Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip atpratint miegot tėvų lovoje
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3
sandirame
maniskis pietu miegelio miega savo lovyteje, taciau nakti miega su manimi. niekaip negaliu atpratinti, bandau nakti perkelti i lovyte, taciau po valandziukes pradeda klykti ir daryk ka nori, tik kai persikeliu i lova, nustoja. Nezinau kaip atpratinti..
Rasaule
Aš taip pat miegu su mažaja, tiklsiau ji miega pas mus lovoje, tai vyras išsikraustė į kitą kambarį ax.gif , o aš palaukiu kol ji užmiega ir taip po gi išeinu į kitą kambarį, taip mažoji lieka miegoti mūsų lovoje g.gif , tik ryte nubunda ir būna pašaukia mane arba pareiškia kad ją palikau vieną miegoti, tuomet jai sakau kad reikia ir tėtį pasaugoti ne tik ją. Kartais ir nakti nubunda kai nusiklosčiusi sušąla.
Manau šios problemos sprendimas yra toks kad ne vaikas turi išsikraustyti iš jūsų lovos, bet jūs iš jo lovytės. Pamėginkite su juo užmigti lovytėje ir kelias naktis pamiegoti, o vėliau tiesiog po pusę nakties miegoti, dar po kelių dienų trumpiau. žinoma toks variantas įmanomas jei telpate kartu su mažuoju jo lovytėje. 4u.gif
trojana
Mano vyresniajai buvo gal 2,5 metuku, kai iskelelm i kita kambari. Irgi bludindavo naktimis, tai (gal net sitam forume perskaiciau g.gif ) susitarem, jei visa naktele ismiegos savo kambaryje ir neis pas mama, po pagalve ras koki siurpriza (net neprisimenu kas ten budavo, turbut kramtomoji guma, saldainis, ar koks niekaliukas). Suveike, bet paskui keldavosi 2-3 nakties, uzsidegdavo sviesa, ir ieskodavo po pagalve siurprizu. Tada taremes vel, kad ras siurpriza, kai jau bus sviesu. Na pamazu priprato.... biggrin.gif
Valabi
QUOTE(TOCAMI @ 2009 12 13, 19:54)
mamytės, tas vaikutis taip greitai užauga...mano mažiului dveji. lovytė stovi mūsų miegamajame šalia lovos. būna, kad miega savo lovelėj, būna, kad pas mus atkeliauja. užmigusį perkeliu į lovytę ir tiek problemų. jei trūksta intymo galima ir į kitą kambarį nukeliaut blush2.gif
nepergyvenkit, sulauks šešiolikos - savo noru išsikraustys ne tik iš tėvų lovos, bet ir iš tėvų kambario, o aštuoniolikos ir iš namų. tad tie dveji treji metai nieko nereiškia.
*

vat kazkodel as irgi taip galvoju, reikia dziaugtis, kad tik dar leidziasi pamyluojami, o paskui neprisiprasysim blush2.gif
SABA
na ka mamytes, ir mes tokia situacija turime, mano panelyte miega tik su manimi lovoje.Vyra jau i kita kambari istremem.Anksciau irgi miegojom pakaitomis viena nakti as kita vyras su vaiku, bet dabar vaikas nori, kad tik as su ja miegociau.Bet tas miegas tai kosmaras, ji pvisa lova sukasi, vartosi, as nemiegu jai gerai viskas doh.gif Zodziu atpratinti kaip nezinom.Nes jau sakom, turi miegoti savo lovoje ji parodo savo lovyte, ir parodo, kad miegos joje, bet kai tik guldom is karto isterija prasiseda. Jau taip nekencia ji savo lovytes, kad net baisu. Gal ir ateis tas laikas kada pati supras, kad jau laikas atskirai miegoti, bet labai bijau, kad tas laikas neateitu, kai jai bus 8 metai.Nes as su mama iki 8 metu miegojau, ir mama sako jokios kalbos nepadedavo doh.gif
necka

QUOTE(Kikina @ 2009 11 10, 12:46)
na mano aukselis tai iki 1m. savo miegojo, o nuo metų tai pas mus užmigdavo tada perkeliam, o naktį vėl pas mus, na bet manau reik išlaukt kol išaugs, juk gera pabust šalia savo angelėlio. na bet va manoji jau savaitę išmiega savo lovoj, gal išaugo o gal dėl to kad miega naujoj lovoj-na manau tik sutapimas (na normalioj ne toj kur  nuo gimimo)
*

Na as irgi taip manau, nors kartais ir neismiegu. Bet jei tai tesis, kaip viena mamyte minejo 5 metus, tai turbut neiskesiu. Aisku pas mus ta pati situacija kaip ir pas visas. Uzmigdau lovoje, ikeliu i lovyte ir du kartus per nakti ji isiropscia pas mus. kadangi vaiko lovyte prie musu lovos, tai nuemem lovytes sona, jos ciuzinuka pakelem iki musu lovos aukscio, ir kai tik prasibunda nakti, tai paguldau i jos lovyte, o pati prisiglaudziu prie jos, kol uzmiega.Na kitaip sakant prasipletem lova, kad visi tilptumem biggrin.gif Nors dar tik trecia naktis, bet kol kas veikia gerai, bent guli savo lovoj ir mums su vyru nereikia susisukus gulet. Gal atpras kraustytis per naktis.
Papildyta:
QUOTE(TOCAMI @ 2009 12 13, 18:54)
mamytės, tas vaikutis taip greitai užauga...mano mažiului dveji. lovytė stovi mūsų miegamajame šalia lovos. būna, kad miega savo lovelėj, būna, kad pas mus atkeliauja. užmigusį perkeliu į lovytę ir tiek problemų. jei trūksta intymo galima ir į kitą kambarį nukeliaut blush2.gif
nepergyvenkit, sulauks šešiolikos - savo noru išsikraustys ne tik iš tėvų lovos, bet ir iš tėvų kambario, o aštuoniolikos ir iš namų. tad tie dveji treji metai nieko nereiškia.
*

drinks_cheers.gif As irgi manau, kad laikas greitai bega ir greitai net noredamos nebeprisiglausim prie savo leliuku. Tai mes jos ir nekraustom, tik lova prasipletem, kad visi tilptumem. ax.gif
herbarija
QUOTE(Rhealife @ 2009 12 07, 00:33)
Nu va pas mus panasios problemos. Atejau paskaityti, kad pamatyciau, kad ne mes vieni taip vargstam. Nuo pat gimimo miega savo lovytej, bet su ilipimais i musu. Kadangi iki 16 men meitinau, tai ir uzmigdavom abu, paskui perkeldavau, paskui atsibusdavo vel paimti reikejo ir t.t. Paskui kai nustojom papa grauzt, uzmigdavo savo lovytej (salia musu lovos) bet visad reikedavo i mano plaukus isikibti. Uzmigdavo, o kokia 2-3 val ateidavo pas mus. Nu ir pasibaigdavo musu miegas praktiskai. Pravargom taip iki 2 metu. Tada nusprendem ji i savo kambari kraustyti. Ten sveciu lova dvigule buvo, labai zema, praktiskai tik ciuzinys siek tiek nuo zemes kilsteletas. Tai sprendima sioki toki radom, kad as kartu su juo ten uzmiegu ir pareinu i savo lova miegot. Na tai siek teik geriau visi issimiegam. Nors kartais kelis kartus tenka pas ji i kambari eiti. Bet kartais atsirado ir visa nakti ismiegotu naktu.. Na tikiuosi kai 3 metai sueis, dar kas nors pageres..  unsure.gif
Man irgi malonu su juo uzmigti, bet tie daugiau nei du metai nemiegojimo, tikrai mane ziauriai isvargino. Nes jis labai neramiai miega. Ir kol uzmiega kiek reikia ilgai ceremonintis. Ir plaukus taso, ir vartosi, ir kalba ir ... Vienu zodziu. Sunku.
*

sutinku, kox variantas geresne blogybe bigsmile.gif pas mus dukrute miega savo kambary, savo lovoj, tik nakti pas ja nueit reik. tai pamainom ir einam. bent jau vakare su vyru teliko galim paspoxot ramiai blush2.gif
dajna
o mes vos ne vos atpratinom nuo lovos,miegojo iki metuku savo lovoi,buvom stiprei apsirge,net nepajutom kaip prisipratinom prie lovos,teko atpratinti,o atpratinom labai paprastai,tiesiog nekeliau i lova,isemu pamiluoju,vel i lovele,vel atsibunda vel miluoju,buvo visko kad keldavausi po 10 kartu i nakti,bet va atprato thumbup.gif
linkiu visom kantrybes 4u.gif
anilewe
QUOTE(TOCAMI @ 2009 12 13, 19:54)
*

Labai sutinku, mano mazei 1,10men.miaga pas mus lovoje,po to ikeliu i jos lovute,bet kai nakti prabunda ir vel prasosi i lova.man visai smagu kai salia miegam suglaudusios nosytes.
kur-rita
QUOTE(Artemidė @ 2009 11 09, 22:09)
Tai va - problema lyg ir aiški, nemiega 1 m. ir 3 mėn. mažius vienas. Sakysit, tikriausiai, tai kam pripratinot taip. Nu kad  nepratinom - pats priprato.  Kol maitinau pati tai vis užsnūsdavo bevalgydamas ir tada perkeldavom į lovelę. Kai baigiau maitinti irgi problemos kurį laiką nebuvo - bet vis tiek jau migdydavau tik pas save lovoje paskui perkeldavau į lovelę, bet naktį jei ir pabusdavo tai pats soskę susirasdavo ir toliau miegodavo. O prieš kelis mėnesius kažkas jam susisuko,kad keliasi vidurį nakties ir niekas nepadeda - žviegia kol nepasiimam pas save. Bandžiau ir glostyti ir raminti ir pro lovelės virbus ranką įkišus miegoti, ne netinka, atsistoja ir bliauna. O tik paliečia mano pagalvę iš karto atsijungia. Jau stogas važiuoja, nes išsimiegot normaliai nesigauna, malasi po visą lovą, net ropoja per miegus, galva mano visa apspardyta būna, taip svajoju pripratint vieną miegot. Gal kuri susidūrė su tokia problema ir turės man ką patarti,nes jau nebesugalvoju,kokių gudrybių griebtis  doh.gif Būčiau be galo dėkinga.  ax.gif
*

pas mus irgi ligiai tas pats,tik jei nepasiemam pas save tai mazius pats perlipa per lovytes vibus doh.gif daug ka bandem,bet niekas nepadejo verysad.gif tai susitaikem su tuo......
RobertosMama
mes iki siol miegame vis kartu .... verysad.gif jokiu kraustymosi i savo kambari pozymiu nera doh.gif
baltė
Radot, ko pergyventi (juokauju truputį, nes žinau, kas yra miegas su vaiku lovoj), aš tai norėčiau, kad pas mane vaikas miegotų kartais, bet viskas apsisuko ir dabar (2,5 m.) nori tik lovytėj. T.y. situacija buvo tokia, kad iki kokių 3 mėn. migdžiau tik pas save, perkeldavau į lovytę. Kol maitinau (iki 1 m.) dažnai paryčias ar net ir vidury nakties pasiprašydavo į mano lovą. Dažnai užmigdavau pati (t.y. kartu). Bet tai vis retėjo, kol 1-1,5 m. pati ramiai užmigdavo ir praktiškai visą naktį išmiegodavo. O nuo 2 m. prabudus mažylei, sakydavau "ateik pas mane", o ji atsakydavo, kad nori miegoti savo lovytėj. rolleyes.gif Tai va, dabar 2,5 m. ir nebeprisivilioju į savo lovą net paryčiais ar rytais. wink.gif Aišku, dabar jau gerai išsimegu, bet man jos taip trūksta rolleyes.gif
marijanaa
mano mazike miega su manim nuo 8 menesiu ir man visai gerai.. tik kartajs apspardo mane bet nieko biggrin.gif na reiketu pratint ir i savo lova bet neprisiverciu smile.gif
renatakuz1
Musu dukrytei jau 1,8m. visa laika miegodavo pas save lovytei, bet pries sventes kazkaip suslogavo ir kad butu ramiau jai kelias naktis miegojo su mumis lovoj. aisku pati kalta kad leidau, na bet galvoju del keliu kartu nieko neatsitiks. o patikekit kaip atsitiko, neimanoma iskrapstyti jos dabar tik ateina vakaras pasiklojam lova tai pirma jau lekia atsigult i viduriuka biggrin.gif vakar galvojam reikia kazka daryti nes pas vyra jau net melynes nugaroj nuo spardymo nakty... doh.gif ir nusprendem kad reikia neleisti, galvojom paverks biski ir uzmigs, deja verke ilgai ir taip gailiai kad neistveriau verysad.gif o ryte atsikele su 38 temperatura, dabar grauziuosi gal nuo verkimo ir pakilo ta temepratura... cry.gif
DNG
ai, nakti atsistoja lovytej savo ir turim pas save paimt. ir nieko. apspardo aisku, bet kaip gera ryte nubust visiems kartu...
Mirka
Pupai 1,5 metukų smile.gif
visada miegojo savo lovyteje nuo gimimo.. Ir kartą buvo sumasčius persikraustyti pas mus i viduriuką lovos doh.gif Košmaras mūsų miegui tada buvo.. Bet... truko neilgai kol supratom, kad laikas nuimti lovytės kraštą ir pačiąlovytę pristumti prie mamos lovos krašto tongue.gif
Vat tada ir liux patapo thumbup.gif ..
Pasirodo dukrytei norėjosi būt arčiau .. Mamytė užmiegant rankytę jai palaiko..paglosto.. Mm.. Isivyravo harmonija wub.gif
vitalkute
QUOTE(dange29 @ 2010 01 11, 19:35)
ai, nakti atsistoja lovytej savo ir turim pas save paimt. ir nieko. apspardo aisku, bet kaip gera ryte nubust visiems kartu...
*

na pas mus tas pat, nakti prabunda atsistoja lovytej, ir tada turim pasiimti pas save ir tada iki ryto lb sunkiai miegam, spardosi, muistosi ir pan.
Nexta
Miegojom visi kartu beveik iki 2 m blush2.gif ale ryte B i darba, o mes apsikabindavom ir toliau miegodavom wub.gif db atsiradus broliui miega lovytej savo...bet buna nukrypimu wub.gif
Lukucio mama:)
QUOTE(ziorga @ 2009 11 10, 11:32)
as irgi skaitau apie jusu vaikucius kaip apie savo. viskas taip pat uzmiega musu lovoj nes lovytej niekaip perkeliu pamiega kelias valandas ir kelias su verksmu ir nei uzglostyt nei nuramint tik ant ranku imt ir pas mus i lova. o lovoj tai atsigula galva i mane kojom i MB. ir dar ropot sugalvoja. jau kaip pavargom taip miegot.  doh.gif  manau butu geriau kad uzmigtu savo lovytej nes dabar atsibunda ir mato kad miega ne ten kur uzmigo gal stresas is karto. bet kiek bandem ir su migdukais ir zaisla kad apsikabintu pasildyta  schmoll.gif  sianakt tai net neisivaizduoju kiek kartu keliaus kas valanda tai tikrai nes nusprendem nebeimti i lova su vyru ir viskas. tai pabudo 12 ir iki isterijos uzsiverke niekaip neina nuraminti jau ir man per smegenis dave...  blush2.gif bet vyras ikalbejo nesinervuot ir neimt i lova. tai daviau atsigerti pasildyto pienuko poto apsikabinom su sunuliu ir apkabinus paguldziau lovytej tai po truputi davesi uzglostomas bet butinai reikejo just mano ranka. tai kai uzmigo kritom ir mudu pavarge miegot tik va kad po valandos ir vel teko keltis. bet jau daug lengviau leidosi uzmigdomas. bandysim ir toliau taip elgtis gal pades. parasykit kaip jum sekas spresti sita problema  4u.gif
*

Sveikos mamytes, nu pas mus buvo irgi panasiai, mano suneliui du metukai, retkarciais pasiimam pa save arba kaip serga, bet siaip miega savo lovelej, bet mums reikia tevelio pagalbos, nes kai tetis pasako kad reikia eiti gult, tada be jokiu riksmu, ir oziuku graziai uzmiega, taip ir nakty, jeigu atsikelia tai tetis nueina pasakyt kad toliau miegotu smile.gif reikia kantrybes ir viskas imanoma, paverks kelias dienas ir paskui bus ramu, bent jau pas mus taip buvo, aisku sunku klausyt, bet paskui atsiperka, visi buna gerai issimiegoje smile.gif
Lady_W
QUOTE(baltė @ 2010 01 11, 17:11)
Radot, ko pergyventi (juokauju truputį, nes žinau, kas yra miegas su vaiku lovoj), aš tai norėčiau, kad pas mane vaikas miegotų kartais, bet viskas apsisuko ir dabar (2,5 m.) nori tik lovytėj. T.y. situacija buvo tokia, kad iki kokių 3 mėn. migdžiau tik pas save, perkeldavau į lovytę. Kol maitinau (iki 1 m.) dažnai paryčias ar net ir vidury nakties pasiprašydavo į mano lovą. Dažnai užmigdavau pati (t.y. kartu). Bet tai vis retėjo, kol 1-1,5 m. pati ramiai užmigdavo ir praktiškai visą naktį išmiegodavo. O nuo 2 m. prabudus mažylei, sakydavau "ateik pas mane", o ji atsakydavo, kad nori miegoti savo lovytėj. rolleyes.gif  Tai va, dabar 2,5 m. ir nebeprisivilioju į savo lovą net paryčiais ar rytais. wink.gif Aišku, dabar jau gerai išsimegu, bet man jos taip trūksta rolleyes.gif
*

vat vat wub.gif musiškė užmiega savo lovoj - bet nakti trūks plyš reikia pas mus.. doh.gif tik viena laime kad kol kas nesispardo - labai ramiai miega ir išsimiegam visi gerai.. tik pats faktas kartais nervina....bet - manau kad nekankinsiu vaiko... nes viena karta kai pabandem neimti tai tiek isiisterikavo kad net suviduriavo... schmoll.gif

kai pagalvoji, tai kiek cia liko to miegojimo kartu wub.gif ... aišku kiekvienam savo, ir kiekvienas vaikas kitoks smile.gif
danka
Nu va, pas mus irgi ta pati problemele, bandau vis galvoti kokios priezastys, nes siaip nuo keliu menesiuku mazius miegojo sau ramiai visa nakti lovelej, o dabar keli menesiai kaip paguldai i lovele, jau atrodo taip saldziai imiges , bet ... arba ismiega kokias 2 val ir jau prasosi lipt, arba staigiai tik pernestas is kart nubunda, pasiguldau pas mus i viduriuka ir vaikas parpia kaip niekur nieko toliau. Nu MB sako jam netrukdo, bet as kai nestuke.gif tai man truksta vietos, negaliu issimiegot, o ir siaip visa nakti reikia tai uzkloti, tai paguldyti toliau, nes spardosi ir migruoja po lova baisiai ax.gif Dabar laukiam baldeliu i vaiku kambari, gal sakau miegos pas save, bet kazkaip abejoju g.gif
angelo2
QUOTE(Kikina @ 2009 11 10, 15:46)
gal išaugo o gal dėl to kad miega naujoj lovoj-na manau tik sutapimas (na normalioj ne toj kur  nuo gimimo)
*

Sveika, Kikina, musu mazulku amzius panasus, gal galetum atsiusti i AZ aprasa kokia lovyte pirkot ( kur , gal foto turi)? Mums dabar tai labai aktualus klausimas, ruosiames pirkti mazems naujas lovytes. Viena mano mazyle beveik visa nakti ismiega savo lovytei ir pas mus ateina tik paryciais, o kita visa nakti su mumis ir niekaip neena jos ikalbeti miegoti savo, tik pamato kad bandau ja penesti iskart paleidzia kakarine ( jau pries kaimynus geda ).
Pirksim naujas lovytes, labai tikimes kad patiks ir prades miegoti savo naujoj lovytei.
laurikeee
QUOTE(angelo2 @ 2010 02 01, 20:35)
kita visa nakti su mumis ir niekaip neena jos ikalbeti miegoti savo, tik pamato kad bandau ja penesti iskart paleidzia kakarine ( jau pries kaimynus geda ).
*

Va ir pas mus panasiai,tik uzmigusia bandau perkelti ir prasideda asaros,nakti ir neina perkelti,tuoj akys placios,o prasidejo mums tas malonumas,gal nuo 1.3m kai atpratinau nuo naktinio maitinimo is kruties doh.gif tikiuosi kad ilgai nesites tas noras miegoti su teveliais kartu ax.gif
gladiole
Kai mano vyresniajai buvo du metukai,isemus lovytes groteles,sugalvodavo ateiti pas mus i lova,ateina ir stovi prie manes,o as jai sakydavau eik i savo lova,neina as vel eik i savo lova...dar keldavo kaldra ir lisdavo pati nors ant krastelio atsigult,zinokit nueidavo atsigult arba as palydedavau atgal, bet po to isigudrino:mamyte nepriima tai tetis priims.is tecio puses priselina, o tetis per miegus pats kaldra pakelia kaip sparneli koki(pati maciau nakti,vaizdelis nepakartojama)silta gera miegot.Bet po to viskas susitvarke,problemu neturejom
laurikeee
QUOTE(gladiole @ 2010 02 02, 21:36)
Kai mano vyresniajai buvo du metukai,isemus lovytes groteles,sugalvodavo ateiti pas mus i lova,ateina ir stovi prie manes,o as jai sakydavau eik i savo lova,neina as vel eik i savo lova...dar keldavo kaldra ir lisdavo pati nors ant krastelio atsigult,zinokit nueidavo atsigult arba as palydedavau atgal, bet po to isigudrino:mamyte nepriima tai tetis priims.is tecio puses priselina, o tetis per miegus pats kaldra pakelia kaip sparneli koki(pati maciau nakti,vaizdelis nepakartojama)silta gera miegot.Bet po to viskas susitvarke,problemu neturejom
*

Ot gudrus tie vaikai lotuliukas.gif thumbup.gif
krisliuke
Mūsų 1 m 8 mėn dukrytė irgi miega su mumis, bet jau norėtųsi, kad ji eitų į savo kambarį (viduryje man mažai vietos ir per karšta doh.gif ). Planuojam užsakyti baldus jos kambariui, tik dabar suabejojau - paskaičiau, kad kai kurie nuima lovytės šoną ir prisistumia prie lovos. Bet ji gal jau per didelė, kad ją vėl pratinti prie lovytės ir geriau tegu pratinasi prie savo lovos? Jei kelti iškart į jos kambarį, patarkite, ar pradžioje ją ten pratinti tik pietų miegui, ar iškart ir pietų, ir nakties g.gif
Ačiū 4u.gif
Ramunita
QUOTE(krisliuke @ 2011 05 25, 00:35)
Mūsų 1 m 8 mėn dukrytė irgi miega su mumis, bet jau norėtųsi, kad ji eitų į savo kambarį (viduryje man mažai vietos ir per karšta doh.gif ). Planuojam užsakyti baldus jos kambariui, tik dabar suabejojau - paskaičiau, kad kai kurie nuima lovytės šoną ir prisistumia prie lovos. Bet ji gal jau per didelė, kad ją vėl pratinti prie lovytės ir geriau tegu pratinasi prie savo lovos? Jei kelti iškart į jos kambarį, patarkite, ar pradžioje ją ten pratinti tik pietų miegui, ar iškart ir pietų, ir nakties g.gif
Ačiū 4u.gif
*

kokias porą savaičių maximum pietų,paskui nakčiai mirksiukas.gif šiaip labai stebėkit vaiko elgesį,visai galimas atvejis,kad ji pati pareikš norą ir anksčiau miegoti ir būti savo kambary. Lovą normalią užsakykit.
p.s. savo patirtim negaliu pasidalint,bet stebėjau draugių vaikų persikėlimus į kitus kambarius,nu ne tai,kad stebėjau gyvai,bet žinau tam tikrus niuansus. Tai vienos labai mamytukas (kaip iki tol atrodė) beveik 2jų metų perkeltas į savo kambary buvo labai greit,nes pats ten norėdavo būt,net duris užsidaro nakties miegui rolleyes.gif
krisliuke
QUOTE(Ramunita @ 2011 05 25, 09:52)
kokias porą savaičių maximum pietų,paskui nakčiai mirksiukas.gif  šiaip labai stebėkit vaiko elgesį,visai galimas atvejis,kad ji pati pareikš norą ir anksčiau miegoti ir būti savo kambary. Lovą normalią užsakykit.
p.s. savo patirtim negaliu pasidalint,bet stebėjau draugių vaikų persikėlimus į kitus kambarius,nu ne tai,kad stebėjau gyvai,bet žinau tam tikrus niuansus. Tai vienos labai mamytukas (kaip iki tol atrodė) beveik 2jų metų perkeltas į savo kambary buvo labai greit,nes pats ten norėdavo būt,net duris užsidaro nakties miegui rolleyes.gif
*

Ir mano mamyčiukė... Naktį jai būtinai reikia prie manęs prisiglausti, apsikabinti, o jei ryte lovoje manęs neranda, keliasi ir ji doh.gif
Ramunita
QUOTE(krisliuke @ 2011 05 25, 10:40)
Ir mano mamyčiukė... Naktį jai būtinai reikia prie manęs prisiglausti, apsikabinti, o jei ryte lovoje manęs neranda, keliasi ir ji doh.gif
*

tai va,su šituo vaiku buvo tas pats,nes mama jį augino praktiškai viena (tėtis jūrininkas ir išplaukdavo ilgam,kartą net 6 mėn nebuvo namuose),tai ir miegodavo kartu su tuo vaiku nuo gimimo,bet pradėjo galvot apie antrą vaiką,tai reikėjo kažkaip pirmajį savarakiškesniu padaryt ir gavos super smile.gif paskui skaičiau straipnelį (nepamenu ar nete,ar kokiam vaikų žurnale),kad jei vaikui patinka jo kambarys,jis nesipriešina perkėlimui,tik nereikia spausti to vaiko. Tipo tėvams čia sunkiau tą vaiką kitam kambary migdyt,tipo patys tėvai prisigalvoja,kad vaikas bijos to ar ano,patiems tėvams neramu ir t.t.,o tada persiduoda vaikui.
Šiaip mano berniukas iki 5 mėnesių miegojo kartu su mumis vienoj lovoj,nes kažkaip nesušaudė mums lovytę pasistatyt prie pat savo lovos,jin stovėjo kitam kambario kampe,tai keltis ir įdėdint jam soskę doh.gif ,bet paskui pasistatėm lovytę šalia,taip,kad ranka vaiką pasiekčiau-ir jis kuo puikiausiai miegojo ir miega savo lovytėj rolleyes.gif išmiega visą naktį be atsibunimų,na nebet kokia koja įstringa į tarpą,prisimena,kad soskę pametė,atba,kai pradėjo vartytis,tai apsiverčia ant pilvo ir knapsi pukšėdamas,nes nesuprantakas jį čia taip apvertė ir kaip grįžt į pradinę padėtį rolleyes.gif
aroonele
pas mus tokia pat situacija. visada vaikinas miegodavo savo lovytej. jei kada retkarciais nakti ka nors susapnuodavo, issigasdavo, isikeldavau pas save, jei pupkis nepadedavo. taciau dabar jau keletas menesiu naktis is nakties pabunda, anksciau ar veliau ir rekia atsistojes tol, kol isikeliu i lova, tik paguldzius miega kuo ramiausiai. priprato.? spardosi, migruoja, lipa ant galvos.... as pati neismiegu, bijau kad tetis per miegus neprispaustu ziogelio, tai prabudineju tikrint.... arba vis prabundu kai mb verciasi, saugau vaikuti. zinoma, labai malonu pabust kartu su mazyliu, bet kai miegojimas kartu pradeda kam nors kenkt nematau kitos iseities kaip atpratinti vaikuti. musu atveju be rekimu, verkimu ir zviegimu nakti itariu neapsieisim. laukiam, kenciam, nedristam....
Reginiukas
oi, mes kaip ilgai negalėjom atpratint dukrytės nuo miegojimo kartu, ir tik nuo šių naujųjų metų mūsų abu vaikai miega savo kambary thumbup.gif . o išsigelbėjom taip, kalėdom išleidom atostogų pas močiutę ir ėmėmės vaikų kambario remonto, ir patikėkit grįžę tikrai norėjo miegoti tik savo kambary thumbup.gif
krisliuke
Visgi pripratinom savo vaiką miegoti jos lovytėje thumbup.gif Kaip gera, kai lovoje atsirado daug vietos cool.gif Nežinau, ar gerai padarėme, kad tokią didelę (1 m 9 mėn) pripratinom prie kūdikių lovytės, bet kol kas tuo džiaugiuosi. O pripratinom be galo lengvai, niekada nebūčiau patikėjusi. Nuėmėm lovytės kraštą, pakėlėm ją iki lovos aukščio ir pristūmėm prie mūsų lovos. Pirmą naktį pas mane nebuvo atėjusi nė karto, kitomis naktimis būdavo visko, tik aš ją visada vėl perkeldavau į lovytę. Praėjus savaitei uždėjom lovytės kraštą, nuleidom iki apačios ir palikom prie mūsų lovos. Kol kas viskas puiku thumbup.gif
Neužilgo lauks perkėlimas (ar bent bandymas) į savo kambarį g.gif
Sissta
neguldyt yra geriausia manau 4u.gif 4u.gif
Almutė+
Kokia pažįstama bėda. Gi trise miegojome iki 2,3 metų doh.gif Jau ir nepatogu buvo doh.gif Ji miega nelabai ramiai, kojas man tai ant nugaros susikelia, tai tėčiui ant galvos. O ryte visiems į darbą ir dirbt su žmonėmis doh.gif O nepailsėjęs ir nusišnekėt gali doh.gif Buvo jau košmaras verysad.gif Tai ir derybų būdu, ir piktuoju ir gražiuoju... Bet jau miega savo lovytėje biggrin.gif
Dabar tik galvoju, kad reikėjo anksčiau pratint miegot savo lovytėj. Dičkę griežčiau auginom. Tai neleidom ir viskas. Ir problemų tokių nebuvo. O mažoji palieka mažoji biggrin.gif
lacham
QUOTE(Almutė+ @ 2011 06 15, 21:27)
Kokia pažįstama bėda. Gi trise miegojome iki 2,3 metų  doh.gif Jau ir nepatogu buvo  doh.gif  Ji miega nelabai ramiai, kojas man tai ant nugaros susikelia, tai tėčiui ant galvos. O ryte visiems į darbą ir dirbt su žmonėmis  doh.gif O nepailsėjęs ir nusišnekėt gali  doh.gif  Buvo jau košmaras  verysad.gif  Tai ir derybų būdu, ir piktuoju ir gražiuoju... Bet jau miega savo lovytėje  biggrin.gif
Dabar tik galvoju, kad reikėjo anksčiau pratint miegot savo lovytėj. Dičkę griežčiau auginom. Tai neleidom ir viskas. Ir problemų tokių nebuvo. O mažoji palieka mažoji  biggrin.gif
*

vava, nuo mažų dienų nereikia pratint doh.gif
nes po to labai sunku būna:)
atsivežat aviką iš ligoninės ir iš karto į savo lovytęsmile.gif
pavasarejanti
QUOTE(lacham @ 2011 06 19, 15:51)
vava, nuo mažų dienų nereikia pratint doh.gif
nes po to labai sunku būna:)
atsivežat aviką iš ligoninės ir iš karto į savo lovytęsmile.gif
*

as tai noreciau nesutikti su sia nuomone, nes manau, kad vaikeliui reikia artumo, silumos. 9 menesiai pilvelyje, o paskui staiga didele lova (kad ir vaikiska lovele, bet ji juk kudikeliui ji kaip stadionas ax.gif ), nieko salia? kudikiui reikia mamos kvapo, pienuko kvapo, kuno silumos. o del to, kad ir vyresni paskui prasosi i lova, as, asmeniskai, nematau problemu. aisku, gerai, kad bent kazkiek pamiegotu savo lovoj, bet jei vaikiukas susapnuoja ka baisaus, kas labai daznai pasitaiko, arba jam-jai ka skauda, arba tiesiog nejauku ar baisu nakti, nematau nieko blogo, jei jie persikrausto ir miega su tevais. tam mes jiems ir reikalingi. o visa tai visvien baigiasi kada nors, nes ne vienas paauglys su tevais miegot nenores schmoll.gif
Miolanda
Kadangi is pradziu pas mus buvo kudikine lovele, tad mazoji joje nakti ir miegodavo, tiesiog nebuvo kaip islipti. Dabar gi, kai tetis padare jau didesne lova, is kurios ji gali islipti, tad pries koki gera menesi pradejo naktimis, kai prabunda lipti i musu lova doh.gif Kartais, kai ji uzmiega ir jei nespeju uzmigti, perkeliu atgal, bet taip buna retokai. Tad ryte tenka keltis is tos pacios lovos. Nezinau, kaip cia grizti i senas vezes. Speju be rekimu ir klykimu to padaryti nelabai iseis g.gif
oncee
Ir mums jau tampa problema, nes nenori miegoti savo lovoj. Aisku patarimu is sono, kad nemigdytume su savim, nes bus problemos, girdejome kai grizome is ligonines, bet... buvo salta namuose (ziema), tai gaila buvo, paskui buvo labai patogu maitinti: niekur eiti nereikia, pakisai, pavalge ir uzmigo, net nezinau kiek kartu valgydavo, nes pati normaliai nepabusdavau. Tik puses pakeiciam smile.gif bet jau ipratau ir miegodama tai padaryti. Bet juo vaikas didesnis darosi, tuo daugiau vietos uzsima ir tuo nesaugiau, nes jau sliauzia, vartosi ir pan. O miegoti vienas nenori sad.gif Maximum vienas ismiega 30min - 1h. tada turiu arba ant ranku uzmigdyti arba pas save lovoje... Vis zadu sau: kai atsils orai.... o jie jau gerokai isile.. kai dantukai augs, bus neramesnis, tai tada ir lova pakeisim. Vienas stresas, bet nezinau ar gerai suplakt du tokius svarbius dalykus:dantuku dygima ir lovos pakeitima? ka manot?
babajoska
O kodėl reikia atpratint? ar tikrai trukdo? O gal tik klausot, kai sakoma ,,negalima - pripras" g.gif blush2.gif
Man aktualus klausimas. Kol kas tvirtos nuomonės apie pratinimą/atpratinimą neturiu. Būtų puiku sulaukti pasisakymų ir tų, kurie nesuka sau galvos dėl miegojimo kartu su vaiku - kodėl?
smiler
QUOTE(oncee @ 2011 06 22, 13:44)
Vienas stresas, bet nezinau ar gerai suplakt du tokius svarbius dalykus:dantuku dygima ir lovos pakeitima? ka manot?
*

As galiu pasakyti tik is savo patirties. Manoji nuo pat gimimo miegojo savo lovoje, bet butent per dantu dygima budavo naktu, kad pasiimdavom ja pas save i lova, nes dantukai maniskei auga sunkiai, visada buna temperaturos, sloga, irzli, nerami, naktimis labai daznai prasibunda. Kol dygsta dantukai, tas pora paciu neramiausiu naktu, jinai miega su mumis. Kai tik matau, kad vel grizta i savo vezes, vel jinai miega savo lovyteje. Taip kad tas atvejis, kad dantu dygimas ir lovos pakeitimas tuo paciu metu, musu atveju tikrai nepasiteisintu ax.gif
oncee
Man iskilo klausimukas, gal atsilieps mamytes, kurios galetu pasidalinti patirtimi. Ar vaikas ismiegos visa nakti, kai ji atpratinsiu nuo naktiniu maitinimu? tiesiog teko girdeti tokia teorija smile.gif Gal pries iskeliant atskirai miegoti reikia atpratinti nuo naktinio valgymo?
Montekrista
QUOTE(oncee @ 2011 06 30, 07:35)
Man iskilo klausimukas, gal atsilieps mamytes, kurios galetu pasidalinti patirtimi. Ar vaikas ismiegos visa nakti, kai ji atpratinsiu nuo naktiniu maitinimu? tiesiog teko girdeti tokia teorija smile.gif Gal pries iskeliant atskirai miegoti reikia atpratinti nuo naktinio valgymo?
*

be abejo iš pradžių atptratinkit nuo valgio naktį. Kam vaikui dvi priežastys stresuot kartu? O jūs neišsimiegosit, lakstysit,. kai jis kelsis norėdamas valgyt.
ragnez
QUOTE(oncee @ 2011 06 30, 07:35)
*

viskas priklauso nuo vaiko amziaus 4u.gif
oncee
QUOTE(ragnez @ 2011 07 01, 09:59)
viskas priklauso nuo vaiko amziaus  4u.gif
*

Dar maziukas (7.5men.) 4u.gif Teks mums dar paugeti ir persikelima i atskira lovyte atideti po naktiniu maitinimu nutraukimo. Nors svajojau pradzioj ji iskraustyti i kita lovyte, jau pradedu galvoti, kad tai NEIMANOMA kol maitinu (ypatingai nakti) sad.gif Arba man kankintis ir keltis ji maitinti ir kaskart is naujo migdyti naktimis... Bet as to neistversiu doh.gif
ragnez
QUOTE(oncee @ 2011 07 01, 12:10)
Dar maziukas (7.5men.)  4u.gif  Teks mums dar paugeti ir persikelima i atskira lovyte atideti po naktiniu maitinimu nutraukimo. Nors svajojau pradzioj ji iskraustyti i kita lovyte, jau pradedu galvoti, kad tai NEIMANOMA kol maitinu (ypatingai nakti) sad.gif  Arba man kankintis ir keltis ji maitinti ir kaskart is naujo migdyti naktimis... Bet as to neistversiu  doh.gif
*

matau profilyje gimimo data - todel ir sakau. labai mazas dar vaikas ir neskubekit niekur. iseitis gali buti prie tevu lovos pristumta vaiko lovyte su nuleistu sonu - tada jis miegotu ir kartu, ir atskirai smile.gif tik lovyte reiketu kokiu nors budu pritvirtinti, kad netycia neatsirastu tarpas smile.gif
Montekrista
QUOTE(ragnez @ 2011 07 01, 12:57)
matau profilyje gimimo data - todel ir sakau. labai mazas dar vaikas ir neskubekit niekur. iseitis gali buti prie tevu lovos pristumta vaiko lovyte su nuleistu sonu - tada jis miegotu ir kartu, ir atskirai smile.gif tik lovyte reiketu kokiu nors budu pritvirtinti, kad netycia neatsirastu tarpas smile.gif
*

mes taip irgi darėm smile.gif vėliau nupirkom atskirą lovą.
grazina37
QUOTE(oncee @ 2011 07 01, 11:10)
Dar maziukas (7.5men.)  4u.gif  Teks mums dar paugeti ir persikelima i atskira lovyte atideti po naktiniu maitinimu nutraukimo. Nors svajojau pradzioj ji iskraustyti i kita lovyte, jau pradedu galvoti, kad tai NEIMANOMA kol maitinu (ypatingai nakti) sad.gif  Arba man kankintis ir keltis ji maitinti ir kaskart is naujo migdyti naktimis... Bet as to neistversiu  doh.gif
*

viena nakti pabandyk guldyti i lovyte,gali buti taip kad nejaus mamos kvapo ir nesikels daznai blush2.gif ,isgirsi kad jau juda ,miganti isimi is lovytes pamaitini ir vel atgal i lovyte paguldai mirksiukas.gif,kuo mazesnis tuo lengviau pripranta prie atskiros lovos
Svaja83
na mes irgi turesim tokia tema saviskiam kada rimtai uzvesti, nes nuo gimimo miega su mumis, na maziukas man taip pat atrodo reikia jam silumos ir kvapo mamos, , kartais kuomet pervargdavau, paguldydavau i lovyte, kad pamiegotu kokia valandele, atsibudes zinoma duduodavo, o dabar greit pusantru metu, (jo lovyte nuo pat gimimo prie musu lovos pristumta) jis dar miega su mumis, vakare su mumis uzmiega ir iskart perkeliu i jo lovyte, bet naktiniai maitinimai dar nesibaige, tenka atsikelti i saviskia, bet juokingiausia tai, kad jis turbut jau nebetokia jautria uosel turi kaip buvo keliu menesiu, nes jei uzciuopia tecio speneli bando ji zysti, bet labai greitai atsoka nuo jo, tada vyras puola mane zadinti biggrin.gif
Ramunita
QUOTE(babajoska @ 2011 06 29, 00:46)
O kodėl reikia atpratint? ar tikrai trukdo? O gal tik klausot, kai sakoma ,,negalima - pripras" g.gif  blush2.gif
Man aktualus klausimas. Kol kas tvirtos nuomonės apie pratinimą/atpratinimą neturiu. Būtų puiku sulaukti pasisakymų ir tų, kurie nesuka sau galvos dėl miegojimo kartu su vaiku - kodėl?
*

nu aš iš tų,kurie nesuka blush2.gif iki 5 mėnesių vaikas miegojo su umis. aišku pasigirsdavo replikų,kad vai kaip bus sunku,ragas ir bla bla. nu o man Dzin:)kai suėjo 5 men,sugalvojom pamigdyt lovytėj-išmiegojo visą naktį. O sugalvojau todėl,kad pačią,kai buvau vaikas, iki kaulų smegenų erzindvo miegojimas su kažkuo blush2.gif o jei dar sugalvoja priklot,arba prsiglaust ir pakvėpuot man į galvą,tai išvis doh.gif Taigi,dabar yra taip-jei nori miegot ir jam miegasi lovytėj-tai joje ir miega,jei neramus,vartaliojas ir t.t.,bet ne per miegus vartaliojęs,o jau birzgia atsibudęs-tai miega pas mus lovoj ax.gif vaikui greit 11 mėn ir jis miega ir ten,ir ten. Renkasi pats,neprimetu savo valios jam šituo klausimu.
Siurbelyte
Po ligu mano vaikiukas irgi priprato salia miegot. Buvo daug kalbu, aiskinimu, kad dideli vaikai miega atskirai ir pan. Leidau issirinkti nauja patalyne. Veiksmingiausia buvo sugalvota istorija, kad miegelis ka nors atnes (sausaini, sokolado gabaleli). Be jokio streso, asaru ir nusivylimo mano vaikas miega savo lovoje thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.