Vigilyte
2009 12 11, 07:56
QUOTE(srauni_upe @ 2009 12 10, 22:12) Atėjus apžiūrėti vaikučio gydytoja sakė: jokios egzotikos, jokio šokolado, jokios kavos... Jaučiu tuoj "lomkės" prasidės, taip visko norisi. O sunkiausia nusprest ka valgyt, kokius produktus dėt kokius ne. O ji dar tokia mažytė, tai rizikuot nelabai noris. Kavos gurgšnelį iš vyro atsigeriu, skonį burnoj paturiu ir viskas. O aš žiauriai mėgstu pieno produktus ir saldumynus, bet dabar vėl nežinau ar galima, kiek galima, ko galima...  kavos negėriau pirmas 2-3 savaites, o dabar sakiau, kad primušiu kiekvieną kuris atims iš manęs rytinio kavos puodelio malonumą  , šokolado po kelias skilteles suvalgau beveik kasdien, tuolabiau, kad balto tai ir galima, o šiaip tai varškę, jogurtą, lydytą sūrį valgau kiek noriu, pienu balinuosi arbatą ir kakavą, tikrai visiškai atsisakiau kopūstų, ankštinių, citrusų ir aišku alkoholio
srauni_upe
2009 12 11, 15:56
QUOTE(Vigilyte @ 2009 12 11, 07:56) kavos negėriau pirmas 2-3 savaites, o dabar sakiau, kad primušiu kiekvieną kuris atims iš manęs rytinio kavos puodelio malonumą  , šokolado po kelias skilteles suvalgau beveik kasdien, tuolabiau, kad balto tai ir galima, o šiaip tai varškę, jogurtą, lydytą sūrį valgau kiek noriu, pienu balinuosi arbatą ir kakavą, tikrai visiškai atsisakiau kopūstų, ankštinių, citrusų ir aišku alkoholio  nu reiks ir man po biški savo rytinio kavos puoduko reikalaut  gal pradžioj pusės um, dėl pieno tai ir man kilo. Viena vertus tai ji reik vartot atsargiai, o kita vertus - tai KALCIS
rasita21
2009 12 11, 17:11
Sveikos mamytes, as valgau dugiau miltinius patiekalus (makaronai), kuskuso bei manu kose (labai nustebau, kad kazkam uzdraude, nes kitur rekomenduoja). Is pradziu valgiau daug pieno produktu, bet manau vaikiukui netiko. O kai suvalgiau grikiu, tai ne kokia naktis lauke. Taigi miltiniai patiekalai labai atsibodo, kepta vista ir kepsniai taipogi, na sriubu pasiverdu..velgi su makaronais. Gal kas galit pasidaint receptais zindancioms
jurackaaa
2009 12 16, 17:36
QUOTE(Neziniuke81 @ 2009 12 09, 21:45) Tokiai mazutei bevutina atsirugti. Man dar gimdymo namuose daktare sake, kad atsirugti reikia skatinti tada, jei vaikiukas daug atpylineja. Mes pradejome atsirugineti tik kokiu poros menesiu  Beje, jei ilgai neatsirugsta, vadinasi nera oro burbulo ir vaikeliui to nereikia  kartais atsirugsta tiesiog padejus ant pilvuko (cia jau kai siek tiek ugteli)  aciu uz patarimus  ir patirties pasidalinima
cloudlet
2009 12 18, 13:59
o va man idomu ar galima valgyti ledu?
Cziokoladine
2009 12 18, 15:06
QUOTE(cloudlet @ 2009 12 18, 14:59) o va man idomu ar galima valgyti ledu?  As kartais suvalgau
cloudlet
2009 12 18, 15:50
QUOTE(Cziokoladine @ 2009 12 18, 16:06) As kartais suvalgau  Reiks ir man truputi paragauti, bet baisu, kad pilvelio nepustu
Muniukee
2009 12 18, 16:16
QUOTE(cloudlet @ 2009 12 18, 16:50) Reiks ir man truputi paragauti, bet baisu, kad pilvelio nepustu  tavo leliui jau pora men, manau, nuo truputuko tikrai nieko, svarbu tik labai nepadaugint is karto  As valgydavau siek tiek
mamakarolina
2009 12 18, 19:34
o mam įdomu ar galima maitinančiai mamytei valgyti svogūną  nes šeimynai, kai gaminu, tai dedu beveik visur, bet iki šiol pati nevalgiau jo. Ar pasikeičia pienuko skonis nuo svogūno? bijau, kad paskui lelius nevalgys
Cziokoladine
2009 12 18, 20:51
QUOTE(mamakarolina @ 2009 12 18, 20:34) o mam įdomu ar galima maitinančiai mamytei valgyti svogūną  nes šeimynai, kai gaminu, tai dedu beveik visur, bet iki šiol pati nevalgiau jo. Ar pasikeičia pienuko skonis nuo svogūno? bijau, kad paskui lelius nevalgys  Troskinta, kepta svoguna valgau nuo pat pirmuju dukrytes dienu, jokiu problemu mums del to nekilo  o vyras gamindamas pietus i koki troskini patikek deda svoguno ne mazai  zalio - nebandziau, kazkaip teko girdeti gali nelabai patikti vaikiukui  tai taip ir nedristu isbandyti deti i kokias salotas zalio svoguno
mamakarolina
2009 12 18, 22:01
QUOTE(Cziokoladine @ 2009 12 18, 21:51) Troskinta, kepta svoguna valgau nuo pat pirmuju dukrytes dienu, jokiu problemu mums del to nekilo  o vyras gamindamas pietus i koki troskini patikek deda svoguno ne mazai  zalio - nebandziau, kazkaip teko girdeti gali nelabai patikti vaikiukui  tai taip ir nedristu isbandyti deti i kokias salotas zalio svoguno  didelis dėkui  bandysiu ir aš dabar valgyt svogūnus toškintus ir keptus
Muniukee
2009 12 18, 23:03
QUOTE(mamakarolina @ 2009 12 18, 20:34) o mam įdomu ar galima maitinančiai mamytei valgyti svogūną  nes šeimynai, kai gaminu, tai dedu beveik visur, bet iki šiol pati nevalgiau jo. Ar pasikeičia pienuko skonis nuo svogūno? bijau, kad paskui lelius nevalgys  Mano mazulei nuo kepinto svoguno troskiniuose pusdavo pilvuka  bet gal ne visiem vaikam vienodai  o zalio nevalgydavau...
QUOTE(nuliaX @ 2009 11 19, 11:11) Vakar poliklinikoje pasake jog negalima valgyti baltos duonos,  nuo jos labai pucia pilvuka, taip pat sausainiu, zuvies ir manu koses.  kaip idomiai  as gyvenu ESP, tai cia zuvi netgi rekomenduoja valgyti, del ten kazkokiu omega rugsciu, kurios labai gerai MP QUOTE(aaangelika @ 2009 11 25, 14:52) Sveikos! 1. Ar bande kas nors valgyti virtus ar keptus kiausinius? Kokia vaikelio reakcija? Ar isvis nerekomenduojama? 2. Ar galima valgyti aguonas? Tarkim iskepti pyraga aguonini ar nupirktuose bandelese? 3. Makaronus? Nes siek tiek nusibodo valgyti avizine ar grikiu kose  as valgau kiausinius visaip, mano mazylio neveikia del aguonu nezinau, o makaronai irgi dazni mano meniu QUOTE(Junke @ 2009 11 26, 13:09) dėl vidurių problemos tai daaaug vandens del viduriuku, tai man vanduo nepadeda, nors isgeriu daugiau nei 2l per diena. bet uztat dziovintos slyvos man issigelbejimas  uzpilu is vakaro vandeniu, o ryte suvalgau kelias ir net isgeriu ta vandeni kuriame mirko QUOTE(cloudlet @ 2009 12 18, 13:59) o va man idomu ar galima valgyti ledu?  as valgau o siaip del maisto, tai atsimenu nuejau pirma karta pas gydytoja po gimdymo. paklause ar pati maitinu, tai sake valgyti viska, butinai daug darzoviu ir vaisiu, tai as dar akis isverciau  kaip cia dabar vaisiu ir darzoviu, nes buvau prisiklausius, kad reikes sedet ant kosiu, virtos vistos ir sasysku  zodziu bent jau cia daktarai sako valgyt viska, nes jei jau pucia pilvuka, tai ir pus, o maistas neturi reiksmes  as taip labai nedrasiai, bet ir pradejau valgyt viska ko norisi. nevalgau pupeliu, obuoliu, bet cia gal labiau todel, kad galiu apsieit be ju, o va zalio svoguno ir cesnako atsisakiau, tik todel, kad sako keicia skoni, bet idomu kada butu pabandyt, gal irgi nieko neatsitiktu  su pilvuku bedu biski turejom gal koki menesiuka, o dabar tfu tfu tfu lyg baigiasi stenejimai visi
QUOTE(Vigilyte @ 2009 12 11, 07:56) kavos negėriau pirmas 2-3 savaites, o dabar sakiau, kad primušiu kiekvieną kuris atims iš manęs rytinio kavos puodelio malonumą  , šokolado po kelias skilteles suvalgau beveik kasdien, tuolabiau, kad balto tai ir galima, o šiaip tai varškę, jogurtą, lydytą sūrį valgau kiek noriu, pienu balinuosi arbatą ir kakavą, tikrai visiškai atsisakiau kopūstų, ankštinių, citrusų ir aišku alkoholio  pirmą savaitę gėriau kavasiūsę. Paskui pradėjau gerti stipresnę. Šiaip save labai ribojau pirmą savaitę. O vėliau pradėjau eksperimentuoti: suvalgydavau gabaliuką šokolądo, saldainį, kitą dieną porą mandarinų ir laukdavau vaikelio reakcijos. Kol kas matau, kad jokios. Aišku, nereikia piktnaudžiaut, bet nepabandysi, nežinosi. Gal be reikalo ir kankinsies...
lietaus_alisa
2009 12 29, 20:09
Kaip manot, ar krevetes galima?? As labai noriu. Beje, nuo svoguno kepto mano lelia klyke  Ikrai jai neuzkliuvo, skorpionzve taip pat, bet kepiau be riebalu, gal del to..
QUOTE(gekoniuke @ 2009 11 08, 19:03) viską valgyk ko tik nori, siūlyčiau atsisakyt nemūsiškų vaisių bei rūkyto ir aštraus maisto. Aiškus maitintis kopūstais ir pupelėm irgi nesiūlau, obuoliukus irgi ribot. Tiesiog jei jau vaikui pučia pilvą tai ir pūs, verčiau duok jam uspamizano, gerųjų bakterijų, o pati pavalgyk kaip žmogus - soti lengviau išgyvensi bezdukų priepolius  pačiai siūlyčiau morkų sultyčių su aliejuku, burokėlių salotų, vaistinėj paprašyk žvakučių tam delikačiam reikalui ir sirupo, gerai būtų ir rimtą klizmą pasidaryt- gyvenimo džiaugsmas gryžtų  sutinku visiskai su tavimi  as ir valgau visko po truputi. Ir sokolado suvalgau, ir madarinu valgiau per kaledas. Tik aisku viskas turi but su saiku. Stengiuosi nevalgyt kopustu ir astriu valgiu. Nors neturejau dideliu problemu su dukrytes pilvuku nuo gimimo Papildyta:QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 12 29, 21:09) Kaip manot, ar krevetes galima?? As labai noriu. Beje, nuo svoguno kepto mano lelia klyke  Ikrai jai neuzkliuvo, skorpionzve taip pat, bet kepiau be riebalu, gal del to.. va va prisiminiau  ir juru gerybiu mano mergyte neprieme. Karta taip privalgiau kalmaru, kad paskui visa nakti pravaiksciojau su ja ant ranku Papildyta:QUOTE(viti @ 2009 12 25, 16:57) pirmą savaitę gėriau kavasiūsę. Paskui pradėjau gerti stipresnę. Šiaip save labai ribojau pirmą savaitę. O vėliau pradėjau eksperimentuoti: suvalgydavau gabaliuką šokolądo, saldainį, kitą dieną porą mandarinų ir laukdavau vaikelio reakcijos. Kol kas matau, kad jokios. Aišku, nereikia piktnaudžiaut, bet nepabandysi, nežinosi. Gal be reikalo ir kankinsies...  o as kava be kofeino geriu nuo pirmuju dienu, tik pienu pabalinta
Tylingoto
2009 12 30, 14:31
Sveikos mamytes noreciau paklausti, gal kas zinot po keliu valandu suvalgyto maisto medziagos patenka i pienuka? Mano suneliui dar tik dvi savaites, tad labai mazai megstamu produktu esu ivedusi i savo valgiarasti, bet vistiek jam pilvuka pucia...  ir gal kam pasirodys egoistiska, bet arteja naujieji, tad prie sventinio stalo nenoriu valgyti koses (kaip dariau per Kaledas), noriu ir keptos vistos, ir namones misraines ir kitu skanumynu  kurie deja, nera tokie skanus sunelio pilvukui... Tad as sugalvojau plana chuligana  tiesiog valgyti tai ka noriu, saves ne kiek nevarzant, o suneli pamaitinti nutrauktu savo pienuku  tik reikia suzinoti, nuo kada jau geriau nerizikuiti ir kruties sunui nesiulyti, tik ryte, ar jau ir nakti duoti nutraukta pienuka Is anksto dekui uz atsakymus ir savo nuomone
QUOTE(Tylingoto @ 2009 12 30, 15:31) Sveikos mamytes noreciau paklausti, gal kas zinot po keliu valandu suvalgyto maisto medziagos patenka i pienuka? Mano suneliui dar tik dvi savaites, tad labai mazai megstamu produktu esu ivedusi i savo valgiarasti, bet vistiek jam pilvuka pucia...  ir gal kam pasirodys egoistiska, bet arteja naujieji, tad prie sventinio stalo nenoriu valgyti koses (kaip dariau per Kaledas), noriu ir keptos vistos, ir namones misraines ir kitu skanumynu  kurie deja, nera tokie skanus sunelio pilvukui... Tad as sugalvojau plana chuligana  tiesiog valgyti tai ka noriu, saves ne kiek nevarzant, o suneli pamaitinti nutrauktu savo pienuku  tik reikia suzinoti, nuo kada jau geriau nerizikuiti ir kruties sunui nesiulyti, tik ryte, ar jau ir nakti duoti nutraukta pienuka Is anksto dekui uz atsakymus ir savo nuomone  arba pristrauk pienuko i buteliuka sventems ir galesi dalyvauti, nnet sampano paragauti
Tylingoto
2009 12 30, 20:54
Tai as pienuko jau turiu prisitraukusi  tik noriu suzinoti, kada juo pradeti maitinti suneli, galiu tik ryte, ar jau nakti visos ''negeros'' maisto medziagos, kurios gali dirginti mazylio zarnyna pateks i pienuka... p.s. alkoholio gerti nasiruosiu ir domina tik kada butent maistas i pienuka patenka
Košė-Malošė
2009 12 30, 23:16
QUOTE(Tylingoto @ 2009 12 30, 22:54) Tai as pienuko jau turiu prisitraukusi  tik noriu suzinoti, kada juo pradeti maitinti suneli, galiu tik ryte, ar jau nakti visos ''negeros'' maisto medziagos, kurios gali dirginti mazylio zarnyna pateks i pienuka... Pasikonsultuok su mama-mamai konsultantėm: www.pradzia.org Su nusitraukinėjimais neprisižaisk.
manau maistas i piena persiduoda gan greit...
Cziokoladine
2010 01 04, 23:21
QUOTE(Dalyja @ 2010 01 04, 21:57) manau maistas i piena persiduoda gan greit...  Netgi labai
zuikio zmona
2010 01 05, 00:34
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 12 31, 00:16) Su nusitraukinėjimais neprisižaisk. o kaip suprast?
Muniukee
2010 01 06, 23:55
QUOTE(Jollysiup @ 2010 01 05, 01:34) Na galima labai lengvai isderinti naturalia pienelio gamybos sistema  As visai nenutraukinejau pienelio, nemalonus man tas procesas  viskas naturaliai susireguliavo, kiek vaikiukas valgo, tiek ir pieniuko pas mamyte
zuikio zmona
2010 01 07, 12:12
O as nusitraukineju, nes ir taip nedaug pienuko pas mane, o maitint labai noriu, o lelytei vis neuzteko, per para bent karta teko misinuka duot, o kai pradejau nusitraukinet, misinuko nebereik, nes pas mane ryte jo per daug, lelyte tiek nesuvalgo, o vakare valgo ilgiau ir daugiau, tai duodu ta nutraukta priedo, nes mano neuztenka...  O beto kaip tada pasidaryt pienuko bankeli, juk reik palikt pienuko, jei reik kur islekt...
luckyme
2010 01 08, 16:28
QUOTE(Cziokoladine @ 2010 01 04, 23:21) Netgi labai  tai kiek gi tas "netgi labai''?valanda,pusdieni,para?  nes mano mazaja bert pradejo,iki tol valgiau viska,dabar nebevalgau beveik nieko ir vistiek beria,negaliu suprast nuo ko,gal zinant per kiek laiko i pienuka patenka maistas galeciau issiaiskint,aciu
Cziokoladine
2010 01 08, 23:46
QUOTE(auruciukasss @ 2010 01 08, 17:28) tai kiek gi tas "netgi labai''?valanda,pusdieni,para?  nes mano mazaja bert pradejo,iki tol valgiau viska,dabar nebevalgau beveik nieko ir vistiek beria,negaliu suprast nuo ko,gal zinant per kiek laiko i pienuka patenka maistas galeciau issiaiskint,aciu  Mano atveju buv taip: nesusilaikiau ir suvalgiau pora gabaliuku rukytos desros su cesnakais  tai po mazdaug valandos pana buvo raudona ir krutines nepaeme...
Muniukee
2010 01 09, 01:04
QUOTE(auruciukasss @ 2010 01 08, 17:28) tai kiek gi tas "netgi labai''?valanda,pusdieni,para?  nes mano mazaja bert pradejo,iki tol valgiau viska,dabar nebevalgau beveik nieko ir vistiek beria,negaliu suprast nuo ko,gal zinant per kiek laiko i pienuka patenka maistas galeciau issiaiskint,aciu  as esu girdejusi, kad per 2 val, bet nesu visiskai tikra
lasvegiete
2010 01 09, 16:01
QUOTE(Neziniuke81 @ 2010 01 06, 14:55) Na galima labai lengvai isderinti naturalia pienelio gamybos sistema  As visai nenutraukinejau pienelio, nemalonus man tas procesas  viskas naturaliai susireguliavo, kiek vaikiukas valgo, tiek ir pieniuko pas mamyte  O as visiskai atvirksiciai girdejau. Man gydytoja sake nusitraukinet kuo dazniau, tai padidins pieno gamyba. O be to labai patogu tureti uzsisaldzius atsargu saldikly, jeigu man tenka kur isaziuoti, tai tevelis turi kuo pamaitinti sunu  Be to Medela pompos yra nuostabios, tikrai tas nutraukimo procesas yra labai paprastas ir uztrunka nedaug laiko
luckyme
2010 01 09, 18:44
QUOTE(Cziokoladine @ 2010 01 08, 23:46) Mano atveju buv taip: nesusilaikiau ir suvalgiau pora gabaliuku rukytos desros su cesnakais  tai po mazdaug valandos pana buvo raudona ir krutines nepaeme... QUOTE(Neziniuke81 @ 2010 01 09, 01:04) as esu girdejusi, kad per 2 val, bet nesu visiskai tikra aciu
sidrulka
2010 01 10, 14:58
sveikutės, na, matau ne aš viena čia pienelį nusitraukinėju... tai smagiau, kad turiu kompanijos maniškė irgi nedavalgo pati, nes sunkiai apžioja mano spenelius... ir pirmomis dienomis numetė netgi perdaug svorio dėl nedavalgymo... tai dbr kai nusitraukiu ir sugirdom, tai nors tikrai žinom, kad pavalgius ir kiek suvalgius... O šiaip man dakatrė sakė, kad pientraukiu ištraukiama tik pusė esamo pieno... bet tai netinkiu.. negi jo yra viso 250 ml  nes nusitraukiu po 100-120 ml O kiek merginos jūsų vaikiukai suvalgo vienu kartu nutraukto pienuko? Papildyta:Ir dar... gal žinot, kokie maisto poduktai skatina gausesnę pieno gamybą? čia man mama vis liepia gerti daugiuas skysčių, bet skaičiau net keliose literatųrose, kad išgeriamų skysčių kiekis pieno gamybai įtakos neturi... o tie ,,senoviški" produktai, kaip halva, kmynų arbata kažin tikrai turi įtakos gausesnei pienelio gamybai?
-Delta-
2010 01 10, 15:18
QUOTE(sidrulka @ 2010 01 10, 14:58) sveikutės, na, matau ne aš viena čia pienelį nusitraukinėju... tai smagiau, kad turiu kompanijos maniškė irgi nedavalgo pati, nes sunkiai apžioja mano spenelius... ir pirmomis dienomis numetė netgi perdaug svorio dėl nedavalgymo... tai dbr kai nusitraukiu ir sugirdom, tai nors tikrai žinom, kad pavalgius ir kiek suvalgius... O šiaip man dakatrė sakė, kad pientraukiu ištraukiama tik pusė esamo pieno... bet tai netinkiu.. negi jo yra viso 250 ml  nes nusitraukiu po 100-120 ml O kiek merginos jūsų vaikiukai suvalgo vienu kartu nutraukto pienuko? Papildyta:Ir dar... gal žinot, kokie maisto poduktai skatina gausesnę pieno gamybą? čia man mama vis liepia gerti daugiuas skysčių, bet skaičiau net keliose literatųrose, kad išgeriamų skysčių kiekis pieno gamybai įtakos neturi... o tie ,,senoviški" produktai, kaip halva, kmynų arbata kažin tikrai turi įtakos gausesnei pienelio gamybai? nebandėt ieškot problemos, kodėl taip yra? maniškė valgo iš krūties, bet labai ribotai, paskui panikuoja , nori valgyt ir nebežino, ką daryt. Bandžiau įvairiausias maitinimo pozas ir būdus, tačiau pasirodo mūsų problema ta, akd dukrytės labai trumpas liežuvio pasaitėlis. Ir tai trukdo jai tinkamai žįst. Dabar planuojam tą pasaitėlį pakirpt, kad liežuviukas atlaisvėtų, tikiuosi , jog ir žindymas pagerės. Nutrauko pieno maniškė suvalgo 80-170ml, priklausomai nuo to, kaip labai išalkus yra  Dėl maisto.... Skysčių gerti reikia ir dėl to, kad viduriai neužkietėtų, nes užkietės tau, užkietės ir vaikui (karti patirtis). Kmynų arbatą gėriau, bet nepastebėjau, kad tai įtakotų pieno gamybą. Remiantis mano patirtimi, pienukas gaminasi tada, kai jaučiuos pailsėjus, pavalgius, o dar jei nemažai pabūnam lauke, išvis super
lasvegiete
2010 01 10, 18:32
Musu sunelis daznai supyksta, ima tampyti spenelius, riesti nugara ir verkti, tada vel zinda. Is pradziu as pergyvenau, galvojau, kad pienuko truksta, bet dabar jau issiaiskinau, kad angliskai tai vadinama "colic". Vienas is penkiu kudikiu tai turi, kai vaikas irzlus, valgydamas verkia. Knynu arbata as geriu, bet irgi nezinau ar skatina tai pienuko gamyba ar ne. Man daugiausiai pasigamina miego metu ir kai kur nors isvaziuojam pasivaiskciot i lauka
Muniukee
2010 01 10, 23:56
Kmynu arbatos man gydytoja nerekomendavo gerti, taip pat ir chalvos valgyti, sake, kad tai nera gerai produktai kudikiui... skysciu gerimas kai kuriom mamom tikrai labai pagausina pieniuko gamyba, na o poilsis ir mamytes gera mityba tai cia kas be ko, turbut, ir yra svarbiausia
Rasa_zyk
2010 01 12, 22:55
Iš karto po gimdymo beveik nieko nevalgiau, išskyrus kruopų košę ir pieniškas dešreles su burokėliais, nu dar truputi pieno produktų, kai dukrytei buvo trys savaitės, ją baisiai nubėrė, tada ir pieno produktų ėmiau nevalgyti  . O be reikalo pasirodo spuogai buvo hormoniniai. Gėriau žindyvėms skirtą arbatą, nes bijojau kokių nors kitokių. Nevalgiau nei pupelių, nei kopūstų ir jokių produktų kas nors kiek gali pūsti vidurius. Kai dukrytei buvo trys mėnesiai pradėjau sau leisti vieną puodelį kavos per dieną. O nuo ketvirto mėnesio ėmiau valgyti praktiškai viską, vaiko organizmas į mano suvalgytus produktus visiškai nebereguoja.
Pritariu, kad skysčių reikia gerti pakankamai, as kartais net iki 3 litru sutaršau, na priskaičiuoji ne tik savo pamėgtą Neptūno mineralinį, bet ir sriubą, arbatas... Pas mane pieniuko taip pat būna daugiausai naktį, ir pirmoje dienos pusėje, vakarop, toks jausmas, kad jo mažėja, bet gal tai ir netiesa, kiek žinau, vakare pieniukas būna liesesnis, todėl ir žinda dažnai. Šiaip niekada nabandžiau pilnai nusitraukti iš krūties prisikaupusio pieno, todėl ir nažinau, kiek gi jo prisigamina...  Na, o kad poilsis, taip pat ir pasivaiksčiojimai skatina jo gamyba, tai galiu tik patvirtint, savo kailiu tai patyriau.
Gal kas turi parduot pieno šaldymo maišelių?
Herrera
2010 01 16, 22:45
Cia truputi ne apie mityba, bet noriu paklausti, gal zinot, ar galima maitinanciai mamai gerti askorutina?
Košė-Malošė
2010 01 17, 14:21
QUOTE(Herrera @ 2010 01 17, 00:45) Cia truputi ne apie mityba, bet noriu paklausti, gal zinot, ar galima maitinanciai mamai gerti askorutina? http://www.pradzia.org/node/359
sveikos, norejau pasiklaust, gal kuriai taip buvo 1a menesi valgiau viska (nu isskyrus zalias darzoves, vaisius) ir maitinau. Isbere nebuvo, tik kartais pilveli papusdavo. O po menesio - isbere. ir dabar jau 1,5 - vis dar isbertas dukrytes veidelis ir galvyte raudonais spuoguciais. Mitybos racionas nepasikeite. ar gali alergizuoti tie patys produktai, kurie nealergizavo pirma menesi? o gal cia tie vadinamieji naujagimiu spuogai? tik kazin per kiek laiko jie praeina? aciu!!
luckyme
2010 01 18, 13:53
QUOTE(hela77 @ 2010 01 18, 10:38) sveikos, norejau pasiklaust, gal kuriai taip buvo 1a menesi valgiau viska (nu isskyrus zalias darzoves, vaisius) ir maitinau. Isbere nebuvo, tik kartais pilveli papusdavo. O po menesio - isbere. ir dabar jau 1,5 - vis dar isbertas dukrytes veidelis ir galvyte raudonais spuoguciais. Mitybos racionas nepasikeite. ar gali alergizuoti tie patys produktai, kurie nealergizavo pirma menesi? o gal cia tie vadinamieji naujagimiu spuogai? tik kazin per kiek laiko jie praeina? aciu!!  mum tas pats buvo  ir as maniau kad nuo maisto o pasirodo cia taip turi but,toliau sekmingai valgau viska  o spuogeliu buna daugiau buna maziau,valom ramuneliu nuoviru ir virintu vandenuku,susitvarkyt turi viskas iki 3menesiuko
Rutukas111
2010 01 18, 14:32
Mamytes prasau jusu pagalbos,ar galima zindanciai mamai,isgerti puodeli kavos? nes beda yra ta,kad pas mane labai zemas spaudimas,ir neisgerus kavos,as vos bepaeinu,nera jegu visiskai  o dukrele reikalauja daug demesio,priprato ant ranku labai,mazylei 3sav,kazkur radau info,kad viena puodeli per diena galima,bet jusu patirtis man reiksmingesne ir patikimesne
wwwlaima
2010 01 18, 14:39
QUOTE(Rutukas111 @ 2010 01 18, 14:32) Mamytes prasau jusu pagalbos,ar galima zindanciai mamai,isgerti puodeli kavos? nes beda yra ta,kad pas mane labai zemas spaudimas,ir neisgerus kavos,as vos bepaeinu,nera jegu visiskai  o dukrele reikalauja daug demesio,priprato ant ranku labai,mazylei 3sav,kazkur radau info,kad viena puodeli per diena galima,bet jusu patirtis man reiksmingesne ir patikimesne  as rytais kasdien isgeriu puodeli kavos, ir viskas gerai mazylei  gydytoja leido  bet popiet ar vakare tai nepatarciau, neramus vaikas gali pasidaryt, neuzmigt..
sandrulle
2010 01 18, 17:49
Sveikutes, norejau pakalust patarimo. Maniskiam dar tik 1,5 men. turim bedu su pilvais, todel labai prisiziuriu savo mityba. Norejau pasiklausti, kaip manot ar nieko jei avizine kose (kuri jau man visiskai asibodo  ) pasiskaninciau namine uogiene (tik aisku ne braskiu). gal kas galit pasidalint savo patirtimi. Dekui
Rutukas111
2010 01 18, 17:52
aciu uz atsakyma wwwlaima,tada ir as ramia sirdim isgersiu ryte puodeli kavos,tikiuosi ir pati geriau jausiuosi ir mazulei viskas bus gerai
Pumpuryte
2010 01 20, 17:36
QUOTE(aaangelika @ 2009 11 25, 14:52) 1. Ar bande kas nors valgyti virtus ar keptus kiausinius? Kokia vaikelio reakcija? Ar isvis nerekomenduojama? 2. Ar galima valgyti aguonas? Tarkim iskepti pyraga aguonini ar nupirktuose bandelese? 3. Makaronus? Nes siek tiek nusibodo valgyti avizine ar grikiu kose  1. valgiau-jokios reakcijos nebuvo. šiaip kuašiniai rekomenduojama atsargiai valgyt. 2. ne, aguonos alergizuoja kaip ir riešutai. 3. makaronus galima jei nealergiškai kvietiniams miltams. QUOTE(indzia @ 2009 11 25, 20:22) Valgyk į sveikatą  tikrai nieko neatsitiks, priešinga, gausi naudingų medžiagų esančių žuvyje. Aciu, Valentuke  pasidarysiu salotu su tunu  žuvis (tūnas) alergizuoja, atsargiau. QUOTE(aaangelika @ 2009 11 27, 22:57) Kukuruza, agurkas, pomidoras, virtas kiausinis, tunas ir majonezas. Salotu lapu nedejau, nes buvau uzmirsusi ju nusipirkti. Aisku visus siuos ingredientus valgiau pirma karta, tai sunku pasakyti butent nuo ko. agurkas, pomidoras, kiaušinis, tunas ir majonezas-alergizuoja. QUOTE(rasita21 @ 2009 12 11, 17:11) Gal kas galit pasidaint receptais zindancioms  valgau troškintą vištieną, kiaulieną, su bulvėm, grikiais, ryžiais, makaronais. avižinę, rūginė košė, dešreles, kotletus. QUOTE(cloudlet @ 2009 12 18, 13:59) o va man idomu ar galima valgyti ledu?  Jei pagaminti iš pieno miltelių-galima. LT beveik visi ledai išskyrus DADU gaminami iš miltelių. Papildyta:QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 12 29, 20:09) Kaip manot, ar krevetes galima?? As labai noriu. Beje, nuo svoguno kepto mano lelia klyke  Ikrai jai neuzkliuvo, skorpionzve taip pat, bet kepiau be riebalu, gal del to.. Žuvis kaip ir kiti jūros produktai alergizuoja. QUOTE(Neziniuke81 @ 2010 01 06, 23:55) Na galima labai lengvai isderinti naturalia pienelio gamybos sistema  As visai nenutraukinejau pienelio, nemalonus man tas procesas  viskas naturaliai susireguliavo, kiek vaikiukas valgo, tiek ir pieniuko pas mamyte  O aš nutraukinėju, juk išeiti reikia, o mišinuko duot nesinori. Kol kas viskas gerai. QUOTE(sidrulka @ 2010 01 10, 14:58) *O kiek merginos jūsų vaikiukai suvalgo vienu kartu nutraukto pienuko? **Ir dar... gal žinot, kokie maisto poduktai skatina gausesnę pieno gamybą? * priklausomai nuo apetito 80-120 ml ** moksliškai neįrodyta kad yra medžiagos skatinančios laktaciją. QUOTE(lasvegiete @ 2010 01 10, 18:32) Musu sunelis daznai supyksta, ima tampyti spenelius, riesti nugara ir verkti, tada vel zinda. Is pradziu as pergyvenau, galvojau, kad pienuko truksta, bet dabar jau issiaiskinau, kad angliskai tai vadinama "colic". Vienas is penkiu kudikiu tai turi, kai vaikas irzlus, valgydamas verkia. Tai diegliai. Padeda prieš valgį paguldymas ant pilvuko. o mums padeda Espumisan. QUOTE(Rutukas111 @ 2010 01 18, 14:32) Mamytes prasau jusu pagalbos,ar galima zindanciai mamai,isgerti puodeli kavos? Dėl kavos reikia žiurėt individuliai. Šiaip kava ilgai buna piene, bet pabandyti verta. Asmeniškai aš išgeriu beveik kasdien puodelį baltos kavos ir vaikas miega puikiai. QUOTE(sandrulle @ 2010 01 18, 17:49) Norejau pasiklausti, kaip manot ar nieko jei avizine kose (kuri jau man visiskai asibodo  ) pasiskaninciau namine uogiene (tik aisku ne braskiu). gal kas galit pasidalint savo patirtimi. Dekui  Labai tinka obuolienė arba mėlynių uogienė, bet sakoma kad ji kietina vidurius.
Vaikus maitinau savo pieneliu ilgai,sunu iki 1,8 m ,dukryte iki 1,3 m. valgiau beveik viska,pradzioje siek tiek privengiau zaliu darzoviu,vaisiu,isgerdavau kavos puodeli rytais,neturejom didelio vargo su pilvuku putimais  po truputi i valgiarasti ivedinejau kitus produktus ir ziurejau,kaip reaguos mazylis dabar maitinu dukryte ir po truputi valgau iprasta maista,tikiuosi,kad neturesim bedeliu
taskiukas
2010 01 24, 22:55
gal kas galite ideti nuotraukyte kaip atrodo naujagimiu spuogiukai?
Musu maziukui dabar yra menuo ir savaite, ir yra isbertas. Nezinau ar nuo mano suvalgyto maisto tokia reakcija, ar nuo geriamu vaistuku, ar tai naujaginiu spuogiukai. Buciau labai dekinga.
QUOTE(taskiukas @ 2010 01 24, 23:55) gal kas galite ideti nuotraukyte kaip atrodo naujagimiu spuogiukai? Musu maziukui dabar yra menuo ir savaite, ir yra isbertas. Nezinau ar nuo mano suvalgyto maisto tokia reakcija, ar nuo geriamu vaistuku, ar tai naujaginiu spuogiukai. Buciau labai dekinga. Bandysiu ryt nufotkint ir idet. paziuresim ar tas pats, nes ir mus si beda kankina  Iki menesio viskas buvo  , o sukako menuo ir prasidejo berimai  ir visiskai nesvarbu ka valgai- viena diena daugiau isbertas veidukas ir galvyte, kita diena- maziau. Ir ausytes apserpetoje  Nu grozis nekoks, bet svarbiausia- ar vaikui neniezti? nerami maniske, tai negaliu vertinti ar nuo to, ar siaip..
taskiukas
2010 01 24, 23:25
lauksiu foto  na, siaip mums ir anksciau atsirasdavo vienas kitas spuogiukas ant veiduko arba kunelio, buvo ir berimu ant kaktos, bet mes gulejome ligonineje ir gavome nemaza doze antibijotiku, tai ligonineje sakydavo, kad gali buti tokia reakcija i vaistukus arba i mano suvalgyta maista. Pastaruoju metu islysdavo tai vienas, tai kitas spuogiukas pagrinde ant zanduku (maziau ant rankyciu, kojyciu, kakliuko), tai jau 2 dienos "atsisedau" ant avizines ir ryziu koses, kad issiaiskinti ar tai nuo mano suvalgyto maisto beria ar nuo geriamu vaistuku (toks gali buti pasalinis vaistu poveikis), tai lyg ir nauju spuogiuku siandien neatsirado. Bet kad LABAI jau sunku su tokiu meniu Tad butu idomu suzinoti kiek laiko turi praeiti, kad suvalgytas maistas patektu i pienuka ir kiek laiko turi praeiti, kad kudiki isbertu nuo suvalgyto maisto? Butu paprasciau tada atsirinkiti, nuo kokio maisto beria... QUOTE(hela77 @ 2010 01 25, 00:04) Bandysiu ryt nufotkint ir idet. paziuresim ar tas pats, nes ir mus si beda kankina  Iki menesio viskas buvo  , o sukako menuo ir prasidejo berimai  ir visiskai nesvarbu ka valgai- viena diena daugiau isbertas veidukas ir galvyte, kita diena- maziau. Ir ausytes apserpetoje  Nu grozis nekoks, bet svarbiausia- ar vaikui neniezti? nerami maniske, tai negaliu vertinti ar nuo to, ar siaip..
|
|