QUOTE(Krista J. @ 2011 04 01, 12:40) mamytes, cia jusu tiek daug apsiskaiciusiu, su patirtimis, patarkit prasau... su pirmaja valgiau viska, bet labai vargau su pilvuko diegliais. db su antraja praktiskai nieko nevalgau, bet vistiek labai vargstu. issekau ir fiziskai, ir moraliskai. per diena isgeriu kelis puodelius arbatos su bandele arba isimetu i burna pora keptu bulvyciu is vyresneles lekstes. daugiau nevalgau nieko. nepadeda mums nei pilvuko masaziukai, nei vaistukai (3 rusiu isbandem), nei siltas kompresiukas, nei maksteles, niekas... kyla klausimas ar pucia nuo to vienintelio mano maisto - bandeliu, ar pucia del to, kad toks jau vaikelio pilvelis? vyras sako mest maitinima krutimi ir duot misinuku, nes nusibodo 2 men nemiegot naktim. atseit bus ramiau. bet as manau, kad mamos pienas vistik nepakeiciamas. gal galit patarti kaip man elgtis, ar pradet valgyt, atsistot stipriai ant koju ir kantriai islaukt tu 3 men (jeigu duok die praeis iki to laiko), ar tikrai mest zindyt? tai kad nuo mišinuko dar dažiau pučia pilvuką ir vaikučius dažniau alergizuoja  na gal tavo vaiko atveju būtų ir kitaip, bet ar reikia taip eksperimentuoti? O jei nieko nevalgai ir pilvuką vistiek pučia - tai čia jau mažiuko pilvuko bėdos. Plius pati rašai išsekusi, tai irgi negerai. Atsipalaiduok, skaniai pavalgyk, bus geriau ir pačiai ir mažiukui  jau nedaug liko iki trijų mėn
laukianti29
2011 04 01, 17:46
Košė-Malošė
2011 04 01, 19:13
Krista J., Stiprybės Išaugsit. Žarnyną geriausia brandima- mp. Maistas- ne ką įtakoja (+ individualu) bet jei turit "džiaugsmą" tai ar valgai, ar nevalgai- "koncertai" ištisi. Pilvukas- apie 3mėn. pabaigą jau mažiau vargins. O tuomet kitas etapas- dantys Dar, sako, nadymas padeda, plukdymas. Tik jį įvaldyt reikia- kad kas pamokytų.
Krista J.
2011 04 01, 22:49
AČIŪ uz palaikyma bandysiu pradet normaliai maitintis, apsisarvuosim kantrybe ir bandysim isgyvent iki tu 4 men  kas belieka...
~Beauty~
2011 04 03, 09:06
QUOTE(Krista J. @ 2011 04 01, 12:40) <...> per diena isgeriu kelis puodelius arbatos su bandele arba isimetu i burna pora keptu bulvyciu is vyresneles lekstes. daugiau nevalgau nieko. <...> vyras sako mest maitinima krutimi ir duot misinuku, nes nusibodo 2 men nemiegot naktim. atseit bus ramiau. bet as manau, kad mamos pienas vistik nepakeiciamas. gal galit patarti kaip man elgtis, ar pradet valgyt, atsistot stipriai ant koju ir kantriai islaukt tu 3 men (jeigu duok die praeis iki to laiko), ar tikrai mest zindyt? Vyrą mesk iš lovos ir vyk į kitą kambarį, o o ne maitinimą  (aišku, su sarkastiškai parašiau, bet tokia pirma mintis šovė, perskaičius komentarą) Per dieną suvalgydama bandelę ir kelias keptas bulves tikrai nedarote gerai  negi negalite normaliai pavalgyti?  Juk tiek visur rašyta, tiek sakyta, kad keptas maistas maitinančioms nerekomenduojamas, miltiniai patiekalai (o ypač bandelės ir kiti kepiniai) - juolab Žinoma, ne visų vaikučių pilvukai raguoja į mamytės maitinimosi ypatumus, bet bent jau dėl pačios savęs pradėkit normaliai maitintis, nes kaip galite neišsekti fiziškai ir morališkai, jei per dieną net reikiamo kalorijų kiekio negaunate? Būkit stipri ir nepasiduokit vyro "sakymams"
Krista J.
2011 04 03, 14:29
QUOTE(~Beauty~ @ 2011 04 03, 11:06) Vyrą mesk iš lovos ir vyk į kitą kambarį, o o ne maitinimą  (aišku, su sarkastiškai parašiau, bet tokia pirma mintis šovė, perskaičius komentarą) Per dieną suvalgydama bandelę ir kelias keptas bulves tikrai nedarote gerai  negi negalite normaliai pavalgyti?  Juk tiek visur rašyta, tiek sakyta, kad keptas maistas maitinančioms nerekomenduojamas, miltiniai patiekalai (o ypač bandelės ir kiti kepiniai) - juolab Žinoma, ne visų vaikučių pilvukai raguoja į mamytės maitinimosi ypatumus, bet bent jau dėl pačios savęs pradėkit normaliai maitintis, nes kaip galite neišsekti fiziškai ir morališkai, jei per dieną net reikiamo kalorijų kiekio negaunate? Būkit stipri ir nepasiduokit vyro "sakymams"  zinau pati, kad negalima valgyti keptu, aisku as ir neprideginu, bulvytes gaunasi a le troskintos, o kad bandeles su varske valgyti negalima tikrai nezinojau. maniau duona ir pan produktai nekenkia  nors ir tai tas valgymas toks tik del vaizdo atrodo buvo, kad nenumirciau  db pradejau normaliai maitintis. netgi sumustini su rukyta desra suvalgiau  ir jau dvi paros kaip leliukas ramus  o mums, manau, padejo Sab Simplex lasiukai  db nebebijau valgytio nieko, isskyrus aisku darzoves ir kitus nesamoningus roduktus  ir beje, dekui visoms uz patarimus  tikrai nemazai informacijos suzinojau pasiskaicius sia tema.
zivile.simona
2011 04 03, 20:53
Mums espumizanas nepadeda, sab simplex lyg ir padeda nuo pilvo, bet skrandukui netinka..išvemia  nupirko vyras colinox..tai atrodo, kad nuo tu vaistų mažiukas pradeda klykti..  o šiaip geriam pankolių arbatytę po kelis šaukštelius, kad būtų lengviau ir laukiam kol išaugsim.. beje valgau beveik viską..išskyrus rūkytus produktus ir kitą nesveiką maistą. Bandžiau vienu meu valgyti košes ir virtą vištieną, bet skirtumo nepajutau.
laukianti29
2011 04 03, 21:11
darzoves valgyti irgi reikia  Zodziu, neprisikurkit mitu
Nu mamos, aš tai dėsiu: maitinu antrą vaiką, taigi jau ketvirti metai  seniai valgau ir geriu viską ir nesuku galvos. Ir kavą, ir šokoladą, jei to reikia gerai mano savijautai. O šiaip tai tiesiog įvairų maistą, su saiku, klausydama savo organizmo ir man regis tai svarbiausia. Niekas nesukelia vaikui tiek alergijų ir pilvų pūtimų, mano giliu įsitikinimu, kaip mamos nerimas ir įtampa. Ji gi turi ir energijos turėt kalnus, ir sveikata trykšt, kaip to pasiekti viską sau draudžiant? Nenuostabu, kad ilgai su maitinimu tada ir nepatempiam, kad dingsta pienai (pasąmonė gal tiesiog priešinasi tiems suvaržymams ir nebenorim maitint net pačios nesuvokdamos). Šitokie pasikeitimai gyvenime ir kūne jau ir taip, kam dar jį varginti dietos pasikeitimais  Mėgaukimės motinyste!
Kiek skirtingu istoriju, na pasisakysiu ir as Musu mazyle pilvo skausmai kankino baisiai iki 4men ir isgelbejo mus tik homeopatiniai lasiukai, kuriuos reikia uzsisakyti vaistinese, kad atsiust  Dabar ji jau 7men, bet uztenka man paleisti nors kiek vadzias ir iskart pradeda vaikui pusti pilvuka  nors daugumas mano draugiu valgo viska ir tiesiog vaikams duoda lasiuku nuo pilvo putimo, as esu linkusi susilaikyti Mano racionas pakankamai platus, tik visiskai nevalgau sokolado ir jo produktu, taip pat kopusto, pupeliu ir rukytu gaminiu, geriau renkuosi vytinta desra, bandeles valgau labai retai, geriau issikepu naminio pyrago be kepimo milteliu, obuoli pasikepu mikrobangeje, citrusinius vaisius vartoju labai retai ir po truputi, nes pati esu jiems alergiska. Tokius apribojimus susigalvojau ne siaip sau, tiesiog stebejau ivairiu produktu poveiki dukrytei, nes kiekvienas vaikas yra individualus
Ingutevi
2011 04 28, 16:02
Persiskaiciau ivairiu nuomoniu - nuo to, kad valgyt viska iki to, kad nevalgyt nieko. Man rodos, kad kai kuriems kudikiams veikia mamos maistas, o daliai ju - jei jau rekia, tai reks nuo bet ko  Maniskei tikrai netiko kopustai ir salotos  Matyt po mano tokio maisto jai skyresi dujos pilvuke, nes raitydavosi pana ir rekdavo  na beveik 3 menesius atsisakiau kopustu, poru, salotu - nebuvo bedu su pilvuku. Citrusu privengiu, bet kartais suvalgau, o pries savaite vel nedrasiai isbandziau kopusteli  ir nieko, tiko  tai dabar maistas galima sakyt niekuo nesiskiriantis nuo seimos stalo. Manyciau reikia vaikiuka stebeti, o ne aklai viska is meniu ismesti, apie, tai, kad stengtis kuo maziau cheminiu priedu maiste naudot - cia jau kitas reikalas, tai ne vien zindanciai reiketu pasistengti nenaudot, o visiems seimos nariams tai tik i nauda butu...
QUOTE(agluce @ 2011 04 09, 19:11) Nu mamos, aš tai dėsiu: maitinu antrą vaiką, taigi jau ketvirti metai  seniai valgau ir geriu viską ir nesuku galvos. Ir kavą, ir šokoladą, jei to reikia gerai mano savijautai. O šiaip tai tiesiog įvairų maistą, su saiku, klausydama savo organizmo ir man regis tai svarbiausia. Niekas nesukelia vaikui tiek alergijų ir pilvų pūtimų, mano giliu įsitikinimu, kaip mamos nerimas ir įtampa. Ji gi turi ir energijos turėt kalnus, ir sveikata trykšt, kaip to pasiekti viską sau draudžiant? Nenuostabu, kad ilgai su maitinimu tada ir nepatempiam, kad dingsta pienai (pasąmonė gal tiesiog priešinasi tiems suvaržymams ir nebenorim maitint net pačios nesuvokdamos). Šitokie pasikeitimai gyvenime ir kūne jau ir taip, kam dar jį varginti dietos pasikeitimais  Mėgaukimės motinyste! Va čia tai mamytė šaunuolė, gerai, kad perskaičiau, bučiau tą patį parašius  Aš ir antrą auginu ir viskas mum ok. Galima ir reikia visko, tik su saiku. Sėkmės visoms žindančiom
Tiesiog, matyt, saugau savo psichiką jau dabar turėdama šiokios tokios patirties. Nes labai lengva įsisukti į tą užburtą ratą, kai dėl visų vaiko problemų, tame tarpe ir sveikatos, imi kaltinti save. Be abejo, esame glaudžiai susiję ir vos ne vienas kūnas tuos pirmuosius mėnesius, metus ir stipriai veikiam savo atžalų būsenas, tačiau nereikia pamiršti kad ir to fakto, jog pvz., virškinimo sistemos ypatumus vaikas gali būti paveldėjęs ir iš tėčio ar senelių. Neagituoju atkakliai valgyti to, kas akivaizdžiai sukelia diskomfortą jums abiems, bet truputis atsipalaidavimo dar niekam nepakenkė. Nėra "blogų" produktų, vaistą nuo nuodo, kaip sako liaudies išmintis, skiria tik jų kiekis. Skanaus!
solnyszko
2011 05 09, 14:09
Paskaiciau ivairius patarimus ka galima valgyti ir ko negalima maitinanciai mamai ir man durnai liko neaisku kodel negalima valgyti kepto maisto?
ŠiaurėsPašvaistė
2011 05 10, 09:05
QUOTE(solnyszko @ 2011 05 09, 15:09) Paskaiciau ivairius patarimus ka galima valgyti ir ko negalima maitinanciai mamai ir man durnai liko neaisku kodel negalima valgyti kepto maisto? Greičiausiai dėl to paties dėl ko ir bandelių su varške negalima.... O šiaip tai reikėtu vadovautis sveikos mitybos principais ir valgyti įvairų, pilną vitaminų, mikroelementų, nesočiųjų rūgščių, lastelienos, baltymų, angliavandenių, riebalų maistą  ))
rittusia
2011 05 22, 10:55
Pavydziu kurios viska gali valgyti  ,Pas dukryte ant veiduki laikosi elergija,Tai as jau 3men.valgau ivairias kosias pasigardinu semenu arba alyvuogiu aliejumi(cia valgau rytais),pietus -sriuba(jeigu taip galima pavadinti),mesa be riebalu apverdu 20min,nupilu vandeni nuplaunu apvirta mesa ir toliau verdu.Idedu brokoliu,ziediniu kopustu ir prieskoniai  .Morku negalima,daktare uzdraude  .Svogunu nededu,kad nepustu dukrytei pilvuko  .Piragu,tortu taipat neleido valgyti.Dar leido retkarciais issivyrti sasyske,bet nepiknaudziauti,Varskes surio,bet permatoma gabaliuka,ir i diena viena karta  ,leido dar ir viena sumustinuka su slapenke pasidaryti retkarciaus  .Jokiu varskiu,sureliu  .Sviesto leido,bet tik vos vos  .Taipat ir su grietine i sriuba,biskutuka biskutuka.Is vaisiu-obuoliuko puse i diena,tiesa kepto sake galima ir daugiau,banano puse i diena  .Geri tik arbata,ir kompota,Tiesa leido kavos puodeli i diena,bet as kai pagimdziau tai dar nei karto taip ir nepageriau kavos,kazkaip nesinori kol maitinu MP gerti kava.Oi kaip kartais uzsvajoju apie keptas bulvytes,kepta mesyte,balta misraine,silkute,raugintus ar marinuotus agurkiukus.Mmmm  .
laukianti29
2011 05 22, 23:38
kokie įdomus patarimai  Kodėl morkos negalima, o jau dešrelę galima?  čia alergologas jums taip dietą sudarė? Ir pagal kokius požymius?
ŠiaurėsPašvaistė
2011 05 23, 08:42
QUOTE(rittusia @ 2011 05 22, 11:55) Pavydziu kurios viska gali valgyti  ,Pas dukryte ant veiduki laikosi elergija, Dar leido retkarciais issivyrti sasyske, slapenke pasidaryti retkarciaus Nesuvokiama dieta!!!!!! rtusia, tu su maistu negauni nieko!!!!! skaitau ir mane siaubas jama nuo tokiu daktariu kurios neleidzia valgyti varskes, morkos, bet leidzia sasyske ir slapenke... nei sasykei nei slapenkej nera nieko kas nors kiek panasu i mesa, ten tik atliekos, maisto priedai ir konservantai man kyla klausimas jei rasai kad jau 3 men nieko nevalgai, o pas dukryte vis vien laikosi alergija tai gal ten visai ne alergija ir visai ne nuo to ko nevalgai, o nuo to ka valgai??????kiek as suprantu daromi to zmogaus kuriam pasireiskia alergija kraujo tyrimas ir tokiu budu nustatomas alergenas. bet kazkodel speju kad jam is vis nedare jokio tyrimo, o daktare is lempos tau susake kad negalima nieko!!!!! bet kaip sakai alergija vis vien yra!!!! gal ten visai ne alergija, gal prakaitine, toks paberimas raudonais taskiukais... net prausiant veiduka su vandeniu kelis kart per diena ji pranyksta.. alergenai gali buti dulkes, dulkiu erkutes, ju ismatos ir kietasis kiautukas... tai net nesusije su maistu... siaubas, pirma reiketu nustatyti tiksliai kas alergizuoja... o ne nevalgyti nieko...
rittusia
2011 05 23, 10:29
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2011 05 23, 09:42) Nesuvokiama dieta!!!!!! rtusia, tu su maistu negauni nieko!!!!! skaitau ir mane siaubas jama nuo tokiu daktariu kurios neleidzia valgyti varskes, morkos, bet leidzia sasyske ir slapenke... nei sasykei nei slapenkej nera nieko kas nors kiek panasu i mesa, ten tik atliekos, maisto priedai ir konservantai man kyla klausimas jei rasai kad jau 3 men nieko nevalgai, o pas dukryte vis vien laikosi alergija tai gal ten visai ne alergija ir visai ne nuo to ko nevalgai, o nuo to ka valgai??????kiek as suprantu daromi to zmogaus kuriam pasireiskia alergija kraujo tyrimas ir tokiu budu nustatomas alergenas. bet kazkodel speju kad jam is vis nedare jokio tyrimo, o daktare is lempos tau susake kad negalima nieko!!!!! bet kaip sakai alergija vis vien yra!!!! gal ten visai ne alergija, gal prakaitine, toks paberimas raudonais taskiukais... net prausiant veiduka su vandeniu kelis kart per diena ji pranyksta.. alergenai gali buti dulkes, dulkiu erkutes, ju ismatos ir kietasis kiautukas... tai net nesusije su maistu... siaubas, pirma reiketu nustatyti tiksliai kas alergizuoja... o ne nevalgyti nieko... Buvome pas alergolode su dukryte kai jai buvo nepilni 2men,tada jai smarkiai buvo berimas ant zanduku einant nuo ausyciu ,ant antakiuku ir truputi ant smakriuko  ,Kunelis svarus buvo.Tai daktare pradzioj israse tepaliuka Fucidin H,tai po jo buvo pagerejimas,bet kai tik nustojau tepti,berimas vel lysdavo  .O berimas tai tikrai ne prakaitinis  ,jisa toks su siurkscia odite paraudonaves  .Tai kai antra karta apsilankeme pas daktare,tai jinai man ir susake ka valgyti,o dar pasake kad palauktume iki kol dukrytei bus 5men,gal savaime pranyks alergija,ir israse dar kremuka Atoderm PO zinc.Tai irgi padeda,dabar juo ir tepames,tai jau svarus veidelis.Bet as dabar bijau kazka ir valgyti,kad nepakenkciau dukrytei,Tai desreliu as stengiuosi kuo maziau valgyti,kas antra diena po desrele i diena.Verdu sriuba su vistos krutinele,liesa kiauliena,tai ta mesa ir valgau  .O del morku tai pasake,na jei vienas kitas morkos gabaliukas sriuboje papuls tai negraibiti jo,bet siaip vengti didesniu kiekiu  ,as dar nerasiau kad dukryte primaitinu misinukais,gaunasi puse mano MP,ir puse misinuko,tai gal cia buvo nuo misinuko  ,tai as ir misinuka jai pakeiciau.
S.w.a.t
2011 05 23, 12:40
Rittusia, nezinau kaip Vilniuj..bet Kaune rimtesni alergologa sutikau tik viena- Azuolyno sveikatos centre.. gal pas jus ir alergija..kas zino...idomu, kokia butu jo versija.. bet, kad yra vienetai gydytoju, kurie is tikro atpazista alergija ir nesumaiso jos su naujagimiu berimu, nes toks atsiranda praejus mazdaug dviem savaitem po gimimo ir gali buti labai intensyvus (pulinukai su paraudonavimis ir tokiu lyg koloniju..tai mazeja tai dar padaugeja, ypac po maudyniu), o gali buti ir nezymus..ir visa tai tesiasi tris ir daugiau menesiu... tada per klaida ir gydoma, ir maista mama riboja, nors su jos valgomu maistu tai buna visai nesusije..ir misinukas..kam jis? Per pirmas dvi savaites ant naujagimio odos galima stebėti šiuos pokyčius:Milia baltus taškiukus ant nosytės, smakriuko. Tai riebalinių liaukų išskyros. Miliarinį bėrimą dėl prakaito liaukų užsikimšimo. Toksinę eritemą netaisyklingas raudonas dėmės, kurių centre gelsvas bėrimo elementas. -Stebima eozinofilija dėl baltymų apykaitos persitvarkymo. Butu saunu, jei pasirodytu, KAD JUS TOKIUS ISBANDYMUS PATYRET PER KLAIDA, ir tai jokio pasalinio poveikio jusu vaikui nuo ''gydymo" nesukels.. QUOTE(rittusia @ 2011 05 23, 11:29) Buvome pas alergolode su dukryte kai jai buvo nepilni 2men,tada jai smarkiai buvo berimas ant zanduku einant nuo ausyciu ,ant antakiuku ir truputi ant smakriuko  ,Kunelis svarus buvo.Tai daktare pradzioj israse tepaliuka Fucidin H,tai po jo buvo pagerejimas,bet kai tik nustojau tepti,berimas vel lysdavo  .O berimas tai tikrai ne prakaitinis  ,jisa toks su siurkscia odite paraudonaves  .Tai kai antra karta apsilankeme pas daktare,tai jinai man ir susake ka valgyti,o dar pasake kad palauktume iki kol dukrytei bus 5men,gal savaime pranyks alergija,ir israse dar kremuka Atoderm PO zinc.Tai irgi padeda,dabar juo ir tepames,tai jau svarus veidelis.Bet as dabar bijau kazka ir valgyti,kad nepakenkciau dukrytei,Tai desreliu as stengiuosi kuo maziau valgyti,kas antra diena po desrele i diena.Verdu sriuba su vistos krutinele,liesa kiauliena,tai ta mesa ir valgau  .O del morku tai pasake,na jei vienas kitas morkos gabaliukas sriuboje papuls tai negraibiti jo,bet siaip vengti didesniu kiekiu  ,as dar nerasiau kad dukryte primaitinu misinukais,gaunasi puse mano MP,ir puse misinuko,tai gal cia buvo nuo misinuko  ,tai as ir misinuka jai pakeiciau.
rittusia
2011 05 23, 13:55
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 05 23, 13:40) Rittusia, nezinau kaip Vilniuj..bet Kaune rimtesni alergologa sutikau tik viena- Azuolyno sveikatos centre.. gal pas jus ir alergija..kas zino...idomu, kokia butu jo versija.. bet, kad yra vienetai gydytoju, kurie is tikro atpazista alergija ir nesumaiso jos su naujagimiu berimu, nes toks atsiranda praejus mazdaug dviem savaitem po gimimo ir gali buti labai intensyvus (pulinukai su paraudonavimis ir tokiu lyg koloniju..tai mazeja tai dar padaugeja, ypac po maudyniu), o gali buti ir nezymus..ir visa tai tesiasi tris ir daugiau menesiu... tada per klaida ir gydoma, ir maista mama riboja, nors su jos valgomu maistu tai buna visai nesusije..ir misinukas..kam jis?[/B] [b]Per pirmas dvi savaites ant naujagimio odos galima stebėti šiuos pokyčius:Milia baltus taškiukus ant nosytės, smakriuko. Tai riebalinių liaukų išskyros. Miliarinį bėrimą dėl prakaito liaukų užsikimšimo. [ color=red]Toksinę eritemą [/color] netaisyklingas raudonas dėmės, kcentre urių gelsvas bėrimo elementas. -Stebima eozinofilija dėl baltymų apykaitos persitvarkymo. Butu saunu, jei pasirodytu, KAD JUS TOKIUS ISBANDYMUS PATYRET PER KLAIDA, ir tai jokio pasalinio poveikio jusu vaikui nuo ''gydymo" nesukels..
Misinukas del to kad neuztenka mano MP  .Pienuka nutraukineju rankiniu budu.Kai suejo dukrytei 3men.nu kategotiskai atsisake(.)(.).Reke iki pamelynavimo.Del to ir pradejau nusitraukineti Pulinuka turejome viena ant zanduko,kuris viena diena eme ir pradingo  O is Jusu isvardintu tai panasiausia i Toksine eritema, tik gelsvo berimo nebuvo .Demele buvo visa raudona ir siurksti  . Tikiuosi kad daktares diagnoze klaidinga,o mums susitvarkys odele
linutuks
2011 05 23, 14:59
QUOTE(rittusia @ 2011 05 23, 14:55) Misinukas del to kad neuztenka mano MP  .Pienuka nutraukineju rankiniu budu.Kai suejo dukrytei 3men.nu kategotiskai atsisake(.)(.).Reke iki pamelynavimo.Del to ir pradejau nusitraukineti Pulinuka turejome viena ant zanduko,kuris viena diena eme ir pradingo  O is Jusu isvardintu tai panasiausia i Toksine eritema, tik gelsvo berimo nebuvo .Demele buvo visa raudona ir siurksti  . Tikiuosi kad daktares diagnoze klaidinga,o mums susitvarkys odele  Vis del to, kaip bebutu gaila, raudonos, siurkscios demes - greiciausiai,alergijos pozymis. As savo suneli maitinau nuo gimimo MP, primaitindama keliom desimtim gramu misinuko. Tik viena menesi pavyko jo visiskai atsisakyt  Atrodo stengiaus kiek ismaniau, ir maitindavau kas valanda, ir po maitinimo pientraukiu stimuliuodavau, arbatas geriau, vis tik pienelio to simto gramu vakarais pritrukdavo ir gana Ir kas liudniausia, tai ko gero, tas, atrodo niekingas kiekis misinuko, padare savo juoda darba. Ketvirta menesi vaikui atsirado siurkstesniu odos ploteliu ant kojyciu, papleiskanojo kaktyte. Kadangi nei seimoj, nei aplinkoj alergisku vaiku nebuvo, tai net nesupratau, kas cia mums daros. Patepliodavau aliejukais it tiek Kai sukako puse metuku, alergija islindo visu baisumu. Sunelio visas kunelis buvo isbertas didziulem raudonom demem, kakliukas slapiavo, verkt norejos i vaika pasiziurejus  Tada jau susigriebiau rimtai. Alergologai, kraujuko tyrimai... Parode antra alergijos klase pieno baltymui kazeinui. Sedau pati ant grieztos hipoalergines dietos, lankemes pas homeopata. Pagaliau per keturis menesius vaikucio odele tapo vel grazi, o as po truputi i savo raciona ivedineju rugscius pieno produktus, mazius irgi ragauja jogurtuka, tikimes kad pasveikom Ritussia, nueikit i forumo ligu skyreli apie atopini dermatita, ten pirmam puslapy rasit rekomenduojamus produktus ir tarp ju tikrai nera sasysku Kadangi jusu vaikelis dar maziukas, jis greiciausiai irgi bus isijautrines karves pieno baltymams. Bandykit, jei tikrai truksta pienelio, tik hidrolizuoto baltymo misinuka, ir stenkites jo kuo maziau, nes jautrius vaikucius alergizuoja ne tik ten esantys baltymai, bet ir visi sintetiniai priedai bei vitaminai. Sveikatytes jums
rittusia
2011 05 23, 15:45
QUOTE(linutuks @ 2011 05 23, 15:59) Vis del to, kaip bebutu gaila, raudonos, siurkscios demes - greiciausiai,alergijos pozymis. Kai sukako puse metuku, alergija islindo visu baisumu. Sunelio visas kunelis buvo isbertas didziulem raudonom demem, kakliukas slapiavo, verkt norejos i vaika pasiziurejus  Tada jau susigriebiau rimtai. Alergologai, kraujuko tyrimai... Parode antra alergijos klase pieno baltymui kazeinui. Sedau pati ant grieztos hipoalergines dietos, lankemes pas homeopata. Pagaliau per keturis menesius vaikucio odele tapo vel grazi, o as po truputi i savo raciona ivedineju rugscius pieno produktus, mazius irgi ragauja jogurtuka, tikimes kad pasveikom Ritussia, nueikit i forumo ligu skyreli apie atopini dermatita, ten pirmam puslapy rasit rekomenduojamus produktus ir tarp ju tikrai nera sasysku Kadangi jusu vaikelis dar maziukas, jis greiciausiai irgi bus isijautrines karves pieno baltymams. Bandykit, jei tikrai truksta pienelio, tik hidrolizuoto baltymo misinuka, ir stenkites jo kuo maziau, nes jautrius vaikucius alergizuoja ne tik ten esantys baltymai, bet ir visi sintetiniai priedai bei vitaminai. Sveikatytes jums  Oho varksiukas  .As dar vis tikiuosi kad kai pradesiu primaitineti kosytemis,tai dar sumazes misinuko kiekis,ir po truputuka viskas susinormalizuos dukrytei,Labai nenoriu kad jai taip atsitiktu kaip jus parasete apie sunelio alergija  .Aciu,einu i ligu skyreli
Pasidalinkit, mamkos, patirtimi, ką geriat pačios, kokias žoleles, nelabai tikiu tų arbatų galia, kurios vadinasi žindančioms... na aš pagrinde geriu vandenį, kmynų arbata-pora kartų per dieną, juodos arbatos vieną kartą, kokias žoleles dar galima...?
kris***
2011 06 01, 12:23
QUOTE(leone @ 2011 06 01, 09:38) Pasidalinkit, mamkos, patirtimi, ką geriat pačios, kokias žoleles, nelabai tikiu tų arbatų galia, kurios vadinasi žindančioms... na aš pagrinde geriu vandenį, kmynų arbata-pora kartų per dieną, juodos arbatos vieną kartą, kokias žoleles dar galima...?  As pirmus tris menesius intensyviai geriau pankoliu arbata
solnyszko
2011 06 01, 15:02
QUOTE(leone @ 2011 06 01, 09:38) Pasidalinkit, mamkos, patirtimi, ką geriat pačios, kokias žoleles, nelabai tikiu tų arbatų galia, kurios vadinasi žindančioms... na aš pagrinde geriu vandenį, kmynų arbata-pora kartų per dieną, juodos arbatos vieną kartą, kokias žoleles dar galima...?  Kompota  Turim daug saldytu uogu: serbentu, agrastu, melyniu. Uzvirinu vandeni, isjungiu virykle, imetu saldytas uogas ir sauksta cukraus i 1,5 l vandens. Skanumelis
jurgitulisb
2011 06 01, 16:47
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2011 05 10, 11:05) manau,kad viska galima valgyti,tik nepadauginti ir ziureti,ar vaikucio neisbere.
zivilea
2011 06 02, 17:03
Nei viena mamyte neparase ar galima valgyti kiausinius? jei kartais suvalgyciau putpeliu kiausiniu, idomu ar isbertu? gal kas turi patirties? nesinori ekperimentuoti su dvieju savaiciu kudikeliu...
rittusia
2011 06 02, 22:36
QUOTE(zivilea @ 2011 06 02, 18:03) Nei viena mamyte neparase ar galima valgyti kiausinius? jei kartais suvalgyciau putpeliu kiausiniu, idomu ar isbertu? gal kas turi patirties? nesinori ekperimentuoti su dvieju savaiciu kudikeliu... Bet kitaip jus nesuzinosite ar galima valgyti kiausinius ar kita jums norima bet koki maista,ar jisa jums suvalgius,nepakenks jusu dukrytei  .Nes tikriausiai pasiskaitete kad vienos mamytes viska gali valgyti ir ju lialiukams nieko,o kitos laaabai riboja maista,nes alergizuoja vaikucius  .Bandykite po truputi ir stebekite  .
QUOTE(zivilea @ 2011 06 02, 17:03) Nei viena mamyte neparase ar galima valgyti kiausinius? jei kartais suvalgyciau putpeliu kiausiniu, idomu ar isbertu? gal kas turi patirties? nesinori ekperimentuoti su dvieju savaiciu kudikeliu... na mano atveju, tai mums net ligonineje atnese valgyt po gimdymo, kaip pusrycius, ir namie karta i savaite valgiau, lyg ir nieko...
solnyszko
2011 06 07, 13:38
QUOTE(zivilea @ 2011 06 02, 18:03) Nei viena mamyte neparase ar galima valgyti kiausinius? jei kartais suvalgyciau putpeliu kiausiniu, idomu ar isbertu? gal kas turi patirties? nesinori ekperimentuoti su dvieju savaiciu kudikeliu... Valgau ir vistu ir putpeliu kiausinius. Vistu kiausinius po 2-3 virtus arba keptus is karto. Mano vaikucio neisbere.
Jolannta
2011 06 12, 22:28
o as valgau paprastus vistu kiausinius. valgau pusryciams du vistu kiausinius bent karta i savaite . pabandziau karteli-neisbere, tad valgau sekmingai toliau... Papildyta:mano lelytei 2.5 men. Pirma menesiuka prisiziurejau maista, o po to vis po truputi pleciau raciona...dabar valgau viska, ir sv kopustu sriubytes lekste, ir kepta kepsniuka viena, ir obuoli sugriauziu, ana savaite valgiau pica Caprio, sia savaite jau ir keturis gabalelius saslyku.... jei lelytes neberia, pilvuko neskauda, manau netgi ir reikia viska valgyti.O nepabandziusi vienokio ar kitokio patiekalo nesuzinosi ar gali valgyti ar ne. Tik kai pradejau ivairesni maista valgyti, siek tiek pasikeite leliuko kakis-jis kartais buna zalsvos spalvos. Klausiau gydytoju-sake tai normalu, svarbu, kad nebutu gleiviu ir putu. sekmes visoms zindant leliukus!!!
zanadark
2011 06 16, 19:40
Mamos kaip manote ar galima vartoti acai uogu kapsules zindant ant pakuotes parasyta kad visi ingridientai naturalus tik yra kofieno tiek kiek viename kavos puodelyje  kokia jusu nuomone
Qwertyio
2011 06 26, 15:47
Vlagau viska, isskyrus labai astrius produktus.
tytte...
2011 06 26, 16:29
idomu o vaisine arbata gerti galima...?kokias arbateles galima gerti?As geriu zalia juoda ir ramuneliu,jau pabodo,sen geriu misko uogu,gal nieko,nors kamuojames su diegliukais,atleiskit jai jau buvo rasyta,neturiu laiko net akimis permest:(
solnyszko
2011 06 28, 14:40
QUOTE(tytte... @ 2011 06 26, 17:29) idomu o vaisine arbata gerti galima...?kokias arbateles galima gerti?As geriu zalia juoda ir ramuneliu,jau pabodo,sen geriu misko uogu,gal nieko,nors kamuojames su diegliukais,atleiskit jai jau buvo rasyta,neturiu laiko net akimis permest:( Kazkur skaiciau kad diegliukai su mamos maistu neturi nieko bendra. Kaip yra is tiesu nezinau, mano maziaus diegliukai nekamuoja. Taciau pastebejau kad jei uzvalgau ko nors nuo ko bent kiek sutrinka mano zarnynas, tai mazius is karto sureaguoja. Tampa neramus.
Sakykit, gal kas zino ar galima gerti metu arbata? man ji tokia skani, bet yra sakanciu, kad ji kenkia pienuko gamybai
QUOTE(babis @ 2011 07 03, 17:13) Sakykit, gal kas zino ar galima gerti metu arbata? man ji tokia skani, bet yra sakanciu, kad ji kenkia pienuko gamybai  Ir man ji labai patink, bent po puodeli isgeriu kas diena ir pieno turiu
Košė-Malošė
2011 07 03, 20:26
babis, Mėtų arbata mažina pieno gamybą. Kibirais negerk
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 07 03, 21:26) babis, Mėtų arbata mažina pieno gamybą. Kibirais negerk  Aciu
Na o mano didziausias "priesas" pasidare sokoladas, arba ledai su sokoladu, o netgi ir vafliai su sokoladu, na zodziu bet koks saldumynas su bent trupuciu sokolado, ir maziukas jau vakare klykia.. Bet noriu pasidalint gera naujiena su visoms mamom, nusipirkau is UK atveztu lasiuku infacol, na pirma diena jau galvojau kad dar vienas s...,  , nes isbandziau visus lasus LT rinkoje, bet antra diena pastebejau kad mazius dazniau bezda be jokiu mankstu, ramesnis darosi, ismiega jau net ir po 2,5-3 val. ir dabar tikrai manau kad jie veiksmingi.  . Tad ir pradejau pati maitintis normaliai be jokiu apribojimu, mums dar tik menesiukas  . Tad zinodama kaip sunku kaip leliukas 3 men. klykia, nes atvargau su pirmu vaiku,rekomenduoju pabandyti siuos lasus.
o Infacol juk simetikonas, kaip ir espumisan ar sab simplex..
Linutas
2011 07 22, 18:57
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 07 03, 20:26) babis, Mėtų arbata mažina pieno gamybą. Kibirais negerk  O sveikutes mamukes! o kaip melisos, ar nemazina pienelio? Nes i fito lacto arbatos sudeti jos ieina i sudeti
astabil
2011 07 25, 16:50
Gal kas zinot,per kiek laiko pasikeicia pienas,jei tarkim kazka negero suvalgiau,per kiek laiko tai pateks i piena?
vikutuke
2011 07 28, 15:32
Kažin,o arbūzo galima? Nusipirkai nepagalvojus,dabar sėdžiu ir žiūriu į jį
Ruby Tuesday
2011 07 28, 19:45
QUOTE(vikutuke @ 2011 07 28, 18:32) Kažin,o arbūzo galima? Nusipirkai nepagalvojus,dabar sėdžiu ir žiūriu į jį  Kai as daug arbuzo prisivalgiau, tai kita diena krutys kaip akmenys buvo nuo per daug pieno. Zodziu, geriau nepadauginti
Jurgensa
2011 07 31, 17:53
QUOTE(astabil @ 2011 07 25, 17:50) Gal kas zinot,per kiek laiko pasikeicia pienas,jei tarkim kazka negero suvalgiau,per kiek laiko tai pateks i piena?
Man gydytojas sake, kad patenka po pusvalandzio, o isnyksta po dvieju valandu Tad kazka negero geriau valgyti arba tik pamaitinus, arba maitinant
astabil
2011 08 01, 13:34
QUOTE(Jurgensa @ 2011 07 31, 17:53) Man gydytojas sake, kad patenka po pusvalandzio, o isnyksta po dvieju valandu Tad kazka negero geriau valgyti arba tik pamaitinus, arba maitinant  O! Super! galvojau ilgiau uztrunka viskas:-) aciu uz atsakyma:-)
admin*1
2011 08 01, 13:34
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|