Sveiki mano panelei 2 metukai ir 2 men pastaruoju metu susiduriu su va tokia prob ji megsta but su vaikais yra gan drasi noriai bendrauja taciau kai reikalai pasisuka del zaislu pasidalinimo ji paprasciausiai juos atiduoda t.y kai vaikai atima ji atbega pas mane ir susako kas jei ko neduoda tai va nuolatos girdziu man neduoda aisku deretis einu as nes kitaip buna asaru bet po minutes is jos vel atima zodziu uzburtas ratas ( seip fiziskai ji gan silpnoka) tai noreciau paklausti ko reiktu imtis kad vaikas daugiau kovotu uz savo daiktus ir net uz save dekui
Ir mano Smiltė pasiduodavo be kovos
Mano sunutis,budamas 4 metu,parejo is kiemo apkultas,mes supuole vis klausinejom,kodel jis leidosi musamas jaunesnio.Vaikas atsake:-"as gi ne plesikas".Kaip auklejam,taip vaikas ir ivertina situacija,na, tevas nuo tos dienos moke kumsciuotis.
Geras pavyzdys padetu. Bet labiau mobilizuotis saves apgynimui gali padeti tai, jei gu Jus nepadetume atsiimti zaislo. Galite pasakyti, kad ji pati galetu atsiimti, arba geriau neduoti kitam vaikui zaislo, o jeigu ima- laikyti stipriai ir neatiduoti. Kuri laika turbut niekas nesikeis, tik po kazkiek laiko vaikas gali bandyti kitaip elgtis.Sioje situacijoje vaiko nemusa, del to nebutina isikisti suaugusiajam. Bent man jau taip atrodo.
|