Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rojus Augustas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pieva*
Jei pradėčiau nuo pačių pradžių, tai reikėtų pasakoti apie septynis nėštumo testus blink.gif , apie tai, kaip vieną iš jų dariau Akropolio tūlike ir keikiau tas mėlynas šviesas, kad nieko nesimato, kaip kitą dariausi pas anytą ir nesant visų reikiamų priemonių, teko palaistyti jos kriauklę... Bet tada istorija bus labai ilga ir aš pavargsiu rašyti, o visi likę – skaityti. Todėl tepasakysiu, kad nėštumas buvo lengvas, tiesa, kurį laiką niekaip nesupratau, kaip mano pupa (mano įsitikinimu), virto žirniu (echoskopo duomenimis) lotuliukas.gif ...

Žodžiu, vieną dieną, po šimto metų, susisiekiau su drauge. Su ja nebendravome gal 10 metų. Ji man papasakojo savo istoriją, kaip pagimdė dviem mėnesiais per anksti, nes vaikelis nustojo judėti, o gydytojai nežinojo, kas atsitiko. Tą dieną, po to laiško, priguliau nusnūsti, atsikėliau, draugės laišką pamiršau, ir man pradėjo atrodyti, kad mano žirniukas juda mažiau nei įprastai (mano gydytojas judesių skaičiuoti nebuvo liepęs). Sukėliau visus ant kojų, bet nesuspėjau nuvažiuoti iki antro šviesoforo ir mano mažius linksmai pabaksnojo koja man į šoną doh.gif .

Po geros savaitės, liepos 6 jau nebeužteko tų dviejų šviesoforų... Apsilankiau Antakalnyje, nes mano gydytojui ėjo paskutinė atostogų diena – lietuviškas kuklumas blush2.gif , šventai tikėjau, kad viskas turi būti gerai (nors vaikas judėjo gal dvigubai mažiau nei įprastai), tai kam trukdyti žmogų dėl tokių menkniekių. Antakalnyje pasiklausėme vaikiuko širdies tonų, viskas gerai, liepė skaičiuoti judesius ir nekelti vėjo lygioj vietoj. Apsiraminau.

Kaip tik tą savaitgalį lyg tornadas prasinešiau per namus, viską sutvarkiau idealiai, surinkome lovytę – gal tai buvo dar vienas ženklas? Liepos 7 pabudau dar neramesnė – jaučiau, kažkas ne taip (mano pojūčiai sakė, kad mažius juda dar mažiau). Skambinau savo gydytojui, išsipasakojau ir įsiprašiau į konsultaciją. Apžiūrėjom mano mažiuką, viskas gerai, vaikutis atitinka visas normas, tačiau pilvukas šiek tiek mažesnis, gydytojas iš to nedarė jokios problemos. Virkštelėje kraujo apytaka gera, širdutė puikiai plaka, namo išvažiavau rami wub.gif .

Deja, neilgam. Po kelių valandų kabinausi išskalbtas užuolaidas ir kovojau su bloga nuojauta. Vyras liepė dar tą patį vakarą skambinti gydytojui. Sutarėme, kad laukiame trečiadienio ryto.

Naktį miegojau labai neramiai, net ir per miegus laukiau judesiukų. Tačiau per visą naktį sulaukiau vos vieno rimto spyrio (labai bijojau, kad tai tik nebūtų paskutinis spyris) blink.gif . Atsikėlusi dar valandą bandžiau skaičiuoti judesius, tačiau jei jie ir buvo, negalėjau tiksliai pasakyti, ar tai tikrai judesiai, ar daugiau mano noras juos jausti. Vėl skambinau gydytojui, buvau pasiruošusi maldauti, kad kažką darytų. Žinoma, jis liepė atvažiuoti. Aš buvau gerokai pasimetusi, todėl vienintelis protingas dalykas atėjęs į galvą, pasiimti pinigų ir dokumentus.

Atsimenu, kaip važiuodama iki ligoninės vis mąsčiau, ką turėčiau pasakyti, kad mane guldytų stebėjimui (o gal net darytų CP) ir jokiu būdu neišleistų namo. Buvau pasiruošusi net kristi kryžium gydytojui po kojomis ir bučiuoti jas, bet namo grįžti su ta bloga nuojauta nenorėjau.

Devintą ryto jau buvau ligoninėje. Išgirdau tai, ką ir taip nujaučiau: pasitariau su kitais gydytojais dėl jūsų atvejo, įvertinus jūsų nuojautą, vaikučio judesius ir tai, kad pilvuko skersmuo šiek tiek mažesnis – darome operaciją. Tą akimirką man lyg akmuo nuo širdies nusirito.

Buvo prasidėjusi 37 savaitė. Beliko sulaukti tik to stebuklingojo veeeee. Deja, ne tiek daug atsimenu, kas vyko iki operacijos. Pamenu, skambinau MB, o jis nekelia. Turbūt vėl posėdyje, pagalvojau... Tada parašiau sms: Pirk bilietus į Vilnių (jis dirba užsienyje). Po kiek laiko sulaukiau skambučio, bet nebeprisimenu, apie ką kalbėjome, tik patvirtinau tai, ką abu nujautėme. Tiesa, dar atsimenu, kaip skambinau savo tėčiui ir bijojau, kad tik jo neištiktų infarktas (jos silpna širdis, o anūkėlio labai laukė), juk kažkas turėjo atvežti mano daiktus ir pasirūpinti viskuo, ko reikia gimdyvei. Savo krepšio į ligoninę dar net nebuvau pradėjusi krauti, nes visą nėštumą tikėjau – gimdysiu ne liepos gale, o rugpjūtį.

Operacinėje prisimenu, kaip gavau spinalinę ir tą keistą jausmą, kai mano kojos pasidarė lyg pertrėkštos varlės, na ir šlykštų pykinimą taip pat. Prasidėjus operacijai laukiau vaiko riksmo ir stengiausi išgirsti kiekvieną gydytojų žodį. Vienu metu jie pritilo, bet po kelių sekundžių pasigirdo VEEEEEEEEEE! 11.40, 2380 g ir 45 cm. Sūnaus man neparodė, supratau, kad situacija sudėtinga, nors balai buvo gana aukšti 7/8. Rojus Augustas gimė pridusęs – virkštelė tampriai tris kartus apsisukusi aplink kakliuką ir su mazgu. Kaip sakė gydytojas po operacijos, dėl tos virkštelės jie ir buvo pritilę, retai kada reikia vaiką taip vaduoti iš jos.

Po kelių valandų, jau pooperacinėje pas mane atėjo naujagimių skyriaus vedėja – vaikutis dar nemoka pats kvėpuoti (jei viskas būtų buvę gerai, kaip ir maniau, Rojus Augustas būtų gimęs rugpjūčio pradžioje). Aštuonias dienas praleidome ligoninėje: iš pradžių soliariumas ir ūsai, kad nesušaltų ir kvėpuotų mūsų mažylis, vėliau deguonies kaukė, pienuko nusitraukinėjimas, pirmasis maitinimas, pirma diena toje pačioje palatoje, vėliau ir nakvynė kartu...

Visą laiką tikėjau, kad mano berniukui viskas bus gerai, visus „jei bus gerai“, „kad tik būtų gerai“ ir pan. griežtai keičiau į „viskas BUS gerai!” ir taip ir yra – esam sveiki, laimingi ir svajojam apie brolį ar sesę.

Papildyta:
Dabar mes jau dideli wub.gif
user posted image
deluxe
Labai dziaugiuosi,kad nuojauta taves nepgavo ir dabar supi sunu ant ranku. Aukit sveiki ir laimingi 4u.gif
spengla
Pieva*, labai jauki ir graži Jūsų istorija. Labai džiaugiuosi už jus smile.gif
Tikras stebuklas, kad nesuignoravai savo motiniškos nuojautos.
isejus111
eina sau kiek teko isgyvent, jauciu tos kelios dienos kai judesiu buvo maziau atrode kaip amzinybe, aukit sveiki ir laimingi!
Eleph9
ech... net bliaut norisi huh.gif
irmaba
labai jaudinanti istorija, aisku svarbu, kad vaikuciui viskas gerai
Kopustinuke
Dziaugiuos, kad dabar augat fainuoliai kiskiai mirksiukas.gif

Gumula nurijau... mane tavo istorija labai paveike jau tada...

Aukit stiprus ir sveiki 4u.gif
Kvaksytė
Ech Pieva*, aš kuo puikiausiai pamenu tavo nerimą dėl judesiukų tom dienom ir tą paskutinę dieną... Žaviuosi tavim ir tavo motiniška nuojauta. Rojui Augustui be galo pasisekė, kad turi tokią žavią ir rūpestingą mamą. Šaunuoliai jūs abu 4u.gif
valant:)
Labai graziai aprasyta istorija smile.gif Sekmes augant 4u.gif
vi78
graziai parasyta 4u.gif sekmes ir laukiam tesinio mirksiukas.gif
sariukas
Labai grazi istorija ir saunuole mamyte, kad pasitikejo savo nuojauta 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Mo(ni)ka
Labai graži istorija wub.gif Gražuolis berniukas wub.gif Sėkmės jums 4u.gif
liolia79
Saunuole, kad klausei sirdies thumbup.gif Sekmes ir sveikateles jums 4u.gif
ingridita
Aš vis dar žaviuosi iki šiol, kad taip ryžtingai vadovavaisi savo nuojauta 4u.gif Esi labai stipri asmenybė, turinti nuostabų berniuką4u.gif
moshke123
wub.gif Labai grazi istorija wub.gif
mamymamy
Na ir aš labai džiaugiuosi už Jus. Vat taip reikia mamkoms kovot dėl savęs, gal tada ir bėdelių mažiau būtų. Matosi, kad ir gydytojas neatbukęs pasitaikė, o juk kiek yra tokių, kurie numoja ranka į mamos nuojautas. Nu tikrai šaunu, net nuotaika pasitaisė mano biggrin.gif .
Pieva*
Ačiū 4u.gif
Kažkaip dabar viskas jau nebe taip baisiai atrodo ax.gif Bėga laikas ir viskas pasimiršta, naujos bėdos užgožia senąsias...
Žydraakė
Medalis mamai už nuojautą 4u.gif
Medalis sūneliui, kad nenuvylė mamos 4u.gif
Būkit laiminga šeima wub.gif

P.S. Gerai ten parašei apie pupos virtimu žiriniu thumbup.gif Toks procesas man pačiai paliko mistika blink.gif biggrin.gif
May*
Atsimenu, kaip gavau sms... Iš pradžių net šiurpas perėjo per visą kūną - kaip gi taip? Gi turėjai gimdyti vėliau blink.gif Po to užliejo džiaugsmo banga - viskas baigėsi gerai smile.gif
Tavo stiprybe žavėjausi ir tada, kai gimė Rojus Augustas, ir dabar. Tikrai esi šaunuolė ir daugumai sektinas pavyzdys. Vyk lauk tą lietuvišką kuklumą ir kabinkis supermama.gif ordiną, tu jo verta.
_Dovi_
gerai,kad viskas laimingai baigesi, aukit diduciai ir sveikuciai smile.gif
mochito
vis del to mamos sirdis viska nujaucia teisingai..

aukit sveiki 4u.gif
Puikute
Sekmes jums abiems , nuostabi istorija , Pieva* esi sitpri moteris , tu esi Saunuole kad vadovavaisi savo nuojauta , daug daug buciuku tau ir mazajam Rojukui wub.gif wub.gif wub.gif
renaciukas66666
4u.gif
*Passion*
Saunuole mamyte, kad paklausei nuojautos 4u.gif o jau nuotraukyte kokio grozio wub.gif aukit diduciai ir sveikuciai 4u.gif
*fujimi
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif
ant bangos
saunuole mamyte ir sunelis thumbup.gif
aukit diduciai ir sveiki thumbup.gif
Pieva*
Ačiū bigsmile.gif Mūsų rimtuolis profesoriukas jau pardėjo vartytis ax.gif ir labai mėgsta žaisti su seneliu - niekas jo taip neprajuokina kaip seneliukas wub.gif

Dabar Rojus Augustas jau toks wub.gif
user posted image

O čia 4 mėnesių
user posted image
floridija
Na ir grazuoliai! Sekmes ir toliau augant!
Algyte
Aciu Dievui uz Roju Augusta wub.gif
ATijA
Pamokanti istorija, kad ne visada reikia pasikliauti tik daktarais, o MOTINOS ŠIRDIS tikrai daug ką jaučia bigsmile.gif Tikiuosi ir ateityje tavi nuojauta padės tavo sūneiliui eiti gyvenimo keliu 4u.gif
pokahonta
labai grazi istorija su laiminga pabaiga 4u.gif manes irgi galejo nebuti,jeigu ne viena senyva daktare,kuri pamate,kad man virkstele aplink kakla apsisukusi mamos pilvuyke ir kad dar kiek ir galiu uzdusti.Pamenu kazkada su mama mieste sutikom ja, tai mama veliau pasake,kad sita gydytoja mama patikejo,kad kazkas negerai ir tik jos deka sekmingai pasauli isvydau 4u.gif
yoyo75
šaunuoliai mamytė ir žirniukas 4u.gif ,tikras stebūklas,kad istorija baigėsi laimingai.
sėkmės ir laimės Jūsų šeimai
-Astreja-
Kaip gerai kad ta mamytes nuojauta egzistuoja wub.gif wub.gif aukit diduciai! 4u.gif
Pieva*
Ačiū 4u.gif
siroma
Skaičiau įsitempusi ir vis mintyse galvojau, kad viskas baigsis gerai..Taip ir baigėsi bigsmile.gif Kaip džiaugiuosi biggrin.gif Aukit sveiki, laimingi 4u.gif
ruzava
šauni istorija, dar kartą patvirtinti, kad mamos nuojauta- aukščiau visko 4u.gif
sėkmės jums 4u.gif
Padangė
uz tavo +motiniska nuojauta drinks_cheers.gif thumbup.gif
saunuole thumbup.gif
jei nebutum tikejus tai leliuko neturetum doh.gif
Milda_Milda
Esi šaunuolė drinks_cheers.gif
alonzyte
4u.gif 4u.gif 4u.gif
taute marija
Istorija panaši savo sudėtingumu...ir vardas taip pat Rojus.. ir vis pagalvoju koks dar gražus vardas Augustas wink.gif
Linkėjimai
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.