Mielosios mamos, argi nebūna dienų, kai pritrūksta fantazijos, ką pagaminti vaikui pietums, kad būtų sveika, skanu, bet ir nekainuotų daug pinigų? Norėdama paskatinti mamas pasidalinti savo idėjomis, kaip sveikai, skaniai ir pigiai pagaminti savo mažiesiems pietus, bendrovė Smulkus urmas, kuri rūpinasi sveiku ir subalansuotu moksleivių maitinimu ir teikia šias paslaugas, žymimas Myls ženklu daugelyje Lietuvos mokyklų, skelbia konkursą Pietūs mažiesiems. Daugiausiai balsų surinkusių trijų sveikų ir nebrangių receptų autorės bus apdovanotos Myls įsteigtais prizais: Contacto keptuve arba prikaistuvu. Prizinio fondo vertė 300 litų. Visi receptai su nuotraukomis bus sudėti į elektroninę knygą, kuri bus išsiųsta visiems konkurso dalyviams. Konkurso sąlygos: 1. Patiekalo receptas turi būti tinkamas 7-10 metų vaikams. 2. Turi būti pateiktas išsamus recepto aprašymas, nurodant ingredientus ir gamybos procesą). 3. Turi būti nurodyta gaminamo patiekalo kaina. 4. Receptas turi būti pateiktas su pagaminto patiekalo nuotrauka. Receptų su nuotraukomis laukiame nuo 2009 11 11 iki 2009 12 01. Už labiausiai patikusius receptus balsuokite nuo 2009 12 02 iki 2009 12 09.
WOW naujas konkurselis
Stebukle
2009 11 11, 19:18
irgi tik viena fotke dalyvauja, ar galima kelias? Procesa visa ir rezultata?
Klausimai-atsakymai:
*Nuotrauka dalyvauja viena, joje turi būti galutinis patiekalo vaizdas - jokių proceso nuotraukų, negalima sudėti 2-3-4 foto į vieną vietą visam ruošimo proceso pavaizdavimui. Nuotraukoje neturi matytis žmonių.
* Nuotraukos aprašyme reikia surašyti viską, ko reikalauja konkurso taisyklės:
1. Patiekalo receptas turi būti tinkamas 7-10 metų vaikams. 2. Turi būti pateiktas išsamus recepto aprašymas, nurodant ingredientus ir gamybos procesą). 3. Turi būti nurodyta gaminamo patiekalo kaina. 4. Receptas turi būti pateiktas su pagaminto patiekalo nuotrauka.
aprašyme telpa labai daug simbolių, tad rašykite drąsiai išsamiai.
* Konkurse galioja visos tos pačios nuotraukų apipavidalinimo taisyklės kaip ir kituose konkursuose.
* Receptai be lietuviškų simbolių nebus tvirtinami.
jei konkurso eigoje kils klausimų, aptarsime smulkmenas.
QUOTE(Rustė @ 2009 11 11, 20:24) 2. Turi būti pateiktas išsamus recepto aprašymas, nurodant ingredientus ir gamybos procesą). 3. Turi būti nurodyta gaminamo patiekalo kaina. Kur? Nuotraukos "pavadinime"? Pažiūrėjau konkurse ir iš pirmų dalyvių atsakymą jau matau.
 +2009 11 11, 20:02--> QUOTE(hi  @ 2009 11 11, 20:02) Kur? Nuotraukos "pavadinime"? Pažiūrėjau konkurse ir iš pirmų dalyvių atsakymą jau matau. taip, laukiau nors 1 foto, tada iš karto aišku. norėčiau pridurti, kad nuotraukose turi būti PIETŲ PATIEKALAS. pusrytukai, užkandėlės salotos, mišrainės nebus tvirtinamos.
Erszebeth
2009 11 11, 21:15
QUOTE(Rustė @ 2009 11 11, 21:10) taip, laukiau nors 1 foto, tada iš karto aišku. norėčiau pridurti, kad nuotraukose turi būti PIETŲ PATIEKALAS. pusrytukai, užkandėlės salotos, mišrainės nebus tvirtinamos. Ot velnias  Taigi mokykloje pietus valgo
ups ne taip perskaičiau
QUOTE(Erszebeth @ 2009 11 11, 21:15) Ot velnias  Taigi mokykloje pietus valgo  man labai gaila, bet tokie reikalavimai, kad pietūs turi būti. teks savaitgalį ką gaminti
ŽuvelėNEauksinė
2009 11 11, 22:08
Nugis fainas konkursas mažu kokių naujovių pamatysim gaila kažką gamindama naujo,niekda nefotkinu  turiu vieną savo gamybos receptą,reikės pasigamint
Papugele
2009 11 11, 22:25
Fainas konkursas  O ko sriuba dingo? Netiko pietums?
O kodėl toks keistas metų limitas, 7-10 metai?  Jei pas mane 3 metų vaikas, tai aš nežinau, ar tiktų 7-10 metų vaikams mano pietūs  ? Kaip čia dabar nuspėti - tiktų ar netiktų?  Ir kaip kainą apskaičiuoti  ? Vienos porcijos kaina?
QUOTE(Ice @ 2009 11 11, 23:07) O kodėl toks keistas metų limitas, 7-10 metai?  Jei pas mane 3 metų vaikas, tai aš nežinau, ar tiktų 7-10 metų vaikams mano pietūs  ? Kaip čia dabar nuspėti - tiktų ar netiktų?  Ir kaip kainą apskaičiuoti  ? Vienos porcijos kaina? metų limitas toks, kokį nurodo rėmėjai. čia turima omenyje, kad nebūtų visiškai paprastas patiekalas, kaip kokia avižinė košė, norisi įmantrumo, o tuo pačiu ir suteikiama didesnė laisvė naudoti tokius produktus, kokių mažiukams negalima, o didesni jau gali valgyti, tokius kaip majonezas, alyvuogės, kažkokie konservuoti vaisiai ir t.t. kiek metų jūsų vaikui neturi reikšmės, patiekalas turi būti skirtas 7-10m vaikui, bet nebūtinai jūsų 3 metų vaikas turi jį valgyti  o kainą tai kaip norite, galite porcijos, galite viso patiekalo, nekonkretizuojama
idomus konkursas  bet alkanam geriau i foto net neziuret
liuks konkursas  aš manau, jog smulkus urmas semsis idėjų, kaip pigiai ir skaniai maitinti pradinukus (1-4 klasė). Tikslas ko gero būtų įdomūs receptai už priimtiną kainą. Bet ir mums labai naudingas konkursas, visos pasisemsim idėjų
Cukraus pudra
2009 11 12, 11:34
keistas konkursas.
Jurgiuksfoto
2009 11 12, 12:38
Aidulia
2009 11 12, 13:56
QUOTE(Rustė @ 2009 11 12, 00:38) tikiuosi nerasti patiekalų su majonezu 7-10 metų vaikams
QUOTE(Aidulia @ 2009 11 12, 13:56) tikiuosi nerasti patiekalų su majonezu 7-10 metų vaikams nesupratau, o kas blogo tame majoneze  nors kiekviena šeima individuali, maitinasi irgi įvairiai. Yra tokių, kurie pašiurpsta išgirdę jog vaikai kotletus valgo su bulvėm.
QUOTE(Aidulia @ 2009 11 12, 13:56) tikiuosi nerasti patiekalų su majonezu 7-10 metų vaikams va dabar visi special for you pakeis mitybos įpročius ir nedės majonezo ?
Papugele
2009 11 12, 14:13
As tai laukiu daugiau nuotrauku. Tikuos mamos jau verda, fotkina..
QUOTE(Aidulia @ 2009 11 12, 13:56) tikiuosi nerasti patiekalų su majonezu 7-10 metų vaikams majonezas nėra toks blogas, mano dukra laikosi spec dietos, vos ne pagrindinis ingredientas (riebalų jai reikia daug) ilgą laiką buvo. (nuo 3 metų dieta) su dietologe nuolat bendraujam, tikrai būtų pasakiusi, kad negalima  o be to, galima gi papuošimui truputį  nesakau, kad šaukštais iš stiklainio valgyti...
Vicious Vici
2009 11 12, 15:00
ech, ir vėl viskas tik vaikučiams  o po to dar kas nors sako: kodėl konkursuose nedalyvauji? būtų įdomu kaip tik valgių šeimai konkursas
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 12, 15:00) ech, ir vėl viskas tik vaikučiams  o po to dar kas nors sako: kodėl konkursuose nedalyvauji? būtų įdomu kaip tik valgių šeimai konkursas  tai negi nėra tokių patiekalų, kas tinka ir vaikui ir suagusiam? dabar dalyvaujantys receptai visi tinkami visiem amžiaus tarpsniams nuo 7 metų
laukine
2009 11 12, 15:14
o norit pasakyti, kad jus gaminat atskitai sau ir vyrui, po to trimeciui vaikui atskirai, ir septynmeciui atskitai? cia toms kurios skundziasi kad ir vel vaikams konkursas? mano seimoj maistas gaminamas visiems vienas. taip kad ir suaugusiuju pietus galima paruosti septynmeciui - padekoruoji akytemis, burnyte ir gaunasi vaikiskas patiekalas  fantazijos reikia
mano balsas cukinijų sriubai garantuotas  iki šiol buvau ragavusi tik moliūgų, bet radusi šitą receptą pabandžiau pasigaminti. labai paprasta ir labai skanu. ačiū už receptą
QUOTE(l'eau @ 2009 11 12, 16:38) mano balsas cukinijų sriubai garantuotas  iki šiol buvau ragavusi tik moliūgų, bet radusi šitą receptą pabandžiau pasigaminti. labai paprasta ir labai skanu. ačiū už receptą  va ir receptas netik vaikams tinkamas tikiu, kad bus daug naudingu ideju
Vicious Vici
2009 11 12, 16:10
QUOTE(Rustė @ 2009 11 12, 15:06) tai negi nėra tokių patiekalų, kas tinka ir vaikui ir suagusiam? dabar dalyvaujantys receptai visi tinkami visiem amžiaus tarpsniams nuo 7 metų  nu aš kažkaip įsivaizduoju, kad čia reiktų kaip nors vaikiškai pateikti, tarkim vaikiškoje lėkštutėje ar papuošti vaikiškai, jei nori tikrai laimėti, o bele tik dalyvauti, tai ne mano stilius
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 12, 16:10) nu aš kažkaip įsivaizduoju, kad čia reiktų kaip nors vaikiškai pateikti, tarkim vaikiškoje lėkštutėje ar papuošti vaikiškai, jei nori tikrai laimėti, o bele tik dalyvauti, tai ne mano stilius  nemanau, kad tai kliūtis nedalyvauti  mano vaikams grožio nereikėdavo. jiems reikėdavo paaiškinimo, kodėl čia sveika tai, ką siūlau valgyti  manau drąsiai galima dalyvaut ir neturinčioms vaikų  papuošimas gali būti ir klasikinis, vaikams gi patinka kai juos laiko vyresniais  ir patiekia patiekalus kaip visiem  netikrinsiu nikų, kas kiek turi vaikų ir kokie jie amžiaus
VI-VA-VI
2009 11 12, 17:01
Puikus konkursas as noreciau dalyvauti  bet ne moku aprasyti savo Recepta
mmergyte
2009 11 12, 17:27
QUOTE(laukine @ 2009 11 12, 15:14) o norit pasakyti, kad jus gaminat atskitai sau ir vyrui, po to trimeciui vaikui atskirai, ir septynmeciui atskitai? cia toms kurios skundziasi kad ir vel vaikams konkursas? mano seimoj maistas gaminamas visiems vienas. taip kad ir suaugusiuju pietus galima paruosti septynmeciui - padekoruoji akytemis, burnyte ir gaunasi vaikiskas patiekalas  fantazijos reikia  as tikrai gaminu atskirai,bent jau vaikui  o kartais ir su mb valgom skirtinga maista
laukine
2009 11 12, 17:37
QUOTE(mmergyte @ 2009 11 12, 17:27) as tikrai gaminu atskirai,bent jau vaikui  o kartais ir su mb valgom skirtinga maista  na bet turit tam preizasti, ar ne?  zinoma yra seimu, kur kazkuris yra alergiskas kazkam, vegetaras or smth. as cia norejau pasakyti, kad siame konkurse manau gali dalyvauti visi (nebent namie negamina  )- nebutinai tik turintys vaiku  bet kuri patiekala galima pridejus ar atemus kazka pritaikyti pirmokui Papildyta:QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 11 12, 17:01) Puikus konkursas as noreciau dalyvauti  bet ne moku aprasyti savo Recepta  vi-va-vi, parasyk man i az savo receptuka, as tau LT kalba persiusiu pataisyta (jei tu cia del LT kalbos ir klaidu )
mamulka10
2009 11 12, 17:39
QUOTE(Rustė @ 2009 11 11, 18:05) o kur ta viska siusti ? i el pasta koki ?
QUOTE(mamulka10 @ 2009 11 12, 17:39) va čia http://www.supermama.lt/foto/ten yra nuoroda "kaip dalyvauti" bus paaiškinta
mmergyte
2009 11 12, 18:24
QUOTE(laukine @ 2009 11 12, 17:37) na bet turit tam preizasti, ar ne?  zinoma yra seimu, kur kazkuris yra alergiskas kazkam, vegetaras or smth. priezastis ta,kad vaikui neduodam bet ko,ka galbut patys suvalgom,o del savesir mb,jis nori sociau pavalgyt man tieknereikia ir gaminu skirtingai
Koks saunus Zaliasis Sreko pasimatymas. Saunuole mamyte trykstanti fantazija.
Betukas
2009 11 13, 12:19
Šaunus konkursas  O dalyvauti verta, nes kaip supratau kiekvienas dalyvis gaus visų receptų knygelę
Vicious Vici
2009 11 13, 13:03
http://www.supermama.lt/foto/index.php?f=p...&phid=19113nu super, ką ir kalbėjau, čia gi ne šiaip valgių konkursas, o vaikų valgių, tai bent jau man visa kita nublanksta prieš šią kompoziciją
Man irgi gražu , jau įsivaizduoju kaip tokius žmogėliukus daro mokyklos virėjos
Papugele
2009 11 13, 21:54
QUOTE(Lera @ 2009 11 13, 19:47) Man irgi gražu , jau įsivaizduoju kaip tokius žmogėliukus daro mokyklos virėjos  Prajuokinai  O grazu butu, ant visu stalu Srekai
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 13, 14:03) http://www.supermama.lt/foto/index.php?f=p...&phid=19113nu super, ką ir kalbėjau, čia gi ne šiaip valgių konkursas, o vaikų valgių, tai bent jau man visa kita nublanksta prieš šią kompoziciją  bet ar idomus tas srekas 7-10metu vaikams maniskis 4metu, tai apstulbes ziurejo i sita lekste, bet paklausus ar valgytu, tai sako ne  nemegsta nei kopustu, nei paprikos
Saunus manau konkursas,bet tikrai nebalsuosiu uz visokius veidukus ale Srekiukus ir t.t kokiam vaiku baliui tai taip galima pridaryt prigalvot grazu ir stala puosia tikrai,bet mokykloj virejos tokiu groziu manau sunkiai sudelios,ir taip sukasi kaip vejai moterytes.Is patirties kalbu.
ŽuvelėNEauksinė
2009 11 14, 12:13
Šrekiuks tai nerealiai atrodo QUOTE(Olive* @ 2009 11 14, 11:40) bet ar idomus tas srekas 7-10metu vaikams maniskis 4metu, tai apstulbes ziurejo i sita lekste, bet paklausus ar valgytu, tai sako ne  nemegsta nei kopustu, nei paprikos   mažuma vaikų kurie mėgsta paprikas ir kopūstėlius
Aidulia
2009 11 14, 12:32
QUOTE(ŽuvelėNEauksinė @ 2009 11 14, 13:13) mažuma vaikų kurie mėgsta paprikas ir kopūstėlius  maniškiai kaip tik skundžiasi, kad mokykloje daržovių turi kaulyti. Ketinu eiti pakalbėti su virėjom, kad maniškiams vietoj bulvių daržovių daugiau dėtų  , nes turbūt lieka, va kalbat, jog daugelis vaikų nemėgsta (o mano vaikai nevalgo tų valgyklinių drėgnų bulvių). O dėl Šreko  .... gal ir patiktų toks menas 3 metų vaikams, maniškiai tai juokėsi  . Nepadarė jiems įspūdžio.
Nieko sau
2009 11 14, 14:21
QUOTE(Betukas @ 2009 11 13, 12:19) Šaunus konkursas  O dalyvauti verta, nes kaip supratau kiekvienas dalyvis gaus visų receptų knygelę  elektroninę Šrekas nuostabus  Labai kūrybinga mama
QUOTE(gritte @ 2009 11 14, 15:21) elektroninę  kaip faina
Vicious Vici
2009 11 14, 14:27
neįsiskaičiau, kad valgykloms  tuomet absurdėlis man kažkoks... eilinis valgių konkursas, pridengtas vaikais ir tipo sveikuoliškumu  nu kokie ten sveikuoliškumai gali būti valgykloje? reikia tuomet visko ekologiško ir šviežio
VI-VA-VI
2009 11 14, 15:41
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 13, 13:03) Puiki fantazija Tek mazai dar Receptu,bet galvoju po iseginiu bus daugiau
Aidulia
2009 11 14, 16:40
Labai laukiu receptų su įvairiomis kruopomis. Nes pati neturiu fantazijos, o maniškiai labai mėgsta bet kokias kruopas. Kol kas man patiko tik trinta sriuba, kurią būtinai išvirsiu  .
ŽuvelėNEauksinė
2009 11 14, 16:49
QUOTE(Aidulia @ 2009 11 14, 12:32) maniškiai kaip tik skundžiasi, kad mokykloje daržovių turi kaulyti. Ketinu eiti pakalbėti su virėjom, kad maniškiams vietoj bulvių daržovių daugiau dėtų  , nes turbūt lieka, va kalbat, jog daugelis vaikų nemėgsta (o mano vaikai nevalgo tų valgyklinių drėgnų bulvių). O dėl Šreko  .... gal ir patiktų toks menas 3 metų vaikams, maniškiai tai juokėsi  . Nepadarė jiems įspūdžio. neskau,kad tokių vaikų nėra,bet jų mažuma  papraščiausiai kitos mamos nelabai ir pratina prie tų daržovių o dėl kruopų,atsimenu mano tėtis,kai aš dar maža buvau,darydavo vėdarus iš kvietinių/miežinių kruopų  baisiai skanu būdavo,bet kažkodėl nebedaro
|
|