant pamaitinti ir patepti vaistukus. gal padėjo kokios liaudiškos priemonės, kad greičiau išgytų puslytės?
širšė
daktarino tepalas, jei teisingai atsimenu pavadinima, padeda. o kaip patept... cia jau aukstasis mamu pilotazas wink.gif
Kactukas
taip daktarino ir tik neteplioti paciai ir nelisti i burnyte, nes gali dar daugiau zaizdu issiseti. Ten yra saukstelis, duoti gerti tos zeles ir savaime pasiskirstys po burna.
cia pasiskaityk ir sveikit

http://mama.takas.lt/atsakymai/atsakymai.php?task=search
eka
Uzuojauta,jums.Ka tik persirgom.Valgyti nevalgem visai,tik mamos pienas gelbejo.Duokite megstamu skysciu kuo daugiau,lasinom INTERFERONA,tepem saltalankio aliejum,ir DENTOSEPT A.SEKMES GYDANT IR KANTRYBES ABIEM,sunkiausia pirma savaite.
indreja
Mes irgi tik baigiam issikrapstyti is to "malonumo". Manoji visa savaite beveik nieko nevalge sad.gif .Niekas ypatingai negelbejo. Tepiau Daktarin tepaliuku,bet kadangi prie burnytes beveik neprisileisdavo,tai aptepdavau ciulptuka ir duodavau. Dar bandydavau i burnyte ilasinti saltalankiu aliejaus.Nuskausminimui naudojau Kamistad tepaliuka. Didziausias vaistas sioje ligoje-laikas.Mes sirgom apie savaite.
Kantrybes Jums ir sveikit greiciau! smile.gif
Iva
turejom sita bjaurybe, kai buvo gal apie 1.5m arba 2.5 m neatsimenu tiksliai. Buvo pasiulyta (apylinkes gyd.) tepti kokiu geliu burnos kad neskaudetu ir laukti apie 1-2 sav. Uosviene ( vaiku stomatologe ) pasiule kita buda- tepti kamistad geliu ir acikloviro tabletes ( davem po 1/4 ar po 1/2 ( nepamenu sad.gif ) tabl du kartus, vakare ir kitos dienos ryte), jau po nakties zaizdeliu beveik nebuvo, po paros pamirsom kas tai per daiktas buvo thumbup.gif
Riva
tik nesijuokit mamos, bet as pati sirgau, va ka tik pasveikau... sakes kokia bjaurybe, tiesiog gaila pasidare visu vaikiuku - nu rimtai valgyt neimanoma, net kalbet nesinori, kad tik maziau ten vartytusi tas pusletas liezuvis... O padejo kamistadas ( kai po keliu paru susipratau ji vartoti, o tai vis galvojau cia siaip kas nors, praeis ), tai maloniai apsaldo... mmmmmmmmmmm, ir pavalgyti greitai galima, kol veikia :-)
Agnė
Mes taip pat kankinames dabar. Keista, bet kai paklausiau gydytojos del Daktarin tepalo, kuri turejau namie kai mazius sirgo pienlige, atsake kad netinka blink.gif ir paskyre Virolex arba Zovirax, tik jokiu budu ne tuos kurie skirti isoriniam vartojimui, bet akims. Tepasi sunkiai, nes visai nesilaiko nuo seiliu, zodziu vargstam jau savaite, neseniai pradejom valgyt.
1111
Nesuprantu, gal cia kokia infekcija klajoja blink.gif Mano mazius praeita savaite tik tos bjaurasties atsikrate huh.gif O puoliau tai ivairiausiais budais ta zaraza stabdyt, nors gydytoja tai toookiu bjaurasciu pripasakojo doh.gif mad.gif Pirmiausia apviniojau marliuku pirsta ir gerai isvaliau burnyte (nors ir nelabai davesi) su sodos skiediniu, tada pora papurskimu TANTUM VERDE purskalo, o pabaigai ziedadulkiu+vitamino C (uzmirsau pavadinima) tabletyte. Nezinau, ar cia mums lengva forma pasitaike, ar as laiku stojau su visa ginkluote pries prasidedancia liga, bet kitos dienos pavakare mazius buvo sveikutis. clap.gif
Tiesa, tantum verde ir ziedadulkiu tabletikes iki siol dar naudojam-burnytes dezinfekcijai.

Vega
QUOTE (mamusiuka @ 2004 07 12, 15:05)
Nesuprantu, gal cia kokia infekcija klajoja blink.gif  Mano mazius praeita savaite tik tos bjaurasties atsikrate huh.gif  O puoliau tai ivairiausiais budais ta zaraza stabdyt, nors gydytoja tai toookiu bjaurasciu pripasakojo doh.gif  mad.gif  Pirmiausia   apviniojau marliuku pirsta ir gerai isvaliau burnyte (nors ir nelabai davesi) su sodos skiediniu, tada pora papurskimu TANTUM VERDE purskalo, o pabaigai ziedadulkiu+vitamino C (uzmirsau pavadinima) tabletyte. Nezinau, ar cia mums lengva forma pasitaike, ar as laiku stojau su visa ginkluote pries prasidedancia liga, bet kitos dienos pavakare mazius buvo sveikutis.  clap.gif
Tiesa, tantum verde ir ziedadulkiu tabletikes iki siol dar naudojam-burnytes dezinfekcijai.

Esi tikra, kad gydet stomatita? blink.gif blink.gif blink.gif Pirma karta girdzhiu, kad shitaip gali buti gydomas stomatitas... blink.gif Jau itarima kelia vien tai, kad burnyte valei sodos tirpalu, kas iiprastai, sergant shia liga, yra griezhtai draudziama. Purkshti Tantum Verde? Dar vienas dyvas... Kazhka cia painioji... rolleyes.gif
1111
QUOTE (Vega @ 2004 07 12, 19:08)

Esi tikra, kad gydet stomatita? blink.gif blink.gif blink.gif Pirma karta girdzhiu, kad shitaip gali buti gydomas stomatitas... blink.gif Jau itarima kelia vien tai, kad burnyte valei sodos tirpalu, kas iiprastai, sergant shia liga, yra griezhtai draudziama. Purkshti Tantum Verde? Dar vienas dyvas... Kazhka cia painioji... rolleyes.gif

Esu tikra wink.gif
Mano mama gydytoja, todel ir patare is karto burnyte dezinfekuoti sodos tirpalu. Beje ta pati buvo ir vaiku gydytoja pries pora metu sakiusi (bet tada pavyko isvengti stomatito)
Tantum verde dezinfekuoja burnos gleivine-net informaciniam lapelyje apie tai parasyta. Be to uzsaldo burnyte ir trumpam skausma nuima.
O is kur istraukei, kad grieztai draudziama sergant stomatitu burnyte dezinfekuot? unsure.gif
Nezinau, bet gydytoja nustate stomatita, o as ji sekmingai pasalinau.
Vega
Matai, mano abu tevai irgi gydytojai, todel man kilo tie "itarimai" smile.gif . Kai dukra susirgo stomatitu, ish karto perspejo, kad jokiu budu nenaudociau sodos tirpalu, ta pati sake ir musu gydytoja pediatre. Esant stomatitui, burnyte galima dezinfekuoti tik kalendulos aliejumi. Paties stomatito gydymui idealiausiai tinka specialiai vaikui pagaminti vaistai (atsizhvelgiant i tai, kiek ir kaip yra pazheista burnos gleivine). Skausma gerai nuima "Calgel" tepaliukas.
Svajoklyte
NEŽINAU AR PAS MUS STOMATITAS , BET PAS ABU VAIKUS ATSIRADO KELIOS ŽAIZDELĖS BURNYTĖJE . GYDYTOJA PATARĖ NUSIPIRKTI " HEXORAL " PURŠKALO ( TINKA UŽDEGIMINĖMS BEI INFEKCINĖMS BURNOS IR GERKLĖS LIGOMS GYDYTI - ANGINA; TONZILITAS; FARINGITAS; BURNOS GLEIVINĖS UŽDEGIMAS (STOMATITAS); SKAUSMINGAS BURNOS GLEIVINĖS UŽDEGIMAS SU PAVIRŠINIAIS AUDINIO DEFEKTAIS (AFTINĖS OPOS); LIEŽUVIO UŽDEGIMAS (GLOSITAS); GINGVITAS; PIENLIGĖ ). REIKIA PURKŠTI 2 KARTUS PER PARĄ . LABAI PATOGU smile.gif
1111
QUOTE (Vega @ 2004 07 13, 13:04)
Matai, mano abu tevai irgi gydytojai, todel man kilo tie "itarimai" smile.gif . Kai dukra susirgo stomatitu, ish karto perspejo, kad jokiu budu nenaudociau sodos tirpalu, ta pati sake ir musu gydytoja pediatre. Esant stomatitui, burnyte galima dezinfekuoti tik kalendulos aliejumi. Paties stomatito gydymui idealiausiai tinka specialiai vaikui pagaminti vaistai (atsizhvelgiant i tai, kiek ir kaip yra pazheista burnos gleivine). Skausma gerai nuima "Calgel" tepaliukas.

wink.gif na va dar karta pasitvirtina posakis-kiek gydytoju tiek nuomoniu smile.gif As irgi esu girdejus, kad soda dziovina , kiek zinau ja naudoja pienligei, na bet neturejau ko daugiau griebtis, nes pas tokia pediatre buvom papuole mad.gif blink.gif , jokiu tepaliuku nei skirtu vaikams, nei burnytei tepti net nepasiule unsure.gif tai paklausiau mamos, juk ji tai nelinkes blogo anukui rolleyes.gif
Gal cia ir nuo vaikucio amziaus priklauso. Ai kas ji zino-bent mums pavyko greitai pasveikti.
Vidule-mums irgi si preparata patare naudoti, sake arba HeXAROL arba TANTUMVERDE (pastaraji ir naudojom thumbup.gif )
Vega
QUOTE (mamusiuka @ 2004 07 13, 15:17)
wink.gif na va dar karta pasitvirtina posakis-kiek gydytoju tiek nuomoniu smile.gif

O cia tai jau tikrai sutinku smile.gif .

Dar karteli teiravausi del to sodos tirpalo, bet , matyt, shiuo klausimu vieningos nuomones tikrai nebus wink.gif . Tai va, atseit sodos tirpalas gali buti naudojamas, kol burnyteje yra tik baltos spalvos pusleles, kol nera atsiverusiu "pliku" zhaizdu. O jei jau atsivere zhaizdos- reikia tepti kalendulos aliejumi (5lt) 6-7 kartus per diena, naudoti skausma malshinanti tepaliuka ir paskirtus gydancius infekcija vaistukus. Jei ligos forma sunki (t-ra, dideles zhaizdos ir ju daug), butina atlikti kraujo ir shlapimo tyrimus. Jei ir kraujyje aptinkama infencija- vaikas yra hospitalizuojamas.
vitta
Ačiū Dievui mes jau pasveikom clap.gif . Privargti tai privargom, bet šiaip ne taip įveikėm. mums daktarė patarė burnytės dezinfekcijai skalauti medetkom arba ramunėlėm, tai aš vis pakaitom duodavau tai vienas, tai kitas, kad greičiau žaizdelės trauktūsi skalavom stipria juoda arbata ir dar daktarė pasiūlė išplakti kiaušinio baltymą su medum (jei vaikutis medų toleruoja) ir jį duoti valgyti, dėl solmoneliozės baisu, bet tik tą baltyma 1,5 savaitės mažoji ir valgė. O iš tepaliukų tai su Kamistad tepėm. Smagiausia šitoj situacijoj, kad savo broliuko neužkrėtė, juk jam tik dabar 3 mėnesiai suėję 2.gif O jau kaip sesutė prašėsi pas brolį, tai net gaila vaiko buvo, bet dabar su kaupu atsigriebia biggrin.gif Visoms, kurių mažyliai serga linkim kuo greičiau pasveikti.
1111
QUOTE (Vega @ 2004 07 13, 17:23)
O cia tai jau tikrai sutinku smile.gif .

Dar karteli teiravausi del to sodos tirpalo, bet , matyt, shiuo klausimu vieningos nuomones tikrai nebus wink.gif . Tai va, atseit sodos tirpalas gali buti naudojamas, kol burnyteje yra tik baltos spalvos pusleles, kol nera atsiverusiu "pliku" zhaizdu.

pas mus kaip tik tai ir buvo-didesniu zaizdu pavyko isvengti wink.gif
Va ir atradom sutapimu rolleyes.gif biggrin.gif
Upsiukas
Mama brolio dukryte nuo stomatito gyde "Oksolino" tepalu (kiek pamenu taip vadinosi) ir skalavo burnyte furacilinu...pasveiko gan greitaio.
Taip vaikysteje mama gyde ir mane ir mano broli.
NERA
Dar labai gerai visą burnytę patepti šaltalankių aliejuku thumbup.gif padeda žaizdelėm greičiau užsitraukti, yra natūralus clap.gif
Vilkute
O Furacilino tepalas tam tinka?
Dalita
Labas
ir mes ta beda turim jau savaite vaduojames, jau galvojau kad sveikstam 2 dienas temp nebuvo, o siandien vel uzkilo
tepame saltalankiu aliejumi ir Daktarinu ir zinoma nu temperaturos Ibufenas, nezinau ir ka daryti, ryt vel skambinsim gyd...
hexaspray
[B]
QUOTE(mamusiuka @ 2004 07 14, 10:56)
pas mus kaip tik tai ir buvo-didesniu zaizdu pavyko isvengti wink.gif
Va ir atradom sutapimu rolleyes.gif  biggrin.gif
*

mes taip pat dabar sergam lengva forma. vartojam Kamistad tepaliuka. lyg jau geriau
ChikuRaku
Ir mes visi del to stomatito kankinames sad.gif . Jau beveik savaite, pradejom tempertatura iki 38, paskui 40 sulaukem, dabar jau lyg nieko... Pirma vakara paguldzhiau su mazhiau nei 38. Vartojam Ibufena, Kamistad, Umcalor. Dzhiaugiuosi, kad bent shvelnia darzhoviu sriubyte valgo. Labai tikiuosi, kad ryt pabus sveika, nes gaila vaiko baisiai baisiai... Reikes, matyt, dar pabandyti ta Saltalankiu alieju. Gydytoja prigrasino, kad jei ryt dar laikysis temperatura - duot antibiotiku. Bet pati sake, kad antibiotikai stomatito neveikia, tai dabar suku galva, ka reikes daryti, jei ryt ji dar tures temperaturos sad.gif .... Nenoriu kone kategorishkai jai duot tu antibiotiku, bet gal gydytoja teisi - negalima savite laikyt vaiko su auksta tempertaura? Bet gal be reikalo panikuoju. Juk miega saldzhiai, temperatura shivakar nepakylo (o juk pakyla visada vakarop), tai gal viskas bus OK... smile.gif
labas labas
Sveki visi, 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Užpuolė ir mus tas nelemtas stomatitas. Vaikučiui 3 metukai, tai nuvažiavus pas gydytoją užsispyrė ir neparodė burnytės verysad.gif , nors namuose ir susitarėm, kad klausys "daktarytės"... Tai gydytoja pasitenkino mano pateikta informacija apie vaiko simptomus ir paskyrė tepti "Kamistad" tepaliuku kas 2 val., skalauti burnytę šviežiai spaustomis morkų sultimis, tepti burnytę B12 vitaminu (iš ampulių) ir šaltalankio ar jonažolių aliejumi. Be to gerti daug skysčių (ramunėlių ir kt. dezinfekuoj.arbatų). Taip pat būtinai mažinti temperatūrą. Maistelis turi būti kuo švelnesnis, kad neskaudėtų burnytės valgant.
Taigi visiems ligoniukams linkiu greičiau pasveikti !!! bye1.gif bye1.gif bye1.gif

Beje gydytojos nepaklausiau kiek laiko reikia pralaukti, kol nebeužkrėstume kitų, nes vaikas lanko darželį, tad jei geriau pradės jaustis visvien dar turbūt lieka galimybė kitus užkrėsti, tad kiek mes turėtume pralaukti kol tas virusas visiškai nebebus pavojingas aplinkiniams? g.gif
Ele
skaičiau gydytojos komentarą, kad nebepavojinga aplinkiniams, kai puslelės užgyja...

maniškė irgi 3 dienas su aukšta temp. kamavosi, 4 dieną temp. nukrito, bet tada stomatitas visu gražumu sužydėjo, jai l. skaudėjo, verkė kaip kūdikis visą dieną...
labas labas
Labutis visiems biggrin.gif biggrin.gif
Na štai ir mes po truputi baigiame pasveikti thumbup.gif . O tas stomatitas iš tiesų bjaurybė, taip vaikas kentėjo... Dar liko keletas žaizdelių, bet jau baigia užgyti. O pradžioje ir dantenos buvo paraudusios ir labai skaudėjo visą burnytę, vos leisdavosi vaistus patepti.
Beje namaniau, kad šiais laikais dar yra deficitinių vaistų (B12 vitaminas), vos pavyko gauti keletą ampulių. Labai padėjo šaltalankių aliejus, prieš miegą ištepdavau visą burnytę, tai kaip mat nuėmė dantenų paraudimą. O taip kaip ir buvo sakyta, kas 2 val. ir tepėm ir skalavom burnytę(nors ir buvo daug ašarų) kuo tik gydytoja patarė.
Sėkmės visiems pasveikusiems ir sveikstantiems bye1.gif bye1.gif
KV
Na mes turėjom labai lengvą stomatito formą, kai dukrytei buvo 1 metai 3 mėn., po trijų dienų vėl pradėjo valgyti pomidorus... (iki tol verkė, nes graužė žaizdeles)
Gal čia įtakos turėjo tai kad vis dar maitinau pati rolleyes.gif

Tai irgi keletas patarimų,
1. duokite Ibufeno ar paracetamolio net jei nėra temperatūros - jie nuskausmina šiek tiek

2. Duokite vaikučiui ledų (tai ir skystis ir maistas), ledai irgi vėsina burnytę, skausmas mažesnis, paprastai juos vaikas mėgsta biggrin.gif

3. Galima duoti žėlė - tai irgi skystis ir neskaudės valgant mirksiukas.gif

Šaltalankis - labai gerai, dar geriau maišyta šaltalankis ir medetka - dezinfekuoja ir gydo rolleyes.gif

O dėl imuniteto, kažkas rašė kad šiai ligai jo nėra, tai stomatitas yra herpes virusas (kaip žinia visam gyvenimui), ir jei tėveliai jį turi, baimintis nėra ko, pvz. aš neužsikrėčiau ir tėvelis neužsikrėtė, nes abu turim jį doh.gif

Dar kažkas klausė ar gali 6 dienas būti, tai stomatitas gali testis 7-10 dienų unsure.gif priklauso nuo vaikučio imuniteto stiprumo unsure.gif
Vėtružė
Na mano vaikui pirmam jau 10 metu, bet po šiai dienai kankinamės su tuo stomatitu. Nėra baisi čia labai liga tik kad skauda. O gydymas paprastas. tepu DAKTRIN tepalu( tik reik žiūrėt, kad būrnai būtų skirtas, nes yra ir užpakaliukui) ir labai gerai džiovina vandeninis fuksino tirpalas(tai gaminamas vaistas) Ir daba skaitau ir keista, temperatūra niekad nebuvo sukilusi mano vaikui. Beja kai tik jissuserga tai užsikrėčiu ir aš pati, mažoji kol kas da nebuvo užsikrėtus. Jei jau turėjot syky tokią problemą, tai žinokit, kad tai ne paskutinis kartas ir nuolat tikrinkit vaikučio burną. Jei neramus be priežasties irgi žiūrėkit. Daug lengviau išsigydyti kol tik viena puslytė, kol dar neišplito po visą burną. Ir temperatūrų tada gal nebus.
Būkit sveikos mamytės ir tegu jusų vaikučiaii būna sveiki. Sėkmės. angel.gif angel.gif angel.gif
Vėtružė
QUOTE(Agnė @ 2004 07 12, 05:06)
Mes taip pat kankinames dabar. Keista, bet kai paklausiau gydytojos del Daktarin tepalo, kuri turejau namie kai mazius sirgo pienlige, atsake kad netinka blink.gif ir paskyre Virolex arba Zovirax, tik jokiu budu ne tuos kurie skirti isoriniam vartojimui, bet akims. Tepasi sunkiai, nes visai nesilaiko nuo seiliu, zodziu vargstam jau savaite, neseniai pradejom valgyt.
*

Kiek žinau ZOVIRAX ir VIROLEX skirti lūpų pūslelinei gydyti. Tai irgi grybelinis susirgimas, bet tas grybas kitoks. Esu apie tai skaičius ir mano vaiko pediatrė taip sakė. O gal aš klystu? g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif
Apus
o mum gydytoja liepe tepti " kamistad-Gel" ir ibufeno daveme tai per pora dienu praejo!!!!!!! thumbup.gif
ligita123
Sveikos,

Mano mazoji pora kartu sirgo stomatitu, tai musu gydytoja paskyre daktarino geli ir uz ji moketi nereikia kompensuoja. Mociute liepe tempti su saltalankio aliejumi - geras vaistas biggrin.gif . O gydymo trukme priklauso kiek ansti pastebeta liga ir kaip organizmas kovoja. Mes ir pagijome per pora dienu. sekmes gydytis....
PaMeL
oi mamukai sergam mes stomatitu baisi liga kokis 3 dienas nesupratau kas yra galvojom kad isikando vaikas nevalge nieko nemiegodavo nuvedziau pas gydytoja tai sako jokiu vaistu daug skysciu ir per pora sav praeis doh.gif doh.gif niu as negaliu ziuret kaip kankinasi maziulis tai tepu kamistad mirkau soskiuka i sodos tirpala ir laukiu kol is lt daktarinas atkeliaus tempas pas mus jau 3 diena 38-38 kartais nukrenta iki 37.6 siaubas gaila leliukao man savo ir pakraujuoja mum ta zaizdele valdo tik ledus daugiau nieko neiiksu vaikui dabar dar eisiu medetku arbateles padaryt wub.gif
PaMeL
mes dar vis kamuojames jau mum gereja siandien ir valge vaikutis mano wub.gif
ir tempos jau antra diena nera lyg jau linksmesnis bet dar ant liezuviuko yra randas kazi kada jis isnyks,duodu as jam ramuneliu arbata ir mirkau vis tiuti i medetku arbatele,ir kamistadu tepu,tikuosi kad jau sveikstam nes ir nakti sian maziukas ismiegojo ramiai wub.gif
Raideles
Na ir mus šita bjaurastis užpuolė. Labai tikiuosi, kad apseisim be temperatūros. Gydytis liepė Daktarinu (ns pienligė atsiranda dėl bendro sutrikimo), šaltalankių aliejum, gerti ramunėlių, šalavijų arba medetkų arbatas. Dentinox sakė tiks nuskausminimui.
Viltuliukas
Sveiki,

na pasigavome ir mes ta stomatita. Jau kamuojames ketvirta diena, bet nieko gero, vis nesveikstam. Gal kas galit pasakyti, kiek laiko sergama stomatitu ir ar gali uzsikresti kiti kartu bunantys vaikai? : dry.gif

Ar tikrai jau toks efektyvus yra saltalankiu aliejus???

Vige
Musu mazius irgi dabar vargsta. Buvom pas gydytoja - tepames su Daktarin tepaliuku, bent jau ramiai vaikas miega, nes jam labiausiai nakti prasibudus skaudedavo. Viena diena visai negalejo valgyti, o siandien jau valgo, nors dar vis paskauda.

Del tu visu gydyom budu - tai priklauso ir nuo stomatito kilmes, jeigu bakterinis, gali prireikti ir antibiotiku. Musiski, tap kitko, gydytojas irgi liepe stebeti, jeigu uzkils temperatura - tuomet teks ir antibiotiku kursa sugerti.

O cia galit apie stomatita placiau pasiskaityti mirksiukas.gif

http://www.ligos.lt/straipsniai.asp?StrID=...rID1=1&TurID2=3
Fanta
Nu gi vakar net apakau blink.gif Pamaciau burnytej viena balta stomatito demele blink.gif Nesupratau bajerio - nei kaip, nei is kur g.gif As tas demeles jau pazistu, nes turejom pasigave stomatita pirma menesi po gimimo. Bet labai graziai tada pasveikom, su soda ir Daktarinu. Nei temperaturu, nei apetito dingimo, nei zirzimo nebuvo. Vakar irgi nustebau, nes vaikas jaucias kaip visada. Miega ramiai ir pan. Keistenybe. Ziuresim, kaip siandien atrodys burnyte g.gif
paupau
mum ir si beda jau 5 diena,...ir vis sukyla auksta teper.ar tai normalukad 5 diena ..sako kokias 3-4 dienas kyla teperat??Nebezinau....nei ka valgyt duot ,ka jus savo maziukam duodavote(2metai mum)nori valgyt bet negali,ispjauna verysad.gif
*ramunė*
Suprantu aš jūs,labai daug turėjau vargo ,kai mergaitė maža buvo doh.gif .Nežinau ar dabar yra NISTATIT milteliai - labai gerai gydo,dar tam skausmui palengvinti - vitaminas B12,jis ampolėmis,reikia nulaužti ampolę į ką nors išpilti skystį(TIK ATSARGIAI<KAD NEPRILAUŽYTUT STIKLŲ)po to pipete kuo dažniau užlašinti ant žaizdelės thumbup.gif
Ingridele
QUOTE(paupau @ 2006 04 28, 12:55)
mum ir si beda jau 5 diena,...ir vis sukyla auksta teper.ar tai normalukad 5 diena ..sako kokias 3-4 dienas kyla teperat??Nebezinau....nei ka valgyt duot ,ka jus savo maziukam duodavote(2metai mum)nori valgyt bet negali,ispjauna verysad.gif
*

mes dabar gydomes sia liga....sekmadieni pakilo labai auksta temperatura39.5, o treciadieni atsirado pirmieji spuogeliai, tai gydytoja israse mums antibijotiku, taip pat daktarin tepaliuko. LAbai daug duodu gerti ramuneliu arbateles ilasinu citrinos keleta lasiuku. Maziuke nieko nekramto taigi viska trinu ir tyres duodu, labai valgo sriubytes, nors kiekviena karta su asarelemis, o ziojasi, nori, duodu ivairias pieniskas kosytes, bet jau labai jos skystokos turetu buti, kad lengviau nurytu, pvz isverdu mesytes su darzovemis darau labai skysta ir labai stipriai pertrinta tyre,vakar pvz isvriau 2 kiausinukus bulvyte morkyte viska sutryniau su blenderiu idejau skystimo kuriame vire morkytes ir bulvytes sviestuko ir maze suvalge 250ml sergant sia liga nieko negalima saldaus, gydytoja liepe kol kas atsisakyti egzotiniu vaisiu....siandiena jau maziau paraudusios dantenos ir linksmesne, tikiuosi greitai isvysime sia liga lauk! 4u.gif Paskutini karta temperaturos turejome vakar vakare 38.8 nors pries tai visa para jos visiskai nebuvo.
Atėnė V
Sūnus sirgo kai lam buvo 15 mėn.Siaubas ne liga:nei valgyti ,nei gerti negalėjo,aukšta temperatūra...Bet užtat čiulptuko atsisakė visam laikui.Gydėmės nistatinu ,daktarinu,analginu,paracetamoliu.
monyte
Vargsiukai vaikai,nors jie lengviau tai pernesa nei suauge.Man buvo 20 metu kai nuo suneno uzsikreciau stomatitu.O varge doh.gif kokie skausmai ir nemalonumai,dantu valyt -neimanomas dalykas, 3 dienas nieko nevalgiau,o liga tik paastrejo,pasirodo nevalant dantu ja neimanoma isgydyt,na,ka teko baigt tik skalaut ir imtis sepetelio.Kaip skaudejo doh.gif ,kraujas upeliu bego,bet po poros dienu pagerejo.O Martynas ,jauciu,net meitare,kad jam kazkas buvo,labai lengvai issigyde. wub.gif
Norna
Ir mano mažiuką užpuolė šita bjaurybė. verysad.gif Temperatūra( 3*tpfu) neaukšta, bet skauda mažiukui baisiausiai, neiko valgyti nenori. Gaila žiūrėti verysad.gif verysad.gif verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.