slavlanta
2011 09 07, 11:33
QUOTE(babajoska @ 2011 06 29, 00:46) O kodėl reikia atpratint? ar tikrai trukdo? O gal tik klausot, kai sakoma ,,negalima - pripras" Man aktualus klausimas. Kol kas tvirtos nuomonės apie pratinimą/atpratinimą neturiu. Būtų puiku sulaukti pasisakymų ir tų, kurie nesuka sau galvos dėl miegojimo kartu su vaiku - kodėl? musu suneliui 2.6 metai. Tai uzmiega musu lovoje ir per pietus(kol neejo i darzeli, dabar nezinau kaip bus), ir nakciai atsigula pas mus ir kviecia mama ir teti kad kartu guletu  . Man tai gerai tarp dvieju vyru, silta  , biski vietos mazoka. Bet siaip ir vaikui patinka ir mums neblogai, kodel tureciau ji varyti i lovyte kuria salia stovi. Kai uzmiega, tai buna nunesu i lovyte (kai trecias lisnas buna  ), jeigu nakti prabunda, tai vel pas mus, o siaip iki ryto miega pas save. Nores pats eis i lovyte, arba kai paciam vietos bus per mazai.
Musu vyresnioji tai miegodavo savo lovyteje, tik ranka reikedavo palaikyti, o maziuke uzmiega pas save o jau nakti ateina pas mus ir taipbeveikkiekviena nakti
bernadeta274
2011 11 09, 16:16
mano zuikutis nuo mazens pradejo gulet su manim labai neramai miegojo tai persikeldavau i lova vietos daug ji uzmiega..ir butinai turi liesti plaukus,nes kitaip neuzmiega sunkai.. kas isto,kad guldau ilova viena nakti ismiega viena kita ziurek pradeda verkt ir tik paguldau lovoje ant pagalves ir plukus duodu migom uzmiega.. sakot palikt viena karty as ligoninej gulejau tai naktim keldavosi ir verkdavo.. kol po to kai grizau praejo naktinis prabudimas su verksmu
As su mazyliu miegu nuo jo gimimo, nes taip patogiau maitinti ir kol jis valgo uzmiegu pati  Bet jau pratinu miegoti ir lovyteje, nors mums dar tik du menesiukai, taciau mazylis puikiai miega ir lovytej, paprasciausiai paklausiau daktares patarimo, vaikas nori jausti mamos siluma ir kvapa, taigi kai miegam kartu apsiklojam vienu pleduku, ir su tuo paciu as ji guldau i lovyte, galiu pasakyti tikrai padeda  nereikia ir rankos laikyti
sveikos, pasisakysiu ir sioj temelej, pries tai pasisakiau temoj, kur vaikai uzmiega tik supami ant ranku. mano praktika tokia. maitinau iki 10men, uzmigdavo bevalgydama, ir visad miegodavom kartu, musu lovoj (cia ziurejau, kad as buciau isilsejusi, kad tik pienuko butu). daug kas mane baide, kad vaikas pripras miegot kartu, kad bus sunku ir t.t kai nusprendziau baigt maitint, tai perkeliau i jos lovyte, idaviau misinuka, salia lele ar siaip kokia zaisla ir iseidavau. kol gerdavo misinuka budavo ramu, paskui jau visko ir asaru, isteriju, viska mesdavo lauk is lovos (esu ir is buteliuko i galva gavus). cia jau reikejo kantrybes, ateidavau paglostydavau, paniuniuodavau, duodavau ir ranka ir vel iseidavo ir taip n kartu, bet niekad neimdavau i rankas. Tereikia kantrybes ir laiko  mums jau pusantru metu, zino, kad einam praustis, apsivelkam pizama, i lovyte, salia visad jau musu "brolis" (lele) laukia, iduodu misinuka, buckis, labanakt, dar ji ate ate parodo ir isjungiu sviesa  viskas imanoma
M.Rasele
2012 01 24, 14:55
QUOTE(rikis2 @ 2012 01 21, 15:51) sveikos, pasisakysiu ir sioj temelej, pries tai pasisakiau temoj, kur vaikai uzmiega tik supami ant ranku. mano praktika tokia. maitinau iki 10men, uzmigdavo bevalgydama, ir visad miegodavom kartu, musu lovoj (cia ziurejau, kad as buciau isilsejusi, kad tik pienuko butu). daug kas mane baide, kad vaikas pripras miegot kartu, kad bus sunku ir t.t kai nusprendziau baigt maitint, tai perkeliau i jos lovyte, idaviau misinuka, salia lele ar siaip kokia zaisla ir iseidavau. kol gerdavo misinuka budavo ramu, paskui jau visko ir asaru, isteriju, viska mesdavo lauk is lovos (esu ir is buteliuko i galva gavus). cia jau reikejo kantrybes, ateidavau paglostydavau, paniuniuodavau, duodavau ir ranka ir vel iseidavo ir taip n kartu, bet niekad neimdavau i rankas. Tereikia kantrybes ir laiko  mums jau pusantru metu, zino, kad einam praustis, apsivelkam pizama, i lovyte, salia visad jau musu "brolis" (lele) laukia, iduodu misinuka, buckis, labanakt, dar ji ate ate parodo ir isjungiu sviesa  viskas imanoma  Dar anksti dziaugiates  , ateis laikas, kai jau nebeduosite misinuko, ir tada suprasite, kad jusu vaikas nemoka pats uzmigti. Mano nuomone vaikas pats uzmiega, be jokiu pasaliniu priemoniu, ciulptuko, buteliuko.
ne kiek nepergyvenu  sutinku, kad geriau uzmigt be pasaliniu priemoniu:) ateis laikas atprasim ir nuo misinuko
pukitipu
2012 01 26, 14:51
klausimas buvo kaip atpratinti miegoti lovoje... pirmas patarimas, kad ir kaip cia visom , tom, kur vien apie lelius tegalvojat, kad nereikia pratinti.. zinoma, man pasiseke, va laukiames antro, su pirmaja nebuvo jokios kalbos apie pagulejima pas mus. nuo pat pirmos savaites kai tik grizome namo, ji miegodavo nedideliame lopsiukyje, kad jai butu saugumo jausmas.. veliau ikeleme i lovyte., kur erdves daug. vaiko miegas geras, ji rami, issimiegodavo visa nakti, pirma men kelesi uzkasti tik 5 ryto. manes nevargino ir vyro nevargino taip pat. mano nuomone gal kiek griezta, bet musu atveju teisinga. mama ir tetis miega vienoje lovoje, o ne kitokie variantai... daug gali buti isimciu gyvenime. bet jei klausimas toks, kaip atpratint, paprasta - neripratinikit.
dukra mišinuką gerė iki kokių 4 metų gal net kiek ilgiau, ir net būdavo po du kartu per naktį... vyras kažkada kai kažkas pabandė pamokyt kaip atpratint... atšovė, kad jei reiks darys tą mišinuką ir iki 18 metų ... tai komentuotojas sako... ką darys kai su vyru pradės gyvent... atšovė, kad tada galės vyras daryt... nebemokino... nustojo pati... tiesiog vieną vakarą pasakė nebenorinti... sūnus atprato labai anksti... dėl miegojimo... miega atskirai, miegojo nuo pat pradžių... bet jei nori visada vietos atsiras šalia... dukra atsikrausto pas mus... sūnus miega tik savo lovoj, bet prašo, kad šalia miegotų tėtis... ką darom... dėl visų patogumo miegamojo ir vaikų lovas pakeitėm į platesnes...
cia turbut misinuku maitinai Papildyta:tai va, kurios maitina misinuku buna vienaip (misinuku vaikas ilgiau sotesnis buna), o kurios mamos maitina pacios ir ilgai, buna kitaip (maitini kiek vaikas nori) ir maitinancios mamos renkasi miegojima kartu
ruta_zalia
2012 01 27, 12:24
Del kudikelio atsikraustymo i bendra lova per daug galvos nesukau, nes norejau nors kiek pailseti, maniskis is retai pasitaikanciu vaiku, kurie labai mazai miega  Bet va jau kai beveik keturmetis i ta bendra lova ropsciasi tai man pradeda daryti nenormalu ir nezinau ka daryti. Jau lyg ir atprates buvo, retai kada paryciais pasiprasydavo, o dabar jau kelintas menuo kazkaip labai jautrus pasidare ir naktimis kyla isterija jeigu prasau miegoti savoje lovoje
QUOTE(ruta_zalia @ 2012 01 27, 11:24) Del kudikelio atsikraustymo i bendra lova per daug galvos nesukau, nes norejau nors kiek pailseti, maniskis is retai pasitaikanciu vaiku, kurie labai mazai miega  Bet va jau kai beveik keturmetis i ta bendra lova ropsciasi tai man pradeda daryti nenormalu ir nezinau ka daryti. Jau lyg ir atprates buvo, retai kada paryciais pasiprasydavo, o dabar jau kelintas menuo kazkaip labai jautrus pasidare ir naktimis kyla isterija jeigu prasau miegoti savoje lovoje  o kas čia nenormalaus  sakytumėt keturiolikmetis nori kievieną naktį kartu miegot...
Patraukli ir Savarankiska
2012 01 28, 10:10
QUOTE(ruta_zalia @ 2012 01 27, 14:24) Del kudikelio atsikraustymo i bendra lova per daug galvos nesukau, nes norejau nors kiek pailseti, maniskis is retai pasitaikanciu vaiku, kurie labai mazai miega  Bet va jau kai beveik keturmetis i ta bendra lova ropsciasi tai man pradeda daryti nenormalu ir nezinau ka daryti. Jau lyg ir atprates buvo, retai kada paryciais pasiprasydavo, o dabar jau kelintas menuo kazkaip labai jautrus pasidare ir naktimis kyla isterija jeigu prasau miegoti savoje lovoje  Košmarus sapnuoja . Nežiūrėkit kriminalinių laidų , siaubo filmų prie vaiko ir neleiskit žiūrėti baisiųjų šiuolaikinių filmukų .
Gražuolytė
2012 01 31, 10:51
Mūsų mergina iš mūsų lovos išsikraustė, kai Kalėdų senelis parašė jai, kad jis jai atneš Bratz lėlę, jei ji išmoks miegoti savo lovoje. Tai mėnesį iki Kalėdų mokinomės. Po poros savaičių jau mokėjom
levrete
2012 03 20, 17:14
QUOTE(pukitipu @ 2012 01 26, 15:51) klausimas buvo kaip atpratinti miegoti lovoje... pirmas patarimas, kad ir kaip cia visom , tom, kur vien apie lelius tegalvojat, kad nereikia pratinti.. zinoma, man pasiseke, va laukiames antro, su pirmaja nebuvo jokios kalbos apie pagulejima pas mus. nuo pat pirmos savaites kai tik grizome namo, ji miegodavo nedideliame lopsiukyje, kad jai butu saugumo jausmas.. veliau ikeleme i lovyte., kur erdves daug. vaiko miegas geras, ji rami, issimiegodavo visa nakti, pirma men kelesi uzkasti tik 5 ryto. manes nevargino ir vyro nevargino taip pat. mano nuomone gal kiek griezta, bet musu atveju teisinga. mama ir tetis miega vienoje lovoje, o ne kitokie variantai... daug gali buti isimciu gyvenime. bet jei klausimas toks, kaip atpratint, paprasta - neripratinikit. Sutinku su Jusu nuomone 100% Tik vienas klausimas: o ka daryti, kai prisieis nuimti lovytes groteles ir mazius pasijus laisvas na ir aisku begs is tos lovytes tiesiai pas mus. kol kas tai gerai, kol islipti negali, paaiskini, kad visi miega savo lovytese ir miega, pasaukia, ateini, nuramini, padarai, ko praso (gerti, i tualeta ir kt.) , pasedi salia kol uzmigs ir eini i savo lova, bet kai pajus, kad gali pats eiti kur nori, kaip tada?
Upokšnis
2012 03 20, 20:51
QUOTE(pukitipu @ 2012 01 26, 14:51) klausimas buvo kaip atpratinti miegoti lovoje... pirmas patarimas, kad ir kaip cia visom , tom, kur vien apie lelius tegalvojat, kad nereikia pratinti.. zinoma, man pasiseke, va laukiames antro, su pirmaja nebuvo jokios kalbos apie pagulejima pas mus. nuo pat pirmos savaites kai tik grizome namo, ji miegodavo nedideliame lopsiukyje, kad jai butu saugumo jausmas.. veliau ikeleme i lovyte., kur erdves daug. vaiko miegas geras, ji rami, issimiegodavo visa nakti, pirma men kelesi uzkasti tik 5 ryto. manes nevargino ir vyro nevargino taip pat. mano nuomone gal kiek griezta, bet musu atveju teisinga. mama ir tetis miega vienoje lovoje, o ne kitokie variantai... daug gali buti isimciu gyvenime. bet jei klausimas toks, kaip atpratint, paprasta - neripratinikit.Nuo pirmų dienų vaikai buvo migdomi jiems priklausančiose lovose. Vienas vaikas be problemų miegojo ir miega savo lovoj, o kitas - kelis kartus per savaitę migruoja. Susikūrė sau taisyklę ir nepalaužiamai jos laikosi  Nepratinau, bet atprasti nė per kur nenori
Shantina
2012 03 20, 22:49
QUOTE(tik aš @ 2012 01 26, 15:56) dukra mišinuką gerė iki kokių 4 metų gal net kiek ilgiau, ir net būdavo po du kartu per naktį... vyras kažkada kai kažkas pabandė pamokyt kaip atpratint... atšovė, kad jei reiks darys tą mišinuką ir iki 18 metų ... tai komentuotojas sako... ką darys kai su vyru pradės gyvent... atšovė, kad tada galės vyras daryt... nebemokino... nustojo pati... tiesiog vieną vakarą pasakė nebenorinti... sūnus atprato labai anksti... dėl miegojimo... miega atskirai, miegojo nuo pat pradžių... bet jei nori visada vietos atsiras šalia... dukra atsikrausto pas mus... sūnus miega tik savo lovoj, bet prašo, kad šalia miegotų tėtis... ką darom... dėl visų patogumo miegamojo ir vaikų lovas pakeitėm į platesnes...  oij kaip prajuokino turiu ir as tokia bedele - pradzioj patogu, dabar jau varginti pradejo, nes vaikas auga, o lova neididna, tryse su vyru nebetelpam. Vyras daznai issikraujsto i kita vieta miegoti, pareiksdamas,kad mes su vaiku miegam issikeroje, o jam vietos neuztenka, bijo uzgauti kai maitindama neuzmiegu - permetu i jo lovyte kuri pristumta prie musu lovos.Bet dazniausia bemaitindama uzmiegu ir taip liekam miegoti kartu. Kitas dalykas, jau pastebejau, kad maziukas nakti pabudes pats atsliauzia prie manes reiks imtis rimtu priemoniu kazkaip atsipratinti.. bet kom kas naktimis jis dabar x ir n kartu keliasi, tai paprasciau, kai miega salia papo, nereik atsikelineti
RRodamer
2012 04 05, 21:58
Musu sunus su mumis miegojo tik pirmas tris savaites. Paskui atsidurem porai dienu ligoninej, ten miegojo lovytej. Taigi namuose irgi is karto paguldziau i lovyte. Kai buvo 5 menesiu, iskraustem i atskira kambari. Zinoma, kol naktimis valge, keldavausi ir maitindavau. Nuo 10 menesio nustojo valgyti naktimis ir pradejo ismiegoti visa nakti, iki ryto. Visada savo lovytej, visada savo kambari. Jokiu ilgu migdymo ritualu. Taip iki siu metu kovo galo. Jam po menesio 2 metukai. Pries dvi savaites pradejo naktimis klykti. Uzmiega savo lovelej, kaip visada, o apie 1-2 valanda nakties pabunda su riksmais, sauksmais, "mama". Kadangi visada buvau pries vaiko miega tevu lovoje, tai sedejau kelias naktis pas ji. Duodasi kokias dvi tris valandas kol vel nuluzta. Taip iskenciau 2-3 naktis, o paskui miegas pasidare svarbesnis, keltis anksti, i darba abiem su vyru. Zodziu, jau antra savaite puse nakties miegam kartu. Is pradziu labai nervinausi, miegojau siaubingai prastai, o dabar jau pamazu priprantu. Zinoma, lauzau galva ir bandau ivairiausius budus, kad vaikas kazkaip vel ismiegotu visa nakti savo lovoj, savo kambari. Bet kol kas niekas neveikia
QUOTE(RRodamer @ 2012 04 05, 22:58) Musu sunus su mumis miegojo tik pirmas tris savaites. Paskui atsidurem porai dienu ligoninej, ten miegojo lovytej. Taigi namuose irgi is karto paguldziau i lovyte. Kai buvo 5 menesiu, iskraustem i atskira kambari. Zinoma, kol naktimis valge, keldavausi ir maitindavau. Nuo 10 menesio nustojo valgyti naktimis ir pradejo ismiegoti visa nakti, iki ryto. Visada savo lovytej, visada savo kambari. Jokiu ilgu migdymo ritualu. Taip iki siu metu kovo galo. Jam po menesio 2 metukai. Pries dvi savaites pradejo naktimis klykti. Uzmiega savo lovelej, kaip visada, o apie 1-2 valanda nakties pabunda su riksmais, sauksmais, "mama". Kadangi visada buvau pries vaiko miega tevu lovoje, tai sedejau kelias naktis pas ji. Duodasi kokias dvi tris valandas kol vel nuluzta. Taip iskenciau 2-3 naktis, o paskui miegas pasidare svarbesnis, keltis anksti, i darba abiem su vyru. Zodziu, jau antra savaite puse nakties miegam kartu. Is pradziu labai nervinausi, miegojau siaubingai prastai, o dabar jau pamazu priprantu. Zinoma, lauzau galva ir bandau ivairiausius budus, kad vaikas kazkaip vel ismiegotu visa nakti savo lovoj, savo kambari. Bet kol kas niekas neveikia   Skaitau lyg savo istorija  mano dukrytei greitai bus du metukai. Nuo pat gimimo miegojo savo lovoje, nuo 4men savo kambaryje. Niekada neturejom problemu. Miegodavo pas mus tik kai sirgdavo, bet niekada nebuvo problemos vel grizti i savo lovyte. O va paskutini menesi jau kaip yda gavosi, kiekviena nakti ta pacia valanda verkimas, tada ant ranku ir i lova. Virkdyti per daug nenoriu (ta greiciausiai jinai ir suprato), nes yra dar ir broliukas, kuriam tik 10men, o miega jis pakankamai jautriai. Pasisnekejau su gydytoja, sako, o ka darysi, paaukok kelias naktis, pabuk be miego, bet jei nori atpratinti, tai nusistatyk sau grieztai. Na, ir bandziau. Pavyko, pakolkas  vel miega savo lovyteje, savo kambaryje. As nieko pries nesu, kad vaikas ateitu pas mus miegoti i lova, bet... ne kiekviena nakti Papildyta:QUOTE(rikis2 @ 2012 01 26, 17:30) cia turbut misinuku maitinai Papildyta:tai va, kurios maitina misinuku buna vienaip (misinuku vaikas ilgiau sotesnis buna), o kurios mamos maitina pacios ir ilgai, buna kitaip (maitini kiek vaikas nori) ir maitinancios mamos renkasi miegojima kartu  Su tuo pasakymu nesutinku visiskai. Dukra misinuku pradejau matinti nuo 4men, o sunu nuo 6men. Dukra ismiega visa nakti nuo 4men, o va sunaitelis ir dabar keliasi kas dvi valandas, nors jam jau 10men. Ir atpratinti bandau, o va rekia ir viskas. Jau ne nebezinau ka daryti. Teks duoti misinuka naktim, tol kol pats atsisakys, kaip kad pries tai esanti forumiete rase. Taip kad, ne misinukuose esme ar vaikas nakti miega gerai ar keliasi n kartu
Persian
2012 04 06, 09:27
Įdomių minčių šia tema radau knygoje Ch Rankl "Ramus vaiko miegas" http://www.patogupirkti.lt/Dalykine-litera...iko-miegas.htmlgal pravers. Tą temą analizuoja ir Dreikurz "Laimingi vaikai". beje šių autorių požiūris gal griežtas, bent jau man taip pasirodė...
QUOTE(pukitipu @ 2012 01 26, 15:51) klausimas buvo kaip atpratinti miegoti lovoje... pirmas patarimas, kad ir kaip cia visom , tom, kur vien apie lelius tegalvojat, kad nereikia pratinti.. bet jei klausimas toks, kaip atpratint, paprasta - neripratinikit. Aciu uz pirma patarima, taip sakant, bet jis visai ne vietoje  Cia ne tema - ar as migdau vaika savo lovoje. Cia kito pobudzio tema. As is pradziu savo vaika migdziau atskirai, bet viena karta, kai vos sugebejau prizadinti (supau, kraciau, kalbinau - o jis miega), toliau migdziau su savimi, nes buvau paskaiciusi, kad savaimines netiketos kudikiu mirtys galimai ivyksta del to, kad miegodami mazi vaikai labai stipriai iminga, gali nustoti kvepuoti ir ... O miegodami su mama jie taip stipriai neiminga. Dabar vaikui 2 metai ir perkelem i savo lova ir kambari. Jokiu saukimu ar priestaravimu nebuvo. Paprase palaikyti ant keliu, o paskui pasiprase i lova "su durimis". Matyt imponavo, kad "durys" yra - aplink visa lova apsauga, tik prie koju iejimas. Nakti reikia pora kartu nuraminti, bet lieka savo lovoje.
RRodamer
2012 04 07, 13:29
Pakeiciau gulejimo krypti: apsukau lovyte. Antra naktis ismiega pas save lovoj. Pabunda, pasaukia mama, as trumpam nueinu, daznai tik prie duru pasakau "ŠŠŠŠŠ", kartais patariu ant soniuko atsigulti ir miega toliau. Labai tikiuosi, kad vel ismoks visa nakti ramiai ismiegoti.
biti atskrend
2012 04 10, 10:19
O kame problema? Miegokit kartu su savo vaiku. Nebijokit ir pasaku neklausykit, kad iki paauglystes miegos-ateis laikas ir issikraustys. Mano dukra buvo is tu, kuriu pratint kartu miegot nereikejo, nuo gimimo taip sustygavo mus  dabar jau greit 4 metukai ir savo noru visa nakti ismiega savo lovelej. Nuo 2.5 metu puse nakties miegojo savo lovelej (paskatinom), o apie trecia nakties tapu tapu pas mus pasisildyt. Bet gi negaila, kaip faina silta kamuoliuka prisiglaust... ir kaip greit uzaugo, nebeateina jau, gaunu pati ryte pasikviest. Megautis reikia, o ne kovot, tas laikas taip greit prabega
Tequila26
2012 04 17, 22:28
QUOTE(biti atskrend @ 2012 04 10, 09:19) O kame problema? Miegokit kartu su savo vaiku. Nebijokit ir pasaku neklausykit, kad iki paauglystes miegos-ateis laikas ir issikraustys. Mano dukra buvo is tu, kuriu pratint kartu miegot nereikejo, nuo gimimo taip sustygavo mus  dabar jau greit 4 metukai ir savo noru visa nakti ismiega savo lovelej. Nuo 2.5 metu puse nakties miegojo savo lovelej (paskatinom), o apie trecia nakties tapu tapu pas mus pasisildyt. Bet gi negaila, kaip faina silta kamuoliuka prisiglaust... ir kaip greit uzaugo, nebeateina jau, gaunu pati ryte pasikviest. Megautis reikia, o ne kovot, tas laikas taip greit prabega  Visikai Jums pritariu  tas laikas taip grait prabega...mamos bando vaikucius auginti ''pagal vadovelius'' ir tai apsurdas!!! Maitinti tada ,mikdyti tik taip,elgtis tik taip...juk tai turi buti naturalu,ko vaikas nori ir ka mama gali ir nori jam duoti Dar pasikartosiu tas laikas prabega taip greitai!net nepajuntam kaip vaikai uzauga  jiems reikia meiles,silumos ir visapusisko mamos atsidavimo Ir meskit i mane akmeni tos kurios tam nepritaria!
edituxxxx
2012 05 07, 15:21
QUOTE(biti atskrend @ 2012 04 10, 11:19) O kame problema? Miegokit kartu su savo vaiku. Nebijokit ir pasaku neklausykit, kad iki paauglystes miegos-ateis laikas ir issikraustys. Mano dukra buvo is tu, kuriu pratint kartu miegot nereikejo, nuo gimimo taip sustygavo mus  dabar jau greit 4 metukai ir savo noru visa nakti ismiega savo lovelej. Nuo 2.5 metu puse nakties miegojo savo lovelej (paskatinom), o apie trecia nakties tapu tapu pas mus pasisildyt. Bet gi negaila, kaip faina silta kamuoliuka prisiglaust... ir kaip greit uzaugo, nebeateina jau, gaunu pati ryte pasikviest. Megautis reikia, o ne kovot, tas laikas taip greit prabega  Labutis  as taip pat pritariu visom keturiom  mano maziukas miega su mumis ir labai del to dziaugiuosi,juk tuoi uzaugs ir neberekes tu tevu,prasomas neateis y lova.
okse0711
2012 05 10, 13:20
Musu mazajai 2m.9men. Vakare uzmigdo tetis,poto perkeliame i jos lova. na o nakti, tai apie 3 val tai apie 4val jau mane kviecia,kad ateiciau tuomet keliauju i jos lova,taip ir maigausi iki ryto  Bandau is karto kai pakviecia neiti, sakau gal uzmigs,bet kur tau  ,pradeda rekti dar garsiau. Bandau po kokio pusvalandzio gristi i savo lova,tai mazoji taip pat po kokio pusvalandzio ir vel kviecia Kai buname sode, tuomet miegame kartu ir jokiu prabudimu nakti nebuna  puikiausiai ismiega visa nakti Sakytumete,kad pripratinom ir nemokam vaiku auginti  , bet juk ne pirma vaikuti auginame Mano nuomone tokia,kad kiekvienas vaikas yra individualus ir pasirenko tai ko jam tuo metu labiausia reikia
prabangiai
2012 05 10, 20:37
Netycia uzmaciau tema  Problemos dideles nematau, na , zinoma, jeigu Jums nepatogu tai reikia kazka daryti. Bet as kai tik pasitaikydavo proga lekdavau pas mama i lova (kai tecio nebudavo ), tai tikrai geriau issimiegodavau. Dar ir dabar kai griztu jeigu yra proga miegu su mama  nors man jau 24m.  beja, mano pusbroliai ir pusseseres taip pat, jeigu tik galima, visada pas mamas lekia
Kactukas
2012 05 11, 07:34
QUOTE(prabangiai @ 2012 05 10, 20:37) Netycia uzmaciau tema  Problemos dideles nematau, na , zinoma, jeigu Jums nepatogu tai reikia kazka daryti. Bet as kai tik pasitaikydavo proga lekdavau pas mama i lova (kai tecio nebudavo ), tai tikrai geriau issimiegodavau. Dar ir dabar kai griztu jeigu yra proga miegu su mama  nors man jau 24m.  beja, mano pusbroliai ir pusseseres taip pat, jeigu tik galima, visada pas mamas lekia  Kaip grazu!  Noreciau, kad ir mano vaikai taip
egllute
2012 05 17, 18:53
O as tai tikrai nenoreciau, juk galima pasikalbeti ir tada i lovas keiauti, kam miegoti kartu. Bet cia kaip kam geriau Jei mazylis nebe toks jau mazas tai siulyciau neleisti jam patogiai miegoti, kad paskui nebelabai ir pats to noretu, pavyzdziui daznai vartytis, ruriuka atkisti ir pan.  Aisku jei mazylis tik del to eina pas tevus, kad jam ten patogiau... aisku gali buti daug rimtesniu problemu del ko jis nenori miegoti savo loveleje
Mūsų dukrelei beveik 4 m., vyras pyksta kai jinai ateina į mūsų lovą, nes sunku išsimiegoti normaliai, bet greitai turėsim dar vieną mažiuką leliuką ir tada lova dalinsimės 4? dukra sako kad baisu vienai miegoti lovytėj, nes susapnavo blogą sapnelį, aš ir pati prisimenu kaip norėdavau su tėvais miegoti, atsistodavau naktį tarpdury ir stovėdavau prašydama, kol tėvelis nusileisdavo ir pasakydavo: nu ateik, nes sušalsi...taip gera būdavo per viduriuką tarp mamytės ir tėvelio: saugu, šilta, miegas bemat apimdavo, į nieką neiškeisčiau to prisiminimo
|
|