Mirena 20 mikrogramų/ 24 valandoms vartojimo į gimdą sistema Levonorgestrelis KAS YRA MIRENA IR KAM JI VARTOJAMA
Mirena yra T-formos vartojimo į gimdą sistema (VGS), kuri po įdėjimo į gimdą išskiria hormoną levonorgestrelį. T-formos preparato kūno paskirtis yra pritaikyti sistemą prie gimdos ertmės formos. T-formos kūno vertikaliojoje dalyje yra vaistų rezervuaras, užpildytas levonorgestreliu. Du traukiamieji siūlai yra pritvirtinti įpjovoje, esančioje laikiklio gale. Mirena vartojama kontracepcijai (apsisaugojimui nuo nėštumo), idiopatinei menoragijai (gausioms mėnesinėms) gydyti, endometriumo hiperplazijos (pernelyg didelis gimdos gleivinės augimas) profilaktikai estrogenų pakeičiamosios terapijos metu. Sena tema. http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=394797
QUOTE(erikiuxxx @ 2009 11 08, 23:39) recepto tikrai nereikia  dar karta pakartosiu ta pacia informacija MIRENA yra receptinis vaistas  ir tikrai vienoj vaistinej parduos kitoj neparduos, bet PAGAL visus reikalavimus BE RECEPTO neturetu parduoti http://www.vaistai.lt/index.php?option=com...amp;item=Mirena 20mcg/24val.vartojimo į gimdą sistema N1 tos raudonos Rp raideles ne siaip sau juk uzdetos
LiloSun
2009 11 09, 11:54
Manau jei jau nusprendet detis mirena, tai vistiek gi einat pas ginekologa pasitikrint ar galima ir pan., tai nesunku ir recepta gaut prie to paties  Man buvo israsius, bet ilgokai delsiau po to, tai kazkur padejau ir pameciau  Bet nuejus i camelia nepareikalavo
rpusevic
2009 11 09, 13:27
Jau 2 sav. turiu Mirena, pradžioj viskas buvo gerai, dabar vis dar kraujuoju žinau,kad tai normalu,pradėjo skaudėti nugarą ir pilvo apačią ir gana stipriai, ar tai normalu?Ar jums tai buvo?
laumupė
2009 11 09, 14:11
QUOTE(rpusevic @ 2009 11 09, 15:27) Jau 2 sav. turiu Mirena, pradžioj viskas buvo gerai, dabar vis dar kraujuoju žinau,kad tai normalu,pradėjo skaudėti nugarą ir pilvo apačią ir gana stipriai, ar tai normalu?Ar jums tai buvo? Taip, man taip buvo. jau ir nervuoti buvo pradėjęs tas skausmas, gulėdavau susirietus ir keiksnodavau tą spiralę, nu bet gi nelupsi lauk, kai tiek pinigų sukišta. Beje tie skausmai labai primenantys gimdymo sąrėmius, bent jau man taip skaudėjo, kaip supratau gimda bandė tokiais būdu išstumti svetimkūnį. Padėdavo šiltos vonios, apmalšindavo skausmus, atpalaiduodavo nuo įsitempimo, nes kai ką nors skauda, norom nenorom visas būni įsitempęs, piktas, nervuotas, o tai išvargina. Bet kai jau visą tai atkentėjau ir organizmas priėmė spiralę, jau kaip dingo skausmai, tai net ir priešmenstruacinių skausmų nebeliko.
blumchen
2009 11 09, 14:17
norejau paklaust, o kaip su iskritimu ar imanoma nepastebet gyd sake, kad viena jos kliente pastojo, nes nepastebejo, kad iskrito
QUOTE(blumchen @ 2009 11 09, 14:17) norejau paklaust, o kaip su iskritimu ar imanoma nepastebet gyd sake, kad viena jos kliente pastojo, nes nepastebejo, kad iskrito  Nu pvz sedi tulike su rimtu ir... kazi ar pastebesi ir pajausi  nebent atejus arba neatejus mmm
QUOTE(blumchen @ 2009 11 09, 15:17) norejau paklaust, o kaip su iskritimu ar imanoma nepastebet gyd sake, kad viena jos kliente pastojo, nes nepastebejo, kad iskrito  O man gyd. sake, kad neiskris, jeigu pati su tomponu neistrauksi...  tik men. praejo, kai idejau, dar turiu tepliojimu ir isskiru visokiausiu, o tamponais bijau nauduotis
turiu ja jau 10 men. viskas puiku  pilvuko maudimas baigesi seniai, jokiu tepliojimu.
*Madmozela*
2009 11 09, 20:09
man kazkaip baisu tas svetimkunis organizme
rpusevic
2009 11 09, 23:10
QUOTE(DAIIVA @ 2009 11 09, 21:09) man kazkaip baisu tas svetimkunis organizme  Na žinai, kai turi jau du vaikučius, ir jeigu daugiau neplanuoji, tai turi pasirūpinti rimta apauga ir tada jau negalvoji ar tai svetimkūnis ar dar kas...Tiesiog turi saugoti save. Man asmeniškai jau geriau svetimkūnį nešiotis nei nutraukti neštumą ir po to patirti visą tą psichologinį ir fizinį skausmą, ir net negalvoju apie jokias ten paprastesnes apsisaugojimo formas, noriu būti bent jau 99% apsaugota.
zhydelka
2009 11 10, 15:20
QUOTE(RuD!X @ 2009 11 09, 20:37) O man gyd. sake, kad neiskris, jeigu pati su tomponu neistrauksi...  tik men. praejo, kai idejau, dar turiu tepliojimu ir isskiru visokiausiu, o tamponais bijau nauduotis  rimtai, o kaip su tamponais, gi jei ilgai kraujuos, noresis tampona isideti. ar rimta ta rizika issitraukti spirale su tamponu ar tik musu prisigalvojimai is baimes?
Sveiki! parduodu kontr. spirale "Nova T " kaina 70lt. Siunciu ir i kitus miestus. tel 867465373
Del tamponu. Tai kai klausiau gydytojo, tai sake, kad geriau nerizikuot. Arba jei jau reik naudot, tai baisiai giliai negrust. Nors man, tai isivs siulus nukirpo, tai galiu drasiai naudot.
ir man vakar istate spirale, buvo siaubinga  , nuejau prisiskaicius kad per 5 min istato ir iseini sau patenkinta, bet man kazkaip sunku ja buvo istatyt, gyditoje sake, keista kad tik 6men po gimdymo o kaklelis jau pilnai uzsidares, tai kankino ilgai, o po visko taip pasileido kraujas begti kad visi nejuokais buvo issigande, jau maniau teks lupti lauk. bet dabar viskas gerai, tikiuosi buvo verta
QUOTE(rpusevic @ 2009 11 10, 01:10) Na žinai, kai turi jau du vaikučius, ir jeigu daugiau neplanuoji, tai turi pasirūpinti rimta apauga ir tada jau negalvoji ar tai svetimkūnis ar dar kas...Tiesiog turi saugoti save. Man asmeniškai jau geriau svetimkūnį nešiotis nei nutraukti neštumą ir po to patirti visą tą psichologinį ir fizinį skausmą, ir net negalvoju apie jokias ten paprastesnes apsisaugojimo formas, noriu būti bent jau 99% apsaugota.  vistiek kazka turi rinktis ...mes irgi turim du vaikus .daugiau neplanuojam.o Mirena turiu jau metus laiko.man tai labai gerai  vyras sako kad irgi  jokiu problemu.o ir apsauga visada su tavimi.kaolkas as tik uz...
*Madmozela*
2009 11 11, 12:10
QUOTE(rpusevic @ 2009 11 09, 23:10) Na žinai, kai turi jau du vaikučius, ir jeigu daugiau neplanuoji, tai turi pasirūpinti rimta apauga ir tada jau negalvoji ar tai svetimkūnis ar dar kas...Tiesiog turi saugoti save. Man asmeniškai jau geriau svetimkūnį nešiotis nei nutraukti neštumą ir po to patirti visą tą psichologinį ir fizinį skausmą, ir net negalvoju apie jokias ten paprastesnes apsisaugojimo formas, noriu būti bent jau 99% apsaugota.  na juk yra kitu apsisaugojimo priemoniu ne vien svetimkuniai
budvista
2009 11 11, 20:42
QUOTE(MAMI99 @ 2009 11 10, 20:45) ir man vakar istate spirale, buvo siaubinga  , nuejau prisiskaicius kad per 5 min istato ir iseini sau patenkinta, bet man kazkaip sunku ja buvo istatyt, gyditoje sake, keista kad tik 6men po gimdymo o kaklelis jau pilnai uzsidares, tai kankino ilgai, o po visko taip pasileido kraujas begti kad visi nejuokais buvo issigande, jau maniau teks lupti lauk. bet dabar viskas gerai, tikiuosi buvo verta  Na nieko sau  Ir man šiandien dėjo, man devyni mėn. po gimdymo, bet jokio skausmo (tiesa, ginekologė kaklelį nuskausmino, nors sakė, kad nebūtina). Kadangi dėjo per MM, tai man ir šiaip dar kraujuoja, taip kad ypatingo poveikio dar nejaučiu (nors perskaičiau visą temą, tai ojojoj ko būna  ). Na tikiuosi, kad viskas bus
QUOTE(DAIIVA @ 2009 11 11, 12:10) na juk yra kitu apsisaugojimo priemoniu ne vien svetimkuniai  priemoniu yra daug ir ivairiu bet kiekviena renkasi,  manau pasirinkusios mirena neziuri i ja kaip svetimkuni  kitos priemones ne tokios efektyvios saugumo klausimu, ir be abejo patogumas irgi cia man asmeniskai yra labai svarbus
LiloSun
2009 11 11, 21:46
QUOTE(budvista @ 2009 11 11, 20:42) Na nieko sau  Ir man šiandien dėjo, man devyni mėn. po gimdymo, bet jokio skausmo (tiesa, ginekologė kaklelį nuskausmino, nors sakė, kad nebūtina). Kadangi dėjo per MM, tai man ir šiaip dar kraujuoja, taip kad ypatingo poveikio dar nejaučiu (nors perskaičiau visą temą, tai ojojoj ko būna  ). Na tikiuosi, kad viskas bus  o praset nuskausminimo ar pati pasiule? Nes as tai ziauriai skausmo bijau, tai jei yra galimybe tai butu fainiai jei nuskausmintu
QUOTE(zhydelka @ 2009 11 10, 17:20) rimtai, o kaip su tamponais, gi jei ilgai kraujuos, noresis tampona isideti. ar rimta ta rizika issitraukti spirale su tamponu ar tik musu prisigalvojimai is baimes? as kol kas neissitraukiau  nelabai realu man tai atrodo.
budvista
2009 11 12, 13:15
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 11, 22:46) o praset nuskausminimo ar pati pasiule? Nes as tai ziauriai skausmo bijau, tai jei yra galimybe tai butu fainiai jei nuskausmintu  Neprašiau, pati pasakė, kad nuskausmins, nors tai nėra būtina. Taip kad viskas truko labai trumpai ir neskausmingai
everlasting♥
2009 11 13, 10:38
gal kam gydytojas yra rekomendaves Mirena gydomaisiais tikslais? Kad Mirena gydo endometrioze ir gausias menesines, tai parasyta, o kaip del miomu? Ar tikrai jinai stabdo miomu augima? Pasidalinkite patirtim, jei kas susidurete
LiloSun
2009 11 13, 13:04
Na jau ir as turiu Mirena. Tikrai gana neskausingai istate, biski kaip per menesines paskaudejo. Bet siandien biski save pasaugosiu
everlasting♥
2009 11 13, 13:10
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 13, 15:04) Na jau ir as turiu Mirena. Tikrai gana neskausingai istate, biski kaip per menesines paskaudejo. Bet siandien biski save pasaugosiu  Kokioj vaistinėj pirkot ir kiek mokėjot?
LiloSun
2009 11 13, 13:20
QUOTE(***akire*** @ 2009 11 13, 13:10) Kokioj vaistinėj pirkot ir kiek mokėjot? Camelia 790 su nuolaida cia. Ir privaciam 290  (150 pats istatymas, 50 taip galvoju nuskausmiimas, o 90 ultragarsas kad gerai isitvirtino)
everlasting♥
2009 11 13, 13:27
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 13, 15:20) Camelia 790 su nuolaida cia. Ir privaciam 290  (150 pats istatymas, 50 taip galvoju nuskausmiimas, o 90 ultragarsas kad gerai isitvirtino) brangokai...as praeita menesi teiravausi Eurovaistinėje, tai ten su Medaus kortele (10proc. nuolaida) paskaiciavo 683lt., o be nuolaidos buvo 759lt. O gal cia kas menesi kainos sokineja?
budvista
2009 11 13, 19:20
QUOTE(***akire*** @ 2009 11 13, 14:27) brangokai...as praeita menesi teiravausi Eurovaistinėje, tai ten su Medaus kortele (10proc. nuolaida) paskaiciavo 683lt., o be nuolaidos buvo 759lt. O gal cia kas menesi kainos sokineja? Pirkau pries savaite Eurovaistinej su nuolaida 688 Lt, Camelia brangiau beveik 100 lt. Dar idejimas poliklinikoj kainuoja 21,60 Lt.
everlasting♥
2009 11 13, 19:39
QUOTE(budvista @ 2009 11 13, 21:20) Pirkau pries savaite Eurovaistinej su nuolaida 688 Lt, Camelia brangiau beveik 100 lt. Dar idejimas poliklinikoj kainuoja 21,60 Lt. ar jus del kontracepcijos tik ja isidejote, ar ir del gydomuju tikslu?
budvista
2009 11 17, 14:56
QUOTE(***akire*** @ 2009 11 13, 20:39) ar jus del kontracepcijos tik ja isidejote, ar ir del gydomuju tikslu? Tik del kontracepsijos
everlasting♥
2009 11 17, 15:27
noreciau padiskutuoti su tom, kam rekomendavo gydytojas Mireną gydomaisiais tikslais
sveikos  pries savaite nusipirkau (uz 684 Lt  ) Mirena,idejo mano gydytoja,labai bijojau skausmo,nes taip pat esu girdejus ivairius pasakojimus kaip labai skauda,pati nepakanti skausmui,gimdymai buvo ziaurus,skausmingi,vien zo bijojau,vaziavau drebedama kaip klevelis.Bet galiu pasidziaugti,kad ne taip jau baisu buvo...gydytoja su sesele pasitare,kad i operacine neves ir nejautros man bailikei nedarys,nes tuoj visa ligonine skambes,kad ne su visomis vienodai elgiamasi,kad nebutu isskyrimo ir ka gi...suskaudo tik viena kart pacioj pradzioj,atrode lyg iznybimas,veliau pasake,kad ivyko paruosimas procedurai  koks tai  issigandau pamacius,kad mirena dar ant stalo,bet kai ja pacia svelniai istume,galima sakyt nepajutau... savaite "prasirgau" ir siandien kaip keista astunta diena vel "susirgau" mmm is naujo  cia kazin normalu? po savaites liepe gydytoja pasirodyti ir pasakyti ar netrukdo lytiniam gyvenimui,bet eisiu turbut tada kai nustosiu tepti... stai tokia istorija...
Sveikutės.Forume kyla daug klausimų kaip vyksta spiralės įvedimas... Interneto platybėse pavyko surasti kaip tai atrodo vaizdžiai.Manau, kad klausimų neturėtų bekilti... http://www.youtube.com/watch?v=fhgrgYnaa6s...feature=related
QUOTE(***akire*** @ 2009 11 13, 15:27) brangokai...as praeita menesi teiravausi Eurovaistinėje, tai ten su Medaus kortele (10proc. nuolaida) paskaiciavo 683lt., o be nuolaidos buvo 759lt. O gal cia kas menesi kainos sokineja?  Siubas kainos visiskai nesumazejo. As turiu Mirena jau beveik metus laiko. Begalo patenkinta. Jokiu problebu ir manau nieko nepasikeis dar artimiausius 4 metus. Isigijau uz 550l
everlasting♥
2009 11 20, 09:22
ir turbut dar kils Mirenos kainos po Naujų Metų, nes paprastai taip buna. Man ją reiks pirkt apie kovo mėn., taip sutarėm su gydytoju.
| i |
| Farmacijos įstatymas (Žin., 2008, Nr. X-709), 60 str. "8. Medicininės paskirties produktus platinti ir (ar) importuoti iš trečiųjų šalių gali tik didmeninio platinimo licenciją turintis asmuo, pardavinėti gyventojams tik vaistinės veiklos licenciją turintis asmuo. Kaimo vietovėse, jeigu nėra vaistinės ar jos filialo, gyventojai Vyriausybės nustatyta tvarka aprūpinami medicininės paskirties produktais per kaimo vietovėse esančias pirminės sveikatos priežiūros įstaigas. " |
Sveikos. As mirena isidejau 2008 vasara, o dabar virs bambos atsirado kaip isberimas, kaip rausvos demes  . Kazi ar gali buti tai nuo mirenos  siaip as ja labai patenkinta ir nenoreciau pasalinti  . Gal dar kam taip yra buve?!
Na taip, nera tokia pigi, ar teisingiau siaubingi nepigi ta Mirena. Konsultacija, idejimas, pati Mirena - viso 1000 lt. Ir tiesa sakant, tai tik del to, kad nebutu neplanuoto nestumo. O kad tie hormoniniai preparatai geras daiktas - vargu. Manau kad tik isbalansuoja zmogaus organizma. Juk pas mus viskas vyksta savo ciklu. Ir tikrai gali buti sokas iki samones netekimo (ankstesniuose forumuose skaiciau, svarstydama, ar reikia man jos, ar ne). Bet is patogumo puses, atmetus tai, kad pasekmes gali buti ivairios (uztenka vien paskaityti anotacija ir salutinius reiskinius  ), pliusu nemazai. Psichologinis saugumo jausmas, menesiniu ir skausmu pries jas nebuvimas (ar retas, cia kaip kam) ir su tuo susije kelioniu ir kt. patogumai. Man tik idomu, ar padeda Mirena PMS? Pvz jeigu budavo anksciau, tai gal sumazina? O gal atvirksciai? reikes paskaityti.
everlasting♥
2009 11 30, 21:33
nebutinai tik del neplanuoto nestumo gydytojai rekomenduoja detis Mirena, o taip pat del gydomuju tikslu. Taip, jinai ne pigiai kainuoja, o salutiniu pobeikiu turi dauguma vaistu, taip pat ir KT, cia priklauso kiekvienai individualiai, nes organizmai skirtingi, daugumai nebuna jokiu salutiniu pozymiu. Taip, kad kiekviena turi teise rinktis. Kaip man viena gydytoja pasake-tai nera nuodas, kitaip nebutu galima ja platinti is viso farmacijoje. Neziurint i tai-zalinga jinai, ar naudinga, bet paskaiciavus, kiek lt. isleidziama per metus perkant KT, Mirena 5 metams atsiperka su kaupu. Nepabandzius-nezinosi...kaip mano gydytojas sako-isimti ja reikia vienai is simto del salutinio poveikio. Taip, kad musu teise rinktis...Bijai vilko-neik i miska, kaip sakoma
QUOTE(Kendal @ 2009 11 30, 18:43) Na taip, nera tokia pigi, ar teisingiau siaubingi nepigi ta Mirena. Jei planuojat ją nešioti visus 5 metus,tai ji yra viena iš pigiausiu kontraceptinių priemonių
Turiu Mireną jau metus  Man tai pati geriausia priemonė iš visų bandytų. Tik pirmą mėnesį buvo bėrimų (nežinau, ar nuo jos), dabar viskas liuks. Mėnesinių kaip ir nėra, kartais toks visai blyškus patepliojimas tik pasirodo trumpam... Atostogų negadina MM, baseino malonumais galima naudotis bet kada, saugumo jausmas. Man tai super  Dėjausi poliklinikoj, tai kainavo tik pati spiralė
Dalmatija
2009 12 03, 14:46
Mirena turiu jau beveik mėnuo. Įdėjimas nebuvo skausmingas, nors aš aišku bijojau baisiausiai. Pirma diena kazko karščio bangos pyli, maudė pilvo apačią ir strėnas kaip per menesines, o dabar štai jau trečia diena kažkaip įdomiai teplioja, toks kaip šviežias kraujas būtų. Kaži čia normalu? Beto, dar toks klausimas kyla. Gydytoja sakė, kad karts nuo karto reikia pasitikrinti, ar jaučiasi siūlai. Nu aš bandžiau, bet neužčiuopiu aš jų.  Menesio gale nueisiu patikrins, ar ji dar vietoje, bet klausimas kyla, o kaip toliau? Nes ir instrukcijoj parašyta, kad būtina pasitikrinti. Tad norėjau paklausti korios jau ilgiau turit spiralę, kaip ten su tuo tikrinimusi. Ar tikrinate,ar nelabai reikia, nes tikrai paprastai neiskrenta?
is pradziu is tikruju gali buti ir pykinimo jausmas, ir pilvo skausmai (net blogiau nei kai kam menstr metu), bet po to (gal savaites laikotarpyje) praeina. o jei ne - tai tuomet pas gydytoja. Del tu siulu tikrinimo, tai nezinau - ar reikia juos tikrinti. pirma karta girdziu. kraujas manau kad normalu - juk i gyva organizma deda, tuo labiau, kad tokiu metu kada valosi.
gydymo tikslais is tikruju duoda hormonu. man irgi gydytoja sake 'visai saugus ketvirtos kartos kontraceptikai'. tai kad nera jie saugus. butu saugus, nebutu salutiniu reiskiniu. po kokiu 20-30 gal ir suzinosime, koki poveiki organizmui daro. nors tikriausiai ne, nes tokiu vaistu pasekmes tikriausiai nera lengva susekti. Pigiausia - susilaikymas. Galbut prezervatyvai. Bent jau as juos patarciau jeigu santykiai nera reguliarus. Del tu keliu kartu nereikia organizmo nuodyti.
O del tikrinimosi - tai apskritai reiketu proflaktiskai bent karta per puse metu.
Reginok
2009 12 03, 19:52
QUOTE(Kendal @ 2009 11 30, 19:43) Na taip, nera tokia pigi, ar teisingiau siaubingi nepigi ta Mirena. Konsultacija, idejimas, pati Mirena - viso 1000 lt. Brangumas Mirenos atrodo tik del to kad iskarto reikia sumoketi uz 5 metu kontracepcija, jus paskaiciuokite kiek jums kainuos KT ar pleistras ar dar kokia tinkanti jums premone. Plius man dingo menesines, patepliuoja 1 dienele- uztenka ikloto, tai ir paketams skirtu pinigeliu kiek sutaupau. O kiek kainuoja psichologinis saugumas ir patogumas? Turiu Mirena 4,5 metu, man asmeniskai labiau pliusas kad nera vargo su menesinemis , tikrai zadu pratesti draugyste su ja  .
zhydelka
2009 12 03, 21:43
as tai del mirenos neturiu jokiu abejoniu nuo tada, kai dar laukiausi ir jau masciau ka reikes daryti, kad kol kas vaiku nebutu. pigiau, patogiau del gal isnyksianciu menesiniu, nereikia kas diena mastyti apie tabletes ar keitinetis ziedo. zodziu, as tikiuosi kad bus taip, kad isidesiu ir pamirsiu visus rupescius ir nereikes sukti sau galvos ar jau laukiuosi ar dar ne  , nes man atrodo, kad tai tikrai patikima apsauga, kurios nepamirsiu ryte "aktyvuoti"  (kaip yra su KT)
QUOTE(Reginok @ 2009 12 03, 20:52) Brangumas Mirenos atrodo tik del to kad iskarto reikia sumoketi uz 5 metu kontracepcija, jus paskaiciuokite kiek jums kainuos KT ar pleistras ar dar kokia tinkanti jums premone. Plius man dingo menesines, patepliuoja 1 dienele- uztenka ikloto, tai ir paketams skirtu pinigeliu kiek sutaupau. O kiek kainuoja psichologinis saugumas ir patogumas? Turiu Mirena 4,5 metu, man asmeniskai labiau pliusas kad nera vargo su menesinemis , tikrai zadu pratesti draugyste su ja  . Na nezinau, as tai ne taip skaiciuoju savo sveikatos kaina  ). Ir paketus perku brangius naturalius (nes taip sveikiau). Zinau uz ka moku tokia kaina, tik nezinia kiek ir kokia mokes ateityje nesiojancios Mirena. Man atsiunte uzklausima del menstr. dingmo po Mirenos isidejimo i AZ, bet gal dar kam skaitancioms bus idomu. Niekas negali uztikrinti, kad jos dings. Cia tai jau kaip kam pasiseks. Kada praejo menstr. tai net ir nepamenu. gal po puses metu. bet tikrai is pradziu buvo. ir dabar gal pora kartu per metus buna, bet niekada nezinau bus ar ne  . kartais tik pora dienu l. mazai tepa. is tikruju manau, kad reikia dziaugtis, jei buna, net jei ir tai nepatogu. Veliau bus kitos bedos, kai prasides menopauze. Tada vel - hormonai. Jau geriau vyrai pasiryztu vasektomijai. Bet argi jie pasisiulys toki dalyka?
magic magic
2009 12 04, 13:45
apie mirena galiu atsiliepti labai gerai,pati nesiojau 7 -ius metus,pinigai palyginus yra niekas ,kai tu patiri psichologine ramybe,t.y. tau nereikia jaudints kiekviena menesi nescia tu ar ne.5 metus atnesiojau,po to reikejo pakeisti i nauja ir pasikeiciau,bet po dvieju metu issiemiau nes leliuko uzsinorejau pagranduko ir jau per antra cikla pastojau,taigi neabejokit -super daiktas,po gimdymo ir vel isidesiu
dominyka3
2009 12 04, 18:34
Aš mireną jau įsidėjus nuo pavasario, nuo nepageidaujamo neštumo galima dėtis ir kitokias spirales, ne tokias brangias, bet aš dėjaus vien dėl to, kad po antro gimdymo per mmm į lauką negalėdavau išeiti 2 dienas  plaukdavau  o dabar
Sveikos, Sian buvau pas gyne, tai man irgi pasiule Mirena, nes is kontraceptiku cia yra pats pigiausias variantas. Gydytoja net pasiule pirkti jei yra galimybe is Baltarusijos ar pasidometi kur pigiau, tai uzsakiau Lenkijoj. O ideti gales poliklinikoj ta pati gydytoja ( tik nezinau kiek kainuoja idejimas, ar oficialiai, ar ne).
man kazkaip nieko nekainavo idejimas - nuejau ir idejo.. kiek pamenu nieko nenesiau  dabar gal kitaip kaip nzn
|
|