Tesiame tema apie uniformas...ka manote apie jas?
Esu uz uniformas. Bet uniforma turi buti praktiska, patogi vaikui ir nekainuoti "kosmoso". Mano sunus pradejo eiti i mokykla, tai savo pirmokui uz uniforma suplojom beveik 200lt.Paprastutes kelnes, megztas svarkelis ir"slipsas". Nesuprantu uz ka tokius pinigus lupa
QUOTE(miix @ 2009 11 11, 15:20) su tokia uniforma ir as sutikciau. Pvz neskaitant apatiniu rubu, batu, striukes, aksesuaru sunaus kasdieninine apranga kainuoja ne daugiau 60-70 LT ( kelnes + dzemperis). Ir aisku mergaitems saltuoju metu laikotarpiu privalo buti kelnes, o ne sijonai. QUOTE(miix @ 2009 11 11, 16:20) Esu uz uniformas. Bet uniforma turi buti praktiska, patogi vaikui ir nekainuoti "kosmoso". Mano sunus pradejo eiti i mokykla, tai savo pirmokui uz uniforma suplojom beveik 200lt.Paprastutes kelnes, megztas svarkelis ir"slipsas". Nesuprantu uz ka tokius pinigus lupa Tai pigios pas jus uniformos. Mūsų mokykloje jos kainuoja 670 (sijonas, švarkas, liemenė)
Buvau už uniformas, kol nepamačiau, kokias įsivedė daugelis mokyklų:
sintetinės medžiagos, švarkai (nepatogu), baisios, "pokarinės" kelnės, ypač mergaitėms, "purvinos" spalvos, palaidinės, kurios išlenda iš kelnių ar sijonų ir vaikas vaikšto plika nugara (ilgas trikotažas būtų daug patogiau) ir taip toliau. Džiaugiuosi, kad pas mus uniformų nėra, ir galiu mergaitei pirkti bei megzti jaukius, šiltus, paprastus, natūralių audinių daiktus...
pas mus privalomi tik švarkai. Kaina jų apie 100 lt
Aš už uniformas QUOTE(Padrushkyte @ 2009 11 11, 17:11) Na tokius pinigus uz uniforma AUGANCIAM vaikui kazin ar sutikciau moketi O ir 200lt uz uniforma, manau, yra per daug. Ypatingai siuo sunkmeciu ne kiekvieni teveliai gali sau tai leisti.
VAU nu ir kainos
idiotizmas tokias sumas už uniformas mokėt. ir kaip mokinių tėvai reaguoja? tėvų taryba, komitetas? visiems tinka? nieks nekelia balso? paskaičiau kitą temą kur mamos riejasi dėl dvidešimt litų kažkokiai vakaruškai, o čia už uniformas toks reketas. o juk uniforma vaikui reikalinga ne viena -- taigi ir pagriūva, ir apsidrabsto. QUOTE(Bekasė @ 2009 11 11, 14:51) su tokia uniforma ir as sutikciau. Pvz neskaitant apatiniu rubu, batu, striukes, aksesuaru sunaus kasdieninine apranga kainuoja ne daugiau 60-70 LT ( kelnes + dzemperis). na nežinau, man vien kelnės/džinsai ar bliuzonas tiek kainuoja. QUOTE(Padrushkyte @ 2009 11 11, 15:11) Kurioj mokykloj čia taip? QUOTE(sena niekšė @ 2009 11 11, 18:45) mes kelnes dvejas turim, o su megztuku vienu apsieinam.
Mano mokykloje tai tik svarkai privalomi. Man tai visai gerai, kad uniformos yra, nesu taip jau pries
Pas mane mokykloj nėra ir tuo džiaugiuos.Iš dalies-gerai,rodos susilygintų visi apranga (turtingų tėvelių vaikučiai ir neturtingų) ,BET visai kitas dalykas,kad neturtingesni tėveliai neįpirktų uniformų,todėl vaikai dar labiau išsiskirtų
Na, už uniformas iki šiol buvau "už" kol neperskaičiau jūsų visų pasisakymų
Tai jau dabar turbūt nelabai jos norėčiau savo vaiko mokykloje...
Nuo šių metų mūsų mokykla gavo gimnazijos statusą, gal kada ir uniformos bus privalomos...kolkas to nėra ir labai gerai
pas mus yra uniforma: mergaitem kelnes,sijonas,svarkas. Berniukam:kelnes ir svarkas. tai mokytojia dave pvz. ir pasake kokioj parduotuvej medziaga o siukites kur norit.tai mna visu 3 daliu pasiuvimas su medziaga 220 berods...galima ir pigiau aisku...o seip minusu uniformoj nematau bent mano nes medziaga ne sintetine ir siuveja igudus uniformas siut tai sake siuvo kad butu patogiau nu ir patogu...
QUOTE(ziedute @ 2009 11 15, 18:58) Gerai tose mokyklose ir pasiseka tiems, jei kur yra nebrangiai arba bent kokybiški rūbai (bent jau ne sintetiniai rūbai ir "ne purvinos" spalvos"), bet jeigu nėra pasirinkimo Va, va. Ir as taip galvoju QUOTE(miix @ 2009 11 16, 11:26) Va, va. Ir as taip galvoju kaip apibudinot uniforma, tai ji lygiai tokia pat ir pas mano sunu mokykloje, bet kainavo apie 140lt. Manau kiekviena mokykla susiderina su siuvykla savas kainas QUOTE(egliuska @ 2009 11 16, 16:11) kaip apibudinot uniforma, tai ji lygiai tokia pat ir pas mano sunu mokykloje, bet kainavo apie 140lt. Manau kiekviena mokykla susiderina su siuvykla savas kainas Musu atveju, greiciau, direktore, o ne mokykla. Sukta moteriske
Nezinau ar jums bus idomu, bet galiu papasakoti apie uniformas Airjoje. As uz jas, nes kokybiskos, nera super brangios, sunus eina i mokykla su pilkom kelnem, zydrais marskinukais, tamsiai melynu kaklaraisciu ir tamsiai melynu megztuku su mokyklos emblema. Kuno kulturai taip pat - zydra "maikute", ir tamsiai melynas treningas su mokyklos emblema. Bet pamacius kainas - issiziojau. Lietuvoj tikrai labai brangu, nes cia irgi panasiai, o atlyginimai juk skiriasi gerokai. Taciau cia ir vadovelius turim kas met pirkti patys
na pas mus padare uniformas,tipo privalomos,kas netures tures pereit i kita mokykla,nes cia jau gi mnazija.Na ka,pasiuvom,is klases kokie 8 vk.su uniformom,jos kaina 250,o mano 2 vk.ir ka,paejo su jom savaite,ir visi pamirso jas,vel rengias kas ka nori,o uniforma spintoj,aisku galetu rengtis,mano vk.jos patinka,bet sijonai ploni,o mes ziema rengiames kelnem,svarkai jau po savaites susiburbuliavo.Daugiau,kad ir lieps siutis,nebesiusiu,nebent visa klase tures uniformas
Aš prieš uniformas... Bent jau daug kur sakoma, kad pagrindinis uniformų tikslas, kad visi vaikai būtų lygūs, neišsiskirtų išvaizda ir pan., bet uniforma tik švarkas ir kelnės/sijonas, tai skirsis palaidinės/batai ir t.t. Ypač merginos tai tikrai sugebės išsiskirt ir pasidemonstruot, jei tik norės ir lygybės tai neduos. Kad visi atrodytų taip pat, reikia uniformų kaip Airioj arba Anglijoj, bet tada kita problema: neturtingi tėveliai negalės visko nupirkti
Lygybės nebus niekada, nors ir maišą ant galvos maukit. Visą laiką visais laikais vaikai skirsis. Net gi tais sovietiniais vaikai skyrėsi, nors visi buvo su uniformomis. Kas turėjo mandresnį penalą, kas geresnę kuprinę, kas importinę gumą ar saldainių atsinešdavo. Kita vertus, pačios pagalvokite, ar tėvai privalo pirkti pigią avalynę, pigius batus ir kt. pigius daiktus, kad gink D jų vaikas neatrodytų kažkoks "prabangus". Kas turi už ką, tas niekada nenuskriaus savo vaiko. Ir tai jų teisė.
Džiaugiuosi, kad mūsų mokykloje nėra uniformų ir kolkas neplanuojama. Kodėl? Nes gerai, kad galima vaikus rengti pagal sezoną ir įvairiai. Be to vistiek tėvai negali apsiriboti tik vienu uniformos komplektu, juk drabužiai purvinasi, juos reikia valyti ar skalbti (kažin, kiek kainuoja uniformos valymas??). Todėl reikia dviejų komplektų. QUOTE(Subjektyvi @ 2009 11 18, 18:35) Džiaugiuosi, kad mūsų mokykloje nėra uniformų ir kolkas neplanuojama. Kodėl? Nes gerai, kad galima vaikus rengti pagal sezoną ir įvairiai. Be to vistiek tėvai negali apsiriboti tik vienu uniformos komplektu, juk drabužiai purvinasi, juos reikia valyti ar skalbti (kažin, kiek kainuoja uniformos valymas??). Todėl reikia dviejų komplektų. Pritariu.Aš taip pat džaiugiuosi, kad nereikia uniformos įpirkinėt.kažkaip su sūnum sutarėm, kuriuos rūbus dėvės mokykloj, kuriuos namie ar kieme. Visada atėjęs pasikabina tvarkingai, persirengia.Nedemonstruojam mes jokių "madŲ", išrinkom patogiausią variantą ir su juo vaikšto kasdien (aišku, jei per Dailės pamoką sutepa, pakeičiu kuo nors kitu, bet šiaip skalbiu, lyginu per išeigines) QUOTE(studenčiukė @ 2009 11 18, 16:38) Kad visi atrodytų taip pat, reikia uniformų kaip Airioj arba Anglijoj, bet tada kita problema: neturtingi tėveliai negalės visko nupirkti Neturtingiem teveliam Airija moka pasalpa pries mokslo metus - susipirkti ko reikia
Na siemet jau baigiam 4 klase ir visus tuos metus devejom uniforma kuo labai dziaugiuosi, nesuprantu siaip tevu nusistatymo pries, juk ir mes kazkada devejom ir nieko nenumirem, nors mano galva buvo dar baisesnes ir nepatogesnes
Nežinau kaip ten dėl nepatogumo ar patogumo, bet tais laikais uniformos buvo sąlyginai pigios, jas galėjai įsigyti parduotuvėje ir nesukti galvos. Be to mežiagos kiek pamenu buvo natūralios. Prie uniformos prisiūdavome mokyklos emblemą. "Manketukai" ir kt. grožiai labai dažnai buvo rankų darbo
pas mus mokykloje dar tik bando ivedineti uniformas
QUOTE(Milita @ 2009 11 20, 14:00) pas mus mokykloje dar tik bando ivedineti uniformas QUOTE(Milita @ 2009 11 20, 13:00) pas mus mokykloje dar tik bando ivedineti uniformas mums uniforma atitarnaus visa pradine mokykla, pasiuta buvo su uzlenkiamais mankietais, sarafane sagutes persisiuvo ir vaikstom jau 4 metai, tikrai buciau paprastiems rubams isleidus daugiau, o kur dar galvos skausmas suziuret ka apsirenge, siuo metu mano pana pati jau issiruosia i mokykla
Pradinukų mamoms uniforma yra vargas, skalbiu dukart per savaitę, nes po dailės grįžta dailus, per naktį nespėja išdžiūti, kelnių keliai jau apsitrynę, pabalę. Kartą nespėjo persirengti, su uniforma į būrelį nuėjo, neišplaunamais dažais ištepė. Apykaklė apgraužta... Dar pusė metų nepraėjo, o kažkas keturis metus nešioja.
Vaikas uniforma džiaugėsi vieną savaitę, dabar džiaugiasi penktadieniais, kai galima eiti be uniformos.
as uz uniformas, uz sijoneli, kelnes ir svarkeli mokejom apie 200 lt, ir visai fainos uniformos, dzinsines medziagos, tikrai grazu ir patogu
Aš esu UŽ uniformas, nes nėra vaiku diskriminacijos (vieni prasčiau, kiti geriau apsirengę), tik kad uniformų kaina neatitinka kokybė, jau po poros mėn. medžiaga šviečiasi, skylėta...ne taip kai mūsų laikais, iš kokybiškos tvirtos vilnonės medžiagos buvo siutos suknelės, švarkai, kelnės
as us uniformas bet tikrai ne uz 600 ar 700litu.
QUOTE(murzinyte @ 2009 11 19, 12:27) Neturtingiem teveliam Airija moka pasalpa pries mokslo metus - susipirkti ko reikia
As uz uniforma,vaikui viskas aisku ir mamai ar teciui,nereikia galvos sukt is ryto
QUOTE(Miauki @ 2009 11 30, 12:38) Pradinukų mamoms uniforma yra vargas, skalbiu dukart per savaitę, nes po dailės grįžta dailus, per naktį nespėja išdžiūti, kelnių keliai jau apsitrynę, pabalę. Kartą nespėjo persirengti, su uniforma į būrelį nuėjo, neišplaunamais dažais ištepė. Man irgi vargas ta uniforma
o as esu uz uniformas tik vyresniems vaikuciams. Man atrodo pradinukams - tai didelis laisves varzymas. Mergaitems ziema labai nepatogu - salta ir persirenginet turi i mokykla ateje. Drauges dukra nemegsta savo uniformos, bet liesa mergaite kabo ant jos kaip maisas ta uniforma, pasiuvo isaugimui...
Nors vaikas tik rugseji eis i 1 klase, rinkausi mokykla, kur reikia nesioti uniformas.
Uniformos-labai geras dalykas tada, kai prasideda "madu demonstravimas". Kai yra unoforma maziau ka demonstruoti lieka: rankines ir batai
QUOTE(double_cat @ 2010 01 28, 16:21) Uniformos-labai geras dalykas tada, kai prasideda "madu demonstravimas". Kai yra unoforma maziau ka demonstruoti lieka: rankines ir batai Pritariu, bet jeigu yra uniforma, tai norėtųsi, kad ta uniforma ir patogi būtų, ir ne kaip maišas ant vaiko kabėtų, ir už normalią kainą. Kai sesuo parodė dukters uniformą žagtelėjau: megztinis - visiškos sintetikos, be formos (ale maišas), bet užtat už 70 Lt. Mano sūnaus mokykloje uniformų nėra (kažkaip rinkdama vaikui mokyklą pirmiausia žiūrėjau į mokytoją ir atstumą iki namų, bet ne į uniformą QUOTE(double_cat @ 2010 01 28, 16:21) Uniformos-labai geras dalykas tada, kai prasideda "madu demonstravimas". Kai yra unoforma maziau ka demonstruoti lieka: rankines ir batai Kad neprasidetu madu demonstravimas reikia vaiku samone ugdyti tinkama linkme. O jei griztant uz ar pries-as pries. Turiu du sunus mokinius ir man ta uniforma yra kankyne. Kaip jau minejo nespeji skalbt guaso ir visokiu kliju is jos, problema pritaikyt ruba po svarku kai salta, tuoj isaugama ir atrodo kaip klounai-pradzioj del to, kad per didele pasiuvi, nes norisi, kd tarnautu ilgeliau, o paskui, kai ima isauginet
Mano manymu, visai neprivaloma mergaitėms kelnės
P.S. mūsų mokykloje uniforma kainuoja apie 200 lt. QUOTE(Bekasė @ 2009 11 11, 15:51)
Mūsų mokykloje taip pat yra uniforma ir aš tuo labai patenkinta.O kadangi turėjau gaimybė pati pasisiūti-tai parinkau kokybišką audinuką ir padariau pagal figūrą .Sijonas ir švarkas kainavo apie 60lt
Mano pradinukas irgi nesioja uniforma, ir as esu pries uniformas. Uniforma kainavo 275 Lt, bet kiekvienais metais kaina kyla. Praejusiais mokslo metais kelnes kainavo 100 Lt ir kovo menesi jau kelius lopiau, nes isdilo. Siais mokslo metais kelnes kainavo jau 110 Lt. Audinys plonas, sudetis 65 proc. vilnos ir 35 proc. poliesterio, bet man atrodo, kad tie procentai bus sumaisyti, nes audinys labai greitai nusiblizgina. Kokiu galu tie dizaineriai sugalvoja, kad pradinukui patogiausias drabuzis svarkas?
Kas liecia madu demonstravima, negalvokit, kad uniformos vaikus sulygina. NESAMONE. Mano jaunelio klaseje paskutinis mados klyksmas - PSP konsoles. QUOTE(niedulis @ 2010 02 09, 19:49) Mano pradinukas irgi nesioja uniforma, ir as esu pries uniformas. Uniforma kainavo 275 Lt, bet kiekvienais metais kaina kyla. Praejusiais mokslo metais kelnes kainavo 100 Lt ir kovo menesi jau kelius lopiau, nes isdilo. Siais mokslo metais kelnes kainavo jau 110 Lt. Audinys plonas, sudetis 65 proc. vilnos ir 35 proc. poliesterio, bet man atrodo, kad tie procentai bus sumaisyti, nes audinys labai greitai nusiblizgina. Kokiu galu tie dizaineriai sugalvoja, kad pradinukui patogiausias drabuzis svarkas? Kas liecia madu demonstravima, negalvokit, kad uniformos vaikus sulygina. NESAMONE. Mano jaunelio klaseje paskutinis mados klyksmas - PSP konsoles. Vaiko klasėje kelios mamos pačios siuvo uniformas |