Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: dubens skausmas nestumo metu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2
Atisa
Sveikos, nestuke.gif
Prieš porą dienų pradėjo skaudėti ar tai dubens kaulus, ar klubus, net nežinau, kaip pasakyti.. blink.gif Žodu kai pradedu eiti, tai toks jausmas, kad dvi dienas būčiau darius špagatą ir dabar vaikščiočiau.. g.gif Atrodo, kad kaulai nirsta per kirksnius ar kas.. unsure.gif

Mama sako, kad gali buti nuo svorio, siaip as visada plona buvau, o dabar staiga 16 kg priaugau.. doh.gif Sakau gal eit pas gydytoja, bet nemoku paaiskint, kas yra, o gal taip turi buti.. ? unsure.gif

Mergaitės, gal jau yra kam taip buvę ir ką darėt?

Ačiū visoms už pasisakymus 4u.gif
SiDo
Buvo ir man taip pirmo nestumo metu doh.gif Man skaudedavo net gulint (butent ta sona ant kurio guledavau). Gydytoja sake, kad cia tipo del hormonu suminksteja kremzles ar kazkas panasaus. As nieko nedariau - po gimdymo praejo. Bet del visa ko pasisakyk savo gydytojai, gal ka geresnio patars, nei maniske 4u.gif
ajuka
Praeita nestuma man istisai juos geldavo, labai nemalonus jausmas.. dabar vel pradeda skaudeti unsure.gif mano gydytoja tada irgi nieko gero nepatare, atseit taip buna, atseit "pleciasi" g.gif tai as nieko ir nedariau, pagulinedavau ir tiek.
nemanau, kad nuo svorio priklauso, nes as dabar priaugau tik kg ir man jau skauda.
beje, pamenu kad man dar padedavo silta vonia...paguledavau ir aprimdavo tas skausmas
Atisa
QUOTE(ajuka @ 2007 10 04, 18:32)
Praeita nestuma man istisai juos geldavo, labai nemalonus jausmas.. dabar vel pradeda skaudeti  unsure.gif mano gydytoja tada irgi nieko gero nepatare, atseit taip buna, atseit "pleciasi"  g.gif tai as nieko ir nedariau, pagulinedavau ir tiek.
nemanau, kad nuo svorio priklauso, nes as dabar priaugau tik  kg ir man jau skauda.
beje, pamenu kad man dar padedavo silta vonia...paguledavau ir aprimdavo tas skausmas
*

Tai vat ir man toks jausmas, kad pleciasi kaulai.. Vyras juokauja, kad gal gimdysi jau unsure.gif

ACiu, mergaites, uz patarimus 4u.gif Sekmes jums ir sveikatytes! 4u.gif
VARRLIUKKE
QUOTE(-Linute- @ 2007 10 05, 12:03)
Tai vat ir man toks jausmas, kad pleciasi kaulai.. Vyras juokauja, kad gal gimdysi jau  unsure.gif

ACiu, mergaites, uz patarimus  4u.gif  Sekmes jums ir sveikatytes! 4u.gif
*

man irgi panasi problemele... kartais toks jausmas, kad butu mane kas sudauze per klubus, negaliu kartais nei zingsnio zengt, atrodo sulusiu visa per klubus... dabar sloguoju, tai su kiekvienu ciauduliu vos siusiusiu is skausmo nepadarau... na bet... gydytoja sako kad pleciasi kaulai... nieko baisaus... doh.gif na tai ka jau dabar pakentesim del savo maziuleliu... mirksiukas.gif
eeeglute
Tai cia ne man vienai pasirodo taip yra. O as galvojau, ar cia del nestumo ar siaip kur uzsigavau, nes skausmas kaip butu sumusta ta vieta, tai praeina, tai vel uzeina ir skauda vaiksciojant bet tik viena sona... viskas aisku dabar smile.gif
Mamūškė
Sveikutes,
ir man tas pats bajeris doh.gif ypac kai paguliu ir reikia atsistoti, tai kol issijudinu ir tas nemalonus skausmas tu kaulu jau mane nervina doh.gif bandysiu gydytojos paklausti kas cia galetu buti, nes su pirma tai tik pacioje pabaigoje kazka panasaus jauciau, o dabar dar taip anksti g.gif
Abo
Man gydytojas sakė, kad skausmo deja, nepanaikinsi.
Tačiau jau tokiu metu reikia pradėti reguliuot kalcio kiekį. Jei nesuvartoji apie du šimtus gramų pvz varškės per dieną, ar kokio jogurto, ar pieno, tai reik gert papildomai kalcio. Bet jei tiek suvartoji pieno produktų, nebūtina to kalcio papildomai vartot, nes per daug irgi negerai.
Man rods nesunku kokio jogurtuko suvalgyt, varškytės, juolab, kad visko parduotuvėse daug, pasirinkimas visokiems skoniams.

Linute, mes vienodo dydžio tongue.gif
valldute
man dubens kaulus jau visas menuo skauda doh.gif ypac kai reikia atsikelti is gulimos padeties, ar verstis ant kito sono.... na bet man atrodo kad normalu, juk kunas gimdymui ruosiasi, kaulai minksteja.... man 35 sav. nedaug jau beliko pakentesiu nestuke.gif
Agneja
man irgi pradejo skaudeti, anksciau labai retai uzeidavo , o dabar jau va antra naktis is eiles, ir skauda tik nakti, bet toks jausmas kad as numiegu sonus, nu nzn.
o keliantis is lovos skauda kirksnis...buvau pas daktare tai sake galvyte jau isistacius ir labai prisispaudus, tai tas skausmas kirksnyse bus nuo to...beje sake kad galiu anksciau pagimdyt nei terminas nestuke.gif
Pusele_
paskaudėdavo ir man tą dubenį, niekaip vyrui nėjo papasakoti, koks tas durnas jausmas. bet būdavo trumpalaikiai. atrodė, dubuo nuo stuburo atsikabins smile.gif Po pirmo gimdymo buvo pora ar treta kartų jog jie suskausdavo.
gievka
QUOTE(-Linute- @ 2007 10 04, 16:18)
Sveikos,  nestuke.gif
Prieš porą dienų pradėjo skaudėti ar tai dubens kaulus, ar klubus, net nežinau, kaip pasakyti..  blink.gif  Žodu kai pradedu eiti, tai toks jausmas, kad dvi dienas būčiau darius špagatą ir dabar vaikščiočiau..  g.gif  Atrodo, kad kaulai nirsta per kirksnius ar kas..  unsure.gif
*

man lygiai tas pats....... ypac kai iseinu kur ilgiau pasivaiksciot doh.gif doh.gif doh.gif nu jausmas nemalonus eini atrodo kad kojos pacios skiedziasi ....ir dar tas skausmas doh.gif doh.gif doh.gif ginei sakiau tai liepe nesiot gorseta kad pilva prilaikytu....
viola28
Mano nestuke.gif 37 sav. ir jau kokia savaite paskauda dubens kaulus, dazniausiai i vakara arba jei daugiau pavaikstau. Gydytoja po apziuros pasake, kad vaikutis jau gana zemai, del to ir dubeni paskauda wink.gif
Vitora
QUOTE(-Linute- @ 2007 10 04, 17:18)
Sveikos,  nestuke.gif
Prieš porą dienų pradėjo skaudėti ar tai dubens kaulus, ar klubus, net nežinau, kaip pasakyti..  blink.gif  Žodu kai pradedu eiti, tai toks jausmas, kad dvi dienas būčiau darius špagatą ir dabar vaikščiočiau..  g.gif  Atrodo, kad kaulai nirsta per kirksnius ar kas..  unsure.gif

Mama sako, kad gali buti nuo svorio, siaip as visada plona buvau, o dabar staiga 16 kg priaugau..  doh.gif  Sakau gal eit pas gydytoja,  bet nemoku paaiskint, kas yra, o gal taip turi buti.. ?  unsure.gif

Mergaitės, gal jau yra kam taip buvę ir ką darėt?

Ačiū visoms už pasisakymus  4u.gif
*

Sveikute smile.gif
Nepergyvenk dėl to. Štai cituoju tau iš vieno straipsnio dėl ko gali skaudėti nugarą:

Papildomas svoris. Svoris, kurį jūs priaugate nėštumo metu, yra teigiamas augančiam kūdikiui, tačiau jis gali apsunkinti jūsų nugaros padėtį.

Svorio centro pasikeitimas. Kai jūsų gimda didėja, jūsų svorio centras pasistūmėja į priekį. Palaipsniui, ir greičiausiai net pačiai to nepastebint, keičiasi jūsų laikysena ir judėjimo būdas. Naujas pusiausvyros laikymas ir sukelia nugaros skausmus.

Jūsų hormonai. Nėštumo metu gaminasi hormonas relaksinas, kuris atlaisvina sąnarius. Taip kūnas ruošiasi kūdikio gimimui. Kuomet struktūra, palaikanti jūsų dubens organus, darosi lankstesnė, galite jausti didelį diskomfortą, ypač lipdama laiptais aukštyn ir žemyn.

giedrezu
Sveikos,
man ir tas pats pradėjo skaudėti nuo 37 savaitės, ypač pritūpus, sėdant, keliantis, lipant laiptais skauda kirkšnis, nors laukiuosi antro vaikučio nestuke.gif lyg su pirmu taip nebuvo.... O gal jau pasimiršo biggrin.gif
rutuliukas j
Ta pati beda ir mane kamuoja. Tik nepasakyciau, kad skauda nugara- jausmas kaip isprievartauta + uzpakalis atspardytas, arba kupranugari apsizergus pajodinejus. Dar tik 30 sav. prasideda, svorio prisidejau + 8 kg, bet tas skausmas neramina g.gif Bjauriausia stovint vienoj vietoj, tik trypciojant nuo kojos ant kojos galiu istverti.
Negi tikrai nera jokiu priemoniu nuo sito nemalonumo. Nes dar 2+ men taip, nzn, nzn... schmoll.gif
nezinia
Paskaiciau kaip rutuliukas parase ir susijuokiau. Nors nieko juokionga nera, bet va ji tiksliausiai aprase, kaip ir as pati jauciuosi. Mum dabar 33-cia savaite. Is pat ryto tai nieko, bet gyvenu kaime, daug vaikstau ir dirbu, tai jau po keliu valandu taip uzskausta, kad vos paeinu. o vakare jau ir atsigulus skauda. bet va paskaitai zmogus ir nusiramini, kad ne tu viena tokia. unsure.gif
rutuliukas j
Ar teisingai supratau, kad vienintelis vaistas nuo to bjauraus skausmo- kitu nestukiu paguoda?
Beiker
Sveikos, man irgi ziauriai skauda kirksnius ir dubens kaulus. Man gine sake, kad vaiksto kaulai, nes visada buvau kuda, o dabar papildomas svoris savo daro. Israse man Magnex, tai zinokit padeda, jau kelinta diena, kad ir jauciu, bet tai neskauda ir nakti versdamasi ant kito sono nepribundu nuo kirksniu skausmo
Katusik
o man skauda vieną klubo sąnarį g.gif ir tai - ne ištisai, o kartai suima toks veriantis skausmas. nieko nesuprantu. ar tai kaulai plečiasi, ar šiaip koks užspaustas nervas?
rutuliukas j
QUOTE(Katusik @ 2007 11 20, 14:58)
o man skauda vieną klubo sąnarį  g.gif ir tai - ne ištisai, o kartai suima toks veriantis skausmas. nieko nesuprantu. ar tai kaulai plečiasi, ar šiaip koks užspaustas nervas?
*

Jei skausmas kur nors eina, pvz, zemyn, i blauzda, peda, tai nervas. Jei tik lokalus, tada vargu ar nervas g.gif
Katusik
QUOTE(rutuliukas j @ 2007 11 20, 14:22)
Jei skausmas kur nors eina, pvz, zemyn, i blauzda, peda, tai nervas. Jei tik lokalus, tada vargu ar nervas  g.gif
*

aha. kartais taip suima, kad, rodos, tuoj visa koja nukris unsure.gif
bet paskui praeina...
dar pastebėjau, kad labiau skauda naktį ar rytais. gal čia nuo to, kad miegu visą naktį ant vieno šono? tai gal kaip nors ten prisispaudžia tas sąnarys? g.gif
MO
man skauda taip pat, kaip rutuliukui, ir mano sesei tas pats, ji net verkia is skausmo, ir cia tikrai nieko nepadarysi- pleciasi dubens kaulai, praeis tik po gimdymo... verysad.gif
Soterija
Sveikos, visos, mane si savaitgali irgi kazkokie keisti dubens kaulu skausmai kankinti pradejo.... verysad.gif bet man tai is ryto dazniausiai skauda - pabundu su skaudancias kaulais, po to prasivaikstau ir lyg ir nieko, tik va nugara labai skaudaejo savaitgali, tai po vyro masazo aprimo..... taip kad vaistai yra vieni - vyrio masaziukai, o dubens kaulu skausma teks kesti jauciu be joki palengvejimu....sad.gif
O mums dar tik 21 savaite, o tai kas toliau bus????? blink.gif
vaidavel
QUOTE(rutuliukas j @ 2007 11 19, 01:03)
Ta pati beda ir mane kamuoja. Tik nepasakyciau, kad skauda nugara- jausmas kaip isprievartauta + uzpakalis atspardytas, arba kupranugari apsizergus pajodinejus. Dar tik 30 sav. prasideda, svorio prisidejau + 8 kg, bet tas skausmas neramina  g.gif Bjauriausia stovint vienoj vietoj, tik trypciojant nuo kojos ant kojos galiu istverti.
Negi tikrai nera jokiu priemoniu nuo sito nemalonumo. Nes dar 2+ men taip, nzn, nzn... schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif man irgi lygiai toks pat jausmas blink.gif irgi pradėjo skaudėti kažkur apie 30 sav....pasakiau gydytojai, tai ji tik pasijuokė ir viskas unsure.gif tačiau dabar jau tas skausmas labai mažas...vos vos jaučiasi... cool.gif
nezinia
Na, aciu Dievui, man tas skausmas kokias pusantros savaites- ir pasibaige. Dabar nebent nuguliu pradeda skaudet, arba kai per ilgai vaikstau, dirbu... bet uztat dabar skrandzio skausmai uzejo, nezinau ne ka valgyti schmoll.gif
rutuliukas j
QUOTE(vaidavel @ 2007 12 05, 21:02)
drinks_cheers.gif  man irgi lygiai toks pat jausmas  blink.gif  irgi pradėjo skaudėti kažkur apie 30 sav....pasakiau gydytojai, tai ji tik pasijuokė ir viskas  unsure.gif  tačiau dabar jau tas skausmas labai mažas...vos vos jaučiasi...  cool.gif
*

drinks_cheers.gif man irgi po kokios savaites praejo. Kartais uzeina kokiam pusdieniui, bet jau taip istisai nebekamuoja. O as jau bijojau, kad taip iki pat gimdymo blink.gif
Lex
Mano pilvukui 34sav. ir sianakt pirma karta pajauciau ta "malonuma" - kirksniu skausma... Atsigulus ant vieno sono - skauda ji, atsigulus ant kito - skauda kita sad.gif
Nu tverti dar galima, bet su miego kokybe tai visai ne kas.
Gal reikia bandyti kokiom pagalvem apsikamsyti ax.gif
violla
QUOTE(Lex @ 2008 01 04, 10:03)
Mano pilvukui 34sav. ir sianakt pirma karta pajauciau ta "malonuma" - kirksniu skausma... Atsigulus ant vieno sono - skauda ji, atsigulus ant kito - skauda kita sad.gif
Nu tverti dar galima, bet su miego kokybe tai visai ne kas.
Gal reikia bandyti kokiom pagalvem apsikamsyti  ax.gif
*

Situacija pas mane panasi, skauda dubens kaulus ir kryzkauli. Diena dar nieko, bet nakti tai vargas, nes pabundu nuo to,kad pradeda skaudet. Dabar isigudrinau prisikaisioti visur pagalveliu bemiegant, tai kiek lengviau. Ne taip tai doh.gif
Keiti
Man su pirmu nėštumo kažkur nuo 24 sav. irgi labai skaudėjo kirkšnis. Kaip matau, čia daugelį tokie skausmeliai kankina, tikriausiai taip ir turi būti - pati gamta rūpinasi, kad gimdyti būtų lengviau. rolleyes.gif
MO
QUOTE(rutuliukas j @ 2007 11 19, 00:03)
jausmas kaip isprievartauta + uzpakalis atspardytas, arba kupranugari apsizergus pajodinejus.

jau rasiau, kad seniai kankina panasus skausmas, bet paskutiniasias sav. isvis atrodo, jog TEN ikistas kamuolys, kuris skecia dubens kaulus doh.gif doh.gif manau, taip yra del to, kad vaiko galvyte jau labai zemai ax.gif

QUOTE(rutuliukas j @ 2007 11 20, 10:18)
Ar teisingai supratau, kad vienintelis vaistas nuo to bjauraus skausmo- kitu nestukiu paguoda?
*

manau, taip console.gif
TOMIENE
o aš jau buvau išsigandusi,, jau dvi dienas skauda uodegikauli, kaip būčiau stipriai susimušusi, kartais, net iš vietos pajudėti neįmanoma, man dar tik 22 sav doh.gif tas skausmas, toks, kad kartais iki ašarų varantis, o čia gal kas rimčiau
saulyte02
Toks skausmas gali reiksti gaktines savarzos issiskyrima.Reiketu vengti lipimo laiptais,greito vaiksciojimo,ejimo dideliais zingsniais.Labai padeda gulejimas hamake.
2sielos
Prisijungsiu prie jusu.. Esu viena is dubens kaulo skausmo auku doh.gif Taip skausmas ziebia stipriai ir staigiai, kad nieko ir nebesinori ir nepaisant to, ar guli, ar vertiesi, ar vaikstai (bent jau man).. Beje, sia 30sav labiausiai ir suintensyvejo. Priezastys tos pacios, kaip ir daugelis cia kalbejusiu minejo.. Hormonai, pakites svoris, atsipalaidave raumenys, pleciasi kaulai ir pan.. Ir, deja, vaistu no to ner.. Kadangi gyvenu uzsienyje, o cia toleruojamas naturalumas visame kame: tai vienintelis vaistas daug poilsio ir gerti daug skysciu lotuliukas.gif Tenka kankintis, nes aisku, jog tokie patarimai neveikia.. Oj nesaldu..
2sielos
Sugryzau.. kaip tycia siandien jauciu stipriausius dubens kaulo skausmus, kaip niekad anksciau.. Prisiieskojau visokios info, bet kas is to.. Si bei ta ir jums perkelsiu paskaitymui: "Dubens kaulai yra sujungti kremzliniu audiniu, kuris, pasikeitus ankstesniai hormonų pusiausvyrai kraujyje, minkštėja ir tempiasi. Tai atveria daugiau erdvės vaiko gimimui. Kūdikiui augant, simfizis pajautrėja, liečiant jaučiate skausmą, galintį atsikartoti ir nugaroje. Padeda pilvo diržai. Galima ties gakta užsidėti į audeklą susuktus ledukų gabaliukus. Verčiantis ar keliantis iš lovos, kelius laikykite suglaustus." Net nezinau kaip cia guostis.. Galiu tik sedet ir gulet siandien nejudedama doh.gif
-edita-
man labai masazai padedavo ir guledavau surietusi kojas!!!
friculis
prisijungiu....viskas siandien nepaeinu.... jau nuo 30sav skauda bet dabar tai kaip bobute antis...o dar vienas mazgis ant galvos lipa..kur cia pagulesi.
simona0405
man irgi skaudėjo, kad paeiti negalėjau. doh.gif , gydytoja sakė kad klubai plečiasi, ruošiasi kunas gimdymui rolleyes.gif bet prieš gala skausmai sumažėjo, rečiau beskauda, gal nebeskaudės blush2.gif ...
JulijaV
Man tie skausmai prasidejo jau nuo 22sav,vos issijudinu is lovos ryte per ta sakusma doh.gif doh.gif ,tik dienai ipusejus praeina. Nejaugi visa likusi laika taip ir bus g.gif g.gif
Veni
Man siaubingai skauda, aišku ir dėl to, kad organizmas ruošiasi gimdymui, audiniai suminkštėję, bet gydytoja sakė, kad ir dėl kalcio trūkumo bei liepė kasdien gerti jį.
sinja
Man jau dabar skaudalioja dubens kaulus, o dar tik 14 savaiciu sad.gif Tai kas bus paskui? Jau neramu darosi sad.gif
Elenele Raganele
ax.gif buvo ir man tokia beda per abu nestumus, kartais skaudedavo net labai labai, bet tiesiog po gimdymo praejo mirksiukas.gif
evelina
QUOTE(Veni @ 2008 02 29, 21:01)
Man siaubingai skauda, aišku ir dėl to, kad organizmas ruošiasi gimdymui, audiniai suminkštėję, bet gydytoja sakė, kad ir dėl kalcio trūkumo bei liepė kasdien gerti jį.
*

Draugyt, ir man skaudėjo, gėriau ir kalcio ir magnio ir visokių kitokių biesų, bet nepadėjo. Vos ant vonios krašto koją užkeldavau. kaip kokia senė.... Krypavau kaip antelė, su kiekvienu žingsniu skausmas. Po gimdymo tik po mėnesio praėjo. Bet sakyčiau ne kaulai, o raiščiai g.gif ir raumenys. na, prieš gimdymą, tai suprantu, atsipalaiduoja viskas. O po gimdymo? negi taip skauda kai viskas traukiasi į savo vietas? g.gif
sinja
Nelinksma prognoze smile.gif Oi skaudes man ateityje, jei jau dabar paskaudalioja. Nu ka padarysi, teks kentet.
Egle.vb
Sveikos, mum 33 sav., kankinuosi ir as, ziauriausiai naktimis buna , kai visus sonus skauda, o ryte ar ilgiau pastovejus gaktikauli taip skauda, kad nezinau kur detis. Nakciai tai po uzpakaliu visokiu paralonu prisikisu, kad minksciau butu, padeda.
zivjana
Sveikos,
Man irgi jaučiasi kaulų skausmas, labiausiai ties dešiniuoju klubu, ant tos pusės pagulėjus doh.gif Tai stengiuosi naktį kuo daugiau vartytis, aišku išsimiegojimui tai nepadeda schmoll.gif Bet, o ką daryti, guodžiuosi, kad jau nebeilgai tai tęsis smile.gif Tiesa, toks skausmas jau prieš gerą mėnesį reikštis ėmė.
Milduke
Labukas,
ir as prisidedu prie kaulu skausmu. mums dabar 27 savaite. tiesa sakant skausmai prasidejo tik uzvakar, bet jau siandien kai keliausi per pietus is lovytes tai taip sueme, kad turejau stoveti susilenkusi kaip senute ir taip geras 5 minutes, kol aprimo, bet visiskai nenustoja, dabar krypuoju kaip pingvinas visa diena.
cia maciau del daugelio dalyku jums visoms skauda, bet as priaugusi tik 3 kilogramus, vat ir del to man nerimas ima, todel valgau ledus, sokolada, zodziu maista kuris man labai patinka ir turi daug kaloriju, bet nelabai storeju - brolio "zmona" sako, kad gerai - tik kamuoliuka isstumsiu ir viskas, maziau reikes pastangu deti i mankstas, kad numesti svori, bet manau iki 27 savaites tureciau priaugti daugiau... tiesa, as iki nestumo visada buvau liesa ir sveriau iki 50 kg... manau tai viska ir paaiskina... na dabar as esu labai grazi nestuke.gif ne viena nescia drauge sake, kad "jeigu visos nescios butu tokia kaip tu, tai butu labai laimingos" blush2.gif blush2.gif blush2.gif bet as manau, kad kiekvienas zmogus yra grazus, o ypac nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif mes juk pacios graziausios, o del skausmu, tai nieko cia nepadarysi...del savo mazylio as viska iskentesiu thumbup.gif sunglasses2.gif didis.gif

Vitora
QUOTE(Veni @ 2008 02 29, 21:01)
*

Zinau kad kai skauda gaktikauli besivartant lovoje - tai tuomet kalcio truksta (mums taip per kursus sake).
zydra30
nu va ir as susiradau tokia temele. jau kokia savaite kaip pradejo skaudet klubus, kazkur nugaroj irgi. praeita nakti prabudau, nes norejau i tuealeta, tai prireike keliu minuciu kol sugebejau is lovos issikrapstyt, tiesiog negalejau koju valdyt. praeita kart taip nebuvo. geriu papildomo klacio, nezinau, gal vistiek nepakankamai.
pasakysiu ryt gydytojai, bet ka ji padarys, teks kenteti dabar.
JulijaV
Siap as jau sia problemele turiu nuo 26 savaites doh.gif
Tai kalci geriau iki kokios 30 sav,nes paskui gydytoja nerekomendavo nei kalcio nei magnio gerti,nes gali sunkiau kaklelis atsidarineti gimdymo metu
Bet as kazkaip jau pripratau prie to skausmo ir nebereaguoju taip,pakenciu,kaip senuciuke nukeliauju i wc nakti,o kol is lovos issikrapstau,tai MB daug juoko buna,jis man padeda is lovos daznai issikrapstyti lotuliukas.gif
Bet,mergaites,juk tie skausmiukai tokie laikini,viskas atsipirks kai tik pamatysime savo angelelius wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.