Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Piešimas ant porceliano
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Purkelis
Sveiki
Sukuriau nauja temele , nes neradau temeliu sia tema. ax.gif
Atradau kad yra dazu porcelenui kur uztenka iskepti orkaiteje , gal kas bandet bei galetumet pasidalinti patirtim.
mildute6
Labas rytas
Na aš nesu specė, bet vieną puodelį nudažiau Hobby line dažais,
user posted image
o kitą puodelį apklijavau servetėle.
user posted image
Na ir komplektėlis apklijuotas
user posted image

Tik jū neiškepiau dar
kusachius
šiandien pagaliau nusipirkau kelias spalvas porceliano dažų, tai artimiausiu metu išmėginsiu biggrin.gif
Kol kas esu tik su porceliano markeriu vieną puodelį išpaišius, bet man nelabai patiko jis.
upytele
[quote=kusachiau, o tos spalvos kokios konsistencijos ???? Milteliai ar kazkaip kitaip ? vasara teko susipazinti su porceliano tapytoja is Suomijos. Pasakojo apie savo darbus ir atlikimo technika. Nerealu!!! Bet kiekviena spalva turi buti atskirai kaitinama krosneleje ir skirtingoje t-roje. Zodziu prie savo darbo sugaista pora savaiciu ar daugiau.... Grozis....

Paieskosiu nuotrauku is musu susitikimo...

Sau ir namams
upytele
Cia pati autore

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Sau ir namams
kusachius
[quote=upytele,2009 11 16, 20:53]
[quote=kusachiau, o tos spalvos kokios konsistencijos ???? Milteliai ar kazkaip kitaip ? vasara teko susipazinti su porceliano tapytoja is Suomijos. Pasakojo apie savo darbus ir atlikimo technika. Nerealu!!! Bet kiekviena spalva turi buti atskirai kaitinama krosneleje ir skirtingoje t-roje. Zodziu prie savo darbo sugaista pora savaiciu ar daugiau.... Grozis....

Paieskosiu nuotrauku is musu susitikimo...

Sau ir namams

*

[/quote]

na aš paprastus nusipirkau, skirti porcelianui, keramikai ir stiklui, akrilinių veislės, vandens pagrindu. Konsistencija kaip guašo ar akrilo. Jais reikia nutapyti, tada išdžiovinti mažiausiai 4 val, tada orkaitėje kaitinti kad užsifiksuotų. Internete daug prisiskaičiau apie tą procesą.
Tu turbūt kalbi apie tikras glazūras, profesionalias. Tai ką aš įsigijau -rankdarbiams skirtas varijantas, nesitikiu iš tų dažų ypatingos kokybės ar ilgaamžiškumo irnesakyk.gif Tiesiog norių padaryti keletą mielų dovanėlių Kalėdoms, jeigu kas gausis.
Pirkau tik 5 pagrindines spalvas, nes man brangoki tie dažai, bandysiu maišyt pati.
Tavo įdėtose nuotraukose tikrai nuostabūs, meniški darbai thumbup.gif
Purkelis
Nu jo tie darbai tai fantasitika ... thumbup.gif
Nu va as irgi nusipirkau tu megejisku dazu. Va koks rezultatas gavosi
user posted image

Dar radau nebloga linka ideju pasirinkti
http://www.helinatilk.com/?m1=3
Kirameki
Sveikos.
O tokių indų paskui į indaplovę nelabai? ar galima dėti? g.gif
upytele
Ranku darbas reikalauja pagarbos ir demesio, taip kad is mandagumo mes nededame ju i jokias indaploves mirksiukas.gif
mildute6
Iki tokio lygio kaip skandinavės darbai- tai dar uoj kaip toli, jei išvis įmanoma to pasiekti. Aš dekupažinau puodelius nes man iš jų patinka gerti, o ir šiaip norėjau pabandyti smile.gif
Sutinku su Upytėle, kad į indaplovę savo darbelius gaila dėti.
kusachius
na va, pagaliau išbandžiau savo dažus 4u.gif
user posted image

nusivyliau jais truputį, nes jie visai ne tie, kaip buvau internete mačiusi, ir kokių norėjau. Jie per skysti, per greit džiūsta, ir nelygiai tepasi. Tokių darbų, kaip įsivaizdavau, su jais nepadarysi verysad.gif Teks man dar pasitaupyti, ir susirasti tokius, kokių reikia. O šitus irgi sunaudosiu, tik teks tapyti visai kitaip.
Kirameki
QUOTE(upytele @ 2009 11 22, 15:41)
Ranku darbas reikalauja pagarbos ir demesio, taip kad is mandagumo mes nededame ju i jokias indaploves  mirksiukas.gif
*

Na taip, aš irgi nededu, bet pamaniau, jei dovanosiu kam - ar perspėt kad neplautų indaplovėje, ar nieko nenutiks jei ir plaus g.gif blush2.gif

QUOTE(kusachius @ 2009 11 23, 01:50)
na va, pagaliau išbandžiau savo dažus  4u.gif
user posted image
*

bigsmile.gif Kaip gražu thumbup.gif
upytele
tai zinoma, kad pespeti, kad neplautu, o jei tai pavyks padaryti su taikliu bajeriu, tai tas puodelis bus dar labiau mylimas smile.gif

Galbut tiem porcelianiniam dazam yra kokia nors priemone, kuri pristabdo dziuvima??? Mat kai dirbu su akrilu, aliejumi - tai pilna ivairiausiu laku ir kitokiu skiedikliu kurie greitina ar stabdo dziuvima....
Purkelis
QUOTE(kusachius @ 2009 11 23, 02:50)
user posted image

nusivyliau jais truputį, nes jie visai ne tie, kaip buvau internete mačiusi, ir kokių norėjau. Jie per skysti, per greit džiūsta, ir nelygiai tepasi. Tokių darbų, kaip įsivaizdavau, su jais nepadarysi  verysad.gif  Teks man dar pasitaupyti, ir susirasti tokius, kokių reikia. O šitus irgi sunaudosiu, tik teks tapyti visai kitaip.
*

Labai grazus puodelis
Man irgi per daug skysti jie pasirode , o labiausiai man nepatiko tai kad jei nori padaryt ryskene splava turi laukt kol udzius ir tada det lalpildoma sluoksni sad.gif
baltė
QUOTE(kusachius @ 2009 11 17, 00:09)
na aš paprastus nusipirkau, skirti porcelianui, keramikai ir stiklui, akrilinių veislės, vandens pagrindu. Konsistencija kaip guašo ar akrilo. Jais reikia nutapyti, tada išdžiovinti mažiausiai 4 val, tada orkaitėje kaitinti kad užsifiksuotų. Internete daug prisiskaičiau apie tą procesą.
*

Kokius pirkai?
Aš tai tokį markeriuką. Džiūna greitai, paskui per tą pačią vietą braukiant nusivalo. Vargau aš. Dar nekepiau, galvoju ar perdayt ar ne. Irgi ne tai, ko tikėjausi.

QUOTE(kusachius @ 2009 11 23, 01:50)
*

Man garžu, su savo markeriu net ir tokio lygumo neišgaučiau.
kusachius
QUOTE(baltė @ 2009 11 28, 17:55)
Kokius pirkai?
Aš tai tokį markeriuką. Džiūna greitai, paskui per tą pačią vietą braukiant nusivalo. Vargau aš. Dar nekepiau, galvoju ar perdayt ar ne. Irgi ne tai, ko tikėjausi.
Man garžu, su savo markeriu net ir tokio lygumo neišgaučiau.
*

Pirkau Hobby Line Porzellan.
Turiu ir markeriukus, bet tie tai visai man netinkami darbui pasirodė, nebent kokius užrašus, ar labai primityvų kokį piešinį jais galima padaryt. Kontūriniai dar nieko, o tie paprasti tai doh.gif norint ryškesnę spalvą išgaut, neišplaukusią, reikia vos ne iš taškiukų daryt, nes kitaip matosi flomasterio dryžiai ir spalva "skysta".

Su šitais dažais irgi vargas, irgi jei antrą kartą tepi per tą pačią vietą, apatinis sluoksnis valosi. Jei nespėji gerai išskirstyti dažo, tuoj pat lieka ribos doh.gif Dažų sluoksnio sulyginti iš viso neįmanoma, nes viskas nusivalo, tai leika aiškūs potėpiai net iškepus, kas man visai nepatinka. Bandysiu su smulkiu švitriniu palygint iškeptą dažų sluoksnį naujam darbelyje, žiūrėsiu kas iš to išeis.
Dabar taupausi geresniems dažams, nes pats užsiėmimas man patinka, ir mačiau kokios jo tikrosios galimybės. Tiesiog nepataikiau su dažais.
grete
Galiu pasidalinti savo eksperimentine patirtimi. Pirmiausia pabandžiau tapyti akriliniais dažais, kurie nuo glazūruoto paviršiaus, deja, nusitrina. Tuomet ieškojau, ką galėčiau panaudoti piešinio užtvirtinimui. Nulakavau vėl patvarkytą mano patepliojimą Hobby line Porzellan potch 8 puslapis. Man, kaip nepatyrusiai tame reikale, nepavyko itin lygiai padengti paviršių (kad nebūtų jokio subėgimo), tačiau pasitreniravus ar labiau įgudusiam gal ir pasisektų ploniau užtepti tą laką. Iškepus susidarė pakankamai atspari plėvelė (na, su švitriniu popieriumi netryniau ax.gif ), apsauganti mano teplionę. Beje, rašo, kad galima plauti indaplovėje, tik apie sąlytį su maistu nieko nemini.

Gal kam nors patiks toks būdas. Man, kaip mėgėjai, geriau piešti su akrilu, nes jis tirštesnis, kitokia spalvinė gama, geriau maišosi tarpusavyje ir nereikia naujų didelių investicijų.
Meskiena
Laba,
biggrin.gif
gal galėtumėt rekomenduoti, kas gali piešti ant porceliano:)) Ieškau jau kuris laikas, bet neiko gero nerandu:)) blush2.gif
kusachius
QUOTE(Meskiena @ 2009 12 09, 01:42)
Laba,
biggrin.gif
gal galėtumėt rekomenduoti, kas gali piešti ant porceliano:)) Ieškau jau kuris laikas, bet neiko gero nerandu:)) blush2.gif
*

nelabai supratau klausimo g.gif
Meskiena
QUOTE(kusachius @ 2009 12 09, 02:09)
nelabai supratau klausimo  g.gif
*

As pati piesti nemoku, bet noriu padovanoti vienam žmogučiui išpieštu indelius. Tik Vilniuje nelabai sekasi rasti kas daug maš profesionaliai piešia ant porceleno.

Radau panašią temą tai ir klausiu gal žinot ? g.gif
kusachius
Swapo dovanėlė jau pasiekė šeimininkę, todėl pagaliau galiu parodyti savo antrąjį bandymą tapyti ant porceliano. Nutapyta per tris degimus, pirmus du sluoksnius iškepus dar pašlifuodavau su 1000 švitriniu popieriumi, kad lygiau teptųsi naujas sluoksnis dažų.

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
upytele
kusachiau!!!!!!!!! thumbup.gif labai labai!
kusachius
QUOTE(upytele @ 2009 12 11, 13:55)
kusachiau!!!!!!!!! thumbup.gif labai labai!
*

ačiū 4u.gif
yra vilties, kad viena nauja parduotuvė atsiveš profesionalių dažų porcelianui, tada gal daugiau ką bandysiu nutapyti. Nors, apsipratus, jau ir su tais Hobby Line įmanoma dirbti.
-Aiva-
Aguonu pieva tiesiog nuostabi wub.gif thumbup.gif
Vilm@
kusachiau, nuostabi aguonų pieva clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif thumbup.gif
mildute6
Kaip gražiai atrodo asguonų pieva thumbup.gif iš ties turi geras rankas
orch.ideja
Gal kas galite papasakoti kaip reikia dekupazinti puodelius ar bet koki porcelena. ko reikia pradziai,kokiu priemoniu,ka pacios naudojat?
spyglaite
Nuostabūs darbai wub.gif

Norėjau pasiteirauti kokiomis priemonėmis galima būtų užrašyti vardus ant lėkščių? žinoma, kad nenusiplautų biggrin.gif Būčiau labai dėkinga už konsultaciją ax.gif
kusachius
QUOTE(spyglaite @ 2009 12 14, 18:01)
Nuostabūs darbai  wub.gif

Norėjau pasiteirauti kokiomis priemonėmis galima būtų užrašyti vardus ant lėkščių? žinoma, kad nenusiplautų  biggrin.gif Būčiau labai dėkinga už konsultaciją ax.gif
*

yra specialūs markeriai porcelianui, jais galima nupiešti ką nors ar užrašyti kaip flomasteriu, o paskui orkaitėje iškepti ir užfiksuoti. Rašymui labiau tiktų kontūrams skirti markeriai, nes jie dviejų rūšių būna. Jų pirkti yra "decotex" parduotuvėje, prie ermitažo kasų pirmam aukšte.
spyglaite
QUOTE(kusachius @ 2009 12 14, 17:06)
yra specialūs markeriai porcelianui, jais galima nupiešti ką nors ar užrašyti kaip flomasteriu, o paskui orkaitėje iškepti ir užfiksuoti. Rašymui labiau tiktų kontūrams skirti markeriai, nes jie dviejų rūšių būna. Jų pirkti yra "decotex" parduotuvėje, prie ermitažo kasų pirmam aukšte.
*

Aciū labai thumbup.gif O kiek laiko ir kokioje temperatūroje kepti reikėtų ax.gif Tiesa, o tiktų ant stiklinių indų ar tik porcelianui g.gif
kusachius
QUOTE(spyglaite @ 2009 12 14, 22:06)
Aciū labai  thumbup.gif O kiek laiko ir kokioje temperatūroje kepti reikėtų ax.gif Tiesa, o tiktų ant stiklinių indų ar tik porcelianui  g.gif
*

tinka ir stiklui, metalui, keramikai. Kepti reikia 90 minučių 160 laipsnių temperatūroje. Tik prieš tai reikia ne mažiau kaip 4 valandas džiovinti, prieš kepant. Viskas bus ant markerio užrašyta wink.gif
spyglaite
QUOTE(kusachius @ 2009 12 15, 01:20)
tinka ir stiklui, metalui, keramikai. Kepti reikia 90 minučių 160 laipsnių temperatūroje. Tik prieš tai reikia ne mažiau kaip 4 valandas džiovinti, prieš kepant. Viskas bus ant markerio užrašyta wink.gif
*

Supratau bigsmile.gif ačiū 4u.gif

Tiesa, pasiskaičiau, kad flamasteriai skirti stiklo dekoravimui netinka ant paviršių kurie liesis su maistu. Aš į lėkščių vidurį norėjau rašyti. Bet va kur skirti porcelianui- nieko apie "kenksmingumą" nerašo g.gif Gal žinote kaip yra iš tiesų ax.gif 4u.gif Blogiausiu atveju galečiau rašyti ant kraštų g.gif
sorciere
aguonos superinės
baltė
Prisidedu prie pagyrų puodeliui su polėkšte. thumbup.gif Fantastika. O užrašas koks dailus!
kusachius
apmirusi tema, bandau gaivinti 4u.gif

user posted image user posted image user posted image
ruci
Turiu klausimą, kur Kaune perkat puodelius ir kt. porcelianą? Kokios kainos?
O maniškiai gavos tokie:
user posted image
efauto
QUOTE(kusachius @ 2010 04 23, 00:27)
apmirusi tema, bandau gaivinti  4u.gif
*

kaip ta avyte graziai atrodo biggrin.gif rinkinukas thumbup.gif
tutele
O, kaip smagu, kad radau sia temele. thumbup.gif Tapyba ant porceliano uzsiimu jau pora metu - is pradziu viena pazistama paskatino "papuosti" jos turetas baltas lekstes, o veliau tai peraugo i laisvalaikio uzsiemima ir kitu pazistamu bei bendradarbiu uzsakymu vykdyma. biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Kusachiau, labai tikroviskai atliktos aplikacijos, is pradziu galvojau, kad dekupazas. mirksiukas.gif

Indus galima plauti indaploveje bei is ju valgyti, tik praktika parode, kad jei piesta, pvz., leksciu viduryje, tai daznai piesinelis nusibruzina nuo peilio, o indaplove kartais "nuplauna" plemais dazus... Manau, tai lemia dazu kokybe (kuri kartais skiriasi priklausomai nuo paciu spalvu) bei nuo laikymo orkaiteje trukmes ir jos karstumo. Reikia labai atitaikyti, o pati niekada su tuo nezaidziu ir viska darau "apytikriai". cool.gif
Yyy
Laba vakara,
gal zinot kas geru vieteliu Vilniuje, kur galima isigyt porceliano? g.gif idomesnio dizaino g.gif

Nors cia tema mirus, jauciu po metu atsakymas pareis g.gif biggrin.gif
superas26
Laba diena smile.gif Radau puikiu ideju kaledinems dovanelems smile.gif Gal isbandziusios galite pakonsultuoti kur perkate porcialiano indus ir dazus? Nezinau kur ir kokiu dazu reiketu ieskoti... g.gif
Yyy
QUOTE(superas26 @ 2010 11 22, 12:29)
Laba diena smile.gif Radau puikiu ideju kaledinems dovanelems smile.gif Gal isbandziusios galite pakonsultuoti kur perkate porcialiano indus ir dazus? Nezinau kur ir kokiu dazu reiketu ieskoti... g.gif
*

Laba , as jau zinau bigsmile.gif
Siandie Vilniuj net atveze iki namu bigsmile.gif
Porcelianas : www.sliupiene.lt bet is tikruju ten senas www, ir kainos pakitusios, geriausiai i mob jai pasukti, ir ji atsius emeila su turimom prekem porceliano ir kainom 4u.gif

O dazus, tai pirkau www.decotex.lt, dar yra www.artinn.lt , cia Vilniuje as 4u.gif
superas26
QUOTE(Yyy @ 2010 11 22, 15:01)
Laba , as jau zinau  bigsmile.gif
Siandie Vilniuj net atveze iki namu  bigsmile.gif
Porcelianas : www.sliupiene.lt bet is tikruju ten senas www, ir kainos pakitusios, geriausiai i mob jai pasukti, ir ji atsius emeila su turimom prekem porceliano ir kainom 4u.gif

O dazus, tai pirkau www.decotex.lt, dar yra www.artinn.lt , cia Vilniuje as  4u.gif
*

Suuuper smile.gif Aciu labai uz info wink.gif
rara
QUOTE(ruci @ 2010 06 03, 10:16)
Turiu klausimą, kur Kaune perkat puodelius ir kt. porcelianą? Kokios kainos?

Aš perku norfoje smile.gif

Aš ir pasirodysiu savo dekoruotus porcelianinius puodelius. Gaila, kad daugelio darbelių nuotraukų neturiu sad.gif

user posted image

Puodeliai galerijoje
bimbaM
Kadangi atsitiktinai sugalvojau nudazyti viena molini vazoneli (bet jau buvo lakuotas), o po ranka pasitaike tik akriliniai dazai, norejau paklausti ar yra kokia priemone po nudazymo pvz apipurksti ar kazkaip apdirbti, kad tie akriliniai dazai nenusivalytu, nenusitrintu ? smile.gif
Auksine Zuvele Georgia
Nagi nagi... imsiuos ir as to meno tuoj - nes taip rankas niezti kurybai.... smile.gif
Yyy
bet ziuri ir isdegtas porcelianas, su nagu braukiant - lieka zyme,nesusiduret? g.gif
Margareta
o su kokias dazais jus piesiat? mano drauge uzsiima situ reilkalu (Prancuzijoj) tai ji perka dazus milteliu pavidrao ir juos maiso ten su kazkokias tirpalais. tuos daiktus po to isdega krosnyje labai aukstoje temperaturoje. bet jau tie piesianiai nenusbraizo, nenusivalgo ir pan...
Yyy
QUOTE(Margareta @ 2011 11 14, 11:04)
o su kokias dazais jus piesiat? mano drauge uzsiima situ reilkalu (Prancuzijoj) tai ji perka dazus milteliu pavidrao ir juos maiso ten su kazkokias tirpalais. tuos daiktus po to isdega krosnyje labai aukstoje temperaturoje. bet jau tie piesianiai nenusbraizo, nenusivalgo ir pan...
*

Nea, pas mane jau gatavi dazai is decotexo g.gif as cia labiau megejiskai darau, bet vistiek, visi sake ir decotexe, kad jau ciki bus, bet braizos man g.gif
Tai galvoju ar cia tik man, ar ir kitiem unsure.gif
kristinijax
laba visoms tapytojoms 4u.gif as taip pat nusipirkau dazus porcelianui is "decotex",sunkiai su jais einasi,nes nesimaiso,akivaizdziai matosi potepis,nebent reiktu kempininiu budu badyti.kantrybes labai jau reikia..bet as siek tiek ne apie tai rolleyes.gif dazus porcelianui pirkau,ne del puodeliu,o del plyteliu,nes daromes remonta,ir sugalvojau aplink veidrodi vietoj remo dekoruoti keraminemis plytelemis.pries metus su viena plytele padariau experimenta ir ispiesiau akriliniais dazais,ilgai vargau,kol sugalvojau pavirsiu nulakuoti jachtom skirtu laku (kad butu atsparus dregmei)..ir jau metai,ji dar "gyva",niekas nenusilupo,neatsoko..jauciu dabar vel teks imtis akrilo,nes tie dazai porcelianui labai jau išlępę. rolleyes.gif
zinau,kad yra bandziusiu piesti su akrilu,ar kaip nors paruoset to porceliano pavirsiu pries piesdamos? man su plytele sudetingiau nes ji nekiek nesišiaušia su švitriniu popieriu. verysad.gif
sendien istepiau su giluminiu gruntu,ziuresiu koks gausis sukibimas..experimentams skirsiu visa žiemą . blink.gif
SuperLapeSnape
nelabai populiari tema žiūriu... bet vis tiek paklausiu: gal kas bandėt kitus dažus nei hobby line porceliano tapybai? žiūriu senasnaujas pardavinėja Darwi dažus, bet rašo, kad jų nereikia kaitinti orkaitėje - tai ar laikysis jie normaliai??? jei jau hobby line užkaitinti orkaitėje ir tai nusitrina ir nusibraižo...
o gal dar kokių kitų yra dažų?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.